Zając kica🐇, bocian leci🪺, w grudniu będą z tego dzieci🫄
-
WIADOMOŚĆ
-
grazka0022 wrote:Idę na refundację i wizyte kwalifikacyjną
Wskazanie to tak - 12 miesiecy starań, nie musi być w klinice (według tego co dziś się dowiedziałam przez tel), musi być udokumentowane, a ja mam i kiepskie wyniki nasienia, Teratozoospermia, fragmentacja 30%. Reszte zobaczymy na wizycie 🫠grazka0022 lubi tę wiadomość
👧25 🧑26 🐈🐈
⏳️05.24 💉01.25
👧 PCOS | AMH 6.16 | brak owulacji
🧑 Morfo 3% -> 4%
Ruch A+B 26% -> 61% 🤯
Ilość 77mln/ml (300mln łącznie)
HBA 78% | MAR 1% | DFI 19%
❌️01 Lametta + Zivafert
❌️02 Lametta + Zivafert
❌️03 Lametta + Zivafert
⏳️04 Lametta + Zivafert -
A ja właśnie tuptam do rossmanna po testy ciążowe jakby mnie naszło zatestować jednak 10dpo przed świętami 😂😅 Brajan, witam z powrotem🤡 ale proga odpuściłam, więc i tak jestem z siebie dumna. Powiem Wam, że kompletnie nie wiem do myśleć. Cykl ninja póki co. Objawów nie ma w żadną stronę.
Siasi, grazka0022, Bergamotka94, karczoch321, assialbnn, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 33 🐶 2 🐶 4
🔮Staranie na luzie od 02.2024
🔬Świadome staranie od 02.2025
⏳3 cs in progress
🏁 12.2026
👩🏻🦱 ona
🩺 niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
🕰️ cykle 29-31 dni
💊 pregna start, witamina D3, euthyrox, brintellix, sanprobi stress
🔬AMH 2,04 ng/ml
🧔🏻♂️ on
💊 pregna start on, androvit, witamina D3
🔬 morfologia 2%
🔬 ruch A + B 25%
🤞🏻team #rodzew2026 ✨ -
Powder, czasem brak objawów to dobry objaw
grazka0022, Powder, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
🤶 29l. 🎅34 l.
Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
💠IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, suple
▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️ -
Powder wrote:A ja właśnie tuptam do rossmanna po testy ciążowe jakby mnie naszło zatestować jednak 10dpo przed świętami 😂😅 Brajan, witam z powrotem🤡 ale proga odpuściłam, więc i tak jestem z siebie dumna. Powiem Wam, że kompletnie nie wiem do myśleć. Cykl ninja póki co. Objawów nie ma w żadną stronę.
Powder lubi tę wiadomość
👧🏼29 & 🧔30 +👶🏻2021 + 🐱🐱
04. 2025 2cs 🤞
18.04 cień cienia 🧐
19.04 ⏸️ ale nie wierzę 😂
👧🏼💊Pregna start , kwas foliowy 400 µg
🧔💊 Pregna On, witamina D -
Powder wrote:A ja właśnie tuptam do rossmanna po testy ciążowe jakby mnie naszło zatestować jednak 10dpo przed świętami 😂😅 Brajan, witam z powrotem🤡 ale proga odpuściłam, więc i tak jestem z siebie dumna. Powiem Wam, że kompletnie nie wiem do myśleć. Cykl ninja póki co. Objawów nie ma w żadną stronę.
