X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zając kica🐇, bocian leci🪺, w grudniu będą z tego dzieci🫄
Odpowiedz

Zając kica🐇, bocian leci🪺, w grudniu będą z tego dzieci🫄

Oceń ten wątek:
  • emilgiana Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergamotka94 wrote:
    Ja tak miałam - robiłam testy prawie tydzień i miałam wrażenie że kreska jest ciągle taka sama a tu nagle wczoraj wyskok do góry i pozytywny ClearBlue.
    Ale to racja - jak nie urok to sraczka. U mnie totalna sinusoida - jak jedno wyjdzie to drugie się zes*a…

Bardziej bym się zaczęła teraz martwić, gdyby wszystko szło tak jak powinno 🤣🙈

Bergamotka94 lubi tę wiadomość

• Donna89 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Przytulam za biele i okresy. Mam nadzieję że w okolicy świąt wystrzelą dwie kreseczki! ❤️

Ja przyszłam trochę pomarudzić i się pożalić. Byłam dziś na monitoringu, owulka była w weekend. Lekarz jak w zeszłym cyklu powiedział że jajniki bardzo ładnie pracują i super owulka była. Przeanalizował wyniki hormonalne i wszystko jest dobrze. No i kazał się starać i wrócić za pół roku gdyby nie wyszło. Jestem trochę zmęczona, bo to już trzeci ginekolog do którego chodzę i który mówi że wszystko w porządku i mamy się starać. Owulacja bardzo ładna, hormony wszystkie w normie, tarczyca unormowana, trombofilia wykluczona, nasienie męża w normie. A mijają zaraz dwa lata od starań i zdrowej ciąży nadal nie ma. Niby powinnam się cieszyć że jest ok, ale mam wrażenie że wolałabym żeby wyszedł jakiś problem nad którym można działać. A tak to nadal jak rok temu jesteśmy w martwym punkcie i nie wiem już co dalej. Powoli zaczynam rozmyślać nad kliniką niepłodności, natomiast powiedzcie z Waszych doświadczeń jakie są tam procedury działania, jeżeli po męskiej i żeńskiej stronie wszystko wychodzi dobrze?

Paula08 lubi tę wiadomość

Starania na luzie od 2023/2024
    Starania na poważnie od 04.2024

Grudzień 9tc 💔👼
  • MadCat Przyjaciółka

Wysłany: 9 kwietnia, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanka# wrote:
    A kiedy zamierzasz testować?
    Mi tez niby wczoraj wychodziła owulka.
    Troszke zmusiłam mego męża i ostatczenie wyszło całkiem fajne ❤️ :p
    I sama nie wiem, nie robilam testow owulacyjnych, ale 23 bede probowala testowac.
    Chociaz oczywiscie juz przebieram nogami. Najchetniej to juz bym codziennie testowala jak psychiczna

Właśnie zastanawiam sie kiedy żeby nie zwariować 😂

👧🏼29 & 🧔30 +👶🏻2021 + 🐱🐱

04. 2025 2cs 🤞
    18.04 cień cienia 🧐

W oczekiwaniu na testowanie 🤞 20. 04

👧🏼💊Pregna start , kwas foliowy 400 µg
    🧔💊 Pregna On, witamina D
  • milka_91 Znajoma

Wysłany: 9 kwietnia, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donna89 wrote:
    Hej dziewczyny,

Przytulam za biele i okresy. Mam nadzieję że w okolicy świąt wystrzelą dwie kreseczki! ❤️

Ja przyszłam trochę pomarudzić i się pożalić. Byłam dziś na monitoringu, owulka była w weekend. Lekarz jak w zeszłym cyklu powiedział że jajniki bardzo ładnie pracują i super owulka była. Przeanalizował wyniki hormonalne i wszystko jest dobrze. No i kazał się starać i wrócić za pół roku gdyby nie wyszło. Jestem trochę zmęczona, bo to już trzeci ginekolog do którego chodzę i który mówi że wszystko w porządku i mamy się starać. Owulacja bardzo ładna, hormony wszystkie w normie, tarczyca unormowana, trombofilia wykluczona, nasienie męża w normie. A mijają zaraz dwa lata od starań i zdrowej ciąży nadal nie ma. Niby powinnam się cieszyć że jest ok, ale mam wrażenie że wolałabym żeby wyszedł jakiś problem nad którym można działać. A tak to nadal jak rok temu jesteśmy w martwym punkcie i nie wiem już co dalej. Powoli zaczynam rozmyślać nad kliniką niepłodności, natomiast powiedzcie z Waszych doświadczeń jakie są tam procedury działania, jeżeli po męskiej i żeńskiej stronie wszystko wychodzi dobrze?

