Zając kica🐇, bocian leci🪺, w grudniu będą z tego dzieci🫄
-
WIADOMOŚĆ
-
Jutro nadrobię bo kupiłam nową parcele w domach więc wiecie co jest 😂
*Edit w simachWiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia, 22:46
Darrika, Nana11, karczoch321, Olisska, S_va_88 lubią tę wiadomość
👸33 🧔 33
👩❤️👨 Starania od 10/2024
👩❤️👨💊 Naturell Folian, B Complex, Wit.C, Wit.D+K2, Omega3, Magnez, Cynk, L-arginina, Mioinozytol
👸 Cykle 26-29 dni, ⁉️Plamienia na kilka dni przed @
02/2025
👸 ❗TSH-2,730
👸 ✓estradiol/LH/FSH/prolaktyna/testosteron– 3dc
👸 ✓FT3/FT4/antyTPO/antyTG
👸 ✓progesteron-20,20/estradiol-192 -7dpo
👸 ✓Cytologia/HPV
03/2025 - pokręcony cykl - antybiotyk
👸 Progesteron (7dpo-19) (9dpo-8,57) (11dpo-2.51) – plamienia już od 5dpo
👸 ❗AMH 1,340😭 | WitD 150
04/2025
👸 ❗TSH 4,25(6tyg. z Euthyrox) | TSH 3,62 (7tyg. z Euthyrox)
👸 ✓FT3/FT4/USG-tarczyca prawidłowa lecz drobnej budowy
👸 💊Euthyrox 25mcg
👸 ✓estradiol/LH/FSH /testosteron/ prolaktyna 67❗(norma do 23)
👸🩺 11.04 - Pęcherzyk 15,3 | Endo 6,3 | wg lekarza 10/11dc - wg mnie 6dc ⁉️WTF?
👸🩺 14.04 - 2xPęcherzyki po 12mm | Endo 6mm
👸 💊Duphaston ?
05/2025
🧔Badanie nasienia -
Malineczka - przykro mi, ściskam Cię mocno 😢❤️✨ Starania od 09/24 (9 cs)
👩 31
✔ USG, cytologia, potwierdzona owulacja
✔ TSH 1,42 (Euthyrox 25 mcg + jod)
✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48)
👨 36
⬇️ A i B = 30 %
⬇️ Morfologia 2 % -
Liczyłam na jakąś przeróbkę, a tu strona nieodnaleziona😂
grazka0022 lubi tę wiadomość
✨ Starania od 09/24 (9 cs)
👩 31
✔ USG, cytologia, potwierdzona owulacja
✔ TSH 1,42 (Euthyrox 25 mcg + jod)
✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48)
👨 36
⬇️ A i B = 30 %
⬇️ Morfologia 2 % -
Malineczka, tulę i bardzo mi przykro 🫂🫂
My wylądowaliśmy już w domku, Brajan się dobija i proponuje proga jutro 8dpo i test w sobotę, bo nie wiem czy pić winko w razie jakby się pojawiło u rodzinki. 😂NinaB, Darrika, Zosia667, S_va_88, grazka0022 lubią tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 33 🐶 2 🐶 4
🔮Staranie na luzie od 02.2024
🔬Świadome staranie od 02.2025
⏳3 cs in progress
🏁 12.2026
👩🏻🦱 ona
🩺 niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
🕰️ cykle 29-31 dni
💊 pregna start, witamina D3, euthyrox, brintellix, sanprobi stress
🔬AMH 2,04 ng/ml
🧔🏻♂️ on
💊 pregna start on, androvit, witamina D3
🔬 morfologia 2%
🔬 ruch A + B 25%
🤞🏻team #rodzew2026 ✨ -
Właśnie mnie koty obudziły, a ze chciało mi się siku to zrobiłam test. Cień cienia 🙈 choć ja nadal sądzę że cykl stracony
Dziś 10 dpo
https://zapodaj.net/plik-UVIWtGpiYmWiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia, 03:56
Darrika, snieżka, karczoch321, Meggi_**, Zosia667, Olisska, Ritkaa, Idawoll, ater, Bergamotka94, Gnom, Maniaaa., Nayeli, Mardotka, dailydamn lubią tę wiadomość
👧🏼29 & 🧔30 +👶🏻2021 + 🐱🐱
04. 2025 2cs 🤞
18.04 cień cienia 🧐
W oczekiwaniu na testowanie 🤞 20. 04
👧🏼💊Pregna start , kwas foliowy 400 µg
🧔💊 Pregna On, witamina D -
Assialbnn właściwie to dużo piłam, jestem naprawdę zaskoczona tym pikiem. Nigdy takiego nie miałam, a w zasadzie nigdy od kiedy robię testy (będzie rok).
