Zając kica🐇, bocian leci🪺, w grudniu będą z tego dzieci🫄
-
WIADOMOŚĆ
-
kropka_aga wrote:Hej
Odnośnie wkładek - ja je rzuciłam dzięki Adze Szuścik.... pierwszy tydzień się przemęczyłam i później było tylko lepiejNigdy więcej wkładek. Jedynie używam na koniec @ jak mam tylko plamienie.
Co do wit. D3 ja biorę 4000 jednostek... myślałam, że to dużo, a wynik mam taki średni z marca, bo 27,8...kropka_aga lubi tę wiadomość
👧25 🧑26 🐈🐈
⏳️05.24 💉01.25
👧 PCOS | AMH 6.16 | brak owulacji
🧑 Morfo 3% -> 4%
Ruch A+B 26% -> 61% 🤯
Ilość 77mln/ml (300mln łącznie)
HBA 78% | MAR 1% | DFI 19%
❌️01 Lametta + Zivafert
❌️02 Lametta + Zivafert
❌️03 Lametta + Zivafert
⏳️04 Lametta -
Lilinka wrote:Idebralam wyniki kolejnego posiewu tym razem jeszcze inne mam bakterie: enterococcus spp i staphylococcus koagulazo-ujemny...
Mam zaplanowaną drożność (od pół roku czekam przez ciągłe bakterie) a tu znowu nie zrobię
Mam dość, jak raz a dobrze wytepić? Biorę probiotyki i dopochwowo (lactovaginal) i doustnie (trivagin), żel do higieny lactibios femina (z probiotykiem), dieta bez cukru, obniżone wegle, duzo bialka i nic, ciągle to wraca 😭😭😭
A antybiotyki tylko pogarszają i robi się blędne koło... musze też mieć wkładki (II faza cyklu - cyclogest - niestety część wylewa się) więc nie wiem czym innym musialabym to zastąpić, aby było sucho...
Może macie jakieś sprawdzone sposoby na ciagłe bakterie w posiewie?
Ja miałam ciągle jakieś bakterie, stany zapalne itp. Wkładki muszę nosić ze względu na niewielką nadżerkę przez którą mam często bardzo dużo śluzu, ale moja lekarka doradziła aby narazie tego nie ruszać i nic z tym nie robić, żeby nie zaburzać jeszcze bardziej mojej gospodarki hormonalnej, ufam jej więc tak sobie żyje z tym, ale do brzegu, przetestowałam milion maści, leków, antybiotyków, globulek i dalej wracało, ale odkąd zaczęłam używać pianki ginexid ciągłe infekcje zniknęły, także nie wiem czy to za sprawą tej pianki czy po prostu w końcu jest normalnie, ale warto spróbowaćS_va_88, Lilinka lubią tę wiadomość
11 cs 🍀
08.24💔 9tc 👼🏼
11.24 💔 cb
🙋🏽♀️
Progesteron 8,4
Testosteron 52,93
DHEA-SO4 319,5
Reszta badań 🔜04.25 🤞🏼
04.25 wizyta nowy ginekolog
05.25 ❓ Klinika niepłodności 😩 -
Dzień dobry!
Chciałam zapytać czy któraś z Was ma podobnie ?
Sluz plodny powinien być jak bialko jaja kurzego
A u mnie brak bardziej jest wodnisty
Mąż został na dni plodne w domu i współżyjemy codziennie
I sluzu brak od momenty wspolzycia
Czy to normalne ? Czy mam jakieś zaburzenia hormonalne?S_va_88 lubi tę wiadomość
-
White1 wrote:A jak długo suplementujesz i czy bierzesz D z/po posiłku z tłuszczem?