Akurat u mnie czekamy na badania męża ,a później jeżeli wszystko będzie ok to u mnie drożność czerwiec-lipiec, lekarz z drożnością chce poczekać te pół roku tym bardziej ,że jeszcze nie mamy wyników nasienia . Jeżeli badania wyjdą dobre i dalej brak ciąży to wtedy stymulacja i zdaje się już tutaj na plan Lekarza ale też na pewno będę chciała się wybrać do kliniki leczenia niepłodności. Ja jestem bardzo niecierpliwą osobą więc u mnie starania jeżeli by trwały 2 lata bez jakiegokolwiek planu ze strony lekarza to u mnie by to nie przeszło :P

Powder, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

👩🏻34🧔🏻‍♂️36🐶x2

Badania 04.2025
    TSH 1,86 ⬇️
    Ferrytyna 46,95
    Żelazo 23,4

Badania 01.25
    TSH 2,19
    4dc
    FSH 4,78
    LH 5,90
    Prolaktyna 20.10
    Testosteron 1,86
    SHBG 54,25
    Androstendion 4,20

Badanie nasienia 05.25 🔜
    Drożność 06 lub 07.25 🔜

Cykle regularne 27-28 dni

Suple 💊 PrenatalPrimo, OMEGA 3 (DHA,EPA), Q10, wiesołek do owu , l-arginina , Magnez, NAC 3-7dc
  • MadCat Przyjaciółka

Wysłany: 9 kwietnia, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    O 14 kwietnia już? To muszę sobie zapisać, bo z mężem czekamy na 2 sezon 😁w grę pewnie też kiedyś zagram, my lubimy te klimaty postapokaliptyczne, jakieś zombiakowe, wiadomo the walking dead też całe już obejrzeliśmy🤭

Też muszę 😂 ale mąż odpadł. Jemu jeden horror i pyk. A takie napięcie non stop to za dużo. Ja kocham horrory. Ale w premierę chyba się nie uda obejrzeć. Synuś ma urodziny to padnę wieczorem 🙈

👧🏼29 & 🧔30 +👶🏻2021 + 🐱🐱

04. 2025 2cs 🤞
    18.04 cień cienia 🧐

🧔💊 Pregna On, witamina D
  • Nefretam Przyjaciółka

Wysłany: 9 kwietnia, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donna89 wrote:
    Hej dziewczyny,

A robiłaś drożność? Test PCT ?

AMH 0,24
    👩34 🧔38 🐱
    3dc
    FSH 11.9
    LH 6.2
    estradiol 60

20dc (7dpo)
    Progesteron 18,6
    Estradiol 121

TSH 3,5 ->Letrox 25mg -> 1,8

Starania od 02.2025

15.04.2025 betaHCG 166
    17.04.2025 betaHCG 438
  • Donna89 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefretam wrote:
    A robiłaś drożność? Test PCT ?

Testu PCT nie. Odnośnie drożności lekarz na razie nie jest za nią, bo zaszłam jednak w jedną ciąże więc nie sądzi że może być tutaj problem 🫠 Brakuje mi kogoś kto mnie poprowadzi, bo na razie to ja wyczytuję i sugeruje rozwiązania a i tak jest to odkładane na „później”.