Ktoś kiedyś tu napisał, że jak się na forum na coś ponarzeka to przychodzi, a ja zazdrościłam pików co niektórych tu kobietek i o dziwo sama w końcu dojrzałam kreskę bardziej wybarwioną niż testowa. To teraz muszę chyba ponarzekać na plemniki i zagnieżdżenie 😅
Dzisiaj lecę na kontrolę żeby sprawdzić czy pęcherzyk pękł i mam nadzieję, że tak. W przeciwnym razie od przyszłego cyklu czekają mnie zastrzyki 🥲
Nefretam oby Twoje wiruski zdziałały cuda! 🍀
Karczoch - Złoty Brajan wymiata! Zrobiłaś mi nim dzień 😅
Malineczka przykro mi, przytulam mocno 🫂
Jako że weekend za rogiem, to życzę Wam by był miły i pełen uśmiechu ☺️Marzycielka94, karczoch321 lubią tę wiadomość
👩🏽 29 🧔🏽♂️ 31 👧🏽2020
Starania o rodzeństwo.
🔬Świadome staranie od 04.2024
13cs 🤞🏻
💔 5tc (01.2025)
👸 cykle 27 dni
👩🏽 ona
🩺 niedokrwistość
💊 kwas foliowy, witamina D3, żelazo, prenatal duo
🧔🏽♂️ on
🩺 badanie nasienia 11.2024
💊 FertilMan Plus, Tribulus Terrestris -
MadCat wrote:Właśnie mnie koty obudziły, a ze chciało mi się siku to zrobiłam test. Cień cienia 🙈 choć ja nadal sądzę że cykl stracony
Dziś 10 dpo
https://zapodaj.net/plik-UVIWtGpiYmMadCat, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc -
Lani27 wrote:Assialbnn właściwie to dużo piłam, jestem naprawdę zaskoczona tym pikiem. Nigdy takiego nie miałam, a w zasadzie nigdy od kiedy robię testy (będzie rok).
Ktoś kiedyś tu napisał, że jak się na forum na coś ponarzeka to przychodzi, a ja zazdrościłam pików co niektórych tu kobietek i o dziwo sama w końcu dojrzałam kreskę bardziej wybarwioną niż testowa. To teraz muszę chyba ponarzekać na plemniki i zagnieżdżenie 😅
Dzisiaj lecę na kontrolę żeby sprawdzić czy pęcherzyk pękł i mam nadzieję, że tak. W przeciwnym razie od przyszłego cyklu czekają mnie zastrzyki 🥲
Nefretam oby Twoje wiruski zdziałały cuda! 🍀
Karczoch - Złoty Brajan wymiata! Zrobiłaś mi nim dzień 😅
Malineczka przykro mi, przytulam mocno 🫂
Jako że weekend za rogiem, to życzę Wam by był miły i pełen uśmiechu ☺️
Ja nigdy nie miałem problemu z wylapaniem piku a w tym cyklu ewidentnie testy sobie ze mnie zakpily 😂 mogłabym pomyśleć że nie było owulacji gdyby nie fakt że bolało mnie podbrzusze jak to zawsze podczas owulacji, w każdym razie podzielane i zobaczymy czy będą efekty 🙂 miłego dnia ❤️👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc -
MadCat wrote:Właśnie mnie koty obudziły, a ze chciało mi się siku to zrobiłam test. Cień cienia 🙈 choć ja nadal sądzę że cykl stracony
Dziś 10 dpo
https://zapodaj.net/plik-UVIWtGpiYm