Spoko laski, ja zamówiłam sobie już dziś 15 testów pink strumieniowych za 53 złChyba bede robic codziennie haha
Powder, karczoch321, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
14 cs
9 cykli naturalnych ❌
4 cykle stymulowane (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
PCOS, długie cykle (ok.30-33 dni)
04.03 - 🩸 Stymulacja Aromkiem i Clo🍀
? - 🥚
? - testowanie
📆
14.04 - monitoring - 16x16mm
17.04 - monitoring - 19x18mm - endo 9 mm
18.04 - Ovitrelle 💉
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
grazka0022 wrote:Spoko laski, ja zamówiłam sobie już dziś 15 testów pink strumieniowych za 53 zł
Chyba bede robic codziennie haha
Bergamotka94, grazka0022, Belia, Marzycielka94, S_va_88 lubią tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 33 🐶 2 🐶 4
⏳3 cs in progress
🏁 12.2026
👩🏻🦱 ona
🕰️ cykle 29-31 dni
🔬AMH 2,04 ng/ml
🧔🏻♂️ on
🔬 morfologia 2%
🔬 ruch A + B 25%
🤞🏻team #rodzew2026 ✨ -
assialbnn wrote:
No i pięknie! Trzymam kciukaski 🤞🏻assialbnn lubi tę wiadomość
👩🏽 29 🧔🏽♂️ 31 👧🏽2020
Starania o rodzeństwo.
🔬Świadome staranie od 04.2024
13cs 🤞🏻
💔 5tc (01.2025)
👸 cykle 27 dni
👩🏽 ona
🩺 niedokrwistość
💊 kwas foliowy, witamina D3, żelazo, prenatal duo
🧔🏽♂️ on
🩺 badanie nasienia 11.2024
💊 FertilMan Plus, Tribulus Terrestris -
assialbnn wrote:
Nie no, tak to można działać 😀😀 rozkręca się na maksa! Do dzieła 😎😎assialbnn lubi tę wiadomość
„bądź dobrej myśli, bo po co być złej?” 🤞
🙎♀️🧔♂️ 34
🍀 9 cs
💔 02.25 - 6tc
💊 Pueria Uno, inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵 -
Czasem brak objawów to najlepszy objaw, także trzymam kciuki. Ja też dzisiaj kupiłam testy, tylko 3 ale liczę, że wystarczy jeden 🤣
A co do tej zniżki to jest całkiem dobry pomysł i w sumie fajna inicjatywa, bo o kodzie wiedziałyby głównie kobitki z forum, może warto do nich napisać? 🤔😏Powder, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
👩🏽 29 🧔🏽♂️ 31 👧🏽2020
Starania o rodzeństwo.
13cs 🤞🏻
💔 5tc (01.2025)
👸 cykle 27 dni
👩🏽 ona
🩺 niedokrwistość
🧔🏽♂️ on
Śnieżka, Grazka mi lekarz w klinice powiedziała, że ivf dopiero jak będziemy mieć udokumentowany rok starań z pomocą lekarską 🤷🏻♀️ A takowego nie mamy, nasze pierwsze wizyty u lekarzy były w październiku. Robienia badań i zapisów w kartach, że staramy się od kwietnia 24 nie brała w ogóle pod uwagę.
grazka0022 lubi tę wiadomość
Starania od 04/24, od 11/24 z pomocą medyczną 💉
03/25 cb? (13 cs)
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, mucha (wyleczona ureaplasma), amh 3,74 (08/24) ➝ 1,75 (03/25), udrożniony kanał szyjki macicy (04/25), histeroskopia, p/c przeciwplemnikowe
❌ niedrożny prawy jajowód, kir AA
⌛️CD138
🧔🏻♂️✅ poprawa wyników nasienia (02/25), HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp
❌ podwyższony stres oksydacyjny
⌛️HLA-C
30/04/25 - monitoring
06/25 - IUI -
brilka wrote:Śnieżka, Grazka mi lekarz w klinice powiedziała, że ivf dopiero jak będziemy mieć udokumentowany rok starań z pomocą lekarską 🤷🏻♀️ A takowego nie mamy, nasze pierwsze wizyty u lekarzy były w październiku. Robienia badań i zapisów w kartach, że staramy się od kwietnia 24 nie brała w ogóle pod uwagę.
