X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zając kica🐇, bocian leci🪺, w grudniu będą z tego dzieci🫄
Odpowiedz

Zając kica🐇, bocian leci🪺, w grudniu będą z tego dzieci🫄

Oceń ten wątek:
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, widze, ze smieszkujemy z brajanków od rana :D
    Ja po proszę od razu złotego brajana, a moze byc nawet diamentowy, mimo ze nawet nie jestem po owulacji, ale u mnie to sie wlacza od 5 dpo 🤭

Ja wczoraj monitoring - pęcherzyk 19mm i dziś rano dostałam Ovitrelle, więc od środy ❤️‍🔥❤️‍🔥 . Planujemy do soboty/niedzieli się poprzytulać i niech to będzie ten cykl 🤞🙏

Kokosik, Belia, assialbnn, Siasi, ater, Nayeli, Powder, Olisska, NinaB lubią tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024
    15 cykli:
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

04.06 - 🩸

📆
    I procedura IVF - Rekovelle 7 jednostek, Orgalutran 0,25 mg 🤞🍀
    13.06 - Podgląd pęcherzyków 🔍

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Kokosik Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo mi przykro z powodu tych bieli.
    Tulę mocno i trzymam kciuki ♥️ dla nas wszystkich przyjdzie czas, jestem tego pewna!
    Dziś podczas drogi do pracy dostałam takiej energii. Budząca się do życia przyroda od razu poprawia mi humor, kocham patrzeć jak łąki kwitną, a drzewa się zielenią. Serio, może jestem boomerem ale takie rzeczy mnie cieszą 😅
    Jeszcze na biurku czekał na mnie zajączek ze słodyczami i kopertą - humor jeeeszcze lepszy 😄
    I do tego zaczęły mi się dni płodne, a one raczej sprzyjają samopoczuciu.

Jeszcze kilka godzin i zaczynam mini urlop z najbliższymi 💕
    Spokojnego dnia 🤞

grazka0022, karczoch321, ater, Siasi, Nayeli, Powder, Olisska, Mardotka, S_va_88, Agat99 lubią tę wiadomość

31 👩34 🧔‍♂️
    10 lat AH
    05.2024 rozpoczęcie starań
    11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔
    01.2025 walczymy od nowa 🍀

🚺 cykle regularne, owulki potwierdzone, endometrium książkowe, hormony w normie
    🚹 wszystkie parametry nasienia ponad normę oprócz morfologii 1% 😭

04.05 ⏸️🥹🌷9dpo
    05.05 beta 32,08 prog 40,20 🥳
    07.05 beta 83,50 🥹🩷
    10.05 beta 466,08 🥹🥰 prog 40,80🥰
    15.05 beta 4000,48 🥰
    22.05 USG puste jajo płodowe 😞
    29.05 nasz mały cud 0,92 cm ❤️ ninja się chował ❤️🥷
    12.06 ⌛️

☀️ zaświeciło słoneczko ☀️

preg.png
  • Zosia667 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineczka ❤️🫂 pokręcone to wszytsko
    Lani - dawaj znać jak kontrola
    Karczoch - uważam że fundatorem nagrody powinno być domowe laboratorium
    Madcat, Siasi - kciuki są 🤞
    Kropka Aga - ok poważna inwestycja, nowa parcela, nowy dom, nawet Simka w ciąży także tak (Grażynko przepraszam, ale moje bliźnięta, których byłaś chrzestną przepadły bo gra się nie zapisała).
    Belia - dziękuję za Brajanka pocieszenia 😘 bo żarty żartami ale wiem co się będzie działo jak będzie się zbliżała małpa
    Onalola - mimo wszytsko trzymam kciuki 🤞
    Mika - u mnie też prolaktyna podwyższona
    Asia - Złoty jest Twój 😁

grazka0022, assialbnn, MadCat, Siasi, Belia, Marzycielka94, Powder lubią tę wiadomość

• grazka0022 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia667 wrote:
    Kropka Aga - ok poważna inwestycja, nowa parcela, nowy dom, nawet Simka w ciąży także tak (Grażynko przepraszam, ale moje bliźnięta, których byłaś chrzestną przepadły bo gra się nie zapisała).
    Belia - dziękuję za Brajanka pocieszenia 😘 bo żarty żartami ale wiem co się będzie działo jak będzie się zbliżała małpa
    Asia - Złoty jest Twój 😁

