Zając kica🐇, bocian leci🪺, w grudniu będą z tego dzieci🫄
-
WIADOMOŚĆ
-
grazka0022 wrote:O nieee! Ja w pracy robiłam kilka razy 😂😂
grazka0022, Marzycielka94, S_va_88 lubią tę wiadomość
👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc
26.05- ⏸️🌷 10dpo
27.05- progesteron 31 ng/ml
29.05- beta 60,66 mUI/ml 13dpo
31.05- beta 196,51 mUI/ml 15dpo❤️
progesteron 21 ng/ml
03.06- beta 868,53 mUI/ml 💜🤞
05.06- beta 1825,62 mUI/ml 💚
progesteron 18,9 ng/ml
07.06- beta 3968,72 mUI/ml 😍🩷
16.06- I wizyta 💕🤞🤞⏳️ -
assialbnn wrote:Ja swoje testy ciążowe trzymam w pracy 😂😂😂 wezmę dopiero do domu 11dpo 😆
Dobry patent 🤣 ja swoje trzymam w szafce do której najrzadziej zaglądam, żeby nie kusiło, ale wścibskość Brajanusza czasem jest nie do zatrzymania 🤣Powder, assialbnn lubią tę wiadomość
👩🏽 29 🧔🏽♂️ 31 👧🏽2020
Starania o rodzeństwo.
🔬Świadome staranie od 04.2024
15cs 🤞🏻
💔 5tc (01.2025)
🔬 06.2025 - wizyta w klinice Invicta
👸 cykle 27 dni
👩🏽 ona
🩺 niedokrwistość
💊 kwas foliowy, witamina D3, żelazo, prenatal duo
🧔🏽♂️ on
🩺 badanie nasienia 11.2024
- koncentracja 128mln
- szybki ruch postępowy 25%
- morfologia 1%
💊 FertilMan Plus, Tribulus Terrestris -
Lani27 wrote:Ja sama nie wiem, bo jedni piszą, że liczy się pierwszy pozytywny, a inni że od momentu aż wartość lh zacznie spadać. Dlatego ja też chodzę na monitoring żeby potwierdzić owulację, ale też pęknięcie pęcherzyka, wtedy mam pewność. Zaś jeśli chodzi o testy to zawsze za pik uważam ten pasek, gdzie wyszła mi najciemniejsza krecha, choć wcześniej moje piki według apki też były na poziomie max 1 (czyli wybarwienie mniej więcej takie samo jak kreska testowa) 🙈
Lani27 lubi tę wiadomość
👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc
26.05- ⏸️🌷 10dpo
27.05- progesteron 31 ng/ml
29.05- beta 60,66 mUI/ml 13dpo
31.05- beta 196,51 mUI/ml 15dpo❤️
progesteron 21 ng/ml
03.06- beta 868,53 mUI/ml 💜🤞
05.06- beta 1825,62 mUI/ml 💚
progesteron 18,9 ng/ml
07.06- beta 3968,72 mUI/ml 😍🩷
16.06- I wizyta 💕🤞🤞⏳️ -
assialbnn wrote:Może kwiecień korzystanie na nas wpłyną stąd tak wyjątkowo duży pik 😁 oby tak było, tego życzę i Tobie i sobie 😀🥰
No to byłyby cudowne wieści! Także nie puszczamy kciuków, może jak nie bocian to niech chociaż zając coś przyniesie 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia, 13:10
assialbnn lubi tę wiadomość
👩🏽 29 🧔🏽♂️ 31 👧🏽2020
Starania o rodzeństwo.
🔬Świadome staranie od 04.2024
15cs 🤞🏻
💔 5tc (01.2025)
🔬 06.2025 - wizyta w klinice Invicta
👸 cykle 27 dni
👩🏽 ona
🩺 niedokrwistość
💊 kwas foliowy, witamina D3, żelazo, prenatal duo
🧔🏽♂️ on
🩺 badanie nasienia 11.2024
- koncentracja 128mln
- szybki ruch postępowy 25%
- morfologia 1%
💊 FertilMan Plus, Tribulus Terrestris -
Lani27 wrote:Dobry patent 🤣 ja swoje trzymam w szafce do której najrzadziej zaglądam, żeby nie kusiło, ale wścibskość Brajanusza czasem jest nie do zatrzymania 🤣
assialbnn, Bergamotka94, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
-
Grazka cudowna wiadomość! 🤞🏼
Malineczka ja biorę prenacaps ovi. Jestem zadowolona. Jeżeli chodzi o betę to tak jak dziewczyny piszą. Może to być spokojnie pozostałość po zastrzyku (już tu takie akcje na firmy były). U mnie przy biochemie też bardzo długo utrzymywała się niska beta zanim spadła. Ale nie była aż tak niska.