A widzisz, a ja byłam u ginekologa pierwszy raz w styczniu, potem w lutym i potem w maju 2024 i w maju miałam 1 stymulację, więc może się akurat udabrilka lubi tę wiadomość
14 cs
9 cykli naturalnych ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
? - 🥚
? - testowanie
📆
18.04 - Ovitrelle 💉
Dzięki dziewczyny 😘
Nie miałam jeszcze takiego piku albo poprostu nigdy nie udało mi się go wyłapać, zawsze w granicach 1 .
Chociaż miałam nadzieję że jestem już w trakcie a teraz czeka mnie pracowity weekend 😂 wielkaNOC przede mną 😆😁 wiem że będę zawiedziona jeśli się nie uda, ale czuje też ogromny strach przed tym że jednak się uda I ujrze dwie kreski 😱 jeszcze podpowiedzcie od którego pozytywnego testu odliczać czas do owulacji ? 😂🤔Zosia667, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc -
Siasi wrote:Dziewczyny mam nadzieję że nikogo to nie urazi. Ale po co robicie to sobie? Chcecie żeby ktoś komu płacicie za stawianie kart, decydował o Waszym samopoczuciu i zdrowiu psychicznym?
Też mogę ogłosić się wróżka-czaruszka i proszę o bliki 500zl od każdej i wszystkim postawie tarota i stwierdzę, że kiedyś na pewno nam Wam się uda. Przecież wróżka nie ma wykształcenia medycznego, nie zna Waszej historii chorób, starań więc jak może po Twojej twarzy stwierdzić, że nie będziesz mama? Ciekawi mnie to po co to sobie robicie? Dbajcie o zdrowie psychiczne plisss.
No kurna, dziewczyny!! Podpisuje się wszystkimi rękoma, nogami itd!!
Nie wiecie kto siedzi po drugiej strony kart i czy w ogóle te karty rozdaje.
Sorry jeśli teraz runie komuś obraz wiary w takie rzeczy, ale znam osobiście osobę która prowadziła przez jakiś czas taki wróżkowi internetowy biznes. Wspaniały to jest hajs, kobiety pisząc namiętnie o wróżby o wracały wielokrotnie za niemałe pieniądze. I wszystko super gdyby to nie to, że ta osoba stawiała wróżby korzystając z … chata gpt 🤯 zero wykształcenia, wiedzy czy nawet zainteresowania na codzień takimi tematami - czysty biznes.
Czy to moralne to chyba każda zna odpowiedź…
Czy jeszcze bardziej nie wierzę w tego typu internetowe biznesy…? Zdecydowanie
Także Mara, głowa do góry, walczycie dalej, a nie, że łapiesz załamke, bo Ci jakaś czarodziejka coś powiedziała ;P
Ja Ci mówię, ze w końcu będziesz w ciąży ✨✨Powder, Siasi, Gnom, Marzycielka94, S_va_88 lubią tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34
🍀 9 cs
💔 02.25 - 6tc
💊 Pueria Uno, inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵 -
assialbnn wrote:Dzięki dziewczyny 😘
Nie miałam jeszcze takiego piku albo poprostu nigdy nie udało mi się go wyłapać, zawsze w granicach 1 .
Chociaż miałam nadzieję że jestem już w trakcie a teraz czeka mnie pracowity weekend 😂 wielkaNOC przede mną 😆😁 wiem że będę zawiedziona jeśli się nie uda, ale czuje też ogromny strach przed tym że jednak się uda I ujrze dwie kreski 😱 jeszcze podpowiedzcie od którego pozytywnego testu odliczać czas do owulacji ? 😂🤔
Ja liczę od tego co miał największy wynik.