O nieee!! Moje bliźniaki, a już kupowałam Quada :( 😂

15 cykli:
    9 cykli naturalnych ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

04.06 - 🩸

📆

• Mika1992 Znajoma

Wysłany: 18 kwietnia, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia667 wrote:
    Asia - Złoty jest Twój 😁

od rana czytam jak ją zbić, a tu widzę, że główne sen, redukcja stresu itp. no będzie z tym trudno, ale cóż.
    teraz jeszcze czytam, że jednak nie mam dobrego AMH. myślałam ż w normie, ale może sugerować pcos. nic mi ginekolog na usg nie mówiła. ;/

👩🏻 32 👦🏻 31
    Starania od 01.02

💊 Omega-3, Witamina D3, Witamina C, B12, Selen, Cynk, Magnez, Jod, Cholina, Foliany, Sanprobi IBS, Laktoferyna
  • Marty.Na Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Hej dziewczyny, widze, ze smieszkujemy z brajanków od rana :D
    Ja po proszę od razu złotego brajana, a moze byc nawet diamentowy, mimo ze nawet nie jestem po owulacji, ale u mnie to sie wlacza od 5 dpo 🤭

Ja wczoraj monitoring - pęcherzyk 19mm i dziś rano dostałam Ovitrelle, więc od środy ❤️‍🔥❤️‍🔥 . Planujemy do soboty/niedzieli się poprzytulać i niech to będzie ten cykl 🤞🙏
    Wez mi podrzuć jeszcze raz te Simsy, bo nic nie mam 🥲😅

31🙆🏻‍♀️ 33🧔🏼

Starania od 10.24'

♂️:
    Łuszczyca (Daivobet)

💊
    Omega3, Witamina D, Magnez, Ten Fertil ON, Witaminy ADEK, Ubiquinol 200, Witamina B12

🔬
    Rozszerzone badanie nasienia + fragmentacja DNA plemników + test HBA ⏳

♀️
    Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka, subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50), PCOS (w trakcie diagnozy)

💊
    Witamina D, Omega 3, Magnez, Witamina B6 i B12, Aktywny kwas foliowy Neofolic, NAC 600, Ubiquinol 200, Prena Caps Ovi, Zioła Ojca Grzegorza

🔬
    Trombofilia wrodzona (m. cz. V Leiden, m. MTHFR, m. PAI-1), KIR ⏳

Beta HCG:
    08.03.25- 68.60
    10.03.25- 104.60
    12.03.25- 147.50
    14.03.25- 216.60
    19.03.25- 1036.60
    20.03.25- 1313.30
    02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marty.Na wrote:
    Wez mi podrzuć jeszcze raz te Simsy, bo nic nie mam 🥲😅

A zobacz teraz? Powinnaś mieć w wiadomościach :D

Marty.Na lubi tę wiadomość

15 cykli:
    9 cykli naturalnych ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

04.06 - 🩸

📆

• onalola Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia667 wrote:
    Czy mogę spytać jakie miałaś zalecenia na luteinę i jakie były ku temu przesłanki?

W tamtym roku zaczęłam plamić 2-3 dni przed okresem. Jak zabrałam się zaczelam starania wpadłam na forum, podpowiedzialy mi dziewczyny ze to może niski progesteron. I fakt, no mój dupy nie urywa. Nawet w biochemię 4.59 początkowy.
    Mój doktor nie widzi problemu, inna doktor już widzi. On mi dał w końcu dupka , a ona zmieniła na luteinę 🤡
    I teraz będąc na kontroli u niej czy się torbiel wchłonęła to mi kazała dalej brać luteinę ale tydzień po owulacji, że wtedy progesteron naturalny rośnie i wtedy dawać. Wcześniej może narobić więcej szkody..

Dziękuję dziewczyny, trochę nie wiem co sądzić o tym .. jakbym wczoraj tej krwi nie uwidziala to może bym odpuściła , a tak to w głowie coś siedzi 😪😢

Zosia667 lubi tę wiadomość

2 cs 11/24 cb 💔

05. 2025 7cs 🙌

Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magne b6 forte , inozytol needed
    Luteina 1x1
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia667 wrote:
    Asia - Złoty jest Twój 😁
    Oh kiedy ja myślałam że już jestem na etapie owulacji 🙄 a tu taki kwiatek z rana 😳 wypiłam kawę po 6, kolejna wypiłam przed 9 i między czasie wypiłam jeszcze szklankę kolagenu, wysikalam się jeszcze o 8 i test zrobiłam o 9. Powtorze o 12 jeszcze test. Nigdy nie bolał mnie jajnik ani wogole brzuch przed owulacja 😐 a od wczoraj od popołudnia w sumie cały czas z przerwami odczuwam ból podbrzusza 🤔 zaczęliśmy działać wczoraj bo myślałam że już czas a okazuje się że mogliśmy zacząć dziś. Z racji że mój człowiek ma ciężka męcząca prace i jest po jest mega zmęczony to dzień po dniu to dla niego wyczyn 😂

