Zając kica🐇, bocian leci🪺, w grudniu będą z tego dzieci🫄
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny tak zajrzałam na pierwszą stronę.
A co u Was, które zgłaszały biele: Ananabanana ◻️, Ragazza ◻️, Olisska ◻️, Pa-u-linka ❔, Paula08 ◻️?
Albo nam umkło. Albo🤔dzieje się tam coś dobrego?
Niezmiennie trzymam kciuki za wszystkie❤️Ananabanana lubi tę wiadomość
20.08.2024 OM
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 🖤👼 -
S_va_88 wrote:Dziewczyny tak zajrzałam na pierwszą stronę.
A co u Was, które zgłaszały biele: Ananabanana ◻️, Ragazza ◻️, Olisska ◻️, Pa-u-linka ❔, Paula08 ◻️?
Albo nam umkło. Albo🤔dzieje się tam coś dobrego?
Niezmiennie trzymam kciuki za wszystkie❤️
U mnie była @ stulecia i jestem już w 9dc 😀
I tak jak Nina zaczęliśmy już działać, ale akurat nie nastawiam się u mnie a wcześniejsze owulki, bo zawsze mam najwcześniej w 16dc, no i nie mam jeszcze śluzu. W piątek idę na monitoring.
Belia, S_va_88, NinaB lubią tę wiadomość
31 lat
Hashimoto, niedoczynność tarczycy
MTHFR hetero, PAI-1 hetero
Antykoagulant tocznia
Starania od 05/2024
28.11.2024 ⏸️
10.01.2024 💔 poronienie zatrzymane -
Cześć dziewczyny 🥰
Melduję, że 🐒 się dziś pojawiła.
Tulę za wszystkie biele i małpiszony i trzymam kciuki za dziewczyny testujące i te które mają biel.
Tymczasem ja rozpoczynam kolejny cykl, mam nadzieję, że szczęśliwy 🌷 Dziś ma być piękna pogoda. Zatem miłego dnia ☀️
Belia, kitka_, Bergamotka94, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
-
Siilike wrote:
Hej, ja kiedyś też próbowałam rozpracować te testy i szukałam pomocy na zagranicznych forach. Z tego co pamiętam to chyba zawsze są 3 kreski, ale wynik wyświetlany na monitorze zależy od ich intensywności. Generalnie u mnie był negatywny wynik i właśnie widziałam 3 kreski - oczywiście na początku się nakręciłam.
Ostatecznie przez następne dni testowałam zwykłymi paskowymiSiilike lubi tę wiadomość
👩👨31 lat + 🐶 2 lata
- starania od 09.2023, za nami świadome 10 cykli starań
- 2.04: wizyta w klinice leczenia niepłodności - lekarz sugeruje ICSI
- 18.04: wizyta u androloga - walczymy o podniesienie parametrów nasienia
ona:
- od lutego suplementacja pod okiem dietetyka klinicznego (omega3, pyłek pszczeli, chlorofil, b complex, wit D, cynk, magnez, NAC, kwas foliowy, wsparcie wątroby)
- badania krwi w normie (hormony, morfologia, homocysteina, wit D, kwas foliowy)
- regularne cykle (28-30dni), owulacja potwierdzona usg
- brak chorób przewlekłych
- walka ze stresem
on:
- suplementacja (wit D, kwas foliowy, koenzym q10, omega3, pyłek pszczeli)
- WZJG (aktualnie zaostrzenie, przyjmowanie cortiment mmx)
- badanie nasienia (grudzień'24 -> kwiecień'25):
* morfologia 2% -> 1%
* ruchliwość A 1% -> 0%
* ruchliwość B 29 % -> 11,5 % -
Ananabanana wrote:Cześć dziewczyny 🥰
Melduję, że 🐒 się dziś pojawiła.
Tulę za wszystkie biele i małpiszony i trzymam kciuki za dziewczyny testujące i te które mają biel.
