WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zając kica🐇, bocian leci🪺, w grudniu będą z tego dzieci🫄
Odpowiedz

Zając kica🐇, bocian leci🪺, w grudniu będą z tego dzieci🫄

Oceń ten wątek:
  • Paulina66 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 🌸 potrzebowałam zrobić sobie przerwę od forum i złapać trochę dystansu. Jestem po histeroskopii, siedzę właśnie drugi tydzień na L4 i wykorzystuję to na robienie badań krwi i chodzenie do kosmetyczki 😅
    Niecały tydzień po zabiegu zaczął mi się okres, cykl trwał 23 dni więc rekordowo krótko. Nie mogę uwierzyć, że mój koszmar trwający od stycznia się skończył i nareszcie możemy wrócić do starań 🥹

Ritkaa, grazka0022, Powder, Marzycielka94, AnitaK, Nayeli, Zosia667, Belia, emciak, S_va_88, kasialinkaa lubią tę wiadomość

31 👰🏼‍♀️ 33 🤵🏻

starania o pierwsze 👶🏼🍼 od 11.2024

01.2025 💔🪽 9tc

Jeżeli idziesz przez piekło, nie zatrzymuj się, idź dalej. Wszystko się kiedyś kończy - Winston Churchill.
  • White1 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam się do teamu dpo - u mnie dzisiaj 8dpo 10 po zastrzyku. Raczej susza, objawów brak poza takimi progesteronowymi jak intensywne sny czy apetyt na słodkie. Jak można mieć przeczucie, że się udało, tak ja mam ewidentne przeczucie, że się nie udało 😄 ale (na razie) nie mam załamki. Trzymam kciuki za testujące w najbliższych dniach, Karola1995 za wysoki wynik i czekam na kolejny miesiąc i nowe nadzieje 🤞

assialbnn, Zosia667, S_va_88 lubią tę wiadomość

👧25.5 🧑26.5 🐈🐈
    ⏳️05.24 💉01.25
    ⏳️13ty miesiąc 🤞

👧 PCOS | AMH 6.16 | brak owulacji
    🧑 HBA 78% | MAR 1% | DFI 19% | Morfologia 4%

❌️01 Lametta + Zivafert
    ❌️02 Lametta + Zivafert
    ❌️03 Lametta + Zivafert
    ❌️04 Lametta + Zivafert
    05 Lametta + monitoring 9.05 (10dc)
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White1 wrote:
    Dołączam się do teamu dpo - u mnie dzisiaj 8dpo 10 po zastrzyku. Raczej susza, objawów brak poza takimi progesteronowymi jak intensywne sny czy apetyt na słodkie. Jak można mieć przeczucie, że się udało, tak ja mam ewidentne przeczucie, że się nie udało 😄 ale (na razie) nie mam załamki. Trzymam kciuki za testujące w najbliższych dniach, Karola1995 za wysoki wynik i czekam na kolejny miesiąc i nowe nadzieje 🤞

Nie wiem, bo ja też sadze ze sie nie udało :D a jestem 5 dpo...
    Po prostu nie mam wiary, że mi może się udać, pomimo owulacji, zastrzyku i <3 wtedy kiedy trzeba...

White1, assialbnn lubią tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024
    15 cs
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨26 lat
    🐶4 lata

✨Euthyrox 25 + Glucophage
    PCOS, długie cykle (ok.30-33 dni)

03.05 - 🩸

📆
    06.05 - Klinika (wizyta kwalifikacyjna IVF)

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Powder Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White1 wrote:
    Pewnie wiesz, że nawet książkowe wyniki po obu stronach nie dają gwarancji, że się uda w danym cyklu. Trzeba wziąć do siebie, że to jest biologia, musi się wszystko idealnie złożyć, żeby załapało. Może warto jednak umówić się do kliniki, żebyś mogła podsumować wszystko i żeby ktoś spojrzał na to obiektywnym, specjalistycznym okiem i przedstawił Ci plan działania? Łatwiej się żyje jak masz plan 😄 Nie ma nic, co wykluczałoby możliwość zajścia w ciążę, więc nie ma co myśleć czy kiedykolwiek w niej będziesz 😊
    Tak, tak, ja to wszystko wiem, ale po każdym niepowodzeniu coraz bardziej siada zapał, zwłaszcza u chorobliwej perfekcjonistki, jaką jestem, więc te nieudane cykle mnie zgniatają mocniej. Najgorsze jest to, że zaczynam być zła na męża za te jego kijowe wyniki, co mi się nie nie podoba, bo przecież nie obniżył ich sobie celowo 😂😅