Odkąd się leczę na niedoczynność... czyli 12 lat, długo nie badałam wit. D i się troszkę zdziwiłam. Staram się brać zaraz po zjedzeniu śniadania ( z reguły jest w nim tłuszcz, czy to trochę masła, jakaś wędlina, ser), bo później to już mogę zapomniećWhite1 lubi tę wiadomość
👱♀️ 92'
👨 87'
Euthyrox N50
Cykle 29-30 dni
Wit. D 4000
Cytrynian Magnezu
B-Complex
ferrytyna 45 (03.25)
TSH - 2,4 (03.25)
wit. D - 27,8 (03.25) -
assialbnn wrote:Dziewczyny ile z Was plami przed miesiączką i konsultowało to lekarzem ? Ja zapomniałam o to zapytać swojej lekarki jak byłam na kontroli po poronieniu bo miałam tyle pytań że o tym zapomniałam 😒 Dwa miesiące przed ciąża przed miesiączkami plamiłam 2-3 dni i teraz znów historia się powtarza 🙄 Poniedziałek rano różowy sluz później cisza, wczoraj z rana znów różowo, wieczorem brązowe plamienie które jest do dziś. Raczej napewno będzie z tego miesiączka ale zastanawia się jakie teorie na ten temat maja lekarze 🙂 chyba zapisze się po miesiączce na wizytę by to obgadać 🤷♀️
Ja co miesiąc przed miesiączką plamie, raz 3 dni, raz 5 dni różnie to bywa, rozmawiałam z lekarzami o tym i jedni mówią że to normalne, ( moim zdaniem nie jest i jest bardzo męczące 😩), ale aktualna lekarka powiedziała że nie powinno tak być i najprawdopodobniej u mnie tak jest przez za niski progesteron, w piątek idę na resztę badań i będzie się ze mną kontaktowała aby skonsultować wyniki
kropka_aga, assialbnn lubią tę wiadomość
11 cs 🍀
08.24💔 9tc 👼🏼
11.24 💔 cb
🙋🏽♀️
Progesteron 8,4
Testosteron 52,93
DHEA-SO4 319,5
Reszta badań 🔜04.25 🤞🏼
Staraczka233 wrote:Dzień dobry!
Chciałam zapytać czy któraś z Was ma podobnie ?
Sluz plodny powinien być jak bialko jaja kurzego
A u mnie brak bardziej jest wodnisty
Mąż został na dni plodne w domu i współżyjemy codziennie
I sluzu brak od momenty wspolzycia
Czy to normalne ? Czy mam jakieś zaburzenia hormonalne?
Nie wiem czy dobrze podpowiem, ale może warto robić testy owulacyjne?miałabyś więcej pewności, że owu jest
👱♀️ 92'
👨 87'
Euthyrox N50
Cykle 29-30 dni
Wit. D 4000
Cytrynian Magnezu
B-Complex
ferrytyna 45 (03.25)
TSH - 2,4 (03.25)
wit. D - 27,8 (03.25) -
Piret wrote:Asiu mam tak samo i też uważam, że w tym tkwi problem. Tak podejrzewam, że u mnie to jest jeden z powodów dla których ciąża szybko się kończy jak ledwo coś zaskoczy ☹️ tzn. ja jestem w ogóle ciekawym przypadkiem, bo dwa dni po pozytywnym teście miałam progesteron na poziomie uwaga … 1 😖 to jest masakra jakaś. Myślicie, że przyjmowanie duphastonu zaraz po owulacji podratuje sytuację na tyle by pomóc???
Też tak miałam. Po dwóch kreskach zbadałam betę i proga i wynosił on całe 2.
Aktualnie lekarz powiedział, że jak teraz wyłapie dwie kreski to mam się zgłosić po wspomaganie. Ale też zastanawiałam się nad tym czy nie lepiej byłoby brać go od owulacji czy coś. Nie wiem, nie wiem.
Ater - też sprawdzałam w okolicy szyjki swego czasu namiętnie, ale naczytałam sie o infekcjach i mocno to ograniczyłam, bo ciąży i tak z niej raczej nie wyczytam 🤣
Piret, assialbnn, S_va_88, Olisska lubią tę wiadomość
„bądź dobrej myśli, bo po co być złej?” 🤞
🙎♀️🧔♂️ 34
🍀 8 cs
💔 02.25 - 6tc
💊 Pueria Uno, inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵 -
Lulu14 wrote:Ja co miesiąc przed miesiączką plamie, raz 3 dni, raz 5 dni różnie to bywa, rozmawiałam z lekarzami o tym i jedni mówią że to normalne, ( moim zdaniem nie jest i jest bardzo męczące 😩), ale aktualna lekarka powiedziała że nie powinno tak być i najprawdopodobniej u mnie tak jest przez za niski progesteron, w piątek idę na resztę badań i będzie się ze mną kontaktowała aby skonsultować wyniki
Ja pierwszy raz w życiu plamiłam w marcu - 3 dni przed @. Byłam pewna, że to ciąża, bo nigdy tak nie miałam + objawy sugerujące również ciąże. Mam zamiar zrobić komplet badań hormonalnych i iść do gina z tym... bo nie podobało mi się to co się zadziało w tym cyklu. Może to jednorazowe, ale przynajmniej będę miała pewność i przy okazji badania. Bo na końcu się okaże, że w ciążę nie zachodzę, bo coś się wydarzyło z hormonamiWiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia, 10:43
Lulu14, Powder, S_va_88, Zosia667 lubią tę wiadomość