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc

26.05- ⏸️🌷 10dpo
    27.05- progesteron 31 ng/ml
    29.05- beta 60,66 mUI/ml 13dpo
    31.05- beta 196,51 mUI/ml 15dpo❤️
    progesteron 21 ng/ml
    03.06- beta 868,53 mUI/ml 💜🤞
    05.06- beta 1825,62 mUI/ml 💚
    progesteron 18,9 ng/ml
    07.06- beta 3968,72 mUI/ml 😍🩷

16.06- I wizyta 💕🤞🤞⏳️
  • MadCat Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale też widzicie ten mój cien prawda? 🙈Brajanusz mi wchodzi. Wcześnie było. Może przywidzialam se 😆

Bergamotka94, karczoch321 lubią tę wiadomość

👧🏼29 & 🧔30 +👶🏻2021 + 🐱🐱

18.04 cień cienia 🧐
    19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷
    29.04 1 pęcherzyk 💚
    8.05 mamy serce 💓
    21.05 19 mm 💓 175 ud/min

17.06 prenatalne

⏩Wizyta 23.06

Termin porodu 29.12👶🏼

👧🏼💊Pregna start

preg.png
  • Mara__ Debiutantka

Wysłany: 18 kwietnia, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Podczytuję Was intensywnie od paru miesięcy.
    Cieszę się z każdego 🌷, przeżywam 🐒 i każdą Waszą biel.
    Przyznam, że bałam się napisać. Zawsze było to podyktowane przeświadczeniem, że przecież nie będę w stanie udzielać się tak intensywnie, jak niektóre z Was/ nie będę potrafiła dać Wam tyle wsparcia.
    Krótko o mnie.
    Staramy się z partnerem od stycznia 2024. Świadome starania zaczęliśmy w czerwcu, po tym jak partner wyleczył bakterię.
    W grudniu byliśmy w klinice Invimed, ale tam usłyszeliśmy tylko-“z takimi wynikami mają Państwo szansę na naturalną ciążę”.
    Wyniki są bardzo słabe-np. Morofoligia 0%.
    Będziemy powtarzać wynik za jakiś miesiąc.
    Od kwietnia, jestem pod opieką doktora Wrony, 07.04.2025, przeszłam badanie drożności.

Zrobiłam ostatnio największą głupotę (stwierdzam to oczywiście po czasie)
    Jedna z Was poleciła tu na forum jedną astrolożkę na instagramie. Postanowiłam się do niej odezwać, bo opinie, które miała na swoim koncie były bardzo zachęcające.
    Zapytałam ją (wcześniej wysyłając zdjęcie twarzy i datę urodzin i oczywiście przelew za usługę) czy kiedykolwiek będę w ciąży. Wczoraj dostałam odpowiedź. Nie widzi tego w kartach. Świat mi się załamał na milion kawałków. Sama nie wiem, po co to zrobiłam, ale chyba byłam już mocno zdesperowana.
    Piszę to, abyście nie popełniały tego błędu, bo jednak chyba wolałbym co miesiąc żyć nadzieją, że może jednak się uda, niż tłumić w sobie ten żal, że teraz już na pewno nie. Nie chcę afirmować, że tak będzie, dlatego z perspektywy czasu uważam, że mogłam jednak tego nie robić.

Gnom, S_va_88, NinaB lubią tę wiadomość

👩🏽29 👱🏼‍♂️31
    Tabletki antykoncepcyjne odstawione 01.2024r.
    Świadome starania od 06.2024r.