Tymczasem ja rozpoczynam kolejny cykl, mam nadzieję, że szczęśliwy 🌷 Dziś ma być piękna pogoda. Zatem miłego dnia ☀️
Przytulam 🫂Ananabanana lubi tę wiadomość
starania o pierwsze od czerwca 2023
34l.👱🏻♀️ 32l.👨
03.2024 💔 9tc
07.24 cytologia, hpv negatywny (zabieg konizacji w 2022)✅
10.24 hormony OK, jajowody drożne✅
11.24 biocenoza, MUCHa✅ badania nasienia ✅
12.24 histeroskopia i biopsja endo ✅
02.25 IUI Puregon+Ovitrelle, Cyclogest ❌
03.25 IUI Puregon+Ovitrelle, Cyclogest 🤞🍀
zmiana na klinikę prywatną ❔➡️ maj -
Ej a ja mam pytanie o fenomen tych testów Clearblue, tak całkiem serio, bo może czegoś po prostu nie wiem i dlatego mi się to nie spina, patrząc na ich cenę.
Wysyłam tulaski za biele, małpiszony i dla każdej, która tego potrzebuje 🫂🫂
Miłego dnia!☀️Marzycielka94 lubi tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 33 🐶 2 🐶 4
🔮Staranie na luzie od 02.2024
🔬Świadome staranie od 02.2025
⏳3 cs in progress
🏁 12.2026
👩🏻🦱 ona
🩺 niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
🕰️ cykle 29-31 dni
💊 pregna start, witamina D3, euthyrox, brintellix, sanprobi stress
🔬AMH 2,04 ng/ml
🧔🏻♂️ on
💊 pregna start on, androvit, witamina D3
🔬 morfologia 2%
🔬 ruch A + B 25% -
Powder wrote:Ej a ja mam pytanie o fenomen tych testów Clearblue, tak całkiem serio, bo może czegoś po prostu nie wiem i dlatego mi się to nie spina, patrząc na ich cenę.
Miłego dnia!☀️
Kupiłam je, bo mieszkam w Chinach i to jedyne legintne (zagraniczne) testy dostępne tutaj. Inne chińskie paskowe cały czas pokazują jakieś cienie.Powder lubi tę wiadomość
❤️21.05.2021❤️ 👧🏼 L.
👸🏻34 l. 🧔🏻34 l.
🐣 3 cs
4.12.2024 - wyjęta Mirena, starania o drugiego 🐥 - start.
6.12.2024 - ponad tygodniowy krwotok, wizyta na pogotowiu i nagła konieczność przerwania starań.
Połowa stycznia 2025 - zielone światło 💚 dla starań 🤞🏻 -
sandrac_94 wrote:Hej, ja kiedyś też próbowałam rozpracować te testy i szukałam pomocy na zagranicznych forach. Z tego co pamiętam to chyba zawsze są 3 kreski, ale wynik wyświetlany na monitorze zależy od ich intensywności. Generalnie u mnie był negatywny wynik i właśnie widziałam 3 kreski - oczywiście na początku się nakręciłam.
Ostatecznie przez następne dni testowałam zwykłymi paskowymi
Dziękuję za odpowiedź, boję się niepotrzebnie robić sobie nadzieję. 🙏🏻❤️❤️21.05.2021❤️ 👧🏼 L.
👸🏻34 l. 🧔🏻34 l.
🐣 3 cs
6.12.2024 - ponad tygodniowy krwotok, wizyta na pogotowiu i nagła konieczność przerwania starań.
