X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zając kica🐇, bocian leci🪺, w grudniu będą z tego dzieci🫄
Odpowiedz

Zając kica🐇, bocian leci🪺, w grudniu będą z tego dzieci🫄

Oceń ten wątek:
  • Zosia667 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnitaK wrote:
    Hej dziewczyny :)
    Długo mnie nie było, ale wieści wszędzie dookoła o ciążach, spowodowały, że się wyłączyłam:/
    Trzy tygodnie temu dowiedziałam się, że koleżanka zaliczyła wpadkę z 4 dzieckiem. Tydzień temu bratowa w ciąży z 3 dzieckiem. Dzisiaj rano zobaczyłam koleżankę w ciąży. Przerosło mnie to trochę i zaczęłam tracić nadzieję, że się uda :(

Proszę o zapisanie mnie na testowanie na 29 kwiecień.

Pięknego dnia wam życzę <3

Świetnie Cie rozumiem,
    ja chciałam nie myśleć o staraniach i:
    1) zapisałam się na warsztaty - idę na warsztaty a tam jedna z dziewczyn w ciąży, potem były zadania do wykonania w parach oczywiście na 12 par los połączył mnie właśnie z tą dziewczyną w ciąży...
    2) wybraliśmy się na stand-up - a tam w supporcie kobieta w ciąży
    3) kolejna ciąża ogłoszona

Myślałam, że może to mi nawet pomoże się oswoić z tym tematem - ale zawsze przynosi odwrotny skutek.

Trzymaj się <3

AnitaK lubi tę wiadomość

Starania od 10/2024
    Euthyrox od luty, Duphaston od kwiecień
    Cyt+hpv: luty_ok
    USG tarczycy: ok
    TSH: luty_2.7 | kwiecień_4.25 | kwiecień_3,62 | maj_1.75
    FT3, FT4: luty_ok | kwiecien_ok | maj_ok
    E, FSH, LH, T: luty_ok | kwiecień_ok
    AMH: 1.340 (mediana 2.81)
    D3: luty_>150 | maj_141
    PROG: luty_20(7dpo) | kwiecień_19(7dpo) 8.57(9dpo) 2.51(11dpo) | maj_9.96
    EST: luty_192 | maj_241 (oestrogel)
    PRL: luty_ok | kwiecień_↑ | maj_ok
    USG: luty: pecherzyk 17mm(13dc)_ciałko żółte i płyn w zatoce D.(17dc) | kwiecien : pęcherzyk 15mm(6dc)? | pęcherzyki 12mm(9dc) | maj_owu w trakcie(14dc) | czerwiec_brak owu

Pierwsza wizyta w klinice 06/2025
    Ja: Duphaston | Acard 75 | DHEA | Melatonina | Ten Feertil Ona AMH

10cs Cud 😍
    24.06 beta 410 | prog 25,40
    26.06 beta 1217
    02.07 beta 13.641 | prog 29,64 | TSH 2.06 | ft3 4,73 | ft4 17,8
    03.07 pęcherzyk ciążowy (4t6d)
    17.07 1,2cm ❤️
    12.08 5,19cm 😍
    20.08 6,49cm 😍🩵
  • Belia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Karola1995 wiesz co nie działa mi twój link ale jak dziewczyny mówią, że jest kreseczka to chyba coś tam się wykluło. Kciuki! 🤞🏼🤞🏼

@AnitaK przykro mi 🫂 wszystkie tu wiemy co czujesz. Zapisałam Cię też na testowanie 😘

@Anulek84 powodzenia!🤞🏼 musisz nam tu koniecznie dać znac jak pójdzie ❤️ słodziutki piesek. Ja powiem szczerze w moim tez mam bardzo duże oparcie. A jak już mam wszystkiego dość to zamiast zatracać się w złych myślach biorę słodziaka na spacer w góry. Potem się poprzytulamy i wszystko przechodzi 🐶

Dziewczyny to zróbmy tak, że do piątku zbieram propozycje tytułów i w sobotę wrzucam ankietę.