Mi tam coś przebija do powtórki za dwa dni 😁🤞🤞🤞albo na betę chociaż będzie ciężko z przyrostem do zrobienia bo święta34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
Walczymy dalej 13cs 🤞
Musi się udać ☘️ -
Darrika wrote:Mi tam coś przebija do powtórki za dwa dni 😁🤞🤞🤞albo na betę chociaż będzie ciężko z przyrostem do zrobienia bo święta
Darrika lubi tę wiadomość
👧🏼29 & 🧔30 +👶🏻2021 + 🐱🐱
04. 2025 2cs 🤞
18.04 cień cienia 🧐
Jejku, laski, przepraszam jak coś, ale piąty dzień walczę z bólem głowy. Moja aktywność spadła do obserwującego ziemniaka. Nie mija po lekach absolutnie. Średnio cokolwiek mogę mocniejszego zażyć z Thyrozolem, więc jest, jak jest. Myślę, że to zmiany pogody + wybudzanie w nocy, bo mąż wstaje o 2:30 do pracy.
Ale złoty Brajan jest pro! 😂grazka0022, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
🤶 29l. 🎅34 l.
Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
💠IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, suple
▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️ -
Malineczka wrote:Dziewczyny..
mam wynik bety, niestety maleje 2 dni temu byla 4,98 a dzisiaj 4,42, także no nic. Takze mimo pozytywnych testów widzę ze to raczej biochemiczna.
Odstawiam duphaston i czekam na okres..
Przykro mi 😞🫂👩🏻 29 👦🏻 33
ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺😰
TSH 1,33❇️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9 ---> 25,9 (po 4 miesiącach suplementacji żelaza) ,Kwas foliowy 4,29 ---> 17,10 ng/ml ❇️
(2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ❇️, FSH 3,3 mUl/ml ❇️, LH 3,3 mUl/ml ❇️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ❇️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62🔺, Kortyzol 6,9 ug/d ❇️
Zobacz wykres
👦🏻
🔻ilość - 37.27 mln
🔻koncentracja: 13.31 mln/ml
🔻ruch postępowy (a+b) - 13.7%
🔻ruch całkowity (a+b+c) - 26%
🔆żywotność - 78%
🔻morfologia - 0% (100% nieprawidłowych główek)
TSH 4,539 µIU/ml (Euthyrox 25), LH 3,55 mIU/ml❇️ FSH 8,50 mIU/ml❇️,Prolaktyna 9,91 ng/ml❇️,Testosteron 652,60 ng/dl❇️,SHBG 46,46 nmol/l❇️,Testosteron wolny 24,00 pg/ml ❇️ -
Dziś 10 dpo
https://zapodaj.net/plik-UVIWtGpiYm
Przebija 🤞🤞🤞MadCat lubi tę wiadomość
„bądź dobrej myśli, bo po co być złej?” 🤞
🙎♀️🧔♂️ 34
🍀 9 cs
💔 02.25 - 6tc
💊 Pueria Uno, inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵 -
AnMiPe wrote:Jejku, laski, przepraszam jak coś, ale piąty dzień walczę z bólem głowy. Moja aktywność spadła do obserwującego ziemniaka. Nie mija po lekach absolutnie. Średnio cokolwiek mogę mocniejszego zażyć z Thyrozolem, więc jest, jak jest. Myślę, że to zmiany pogody + wybudzanie w nocy, bo mąż wstaje o 2:30 do pracy.