👩🏽 Pueria Uno, omega 3, wiesiołek, magnez.
    04.2025r- wizyta u dr. Wrony.
    Drożność- 04.2025r.
    AMH- 2,99 ng/ml

👱🏼‍♂️NAC, selen, cynk, olej z czarnuszki, magnez, witamina c, omega 3, clostilbegyt.
    Badanie nasienia- 06.2024, 11.2024. Wyniki do poprawy.
    12.2024- wizyta w klinice niepłodności.
  • Idawoll Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadCat wrote:
    Właśnie mnie koty obudziły, a ze chciało mi się siku to zrobiłam test. Cień cienia 🙈 choć ja nadal sądzę że cykl stracony
    Dziś 10 dpo

https://zapodaj.net/plik-UVIWtGpiYm
    Moja prawie dwulatka była właśnie takim cieniem 😇 trzymam kciuki.

Ja melduję, że mój wolny strzelec właśnie przyjął na klatę 🐒
    I w sumie fajnie. Teraz czekam sobie na mój ukochany miesiąc - MAJ, a wtedy już się wpiszę na oficjalne testowanie 💪

Tulę za biele, spadki bet inne smutki.

A wszystkim Wesołych Świąt 🐣

MadCat lubi tę wiadomość

12.2024 cb 💔 poronienie samoistnie
  • Marzycielka94 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mara, nie stresuj się tym, to tylko czyjąś opinia, czyjeś zdanie. Są tutaj różne dziewczyny i mają różne przekonania, Ale ja np. nie wierzę w takie rzeczy i nigdy nie skorzystałam z takich uslug. Nie przejmuj się tym, starajcie się dalej, zasięgajcie opinii różnych specjalistów i nigdy nie traćcie nadziei❤️
    Ja wam powiem że kocham święta wielkanocne z uwagi na to że rodzi się nowe życie, które daje nam mnóstwo nowej nadziei. Przy okazji Kochane dziewczyny chciałabym wam złożyć najserdeczniejsze życzenia, aby czas zbliżających się świąt dał nam wszystkim chwilę wytchnienia, pozwolił zwolnić i skupić się na tym co naprawdę ważne, zburzył ewentualne mury i niejasności w relacjach, dał siłę do działania i wiarę w to, że pojawi się w nas maleństwo. Niech wiara, nadzieja i miłość przepełnią nasze serca i dadzą światełko w najciemniejszą noc ❤️

assialbnn, Wianek, ater, Siasi, Nayeli, Powder, Mardotka, S_va_88 lubią tę wiadomość

✨ Starania od 09/24 (10 cs)
    #rodzęw2026 🌷

👩 31
    ✔ USG, cytologia, MUCHa, owulacja
    ✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
    ✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
    ⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48)

👨 36
    ⬆️ TSH, prolaktyna, progesteron, estradiol
    ✔ USG
    ✔ koncentracja 45 mln/1 ml
    ⬇️ A i B = 30 %, morfologia 2 %
  • Marzycielka94 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idawoll przykro mi, trzymam kciuki, aby piękny mak przyniósł wam upragnione szczęście ❤️

✨ Starania od 09/24 (10 cs)
    #rodzęw2026 🌷

👩 31
    ✔ USG, cytologia, MUCHa, owulacja
    ✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
    ✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
    ⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48)

👨 36
    ⬆️ TSH, prolaktyna, progesteron, estradiol
    ✔ USG
    ✔ koncentracja 45 mln/1 ml
    ⬇️ A i B = 30 %, morfologia 2 %
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mara__ wrote:
    Hej dziewczyny.
    Podczytuję Was intensywnie od paru miesięcy.
    Cieszę się z każdego 🌷, przeżywam 🐒 i każdą Waszą biel.
    Przyznam, że bałam się napisać. Zawsze było to podyktowane przeświadczeniem, że przecież nie będę w stanie udzielać się tak intensywnie, jak niektóre z Was/ nie będę potrafiła dać Wam tyle wsparcia.
    Krótko o mnie.
    Staramy się z partnerem od stycznia 2024. Świadome starania zaczęliśmy w czerwcu, po tym jak partner wyleczył bakterię.
    W grudniu byliśmy w klinice Invimed, ale tam usłyszeliśmy tylko-“z takimi wynikami mają Państwo szansę na naturalną ciążę”.
    Wyniki są bardzo słabe-np. Morofoligia 0%.
    Będziemy powtarzać wynik za jakiś miesiąc.
    Od kwietnia, jestem pod opieką doktora Wrony, 07.04.2025, przeszłam badanie drożności.