Mara witamy 🙋🏼♀️ czy chcesz zapisać się na testowanie? Jeżeli chodzi o wróżkę to przykro mi, że namieszała ci w głowie ale niestety biznes wróżkowy online to jest po prostu ściema. Abstrahując od tego czy wierzy się w takie rzeczy czy nie.
Dziewczyny, widzę że wszystkie mamy super piki w tym tygodniu 😀assialbnn, grazka0022, Mara__, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 31 &🐶 3
2023 2x histeroskopia- wycięcie polipa
13 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
08.24 cb 💔
10.24 cb 💔
HSG dwa jajowody drożne ✅
🔜 czerwiec badanie nasienia
🧬mutacja MTHFR a1298c hetero -
Jak piszecie o Brajanach to mi w tle zawsze leci ta nuta:
https://youtu.be/30w8DyEJ__0?si=rt0vtXCrjy_H2xXs
Brian
Top marks for not trying
So kind of you to bless us
With your effortlessness
We're grateful and so strangely comforted
Pozdrawiam Was serdecznie i życzę spokojnego weekendu / świąt
assialbnn, Nayeli, Powder, S_va_88 lubią tę wiadomość
starania na luza od 2/24; 📣 1szy cykl Clostilbegyt i monitoring cyklu
👩34 / ; nieregularne cykle, bezowulacyjne; hipoglikemia reaktywna; łagodne objawy pcos?; migreny, trądzik, refluks? / sanprobi barrier, pueria uno, inozytol, selen, tran, potas, magnez, ubichinol, wątroba wołowa sproszkowana, pyłek pszczeli, chlorofil, laktoferyna, acerola /
żelazo 49 (50-170) ----> 90,8 ✔️
ferrytyna 24.77 (4,6 - 204) ----> 19,07 🔻🔻
HOMA-IR 1,03 ✔️ tarczyca ✔️ cynk🔺selen 🔻homocysteina ✔️ D3 🔻B 12 ✔️ kwas foliowy✔️
TSH 0.746 ---> 1,497 ✔️
3 dc / estradiol 33,70/13 ☹️ fsh 3,83/lh 3,9 prolaktyna 20.20 testosteron 1.22 nmol/L
6-7 dpo / progesteron 9,3 / ---> 0,17 / ---> 11,41
estradiol 88 ---> 65 🔻
shbg 35,93 🔻
DHEA-SO4 262.50
testosteron wolny 4,06 🔺
🥸 41 / seminogram ✔️ ten fertil on, wit D, probiotyki
🐕4 / niedobór masła -
MadCat wrote:Właśnie mnie koty obudziły, a ze chciało mi się siku to zrobiłam test. Cień cienia 🙈 choć ja nadal sądzę że cykl stracony
Dziś 10 dpo
https://zapodaj.net/plik-UVIWtGpiYmMadCat lubi tę wiadomość
👩34 👨39
10 cs o pierwszego maluszka
Niedoczynność tarczycy ➡️ letrox 50
USG ✅ Cytologia ✅ Morfologia ✅
TSH 1,2
AMH 1.3
Żelazo - 150
Ferrytyna - 36
D3 - 72
MTHFR C677T homo
Badanie nasienia ✅
Drożność - wrzesień
Suple 💊
D3 4000 , jod , omega3 , B complex, koenzym Q10, probiotyki -
onalola wrote:Melduje biel, bielsze nie będzie.