Ale złoty Brajan jest pro! 😂Powder lubi tę wiadomość
👧🏼29 & 🧔30 +👶🏻2021 + 🐱🐱
04. 2025 2cs 🤞
18.04 cień cienia 🧐
Hej
Raczej nie będę się udzielać na forum do wtorku, będę się starała nadrabiać na bieżącodzisiaj mam sporo do sprzątania, jedziemy do męża babci na chwilę i jutro wyjazd
Nie szalejcie proszę z postami 🤣
Życzę Wam Wesołych Świąt lub odpoczynku dla tych którzy nie obchodzą 🐣🐤🐥
Zosia widzę, że poważna inwestycja 🤣 wiadomo, człowiek wtedy przepada 😅
Nefretam gratulacje ogromne 🤩
Malineczka przykro miWiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia, 07:44
Powder, Zosia667, S_va_88, S_va_88, Darrika, Marzycielka94, NinaB lubią tę wiadomość
👱♀️ 32
👨 37
🐈🐈
Euthyrox N50
Cykle 29-30 dni
Wit. D 4000
Cytrynian Magnezu
B-Complex
ferrytyna 45 (03.25)
TSH - 1.8 (04.25)
wit. D - 27,8 (03.25)
Testosteron 72 ❗️ -
MadCat wrote:A ile pijesz wody? Mnie często łapało z odwodnienia 🙈
Samej wody 2l na pewno, do tego z 1/2 kawy, ze 3 herbaty, także myślę, że to nie w tym kierunku. Czuję się od poniedziałku jak na kacu.🤶 29l. 🎅34 l.
Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
💠IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, suple
▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️ -
Malineczka, bardzo mi przykro 🫂
MadCat kurde no coś tam jest. Nie znam tych testów płytkowych, nie wiem czy oszukują czy nie ale na pewno koniecznie powtórz za dwa dni ✊🏼🤞🏼
AnMiPe być może przesilenie wiosenne tak na ciebie działa i za kilka dni będzie wszystko ok. Ja za to w zeszłym tygodniu. Cały czas ziewałam, tak jakby skakało mi ciśnienie ale właśnie wydaje mi się, że to w związku ze zmianą pogody.
Dziewczyny sikające na owulaki, nie poddawajcie się szczególnie jeżeli rano wyszła ciemniejsza kreska niż wieczorem. Być może owulacja z jakiegoś powodu się przesuwa. Też tak często miałam.
W ogóle ostatnio zauważyłam ciekawą zależność. Jeżeli owulacja jest z lewego jajnika to mam ją gdzieś w okolicach 15-16 dc a z prawego 18-20 dc.AnMiPe, Zosia667, karczoch321, MadCat, S_va_88, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
11cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
2025 jest nasz ✨
🔜 maj HSG
🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
💊 acard75, cynk, prenacaps multiplan, DHA, witC, D3+K2, Mg+B6, inozotol z NAC, olej z wiesiołka
Team #rodzew2026 ✊🏼 -
Czy warto narzekać? Takkkk😁
Czy było podziałane? Nieee 🥲
Dziś owulak 0.43 także ruszył chłopok
I nie jest to oszukaniec bo to nie było pierwsze siku, bo nie śpie od 3 walczę z katarem i zatkanym nosem (chyba alergiczny)
Poproszę chociaż o srebrnego Brajana za determinację mimo wszytsko 🙏Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia, 08:19
Siasi, karczoch321, Belia, S_va_88, Marzycielka94, Powder, NinaB lubią tę wiadomość
👸33 🧔 33
👩❤️👨 Starania od 10/2024
👩❤️👨💊 Naturell Folian, B Complex, Wit.C, Wit.D+K2, Omega3, Magnez, Cynk, L-arginina, Mioinozytol
👸 Cykle 26-29 dni, ⁉️Plamienia na kilka dni przed @
02/2025
👸 ❗TSH-2,730
👸 ✓estradiol/LH/FSH/prolaktyna/testosteron– 3dc
👸 ✓FT3/FT4/antyTPO/antyTG
👸 ✓progesteron-20,20/estradiol-192 -7dpo
👸 ✓Cytologia/HPV
03/2025 - pokręcony cykl - antybiotyk
👸 Progesteron (7dpo-19) (9dpo-8,57) (11dpo-2.51) – plamienia już od 5dpo
👸 ❗AMH 1,340😭 | WitD 150
04/2025
👸 ❗TSH 4,25(6tyg. z Euthyrox) | TSH 3,62 (7tyg. z Euthyrox)
👸 ✓FT3/FT4/USG-tarczyca prawidłowa lecz drobnej budowy
👸 💊Euthyrox 25mcg
👸 ✓estradiol/LH/FSH /testosteron/ prolaktyna 67❗(norma do 23)
👸🩺 11.04 - Pęcherzyk 15,3 | Endo 6,3 | wg lekarza 10/11dc - wg mnie 6dc ⁉️WTF?
