Zając kica🐇, bocian leci🪺, w grudniu będą z tego dzieci🫄
-
WIADOMOŚĆ
-
Dobra, to od jutra rezygnuje z wkładek. W zasadzie zaczęłam je nosić bez większej potrzeby, więc zostawię ją tylko na sytuacje okolokresowe 😅
U mnie uczucie wbijania szpilki w podbrzusze (w jednym miejscu!) dalej trwa! Mam nadzieję, że to kropeczka walczy o implantację 🤭😝AnMiPe, Kokosik, Wianek, Darrika, Marzycielka94, ater, Powder, Lavenda, Loraa, almost.there, Nana11, Nadzieja32, S_va_88, MimiM29, kasialinkaa, Belia, Justa28, Olisska, NinaB, Zosia667, Dżozu, Ritkaa lubią tę wiadomość
„bądź dobrej myśli, bo po co być złej?” 🤞
🙎♀️🧔♂️ 34
🍀 8 cs
💔 02.25 - 6tc
💊 Pueria Uno, inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵 -
Karczoszku, ja na twoim miejscu zrobiłabym betę jeśli masz cienie na teście. U mnie też wychodził cień na testach w marcu i dzięki tej becie, która co prawda była niziutka, a 🦍 przyszła o czasie mam przynajmniej czarno na białym że cokolwiek próbowało się zacząć. Wydaje mi się, że dla diagnostyki warto mieć wyniki badań.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia, 09:26
S_va_88, Ritkaa lubią tę wiadomość
Starania od 04/24, od 11/24 z pomocą medyczną 💉
03/25 cb? (13 cs)
14 cs ✨
❌ niedrożny kanał szyjki macicy
03/25 kariotypy ⏳
04/04/25 badanie drożności jajowodów z poszerzeniem kanału szyjki macicy, histeroskopia -
Asiu, ja tak mam, nie zawsze i nie od zawsze, ale przeważnie. U mnie sytuacja taka: teraz w niedzielę zaczęłam plamić o 16:00 na brązowo, trochę jak takie błonki (?) brązowe. Wczoraj dopiero ok. 18:00 rozpoczął się okres. Lekarz powiedział, że w moim przypadku przez problemy tarczycowe może to wpływać na skoki i spadki progesteronu, zatem plamienia przed nie są czymś niepokojącym.
Karczoch - niech się tam usadawia wygodnie!🤶 29l. 🎅34 l.
Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
💠IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, suple
▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️ -
Ja dzisiaj 7 dpo, zrobiłam badanie progesteronu, czekam na wynik, mam nadzieję, że owu była 🤞🏽🙏🏾
Mam lekkie pobolewanie podbrzusza, ale nie nastawiam się bo kiedyś też miałam, okazało się, że to pms 🫤 tak bym chciała żeby tym razem oznaczało to coś innego…
Wszystkim testującym dzisiaj życzę dużo szczęścia 🍀🤞🏽karczoch321, Darrika, Wianek, Marzycielka94, Kroliczek2411, Powder, S_va_88, kasialinkaa, Belia, Zosia667 lubią tę wiadomość
🙋🏽♀️30🙋🏽♂️32 +🐶
Starania od 6 miesięcy.
Regularne cykle 29 dni.
👩🏽
Amh 3,84
LH 5,70
FSH 5,45
SHBG 116,6
Tsh 1,53
Ft4 1,09
Prolaktyna 24,29
Progesteron 7dpo 17,90 ( 2.04)
Estradiol 3dc 30,4
Ferrytyna 13,61🔽
Cytologia ✅
👨🏽 wyniki nasienia :
Koncentracja 42 mln
Całkowita liczba plemników 248 mln
Ruch całkowity 57
Morfologia: 3%🔽
Suple: prenacare start, omegaMeprenatal, magnez oraz żelazo (Sorbifer) 😊
Przed badaniem drożności jajowodów, pierwszy cykl stymulowany ovitrelle🤞🏽🙏🏾 -
brilka wrote:Karczoszku, ja na twoim miejscu zrobiłabym betę jeśli masz cienie na teście. U mnie też wychodził cień na testach w marcu i dzięki tej becie, która co prawda była niziutka, a 🦍 przyszła o czasie mam przynajmniej czarno na białym że cokolwiek próbowało się zacząć. Wydaje mi się, że dla diagnostyki warto mieć wyniki badań.
Mam po pracy 3 godziny wolnego przed spotkaniem wieczornym, więc już rozmyślałam nad opcją z beta. Tylko już trochę szkoda mi kasy, bo test za te kilka dni prawdę mi powie.