Miałam jeszcze resztki nadzieji, wszystko było jak trzeba. Owulacja też potwierdzona.. wczoraj na wieczór miałam odrobinkę krwi (2 kropki), i trochę na papierze wsiąkło. I nitkę brązowego śluzu. . co było dla mnie dziwne, bo jestem na luteinie.. ale test nie był łaskawy👩34 👨39
TSH 1,2
AMH 1.3
Żelazo - 150
Ferrytyna - 36
D3 - 72
MTHFR C677T homo
Badanie nasienia ✅
Drożność - wrzesień
Suple 💊
Mardotka wrote:Wow , gratulacje 🤩 uwielbiam oglądać te kreski 😁
W niedzielę rano zrobię drugi testassialbnn lubi tę wiadomość
-
Jak robiłam testy owulacyjne to zawsze liczyłam od pierwszego pozytywnego (piku) chociaz u mnie się raczej tyle nie utrzymuje jak u Was. Albo robiłam mniej testów 🤪
Ciekawa jestem ile tulipanów przyniesie ten miesiąc bo patrząc po pikach powinno być bardzo owocnie😁😍
Ja dzisiaj 11 lub 12 dpo i kompletnie nic nie czuje. Takie dziwny instynkt, że się udało też minął. Na razie się niczym nie przejmuje, zamiast o testowaniu myślę już o serniku🤣🤔😅assialbnn, Marzycielka94, S_va_88 lubią tę wiadomość
👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
starania od kwietnia 2024 r.
10.2024 biochem 💔
❌ostatnie cykle bezowulacyjne
stymulacja Aromek+Ovitrelle+Duphaston
marzec ❌
13 cs 🤞🏼 kwiecień
21.04 ⏸️ ❤️
23.04 beta - 626,17 mIU/ml, prog - 52,20 ng/ml
25.04 1479 mlU/ml
07.05 4,6 mm Pingwinka z ❤️
29.05 2,6 cm do kochania 🥰
18.06 prenatalne
-
Mara__ wrote:Hej dziewczyny.
Podczytuję Was intensywnie od paru miesięcy.
Cieszę się z każdego 🌷, przeżywam 🐒 i każdą Waszą biel.
Przyznam, że bałam się napisać. Zawsze było to podyktowane przeświadczeniem, że przecież nie będę w stanie udzielać się tak intensywnie, jak niektóre z Was/ nie będę potrafiła dać Wam tyle wsparcia.
Krótko o mnie.
Staramy się z partnerem od stycznia 2024. Świadome starania zaczęliśmy w czerwcu, po tym jak partner wyleczył bakterię.
W grudniu byliśmy w klinice Invimed, ale tam usłyszeliśmy tylko-“z takimi wynikami mają Państwo szansę na naturalną ciążę”.
Wyniki są bardzo słabe-np. Morofoligia 0%.
Będziemy powtarzać wynik za jakiś miesiąc.
Od kwietnia, jestem pod opieką doktora Wrony, 07.04.2025, przeszłam badanie drożności.
Zrobiłam ostatnio największą głupotę (stwierdzam to oczywiście po czasie)
Jedna z Was poleciła tu na forum jedną astrolożkę na instagramie. Postanowiłam się do niej odezwać, bo opinie, które miała na swoim koncie były bardzo zachęcające.
Zapytałam ją (wcześniej wysyłając zdjęcie twarzy i datę urodzin i oczywiście przelew za usługę) czy kiedykolwiek będę w ciąży. Wczoraj dostałam odpowiedź. Nie widzi tego w kartach. Świat mi się załamał na milion kawałków. Sama nie wiem, po co to zrobiłam, ale chyba byłam już mocno zdesperowana.
Piszę to, abyście nie popełniały tego błędu, bo jednak chyba wolałbym co miesiąc żyć nadzieją, że może jednak się uda, niż tłumić w sobie ten żal, że teraz już na pewno nie. Nie chcę afirmować, że tak będzie, dlatego z perspektywy czasu uważam, że mogłam jednak tego nie robić.Mara__ lubi tę wiadomość
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 👼🖤
...masz moje słowo, wypełnię Twoje ramiona...
