X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zając kica🐇, bocian leci🪺, w grudniu będą z tego dzieci🫄
Odpowiedz

Zając kica🐇, bocian leci🪺, w grudniu będą z tego dzieci🫄

Oceń ten wątek:
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, to od jutra rezygnuje z wkładek. W zasadzie zaczęłam je nosić bez większej potrzeby, więc zostawię ją tylko na sytuacje okolokresowe 😅

U mnie uczucie wbijania szpilki w podbrzusze (w jednym miejscu!) dalej trwa! Mam nadzieję, że to kropeczka walczy o implantację 🤭😝

AnMiPe, Kokosik, Wianek, Darrika, Marzycielka94, ater, Powder, Lavenda, Loraa, almost.there, Nana11, Nadzieja32, S_va_88, MimiM29, kasialinkaa, Belia, Justa28, Olisska, NinaB, Zosia667, Dżozu, Ritkaa lubią tę wiadomość

„bądź dobrej myśli, bo po co być złej?” 🤞

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34
    🍀 8 cs
    💔 02.25 - 6tc
    💊 Pueria Uno, inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵
  • brilka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karczoszku, ja na twoim miejscu zrobiłabym betę jeśli masz cienie na teście. U mnie też wychodził cień na testach w marcu i dzięki tej becie, która co prawda była niziutka, a 🦍 przyszła o czasie mam przynajmniej czarno na białym że cokolwiek próbowało się zacząć. Wydaje mi się, że dla diagnostyki warto mieć wyniki badań.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia, 09:26

S_va_88, Ritkaa lubią tę wiadomość

Starania od 04/24, od 11/24 z pomocą medyczną 💉
    03/25 cb? (13 cs)
    14 cs ✨

❌ niedrożny kanał szyjki macicy

03/25 kariotypy ⏳
    04/04/25 badanie drożności jajowodów z poszerzeniem kanału szyjki macicy, histeroskopia
  • AnMiPe Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu, ja tak mam, nie zawsze i nie od zawsze, ale przeważnie. U mnie sytuacja taka: teraz w niedzielę zaczęłam plamić o 16:00 na brązowo, trochę jak takie błonki (?) brązowe. Wczoraj dopiero ok. 18:00 rozpoczął się okres. Lekarz powiedział, że w moim przypadku przez problemy tarczycowe może to wpływać na skoki i spadki progesteronu, zatem plamienia przed nie są czymś niepokojącym.

Karczoch - niech się tam usadawia wygodnie! <3

🤶 29l. 🎅34 l.

Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
    💠IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa

💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, suple

▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️
  • Paula08 Debiutantka

Wysłany: 2 kwietnia, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj 7 dpo, zrobiłam badanie progesteronu, czekam na wynik, mam nadzieję, że owu była 🤞🏽🙏🏾
    Mam lekkie pobolewanie podbrzusza, ale nie nastawiam się bo kiedyś też miałam, okazało się, że to pms 🫤 tak bym chciała żeby tym razem oznaczało to coś innego…
    Wszystkim testującym dzisiaj życzę dużo szczęścia 🍀🤞🏽

karczoch321, Darrika, Wianek, Marzycielka94, Kroliczek2411, Powder, S_va_88, kasialinkaa, Belia, Zosia667 lubią tę wiadomość

🙋🏽‍♀️30🙋🏽‍♂️32 +🐶

Starania od 6 miesięcy.
    Regularne cykle 29 dni.

👩🏽
    Amh 3,84
    LH 5,70
    FSH 5,45
    SHBG 116,6
    Tsh 1,53
    Ft4 1,09
    Prolaktyna 24,29
    Progesteron 7dpo 17,90 ( 2.04)
    Estradiol 3dc 30,4
    Ferrytyna 13,61🔽
    Cytologia ✅

👨🏽 wyniki nasienia :
    Koncentracja 42 mln
    Całkowita liczba plemników 248 mln
    Ruch całkowity 57
    Morfologia: 3%🔽

Suple: prenacare start, omegaMeprenatal, magnez oraz żelazo (Sorbifer) 😊

Przed badaniem drożności jajowodów, pierwszy cykl stymulowany ovitrelle🤞🏽🙏🏾
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Karczoszku, ja na twoim miejscu zrobiłabym betę jeśli masz cienie na teście. U mnie też wychodził cień na testach w marcu i dzięki tej becie, która co prawda była niziutka, a 🦍 przyszła o czasie mam przynajmniej czarno na białym że cokolwiek próbowało się zacząć. Wydaje mi się, że dla diagnostyki warto mieć wyniki badań.

