Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zając kica🐇, bocian leci🪺, w grudniu będą z tego dzieci🫄
Odpowiedz

Zając kica🐇, bocian leci🪺, w grudniu będą z tego dzieci🫄

Oceń ten wątek:
  • Motylek93 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2025, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    Testy o czułości 20, 25 są dla tego typu ludzi których nie ma wśród nas 😂😂 cierpliwość cóż to takiego? 🤔😂
    Haha zgadzam się w 100%

assialbnn lubi tę wiadomość

32 & 34. ⛪ 2020 r
    04/24 - 💔 9 tydz Madzia
    12/24 - 💔 7 tydz Józio
    3 x stymulacje letrozolem ❌
    1️⃣ IUI - 15/10/25 🙏 ⏸️
    Beta 10dpo- 22,5 --> 12 dpo 59,1 --> 20 dpo 2013
    26.11 2 maluchy jeden 6+3:💔 drugi 7+4 crl już 1,3cm 🦋 -->1.12 - 1,8 cm 🦋 --> 8.12 - 2,4 cm 🦋-->14.12 krwotok 😑 3,5cm fhr 176 🦋-->23.12 ponowne krwawienie, 5cm fhr 171 🦋 --> 24.12 krwotok 😑 🦋 --> 5.01 prenatalne - ryzyka niskie 🎉 6,5cm cudu 🦋. -->19.01 - 128g chyba dziewczynki 🩷🦋🥰--> 4.02 - 200g 🩷🦋--> 17.02 - 261g kruszynki 🦋--> 3.03 połówkowe 391g kobitki 🩷🦋
    Rośnij maluszku 🙏🙏🙏
    Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo, cd56 dodatnie, cukrzyca ciążowa
    On: IO, żołnierzyki wolne, ale w dostatecznej ilości
    preg.png
  • kropka_aga Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2025, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    Testy o czułości 20, 25 są dla tego typu ludzi których nie ma wśród nas 😂😂 cierpliwość cóż to takiego? 🤔😂

Ja jestem cierpliwa :D Robiłam test chyba 4 dni po terminie @ :D

A które testy są bardziej czułe? Powiem szczerze, że myślałam że kupiłam taki najbardziej czuły... ale jestem laikiem :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2025, 10:31

assialbnn, S_va_88 lubią tę wiadomość

22.12.2025 3100g, 54cm 🩵

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2025, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropka_aga wrote:
    Daj temu chwilę, ja kiedyś po prostu czekałam na okres 😂😂 a teraz muszę przechytrzać samą siebie i żeby nie testować teraz już przed 14dpo, to zamówiłam sobie z domowego labu testy ciążowe wczoraj - zatestuję dopiero jak dojdą. O ile zdążę 🤡

kropka_aga, S_va_88 lubią tę wiadomość

• Lani27 Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2025, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja żeby oszukać brajana, cały czas robię paski owulacyjne 🤣 zaspokojenie potrzeby zatestowania jakieś jest, a przy okazji patrzę jak mi się ta intensywność kresek zmienia w cyklach

grazka0022, Belia, assialbnn, Zosia667, emciak, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

👩🏽 29 🧔🏽‍♂️ 31 👧🏽2020
    Starania o rodzeństwo.

🔬Świadome staranie od 04.2024

19cs 🤞🏻

💔 5tc (01.2025)

🔬 06.2025 - wizyta w klinice Invicta

👸 cykle 27 dni

👩🏽 ona
    🩺 niedokrwistość
    💊 kwas foliowy, witamina D3, żelazo, prenatal duo

🧔🏽‍♂️ on
    🩺 badanie nasienia 11.2024
    - koncentracja 128mln
    - szybki ruch postępowy 25%
    - morfologia 1%

💊 FertilMan Plus, Tribulus Terrestris
  • Zosia667 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2025, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudii wrote:
    Dziewczyny jesteście super, strasznie smutno się to czyta ale naprawdę jak już człowiek myśli, że znowu się nie udało i załamka to Wy tak głaskacie po serduszku 💗

Oby w tym dniu były same 🌷

Mnie z rana przywitała 🐒 - dwa dni wcześniej. Ten cykl był tym krótszym bo 26 dni tylko i przez to mi się rozjechała owulka i mi teraz pokazuje na dzień wylotu na wakacje XD Najpierw trochę się zasmucilam, ale urlop zaczynamy w początek dni płodnych więc podziałamy na pewno, a wakacje potraktuje jako fajny czas na oczekiwanie na 2 krechy 🫣

Polubiłam ze względu na dobry plan urlopowy :)

