Zając kica🐇, bocian leci🪺, w grudniu będą z tego dzieci🫄
-
WIADOMOŚĆ
-
Belia wrote:Wiesz co ja bym jeszcze porobiła te owulacyjne dla pewności.
Testy nw czy będę robić ale nie przestanę się bawić 😂👧🏼29 & 🧔30 +👶🏻2021 + 🐱🐱
04. 2025 2cs 🤞
18.04 cień cienia 🧐
W oczekiwaniu na testowanie 🤞 20. 04
👧🏼💊Pregna start , kwas foliowy 400 µg
🧔💊 Pregna On, witamina D -
Dobra dziewczyny, jest to coś takiego. Szczoteczka EvalynBrush, instrukcja, koperta zwrotna. Odeślę to w poniedziałek, bo teraz mam jeszcze resztki @, a nie poownno się też wysyłać na weekend.
ater, Marzycielka94, NinaB lubią tę wiadomość
31 lat
Hashimoto, niedoczynność tarczycy
MTHFR hetero, PAI-1 hetero
Antykoagulant tocznia
Starania od 05/2024
28.11.2024 ⏸️
10.01.2024 💔 poronienie zatrzymane -
Ragazza wrote:
O ciekawie to wygląda 😃 ja idę w sobotę i zobaczymy czy taką sama będę pobierać 🙈
PS gdzie jakieś ⏸️? No co Wy 🤪 swoich teścików nie robię to bym chociaż pooglądała Wasze!32🧝♀️33🧔🏻♂️
starania od II.24
02/25 💔
pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!✨ -
Cześć Dziewczyny
Czy używa któraś fioletowych testów owulacyjnych od Clearblue?🙏 Czy powinien wyjść pozytywny w dniu owulacji?
Wczoraj miałam pozytywny test Facelle, dzisiaj Facelle już słabszy. Dzisiaj przyszła mi też paczka z testami Clearblue, wykonałam pierwszy raz i jest negatywny tj. puste kółko. Zastanawiam się czy jeżeli dzisiaj wypadła już owulacja po wczorajszym piku Facelle to test Clearlue powinien być negatywny?
Dzięki za pomoc -
A doradźcie kiedy co najwcześniej mogę badać po owu. Pewnie będzie mi biła palma to czymś się zajmę 😂👧🏼29 & 🧔30 +👶🏻2021 + 🐱🐱
04. 2025 2cs 🤞
18.04 cień cienia 🧐
W oczekiwaniu na testowanie 🤞 20. 04
👧🏼💊Pregna start , kwas foliowy 400 µg
🧔💊 Pregna On, witamina D -
Jedziemy odwieźć pieski do hotelu przed jutrzejszym wylotem i właśnie minęliśmy bociana w gnieździe 🩷🩷🤞🏻
Paula08, Belia, Loraa, ater, emciak, MimiM29, Marzycielka94, Marty.Na, Darrika, sandrac_94, Bergamotka94, Piret, SanderkaA, Olisska, Zosia667, Siilike, assialbnn, karczoch321, AnMiPe, grazka0022, Meggi_**, Justa28 lubią tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 33 🐶 2 🐶 4
🔮Staranie na luzie od 02.2024
🔬Świadome staranie od 02.2025
⏳3 cs in progress
🏁 12.2026
👩🏻🦱 ona
🩺 niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
🕰️ cykle 29-31 dni
💊 pregna start, witamina D3, euthyrox, brintellix, sanprobi stress
🔬AMH 2,04 ng/ml
🧔🏻♂️ on
💊 pregna start on, androvit, witamina D3
🔬 morfologia 2%
🔬 ruch A + B 25%
🤞🏻team #rodzew2026 ✨ -
Donna89 wrote:Hej dziewczyny,
Przytulam za biele i okresy. Mam nadzieję że w okolicy świąt wystrzelą dwie kreseczki! ❤️
Ja przyszłam trochę pomarudzić i się pożalić. Byłam dziś na monitoringu, owulka była w weekend. Lekarz jak w zeszłym cyklu powiedział że jajniki bardzo ładnie pracują i super owulka była. Przeanalizował wyniki hormonalne i wszystko jest dobrze. No i kazał się starać i wrócić za pół roku gdyby nie wyszło. Jestem trochę zmęczona, bo to już trzeci ginekolog do którego chodzę i który mówi że wszystko w porządku i mamy się starać. Owulacja bardzo ładna, hormony wszystkie w normie, tarczyca unormowana, trombofilia wykluczona, nasienie męża w normie. A mijają zaraz dwa lata od starań i zdrowej ciąży nadal nie ma. Niby powinnam się cieszyć że jest ok, ale mam wrażenie że wolałabym żeby wyszedł jakiś problem nad którym można działać. A tak to nadal jak rok temu jesteśmy w martwym punkcie i nie wiem już co dalej. Powoli zaczynam rozmyślać nad kliniką niepłodności, natomiast powiedzcie z Waszych doświadczeń jakie są tam procedury działania, jeżeli po męskiej i żeńskiej stronie wszystko wychodzi dobrze?
