Zając kica🐇, bocian leci🪺, w grudniu będą z tego dzieci🫄
-
WIADOMOŚĆ
-
karczoch321 wrote:Łooo dziewczyny, chyba nie będę już umiała się nie nakręcać w tym cyklu. Właśnie wróciłam z biegania, po przyjściu od razu wiadomo prysznic, patrzę a na wkładce czerwona plamka z krwią i śluzem 😳😳
Ja nie miewam nigdy plamień. Jak się okres zaczyna to z buta wjeżdża, nigdy przenigdy nie plamiłam w trakcie miesiąca, a jedyny raz kiedy się zdarzyło to w styczniu w tym jednym udanym cyklu i to dokładnie w analogicznej sytuacji, bo też odrobina krwi pojawiła sie po bieganiu.
Oby to był znak, że coś się zaczyna dziać 🥺🤞🤞karczoch321 lubi tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 33 🐶 2 🐶 4
🔮Staranie na luzie od 02.2024
🔬Świadome staranie od 02.2025
⏳4 cs in progress
🏁 12.2026
👩🏻🦱 ona
🕰️ cykle 29-31 dni
🩺 niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
🔬estriadol 74,80 pg/ml, LH 5,05 IU/l, FSH 6,46 U/l, AMH 2,04 ng/ml
💊 pregna start, witamina D3, euthyrox, brintellix, sanprobi stress
🧔🏻♂️ on
🔬 ruch A+B 25%, morfologia 2%
💊 pregna start on, androvit, witamina D3
czekamy na Ciebie Orzeszku 🩷🤞🏻#rodzew2026 ✨ -
Cześć dziewczyny!
Ja jestem już po dzisiejszej obronie pracy magisterskiej, zdałam i w końcu mogę zacząć nowy etap zawodowy 😍 to był intensywny miesiąc ale w końcu dobiegł końca i po weekendzie lecę na tygodniowe wakacje w Gruzji ❣️Akurat wtedy wypada owulka, więc liczę że gruzińskie wino pomoże 🤣 Ale jeśli nie to ta nowa perspektywa zawodowa dodała mi mi trochę wiatru w żagle i w końcu pomaga się skupić na czymś innym niż starania.
@Nayeli gratuluję pięknej bety! Niech na wizycie pokaże się mocne serducho ❤️
@karczoch trzymam kciuki żeby to było to! Kiedy masz w planach testować?
Za pozostałe biele przytulam ❤️karczoch321, Powder, Wianek, Kokosik, ater, Meggi_**, Agat99, Nayeli, Pogubiona, Olisska, Idawoll, Marzycielka94, Mara__, grazka0022, Zosia667, Belia, snieżka, Paulina66, Mardotka, CrazyDaisy, Siasi, kasialinkaa, S_va_88, emciak, milka_91 lubią tę wiadomość
Starania na luzie od 2023/2024
Starania na poważnie od 04.2024
Grudzień 9tc 💔👼 -
karczoch321 wrote:Kurde, trochę jeb w łeb, ale dziękuję, będę trochę starać się studzić swoje emocje, lepiej na tym wyjde 🫣😅
Oczywiście, że lepiej wyjdziesz na tym, moja mina jak zobaczyłam biały test była bezcenna zapewne... Ochłoń i obserwujJa trzymam kciuki, że kropek się rozgaszcza właśnie
bo przeciez nie każdy musi mieć tak ja ja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia, 15:59
karczoch321, Powder lubią tę wiadomość
👱♀️ 32
👨 37
🐈🐈
Euthyrox N50
Cykle 29-30 dni
Wit. D 4000
Cytrynian Magnezu
B-Complex
ferrytyna 23 (04.25) 😡
TSH - 1.8 (04.25)
FT4 1.25 (04.25)
wit. D - 27,8 (03.25) -
Donna89 wrote:Cześć dziewczyny!