Starania od 10/2024

Pierwsza wizyta w klinice 06/2025

10cs Cud 😍
    24.06 beta 410 | prog 25,40
    26.06 beta 1217
    02.07 beta 13.641 | prog 29,64 | TSH 2.06 | ft3 4,73 | ft4 17,8
    03.07 pęcherzyk ciążowy (4t6d)
    17.07 1,2cm ❤️
    12.08 5,19cm 😍
    20.08 6,49cm 😍🩵
    09.09 10,7cm ♂️
    07.10 12,9cm, 290g
    15.10 360g
    04.11 600g
    16.12 1400g
    13.01 2200g

age.png
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2025, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder wrote:
    Daj temu chwilę, ja kiedyś po prostu czekałam na okres 😂😂 a teraz muszę przechytrzać samą siebie i żeby nie testować teraz już przed 14dpo, to zamówiłam sobie z domowego labu testy ciążowe wczoraj - zatestuję dopiero jak dojdą. O ile zdążę 🤡

A ja już z tym nie walcze, testuje sobie codziennie od 8 dpo do 12 dpo :)
    Za bardzo się denerwowałam jak miałam czekać i jeszcze sie nakrecałam, że na pewno w ciązy jestem.
    A jak zobacze szybko biel to jakoś mi łatwiej się z tym godzić...

karczoch321, emilgiana, Olisska, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • kropka_aga Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2025, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder wrote:

Obyś zdążyła i @ nie przyszła :) Ja np. miałam testować 30.04, ale nie ma sensu, bo w sobotę ew. niedzielę miałam owulację... testowanie wypadłoby około 5.05, czyli w naszą 8 rocznicę ślubu 😂

nick nieaktualny, S_va_88 lubią tę wiadomość

22.12.2025 3100g, 54cm 🩵

age.png
  • Mala001 Nowa

Wysłany: 22 kwietnia 2025, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Sama nie wiem co myśleć. Cykle mam regularne 26-29, ale dzisiaj jest już 42 dzień cyklu i okresu brak. Robiłam test 5 dni temu i wyszedł pozytywny, dzisiaj rano jakiś inny i wyszedł negatywny. Zarejestrowałam się na jutro do ginekologa. Jeśli chodzi o objawy, mam jakby wzdęty brzuch, jem wszystko co wpadnie w ręce, piersi są większe i bolące sutki cały czas. Nie jestem nakręcona na ciążę, mam 36 lat i 10 letniego syna. Nie wiem co się dzieje, ciąża czy może jakaś choroba ? Może któraś jest w stanie mi coś powiedzieć na tę chwilę, martwię się

• Mala001 Nowa

Wysłany: 22 kwietnia 2025, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okres spóźnia się już z dwa tygodnie…

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2025, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    A ja już z tym nie walcze, testuje sobie codziennie od 8 dpo do 12 dpo :)
    Za bardzo się denerwowałam jak miałam czekać i jeszcze sie nakrecałam, że na pewno w ciązy jestem.
    A jak zobacze szybko biel to jakoś mi łatwiej się z tym godzić...
    Ja sama nie wiem, co jest lepsze dla mojej głowy. Czekając, oczywiście naiwnie wierzę, że jestem w ciąży i że na pewno będę tą osobą, która zobaczy kreskę już 10dpo, ale z kolei po ujrzeniu tej bieli mam potem mega obniżony nastrój aż do okresu. I bądź tu człowieku mądry 🥲

Aga, dzięki! I super data na testowanie! Trzymam mocno kciuki za dwie kreseczki na teście 🩷🩷🤞🏻

grazka0022, kropka_aga lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2025, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2025, 17:24

nick nieaktualny, Marzycielka94, S_va_88 lubią tę wiadomość

• Claudii Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2025, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala001 wrote:
    Okres spóźnia się już z dwa tygodnie…

Beta HCG i wszystko będzie jasne 😉

NinaB, ater lubią tę wiadomość

K 🩷 30l.
    AMH 0.71
    21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
    MUCHa ✅ Sono-HSG ✅ kariotyp ✅ FMR1 ✅ histeroskopia ✅ wyleczone zapalenie endometrium 3/10 ✅

M 🩵 31l.
    Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
    Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
    Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
    Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS ✅ ┃SCD ✅ ┃MAR ✅ kariotyp ✅

1-6 cykl bez pomocy medycznej ❌
    7 -13 cykl z pomocą medyczną ❌

31.12.25 START STYMULACJI IVF
    Bemfola225jm, Menopur 75jm, Clostilbegyt, Ganirelix, Gonapeptyl + Ovitrelle
    12.01 PUNKCJA - 3 🥚- 3MII - 2 zapłodnione 🙏
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2025, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder wrote:
    Ja sama nie wiem, co jest lepsze dla mojej głowy. Czekając, oczywiście naiwnie wierzę, że jestem w ciąży i że na pewno będę tą osobą, która zobaczy kreskę już 10dpo, ale z kolei po ujrzeniu tej bieli mam potem mega obniżony nastrój aż do okresu. I bądź tu człowieku mądry 🥲