Ale w sumie i tak nigdy nie wiem czy dobrze, bo przecież owulka mogła być po 12h albo i po 30 🤷♀️Powder, assialbnn lubią tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34
🍀 9 cs
💔 02.25 - 6tc
Lani27 wrote:Czasem brak objawów to najlepszy objaw, także trzymam kciuki. Ja też dzisiaj kupiłam testy, tylko 3 ale liczę, że wystarczy jeden 🤣
A co do tej zniżki to jest całkiem dobry pomysł i w sumie fajna inicjatywa, bo o kodzie wiedziałyby głównie kobitki z forum, może warto do nich napisać? 🤔😏👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc -
assialbnn wrote:Ja swoje testy ciążowe trzymam w pracy 😂😂😂 wezmę dopiero do domu 11dpo 😆
O nieee! Ja w pracy robiłam kilka razy 😂😂assialbnn lubi tę wiadomość
14 cs
9 cykli naturalnych ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
? - 🥚
? - testowanie
📆
18.04 - Ovitrelle 💉
karczoch321 wrote:Ja liczę od tego co miał największy wynik.
Ale w sumie i tak nigdy nie wiem czy dobrze, bo przecież owulka mogła być po 12h albo i po 30 🤷♀️👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc -
assialbnn wrote:Dzięki dziewczyny 😘
Chociaż miałam nadzieję że jestem już w trakcie a teraz czeka mnie pracowity weekend 😂 wielkaNOC przede mną 😆😁 wiem że będę zawiedziona jeśli się nie uda, ale czuje też ogromny strach przed tym że jednak się uda I ujrze dwie kreski 😱 jeszcze podpowiedzcie od którego pozytywnego testu odliczać czas do owulacji ? 😂🤔
Ja sama nie wiem, bo jedni piszą, że liczy się pierwszy pozytywny, a inni że od momentu aż wartość lh zacznie spadać. Dlatego ja też chodzę na monitoring żeby potwierdzić owulację, ale też pęknięcie pęcherzyka, wtedy mam pewność. Zaś jeśli chodzi o testy to zawsze za pik uważam ten pasek, gdzie wyszła mi najciemniejsza krecha, choć wcześniej moje piki według apki też były na poziomie max 1 (czyli wybarwienie mniej więcej takie samo jak kreska testowa) 🙈assialbnn lubi tę wiadomość
👩🏽 29 🧔🏽♂️ 31 👧🏽2020
Starania o rodzeństwo.
13cs 🤞🏻
💔 5tc (01.2025)
👸 cykle 27 dni
👩🏽 ona
🩺 niedokrwistość
🧔🏽♂️ on
karczoch321 wrote:Ja liczę od tego co miał największy wynik.
Ale w sumie i tak nigdy nie wiem czy dobrze, bo przecież owulka mogła być po 12h albo i po 30 🤷♀️
Mi się teraz dwa najwyższe wyniki zbiegły z bólem jakników i czat uznał, że owulka najpewniej była w nocy z 13/14 dc, sugerując 13dc. Ale cholera wie tak naprawdę. Premom wrzucił na 14dc. Trochę żałuję teraz, że nie machnęłam jeszcze jednego monitoringu przed wylotem. Poprzednio miałam owulkę następnego dnia po piku (lub tego samego xd). SKOMPLIKOWANE TO WSZYSTKO.
I podpisuję się pod słowami dziewczyn, nie sugerujcie się za bardzo słowami wróżek. W tej kwestii miarodajni są lekarze i wyniki badań. Trzymam kciuki za powodzenie każdej akcji bobas!
P.S. stary zobaczył testy i pyta „to co, kiedy zaczynasz sikanie, dzisiaj?” 😅 uwielbiam to, że też złapał lekką wkrętkę 🙈assialbnn, karczoch321, grazka0022, Marzycielka94, Meggi_**, S_va_88 lubią tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 33 🐶 2 🐶 4
⏳3 cs in progress
🏁 12.2026
👩🏻🦱 ona
🕰️ cykle 29-31 dni
🔬AMH 2,04 ng/ml
🧔🏻♂️ on
🔬 morfologia 2%
🔬 ruch A + B 25%
🤞🏻team #rodzew2026 ✨