Zając kica🐇, bocian leci🪺, w grudniu będą z tego dzieci🫄
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie szalona końcówka marca. Bardzo szybko wyłapana ciąża, potem czerwone krwawienie, które jednak ustało. Dziś beta 90,1. A jestem dopiero 10-11 dpo. Zobaczymy co przyniesie środa i powrótka bety. Ściskam za Was wszystkie kciuki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca, 21:11
Zosia667, ater, MimiM29, NinaB, assialbnn, Olisska, emciak, Darrika, Pacynka, Belia, Szu_szu, Deyansu, Justa28, Hope🍀, aga_42lata, kasialinkaa, Marzycielka94, karczoch321, Nadzieja32, Mardotka, dailydamn, DreamBee, Dżozu, Meggi_**, Lisik, Ola8999, almost.there, snieżka, S_va_88 lubią tę wiadomość
36👩❤️💋👨55
8 cs
beta hCG
31.03 - 90,1
02.04 - 160
04.04 - 274
Walcz Kropeczko ❤️ -
Zosia667 wrote:Dziś jest 6dpo.
A już wczoraj (5dpo) coś się czaiło, dziś już ewidentnejZosia667, S_va_88 lubią tę wiadomość
✨ Starania od 09/24 (8 cs)
👩 31
✔ USG, cytologia, potwierdzona owulacja
✔ TSH 1,42 (Euthyrox 25 mcg + jod)
✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48)
👨 36
⬇️ A i B = 30 %
⬇️ Morfologia 2 % -
Kokosik wrote:No praca to tak spora część naszego życia, że ciężko się nie przejmować. Mam plan co dalej, mam umowę na czas nieokreślony, póki co zaciskam zęby.
Chociaż kwiecień to miesiąc kiedy odstawiłam AH i uświadomiłam sobie, że mija prawie rok od naszych starań.
Gdyby ktoś rok temu powiedział mi ile będzie w tych staraniach bólu, płaczu i nadziei to nie uwierzyłabym 💔
Dokładnie mam to samo, niby nowe stanowisko a jednak jakoś zero entuzjazmu, no może poza stanem konta.
Też bym nie uwierzyła i nawet nie wiem czy wiedząc to wszytko bym się zdecydowała.
Dziś mam typowo czarny humor, jeszcze 🧔 mnie dziś zirytował i zaczynam rozkimniny czy aby samej nie byłoby mi lepiej.
Jeszcze jutro trudny dzień w pracy i jeszcze prog bóg wie co wyjdzieS_va_88 lubi tę wiadomość
👸33 🧔 33
👩❤️👨 Rozpoczęcie starań od 10/2024
👩❤️👨💊 Naturell Folian, B Complex, Wit.C, Wit.D+K2, Omega3, Magnez, Cynk, L-arginina
👸 Cykle 26-29 dni, ⁉️Lekkie plamienia (brązowe na kilka dni przed spodziewaną miesiączką) które wcześniej traktowałam jako początek miesiączki)
02/2025
👸 ✓USG ✓Morfologia ✓Mocz ❗?TSH-2,730
👸 ✓estradiol ✓LH ✓FSH ✓prolaktyna ✓testosteron– 3dc
👸 ✓FT3 ✓FT4 ✓antyTPO ✓antyTG
👸 ✓progesteron 20,20 ✓estradiol 192 -7dpo
👸 ✓Cytologia
04/2025
👸 💊Euthyrox 12.5mcg, Jod 200 µg, Miovelia NAC
👸🩺 AMH 1,340😭 | Próg (11dpo-2.51) | Prog (9dpo-8,57) | Prog (7dpo-19) | TSH 4,25(6tyg. z Euthyrox)⁉️| WitD 150⁉️ | Endo: USG Tarczca ⏳
🧔🩺 -
Marzycielka94 wrote:Zosiu, nie stresuj się na zapas, skoro to 7 dpo to może to... plamienie implantacyjne? ❤️
No właśnie! Zosia uszy do góry! Jest jeszcze wcześnie a plamienie w tym czasie totalnie może świadczyć o tym. Bóle jak na okres też ☺️Marzycielka94, Zosia667 lubią tę wiadomość
32🧝♀️33🧔🏻♂️
02/25 💔
nasz 5 cs i niech będzie ostatni ✨
pamiętaj jak wiele masz w sobie siły! -
Olisska wrote:Gratulacje dziewczyny! ❤️
@Mimi jako, że macie długi czas starań za soba to pozwolę sobie zapytać, czy udało się naturalnie w końcu czy mieliście jakąś stymulację? Robiliście w tym cyklu coś inaczej? Co mogło się przyczynić do tego że akurat teraz zaskoczyło po takim czasie? 😊
Takie niespodzianki po długim czasie starań, dają mega nadzieję osobom które mają długi staż staraniowy . Ja już się kilka razy zastanawiałam czy nie dołączyć w końcu do dinozaurów, ale jakoś tak lubię wątki miesięczne, z każdym nowym wątkiem jest taki powiew „świeżości” i nowej nadziei. Oczywiście wszystkim zawsze kibicuję i zawsze się cieszę jak któraś zajdzie w ciążę, ale mam specjalne miejsce w serduchu dla tych co się długo starali 🫶🏻Marzycielka94, Belia, Olisska, Powder, Szu_szu, Deyansu, Hope🍀, DreamBee, Meggi_**, Lisik, almost.there, S_va_88 lubią tę wiadomość
-
Ale szalejecie, miesiąc się jeszcze nie zaczął a tu już 16 stron i 2 🌷. Pięknie ❤️
Ja biorę prysznic i postaram się Was nadrobić.