PS. Jak zrobić ta matrycę losu? 😀😀😀

Anulek84, AnitaK, Kokosik lubią tę wiadomość

15 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
    4cs: 08.24 cb 4tc💔
    6cs: 10.24 cb 6tc💔

Ona 👩🏼 (31lat):
    cykle regularne: 30-34dni 🗓️
    2023 2x histeroskopia- wycięcie polipa
    HSG (czerwiec) dwa jajowody drożne ✅
    Hormony, biochemia (lipiec) ✅
    🧬mutacja MTHFR a1298c hetero

On 👨🏽(31lat):
    badanie nasienia 🪱(czerwiec): Ilość: 60,6 mln ✅ żywe: 69% ✅ koncentracja: 10,1 mln/ml🔻A+B: 43,5% ✅; morfo 1,8%🔻pH: 8,3🔻
  • AnMiPe Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:

PS. Jak zrobić ta matrycę losu? 😀😀😀

Wpisz w chat: "Zrób pełną Matrycę Pitagorejską (3x3) dla mnie (imię i nazwisko i data urodzenia). Możesz rozszerzyć o karmę z imienia i nazwiska oraz mój aktualny rok osobisty."

Belia lubi tę wiadomość

🤶 29l.
    Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
    🩷IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
    💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, Euthyrox 50, suple

🎅34 l.
    💙54,85 mln/ml, A+B 33,52%, morfo 0% ⬇️
    💊Co-Prestarium Initio, Fertisim, suple

▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️
  • White1 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Ja myślę, że mam asa w rękawie :D
    Bo ja poszłam do gin jeszcze w styczniu przed staraniami i tam już robione miałam TSH i było za wysokie i dostałam eutryox, więc jakieś potwierdzenie mam, że minął ten nieszczęsny rok,a w maju miałam 1 stymulację nieudaną
    Myślicie, że jak mam napisane w karcie wizyty u gina 'stara się zajść w ciążę' razem ze skierowaniem na badania, to już niezbita podkładka? Oczywiście mam nadzieję, że uda mi się to ominąć, ale wolę mieć plan długodystansowy (wtedy mam jakieś 2.5 mies do 12 mies udokumentowanych), a boję się innych kosztów typu IUI czy drożność. I tak już co miesiąc płacę za monitoringi i zivafert, jakieś badania itp. poza tym kredyt na mieszkanie.. to i tak jest na styk jak się chce jeszcze jakoś żyć 🫣 a za kilka miesięcy dojadą mnie podatki jak skończę 26. Oczywiście jakby IVF było płatne to całkiem by było poza moim zasięgiem

grazka0022 lubi tę wiadomość

👧26 🧑27⏳️05.24 💉01.25

✅️ MUCHa | drożność | tarczyca | AMH 6.16
    ✅️nasienie | DFI, HBA, MAR | ogólne badania
    ❌️ PCOS | IO | hiperandrogenizm | brak owulacji
    ❌️MTHFR homo | PAI-1 homo

7 cykl stymulowany
  • Nayeli Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie startuje w konkursie na nowy tytuł bo te Wasze są świetne, ale tak mi wpadło teraz do głowy:

Majowe starania, jak kwiaty w rozkwicie🪻, od nich rozpocznie się nowe życie👶🏼

Wszystkie AnMiPe powinny być sklejone i w jednym wierszu 🤣

grazka0022, emciak, Darrika, Powder, White1, Meggi_**, S_va_88, NinaB, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

👩🏻34 👨🏼‍🦱41 🐱

starania od kwietnia 2024 r.
    10.2024 biochem 💔

13 cs 🤞🏼 kwiecień
    21.04 ⏸️ ❤️
    23.04 beta - 626,17 mIU/ml, prog - 52,20 ng/ml
    25.04 1479 mlU/ml
    07.05 4,6 mm Pingwinka z ❤️
    29.05 2,6 cm do kochania 🥰
    18.06 prenatalne (6,4 cm zdrowego maleństwa)🩷
    16.07 ważę 150 g i jestem siłaczką😻
    13.08 połówkowe (340 g słodkiej dziewczynki )

preg.png
  • Siasi Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiolek100 wrote:
    Hej dziewczyny, jestem nowa na tym watku a widze ze jestescie tutaj super aktywne :)

Do dziewczyn, ktore juz zobaczyly dwie kreski - kiedy czulyscie pierwsze objawy?