Zrobiłam ostatnio największą głupotę (stwierdzam to oczywiście po czasie)
    Jedna z Was poleciła tu na forum jedną astrolożkę na instagramie. Postanowiłam się do niej odezwać, bo opinie, które miała na swoim koncie były bardzo zachęcające.
    Zapytałam ją (wcześniej wysyłając zdjęcie twarzy i datę urodzin i oczywiście przelew za usługę) czy kiedykolwiek będę w ciąży. Wczoraj dostałam odpowiedź. Nie widzi tego w kartach. Świat mi się załamał na milion kawałków. Sama nie wiem, po co to zrobiłam, ale chyba byłam już mocno zdesperowana.
    Piszę to, abyście nie popełniały tego błędu, bo jednak chyba wolałbym co miesiąc żyć nadzieją, że może jednak się uda, niż tłumić w sobie ten żal, że teraz już na pewno nie. Nie chcę afirmować, że tak będzie, dlatego z perspektywy czasu uważam, że mogłam jednak tego nie robić.

Hej kochana, ja polecałam tę astrolożkę i bardzo mi przykro, że dostałaś taką odpowiedź. :(

Ja od jakiegoś czasu interesuję się astrologią i ogólnie ezoteryką i chcę żebyś zapamiętała, że to że karty teraz nie widzą ciąży, nie oznacza że jej nie będzie. (Pomijając już fakt, że można w to nie wierzyć).
    Ale zakładając, że się w to wierzy, to wygląda to tak, że dzisiaj karty tego nie widzą, ale jak coś zmieni się w Waszych działaniach, to jeszcze wszystko może się odmienić. Na pewno karty nie wzięły pod uwagę korzystania z pomocy medycznej, jeśli na ten moment tego nie ma.

Wiem, że trudno myśleć pozytywnie, po tym co usłyszałaś, ale pamiętaj, że karty to nie wyrocznia i ciąża nawet w niedługim czasie jest jak najbardziej możliwa.
    Tulę Cię mocno 🫂

AnMiPe, S_va_88 lubią tę wiadomość

👩🏻 29 👦🏻 33
    ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺😰
    TSH 1,33❇️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9 ---> 25,9 (po 4 miesiącach suplementacji żelaza) ,Kwas foliowy 4,29 ---> 17,10 ng/ml ❇️
    (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ❇️, FSH 3,3 mUl/ml ❇️, LH 3,3 mUl/ml ❇️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ❇️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62🔺, Kortyzol 6,9 ug/d ❇️
    Witamina D 135 ng/ml (>100 - stężenie potencjalnie toksyczne)🔺
    Zobacz wykres
    👦🏻
    🚑2009r. - skręt jądra -> amputacja lewego jądra ✂️
    🔻ilość - 37.27 mln
    🔻koncentracja: 13.31 mln/ml
    🔻ruch postępowy (a+b) - 13.7%
    🔻ruch całkowity (a+b+c) - 26%
    🔆żywotność - 78%
    🔻morfologia - 0% (100% nieprawidłowych główek)
    TSH 4,539 µIU/ml 🔺(Euthyrox 25), reszta hormonów ok ❇️
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mara, jeszcze się odniose do Waszej morfologii. U nas androlog powiedział, żeby się w ogóle nie przejmować tymi 0% bo badana była tylko mała część plemników i stwierdził, że w całości próbki na pewno są jakies plemniki o prawidłowej budowie

Siasi lubi tę wiadomość

👩🏻 29 👦🏻 33
    ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺😰
    TSH 1,33❇️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9 ---> 25,9 (po 4 miesiącach suplementacji żelaza) ,Kwas foliowy 4,29 ---> 17,10 ng/ml ❇️
    (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ❇️, FSH 3,3 mUl/ml ❇️, LH 3,3 mUl/ml ❇️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ❇️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62🔺, Kortyzol 6,9 ug/d ❇️
    Witamina D 135 ng/ml (>100 - stężenie potencjalnie toksyczne)🔺
    Zobacz wykres
    👦🏻
    🚑2009r. - skręt jądra -> amputacja lewego jądra ✂️
    🔻ilość - 37.27 mln
    🔻koncentracja: 13.31 mln/ml
    🔻ruch postępowy (a+b) - 13.7%
    🔻ruch całkowity (a+b+c) - 26%
    🔆żywotność - 78%
    🔻morfologia - 0% (100% nieprawidłowych główek)
    TSH 4,539 µIU/ml 🔺(Euthyrox 25), reszta hormonów ok ❇️
  • Bergamotka94 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika1992 wrote:
    mam już wyniki badań, wszystko w normie (według mnie i chata gpt :D), oprócz tej prolaktyny podwyższonej.. co sądzicie? badałam się w 3 dniu cyklu.