U nas podobna sytuacja. Lekarz nie ma żadnych zastrzeżeń co do wyników moich i męża. Nie mam żadnych stwierdzonych chorób. Lekarz zasugerował żeby zrobić badanie drożności jajowodów, więc 17 idę. Może jestem zbyt niecierpliwa (5cs), ale wolę dmuchać na zimne i szukać możliwej przyczyny niepowodzeń🫣Marzycielka94 lubi tę wiadomość
🙋🏽♀️30🙋🏽♂️32 +🐶
Starania od 6 miesięcy.
Regularne cykle 29 dni.
👩🏽
Amh 3,84
LH 5,70
FSH 5,45
SHBG 116,6
Tsh 1,53
Ft4 1,09
Prolaktyna 24,29
Progesteron 7dpo 17,90 ( 2.04)
Estradiol 3dc 30,4
Ferrytyna 13,61🔽
Cytologia ✅
👨🏽 wyniki nasienia :
Koncentracja 42 mln
Całkowita liczba plemników 248 mln
Ruch całkowity 57
Morfologia: 3%🔽
Suple: prenacare start, omegaMeprenatal, magnez oraz żelazo (Sorbifer) 😊
Przed badaniem drożności jajowodów, pierwszy cykl stymulowany ovitrelle🤞🏽🙏🏾 -
Powder wrote:Jedziemy odwieźć pieski do hotelu przed jutrzejszym wylotem i właśnie minęliśmy bociana w gnieździe 🩷🩷🤞🏻
Marzycielka94, MimiM29, Powder, Zosia667 lubią tę wiadomość
🙋🏽♀️30🙋🏽♂️32 +🐶
Starania od 6 miesięcy.
Regularne cykle 29 dni.
👩🏽
Amh 3,84
LH 5,70
FSH 5,45
SHBG 116,6
Tsh 1,53
Ft4 1,09
Prolaktyna 24,29
Estradiol 3dc 30,4
Ferrytyna 13,61🔽
Cytologia ✅
👨🏽 wyniki nasienia :
Koncentracja 42 mln
Ruch całkowity 57
Donna89 wrote:Właśnie ostatnio zaczęłam się nad tym zastanawiać. Żaden lekarz nigdy nie zwrócił na to uwagi, w sumie nie mam bolesnych ani obfitych miesiączek. Jedyne co mi dało do myślenia to że mam często problemy jelitowe i czytałam że to też może być Endo. Tylko tutaj bym chyba musiała udać się do jakiegoś specjalisty od Endo, bo u zwykłych ginekologów to chyba słabo z diagnozą.
Potrzebne jest specjalistyczne USG, w Warszawie wykonuje je dr. Jacko i dr. Hanus-Durlej w sonofem. Podobnie jak Ty też się zastanawiałam nad endometriozą, ale u mnie jedyny objaw, który może być kojarzony z Endo to właśnie te problemy jelitowe 🫣🙋🏽♀️30🙋🏽♂️32 +🐶
Starania od 6 miesięcy.
Regularne cykle 29 dni.