Mialam ovitrelle i iui 11.04 - jeszcze nie testowalam, bo sie boje bieli :( ale dzisiaj czuje sie dziwnie, lekkie mdlosci, okresowy bol brzucha, akcje na toalecie etc. Moze to byc zarowno pms, podawany progesteron, nerwy albo wczesna ciaza.

Jak bylo u Was?

Sciskam i zycze wszystkim owocnego testowania 💕
    U mnie dziś 12dpo i pojawiły się pierwsze objawy. Powiększone piersi, mdłości i po obudzeniu wilczy głód. Musiałam coś zjeść bo było mi niedobrze. No i zaczynam latać siku co chwilę, ale też staram się pić bardzo dużo wody- koleżanka mi poleciła dobrze się nawadniać we wczesnej ciąży. Szczerze powiem, że jeśli nie wiedziałabym o ciąży to nie jest to nic, co nie przytrafiało mi się w przypadku braku ciąży. Także ja dalej jestem team - brak objawów to dobry objaw. I oby kolejne 8 miesięcy było takie wspaniałe 🤭

Co do chamskich przytykow. Na razie o ciąży wie tylko mąż i wy i powiedziałam jednej koleżance. Ona jest po stratach i teraz w połowie ciąży, myślałam że jako nikt bardzo mi bliski zrozumie co czuję. Wiecie jaka chamowa z niej? Powiedziała mi żebym nikomu nie mówiła że się udało, bo im się za pierwszym nie udało i jest duża szansa że nam też się nie uda- więc ona doradza nie mówić nikomu. I według niej na razie nie mogę tego nazwać ciążą bo jestem dopiero 12dpo i jest duża szansa że przyjdzie okres. Dziewczyny rozłączyłam się po minucie, bo płakać mi się chciało.
    Oczywiście do 12tc jeśli przetrwamy dowiedzą się tylko moi rodzice i siostry. Już nikomu więcej nie powiem, bo poczułam jakiś wewnętrzny lęk, że skoro u nich tak było to u nas też się nie uda. W dupie to mam nie chce żyć w lęku jak kiedyś więc na przekór wierzę, że się uda.
    No nic wracam do leżakowania (na wakacjach bossko, podeślę niedługo jakieś focie), trzymam kciuki za testujące i wysyłam garść wiruskow. Chętne zapraszam do częstowania 🦠 🦠 🦠 🦠

Powder, assialbnn, kropka_aga, Loraa, Mardotka, White1, Belia, Claudii, AnitaK, Zosia667, NinaB, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

🧩 starania od 7.2024 o brakującego puzzelka. To nie jest nasza wiosna 💔
    ⏸️ Kwiecień 2025- 9dpo, cień cienia
    💔 Maj Dzień Mamy 2025 (8t4d) łyżeczkowanie- zaśniad groniasty częściowy. Nasze serca zgasły.
    Wciąż walczymy o Ciebie 🖤

Powrót do starań 8.2025
    ⏸️ 23.08 Test z moczu pozytywny.
    25.08 betaHCG= 49, prog= 28.25
    28.08 betaHCG=106 prog= 29.89
    Walcz nasz Cudzie.

✅ szczęśliwa żona
    ✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
  • emciak Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia667 wrote:
    Świetnie Cie rozumiem,
    ja chciałam nie myśleć o staraniach i:
    1) zapisałam się na warsztaty - idę na warsztaty a tam jedna z dziewczyn w ciąży, potem były zadania do wykonania w parach oczywiście na 12 par los połączył mnie właśnie z tą dziewczyną w ciąży...
    2) wybraliśmy się na stand-up - a tam w supporcie kobieta w ciąży
    3) kolejna ciąża ogłoszona

Myślałam, że może to mi nawet pomoże się oswoić z tym tematem - ale zawsze przynosi odwrotny skutek.

Trzymaj się <3

A ja oglądam serial, w którym co drugi odcinek jest z ciężarną i też mnie to wyprowadzało z równowagi xD
    Generalnie chyba jest tak, że się skupiamy na tych ciążowych sprawach bardziej i im większe jest pragnienie bycia w ciąży to tym bardziej rzucają się w oczy kobitki z brzuchami, wózkami itp.