W ogóle lubię bardzo jak zaczyna się nowy wątek, taka nowa energia i nowy startNinaB, MimiM29, Marzycielka94, Marty.Na, PaulinaNnn, Darrika, Olisska, Powder, Wianek, SanderkaA, Mardotka, DreamBee, almost.there, S_va_88 lubią tę wiadomość
👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
7 cs 😿
⏸️ 0 razy
28.04.2025 - wizyta w Klinice Niepłodności
👱♀️
Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego ❌
FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70) ❌
LH (6,8 )
Estradiol (22,00)
TSH (1,98 )
Anty TPO (83) ❗
Witamina D (95,62)
Ferrytyna ( 82,00)
Witamina B12 ( 1006,00)
👨
Koncentracja (114,4 mln)
Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
Morfologia (2 %) ❌ -
Gratuluję wysokich bet, oby rosły prawidłowo i by wszystko przebiegało pomyślnie ❤️
Witam też wszystkie nowe Dziewczyny!
Mnie na razie proszę nie wpisywać, po wszystkim zostanę StrzelcemWiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca, 21:20
PaulinaNnn, assialbnn, Powder, S_va_88 lubią tę wiadomość
30🙆🏻♀️ 33🧔🏼
Beta HCG:
08.03.25- 68.60
10.03.25- 104.60
12.03.25- 147.50
14.03.25- 216.60
19.03.25- 1036.60
20.03.25- 1313.30 🎉
02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔 -
Cebulka35 wrote:U mnie szalona końcówka marca. Bardzo szybko wyłapana ciąża, potem czerwone krwawienie, które jednak ustało. Dziś beta 90,1. A jestem dopiero 10-11 dpo. Zobaczymy co przyniesie środa i powrótka bety. Ściskam za Was wszystkie kciuki.
Cebulka35, MimiM29 lubią tę wiadomość
👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc -
Zosia667 wrote:Dziś jest 6dpo.
A już wczoraj (5dpo) coś się czaiło, dziś już ewidentnejS_va_88 lubi tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
11cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
2025 jest nasz ✨
🔜 maj HSG
🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
💊 acard75, cynk, prenacaps multiplan, DHA, witC, D3+K2, Mg+B6, inozotol z NAC, olej z wiesiołka -
Hej dziewczyny,
Jestem tu nowa, ale czytając wasze wiadomości żałuje, że trafiłam tu tak późno🫣 🥰 Gratuluję dziewczynom, które dzisiaj dowiedziały się o ciąży🤰🏼😊
Tak bardzo chciałabym kiedyś wykrzyczeć ten sam tekst co wy dzisiaj ☺️ trzymam kciuki za wszystkie staraczki, niech ten kwiecień przyniesie nam dużo szczęścia🤞🏽🙏🏾
Proszę o wpisanie mnie na testowanie 10 kwietnia ☺️PaulinaNnn, MimiM29, Powder, Belia, Marzycielka94, Zosia667, ater, White1, aga_42lata, Olisska, Mardotka, DreamBee, Lisik, S_va_88 lubią tę wiadomość
🙋🏽♀️30🙋🏽♂️32 +🐶
Starania od 6 miesięcy.