Bergamotka, moja kindred spirit, mocno rel 🫂

grazka0022, White1, Marzycielka94, Zosia667 lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 33 🐶 2 🐶 4

🔮Staranie na luzie od 02.2024
    🔬Świadome staranie od 02.2025

⏳4 cs in progress
    🏁 12.2026

👩🏻‍🦱 ona
    🕰️ cykle 29-31 dni
    🩺 niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
    🔬estriadol 74,80 pg/ml, LH 5,05 IU/l, FSH 6,46 U/l, AMH 2,04 ng/ml
    💊 pregna start, witamina D3, euthyrox, brintellix, sanprobi stress

🧔🏻‍♂️ on
    🔬 ruch A+B 25%, morfologia 2%
    💊 pregna start on, androvit, witamina D3

czekamy na Ciebie Orzeszku 🩷🤞🏻#rodzew2026 ✨
  • Bergamotka94 Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę jutro zrobić AMH - nie spodziewam się niczego dobrego. Mam wrażenie że prędzej umrę zanim doczekam się tego wyniku.

Ona 30
    💊Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 50/75
    Kwasy Omega 3 BioCardine
    Prenacaps Multi 1
    Wit. D
    Magnez
    Koenzym Q10

TSH - 1,7
    ‼️ Homocysteina 11 - za duża 😵‍💫
    FSH:LH 0,85
    Estradiol w 4 dniu cyklu - 39 pg/ml
    AMH - 2,16 ng/ml
    Prolaktyna - 12,3 ng/ml
    Glukoza na czczo - 91, insulina - 10
    Ferrytyna - 51, żelazo - 173
    Kwas foliowy - 12,5
    Cel: 🎯 obniżenie insuliny i homocysteiny ⬇️ i podniesienie progesteronu i kwasu foliowego ⬆️
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergamotka94 wrote:
    Idę jutro zrobić AMH - nie spodziewam się niczego dobrego. Mam wrażenie że prędzej umrę zanim doczekam się tego wyniku.
    Gdzie będziesz robić badanie?

Bergamotka94 lubi tę wiadomość

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

8 cs 😿
    ⏸️ 0 razy

05.05.2025 - USG tarczycy
    07.05.2025 - wizyta kwalifikacyjna do IVF
    ->Histeroskopia
    ->IVF

👱‍♀️
    Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego ❌
    FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70) ❌
    LH (6,8 )
    Estradiol (22,00)
    TSH (1,98 )
    Anty TPO (83) ❗
    Witamina D (95,62)
    Ferrytyna ( 82,00)
    Witamina B12 ( 1006,00)
    AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌

👨
    Koncentracja (114,4 mln)
    Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
    Morfologia (2 %) ❌

🤞#rodzew2026 🍀
  • Powder Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergamotka94 wrote:
    Nie nastawiaj się na zapas 🫂🩷 tak jak dziewczyny pisały, ten wynik to nie ostateczna wyrocznia, da się go poprawić. Traktuj to jako informację o tym, z jakiego pułapu startujesz.

Darrika, Marzycielka94, Joanka# lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 33 🐶 2 🐶 4

🔮Staranie na luzie od 02.2024
    🔬Świadome staranie od 02.2025

⏳4 cs in progress
    🏁 12.2026

👩🏻‍🦱 ona
    🕰️ cykle 29-31 dni
    🩺 niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
    🔬estriadol 74,80 pg/ml, LH 5,05 IU/l, FSH 6,46 U/l, AMH 2,04 ng/ml
    💊 pregna start, witamina D3, euthyrox, brintellix, sanprobi stress

🧔🏻‍♂️ on
    🔬 ruch A+B 25%, morfologia 2%
    💊 pregna start on, androvit, witamina D3

czekamy na Ciebie Orzeszku 🩷🤞🏻#rodzew2026 ✨
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się pod tym co dziewczyny piszą podpisuje, siedzę tu od ponad roku i wiele razy widziałam jak dziewczyny pięknie sobie AMH podnosiły ❤️ to nie wyrok, a jedynie trudne ale wykonalne zadanie, żeby wynik podnieść. Oby wyniki były szybko !