Marzycielka94 lubi tę wiadomość

Grudzień 9tc 💔👼
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadCat wrote:
    Też muszę 😂 ale mąż odpadł. Jemu jeden horror i pyk. A takie napięcie non stop to za dużo. Ja kocham horrory. Ale w premierę chyba się nie uda obejrzeć. Synuś ma urodziny to padnę wieczorem 🙈

A oglądałaś "stamtąd"? Nas tak pochłonął, a takie napięcie huuuh polecam 😁

grazka0022, Zosia667 lubią tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

Walczymy dalej 13cs 🤞
    Musi się udać ☘️
  • Bergamotka94 Przyjaciółka

Wysłany: 9 kwietnia, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem totalnie niecierpliwa, chcę wszystko na już, dziecko oczywiście też 😂

karczoch321, Joanka#, Powder, Darrika, Marzycielka94, grazka0022 lubią tę wiadomość

Ona 30
    Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 50/75
    Kwasy Omega 3 BioCardine
    Prenacaps Multi 1
    Wit. D
    Magnez
    Koenzym Q10

TSH - 1,7✅
    ‼️Prolaktyna w 4 dniu cyklu - 41 - wywalona w kosmos 😵‍💫
    ‼️ Homocysteina 11 - za duża 😵‍💫
    FSH:LH 0,85 ✅
    Estradiol w 4 dniu cyklu - 39 pg/ml ✅

Starania od 03/2025 na poważnie
  • Joanka# Przyjaciółka

Wysłany: 9 kwietnia, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergamotka94 wrote:

Ja niestety też.
    Testy ciazowe robic najlepiej dzien po owulce, na co komu czekać dluzej😂

Powder, Bergamotka94, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

• Donna89 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanka# wrote:
    Ja niestety też.
    Testy ciazowe robic najlepiej dzien po owulce, na co komu czekać dluzej😂

Ja też z natury jestem bardzo niecierpliwa. Ale te starania o dziecko to ćwiczą ją na maksa 🙈 dlatego jak słyszę że mam próbować kolejne pół roku to już nóż w kieszeni się otwiera.

Grudzień 9tc 💔👼
  • Powder Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergamotka94 wrote:
    Jakbym czytała o sobie. I zawsze gram w szachy 7d, wszystko kontroluję, robię wykresy w głowie, notuję, analizuję i naiwnie liczę na to, że cokolwiek przyśpieszę. Zdecydowanie to staranie uczy mnie pokory i cierpliwości, bo mimo iż ostatni cykl był idealny, to zabrakło czegoś.

Bergamotka94, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 33 🐶 2 🐶 4

🔮Staranie na luzie od 02.2024
    🔬Świadome staranie od 02.2025

⏳3 cs in progress
    🏁 12.2026

👩🏻‍🦱 ona
    🩺 niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
    🕰️ cykle 29-31 dni
    💊 pregna start, witamina D3, euthyrox, brintellix, sanprobi stress
    🔬AMH 2,04 ng/ml

🧔🏻‍♂️ on
    💊 pregna start on, androvit, witamina D3
    🔬 morfologia 2%
    🔬 ruch A + B 25%

🤞🏻team #rodzew2026 ✨
  • MadCat Przyjaciółka

Wysłany: 9 kwietnia, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Taaaak. Zajebiste 😂

Darrika lubi tę wiadomość

👧🏼29 & 🧔30 +👶🏻2021 + 🐱🐱

04. 2025 2cs 🤞
    18.04 cień cienia 🧐

🧔💊 Pregna On, witamina D
  • Lani27 Przyjaciółka

Wysłany: 9 kwietnia, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donna89 wrote:
    Testu PCT nie. Odnośnie drożności lekarz na razie nie jest za nią, bo zaszłam jednak w jedną ciąże więc nie sądzi że może być tutaj problem 🫠 Brakuje mi kogoś kto mnie poprowadzi, bo na razie to ja wyczytuję i sugeruje rozwiązania a i tak jest to odkładane na „później”.

Jednak nie jestem sama w takim "zawieszeniu". U mnie aktualnie leci 13 cykl starań. To już rok minęło, a ja nadal mam się po prostu starać. U mnie też póki co o drożności nie mówią, bo też się udało. I nie istotne do ilu i do jakiego lekarza bym nie poszła, wciąż słyszę to samo. Nawet ginekolog w klinice niepłodności powiedział żeby "jeszcze się starać". Czuję się czasem jak jakiś ponadprogramowy przypadek na który nikt nie ma pomysłu 🤣 i tak szczerze mówiąc to powoli nawet testów owulacyjnych odechciewa mi się robić, bo i tak nie widzę w tym większego pożytku już. Co z tego, że widzę kreskę, jak i tak stoję w miejscu 🥹😢

Donna89 lubi tę wiadomość

👩🏽 29 🧔🏽‍♂️ 31 👧🏽2020
    Starania o rodzeństwo.