Ale w sumie nie rozważałam tego w kontekście „papierka” dla lekarza.
Może to nie jest zły pomysł, ale z drugiej strony moje aktualne doświadczenie z nimi mówi mi, że to i tak by było potraktowane jako „za często się pani bada”, a jak się nie uda to „tak się zdarza, to normalne, proszę próbować dalej” szczególnie przy ogólnie bardzo dobrych wynikach 🤷♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia, 09:36
S_va_88 lubi tę wiadomość
„bądź dobrej myśli, bo po co być złej?” 🤞
🙎♀️🧔♂️ 34
🍀 8 cs
💔 02.25 - 6tc
💊 Pueria Uno, inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵 -
Dzisiaj rano szybko poszłam siku żeby mnie nie korciło, a już chciałam testować 😂🤦🏼♀️
No ale za wcześnie jeszcze choć bardzo boję się tej bieli w piątek. Same wiecie jak to jest, tu nie ma co pocieszać, taki już nasz los staraczek.
Celowo wpisałam się wcześnej, bo i tak nie wytrzymałabym do dnia miesiączki 😅S_va_88, Zosia667 lubią tę wiadomość
31 👩🦳 34 🧔♂️
05.2024 rozpoczęcie starań
11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔
01.2025 walczymy od nowa 🍀
☀️ Jeszcze zaświeci słoneczko ☀️ -
AnMiPe wrote:Asiu, ja tak mam, nie zawsze i nie od zawsze, ale przeważnie. U mnie sytuacja taka: teraz w niedzielę zaczęłam plamić o 16:00 na brązowo, trochę jak takie błonki (?) brązowe. Wczoraj dopiero ok. 18:00 rozpoczął się okres. Lekarz powiedział, że w moim przypadku przez problemy tarczycowe może to wpływać na skoki i spadki progesteronu, zatem plamienia przed nie są czymś niepokojącym.
Karczoch - niech się tam usadawia wygodnie!👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc -
Kokosik wrote:@justa28 🫂 🫂
Zosiu, a jaką dawkę codziennie bierzesz tej Wit. d? 2k?
Kokosik dużo braliśmy, jakieś 20k.
Zawsze miała niedobory ale fakt od później jesieni już suplementowalismy.
👸33 🧔 33
👩❤️👨 Rozpoczęcie starań od 10/2024
👩❤️👨💊 Naturell Folian, B Complex, Wit.C, Wit.D+K2, Omega3, Magnez, Cynk, L-arginina
👸 Cykle 26-29 dni, ⁉️Lekkie plamienia (brązowe na kilka dni przed spodziewaną miesiączką) które wcześniej traktowałam jako początek miesiączki)
02/2025
👸 ✓USG ✓Morfologia ✓Mocz ❗?TSH-2,730
👸 ✓estradiol ✓LH ✓FSH ✓prolaktyna ✓testosteron– 3dc
👸 ✓FT3 ✓FT4 ✓antyTPO ✓antyTG
👸 ✓progesteron 20,20 ✓estradiol 192 -7dpo
👸 ✓Cytologia
04/2025
👸 💊Euthyrox 12.5mcg, Jod 400 µg, Miovelia NAC
👸🩺 Prog 19(7dpo) | TSH 4,25(6tyg. z Euthyrox)⁉️| WitD 150⁉️ | AMH ⏲️ | Endo: USG Tarczca ⏳
🧔🩺 -
Zosia667 wrote:Kokosik dużo braliśmy, jakieś 20k.
Zawsze miała niedobory ale fakt od później jesieni już suplementowalismy.
Naprawdę 20 000?
31 👩🦳 34 🧔♂️
05.2024 rozpoczęcie starań
11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔
01.2025 walczymy od nowa 🍀
☀️ Jeszcze zaświeci słoneczko ☀️ -
Kokosik wrote:Dzisiaj rano szybko poszłam siku żeby mnie nie korciło, a już chciałam testować 😂🤦🏼♀️
No ale za wcześnie jeszcze choć bardzo boję się tej bieli w piątek. Same wiecie jak to jest, tu nie ma co pocieszać, taki już nasz los staraczek.
Celowo wpisałam się wcześnej, bo i tak nie wytrzymałabym do dnia miesiączki 😅Powder, Kokosik, S_va_88 lubią tę wiadomość
👧25 🧑26 🐈🐈
⏳️05.24 💉01.25
👧 PCOS | AMH 6.16 | brak owulacji
🧑 Morfo 3% -> 4%
Ruch A+B 26% -> 61% 🤯
Ilość 77mln/ml (300mln łącznie)
HBA 78% | MAR 1% | DFI 19%
❌️01 Lametta + Zivafert
❌️02 Lametta + Zivafert
❌️03 Lametta + Zivafert
⏳️04 Lametta -
@Karczoch trzymam kciuki dalej 🤞🤞
Tez tak uwazam jak Lavenda, najlepiej byłoby się przemęczyć i nie nosić w ogóle wkładek, albo chociaz spróbować bardzo ograniczyć.