Powder, Olisska, S_va_88 lubią tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba 🤞🤞🤞

Jestem światłem, które nie gaśnie, nawet w najciemniejszym lesie.
    Jestem sercem, które bije odważnie, nawet gdy drży.
    Nie czekam na cud – ja nim jestem.
    Moja dusza zna drogę. A ja… jej ufam.
  • Bergamotka94 Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa wrote:
    Gdzie będziesz robić badanie?

Loraa, w Luxmedzie bo przy okazji muszę powtórzyć inne na które mam skierowanie.

Ona 30
    Kwasy Omega 3 BioCardine
    Prenacaps Multi 1
    Wit. D
    Magnez
    Koenzym Q10

TSH - 1,7
    AMH - 2,16 ng/ml
    Prolaktyna - 12,3 ng/ml
    Kwas foliowy - 12,5
    Cel: 🎯 obniżenie insuliny i homocysteiny ⬇️ i podniesienie progesteronu i kwasu foliowego ⬆️
  • Ragazza Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina66 wrote:
    Cześć dziewczyny 🌸 potrzebowałam zrobić sobie przerwę od forum i złapać trochę dystansu. Jestem po histeroskopii, siedzę właśnie drugi tydzień na L4 i wykorzystuję to na robienie badań krwi i chodzenie do kosmetyczki 😅
    Niecały tydzień po zabiegu zaczął mi się okres, cykl trwał 23 dni więc rekordowo krótko. Nie mogę uwierzyć, że mój koszmar trwający od stycznia się skończył i nareszcie możemy wrócić do starań 🥹

Hej, wszystko ok na tej histeroskopii? 😊

31 lat
    Hashimoto, niedoczynność tarczycy
    MTHFR hetero, PAI-1 hetero
    Antykoagulant tocznia
    Starania od 05/2024

28.11.2024 ⏸️
    10.01.2024 💔 poronienie zatrzymane
  • Marzycielka94 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Nadrobiłam właśnie posty z ostatnich dwóch dni i powiem Wam tak - było co czytać 😂
    Karola i Ritka - trzymam kciuki za wasze bety, mam nadzieję, że to wczesne ciąże i wynik pozytywnie zaskoczy, dajcie znać jak coś będziecie już wiedziały!! ❤️❤️
    Belia - nasza Ty kochana prowadząca, odwalasz tu dla nas kawał dobrej roboty, wierzę, że w końcu i u Ciebie wyjdzie słońce i zobaczysz upragnione dwie kreski. Klątwa prowadzącej należy Ci się jak nic, trzymaj się mocno ❤️
    Nayeli - piękny wynik bety i proga, takie wieści to my lubimy!! ❤️

Nayeli, Belia lubią tę wiadomość

✨ Starania od 09/24 (9 cs)

👩 31
    ✔ USG, cytologia, potwierdzona owulacja
    ✔ TSH 1,42 (Euthyrox 25 mcg + jod)
    ✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
    ⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48)

👨 36
    ⬆️ TSH, prolaktyna, progesteron, estradiol
    ⬇️ A i B = 30 %
    ⬇️ Morfologia 2 %
  • cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergamotka94 wrote:
    jak dostaniesz wynik to zwróć uwagę czy masz w ng/ml czy w tej drugiej jednostce. I dużo ginów poleca, żeby robić to badanie 3-4 dnia cyklu (chociaż niektórzy twierdzą, że dzień badania nie ma wpływu). Ja robiłam to badanie trzy razy :
    1) po laparoskopii torbieli endometrialnej na jajniku - w sierpniu - i wtedy wyszło 0,5
    2) w grudniu po suplementacji q10 i wit.3d i nadal 0,5
    3) jakoś w lutym chyba podczas drugiej stymulacji lamettą i wtedy wyszło 0,9 (podejrzewam, że to lek sztucznie podniósł ten wynik).

🥺 cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia
    MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
    Starania o pierwsze dziecko :
    5cs - cb 🩸
    7cs - naturals -⏸️
    2.10.19 - Antoś jest z nami 👶

lipiec 2024 - laparoskopia 🩺 (usunięcie torbieli) i potwierdzenie endometriozy
    💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024
    ❌️ 1-6 cs
    ❌️ 7, 8 (cb ?), 9 cs z lamettą 💉
    🍀 10cs !