Powder, AnitaK, Zosia667 lubią tę wiadomość

6 CS ✨ 09.04 - 01.06 💔 8 tc (p. samoistne)
    Ponowne starania sierpień/wrzesień 2025 🍀🌈

Ja '91, On '90 + 🐱

Ja:
    *Cykle ~27 dni
    *Trombofilia:
    📌Polimorfizm R2 (cz. V)
    📌PAI-1 4G/4G (homo)
    📌 MTHFR C677T (hetero)
    *Zespół APS - ujemny
    *p/ciała ANA, AMA, ASMA - ujemne
    *Homocysteina ✅
    *Białko C&S, antytrombina ✅
    *TSH ✅
    💊 Euthyrox 50, Glucophage 1000XR, Wit. D3 2000j., Pueria Uno, Acard + zalecenie heparyny od II

On:
    Seminogram w normie poza:
    *DFI 29%
    *Aglutynacja II
    💊 PrenaCare Start, Wit. D3 2000j., Wit. C 2000j., Omega-3 1000mg
  • AnMiPe Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahaha Nayeli, poczekaj, bo u mnie mówisz - masz. Gena nie wydłubiesz, po ojcu to mam. :D

Edit: Siasi, dopiero przeczytałam twoją historię. Szczerze? Pierwsze co pomyślałam o twojej kumpeli to "ale toksyna".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia, 13:10

Nayeli, Siasi lubią tę wiadomość

🤶 29l.

🎅34 l.

• karczoch321 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siasi wrote:
    U mnie dziś 12dpo i pojawiły się pierwsze objawy. Powiększone piersi, mdłości i po obudzeniu wilczy głód. Musiałam coś zjeść bo było mi niedobrze. No i zaczynam latać siku co chwilę, ale też staram się pić bardzo dużo wody- koleżanka mi poleciła dobrze się nawadniać we wczesnej ciąży. Szczerze powiem, że jeśli nie wiedziałabym o ciąży to nie jest to nic, co nie przytrafiało mi się w przypadku braku ciąży. Także ja dalej jestem team - brak objawów to dobry objaw. I oby kolejne 8 miesięcy było takie wspaniałe 🤭

Co do chamskich przytykow. Na razie o ciąży wie tylko mąż i wy i powiedziałam jednej koleżance. Ona jest po stratach i teraz w połowie ciąży, myślałam że jako nikt bardzo mi bliski zrozumie co czuję. Wiecie jaka chamowa z niej? Powiedziała mi żebym nikomu nie mówiła że się udało, bo im się za pierwszym nie udało i jest duża szansa że nam też się nie uda- więc ona doradza nie mówić nikomu. I według niej na razie nie mogę tego nazwać ciążą bo jestem dopiero 12dpo i jest duża szansa że przyjdzie okres. Dziewczyny rozłączyłam się po minucie, bo płakać mi się chciało.
    Oczywiście do 12tc jeśli przetrwamy dowiedzą się tylko moi rodzice i siostry. Już nikomu więcej nie powiem, bo poczułam jakiś wewnętrzny lęk, że skoro u nich tak było to u nas też się nie uda. W dupie to mam nie chce żyć w lęku jak kiedyś więc na przekór wierzę, że się uda.
    No nic wracam do leżakowania (na wakacjach bossko, podeślę niedługo jakieś focie), trzymam kciuki za testujące i wysyłam garść wiruskow. Chętne zapraszam do częstowania 🦠 🦠 🦠 🦠

O ludzie… co za kobieta!! Wydawało by sie, że jeśli sama przeżyła stratę to będzie bardziej empatyczna w tej kwestii i okaże wsparcie, a tu taka toxic reakcja.
    Dobrze, że szybko ucięłaś rozmowę. Nie daj się złym myślom tylko ciesz się swoim nowym stanem i wakacjami 💖

ater, Siasi lubią tę wiadomość

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34 / 35
    🍀 13 cs
    💔 02.25 - 6tc / CP

💊 Pueria Uno, Omega Norsan + zioła Ojca Sroki

🦠05.25 ureaplasma - out 🤟
    🔥06.25 - drożność - ok 👌
    🧚‍♀️07.25 AMH - 3,8

🍀08.25 - pierwszy cykl z lamettą
  • Nayeli Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siasi wrote:

Co za wredne babsko! Zamiast Cię wesprzeć to zupełnie niepotrzebnie straszy, mimo że wie, że nie powinnaś się teraz stresować. Nie dziwię się Twojej reakcji, ja bym pewnie też się rozłączyła i przestała utrzymywać kontakt. Zaufałaś jej dzieląc się taką informacją a ona to zaufanie całkowicie zawiodła.
    Relaksuj się, odpoczywaj, garściami bierz z wyjazdy co najlepsze a takie przypadki olej tym moczem po wodzie 😜

Mardotka, AnitaK, S_va_88, Siasi, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

👩🏻34 👨🏼‍🦱41 🐱

starania od kwietnia 2024 r.
    10.2024 biochem 💔

13 cs 🤞🏼 kwiecień
    21.04 ⏸️ ❤️
    23.04 beta - 626,17 mIU/ml, prog - 52,20 ng/ml
    25.04 1479 mlU/ml
    07.05 4,6 mm Pingwinka z ❤️
    29.05 2,6 cm do kochania 🥰
    18.06 prenatalne (6,4 cm zdrowego maleństwa)🩷
    16.07 ważę 150 g i jestem siłaczką😻
    13.08 połówkowe (340 g słodkiej dziewczynki )

preg.png
  • brilka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White1 wrote:
    Myślicie, że jak mam napisane w karcie wizyty u gina 'stara się zajść w ciążę' razem ze skierowaniem na badania, to już niezbita podkładka? Oczywiście mam nadzieję, że uda mi się to ominąć, ale wolę mieć plan długodystansowy (wtedy mam jakieś 2.5 mies do 12 mies udokumentowanych), a boję się innych kosztów typu IUI czy drożność. I tak już co miesiąc płacę za monitoringi i zivafert, jakieś badania itp. poza tym kredyt na mieszkanie.. to i tak jest na styk jak się chce jeszcze jakoś żyć 🫣 a za kilka miesięcy dojadą mnie podatki jak skończę 26. Oczywiście jakby IVF było płatne to całkiem by było poza moim zasięgiem
    Z mojego doświadczenia - nie jest to żadna podkładka. Tak jak Grazce pisałam ostatnio, u mnie lekarz nie brała zupełnie pod uwagę dat badań krwi czy wpisów w karcie „starania od…”. Policzyła ile cykli monitoringu było, ile stymulacji, naciągnęła jeszcze o wizyty u androloga i nijak wychodzi udokumentowany rok starań z pomocą medyczną. Wątpię, że bez jakichś konkretnych wskazań do ivf (typu endometrioza, kiepskie nasienie które się nie poprawia itd) ominie Cię drożność, patrząc po forum to również próby iui są standardem przed decyzją o ivf.

grazka0022 lubi tę wiadomość

Starania od 04/24

👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
    ❌ niedrożny kanał szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo, hipoglikemia reaktywna, IO

🧔🏻‍♂️ ✅ HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c1
    ❌ oligospermia, podwyższony stres oksydacyjny

07/25 - kwalifikacja IVF 🍀✨
    05/08 - start stymulacji: Puregon 225j ➝ 300j + Orgalutran
    18/08 - punkcja: pobranych 8🥚 ➝ ICSI ➝ 5 ❄️ 🥹 ➝ PGT-A ⏳
    immunosupresja 💊
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Z mojego doświadczenia - nie jest to żadna podkładka. Tak jak Grazce pisałam ostatnio, u mnie lekarz nie brała zupełnie pod uwagę dat badań krwi czy wpisów w karcie „starania od…”. Policzyła ile cykli monitoringu było, ile stymulacji, naciągnęła jeszcze o wizyty u androloga i nijak wychodzi udokumentowany rok starań z pomocą medyczną. Wątpię, że bez jakichś konkretnych wskazań do ivf (typu endometrioza, kiepskie nasienie które się nie poprawia itd) ominie Cię drożność, patrząc po forum to również próby iui są standardem przed decyzją o ivf.

No własnie, bo ja w informatorze mam takie coś

"Para musi mieć stwierdzoną bezwzględną niepłodność lub nieskutecznie leczoną niepłodność w ciągu 12 miesięcy przed zgłoszeniem do programu. Na wizytę kwalifikacyjną należy przynieść dotychczasową dokumentację medyczną."