Ja jestem już po dzisiejszej obronie pracy magisterskiej, zdałam i w końcu mogę zacząć nowy etap zawodowy 😍 to był intensywny miesiąc ale w końcu dobiegł końca i po weekendzie lecę na tygodniowe wakacje w Gruzji ❣️Akurat wtedy wypada owulka, więc liczę że gruzińskie wino pomoże 🤣 Ale jeśli nie to ta nowa perspektywa zawodowa dodała mi mi trochę wiatru w żagle i w końcu pomaga się skupić na czymś innym niż starania.
Za pozostałe biele przytulam ❤️
Gratulacje!!
Zazdroszczę Gruzji, my byliśmy 4 razy i chętnie wrócę kolejne kilkaDonna89, S_va_88 lubią tę wiadomość
„bądź dobrej myśli, bo po co być złej?” 🤞
🙎♀️🧔♂️ 34
🍀 9 cs
💔 02.25 - 6tc
💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna i zioła Ojca Sroki 🍵 -
Donna89 wrote:Cześć dziewczyny!
Za pozostałe biele przytulam ❤️Donna89 lubi tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 33 🐶 2 🐶 4
🔮Staranie na luzie od 02.2024
🔬Świadome staranie od 02.2025
⏳4 cs in progress
🏁 12.2026
👩🏻🦱 ona
🕰️ cykle 29-31 dni
🩺 niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
🔬estriadol 74,80 pg/ml, LH 5,05 IU/l, FSH 6,46 U/l, AMH 2,04 ng/ml
💊 pregna start, witamina D3, euthyrox, brintellix, sanprobi stress
🧔🏻♂️ on
🔬 ruch A+B 25%, morfologia 2%
💊 pregna start on, androvit, witamina D3
czekamy na Ciebie Orzeszku 🩷🤞🏻#rodzew2026 ✨ -
Karczoszki trzymamy kciuki mocno mocno ♥️🤞
Donna gratulacje 🥳 udanego wyjazdu, często sprzyja i wychodzi na plus więc powodzenia 😉karczoch321, Donna89 lubią tę wiadomość
31 👩34 🧔♂️
10 lat AH
05.2024 rozpoczęcie starań
11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔
01.2025 walczymy od nowa 🍀
🚺 cykle regularne, owulki potwierdzone, endometrium książkowe, hormony w normie
🚹 wszystkie parametry nasienia ponad normę oprócz morfologii 1% 😭
☀️ Jeszcze zaświeci słoneczko ☀️ -
karczoch321 wrote:Łooo dziewczyny, chyba nie będę już umiała się nie nakręcać w tym cyklu. Właśnie wróciłam z biegania, po przyjściu od razu wiadomo prysznic, patrzę a na wkładce czerwona plamka z krwią i śluzem 😳😳
Ja nie miewam nigdy plamień. Jak się okres zaczyna to z buta wjeżdża, nigdy przenigdy nie plamiłam w trakcie miesiąca, a jedyny raz kiedy się zdarzyło to w styczniu w tym jednym udanym cyklu i to dokładnie w analogicznej sytuacji, bo też odrobina krwi pojawiła sie po bieganiu.
Oby to był znak, że coś się zaczyna dziać 🥺🤞🤞
🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻 kciuki zaciśnięte ! Niech to będzie to!!!!✨✨✨✨Donna89 wrote:Cześć dziewczyny!
Gratulacje!! 🤍
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia, 16:12
karczoch321, Donna89 lubią tę wiadomość
32🧝♀️33🧔🏻♂️
starania od II.24
02/25 💔
pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!✨ -
Donna89 gratulacje! Skoro emocje opadły to niech wyjazd przyniesie wiele niezapomnianych wrażeń a wino działa korzystnie na endometrium. Udanego wypoczynku ☺️
Karczoch pamiętam Twój poprzedni udany cykl i trzymam mocno kciuki żeby ten objaw zapowiadał zdrowa i nudną ciążę 🤞🏻☺️karczoch321, Marzycielka94, Siasi lubią tę wiadomość
👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
starania od kwietnia 2024 r.