Mam po pracy 3 godziny wolnego przed spotkaniem wieczornym, więc już rozmyślałam nad opcją z beta. Tylko już trochę szkoda mi kasy, bo test za te kilka dni prawdę mi powie.
    Ale w sumie nie rozważałam tego w kontekście „papierka” dla lekarza.
    Może to nie jest zły pomysł, ale z drugiej strony moje aktualne doświadczenie z nimi mówi mi, że to i tak by było potraktowane jako „za często się pani bada”, a jak się nie uda to „tak się zdarza, to normalne, proszę próbować dalej” szczególnie przy ogólnie bardzo dobrych wynikach 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia, 09:36

S_va_88 lubi tę wiadomość

„bądź dobrej myśli, bo po co być złej?” 🤞

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34
    🍀 8 cs
    💔 02.25 - 6tc
    💊 Pueria Uno, inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵
  • Kokosik Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj rano szybko poszłam siku żeby mnie nie korciło, a już chciałam testować 😂🤦🏼‍♀️
    No ale za wcześnie jeszcze choć bardzo boję się tej bieli w piątek. Same wiecie jak to jest, tu nie ma co pocieszać, taki już nasz los staraczek.
    Celowo wpisałam się wcześnej, bo i tak nie wytrzymałabym do dnia miesiączki 😅

S_va_88, Zosia667 lubią tę wiadomość

31 👩‍🦳 34 🧔‍♂️
    05.2024 rozpoczęcie starań
    11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔
    01.2025 walczymy od nowa 🍀

☀️ Jeszcze zaświeci słoneczko ☀️
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnMiPe wrote:
    Asiu, ja tak mam, nie zawsze i nie od zawsze, ale przeważnie. U mnie sytuacja taka: teraz w niedzielę zaczęłam plamić o 16:00 na brązowo, trochę jak takie błonki (?) brązowe. Wczoraj dopiero ok. 18:00 rozpoczął się okres. Lekarz powiedział, że w moim przypadku przez problemy tarczycowe może to wpływać na skoki i spadki progesteronu, zatem plamienia przed nie są czymś niepokojącym.

Karczoch - niech się tam usadawia wygodnie! <3
    A no właśnie i o ten progesteron mi się rozchodzi. Przed zajściem w ciążę lekarz powiedział że moje mam niedomoge 🤔 i teraz myślę czy to właśnie niski progesteron nie jest powodem tych plamien i tego że ta ciąża nie miała szansy się rozwinąć jak trzeba ... w dzień pozytywnej bety progesteron u mnie wynosił 7.5 także bardzo bardzo malutki...

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
  • Zosia667 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosik wrote:
    @justa28 🫂 🫂

Zosiu, a jaką dawkę codziennie bierzesz tej Wit. d? 2k?

Kokosik dużo braliśmy, jakieś 20k.
    Zawsze miała niedobory ale fakt od później jesieni już suplementowalismy.

