Zając kica🐇, bocian leci🪺, w grudniu będą z tego dzieci🫄
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej wszystkim w ostatnim dniu miesiąca. Dziękuję Wam za ten miesiąc i Tobie Belia za wspaniałe prowadzenie! Nich Ci się to jak najszybciej odwdzięczy pięknym tulipankiem 🌸
Ja dziś 12dpo i biel wizira. Z jednej strony myślę o tym, że "to jeszcze nie mój czas, życie ma na mnie inny plan" a z drugiej jestem zła na cały ten cykl, który był piękny pod względem owulacji, dał masę objawów i nawet teraz bolą mnie piersi i zalewa mnie śluzem, więc liczyłam na chociaż cień kuzyna cienia a tu nic.
No cóż, dla mnie to chyba sygnał by zrobić sobie przerwę na zmianę pracy, która będzie mniej stresująca (może to będzie ten dobry krok), ale zostanę z Wami w kolejnym miesiącu jako wolny strzelec, bo zdążyłam Was polubić, będę dalej trzymać kciuki za każdą z Was, licząc na to, że jak przyjdzie ten czas dla mnie to wszystkie zarazicie mnie wiruskami ☺️Kokosik, Powder, S_va_88 lubią tę wiadomość
👩🏽 29 🧔🏽♂️ 31 👧🏽2020
Starania o rodzeństwo.
🔬Świadome staranie od 04.2024
13cs 🤞🏻
💔 5tc (01.2025)
👸 cykle 27 dni
👩🏽 ona
🩺 niedokrwistość
💊 kwas foliowy, witamina D3, żelazo, prenatal duo
🧔🏽♂️ on
🩺 badanie nasienia 11.2024
- koncentracja 128mln
- szybki ruch postępowy 25%
- morfologia 1%
💊 FertilMan Plus, Tribulus Terrestris -
Wszystkim testującym dzisiaj życzę powodzenia 🤞
Belia dziękujemy za wspaniałe prowadzenie wątku, oby klątwa dopadła Cię jak najszybciej ❤️29 👩🏽 & 39 👱🏻 & 🐕 x2
7 cs 🤞
👩🏽 po chemioterapii & naświetlaniach (zabieg chirurgiczny?? - dla sprawdzenia 3x inna metoda zabiegu start w maju)
👱🏻 pH 8,5❓️reszta w normie 💪
💊 witamina d3, witamina b12, witamina b6, żelazo, cynk, omega-3, kwas foliowy, inozytol NAC -
NinaB wrote:Jak tam wypadnie owulka? Przed Twoim deadlinem? Dajecie sobie jeszcze szansę w maju? ♥️🌸
Belia, chciałabym Ci bardzo podziękować za bycie wspaniałą prowadzącą w kwietniu ♥️♥️ mam nadzieję, że szybko zostanie Ci to wynagrodzone.
Wg aplikacji flo owu wypada dosłownie na 3 dni po deadline takim wiesz, że termin na moje urodziny porodu 😅 ale po cichu liczę na to, że jak była owu 20 to może teraz będzie bardziej 14 dc to tak na styk się załapiemy i wiadomo o te kilka dni się rzucać nie będę jakby miała być owulka 3 dni po deadlinie 14 maja bo aż takim gestapo nie jestem🤣NinaB, Powder, Marzycielka94, Nayeli, cysterka95 lubią tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba 🤞🤞🤞
Jestem światłem, które nie gaśnie, nawet w najciemniejszym lesie.
Jestem sercem, które bije odważnie, nawet gdy drży.
Nie czekam na cud – ja nim jestem.
Moja dusza zna drogę. A ja… jej ufam. -
Belia kochanie, dziękuję za ten wątek ❤️ niechaj Cię klątwa prowadzącej dopadnie w mig 🤞🤞🤞😊 nawet Ci odstępuje swoją klątwę, skoro u mnie nie zadziałała nawet z opóźnieniem, to może Tobie sie uda ❤️
Belia, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba 🤞🤞🤞
Jestem światłem, które nie gaśnie, nawet w najciemniejszym lesie.
Jestem sercem, które bije odważnie, nawet gdy drży.
Nie czekam na cud – ja nim jestem.