Ja tak generalnie w tym cyklu troche odpuszczam, ale robie testy owulacyjne aby wiedzieć co i jak, i tak w sobotę zobaczyłam jakis cien i myślę oo spoko, bo to był 11dc to myślę sie dzieje 😆 a tu robie kolejne dni, a tam kuzyn cienia i tyle, i dziś 15dc i dalej nic się nie zapowiada. A juz chcialam aby szybciej się ten cykl skończył 😔
Edit: Boże dziewczyny, z godzine post pisałam, a tu z 2 strony doszły w międzyczasie 😅😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia, 09:57
Lavenda, S_va_88 lubią tę wiadomość
32 👩 37 🧑
07.2021 Księżniczka 👸 3cs
06.2024 Start starań o rodzeństwo🤞
01.2025 Clo + Ovitrelle ❌️
27.03.2025 HSG - oba jajowody drożne 🍀 -
Marsi wrote:Cześć kobietki,
Jestem tu nowa. Staramy się z partnerem od 2 lat, pierwsza ciąża poroniona (konflikt). Chciałam się wpisać na testowanie na dzień dzisiejszy bo już dwa dni nie wytrzymam.
Zrobiłam więc test, wklejam poniżej ( widzę cień cienia)
Proszę o zdanie, co myślicie ?
https://zapodaj.net/plik-xQKd9sOvgA
Ja to myślę, że to nie jest cień, a piękna kreska.
Gratulacje 🌷🥰S_va_88, Ritkaa lubią tę wiadomość
-
Asiu, pytałam o te plamienia mojego lekarza i machnął na nie ręką, bo uważa, że skoro owuluję to nie ma tematu, tak że tak 🙈
AnMiPe, assialbnn, Zosia667 lubią tę wiadomość
✨ Starania od 09/24 (8 cs)
👩 31
✔ USG, cytologia, potwierdzona owulacja
✔ TSH 1,42 (Euthyrox 25 mcg + jod)
✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48)
👨 36
⬇️ A i B = 30 %
⬇️ Morfologia 2 % -
Hej
Odnośnie wkładek - ja je rzuciłam dzięki Adze Szuścik.... pierwszy tydzień się przemęczyłam i później było tylko lepiejNigdy więcej wkładek. Jedynie używam na koniec @ jak mam tylko plamienie.
Co do wit. D3 ja biorę 4000 jednostek... myślałam, że to dużo, a wynik mam taki średni z marca, bo 27,8...Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia, 10:10
Marzycielka94, S_va_88 lubią tę wiadomość
👱♀️ 92'
👨 87'
Euthyrox N50
Cykle 29-30 dni
Wit. D 4000
Cytrynian Magnezu
B-Complex
ferrytyna 45 (03.25)
TSH - 2,4 (03.25)
wit. D - 27,8 (03.25) -
Marzycielka94 wrote:Asiu, pytałam o te plamienia mojego lekarza i machnął na nie ręką, bo uważa, że skoro owuluję to nie ma tematu, tak że tak 🙈
O to to! Miałam identycznie!Marzycielka94, assialbnn lubią tę wiadomość
🤶 29l. 🎅34 l.
Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
💠IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, suple
▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️ -
karczoch321 wrote:U mnie uczucie wbijania szpilki w podbrzusze (w jednym miejscu!) dalej trwa! Mam nadzieję, że to kropeczka walczy o implantację 🤭😝
Mocno trzymam kciuki 🤍 walcz kropeczku!