✅️ FSH/LH około 5 ; oba jajowody drożne
    👩34 lata, niskie AMH : 0,52 (sierpień/grudzień 2024)
    🧔‍♂️34 lata, teratozoospermia, asthenozoospermia (a+b = 5%, morfo 3%, il. 148mln/ejakulat)

💊 Leki: insulina (OPI), letrox 150, wit. D3, wit.C/B6, selen, resweratrol, q10 ubichinol, magnez, cynk, pqq, mio-inozytol, NAC, tardyferon
  • Marzycielka94 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o nas to jesteśmy po wizycie u Endo, mój mąż dostał Letrox, selen i 20.000 jednostek witaminy D na zbicie tsh, progesteronu, prolaktyny i estrogenu. W jego ocenie wszystko wynika z dużego niedoboru witaminy D, która rzutuje na tsh, a tsh na inne hormony. Pokazał nam też wyniki badań w Oxfordzie i zależności między męską płodnością a poziomem witaminy D, i powiem wam szczerze nie sądziłam, że to ma aż taki wpływ.
    Zrobilismy też posiewy z nasienia u męża na wszystkie możliwe bakterie, grzyby i wirusy, a ja sama umówiłam się na konsultację ginekologiczną do kliniki. Liczę na to, że ktoś spojrzy również na mnie z szerszej perspektywy i może podpowie, co warto jeszcze sprawdzić, w którym pójść kierunku.
    Mamy plan na najbliższy miesiąc i to mnie bardzo cieszy :)

Edit: pytałam również o mój testosteron i dostałam informację, że nie jest na tyle wysoki, by zbijać go lekami. Pomyślałam, że może którejś z was może przydać sie taka informacja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia, 10:15

Darrika, White1, Kokosik, Bella_33, Powder, S_va_88 lubią tę wiadomość

✨ Starania od 09/24 (9 cs)

👩 31
    ✔ USG, cytologia, potwierdzona owulacja
    ✔ TSH 1,42 (Euthyrox 25 mcg + jod)
    ✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
    ⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48)

👨 36
    ⬆️ TSH, prolaktyna, progesteron, estradiol
    ⬇️ A i B = 30 %
    ⬇️ Morfologia 2 %
  • Claudii Przyjaciółka

Wysłany: 24 kwietnia, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergamotka94 wrote:

Ja właśnie wyszłam z alabu. Też już mam gule w gardle bo jeszcze jestem po leczeniu jodem promieniotwórczym i się naczytałam, że może wpływać na pracę jajników itp. Panie powiedziały, że czeka się 3 dni na wynik, mam nadzieję, że będzie szybciej 🫣 Zrobiłam jeszcze estradiol i FSH żeby zobaczyć jak startuje w tym cyklu, dziś 3dc.

Powiem wam, że jak pozytywnie zaczęłam miesiąc to mam jakąś delikatna zalamke i mam wrażenie, że nigdy nie będę w ciąży 🫣 Nie mam w sumie narazie podstaw ale już się doszukuje, że mam dosyć skąpe okresy itp wiecie jak to działa - jak kołowrotek zacznie się kręcić to nie można skończyc. Mam nadzieję, że te wyniki będą łaskawe bo w sumie po raku tarczycy miałam takie, że spoko spoko przecież to nic takiego, lekarze też raczej nie reagują na to jakoś mocno negatywnie ale boje się, że to jednak jakoś mogło miec wpływ na moją płodność. Ogólnie jestem dosyć mocna psychicznie ale jakoś tak to AMH mnie mega stresuje.. 😞