Dziewczyny tulę za biele i małpy 🫂
Życzę Wam żeby następny cykl był szczęśliwym i po majówce 2 kreski ❤️
Ja się uczę odpuszczania po tych wszystkich porażkach, ostatnio mieliśmy wypadek i skasowane auto, pieniędzy też brak, gorszy okres. Ważne, że jesteśmy zdrowi i w końcu zacznie się układać ♥️
Miłego dnia ☀️Siilike, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
31 👩34 🧔♂️
10 lat AH
05.2024 rozpoczęcie starań
11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔
01.2025 walczymy od nowa 🍀
Ona: cykle regularne, owulki potwierdzone, endometrium książkowe, hormony w normie
On: wszystkie parametry nasienia ponad normę oprócz morfologii 1% 😭
☀️ Jeszcze zaświeci słoneczko ☀️ -
Powder wrote:Ej a ja mam pytanie o fenomen tych testów Clearblue, tak całkiem serio, bo może czegoś po prostu nie wiem i dlatego mi się to nie spina, patrząc na ich cenę.
Miłego dnia!☀️
A ja z kolei dostałam ten test jak poszłam do apteki w Hiszpanii i poprosiłam o czuły test. Widziałam, że dała mi Clearblue ale jest ich kilka i nie zwróciłam uwagi, że to ten najdroższy który wskazuje dodatkowo który to jest tydzień ciąży. Potem przy płatności po cenie się zorientowałam 🤡🤡Siilike lubi tę wiadomość
👩👨31 lat + 🐶 2 lata
ona:
- od lutego suplementacja pod okiem dietetyka klinicznego (omega3, pyłek pszczeli, chlorofil, b complex, wit D, cynk, magnez, NAC, kwas foliowy, wsparcie wątroby)
- badania krwi w normie (hormony, morfologia, homocysteina, wit D, kwas foliowy)
- walka ze stresem
on:
* morfologia 2% -> 1%
* ruchliwość A 1% -> 0%
Siilike wrote:Dziękuję za odpowiedź, boję się niepotrzebnie robić sobie nadzieję. 🙏🏻❤️
A masz możliwość iść na betę albo powtórzyć test za kilka dni?
Zainteresowałaś mnie tymi Chinami 🥰🥰 byłam też w Chinach na 3 miesięcznym stażu w czasie studiów, piękny krajz ciekawości jak wygląda tam opieka pod kątem starań o dziecko i kobiet w ciąży?
Siilike lubi tę wiadomość
👩👨31 lat + 🐶 2 lata
ona:
- walka ze stresem
on:
* morfologia 2% -> 1%
* ruchliwość A 1% -> 0%
sandrac_94 wrote:A masz możliwość iść na betę albo powtórzyć test za kilka dni?
Zainteresowałaś mnie tymi Chinami 🥰🥰 byłam też w Chinach na 3 miesięcznym stażu w czasie studiów, piękny krajz ciekawości jak wygląda tam opieka pod kątem starań o dziecko i kobiet w ciąży?
Tutaj trudno jest o prywatne badania krwi tak na życzenie. Muszę umówić się do lekarza przez apkę, która jest w całości po chińsku i on ewentualnie zleci badanie, gdy wyda mu się, że jest jakiś wystarczający powód. Nie chcę prosić o pomoc chińskiej koleżanki z pracy zbyt wcześnie, żeby nie wygadała innym, więc póki co czekam.
Miałam tu wyjmowaną spiralę między kobietami, które jak na taśmociągu czekały na aborcję. Przed tym masę badań. Przeżyłam tu krwotok z dróg rodnych i wizyty na pogotowiu. Moje ubezpieczenie z pracy pokrywa część kosztów, choć ogólnie wszystko i tak jest tanie i dostępne w porównaniu do Polski. Przykładowo opakowanie antybiotyku - 2 zł! 🤯
Ale! Ciężko językowo. Bardzo. Do tej pory spotkałam jedną lekarkę, która mówiła po angielsku. Wszystko działa sprawnie, ale dopiero jak wgryziesz się w ten rytm i system i zaczniesz ogarniać. Bez doświadczenia, to nawet wykupienie recepty w aptece nie jest łatwe.