U mnie 11 dpo i katar, a jednocześnie mi wszystko śmierdzi, no nie wiem jak uspokoić Brajana🤪🤡
A i co do śluzu to czytałam, że lepiej nie sprawdzać go z majtek czy tak wkładki, bo miesza się z wydzieliną i nie jest to wiarygodne. Lepiej z sprzedać z szyjki. Ale też sprawdzam na majtkach jak coś haha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia, 10:15
grazka0022, Paula08, Marzycielka94, S_va_88, Olisska lubią tę wiadomość
32🧝♀️33🧔🏻♂️
02/25 💔
nasz 5 cs i niech będzie ostatni ✨
pamiętaj jak wiele masz w sobie siły! -
Byłam na USG. O dziwo jaja płodowego już nie było, ale zostało trochę endometrium. Nie wiem kiedy to się stało,bo moje krwawienie nie było jakieś duże. Bóle też do zniesienia
Niedługo mam zabieg i nareszcie skończę ten koszmar. Najgorszym przeżyciem było dla mnie wypisywanie zgód po pochówek,badania i płeć. Dowiedziałam się, że musimy też podać imię w Urzędzie, ale z mężem ostatecznie zdecydowaliśmy, że nie będziemy nic sprawdzać i nadawać imienia. To było jajo bezzarodkowe,więc odpuścimy,bo z badań mogłoby o tak nic nie wyjść. Na pewno nie zapomnimy o tym, a nie chcemy więcej już w tym drążyć. Mąż jeszcze idzie na badanie nasienia, sam podjął taką decyzję, by na następny raz bardziej się przygotowaćkropka_aga, Paula08, Darrika, assialbnn, S_va_88, Belia, Zosia667, Dżozu lubią tę wiadomość
30🙆🏻♀️ 33🧔🏼
Beta HCG:
08.03.25- 68.60
10.03.25- 104.60
12.03.25- 147.50
14.03.25- 216.60
19.03.25- 1036.60
20.03.25- 1313.30 🎉
02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔 -
Marty.Na wrote:Byłam na USG. O dziwo jaja płodowego już nie było, ale zostało trochę endometrium. Nie wiem kiedy to się stało,bo moje krwawienie nie było jakieś duże. Bóle też do zniesienia
Niedługo mam zabieg i nareszcie skończę ten koszmar. Najgorszym przeżyciem było dla mnie wypisywanie zgód po pochówek,badania i płeć. Dowiedziałam się, że musimy też podać imię w Urzędzie, ale z mężem ostatecznie zdecydowaliśmy, że nie będziemy nic sprawdzać i nadawać imienia. To było jajo bezzarodkowe,więc odpuścimy,bo z badań mogłoby o tak nic nie wyjść. Na pewno nie zapomnimy o tym, a nie chcemy więcej już w tym drążyć. Mąż jeszcze idzie na badanie nasienia, sam podjął taką decyzję, by na następny raz bardziej się przygotować
Trzymaj się i żebyście szybko mieli to wszystko za sobą. Przytulam mocno!Marty.Na lubi tę wiadomość
👱♀️ 92'
👨 87'
Euthyrox N50
Cykle 29-30 dni
Wit. D 4000
Cytrynian Magnezu
B-Complex
ferrytyna 45 (03.25)
TSH - 2,4 (03.25)
wit. D - 27,8 (03.25) -
Olisska wrote:@Loraa a jak tam u Ciebie? Masz już wyniki AMH?
Na ten moment mam dobry humor i podejście do kwestii starań, ale pewnie tylko do testowania, znów będzie płacz.
A Ty jak tam? 😀S_va_88 lubi tę wiadomość
👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
7 cs 😿
⏸️ 0 razy
03.04.2025 - USG endometriozy
28.04.2025 - wizyta w Klinice Niepłodności
👱♀️
FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70) ❌
LH (6,8 )
Estradiol (22,00)
TSH (1,98 )
Anty TPO (83) ❗
Witamina D (95,62)
Ferrytyna ( 82,00)
Witamina B12 ( 1006,00)
👨
04.04 - badanie nasienia -
assialbnn wrote:A no właśnie i o ten progesteron mi się rozchodzi. Przed zajściem w ciążę lekarz powiedział że moje mam niedomoge 🤔 i teraz myślę czy to właśnie niski progesteron nie jest powodem tych plamien i tego że ta ciąża nie miała szansy się rozwinąć jak trzeba ... w dzień pozytywnej bety progesteron u mnie wynosił 7.5 także bardzo bardzo malutki...
Asiu mam tak samo i też uważam, że w tym tkwi problem. Tak podejrzewam, że u mnie to jest jeden z powodów dla których ciąża szybko się kończy jak ledwo coś zaskoczy ☹️ tzn. ja jestem w ogóle ciekawym przypadkiem, bo dwa dni po pozytywnym teście miałam progesteron na poziomie uwaga … 1 😖 to jest masakra jakaś. Myślicie, że przyjmowanie duphastonu zaraz po owulacji podratuje sytuację na tyle by pomóc???👩🏼 34 🧔🏻♂️ 37
Cp, cb x 2 💔
💊 wit. B12, D, kwas foliowy, magnez, pregnafolin,
W trakcie diagnostyki
MUCHa ✅
Zespół antyfosfolipidowy ➡️
Nadkrzepliwość ➡️