🔬Świadome staranie od 04.2024

13cs 🤞🏻

💔 5tc (01.2025)

👸 cykle 27 dni

👩🏽 ona
    🩺 niedokrwistość
    💊 kwas foliowy, witamina D3, żelazo, prenatal duo

🧔🏽‍♂️ on
    🩺 badanie nasienia 11.2024
    💊 FertilMan Plus, Tribulus Terrestris
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:

Ja oglądałam stamtąd z narzeczonym i nas też bardzo pochłonął ten serial. Nie możemy się doczekać nowego sezonu :D

Darrika lubi tę wiadomość

👩🏻 29 👦🏻 33
    ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺😰
    TSH 1,33❇️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9 ---> 25,9 (po 4 miesiącach suplementacji żelaza) ,Kwas foliowy 4,29 ---> 17,10 ng/ml ❇️
    (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ❇️, FSH 3,3 mUl/ml ❇️, LH 3,3 mUl/ml ❇️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ❇️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62🔺, Kortyzol 6,9 ug/d ❇️
    Zobacz wykres
    👦🏻
    🔻ilość - 37.27 mln
    🔻koncentracja: 13.31 mln/ml
    🔻ruch postępowy (a+b) - 13.7%
    🔻ruch całkowity (a+b+c) - 26%
    🔆żywotność - 78%
    🔻morfologia - 0% (100% nieprawidłowych główek)
    TSH 4,539 µIU/ml (Euthyrox 25), LH 3,55 mIU/ml❇️ FSH 8,50 mIU/ml❇️,Prolaktyna 9,91 ng/ml❇️,Testosteron 652,60 ng/dl❇️,SHBG 46,46 nmol/l❇️,Testosteron wolny 24,00 pg/ml ❇️
  • Nefretam Przyjaciółka

Wysłany: 9 kwietnia, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donna89 wrote:

Ja bym zmieniła lekarza chyba na takiego specjalizującego się w niepłodności plus dietetyk kliniczny. 2 lata starań to już chyba jest niepłodność idiopatyczna :(

Donna89, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

AMH 0,24
    👩34 🧔38 🐱
    3dc
    FSH 11.9
    LH 6.2
    estradiol 60

20dc (7dpo)
    Progesteron 18,6
    Estradiol 121

TSH 3,5 ->Letrox 25mg -> 1,8

Starania od 02.2025

15.04.2025 betaHCG 166
    17.04.2025 betaHCG 438
  • CrazyDaisy Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donna89 wrote:
    Hej dziewczyny,

Hej, a robiłaś diagnostykę pod kątem endometriozy? Ta podstępna suka potrafi sabotować starania pomimo pięknych wyników wszędzie indziej. Znajomi mieli właśnie coś takiego, że powiedziano im w 3 klinikach, że nie wiedzą co im jest i że tylko in vitro skoro się nie udaje przez ponad 3 lata. A okazało się, że prawdopodobnie to było jakieś ukryte endo/stan zapalny bo zaszli w ciążę 2 miesiące po podaniu lipiodolu który łagodzi ogniska endometriozy. Też mieli piękne cykle i wyniki wszystkiego takie jak trzeba.

Donna89, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

28 lat
    2 lata starań
    PCOS i Endometrioza

Objawy: Długie lub niekończące się cykle, słabej jakości owulacje, niedomoga progesteronowa, LUF, niepłodność

Leczenie:
    Naprotechnologia (od września 2024)
    Suple (od września 2024)
    Lametta + Cyclogest
    Sono HSG z lipiodolem (listopad 2024)
    Posiewy, wymazy, biopsja endometrium - czysto
    Od lutego 2025 przerwa od stymulacji. 1-8dc Adalift, neurovit co 3 dni i aspiring cardio wieczorem
  • Dżozu Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Uu ja ogladalam😎😎😎 dobrze się bawiłam!
    I jeszcze Pixies na czołówce ❤ que sera sera