Moja dusza zna drogę. A ja… jej ufam. -
S_va_88 wrote:O niee......to takie coś się może zdarzyć., po poronieniu, łyżeczkowaniu, miesiączkach. Powiem Ci że aż mnie zabolało tam w środku. A ten polip to na USG Ci wyszedł? Czy np. miałaś po poronieniu plamienia przed i po okresie? Przepraszam, że tak bombarduje pytaniami. Ale powiem Ci że mnie to zaniepokoiło.....bardzo
Na kontroli po poronieniu i łyżeczkowaniu na USG cały czas było coś widoczne w macicy, lekarz stwierdził, że powinno oczyścić się po pierwszej miesiączce. Po miesiączce zmiana nadal widoczna, dostałam skierowanie do szpitala na histero. W szpitalu stwierdzili, że to bardziej wygląda jak polip niż resztki i kazali czekać do jeszcze kolejnej miesiączki, bo może samo się usunie. Po drugiej miesiączce oczywiście nadal było i dopiero wtedy zapisali mnie na termin histero, ale w międzyczasie czasie była jeszcze trzecia miesiączka, po której też byłam u gina i nadal była widoczna na USG ta sama zmiana. Mam straszne poczucie straty czasu przez to ciągłe kazanie czekać na kolejny okres, jak dzwoniłam w lutym umówić się na histero od razu po dostaniu skierowania to pielęgniarki po usłyszeniu kodu skierowania, że to powikłania poronienia powiedziały, że to pilne i mam się zgłosić na izbę poza kolejką. No ale tam lekarz stwierdził, że to pewnie polip, więc czekamy dalej 🤡S_va_88 lubi tę wiadomość
31 👰🏼♀️ 33 🤵🏻
starania o pierwsze 👶🏼🍼 od 11.2024
01.2025 💔🪽 9tc
Jeżeli idziesz przez piekło, nie zatrzymuj się, idź dalej. Wszystko się kiedyś kończy - Winston Churchill. -
kasialinkaa wrote:O kurcze super wynik
możesz się pochwalić co zrobiłaś że tak ładnie poszła ferrytyna w górę ? Zakwas z buraka jak pisały dziewczyny dzisiaj ? Czy coś jeszcze
Od lutego brałam laktoferynę i przyjmowałam razem z witaminą C1000. Od marca jeszcze dodatkowo dostałam Sorbifer na receptę. A jeśli chodzi o dietę to głównie ren zakwas z buraka 😊
Dziewczyny testujące dziś - trzymam kciuki!!! 🍀👶🏼🌱31 👰🏼♀️ 33 🤵🏻
starania o pierwsze 👶🏼🍼 od 11.2024
01.2025 💔🪽 9tc
Jeżeli idziesz przez piekło, nie zatrzymuj się, idź dalej. Wszystko się kiedyś kończy - Winston Churchill. -
Dzien dobry Dziewczyny,
Ja właśnie wstałam i zmierzyłam temperaturę- 36.93 😮😮😮 wczoraj było 36.8 czyli dalej rośnie I to usg dzisiaj to mam nadzieję, że będzie tylko formalnosc do potwierdzenia owulacji.
Jakieś nowe siły we mnie wstąpiły i energia. Nadzieje wracają. Brajanek czekałam na Ciebie! 🤩
Powodzenia dla ostatnich kwietniowych testujących i widzimy się w maju 😊Belia, NinaB, ater, Paulina66, assialbnn, Kokosik, Powder, Darrika, Marzycielka94, Nayeli, S_va_88, emciak, Pogubiona, Justa28, cysterka95 lubią tę wiadomość
28 lat
2 lata starań
PCOS i Endometrioza
Objawy: Długie lub niekończące się cykle, słabej jakości owulacje, niedomoga progesteronowa, LUF, niepłodność
Leczenie:
Naprotechnologia (od września 2024)
Suple (od września 2024)
Lametta + Cyclogest
Sono HSG z lipiodolem (listopad 2024)
Posiewy, wymazy, biopsja endometrium - czysto
Od lutego 2025 przerwa od stymulacji. 1-8dc Adalift, neurovit co 3 dni i aspiring cardio wieczorem -
Darrika wrote:Belia kochanie, dziękuję za ten wątek ❤️ niechaj Cię klątwa prowadzącej dopadnie w mig 🤞🤞🤞😊 nawet Ci odstępuje swoją klątwę, skoro u mnie nie zadziałała nawet z opóźnieniem, to może Tobie sie uda ❤️
CrazyDaisy, Darrika, Marzycielka94, S_va_88 lubią tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
11cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
2025 jest nasz ✨
🔜 maj powtórka badań z 2-5dc/ biocenoza/ MUCH
🔜 czerwiec HSG
🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
💊 acard75, cynk, prenacaps multiplan, DHA, witC, D3+K2, Mg+B6, inozotol z NAC, olej z wiesiołka
Team #rodzew2026 ✊🏼 -
Niemożliwe, że ten miesiąc już się skończył!