10.2024 biochem 💔
Badania z I etapu ✓
Drożność ✓
AMH: 3,38
FSH: 6,70
badanie nasienia ✓
Suple: jabłczan magnezu, Omega3, olej z czarnuszki, olej z wiesiołka, witamina D3, witamina C, Inofem, mleczko pszczele, zioła na torbiele jajników
❌ostatnie cykle bezowulacyjne
stymulacja Aromek+Ovitrelle+Duphaston
marzec ❌
13 cs 🤞🏼 kwiecień
21.04 ⏸️ ❤️
23.04 beta - 626,17 mIU/ml, prog - 52,20 ng/ml
25.04 1479 mlU/ml
07.05 pierwsza wizyta -
Oby to był znak, że coś się zaczyna dziać 🥺🤞🤞
U mnie też wjechał bo pracuje w żłobku i dzieci miały drzemkę i jak siadłam tak odpłynęłam 🤣karczoch321 lubi tę wiadomość
👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc -
Czekam przy okazji na wyniki proga i ferrytyny 🤞mam nadzieję, że jedne i drugie wysoko.
Tak czy siak dokupiłam dziś ananasa, wypiłam już sok z buraka z imbirem i lecę teraz w drzemkę, bo mnie trening wykończył 🤣assialbnn, Marzycielka94, Belia, ater lubią tę wiadomość
„bądź dobrej myśli, bo po co być złej?” 🤞
🙎♀️🧔♂️ 34
🍀 9 cs
💔 02.25 - 6tc
💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna i zioła Ojca Sroki 🍵 -
Ritkaa, bardzo mi przykro
czy przy biochemie ten progesteron nie byłby wyższy?
To i ja może dorzucę skoro planuje dołączyć 😅
Narzekanko majowe da nam dzieci zimowe ❄️Powder, Darrika, Ritkaa, ater, S_va_88 lubią tę wiadomość
Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94🎉 (3.05)
93? 92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
1 wizyta: 5.05 ✅/❌?
2 wizyta: ?
3 wizyta: ?
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
.aś. wrote:Ritkaa, bardzo mi przykro
czy przy biochemie ten progesteron nie byłby wyższy?
To i ja może dorzucę skoro planuje dołączyć 😅
Narzekanko majowe da nam dzieci zimowe ❄️Belia, Ritkaa lubią tę wiadomość
👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc -
Dziewczyny, mam AMH - 2,16 ng/ml
Powder, Miracle25, Marzycielka94, Zosia667, Kokosik, Claudii, Olisska, Nayeli, assialbnn, Mardotka, ater, .aś., Loraa, Siasi, S_va_88, cukrzyk1991, emciak, milka_91 lubią tę wiadomość
Ona 30
💊Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 50/75
Kwasy Omega 3 BioCardine
Prenacaps Multi 1
Wit. D
Magnez
Koenzym Q10
TSH - 1,7
‼️ Homocysteina 11 - za duża 😵💫
FSH:LH 0,85
Estradiol w 4 dniu cyklu - 39 pg/ml
AMH - 2,16 ng/ml
Prolaktyna - 12,3 ng/ml
Glukoza na czczo - 91, insulina - 10
Ferrytyna - 51, żelazo - 173
Kwas foliowy - 12,5
Cel: 🎯 obniżenie insuliny i homocysteiny ⬇️ i podniesienie progesteronu i kwasu foliowego ⬆️ -
Bergamotka94 wrote:Dziewczyny, mam AMH - 2,16 ng/ml
Bardzo zacne. Wg znanej wrozby cyganskiej bedziesz miala 2 do 6 dzieci 😁Bergamotka94, Belia, assialbnn, S_va_88 lubią tę wiadomość
👩🏼🧔🏻♂️1983 🧒🏼2021 🐕2013
Starania od 2022, 2023 cb, 2024 👼🏻👼🏻
✅ kariotypy, 4 z 5 KIROW, zesp. antyfosfolipid, ana, biopsja endo ( wyleczony stan zapalny), parametry nasienia