Aga, dzięki! I super data na testowanie! Trzymam mocno kciuki za dwie kreseczki na teście 🩷🩷🤞🏻

Hmm może to kwestia wyczucia co lepiej na nas jako jednostkę wpływa. Ja kiedyś robiłam testy np 8 dpo i potem sama siebie "karałam" ze za wcześnie, ze nie wolno, a teraz robimy razem z moim partnerem rano przed pracą i obojgu nam to lepiej działa na banie.
    A znowu jak czekałam to już leciałam do łazienki tego magicznego 14 dpo rano prosto po II, a potem widziałam biel i juz wiedziałam, że nic z tego i bolało jeszcze bardziej.

nick nieaktualny, emilgiana, S_va_88 lubią tę wiadomość

9 cykli naturalnych ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2025, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ragazza wrote:
    Ja właśnie zamówiłam na allegro 10 pinków, żeby sprawdzać jak się wypłukuje u mnie Ovitrelle 🫣
    Ale na allegro jedna sztuka kosztuje niecałe 4zł, a w Rossmannie strumieniowy kosztuje 15 🤣
    Oo, muszę odszukać tę aukcję, bo myślałam, że to 11zł na domowym laboratorium to dobra cena, ale i tak wysoka jak na radosne testowanie kilka razy w jednym cyklu 🫨 a do paskowych jakoś nie umiem się przekonać, za dużo zachodu z łapaniem do kubeczka 😂
    grazka0022 wrote:
    Hmm może to kwestia wyczucia co lepiej na nas jako jednostkę wpływa. Ja kiedyś robiłam testy np 8 dpo i potem sama siebie "karałam" ze za wcześnie, ze nie wolno, a teraz robimy razem z moim partnerem rano przed pracą i obojgu nam to lepiej działa na banie.
    A znowu jak czekałam to już leciałam do łazienki tego magicznego 14 dpo rano prosto po II, a potem widziałam biel i juz wiedziałam, że nic z tego i bolało jeszcze bardziej.
    No właśnie u mnie chyba nie ma takiej konfiguracji, która i tak nie wzbudziłaby we mnie poczucia porażki. Ale to jest mocno związane z moim perfekcjonizmem niestety i tego się nie pozbędę. Teraz też mam taki kebab mieszany emocjonalnie, bo zobaczyłam biele 10dpo i 11dpo, więc racjonalizuję to sobie tym, że ciąży nie ma. Tempka z nadgarstka spadła z 36 z kawałkiem do 35,9 co jest kolejną przesłanką. Ale wiadomo, że Brajan podszeptuje, że za wcześnie, że w trakcie cyklu tempka też skacze, że coś. I tak się bujam z miesiąca na miesiąc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2025, 10:50

• grazka0022 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2025, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ragazza wrote:
    Ja właśnie zamówiłam na allegro 10 pinków, żeby sprawdzać jak się wypłukuje u mnie Ovitrelle 🫣
    Ale na allegro jedna sztuka kosztuje niecałe 4zł, a w Rossmannie strumieniowy kosztuje 15 🤣

To jestem mocniejsza, bo kupiłam 15 sztuk za 53 zł :D
    Ale jeszcze nie robie, na razie nie chce mi się, najwyzej bede miala na przyszłe cykle :D
    A ty od którego dnia po zastrzyku robisz?

9 cykli naturalnych ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆

• White1 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2025, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropka_aga wrote:

A które testy są bardziej czułe? Powiem szczerze, że myślałam że kupiłam taki najbardziej czuły... ale jestem laikiem :D
    Najbardziej czułe są 10 😊

kropka_aga lubi tę wiadomość

👧99' 🧑98' 🐈‍⬛ 🐈‍⬛ ⏳️05.24

🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
    ✅️ AMH 6, drożność, nasienie, DFI, HBA, MAR, witaminy, homocysteina
    ❌️01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle

01.26 IVF 💉 Menopur 150
    18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
    09.02.26 FET 🍍 cykl sztuczny
    EmbryoGlue / prog 30 ng/ml

7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕
    11.03 0.93cm 🍤

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2025, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2025, 17:24

• kropka_aga Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2025, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White1 wrote:
    Najbardziej czułe są 10 😊

A podasz nazwę firmy? Jakbym miała testować to sobie kupię taki bardziej czuly :)

Powder wrote:

byłyby jaja jakbym testowała w rocznicę ślubu, ale nie nakręcam się. Mam wysoki testosteron i pewnie póki go nie zbiję to słabe szanse, cykle rozjechane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2025, 11:00