👩🏽
Amh 3,84
LH 5,70
FSH 5,45
SHBG 116,6
Tsh 1,53
Ft4 1,09
Prolaktyna 24,29
Estradiol 3dc 30,4
Ferrytyna 13,61🔽
Cytologia ✅
👨🏽 wyniki nasienia :
Koncentracja 42 mln
Ruch całkowity 57
Powder wrote:Jedziemy odwieźć pieski do hotelu przed jutrzejszym wylotem i właśnie minęliśmy bociana w gnieździe 🩷🩷🤞🏻
ater, Bergamotka94, Agat99, Paula08, Belia, snieżka, Powder, Zosia667, karczoch321 lubią tę wiadomość
-
Jejku dziewczyny, wkurzyłam się, normalnie się wkurzyłam. W piątek miałam zaplanowane testowanie i co? Dzisiaj już plamienie. Obraziłam się na cały Boży świat, bo od 3 dpo do dzisiaj (14 dpo) moje temperatury plasują się średnio na poziomie 37,2, dzisiaj rano tak samo, a teraz plamienie, nie brązowe jak zawsze, ale czerwonawe…
Pewnie jutro lub w piątek przyjdzie 🐒… ta to jest tak punktualna, że nic tylko brać z niej przykład 😅
Edit. Pozwoliłam sobie wkleić zdjęcie wykresu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia, 19:43
Belia, Zosia667 lubią tę wiadomość
✨ Starania od 09/24 (9 cs)
👩 31
✔ USG, cytologia, potwierdzona owulacja
✔ TSH 1,42 (Euthyrox 25 mcg + jod)
✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48)
👨 36
⬇️ A i B = 30 %
⬇️ Morfologia 2 % -
A jak wybrałaś hotel? Ja muszę coś zrobić z moim pysiem misiem na wesele i oczywiście już pół roku przed się denerwuje jak to zrobić, bo najbliższa rodzina i znajomi będą na weselu wiadomo 🤣🫣 a nie mam nikogo zaufanego typu sąsiadka czy jakaś dalsza koleżanka której bym psa dała 😭
Byłam na tej rozmowie i powiem wam spoko, jestem zadowolona, bo ten facet mowil ze nawet jakbym chciala przyjść dorobić albo do pracy za jakis czas to mamy byc w kontakcietakże super
Belia, Marzycielka94, Bergamotka94, snieżka, Joanka#, emciak, Powder, Olisska, Meggi_** lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
14 cs
9 cykli naturalnych ❌
4 cykle stymulowane (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
PCOS, długie cykle (ok.30-33 dni)
04.03 - 🩸 Stymulacja Aromkiem i Clo🍀
? - 🥚
? - testowanie
📆
14.04 - monitoring - 16x16mm
17.04 - monitoring - 19x18mm - endo 9 mm
18.04 - Ovitrelle 💉
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Dziewczyny, co do endometriozy to poczytałam ostatnio na innym wątku, że u jednej z dziewczyn właśnie ją stwierdzono na podstawie tego, że w trakcie 🐒 czasami miała takie silne, dosłownie 3 sekundowe skurcze, jakby ktoś próbował jej wyrwać wnętrzności tam na dole. U mnie też się czasem coś takie zdarza, myślałam, że to normalne, ale okazuje sie, że wcale nie… mój plan na ten miesiąc to zbadanie się pod tym kątem, może to jest ten brakujący element
Donna89, Paula08, Powder, Mardotka lubią tę wiadomość
✨ Starania od 09/24 (9 cs)
👩 31
👨 36
⬇️ A i B = 30 %
⬇️ Morfologia 2 % -
Marzycielka94 wrote:Dziewczyny, co do endometriozy to poczytałam ostatnio na innym wątku, że u jednej z dziewczyn właśnie ją stwierdzono na podstawie tego, że w trakcie 🐒 czasami miała takie silne, dosłownie 3 sekundowe skurcze, jakby ktoś próbował jej wyrwać wnętrzności tam na dole. U mnie też się czasem coś takie zdarza, myślałam, że to normalne, ale okazuje sie, że wcale nie… mój plan na ten miesiąc to zbadanie się pod tym kątem, może to jest ten brakujący element
Kurczę, ja też kiedyś miałam takie mini skurcze (że czasami w sklepie zginałam się w pół udając że szukam jakiegoś produktu w lodówce 🤣) ale myślałam że no miesiączka i to normalne. Ale od kilku miesięcy wydaje mi się że bólowo jest okej, myślę, że duży wpływ ma zdrowa dieta i aktywność fizyczna bo odkąd zwracam na to uwagę to te bóle minęły.
U mnie z objawów co wyczytałam to pojawia się coś takiego jak biegunka Endo (?), że podczas okresu muszę kilka razy dziennie iść na toaletę. A z drugiej strony czytam, że jelita wtedy inaczej działają i może być to też normalny objaw miesiączki. U mnie występują też cykliczne bóle lędźwi, ale do tej pory myślałam że to zasługa mięśniaka na tylniej ściance macicy… Chyba też pomyślę w kolejnych tygodniach na znalezieniu lekarza Endo i sprawdzę jeszcze to.