Ważne, że w doborowym towarzystwie. ❤️
Belia, spisałaś się na medal. Fajnie tu być, fajnie mieć takie prowadzące. ❤️
Zakończmy ten dzień i miesiąc wysypem tulipanów!kropka_aga lubi tę wiadomość
🤶 29l.
Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
🩷IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, suple
🎅34 l.
💙54,85 mln/ml, A+B 33,52%, morfo 0% ⬇️
💊Co-Prestarium Initio, Fertisim, suple
▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️ -
AnMiPe, piszę co mój brał: Wit D, cynk, selen, koenzym Q10, L-karnityna, Omega-3
Wszystko oddzielnie.
Nic za bardzo nowego, ale pomogłoAnMiPe, Marzycielka94, emciak lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
14 cs
9 cykli naturalnych ❌
4 cykle stymulowane (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
PCOS, długie cykle (ok.30-33 dni)
04.03 - 🩸 Stymulacja Aromkiem i Clo🍀
18.04 - 🥚
30.04- testowanie
📆
06.05 - Klinika (wizyta kwalifikacyjna IVF)
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
grazka0022 wrote:AnMiPe, piszę co mój brał: Wit D, cynk, selen, koenzym Q10, L-karnityna, Omega-3
Wszystko oddzielnie.
Nic za bardzo nowego, ale pomogło
Dziękuję! A z jakichś konkretnych marek ten koenzym i L-karnityna?🤶 29l.
Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
🩷IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, suple
🎅34 l.
💙54,85 mln/ml, A+B 33,52%, morfo 0% ⬇️
💊Co-Prestarium Initio, Fertisim, suple
▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️ -
AnMiPe wrote:Dziękuję! A z jakichś konkretnych marek ten koenzym i L-karnityna?
Szczerze to nie, ja szperam na allegro i na gemini i szukałam promocji ale koenzym kupowałam uchibinOL a nie unchibinON - bo ten z końcówką ON jest mega drogi
Edit: Albo na odwrótNa pewno brałam ten troszke tańszy, ale nie ten najtańszy. Bo najtańszy to chyba jest napisane po prostu "Koenzym Q10"
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 07:55
AnMiPe lubi tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
14 cs
9 cykli naturalnych ❌
4 cykle stymulowane (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
PCOS, długie cykle (ok.30-33 dni)
04.03 - 🩸 Stymulacja Aromkiem i Clo🍀
18.04 - 🥚
30.04- testowanie
📆
06.05 - Klinika (wizyta kwalifikacyjna IVF)
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Cześć w ostatnim dniu kwietnia
Trzymam kciuki za dzisiejszą ekipę!
Lani przykro mi
U mnie @ chyba zbliża się wielkimi krokami, czuje to...pewnie nawet nie zdążę jutro zatestowac.
Belia wspaniałe poprowadzilas wąteki oby popadła Cię klątwa prowadzącej 😊
Pogrubiona gratki!!Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 07:49
Belia, Pogubiona lubią tę wiadomość
👱♀️ 32
👨 37
🐈🐈
Euthyrox N50
Cykle 29-30 dni
Wit. D 4000
Cytrynian Magnezu
B-Complex
ferrytyna 23 (04.25) 😡
TSH - 1.8 (04.25)
FT4 1.25 (04.25)
wit. D - 27,8 (03.25) -
Pogubiona, gratulacje!! ♥️
Za dzisiejsza ekipę trzymam mocno kciuki!! Dawajcie prędko znać co i jak!
Mi trochę przykro, że już jednak nie testuję z Wami, ale mam nadzieję, że zobaczę tu Wasze kreseczki 🤞🤞
Belia, super poprowadzony wątek!! Dziękuję za ten miesiąc!