❓mthfr i pai hetero, allo mlr i cross match ( nie bede sie szczepic), 1 nieobecny KIR, rozjechane cytokiny, lekkie zaburzenia gospodarki cukrowej, tsh powyzej 2, niska ferrytyna
Leki- metformina, acard, prograf
Suple- nattaspin, mioinozytol, nac, kw alfa, rosweratrol, sulfasofran, laktoferyna, zelazo, homocysteine resist ( metylowane B plus foliany ) jod, d, cynk, selen, omega 3, cholina, l- karnityna, wiesiolek -
Karczoszkuuuuuu życzę Ci, żeby Brajan nie robił sobie z Ciebie śmieszków, pozwolił Ci dzielnie wytrwać do dnia testowania, a dzisiejsze plamienie zwiastowało wyczekiwane dwie kreskiiii 😍😍😍😍
Donna gratulacje, wspaniałe wieści, super dziewczyny, że się rozwijacie, stawiacie na siebie, nie zapominajmy w tych staraniach, że też jesteśmy kobietkami, mamy swoje pasję, plany i ambicje 😍😍Donna89, Mardotka lubią tę wiadomość
✨ Starania od 09/24 (9 cs)
👩 31
✔ USG, cytologia, potwierdzona owulacja
✔ TSH 1,42 (Euthyrox 25 mcg + jod)
✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48)
👨 36
⬆️ TSH, prolaktyna, progesteron, estradiol
⬇️ A i B = 30 %
⬇️ Morfologia 2 % -
Dziewczyny, czytam mężowi moje propozycje tytułów na maj i mówi „nieee, jakieś to słabiutkie”. I mówię do niego, że jak jest taki mądry to niech wymyśli lepszy. Nie czekałam długo, po czym mówi tak:
W maju zobaczę kuta*a
w styczniu urodzę bobasa 👶🏼
KURTYNA 😂😂😂😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia, 17:33
Miracle25, Mara__, Meggi_**, grazka0022, Zosia667, Justa28, Powder, Belia, Wianek, Kokosik, Olisska, Paulina66, Donna89, Fiolek100, Nayeli, assialbnn, ater, CrazyDaisy, Pogubiona, Loraa, Siasi, S_va_88, Ola8999, cukrzyk1991, Joanka#, emciak, milka_91 lubią tę wiadomość
✨ Starania od 09/24 (9 cs)
👩 31
✔ USG, cytologia, potwierdzona owulacja
✔ TSH 1,42 (Euthyrox 25 mcg + jod)
✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48)
👨 36
⬆️ TSH, prolaktyna, progesteron, estradiol
⬇️ A i B = 30 %
⬇️ Morfologia 2 % -
Bergamotka94 wrote:Dziewczyny, mam AMH - 2,16 ng/ml
Super! Ja nadal czekam, masakra.Bergamotka94 lubi tę wiadomość
👩❤️👨 30&31 + 🐶🐱
5cs ☀️
Plan na maj:
22.04 - zaczynamy nowy cykl 🩸
06.05 - planowana owulacja 🥚
13.05 - badanie proga 7dpo 💉
18.05 - zobaczę dwie kreseczki! -
Belia wrote:Milka, emilgiana, fiołek, sniezka przytulam was za biele i @ 🫂🫂🫂
Ritkaa bardzo mocno Cię tulę i wiem jakie to teraz trudne ale liczę, że jak już zaskoczyło to znowu zaskoczy niedługo ❤️
dailydamn Jazu przegapiłam i właśnie tak sobie myślałam jak ci wpisywałam pytajnik, gdzie Ty się zapodziałaś i że to przecież niemożliwe że sobie poszłaś bez pożegnania ale stwierdziłam że może robisz pauzę od forum. A pieseczka bosska 🐶🤎 Napewno sprawi ci dużo radości. Pamiętam jak było z moim bąbelkiem 🤣
Już jesteś zapisana na 28. Powodzenia!
Olisska działajcie! 🤞🏼
Marty.na daj koniecznie znać co po wizycie. Nie martw się na zapas 😘
Anulek84 czekamy na informacje od embriologa i trzymam kciuki!