Po kilku latach tutaj planujemy latem wrócić do Estonii, kraju mojego męża, bo nie do końca wyobrażam sobie ciążę i poród tutaj. Poza tym smog jak sto pięćdziesiąt, wszechobecny glutaminian sodu w jedzeniu (sprzedawany w spożywczakach jak sól i cukier normalnie), suchy klimat, problem z odpowiednim bilansowaniem posiłków przez brak dostępności podstawkowych dla nas składników... Wszystko to moim zdaniem wpływa na płodność.
Z córką zaszłam w ciążę prawie od razu, a teraz takie zabawy...
PS W jakim mieście byłaś? Ja mieszkam w Pekinie, niedaleko Pałacu Letniego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia, 10:06
❤️21.05.2021❤️ 👧🏼 L.
👸🏻34 l. 🧔🏻34 l.
🐣 3 cs
Tulę mocno za biele i @ 🫂🫂
Jakie plany na dziś u was dziewczyny? Piękna pogoda jest 😍
My zamierzamy spędzić jak najwiecej dnia na powietrzu, złapać trochę tego słoneczka ☀️, a potem wleci grill 😅
Wchodzę już w dni płodne, więc oboje nastroje mamy super i zaczynamy działać 🙈 mój facet się podbudował po tych swoich wynikach i mówi mi, że z takimi wojownikami to nie ma szans, że się tym razem nie uda 😜
Cudownego dnia wam życzę! 🫶🏻Siilike, ater, Marzycielka94, Siasi lubią tę wiadomość
28 👩🏽 & 38 👱🏻 & 🐕 x2
7 cs 🤞
👩🏽 po chemioterapii & naświetlaniach (zabieg chirurgiczny?? - dla sprawdzenia 3x inna metoda zabiegu start w maju)
👱🏻 pH 8,5❓️reszta w normie 💪
💊 witamina d3, witamina b12, witamina b6, żelazo, cynk, omega-3, kwas foliowy, inozytol NAC -
Hej dziewczyny, wpadam na moment na forum żeby sprawdzić co u Was
Frytka, serdeczne gratulacje, zdrowej i spokojnej ciąży 🌸
Staraczki, które zobaczyły biel lub przyszła 🐒 mocno przytulam i wspieram, damy radę jeszcze ten kolejny raz 🫂
Czekające na testowanie ale atakowane przez Brajana - trzymam kciuki i życzę dużo siły żeby nie zwariować 😁
Zapowiada się dzisiaj ładna niedziela 🌞Siilike, frytka, Zosia667 lubią tę wiadomość
Rocznik '91
6 CS 🪹
*cykle ~27 dni
*hormony w normie
*TSH 2,2-2,5 - biorę Euthyrox 50
*IO pod kontrolą - biorę Glucophage XR1000
*suplementacja Pueria Uno
Czekam na Ciebie Bejbiku 👶 -
sandrac_94 wrote:A ja z kolei dostałam ten test jak poszłam do apteki w Hiszpanii i poprosiłam o czuły test. Widziałam, że dała mi Clearblue ale jest ich kilka i nie zwróciłam uwagi, że to ten najdroższy który wskazuje dodatkowo który to jest tydzień ciąży. Potem przy płatności po cenie się zorientowałam 🤡🤡
serio wskazuje tydzień ciąży? :o nie wiedziałam, że testy to potrafią. Jestem chyba bardzo do tyłu z technologiąPowder, Siilike lubią tę wiadomość
👩🏻 29 👦🏻 33
ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺😰
TSH 1,33❇️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9 ---> 25,9 (po 4 miesiącach suplementacji żelaza) ,Kwas foliowy 4,29 ---> 17,10 ng/ml ❇️
(2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ❇️, FSH 3,3 mUl/ml ❇️, LH 3,3 mUl/ml ❇️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ❇️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62🔺, Kortyzol 6,9 ug/d ❇️
Zobacz wykres
👦🏻
🔻ilość - 37.27 mln
🔻koncentracja: 13.31 mln/ml
🔻ruch postępowy (a+b) - 13.7%