I Wam wszystkim i każdej z osobna dziękuję za ogrom wsparcia, wiedzy i dobrej energii która stąd płynie 🥺🥺🥺kropka_aga, Belia, Marzycielka94, S_va_88, Pogubiona, Olisska lubią tę wiadomość
„bądź dobrej myśli, bo po co być złej?” 🤞
🙎♀️🧔♂️ 34
🍀 9 cs
💔 02.25 - 6tc
💊 Pueria Uno, inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵 -
Asia, Lani - maj jest Wasz 🌷❤️
Będę rozdawać tulipanki jak szalona!
Belia dziękuję za prowadzenie wątku, dla mnie kwiecień był pełen spokoju i oby to zaowocowało 🫠
Miłego dnia ❤️kropka_aga, Belia, Marzycielka94, assialbnn, Olisska lubią tę wiadomość
31 👩34 🧔♂️
10 lat AH
05.2024 rozpoczęcie starań
11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔
01.2025 walczymy od nowa 🍀
🚺 cykle regularne, owulki potwierdzone, endometrium książkowe, hormony w normie
🚹 wszystkie parametry nasienia ponad normę oprócz morfologii 1% 😭
☀️ Jeszcze zaświeci słoneczko ☀️ -
Dziewczyny testujace kciukasy
Belia dziekuje.
Bardzo sie ciesze ze zdecywowalam sie byc tu szalona z wami 😅Belia lubi tę wiadomość
👩🏼🧔🏻♂️1983 🧒🏼2021 🐕2013
Starania od 2022, 2023 cb, 2024 👼🏻👼🏻
✅ kariotypy, 4 z 5 KIROW, zesp. antyfosfolipid, ana, biopsja endo ( wyleczony stan zapalny), parametry nasienia
❓mthfr i pai hetero, allo mlr i cross match ( nie bede sie szczepic), 1 nieobecny KIR, rozjechane cytokiny, lekkie zaburzenia gospodarki cukrowej, tsh powyzej 2, niska ferrytyna
Leki- metformina, acard, prograf
Suple- nattaspin, mioinozytol, nac, kw alfa, rosweratrol, sulfasofran, laktoferyna, zelazo, homocysteine resist ( metylowane B plus foliany ) jod, d, cynk, selen, omega 3, cholina, l- karnityna, wiesiolek -
Pogubiona ogromne gratulacje!! Mocno trzymam kciuki za kropeczka! 🤍🌸
Belia dziękuję Kochana za wspaniałe i ciepłe prowadzenie wątku! 🤍Niech Bóg Ci w dzieciach wynagrodzi 🤪
Tworzymy niesamowitą, wspierającą ekipę! Piękne to jest!Belia, Marzycielka94, Pogubiona lubią tę wiadomość
32🧝♀️33🧔🏻♂️
starania od II.24
02/25 💔
pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!✨ -
Czy ja mimo wszystko zrobiłam dziś test? 🤣🤣
Być może.
Czy aż świeci się na biało?
Być może.
Brajan, daj żyć 🤣kropka_aga, Powder, Darrika, Belia, Marzycielka94, assialbnn, Nayeli, S_va_88, Pogubiona, NinaB, Olisska, Runnerka, Justa28, cysterka95 lubią tę wiadomość
„bądź dobrej myśli, bo po co być złej?” 🤞
🙎♀️🧔♂️ 34
🍀 9 cs
💔 02.25 - 6tc
💊 Pueria Uno, inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵 -
Belia dziękujemy za cudownie poprowadzony wątek, oby klątwa prowadzącej jak najszybciej zmaterializowała się w Twoich ramionach 🩷🩷🩷🩷🤞🏻
Darrika, nieczęsto to tutaj piszemy, ale gratuluję okresu! W końcu się zdecydował, łaskawy 😅🫂
Trzymam kciuki za dzisiejszą ekipę! Zakończcie ten miesiąc z przytupem 💪🏻Darrika, Belia, Nayeli lubią tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 33 🐶 2 🐶 4
🔮Staranie na luzie od 02.2024
🔬Świadome staranie od 02.2025
⏳4 cs in progress
🏁 12.2026
👩🏻🦱 ona
🩺 niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
🕰️ cykle 29-31 dni
💊 pregna start, witamina D3, euthyrox, brintellix, sanprobi stress
🔬AMH 2,04 ng/ml
🧔🏻♂️ on
💊 pregna start on, androvit, witamina D3
🔬 ruch A+B 25%, morfologia 2%
czekamy na Ciebie Orzeszku 🩷🤞🏻#rodzew2026 ✨