Ale na 1 stymulacji byłam w maju 2024 więc może się uda

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • AnMiPe Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodaj-podtytu-2.png
    Edit, podmieniłam, bo coś mi nie grało. :D
    Zrobione tak, że możecie każdą z części traktować osobno :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia, 13:43

assialbnn, Lani27, Darrika, Nayeli, ater, Meggi_**, Kokosik, Powder, AnitaK, emciak, S_va_88, Zosia667, Siasi, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

🤶 29l.

🎅34 l.

• assialbnn Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siasi wrote:

Fajne są objawy bo wtedy czuję się że jest się w ciąży 🤪
    A koleżanka niech się ugryzie w dupe ‼️

AnMiPe, Mardotka, Siasi lubią tę wiadomość

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc

26.05- ⏸️🌷 10dpo

16.06- 0.53cm człowieka z bijącym serduszkiem ❤️🩵🩷
    6.07- 2,51 cm Ktosia z silnym serduszkiem ❤️
    15.07- 3,81cm 👶
    26.07- prenatalne 👍❤️ 6 cm Ktosia 🩵🩷
    8.08- Ktoś🩷🩵CRL 8,2cm
    18.08- CHŁOPIEC 🩵🩵🩵

Luteina 2x100mg

preg.png
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnMiPe wrote:
    Dodaj-podtytu.png
    OMG 😍🥺
    Łzy w oczach 🥺 (progesteron robi robotę😂)

AnMiPe, Kokosik, Siasi lubią tę wiadomość

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc

26.05- ⏸️🌷 10dpo

16.06- 0.53cm człowieka z bijącym serduszkiem ❤️🩵🩷
    6.07- 2,51 cm Ktosia z silnym serduszkiem ❤️
    15.07- 3,81cm 👶
    26.07- prenatalne 👍❤️ 6 cm Ktosia 🩵🩷
    8.08- Ktoś🩷🩵CRL 8,2cm
    18.08- CHŁOPIEC 🩵🩵🩵

Luteina 2x100mg

preg.png
  • AnMiPe Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawdę się dzisiaj nudzę 🤪 jak uruchomiłam Canvę, to na pewno.

kropka_aga, Nayeli, AnitaK, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

🤶 29l.

🎅34 l.

• Loraa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnMiPe wrote:
    Hahahaha Nayeli, poczekaj, bo u mnie mówisz - masz. Gena nie wydłubiesz, po ojcu to mam. :D

Edit: Siasi, dopiero przeczytałam twoją historię. Szczerze? Pierwsze co pomyślałam o twojej kumpeli to "ale toksyna".
    Ja tak samo pomyślałam. Każda z nas wie, że na początku może być różne. Ale zamiast się cieszyć, że się udało, życzyć szczęścia od razu wyjeżdża z tekstem, pewnie Ci się nie uda . Bardzo słabo. Nie przejmuj się nią, ciesz się wakacjami 😀

Siasi lubi tę wiadomość

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

👱‍♀️
    ❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego
    ❌Hashimoto
    ✅MUCHa
    ✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
    ✅Kariotyp
    ❌BX, jeden KIR implantacyjny
    ❌FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
    TSH (0,80)
    Anty TPO (134) ❗
    AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌

👨
    Koncentracja (114,4 mln)
    Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
    Morfologia (2 %) ❌

🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    I procedura ❌
    📆05.2025 - Bemfola 225, Menopur 100 -pobrano 4🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️

II procedura 🙏
    📆01.08.2025
    -Elonva 150, Gonal 150, Menuoor 150
    - ❄️ 4AA ->PGT-A ⌛

‼️ Helikobakter pylori

A ch*j z tym wszystkim!
  • kropka_aga Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siasi wrote:

Bardzo przykro mi się czytało to co powiedziała Ci "koleżanka", coś okropnego... Pierwsze co mi przyszło na myśl, że to jakaś dziwna zazdrość (?)