Regularne cykle 29 dni.
👩🏽
Amh 3,84
LH 5,70
FSH 5,45
SHBG 116,6
Tsh 1,53
Ft4 1,09
Prolaktyna 24,29
Progesteron 7dpo 17,90 ( 2.04)
Estradiol 3dc 30,4
Ferrytyna 13,61🔽
Cytologia ✅
👨🏽 wyniki nasienia :
Koncentracja 42 mln
Całkowita liczba plemników 248 mln
Ruch całkowity 57
Morfologia: 3%🔽
Suple: prenacare start, omegaMeprenatal, magnez oraz żelazo (Sorbifer) 😊
Przed badaniem drożności jajowodów, pierwszy cykl stymulowany ovitrelle🤞🏽🙏🏾 -
Cześć
czytam forum od dłuższego czasu, jeszcze przed rozpoczęciem starań i piszę pierwszy post. Trzymam za wszystkie z was kciuki!
U nas w tym miesiącu to dopiero 2 cs. Pierwszy już wiedziałam z góry że jest spisany na straty, owulacja przyszła za szybko i była słabej jakości a mieliśmy zaplanowany wyjazd na ten czas no i wyjazd przez to trochę się nie udał
Teraz z kolei owulacja pojawiła się bardzo późno, ale była dobrej jakości i staraliśmy się co dwa dni aż do dnia owulacji, więc mam większe nadzieje.
Co do tej spóźnionej owulacji to byłam u ginekologa 14 dc i pęcherzyk miał wielkość 18 mm a wyrzut LH był dopiero 19dc. Do tego robiłam badania i Prolaktynę mam wystrzeloną w kosmos górna granica to 496 a u mnie wyszła 933. Do tego TSH 4 a jeszcze 3 miesiące temu było 1,5.
Proszę o wpisanie mnie na testowanie 8 kwietnia, to będzie dzień przed spodziewanym okresem.
Belia, MimiM29, aga_42lata, Loraa, DreamBee, Darrika, Lisik, S_va_88 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny 🥰
Jestem nowa, ale jak większość podczytuję Was już od dłuższego czasu.
Wspaniale się obserwuje to jak się wspieracie i motywujecie.
Gratulacje dla dziewczyn z ⏸️ kreskami 🥰
Chciałabym w tym wątku dołączyć do testowania razem z Wami, dlatego proszę o wpisanie mnie na 05.04. 🌷
Oby ten miesiąc był pełen ⏸️⏸️⏸️🌷🌷🌷Wianek, Zosia667, aga_42lata, Mardotka, DreamBee, Powder, S_va_88 lubią tę wiadomość
-
NinaB przykro mi za biel i za te smutki 🫂 mam nadzieję, że to się jednak zmieni. Pamiętaj, póki nie ma @ 🤞🏼
Monana, Paula08, Stokrotka94, Ananabanana witamy, witamy. Oby jak najkrócej. Dopisałam Was do kalendarza i powodzenia 🤞🏼
Cebulka35 czy testowałaś jeszcze w marcowym? Chyba to przegapiłam ale jeżeli masz ochotę tu z nami zostać to będzie mi bardzo miło również Cię wpisać na pierwszą stronę. 🌷Gratulacje przede wszystkim. ❤️👏 Beta jest wysoka jak na to dpo. Też mi się wydaje, że takie jednorazowe krwawienie może wynikać np. z pęknięcia jakiegoś naczynka. Trzymam kciuki żeby się nie powtórzyło i żeby już wszystkie było w porządku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca, 21:45
NinaB, Ananabanana, Paula08, S_va_88 lubią tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
11cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
2025 jest nasz ✨
🔜 maj HSG
💊 acard75, cynk, prenacaps multiplan, DHA, witC, D3+K2, Mg+B6, inozotol z NAC, olej z wiesiołka -
Belia wrote:Zosią badałaś kiedyś proga tydzień po owulce? Może trzeba go podrasować trochę stąd te plamienia.
Badałam w ostatnim cyklu i był ponad 20, stąd każdy lekarz to bagatelizuje bo mówi że prog jest dobry.