👱♀️ 92'
👨 87'
Euthyrox N50
Cykle 29-30 dni
Wit. D 4000
Cytrynian Magnezu
B-Complex
ferrytyna 45 (03.25)
TSH - 2,4 (03.25)
wit. D - 27,8 (03.25) -
White1 wrote:Doskonale rozumiem. Im dłużej się wytrzyma, tym krócej żyje się później w zawieszeniu między nieudanym cyklem a nowym cyklem.. wydaje mi się, że dam radę wytrzymać do piątku, to u mnie też planowany dzień @ więc eliminuję czas smutku do minimum 😊 tobie też kibicuję w tym oczekiwaniu, bo to mega trudne, a głowa robi swoje
Więc w piątek 11dc - jak jutro jeszcze wytrzymam i nie zatestuję to będzie sukces
Akurat w moim przypadku czy testuję za wcześnie czy nie, psychicznie boli tak samo. Szkoda mi tylko poniżej tych zmarnowanych testów dlatego staram się wytrzymać, bo może i są tanie, ale ile ja już ich zmarnowałam. Dziesiątki jak nie setkigrazka0022, White1, Marzycielka94, S_va_88 lubią tę wiadomość
31 👩🦳 34 🧔♂️
05.2024 rozpoczęcie starań
11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔
01.2025 walczymy od nowa 🍀
☀️ Jeszcze zaświeci słoneczko ☀️ -
Kokosik wrote:U mnie planowany dzień 🐒 to niedziela
Więc w piątek 11dc - jak jutro jeszcze wytrzymam i nie zatestuję to będzie sukces
Akurat w moim przypadku czy testuję za wcześnie czy nie, psychicznie boli tak samo. Szkoda mi tylko poniżej tych zmarnowanych testów dlatego staram się wytrzymać, bo może i są tanie, ale ile ja już ich zmarnowałam. Dziesiątki jak nie setki
Ja nawet wolę wczesniej, wiem na czym stoję i niespodziewam się cuduWhite1, Kokosik, S_va_88 lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
13 cs
9 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
1 cykl stymulowany Aromkiem ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
PCOS, długie cykle (ok.30-33 dni)
04.03 - 🩸 Stymulacja Aromkiem i Clo🍀
21.03 - 🥚
5.04 - testowanie
🔜
13.03 - monitoring - pęcherzyk 13x14mm
17.03 - monitoring - pęcherzyk 15x16mm
20.03 - monitoring - pęcherzyk 20x20mm + Ovitrelle
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Zosia667 wrote:Nie byłam i byłam na czczo jak coś, zbadam jeszcze jutro ponownie, kuźwa no miało być niższe bo optymalnie poniżej 2.
Było 2,7 a teraz po lekach 4.2
Panel tarczycowy był w poprzednim cyklu przed wizytą o endokrynolog
TSH 2.73
3,96 FT3
12,70 FT4
0.28 antyTPO
0.63 antyTG
możesz sprawdzić w kalkulatorze, tylko musisz wprowadzić ręcznie normy laboratoryjne
https://nutrihelp.pl/kalkulator-optymalnego-poziomu-hormonow/Zosia667 lubi tę wiadomość
👩🏻34🧔🏻♂️36🐶x2 -
grazka0022 wrote:Ja nawet wolę wczesniej, wiem na czym stoję i niespodziewam się cudu
Kokosik, S_va_88 lubią tę wiadomość
👧25 🧑26 🐈🐈
⏳️05.24 💉01.25
👧 PCOS | AMH 6.16 | brak owulacji
🧑 Morfo 3% -> 4%
Ruch A+B 26% -> 61% 🤯
Ilość 77mln/ml (300mln łącznie)
HBA 78% | MAR 1% | DFI 19%
❌️01 Lametta + Zivafert
❌️02 Lametta + Zivafert
❌️03 Lametta + Zivafert
⏳️04 Lametta -
kropka_aga wrote:Nie wiem czy dobrze podpowiem, ale może warto robić testy owulacyjne?
miałabyś więcej pewności, że owu jest
Dziękuję za odpowiedź
Testy owulacyjne robię od 3 cykli
Mierze temperaturę powoli wzrasta do góry
Piersi bolą bardzo
A sluzu przy wspolzyciu nie makropka_aga lubi tę wiadomość
-
kropka_aga wrote:Ja pierwszy raz w życiu plamiłam w marcu - 3 dni przed @. Byłam pewna, że to ciąża, bo nigdy tak nie miałam + objawy sugerujące również ciąże. Mam zamiar zrobić komplet badań hormonalnych i iść do gina z tym... bo nie podobało mi się to co się zadziało w tym cyklu. Może to jednorazowe, ale przynajmniej będę miała pewność i przy okazji badania. Bo na końcu się okaże, że w ciążę nie zachodzę, bo coś się wydarzyło z hormonami
Ja mimo że co miesiąc tak mam, zawsze się łudzę że może to jednak nie 🐒 tylko implantacja i tak sobie żyje w tym moim błędnym kole wkręcając sobie, że to wcale nie jest zbliżająca się miesiączka 🤡
kropka_aga, Kokosik, assialbnn lubią tę wiadomość
11 cs 🍀
08.24💔 9tc 👼🏼
11.24 💔 cb
🙋🏽♀️
Progesteron 8,4
Testosteron 52,93
DHEA-SO4 319,5
Reszta badań 🔜04.25 🤞🏼
Zosiu, ja AMH badałam w szpitalu, mają tam laboratorium, ale akurat to badają gdzieś indziej. Zastanawiam się czy nie powtórzyć w kolejnym cyklu, prywatnie, ale też muszę dopytać czy badają na miejscu czy przewożą.