🔻ruch całkowity (a+b+c) - 26%
🔆żywotność - 78%
🔻morfologia - 0% (100% nieprawidłowych główek)
TSH 4,539 µIU/ml (Euthyrox 25), LH 3,55 mIU/ml❇️ FSH 8,50 mIU/ml❇️,Prolaktyna 9,91 ng/ml❇️,Testosteron 652,60 ng/dl❇️,SHBG 46,46 nmol/l❇️,Testosteron wolny 24,00 pg/ml ❇️ -
Justa28 wrote:Tulę mocno za biele i @ 🫂🫂
Jakie plany na dziś u was dziewczyny? Piękna pogoda jest 😍
My zamierzamy spędzić jak najwiecej dnia na powietrzu, złapać trochę tego słoneczka ☀️, a potem wleci grill 😅
Wchodzę już w dni płodne, więc oboje nastroje mamy super i zaczynamy działać 🙈 mój facet się podbudował po tych swoich wynikach i mówi mi, że z takimi wojownikami to nie ma szans, że się tym razem nie uda 😜
Cudownego dnia wam życzę! 🫶🏻
Ja mam kilka zadań na dziś: projekt na studia i uzupełnić coś do pracy... ale poza tym chcę odpocząć i znaleźć czas na serial i może pograć w simsyPewnie na chwilę wyjdę też na spacer
Justa28, Zosia667, Siilike lubią tę wiadomość
👩🏻 29 👦🏻 33
ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺😰
TSH 1,33❇️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9 ---> 25,9 (po 4 miesiącach suplementacji żelaza) ,Kwas foliowy 4,29 ---> 17,10 ng/ml ❇️
(2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ❇️, FSH 3,3 mUl/ml ❇️, LH 3,3 mUl/ml ❇️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ❇️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62🔺, Kortyzol 6,9 ug/d ❇️
Zobacz wykres
👦🏻
🔻ilość - 37.27 mln
🔻koncentracja: 13.31 mln/ml
🔻ruch postępowy (a+b) - 13.7%
🔻ruch całkowity (a+b+c) - 26%
🔆żywotność - 78%
🔻morfologia - 0% (100% nieprawidłowych główek)
TSH 4,539 µIU/ml (Euthyrox 25), LH 3,55 mIU/ml❇️ FSH 8,50 mIU/ml❇️,Prolaktyna 9,91 ng/ml❇️,Testosteron 652,60 ng/dl❇️,SHBG 46,46 nmol/l❇️,Testosteron wolny 24,00 pg/ml ❇️ -
snieżka wrote:Ja mam kilka zadań na dziś: projekt na studia i uzupełnić coś do pracy... ale poza tym chcę odpocząć i znaleźć czas na serial i może pograć w simsy
Pewnie na chwilę wyjdę też na spacer
Ooo simsy jak ja dawno w to nie grałam 🙈 muszę chyba odpalić sobie w jakiś wieczór 😅 miłego odpoczynku serialowania i simsowania 🙌snieżka, Zosia667 lubią tę wiadomość
28 👩🏽 & 38 👱🏻 & 🐕 x2
7 cs 🤞
👩🏽 po chemioterapii & naświetlaniach (zabieg chirurgiczny?? - dla sprawdzenia 3x inna metoda zabiegu start w maju)
👱🏻 pH 8,5❓️reszta w normie 💪
💊 witamina d3, witamina b12, witamina b6, żelazo, cynk, omega-3, kwas foliowy, inozytol NAC -
snieżka wrote:serio wskazuje tydzień ciąży? :o nie wiedziałam, że testy to potrafią. Jestem chyba bardzo do tyłu z technologią
snieżka lubi tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 33 🐶 2 🐶 4
🔮Staranie na luzie od 02.2024
🔬Świadome staranie od 02.2025
⏳3 cs in progress
🏁 12.2026
👩🏻🦱 ona
🩺 niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
🕰️ cykle 29-31 dni
💊 pregna start, witamina D3, euthyrox, brintellix, sanprobi stress
🔬AMH 2,04 ng/ml
🧔🏻♂️ on
💊 pregna start on, androvit, witamina D3
🔬 morfologia 2%
🔬 ruch A + B 25% -
Hejka, nadrobiłam
udanej niedzieli wszystkim bez względu na dzień cyklu
@Lani – współczuje plamienia to zło, jak u Ciebie dziś?