Teraz mam w planach sprawdzać 7,9 i 11dpo jak mi tutaj poradzono na forum czy nie spada zbyt szybko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca, 21:49
Marzycielka94, Olisska, S_va_88 lubią tę wiadomość
👸33 🧔 33
👩❤️👨💊 Naturell Folian, B Complex, Wit.C, Wit.D+K2, Omega3, Magnez, Cynk, L-arginina
👸 Cykle 26-29 dni, ⁉️Lekkie plamienia (brązowe na kilka dni przed spodziewaną miesiączką) które wcześniej traktowałam jako początek miesiączki)
02/2025
👸 ✓Cytologia
04/2025
👸🩺 AMH 1,340😭 | Próg (11dpo-2.51) | Prog (9dpo-8,57) | Prog (7dpo-19) | TSH 4,25(6tyg. z Euthyrox)⁉️| WitD 150⁉️ | Endo: USG Tarczca ⏳
🧔🩺 -
Zosia667 wrote:Badałam w ostatnim cyklu i był ponad 20, stąd każdy lekarz to bagatelizuje bo mówi że prog jest dobry.
Teraz mam w planach sprawdzać 7,9 i 11dpo jak mi tutaj poradzono na forum czy nie spada zbyt szybko.Jeszcze przyszło mi takie coś do głowy - kiedy ostatnio byłaś na USG po miesiączce? Ja przy takich plamieniach kilkudniowych miałam polipy ale one były w okresie około owulacyjnym głownie.
S_va_88 lubi tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
11cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
2025 jest nasz ✨
🔜 maj HSG
Belia wrote:NinaB przykro mi za biel i za te smutki 🫂 mam nadzieję, że to się jednak zmieni. Pamiętaj, póki nie ma @ 🤞🏼
Monana, Paula08, Stokrotka94, Ananabanana witamy, witamy. Oby jak najkrócej. Dopisałam Was do kalendarza i powodzenia 🤞🏼
Cebulka35 czy testowałaś jeszcze w marcowym? Chyba to przegapiłam ale jeżeli masz ochotę tu z nami zostać to będzie mi bardzo miło również Cię wpisać na pierwszą stronę. 🌷Gratulacje przede wszystkim. ❤️👏 Beta jest wysoka jak na to dpo. Też mi się wydaje, że takie jednorazowe krwawienie może wynikać np. z pęknięcia jakiegoś naczynka. Trzymam kciuki żeby się nie powtórzyło i żeby już wszystkie było w porządku.
Testowałam, ale tak z doskoku do Was, później dołączyłam. Poproszę o dopisanie
No i oczywiście, żeby tradycji stało się zadość muszę się o coś martwić. Skoro nie mogę niską będą, to będę tym, że za wysoka 😉 Taki typ mózguWiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca, 21:58
Belia, S_va_88 lubią tę wiadomość
36👩❤️💋👨55
8 cs
beta hCG
31.03 - 90,1
02.04 - 160
04.04 - 274
Walcz Kropeczko ❤️ -
Lisik wrote:... "Ja w tym miesiącu na wolnego strzelca bo zaczynamy obserwowanie cyklu modelem Creightona
Cele na ten miesiąc :
- nauczyć się obserwacji Creightonem
- wykonać odkładane badania
- zacząć jeździć rowerem do pracy
- posiać zioła i pomidorki na balkon wreszcie!
- wąchać wszystkie kwiatki i drzewa na spacerach 🌸
Edit : napisałam ten post i małpa jak na zawołanie 😂
Też rozważam naukę obserwacji metodą Creightona – moi znajomi zaszli w ciążę już w drugim cyklu po rozpoczęciu obserwacji, więc bardzo mnie to zaciekawiło. Czy Ty już się za to zabrałaś? Czytałaś coś na ten temat, oglądałaś jakieś webinary albo byłaś może na konsultacji z instruktorem?