Odpoczywaj i niech ta ciąża do końca będzie bez większych objawów <3

Siasi lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 32
    👨 37
    🐈🐈

Euthyrox N50
    Pregna Plus
    Cytrynian Magnezu
    Acard 150

01.05 ⏸️
    20.05 4mm ❤️
    16.06 3,3 cm ❤️
    04.07 prenatalne 👍 6,8 cm / 60g ❤️
    14.07 8,8 cm / 80g 🩵
    04.08 180g 🩵
    02.09 ⌛️

preg.png
  • Runnerka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White1 wrote:
    Ja mialam adnotacje na wizycie u endokrynologa, ze jestem w trakcie staran rodzicielskich i lekarz w klinice byl gotow uznac to za poczatek leczenia. Ostatecznie jednak zakwalifikowal nas szybciej, po trzech nieudanych IUI.
    No ale my mielismy zrobione duzo badan na wlasna reke, droznosc jajowodow, badania nasienia. Jest duza szansa, ze lekarz w klinice bedzie chcial wam jednak zaproponowac inne metody leczenia, zwlaszcza ze jestescie mlodzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia, 13:40

🏃🏻‍♀️ 35
    AMH - 1,24 (06.2024) -> 1,72 (12.2024)
    Sono HSG 🆗
    Cykle regularne, owulacje potwierdzone
    Badania w 3 d.c. i 9 d.p.o 🆗
    Cytologia - NILM 🆗
    Wymazy MUCHa & biocenoza & wirusy 🆗

🏋🏼 36
    Badanie nasienia 🆗 fragmentacja DNA plemników 🆗test MAR 🆗 HBA 92%

15 cs - 0 ⏸️

01-03.2025 3 x IUI ❌
    04-05.2025 IMSI (protokol dlugi): Marvelon ➡️ Gonapeptyl Daily ➡️ 💉75j Menopur + 150j Gonal f ➡️ 🔬 punkcja - pobranych 10 🥚mamy 5❄️❄️❄️❄️❄️ (8A, EB2, 3BA, 4BA, 5BB)
    1️⃣FET 13.06 (EB2) 6dpt ⏸️ bHCG 7dpt 76,4 ➡️ 10dpt 402 ➡️ 12 dpt 1518 ➡️ 16 dpt bHCG 23 688 ➡️ 21dpt 46 825 ➡️ 25dpt 84 153
    09.07 CRL 6,9mm i ♥️
    18.07 CRL 1,31cm
    23.07 CRL 1,95cm
    31.07 CRL 2,95cm
    18-19. 08 prenatalne & NIFTY PRO - niskie ryzyka, bedzie 💙
    preg.png
  • brilka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    No własnie, bo ja w informatorze mam takie coś

"Para musi mieć stwierdzoną bezwzględną niepłodność lub nieskutecznie leczoną niepłodność w ciągu 12 miesięcy przed zgłoszeniem do programu. Na wizytę kwalifikacyjną należy przynieść dotychczasową dokumentację medyczną."

Ale na 1 stymulacji byłam w maju 2024 więc może się uda
    A ile razem miałaś cykli stymulowanych/monitorowanych? Bo u mnie lekarz liczyła każdy miesiąc monitoringu/stymulacji po kolei sumując je, a nie patrząc na datę pierwszego i dodając 12 msc. Nie sądzę też, żeby była w tym jakaś zła wola lekarza, bo widziałam że stara się znaleźć podstawę do szybszej decyzji o ivf ale nijak wychodziła. Po sposobie rozmowy widziałam, że sama średnio wierzy plan który nam zaproponowała, głównie przez to że z jednej strony musimy czekać na owulację z „dobrego” jajnika, w którym mam niską rezerwę a z drugiej walczymy z czasem, bo szyjka może mi się znowu zrosnąć i znowu będzie mnie czekać hegarowanie pod narkozą. 😅

S_va_88 lubi tę wiadomość

Starania od 04/24

👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
    ❌ niedrożny kanał szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo, hipoglikemia reaktywna, IO

🧔🏻‍♂️ ✅ HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c1
    ❌ oligospermia, podwyższony stres oksydacyjny

07/25 - kwalifikacja IVF 🍀✨
    05/08 - start stymulacji: Puregon 225j ➝ 300j + Orgalutran
    18/08 - punkcja: pobranych 8🥚 ➝ ICSI ➝ 5 ❄️ 🥹 ➝ PGT-A ⏳
    immunosupresja 💊
‹‹ 209 210 211 212 213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Insulinooporność - zasady żywieniowe, dieta i objawy.

Czym jest insulinooporność? Insulinooporność a dieta - na czym polega zależność? Jak odżywiać się przy insulinooporności? Które produkty spożywcze warto włączyć do diety, a z których warto zrezygnować? Artykuł napisany przez Zosię i Anię z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