#rodzę w 2026 r. -
Dziękuję Wam dziewczyny za wsparcie 🩷 i kubeł zimnej wody na głowę- będę mądrzejsza i więcej nic takiego nie zrobię 🙄
@Belia, chętnie z Wami tutaj zostanę, dlatego poproszę o wpisanie mnie na testowanie 26.04. Jestem już po owulacji i czekam na rozwój sytuacji 🫣☺️grazka0022, Powder, Siasi, Belia, Wianek, Nayeli, Marzycielka94, karczoch321, Meggi_**, S_va_88 lubią tę wiadomość
👩🏽29 👱🏼♂️31
Tabletki antykoncepcyjne odstawione 01.2024r.
Świadome starania od 06.2024r.
👩🏽 Pueria Uno, omega 3, wiesiołek, magnez.
04.2025r- wizyta u dr. Wrony.
Drożność- 04.2025r.
AMH- 2,99 ng/ml
👱🏼♂️NAC, selen, cynk, olej z czarnuszki, magnez, witamina c, omega 3, clostilbegyt.
Badanie nasienia- 06.2024, 11.2024. Wyniki do poprawy.
12.2024- wizyta w klinice niepłodności. -
Mara__ wrote:Dziękuję Wam dziewczyny za wsparcie 🩷 i kubeł zimnej wody na głowę- będę mądrzejsza i więcej nic takiego nie zrobię 🙄
@Belia, chętnie z Wami tutaj zostanę, dlatego poproszę o wpisanie mnie na testowanie 26.04. Jestem już po owulacji i czekam na rozwój sytuacji 🫣☺️
Nie martw się tak tym, ja np kocham horoskopy ale jestem taka głupia haha że jak czytam i wygląda na dobry obrót sytuacji to wierzę i mówię a fajnie, będzie spoko. A jak jest lipny to wyłączam i sobie myślę „nie będę tego gowna czytać” haha
O i testowanie mamy tego samego dnia (zaplanowane, ale ja zatestuje wczesniej bo ja sie nie powstrzymuje 🤣)Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia, 14:53
Mara__, Belia, karczoch321, S_va_88 lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
15 cykli:
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
04.06 - 🩸
📆
I procedura IVF - Rekovelle 7 jednostek, Orgalutran 0,25 mg 🤞🍀
13.06 - Podgląd pęcherzyków 🔍
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Hej dziewczyny,
Ja w tym cyklu według monitoringu i lekarza miałam owulke wcześniej bo w 12dc. Okres co prawda przypada mi na wtorek, ale biorąc pod uwagę lekarza to dziś mam 13dpo. Zrobiłam rano test i biel nad bielami, więc nie łudzę się i czekam na przyjście małpy 🐒. Minęły trzy magiczne cykle po poronieniu o których bardzo miałam nadzieję że się tym razem uda szybciej, ale niestety.
Od następnego cyklu odpuszczam monitoringi i inne badania i dajemy sobie pół roku starań bez tych wspomagaczy. Mam nadzieję, że ten luz zaowocuje w dwie kreski, już w tym cyklu udało mi się odpuścić starania na dalszy plan i widzę jak to korzystnie wpływa na psychikę. Na kolejne miesiące mamy dużo planów, więc chcę się cieszyć życiem bo tymi staraniami jestem po prostu zmęczona.
Gratuluję wszystkim dwóch kreseczek, a za resztę dziewczyn trzymam ogromnie kciuki by każdej z nas się tutaj udało 🥰 życzę Wesołych i Spokojnych Świąt, odpoczywajcie! 🥰Bergamotka94, Mardotka, Nayeli, Marzycielka94, karczoch321, Meggi_**, S_va_88 lubią tę wiadomość
starania od 2023
Grudzień 9tc 💔👼
Endometrioza
PAI-1, MTHFR -
grazka0022 wrote:Nie martw się tak tym, ja np kocham horoskopy ale jestem taka głupia haha że jak czytam i wygląda na dobry obrót sytuacji to wierzę i mówię a fajnie, będzie spoko. A jak jest lipny to wyłączam i sobie myślę „nie będę tego gowna czytać” haha
O i testowanie mamy tego samego dnia (zaplanowane, ale ja zatestuje wczesniej bo ja sie nie powstrzymuje 🤣)
Tak też zrobięMocno wierzę, że będę mamą i nie dopuszczam innej myśli, chociaż wczoraj nie było tak kolorowo. Czuję gdzieś głęboko w podświadomości, że się uda. Jak nie teraz, to kiedyś.