Co do Wit. D to ja teraz brałam 10 tys. jednostek i mam wynik 98.kropka_aga, Zosia667 lubią tę wiadomość
👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
7 cs 😿
⏸️ 0 razy
03.04.2025 - USG endometriozy
28.04.2025 - wizyta w Klinice Niepłodności
👱♀️
FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70) ❌
LH (6,8 )
Estradiol (22,00)
TSH (1,98 )
Anty TPO (83) ❗
Witamina D (95,62)
Ferrytyna ( 82,00)
Witamina B12 ( 1006,00)
👨
04.04 - badanie nasienia -
Lulu14 wrote:Ja mimo że co miesiąc tak mam, zawsze się łudzę że może to jednak nie 🐒 tylko implantacja i tak sobie żyje w tym moim błędnym kole wkręcając sobie, że to wcale nie jest zbliżająca się miesiączka 🤡
Zwariowałabym, gdybym tak miała co miesiąc...Lulu14 lubi tę wiadomość
👱♀️ 92'
👨 87'
Euthyrox N50
Cykle 29-30 dni
Wit. D 4000
Cytrynian Magnezu
B-Complex
ferrytyna 45 (03.25)
TSH - 2,4 (03.25)
wit. D - 27,8 (03.25) -
Aaaa teraz tak piszecie o nadżerce, rzeczywiście, kiedyś inny lekarz mi powiedział, że najprawdopodobniej ona jest przyczyną plamienia przed 🐒, ale póki jest „w ryzach”, to jest okej i mam się tym nie martwić.
Sęk w tym, że ja i tak się o to trochę martwię 😂Zosia667 lubi tę wiadomość
✨ Starania od 09/24 (8 cs)
👩 31
✔ USG, cytologia, potwierdzona owulacja
✔ TSH 1,42 (Euthyrox 25 mcg + jod)
✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48)
👨 36
⬇️ A i B = 30 %
⬇️ Morfologia 2 % -
Loraa wrote:Zosiu, ja AMH badałam w szpitalu, mają tam laboratorium, ale akurat to badają gdzieś indziej. Zastanawiam się czy nie powtórzyć w kolejnym cyklu, prywatnie, ale też muszę dopytać czy badają na miejscu czy przewożą.
Co do Wit. D to ja teraz brałam 10 tys. jednostek i mam wynik 98.✨ Starania od 09/24 (8 cs)
👩 31
✔ USG, cytologia, potwierdzona owulacja
✔ TSH 1,42 (Euthyrox 25 mcg + jod)
✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48)
👨 36
⬇️ A i B = 30 %
⬇️ Morfologia 2 % -
kropka_aga wrote:Zwariowałabym, gdybym tak miała co miesiąc...
Jestem bardzo blisko zwariowania 😅 Bywają dni że płaczę i mam doła, a bywają takie że śmieje się sama z siebie 😂
Ostatnio powiedziałam mężowi o staraczkowym Brajanie, wiecie co powiedział? „O to nie tylko ty tak masz 😂”kropka_aga, Marzycielka94, S_va_88, Olisska, Zosia667 lubią tę wiadomość
11 cs 🍀
08.24💔 9tc 👼🏼
11.24 💔 cb
🙋🏽♀️
Progesteron 8,4
Testosteron 52,93
DHEA-SO4 319,5
Reszta badań 🔜04.25 🤞🏼
Lulu14 wrote:Jestem bardzo blisko zwariowania 😅 Bywają dni że płaczę i mam doła, a bywają takie że śmieje się sama z siebie 😂
Ostatnio powiedziałam mężowi o staraczkowym Brajanie, wiecie co powiedział? „O to nie tylko ty tak masz 😂”
Przynajmniej wie, że to "normalny" stan umysłu 😅 😅Lulu14, Marzycielka94, S_va_88 lubią tę wiadomość
👱♀️ 92'
👨 87'
Euthyrox N50
Cykle 29-30 dni
Wit. D 4000
Cytrynian Magnezu
B-Complex
ferrytyna 45 (03.25)
TSH - 2,4 (03.25)
wit. D - 27,8 (03.25)