S_va_88 lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 30&31 + 🐶🐱

5cs ☀️

Plan na maj:
    22.04 - zaczynamy nowy cykl 🩸
    06.05 - planowana owulacja 🥚
    13.05 - badanie proga 7dpo 💉
    18.05 - zobaczę dwie kreseczki!
  • Paulina66 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ragazza wrote:
    Hej, wszystko ok na tej histeroskopii? 😊
    Wycięli zmianę, ale jeszcze nie wiem czy to polip czy resztki, bo przy wypisie była lekarka, której nie było przy zabiegu, więc muszę czekać na wynik histopatologiczny. Innych niepokojących rzeczy nie stwierdzono 😊
    Miałam nadzieję, że uda mu się iść na kontrolę do mojej lekarki jeszcze przed owulacją, żeby upewnić się na 100% czy już wszystko jest tam w środku ok, ale przez to, że tak się cykl przesunął to owulacja wypadnie w majówkę, a wizytę mam 6 maja. Wcześniej nie ma do niej terminów i zresztą i tak nie będę miała jeszcze wyniku ze szpitala. Ale jak pytałam wcześniej to mówiła, że od razu w kolejnym cyklu po histero można się starać, więc będziemy już działać. Zapas testów owulacyjnych i pinków uzupełniony 😆

Marzycielka94, Nana11, S_va_88 lubią tę wiadomość

31 👰🏼‍♀️ 33 🤵🏻

starania o pierwsze 👶🏼🍼 od 11.2024

01.2025 💔🪽 9tc

Jeżeli idziesz przez piekło, nie zatrzymuj się, idź dalej. Wszystko się kiedyś kończy - Winston Churchill.
  • AnMiPe Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka94 wrote:
    Jeśli chodzi o nas to jesteśmy po wizycie u Endo, mój mąż dostał Letrox, selen i 20.000 jednostek witaminy D na zbicie tsh, progesteronu, prolaktyny i estrogenu. W jego ocenie wszystko wynika z dużego niedoboru witaminy D, która rzutuje na tsh, a tsh na inne hormony. Pokazał nam też wyniki badań w Oxfordzie i zależności między męską płodnością a poziomem witaminy D, i powiem wam szczerze nie sądziłam, że to ma aż taki wpływ.
    Zrobilismy też posiewy z nasienia u męża na wszystkie możliwe bakterie, grzyby i wirusy, a ja sama umówiłam się na konsultację ginekologiczną do kliniki. Liczę na to, że ktoś spojrzy również na mnie z szerszej perspektywy i może podpowie, co warto jeszcze sprawdzić, w którym pójść kierunku.
    Mamy plan na najbliższy miesiąc i to mnie bardzo cieszy :)

Edit: pytałam również o mój testosteron i dostałam informację, że nie jest na tyle wysoki, by zbijać go lekami. Pomyślałam, że może którejś z was może przydać sie taka informacja

Oooo, to w sumie super wieści, że lekarz ma też takie holistyczne podejście do całości. I w sumie dobre info z tym testosteronem, mam chyba identyczny!

Claudii a ile czasu jesteś po radiojodzie?

Marzycielka94 lubi tę wiadomość

🤶 29l.
    Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
    🩷IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
    💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, suple

🎅34 l.
    💙54,85 mln/ml, A+B 33,52%, morfo 0% ⬇️
    💊Co-Prestarium Initio, Fertisim, suple

▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️
  • cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski - tulę za wszystkie biele (nie jestem w stanie wypisać z pamięci wszystkich Waszych nicków - wciąż się ich uczę :D)

Ritka - koniecznie napisz jak beta wyszła ;)

Zosia667 - a jak tam idzie namawianie męża na badanie nasienia ? Pamiętam, że kiedyś o tym pisałyśmy na innym wątku ;)

U mnie aktualnie 13dpo. Wczoraj 12dpo robiłam test (przedwczoraj zresztą też) i jest niby biel, ale cały czas mam wrażenie, że tam przebijają te kreski fabryczne - ale możliwe że to przez to, ze rozbierałam pinki. Trochę miałam "high hopes" bo owulaki mi ciemnieją od 2-3 dni (co prawda nieznacznie, aktualnie premom pokazuje 0,33) oraz miałam sporo jak na mnie śluzu w tej drugiej fazie. Raz już tak miałam że paski owu wyłapywały LH (okazało się, że to przez torbiele czynnościowe). Więc mam nadzieje, że to nie jest tak, że znowu mi się zrobiły i stąd ten śluz i wyższe LH niż zazwyczaj w tej fazie ... czekam na okres w sobotę / niedzielę i oby przyszedł bo nie chcę powtórki z rozrywki, którą miałam w listopadzie ze okres się zatrzymał przez 3 torbielki czynnościowe.