👸33 🧔 33
    👩‍❤️‍👨 Rozpoczęcie starań od 10/2024
    👩‍❤️‍👨💊 Naturell Folian, B Complex, Wit.C, Wit.D+K2, Omega3, Magnez, Cynk, L-arginina
    👸 Cykle 26-29 dni, ⁉️Lekkie plamienia (brązowe na kilka dni przed spodziewaną miesiączką) które wcześniej traktowałam jako początek miesiączki)
    02/2025
    👸 ✓USG ✓Morfologia ✓Mocz ❗?TSH-2,730
    👸 ✓estradiol ✓LH ✓FSH ✓prolaktyna ✓testosteron– 3dc
    👸 ✓FT3 ✓FT4 ✓antyTPO ✓antyTG
    👸 ✓progesteron 20,20 ✓estradiol 192 -7dpo
    👸 ✓Cytologia
    04/2025
    👸 💊Euthyrox 12.5mcg, Jod 400 µg, Miovelia NAC
    👸🩺 Prog 19(7dpo) | TSH 4,25(6tyg. z Euthyrox)⁉️| WitD 150⁉️ | AMH ⏲️ | Endo: USG Tarczca ⏳
    🧔🩺
  • Kokosik Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia667 wrote:
    Kokosik dużo braliśmy, jakieś 20k.
    Zawsze miała niedobory ale fakt od później jesieni już suplementowalismy.
    Illleee? 🤯🤯🤯🤯🤯
    Naprawdę 20 000?

31 👩‍🦳 34 🧔‍♂️
    05.2024 rozpoczęcie starań
    11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔
    01.2025 walczymy od nowa 🍀

☀️ Jeszcze zaświeci słoneczko ☀️
  • White1 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosik wrote:
    Dzisiaj rano szybko poszłam siku żeby mnie nie korciło, a już chciałam testować 😂🤦🏼‍♀️
    No ale za wcześnie jeszcze choć bardzo boję się tej bieli w piątek. Same wiecie jak to jest, tu nie ma co pocieszać, taki już nasz los staraczek.
    Celowo wpisałam się wcześnej, bo i tak nie wytrzymałabym do dnia miesiączki 😅
    Doskonale rozumiem. Im dłużej się wytrzyma, tym krócej żyje się później w zawieszeniu między nieudanym cyklem a nowym cyklem.. wydaje mi się, że dam radę wytrzymać do piątku, to u mnie też planowany dzień @ więc eliminuję czas smutku do minimum 😊 tobie też kibicuję w tym oczekiwaniu, bo to mega trudne, a głowa robi swoje

Powder, Kokosik, S_va_88 lubią tę wiadomość

👧25 🧑26 🐈🐈
    ⏳️05.24 💉01.25

👧 PCOS | AMH 6.16 | brak owulacji
    🧑 Morfo 3% -> 4%
    Ruch A+B 26% -> 61% 🤯
    Ilość 77mln/ml (300mln łącznie)
    HBA 78% | MAR 1% | DFI 19%

❌️01 Lametta + Zivafert
    ❌️02 Lametta + Zivafert
    ❌️03 Lametta + Zivafert
    ⏳️04 Lametta
  • Meggi_** Przyjaciółka

Wysłany: 2 kwietnia, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Karczoch trzymam kciuki dalej 🤞🤞

Tez tak uwazam jak Lavenda, najlepiej byłoby się przemęczyć i nie nosić w ogóle wkładek, albo chociaz spróbować bardzo ograniczyć.

Ja tak generalnie w tym cyklu troche odpuszczam, ale robie testy owulacyjne aby wiedzieć co i jak, i tak w sobotę zobaczyłam jakis cien i myślę oo spoko, bo to był 11dc to myślę sie dzieje 😆 a tu robie kolejne dni, a tam kuzyn cienia i tyle, i dziś 15dc i dalej nic się nie zapowiada. A juz chcialam aby szybciej się ten cykl skończył 😔

Edit: Boże dziewczyny, z godzine post pisałam, a tu z 2 strony doszły w międzyczasie 😅😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia, 09:57

Lavenda, S_va_88 lubią tę wiadomość

32 👩 37 🧑

07.2021 Księżniczka 👸 3cs

06.2024 Start starań o rodzeństwo🤞

01.2025 Clo + Ovitrelle ❌️

27.03.2025 HSG - oba jajowody drożne 🍀
  • Ananabanana Nowa

Wysłany: 2 kwietnia, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsi wrote:
    Cześć kobietki,
    Jestem tu nowa. Staramy się z partnerem od 2 lat, pierwsza ciąża poroniona (konflikt). Chciałam się wpisać na testowanie na dzień dzisiejszy bo już dwa dni nie wytrzymam.
    Zrobiłam więc test, wklejam poniżej ( widzę cień cienia)
    Proszę o zdanie, co myślicie ?