Przypomniało mi się jeszcze, że powiedziała, że "decyzję kart" mogło zaburzyć to, że np. jestem w ciąży i po cichu licż, że właśnie tak jest... ;'D
Wyobraźcie sobie, że jestem z tych kobietek, które rzadko testująZrobiłam może 6-7 testów od czasu starania.
snieżka, S_va_88 lubią tę wiadomość
👩🏽29 👱🏼♂️31
Tabletki antykoncepcyjne odstawione 01.2024r.
Świadome starania od 06.2024r.
👩🏽 Pueria Uno, omega 3, wiesiołek, magnez.
04.2025r- wizyta u dr. Wrony.
Drożność- 04.2025r.
AMH- 2,99 ng/ml
👱🏼♂️NAC, selen, cynk, olej z czarnuszki, magnez, witamina c, omega 3, clostilbegyt.
Badanie nasienia- 06.2024, 11.2024. Wyniki do poprawy.
12.2024- wizyta w klinice niepłodności. -
Donna89 wrote:Hej dziewczyny,
Ja w tym cyklu według monitoringu i lekarza miałam owulke wcześniej bo w 12dc. Okres co prawda przypada mi na wtorek, ale biorąc pod uwagę lekarza to dziś mam 13dpo. Zrobiłam rano test i biel nad bielami, więc nie łudzę się i czekam na przyjście małpy 🐒. Minęły trzy magiczne cykle po poronieniu o których bardzo miałam nadzieję że się tym razem uda szybciej, ale niestety.
Od następnego cyklu odpuszczam monitoringi i inne badania i dajemy sobie pół roku starań bez tych wspomagaczy. Mam nadzieję, że ten luz zaowocuje w dwie kreski, już w tym cyklu udało mi się odpuścić starania na dalszy plan i widzę jak to korzystnie wpływa na psychikę. Na kolejne miesiące mamy dużo planów, więc chcę się cieszyć życiem bo tymi staraniami jestem po prostu zmęczona.
Gratuluję wszystkim dwóch kreseczek, a za resztę dziewczyn trzymam ogromnie kciuki by każdej z nas się tutaj udało 🥰 życzę Wesołych i Spokojnych Świąt, odpoczywajcie! 🥰
Donna, dzięki że się z nami tym podzieliłaś! Powodzonka, trzymamy kciuki ❤️❤️❤️Donna89 lubi tę wiadomość
Ona 30
💊Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 75
Prenacaps Multi 1, Wit. D, Cholina, Kwasy DHA, duphaston
4cs 📌🍀
27.05 (13 dpo) - bHCG 118, progesteron 35, TSH 4,3 😢
29.05 - bHCG 302, progesteron 39
2.06 - bHCG 1546, progesteron 26
4.06 - bHCG 3630, progesteron 28,60
18.06 - wizyta
Rośnij dzidziusiu 🥹
💫team #rodzew2026 🪄 -
MadCat wrote:Na razie jeszcze nie wierzę i uważam że zaraz przyjdzie 🐒 😂😂
W niedzielę rano zrobię drugi test👩34 👨39
TSH 1,2
AMH 1.3
Żelazo - 150
Ferrytyna - 36
D3 - 72
MTHFR C677T homo
Badanie nasienia ✅
Drożność - wrzesień
Suple 💊
Mara__ wrote:Tak też zrobię
Mocno wierzę, że będę mamą i nie dopuszczam innej myśli, chociaż wczoraj nie było tak kolorowo. Czuję gdzieś głęboko w podświadomości, że się uda. Jak nie teraz, to kiedyś.
Przypomniało mi się jeszcze, że powiedziała, że "decyzję kart" mogło zaburzyć to, że np. jestem w ciąży i po cichu licż, że właśnie tak jest... ;'D
Wyobraźcie sobie, że jestem z tych kobietek, które rzadko testująZrobiłam może 6-7 testów od czasu starania.
Wiec na mój wrozbiarski moment to że teraz tak babka (zakładając że nie oszustka) wywrozyla nie znaczy że tak będzie. Leczysz się, sprawdzasz i probojesz - i to są te działania, które zmieniają "rezultat wróżby"snieżka, ater, S_va_88 lubią tę wiadomość