Czy przy cyklach stymulowanych jest sens obserwacji? Może niepotrzebnie czekam?👩👨 41lat
👼💔czerwiec/2024 10 tc. poronienie zatrzymane
Miovelia PRO, Prenatal Primo, olej z wiesiołka, zioła o. Sroki, kwasy omega 3-6-9, Ubichinol, wit. C wit. E, Magnez, B-Complex
2025
🔹styczeń - 1cs bez stymulacji, był pecherzyk
🔹luty - 2cs Clostilbegyt + 💉Ovitrelle [13.02]+💉Gonapeptyl Daily 2ampułki [17.02], a potem grypa zniweczyła cykl
🔹marzec - 3cs - badania w 5dc. [TSH – 1,731 | FSH – 8,28 | LH – 5,13 | Estradiol – 214,0 | Prolaktyna – 17,45 | Testosteron – 44,5] wizyta u ginekologa 17.03 - brak pęcherzyków -
Hej wszystkim nowym osobom! Ja też jeszcze początkująca ale mogę już śmiało napisać że w grupie raźniej. O staraniach gadam tylko z mężem ale wiadomo, potrzeba jest też damskiego spojrzenia i wsparcia. Na żywo tego nie mam więc cieszę się że tu przypadkiem trafiłam
Gratulacje wszystkim kreskom ❤Zosia667, Liliuszka_2024, ater, aga_42lata, Ananabanana, Paula08, S_va_88 lubią tę wiadomość
👩🏻 32 👦🏻 31
Starania od 01.02
💊 Omega-3, Witamina D3, Witamina C, B12, Selen, Cynk, Magnez, Jod, Cholina, Foliany, Sanprobi IBS, Laktoferyna -
Belia wrote:Rozumiem, to faktycznie bardzo dobry wynik także Zosiu, tak jak pisały dziewczyny - to może być równie dobrze "dobry znak"
Jeszcze przyszło mi takie coś do głowy - kiedy ostatnio byłaś na USG po miesiączce? Ja przy takich plamieniach kilkudniowych miałam polipy ale one były w okresie około owulacyjnym głownie.
Belia USG miałam robione w poprzednim cyklu , to było 13dc, 17dc.
Z dziwnych objawów (wiem jak to zabrzmi) super skóra, zero korektora od kilku dni, poza tym dziś cały dzień mi było gorąco, każdy w pracy mówi boże ale masz tu zimno, a mi gorąco. No i wczoraj katar i kichanie, a dziś cudowne wyleczenie.Belia, Marzycielka94, ater, S_va_88 lubią tę wiadomość
👸33 🧔 33
02/2025
👸 ✓Cytologia
04/2025
🧔🩺 -
Dziewczyny, ale pędzicie ze stronami 🙈
Pisałyście odnoście bóli brzucha jak na okres, u mnie to, po zgadze, był drugi objaw ciąży, który mam cały czas, prawie codziennie boli mnie podbrzusze jak na @, a beta dziś 7414ale oczywiście triggeruje mnie ten ból, mimo że wiem, że występuje u wielu kobiet na początku ciąży 😅 teraz dodatkowo ból piersi, powiększenie piersi, sutki zrobiły się ciemniejsze i twardsze, takie sterczące 😅 zdarzają mi się też mdłości i szybko głodnieje, ale tak dość mocno, że muszę natychmiast coś zjeść. Ach, no i huśtawka emocjonalna, chce mi się czasem płakać bez większego powodu lub chodzę zła jak osa. Edit: i zapomniałam jeszcze o zmęczeniu i bieganiu siku co chwilę :p Wypisałam swoje objawy, bo wiem, że niektóre z Was są ich bardzo ciekawe
Powder trzymam kciuki, żeby oddzwonili z dobrymi wieściami odnośnie pracy i również za to, żeby udało się poprawić wyniki ✊️
Karczoch, ja miałam proga w 8dpo 15 i się udało, betę z progiem zrobiłam w 11dpo i podniósł się do 22 i teraz ciągle utrzymuje się na ponad 20.
PaulinaNnn gratulacje! Jesteś w ciąży 😍 progesteron ma być dwucyfrowy, Twój jest, więc na spokojnie, ale może uda się skonsultować jutro z lekarzem? Pewnie nie zaszkodziłoby włączyć proga dodatkowo. A plamienia mogą być związane z implantacją
Mimi Tobie również gratulacje 😍
Oby kwiecień skończył się tak dobrze jak się zaczyna ✊️✊️✊️Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca, 23:06
Belia, PaulinaNnn, Kokosik, DreamBee, Powder, Marzycielka94, White1, ater, MimiM29, aga_42lata, emciak, Meggi_**, S_va_88 lubią tę wiadomość
👩31 🧔♂️37
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
22.03. beta 72,2, progesteron 27,48
24.03 beta 279, progesteron 27,7
27.03 beta 1478, progesteron 22,28
29.03 beta 3649, progesteron 25,13
31.03 beta 7414
2.04 beta 15353