22.12.2025 3100g, 54cm 🩵

age.png
  • Wianek Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2025, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lani27 wrote:
    Ja widzę objawy, które staram sobie czymś wytłumaczyć. np. większa ilość śluzu i uczucie mokrości, które się utrzymują (tłumaczę to sobie tym, że w tym cyklu brałam wiesiołek). Ogólne zmęczenie, senność, momentami brak sił i dość szybkie męczenie się (pewnie zmiana pogody), nieustające kłucie jajników (na pewno jeszcze pracuje ciałko żółte) i takie uczucie jakbym miała balonik w podbrzuszu - podbrzusze twardawe i chyba bardziej okrągłe (święta były to i się pojadło 🤣), rollercoaster emocjonalny (ale u mnie to chyba norma), wczoraj nawet mi się wydawało, że piersi gdzieś z boku ciągną, ale to na bank kwestia stanika!

Brajan walczy, ale ja też nie odpuszczam. A z testowaniem sama nie wiem. Teoretycznie lepiej jak szybciej wykryję ewentualną ciążę żeby od razu podać luteinę i dupka w razie W, ale z drugiej strony nie chcę się katować bielami, więc sama nie wiem jak działać w tym cyklu. Niby owulacje miałam piękną według gine, pęcherzyk też pękł wtedy kiedy miał, ale dalej powątpiewam w jakikolwiek sukces 🙈

O tak, ten ostatni tydzień to naprawdę koszmarny rollercoaster emocji 🙈 U mnie delikatne mdłości (ale cykl temu miałam to samo - pewnie przez wysoki progesteron), dziwny posmak w ustach (nie jestem pewna czy w ogóle rzeczywistyXDD), ciągnięcie w podbrzuszu i tak jak u Ciebie - senność. Ale z tyłu głowy ciągle myśli, że czemu miałoby się udać akurat teraz... Aj, nie mamy lekko 😂😂

kropka_aga lubi tę wiadomość

👧🏻 '97 👦🏻 '96

🍼 starania o pierwsze dziecko od 10/2024

📆 cykl 27-28 dni

🩸[11/2025] 7dpo:
    – Glukoza: 81,00 mg/dl ✔️
    – Insulina: 6,10 µIU/ml ✔️
    – HOMA-IR: ~1,22✔️
    – Ferrytyna: 35,02 ng/ml 🔶
    – Estradiol: 98,70 pg/ml✔️
    – Progesteron: 21,50 ng/ml ✔️

🩺 [04/2025] 4dc:
    – TSH: 1,691 µIU/ml ✔️
    – FT3: 2,93 pg/ml ✔️
    – FT4: 1,16 ng/dl ✔️
    – FSH: 6,62 mIU/ml ✔️
    – LH: 4,56 mIU/ml ✔️
    – Prolaktyna: 25,30 ng/ml 🔶
    – Ferrytyna: 19,99 ng/ml ❗
    – Homocysteina: 7,94 µmol/l ✔️
    – Wit. D3 (25(OH)): 33,00 ng/ml 🔶

🪢[09/2025] HSG ✔️

🔬 Wyniki partnera – seminogram [04/2025]:
    - Objętość: 3,0 ml ✔️
    - pH: 7,9 ✔️
    - Koncentracja: 171,4 mln/ml ✔️
    - Całkowita liczba: 517,7 mln ✔️
    - Ruch postępowy (a + b): 50,5% ✔️
    - Morfologia: 10% prawidłowych ✔️
    - Upłynnienie, lepkość, aglutynacja: prawidłowe ✔️
  • kropka_aga Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2025, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wianek wrote:
    O tak, ten ostatni tydzień to naprawdę koszmarny rollercoaster emocji 🙈 U mnie delikatne mdłości (ale cykl temu miałam to samo - pewnie przez wysoki progesteron), dziwny posmak w ustach (nie jestem pewna czy w ogóle rzeczywistyXDD), ciągnięcie w podbrzuszu i tak jak u Ciebie - senność. Ale z tyłu głowy ciągle myśli, że czemu miałoby się udać akurat teraz... Aj, nie mamy lekko 😂😂

Ech te objawy, ja w marcowym cyklu miałam full objawów ciążowych, myślałam, że test to formalność a tu niespodzianka. Mój organizm zrobił sobie ze mnie jaja i w 35dc dostałam @ 😂 pierwszy raz cos takiego miałam... teraz pewnie będzie to samo, bo owulacja się znów spóźniła prawie o tydzień.

22.12.2025 3100g, 54cm 🩵

age.png
‹‹ 195 196 197 198 199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