A dziewczyny, które mają zdiagnozowaną endometriozę, jak to jest u Was z leczeniem Endo a niepłodności ?Marzycielka94 lubi tę wiadomość
Starania na luzie od 2023/2024
Starania na poważnie od 04.2024
Grudzień 9tc 💔👼 -
Paula08 wrote:U nas podobna sytuacja. Lekarz nie ma żadnych zastrzeżeń co do wyników moich i męża. Nie mam żadnych stwierdzonych chorób. Lekarz zasugerował żeby zrobić badanie drożności jajowodów, więc 17 idę. Może jestem zbyt niecierpliwa (5cs), ale wolę dmuchać na zimne i szukać możliwej przyczyny niepowodzeń🫣
Marzycielka94, Paula08, Powder lubią tę wiadomość
-
Marzycielka94 wrote:Jejku dziewczyny, wkurzyłam się, normalnie się wkurzyłam. W piątek miałam zaplanowane testowanie i co? Dzisiaj już plamienie. Obraziłam się na cały Boży świat, bo od 3 dpo do dzisiaj (14 dpo) moje temperatury plasują się średnio na poziomie 37,2, dzisiaj rano tak samo, a teraz plamienie, nie brązowe jak zawsze, ale czerwonawe…
Pewnie jutro lub w piątek przyjdzie 🐒… ta to jest tak punktualna, że nic tylko brać z niej przykład 😅
Edit. Pozwoliłam sobie wkleić zdjęcie wykresu
Może implantacja? 🤫Ananabanana lubi tę wiadomość
32🧝♀️33🧔🏻♂️
starania od II.24
02/25 💔
pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!✨ -
Anin wrote:Cześć Dziewczyny
Czy używa któraś fioletowych testów owulacyjnych od Clearblue?🙏 Czy powinien wyjść pozytywny w dniu owulacji?
Wczoraj miałam pozytywny test Facelle, dzisiaj Facelle już słabszy. Dzisiaj przyszła mi też paczka z testami Clearblue, wykonałam pierwszy raz i jest negatywny tj. puste kółko. Zastanawiam się czy jeżeli dzisiaj wypadła już owulacja po wczorajszym piku Facelle to test Clearlue powinien być negatywny?
Dzięki za pomoc
Ja mam fioletowe ClearBlue. Jeśli wczoraj Facelle był pozytywny a dziś ClerBlue jest już negatywny to może pik był wczoraj i przedwczoraj? Trudno mi ocenić, mi ClearBlue wychodzą pozytywne jak już jestem mega wkurzona i mówię że nigdy więcej żadnego testu owulacyjnego nie zrobięOna 30
Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 50/75
Kwasy Omega 3 BioCardine
Prenacaps Multi 1
Wit. D
Magnez
Koenzym Q10
TSH - 1,7✅
‼️Prolaktyna w 4 dniu cyklu - 41 - wywalona w kosmos 😵💫
‼️ Homocysteina 11 - za duża 😵💫
FSH:LH 0,85 ✅
Estradiol w 4 dniu cyklu - 39 pg/ml ✅
Starania od 03/2025 na poważnie -
ater wrote:Może implantacja? 🤫✨ Starania od 09/24 (9 cs)
👩 31
👨 36
⬇️ A i B = 30 %
⬇️ Morfologia 2 % -
MimiM29 wrote:U nas też tak było, wszystko ok , ciąży brak. I po drożności od razu zaskoczyło 🤰🏻😁
To byłoby coś pięknego! 🙏🏾🤞🏽
Szkoda, że drożność z lipiodolem taka droga…🫣Marzycielka94, Zosia667 lubią tę wiadomość
🙋🏽♀️30🙋🏽♂️32 +🐶
Starania od 6 miesięcy.
Regularne cykle 29 dni.
👩🏽
Amh 3,84
LH 5,70
FSH 5,45
SHBG 116,6
Tsh 1,53
Ft4 1,09
Prolaktyna 24,29
Estradiol 3dc 30,4
Ferrytyna 13,61🔽
Cytologia ✅
👨🏽 wyniki nasienia :
Koncentracja 42 mln
Ruch całkowity 57
Paula08 wrote:To byłoby coś pięknego! 🙏🏾🤞🏽
Szkoda, że drożność z lipiodolem taka droga…🫣
Ja wymyśliłam, że może założę sobie na koncie specjalny cel - będę odkładać po 300zl akurat koło 12cs to się uzbieraMarzycielka94, Powder, Zosia667, Darrika, ater lubią tę wiadomość
AMH 0,24
👩34 🧔38 🐱
3dc
FSH 11.9
LH 6.2
estradiol 60
20dc (7dpo)
Progesteron 18,6
Estradiol 121
TSH 3,5 ->Letrox 25mg -> 1,8
Starania od 02.2025
15.04.2025 betaHCG 166