https://zapodaj.net/plik-xQKd9sOvgA

Ja to myślę, że to nie jest cień, a piękna kreska.
    Gratulacje 🌷🥰

S_va_88, Ritkaa lubią tę wiadomość

• Marzycielka94 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu, pytałam o te plamienia mojego lekarza i machnął na nie ręką, bo uważa, że skoro owuluję to nie ma tematu, tak że tak 🙈

AnMiPe, assialbnn, Zosia667 lubią tę wiadomość

✨ Starania od 09/24 (8 cs)

👩 31
    ✔ USG, cytologia, potwierdzona owulacja
    ✔ TSH 1,42 (Euthyrox 25 mcg + jod)
    ✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
    ⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48)

👨 36
    ⬇️ A i B = 30 %
    ⬇️ Morfologia 2 %
  • kropka_aga Przyjaciółka

Wysłany: 2 kwietnia, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Odnośnie wkładek - ja je rzuciłam dzięki Adze Szuścik.... pierwszy tydzień się przemęczyłam i później było tylko lepiej :) Nigdy więcej wkładek. Jedynie używam na koniec @ jak mam tylko plamienie.

Co do wit. D3 ja biorę 4000 jednostek... myślałam, że to dużo, a wynik mam taki średni z marca, bo 27,8...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia, 10:10

Marzycielka94, S_va_88 lubią tę wiadomość

👱‍♀️ 92'
    👨 87'

Euthyrox N50
    Cykle 29-30 dni

Wit. D 4000
    Cytrynian Magnezu
    B-Complex

ferrytyna 45 (03.25)
    TSH - 2,4 (03.25)
    wit. D - 27,8 (03.25)
  • AnMiPe Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka94 wrote:
    Asiu, pytałam o te plamienia mojego lekarza i machnął na nie ręką, bo uważa, że skoro owuluję to nie ma tematu, tak że tak 🙈

O to to! Miałam identycznie!

Marzycielka94, assialbnn lubią tę wiadomość

🤶 29l. 🎅34 l.

Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
    💠IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa

💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, suple

▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️
  • ater Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:
    U mnie uczucie wbijania szpilki w podbrzusze (w jednym miejscu!) dalej trwa! Mam nadzieję, że to kropeczka walczy o implantację 🤭😝

Mocno trzymam kciuki 🤍 walcz kropeczku!

U mnie 11 dpo i katar, a jednocześnie mi wszystko śmierdzi, no nie wiem jak uspokoić Brajana🤪🤡

A i co do śluzu to czytałam, że lepiej nie sprawdzać go z majtek czy tak wkładki, bo miesza się z wydzieliną i nie jest to wiarygodne. Lepiej z sprzedać z szyjki. Ale też sprawdzam na majtkach jak coś haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia, 10:15

grazka0022, Paula08, Marzycielka94, S_va_88, Olisska lubią tę wiadomość

32🧝‍♀️33🧔🏻‍♂️
    02/25 💔
    nasz 5 cs i niech będzie ostatni ✨
    pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!
  • Marty.Na Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na USG. O dziwo jaja płodowego już nie było, ale zostało trochę endometrium. Nie wiem kiedy to się stało,bo moje krwawienie nie było jakieś duże. Bóle też do zniesienia
    Niedługo mam zabieg i nareszcie skończę ten koszmar. Najgorszym przeżyciem było dla mnie wypisywanie zgód po pochówek,badania i płeć. Dowiedziałam się, że musimy też podać imię w Urzędzie, ale z mężem ostatecznie zdecydowaliśmy, że nie będziemy nic sprawdzać i nadawać imienia. To było jajo bezzarodkowe,więc odpuścimy,bo z badań mogłoby o tak nic nie wyjść. Na pewno nie zapomnimy o tym, a nie chcemy więcej już w tym drążyć. Mąż jeszcze idzie na badanie nasienia, sam podjął taką decyzję, by na następny raz bardziej się przygotować

kropka_aga, Paula08, Darrika, assialbnn, S_va_88, Belia, Zosia667, Dżozu lubią tę wiadomość