Anty-Mullerian hormon (AMH) 4,98 ng/ml
    Tyreotropina (TSH) trzeciej generacji (L69) 1,794 μIU/ml
    Wolna trijodotyronina (FT3) (O55) 3,14 pg/ml
    Wolna tyroksyna (FT4) (O69) 0,81 ng/dl
    Estradiol (E2) 36,7 pg/ml
    Folikulotropina (FSH) (L65) 7,58 mIU/ml
    Luteotropina (LH) (L67) 5,64 mIU/ml
    Progesteron (N55) 0,14 ng/ml
    Prolaktyna (PRL) (N59) ­ 37,75 ng/ml

Mika, ja też mam podwyższona prolaktyne - 41, czyli jesteśmy blisko. Będę powtarzać w przyszłym tygodniu to badanie to dam znać co wyszło :)

Ona 30
    💊Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 75
    Prenacaps Multi 1, Wit. D, Cholina, Kwasy DHA, duphaston

4cs 📌🍀

27.05 (13 dpo) - bHCG 118, progesteron 35, TSH 4,3 😢
    29.05 - bHCG 302, progesteron 39
    2.06 - bHCG 1546, progesteron 26
    4.06 - bHCG 3630, progesteron 28,60
    18.06 - wizyta
    Rośnij dzidziusiu 🥹

💫team #rodzew2026 🪄
  • Bergamotka94 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadCat wrote:
    Właśnie mnie koty obudziły, a ze chciało mi się siku to zrobiłam test. Cień cienia 🙈 choć ja nadal sądzę że cykl stracony
    Dziś 10 dpo

https://zapodaj.net/plik-UVIWtGpiYm

Ja widzę cień cienia! 🥹

MadCat lubi tę wiadomość

Ona 30
    💊Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 75
    Prenacaps Multi 1, Wit. D, Cholina, Kwasy DHA, duphaston

4cs 📌🍀

27.05 (13 dpo) - bHCG 118, progesteron 35, TSH 4,3 😢
    29.05 - bHCG 302, progesteron 39
    2.06 - bHCG 1546, progesteron 26
    4.06 - bHCG 3630, progesteron 28,60
    18.06 - wizyta
    Rośnij dzidziusiu 🥹

💫team #rodzew2026 🪄
  • MadCat Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może w niedzielę będzie wielkanocny prezent 💚💚💚

Marzycielka94, Bergamotka94, Siasi, Justa28 lubią tę wiadomość

👧🏼29 & 🧔30 +👶🏻2021 + 🐱🐱

18.04 cień cienia 🧐
    19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷
    29.04 1 pęcherzyk 💚
    8.05 mamy serce 💓
    21.05 19 mm 💓 175 ud/min

17.06 prenatalne

⏩Wizyta 23.06

Termin porodu 29.12👶🏼

👧🏼💊Pregna start

preg.png
  • Malineczka Koleżanka

Wysłany: 18 kwietnia, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Byłam dzisiaj u przypadkowej lekarki w medicover. I powiedziała mi że beta 4,98 na pewno nie oznacza ciąży a testy które mi wychodziły to mogą być pozostałością po ovitrelle . Ale powiem Wam że nie chce mi się wierzyć żeby po 15 dniach od zastrzyku mieć betę 4,98. Powiedziała mi że mam czekać na okres i tyle. Niestety do mojego lekarza gdzie chodzę nie ma terminów plus jest okres przedświąteczny. Więc z racji tego że mam medicover z pracy to poszłam do przypadkowej lekarki.
    Nawet mi usg nie zrobiła ani nic, myślałam że może da mi skierowanie na betę żeby zrobić za kilka dni żeby sprawdzić czy spadła a ona nic.

Pytanko, jaki inozytol polecacie ?
    Brałam fertistim ale wycofali, następnie miovelie pro która mi się kończy i jest okropna do picia dlatego muszę kupić coś innego. Polecacie coś równie dobrego jak fertistim?
    Ubolewam że go aktualnie wycofali ..

Lekarka mi dzisiaj powiedziała o ovosicare, ale jak zobaczyłam cenę to trochę mnie zaskoczyła tym bardziej że 30 tabletek starcza na 2 tyg..

Plus kupowanie wszystkich innych leków do stymulacji owulacji, zastrzyk ovitrelle inne suplementy, to wychodzą naprawdę kosmiczne pieniądze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia, 10:38

‹‹ 169 170 171 172 173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