👸🩺 14.04 - 2xPęcherzyki po 12mm | Endo 6mm
👸 💊Duphaston ?
05/2025
🧔Badanie nasienia -
Cześć girrrrls. Złoty brajan zrobił mi poranek 😂
U mnie zadziałało bo złoty brajan w 7dpo się wyłączył i znowu czuję, że nici z ciąży w tym cyklu 🙂↔️ Zastanawiałam się czy testować w niedzielę ale mam nadzieję że odpuszczę i dopiero zrobię to jak małpa się spóźni na wakacjach. Także dzięki Ci dobry człowieku za złotego brajana 💁♀️
karczoch321 lubi tę wiadomość
🧩 11cs o brakującego puzzelka. To będzie nasza wiosna 🫵
⏸️x0
✅ szczęśliwa żona
✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
⚠️ Są dwa wilki które zawsze ze sobą walczą. Pierwszy jest ciemnością i rozpaczą. Drugi światłem i nadzieją.
Który wilk wygra?
Wygra ten którego nakarmisz. -
Belia wrote:Malineczka, bardzo mi przykro 🫂
MadCat kurde no coś tam jest. Nie znam tych testów płytkowych, nie wiem czy oszukują czy nie ale na pewno koniecznie powtórz za dwa dni ✊🏼🤞🏼
AnMiPe być może przesilenie wiosenne tak na ciebie działa i za kilka dni będzie wszystko ok. Ja za to w zeszłym tygodniu. Cały czas ziewałam, tak jakby skakało mi ciśnienie ale właśnie wydaje mi się, że to w związku ze zmianą pogody.
Dziewczyny sikające na owulaki, nie poddawajcie się szczególnie jeżeli rano wyszła ciemniejsza kreska niż wieczorem. Być może owulacja z jakiegoś powodu się przesuwa. Też tak często miałam.
W ogóle ostatnio zauważyłam ciekawą zależność. Jeżeli owulacja jest z lewego jajnika to mam ją gdzieś w okolicach 15-16 dc a z prawego 18-20 dc.
Ciekawa obserwacjau mnie niezmiennie owulka z prawego, kreski już w apce jaśnieją, więc pewnie będzie jakoś dziś/juz.
Co ciekawe w zeszłym miesiącu miałam super dużo śluzu i pik wyłapałam w 13dc, w tym miesiącu u mnie Sahara, ledwo udało mi się palcem wymacać odrobinę śluzu ciągnącego gdzieś tam wysoko koło szyjki, no i w zasadzie jestem w 15dc, więc też dwa dni później niż miesiąc temu.
Ale dziś już raczej odpuszczamy starania, jak teraz przed dwa dni nie pykło to trudno
W tym cyklu po raz pierwszy testuje metodę na świece, po wszystkim poleżałam sobie z nogami do sufitu. Pierwszego dnia mąż trochę się dziwnie na mnie patrzył, ale wczoraj ledwo skończyliśmy, a ten mnie złapał za nogi, prawie, że z wrzaskiem „NO DO GÓRY” 🤣Belia, AnMiPe, MadCat, Siasi lubią tę wiadomość
„bądź dobrej myśli, bo po co być złej?” 🤞
🙎♀️🧔♂️ 34
🍀 9 cs
💔 02.25 - 6tc
💊 Pueria Uno, inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