30🙆🏻‍♀️ 33🧔🏼

Beta HCG:

08.03.25- 68.60
    10.03.25- 104.60
    12.03.25- 147.50
    14.03.25- 216.60
    19.03.25- 1036.60
    20.03.25- 1313.30 🎉
    02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔
  • kropka_aga Przyjaciółka

Wysłany: 2 kwietnia, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marty.Na wrote:
    Byłam na USG. O dziwo jaja płodowego już nie było, ale zostało trochę endometrium. Nie wiem kiedy to się stało,bo moje krwawienie nie było jakieś duże. Bóle też do zniesienia
    Niedługo mam zabieg i nareszcie skończę ten koszmar. Najgorszym przeżyciem było dla mnie wypisywanie zgód po pochówek,badania i płeć. Dowiedziałam się, że musimy też podać imię w Urzędzie, ale z mężem ostatecznie zdecydowaliśmy, że nie będziemy nic sprawdzać i nadawać imienia. To było jajo bezzarodkowe,więc odpuścimy,bo z badań mogłoby o tak nic nie wyjść. Na pewno nie zapomnimy o tym, a nie chcemy więcej już w tym drążyć. Mąż jeszcze idzie na badanie nasienia, sam podjął taką decyzję, by na następny raz bardziej się przygotować

Trzymaj się i żebyście szybko mieli to wszystko za sobą. Przytulam mocno!

Marty.Na lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 92'
    👨 87'

Euthyrox N50
    Cykle 29-30 dni

Wit. D 4000
    Cytrynian Magnezu
    B-Complex

ferrytyna 45 (03.25)
    TSH - 2,4 (03.25)
    wit. D - 27,8 (03.25)
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olisska wrote:
    @Loraa a jak tam u Ciebie? Masz już wyniki AMH?
    Dziś będę dzwonić czy jest ten wynik, w piątek jeszcze nie było. A tak to na ten moment dobrze, bo po owu (jeśli była 😂) mnie brzuch nie boli.

Na ten moment mam dobry humor i podejście do kwestii starań, ale pewnie tylko do testowania, znów będzie płacz.

A Ty jak tam? 😀

S_va_88 lubi tę wiadomość

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

7 cs 😿
    ⏸️ 0 razy

03.04.2025 - USG endometriozy
    28.04.2025 - wizyta w Klinice Niepłodności

👱‍♀️
    FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70) ❌
    LH (6,8 )
    Estradiol (22,00)
    TSH (1,98 )
    Anty TPO (83) ❗
    Witamina D (95,62)
    Ferrytyna ( 82,00)
    Witamina B12 ( 1006,00)

👨
    04.04 - badanie nasienia
  • Piret Znajoma

Wysłany: 2 kwietnia, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    A no właśnie i o ten progesteron mi się rozchodzi. Przed zajściem w ciążę lekarz powiedział że moje mam niedomoge 🤔 i teraz myślę czy to właśnie niski progesteron nie jest powodem tych plamien i tego że ta ciąża nie miała szansy się rozwinąć jak trzeba ... w dzień pozytywnej bety progesteron u mnie wynosił 7.5 także bardzo bardzo malutki...

Asiu mam tak samo i też uważam, że w tym tkwi problem. Tak podejrzewam, że u mnie to jest jeden z powodów dla których ciąża szybko się kończy jak ledwo coś zaskoczy ☹️ tzn. ja jestem w ogóle ciekawym przypadkiem, bo dwa dni po pozytywnym teście miałam progesteron na poziomie uwaga … 1 😖 to jest masakra jakaś. Myślicie, że przyjmowanie duphastonu zaraz po owulacji podratuje sytuację na tyle by pomóc???

👩🏼 34 🧔🏻‍♂️ 37

Cp, cb x 2 💔

💊 wit. B12, D, kwas foliowy, magnez, pregnafolin,

W trakcie diagnostyki
    MUCHa ✅
    Zespół antyfosfolipidowy ➡️
    Nadkrzepliwość ➡️
‹‹ 35 36 37 38 39 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