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia, 15:26

MadCat, Darrika lubią tę wiadomość

🙋‍♀️34
    probiotyk sanprobi stress, pueria uno, prenacaps ovi, selen, adek, potas, magnez, ubichinol, l-arganina, liver caps NOW + pyłek pszczeli, chlorofil i inne eliksiry by Kasia z WNH

starania na luza od 2/24
    nieregularne cykle 28-50 dni, cykle bezowulacyjne;
    pasożytów i infekcji (???) brak...
    hipoglikemia reaktywna
    migreny, trądzik

żelazo 49 (50-170)🔻; ferrytyna 24.77 (4,6 - 204)🔻; cynk 152 ug/dl (66-110)🔺; selen 64,2 ug/dl (75-85)🔻;
    homocysteina 6.94 (4,44 - 13,56)✔️
    D3 metabolit (OH) 45,90 ng/mL🔻 ;
    B 12 151.20 (25,1 - 165)✔️; kwas foliowy 13.32 (3,1 - 20,5)✔️

TSH 0.746 (0,35 - 4,94); Estradiol 33,70
    fsh 3,94; lh 2,8
    prolaktyna 20.20; testosteron 1.25 nmol/L

6-7 dpo
    prog 9,3; estradiol 88 / kolejny cykl prog 0,17...

⏳ Clostilbegyt i monitoring cyklu

🧔‍41
    seminogram 👍 ten fertil on

🐶4
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder wrote:
    Jakbym czytała o sobie. I zawsze gram w szachy 7d, wszystko kontroluję, robię wykresy w głowie, notuję, analizuję i naiwnie liczę na to, że cokolwiek przyśpieszę. Zdecydowanie to staranie uczy mnie pokory i cierpliwości, bo mimo iż ostatni cykl był idealny, to zabrakło czegoś.

Ja za to jestem typ yolo. Przez 34 lata moje motto brzmiało: „najlepszy plan to brak planu”.
    Chęć posiadania dziecka otworzyła we mnie jakieś szalone wrota z których wylała się chęć kontroli i planowania 🤦‍♀️

Wymazy na MUCH pobrane. Wyniki do 13 dni 😬
    To tak się jeszcze raz podpytam, z badaniem nasienia lepiej wstrzymać się do wyników, a jakby były złe to przeleczyc się i dopiero je zbadać czy to w sumie nie ma znaczenia, bo za te około 3 miesiące, jeśli nie uda się zajść w ciążę, to i tak warto je powtórzyć żeby zobaczyć czy jest poprawa?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia, 15:27

„bądź dobrej myśli, bo po co być złej?” 🤞

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34
    🍀 9 cs
    💔 02.25 - 6tc
    💊 Pueria Uno, inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵
  • Donna89 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lani27 wrote:
    Jednak nie jestem sama w takim "zawieszeniu". U mnie aktualnie leci 13 cykl starań. To już rok minęło, a ja nadal mam się po prostu starać. U mnie też póki co o drożności nie mówią, bo też się udało. I nie istotne do ilu i do jakiego lekarza bym nie poszła, wciąż słyszę to samo. Nawet ginekolog w klinice niepłodności powiedział żeby "jeszcze się starać". Czuję się czasem jak jakiś ponadprogramowy przypadek na który nikt nie ma pomysłu 🤣 i tak szczerze mówiąc to powoli nawet testów owulacyjnych odechciewa mi się robić, bo i tak nie widzę w tym większego pożytku już. Co z tego, że widzę kreskę, jak i tak stoję w miejscu 🥹😢

Przybijam piątkę! Mam podobnie - robię owulaki, chodzę na monitoringi, słyszę że wszystko w porządku, a ciąży nadal nie ma. Więc co po tym, że wszystko jest w porządku? Skoro nic z tego nie wynika. Ehh, jeszcze na początku chciało mi się coś działać, a może to sprawdzić tamto. Też czuję się, że Ci lekarze nie mają pomysłu. Dzisiaj zapisał mi Duphaston na 10 dni od 14dc. Z tym, że progesteron mam w normie, w okolicach 20 po owulacji. Sam zaznaczył, że jest w normie ale „może pomoże”. No super, a może nie pomoże skoro nie tu leży problem 🤣takie strzelanie w ciemno.

Grudzień 9tc 💔👼
‹‹ 106 107 108 109 110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