Ja również dołączam się do narzekania na brak ciąży 😀 ale muszę się pochwalić. Dziś podpisałam w końcu umowę na czas nieokreślony więc jestem już bezpieczna 🎉
PS. Pamiętajcie, że do dziś zbieram pomysły na tytuły na nowy wątek jakby któraś chciała podzielić się kreatywnością.
1) W maju bocian ja cię kręcę, weź ty sprawy w swoje ręce 🙏
2) Brajankowi mówię stop⛔, mam dzidziusia w nowy rok👶Marzycielka94, ater, Siasi, S_va_88, Ola8999, emciak lubią tę wiadomość
👸33 🧔 33
👩❤️👨 Starania od 10/2024
👩❤️👨💊 Naturell Folian, B Complex, Wit.C, Wit.D+K2, Omega3, Magnez, Cynk, L-arginina, Mioinozytol
👸 Cykle 26-29 dni, ⁉️Plamienia na kilka dni przed @
02/2025
👸 ❗TSH-2,730
👸 ✓estradiol/LH/FSH/prolaktyna/testosteron– 3dc
👸 ✓FT3/FT4/antyTPO/antyTG
👸 ✓progesteron-20,20/estradiol-192 -7dpo
👸 ✓Cytologia/HPV
03/2025 - pokręcony cykl - antybiotyk
👸 Progesteron (7dpo-19) (9dpo-8,57) (11dpo-2.51) – plamienia już od 5dpo
👸❗AMH 1,340😭 | WitD 150
04/2025
👸❗TSH 4,25(6tyg. z Euthyrox) | TSH 3,62 (7tyg. z Euthyrox)
👸 ✓FT3/FT4/USG-tarczyca prawidłowa lecz drobnej budowy
👸 💊Euthyrox 25mcg
👸 ✓estradiol/LH/FSH /testosteron/ prolaktyna 67❗(norma do 23)
👸🩺 11.04 (6dc) - Pęcherzyk 15,3 | Endo 6,3 | wg lekarza 10/11dc ⁉️WTF?
👸🩺 14.04 (9dc) - 2xPęcherzyki po 12mm | Endo 6mm
👸 💊Duphaston
😫Plamienie od 9dpo😥
05/2025
🧔Badanie nasienia -
Lani27 wrote:Mam wynik proga. 18 ng/ml
Ale ciekawostka jest taka, że według diagnostyki wartości dla fazy lutealnej są od 1,2 do 15,9... a powyżej to już 1 trymestr xD
U Was też takie wartości w opisach Diagnostyki?
Też miałam takie normy👸33 🧔 33
👩❤️👨 Starania od 10/2024
👩❤️👨💊 Naturell Folian, B Complex, Wit.C, Wit.D+K2, Omega3, Magnez, Cynk, L-arginina, Mioinozytol
👸 Cykle 26-29 dni, ⁉️Plamienia na kilka dni przed @
02/2025
👸 ❗TSH-2,730
👸 ✓estradiol/LH/FSH/prolaktyna/testosteron– 3dc
👸 ✓FT3/FT4/antyTPO/antyTG
👸 ✓progesteron-20,20/estradiol-192 -7dpo
👸 ✓Cytologia/HPV
03/2025 - pokręcony cykl - antybiotyk
👸 Progesteron (7dpo-19) (9dpo-8,57) (11dpo-2.51) – plamienia już od 5dpo
👸❗AMH 1,340😭 | WitD 150
04/2025
👸❗TSH 4,25(6tyg. z Euthyrox) | TSH 3,62 (7tyg. z Euthyrox)
👸 ✓FT3/FT4/USG-tarczyca prawidłowa lecz drobnej budowy
👸 💊Euthyrox 25mcg
👸 ✓estradiol/LH/FSH /testosteron/ prolaktyna 67❗(norma do 23)
👸🩺 11.04 (6dc) - Pęcherzyk 15,3 | Endo 6,3 | wg lekarza 10/11dc ⁉️WTF?
👸🩺 14.04 (9dc) - 2xPęcherzyki po 12mm | Endo 6mm
👸 💊Duphaston
😫Plamienie od 9dpo😥
05/2025
🧔Badanie nasienia