🥺 cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia
    MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
    Starania o pierwsze dziecko :
    5cs - cb 🩸
    7cs - naturals -⏸️
    2.10.19 - Antoś jest z nami 👶

lipiec 2024 - laparoskopia 🩺 (usunięcie torbieli) i potwierdzenie endometriozy
    💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024
    ❌️ 1-6 cs
    ❌️ 7, 8 (cb ?), 9 cs z lamettą 💉
    🍀 10cs !

✅️ FSH/LH około 5 ; oba jajowody drożne
    👩34 lata, niskie AMH : 0,52 (sierpień/grudzień 2024)
    🧔‍♂️34 lata, teratozoospermia, asthenozoospermia (a+b = 5%, morfo 3%, il. 148mln/ejakulat)

💊 Leki: insulina (OPI), letrox 150, wit. D3, wit.C/B6, selen, resweratrol, q10 ubichinol, magnez, cynk, pqq, mio-inozytol, NAC, tardyferon
  • Bergamotka94 Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudii wrote:
    Ja właśnie wyszłam z alabu. Też już mam gule w gardle bo jeszcze jestem po leczeniu jodem promieniotwórczym i się naczytałam, że może wpływać na pracę jajników itp. Panie powiedziały, że czeka się 3 dni na wynik, mam nadzieję, że będzie szybciej 🫣 Zrobiłam jeszcze estradiol i FSH żeby zobaczyć jak startuje w tym cyklu, dziś 3dc.

Powiem wam, że jak pozytywnie zaczęłam miesiąc to mam jakąś delikatna zalamke i mam wrażenie, że nigdy nie będę w ciąży 🫣 Nie mam w sumie narazie podstaw ale już się doszukuje, że mam dosyć skąpe okresy itp wiecie jak to działa - jak kołowrotek zacznie się kręcić to nie można skończyc. Mam nadzieję, że te wyniki będą łaskawe bo w sumie po raku tarczycy miałam takie, że spoko spoko przecież to nic takiego, lekarze też raczej nie reagują na to jakoś mocno negatywnie ale boje się, że to jednak jakoś mogło miec wpływ na moją płodność. Ogólnie jestem dosyć mocna psychicznie ale jakoś tak to AMH mnie mega stresuje.. 😞

Claudii, mimo tych wisielczych nastrojów mam w sobie jakiś cień nadziei że jednak jakoś wszystko się to poukłada, że medycyna przecież teraz potrafi robić cuda. Gdzieś z tyłu głowy mam test mojej ginekolozki „pani ma przecież takie piękne jajniki”- że może jednak to nie była ściema bo widziała że już mam doły.

Claudii, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

Ona 30
    Kwasy Omega 3 BioCardine
    Prenacaps Multi 1
    Wit. D
    Magnez
    Koenzym Q10

TSH - 1,7
    AMH - 2,16 ng/ml
    Prolaktyna - 12,3 ng/ml
    Kwas foliowy - 12,5
  • Claudii Przyjaciółka

Wysłany: 24 kwietnia, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnMiPe wrote:
    Oooo, to w sumie super wieści, że lekarz ma też takie holistyczne podejście do całości. I w sumie dobre info z tym testosteronem, mam chyba identyczny!

Claudii a ile czasu jesteś po radiojodzie?

Dawke leczniczą miałam w sierpniu 21' a dawkę diagnostyczną we wrześniu 23'

👩‍❤️‍👨 30&31 + 🐶🐱

5cs ☀️

Plan na maj:
    22.04 - zaczynamy nowy cykl 🩸
    06.05 - planowana owulacja 🥚
    13.05 - badanie proga 7dpo 💉
    18.05 - zobaczę dwie kreseczki!
  • AnMiPe Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudii wrote:
    Dawke leczniczą miałam w sierpniu 21' a dawkę diagnostyczną we wrześniu 23'

No to teoretycznie nie powinno mieć to najmniejszego wpływu już, bardzo bezpieczny odstęp czasowy. Jestem dobrej myśli :*

🤶 29l.
    Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
    🩷IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
    💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, suple

🎅34 l.
    💙54,85 mln/ml, A+B 33,52%, morfo 0% ⬇️
    💊Co-Prestarium Initio, Fertisim, suple

▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️
‹‹ 219 220 221 222 223 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