@Frytka – gratuluję wyników, podaj jaki był przepis na sukces w tym cyklu?
@Sanderka – powodzenia
@Kitka – tulę za biel
@Ananabanana – kciuki za nowy cykl
Ja walczę ze sobą, żeby nie kupić testów owu, w tym cyklu postanowiłam odpuścić i temperaturę i testy. O ile z temperaturą poszło gładko o tyle dziś niedziela handlowa i kusi mnie żeby jednak sprawdzić owulaka. Postaram się wytrzymać mimo wszystko do jutrzejszej wizyty. Jestem ciekawa co z tym moim pęcherzykiem, i czy faktycznie to będzie już owluacja tuż tuż.
frytka, Ananabanana, SanderkaA lubią tę wiadomość
👸33 🧔 33
👩❤️👨 Starania od 10/2024
👩❤️👨💊 Naturell Folian, B Complex, Wit.C, Wit.D+K2, Omega3, Magnez, Cynk, L-arginina, Mioinozytol
👸 Cykle 26-29 dni, ⁉️Plamienia na kilka dni przed @
02/2025
👸 ❗TSH-2,730
👸 ✓estradiol/LH/FSH/prolaktyna/testosteron– 3dc
👸 ✓FT3/FT4/antyTPO/antyTG
👸 ✓progesteron-20,20/estradiol-192 -7dpo
👸 ✓Cytologia/HPV
03/2025 - pokręcony cykl - antybiotyk
👸 Progesteron (7dpo-19) (9dpo-8,57) (11dpo-2.51) – plamienia już od 5dpo
👸 ❗AMH 1,340😭 | WitD 150
04/2025
👸 ❗TSH 4,25(6tyg. z Euthyrox) | TSH 3,62 (7tyg. z Euthyrox)
👸 ✓FT3/FT4/USG-tarczyca prawidłowa lecz drobnej budowy
👸 💊Euthyrox 25mcg
👸 ✓estradiol/LH/FSH /testosteron/ prolaktyna 67❗(norma do 23)
👸🩺 11.04 - Pęcherzyk 15,3 | Endo 6,3 | wg lekarza 10/11dc - wg mnie 6dc ⁉️WTF?
👸🩺 14.04 - 2xPęcherzyki po 12mm | Endo 6mm
👸 💊Duphaston ?
05/2025
🧔Badanie nasienia -
Hej Dziewczyny, u mnie oczekiwanie na testowanie, tak jak radzą w czasie implantacji staram się nie dzwigać, odpoczywać, jem produkty wspierajace implantację i czytałam gdzieś, że zaleca się utrzymywać ciepło w brzuchu i stopach. Mój partner każe mi leżeć i się śmieje, zebym dobrze wysiedziała to jajo 😅 Nic juz wiecej zrobić nie mogę 🤷♀️ Poza tym od dłuzszego czasu mam taki zjazd energetyczny, ze mogłabym spać całymi dniami. Myślę, ze to jeszcze hormony sie regulują po stracie. W pracy ogień, więc zmuszam się, żeby jakoś ten czas przetrwac. Ściskam za wszystkie biele i wredne 🐒. I nie poddajemy się 😊
Zosia667, Siilike, Belia, Justa28, karczoch321 lubią tę wiadomość
👧🏼36
02.2024 starania o pierwsze 👶
21.12.2024 ⏸️
02.2025 💔 11tc
03.2025 nie poddajemy się 🫶
Suple: Pueria Uno, D3, B6, B12, E, Magnez, L-arginina, maślan sodu, Omega-3, Kerabione.