Zając kica🐇, bocian leci🪺, w grudniu będą z tego dzieci🫄
-
WIADOMOŚĆ
-
karczoch321 wrote:Też tak miałam. Po dwóch kreskach zbadałam betę i proga i wynosił on całe 2.
Aktualnie lekarz powiedział, że jak teraz wyłapie dwie kreski to mam się zgłosić po wspomaganie. Ale też zastanawiałam się nad tym czy nie lepiej byłoby brać go od owulacji czy coś. Nie wiem, nie wiem.
No dokładnie, też mój lekarz wspominał, żeby po pozytywnym teście samemu brać ale ja wyczytałam że najlepiej właśnie już po owulacji strasznie się boję przegapić dobry moment, bo jeśli coś miałoby zależeć ode mnie i dałabym ciała, to ciężko byłoby mi nie obwiniać siebie za kolejne niepowodzenie ☹️👩🏼 34 🧔🏻♂️ 37
Cp, cb x 2 💔
💊 wit. B12, D, kwas foliowy, magnez, pregnafolin,
W trakcie diagnostyki
MUCHa ✅
Zespół antyfosfolipidowy ➡️
Nadkrzepliwość ➡️ -
Marzycielka94 wrote:Aaaa teraz tak piszecie o nadżerce, rzeczywiście, kiedyś inny lekarz mi powiedział, że najprawdopodobniej ona jest przyczyną plamienia przed 🐒, ale póki jest „w ryzach”, to jest okej i mam się tym nie martwić.
Sęk w tym, że ja i tak się o to trochę martwię 😂
Ja też mam nadżerkę, początkowe cykle starań tak pierwsze 6-7 cykli pamiętam też plamiłam 2-3 dni raz nawet 5 dni przed @, potem zaczęłam brać suple, mleczko pszczele i plamienia ustały i do teraz mam spokój póki co. A nadżerka jak była tak jest 😅Marzycielka94, Zosia667 lubią tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
Walczymy dalej 13cs 🤞
Nasze ostatnie "do 3 razy sztuka"😁Musi się udać ☘️ -
Marzycielka94 wrote:Aaaa teraz tak piszecie o nadżerce, rzeczywiście, kiedyś inny lekarz mi powiedział, że najprawdopodobniej ona jest przyczyną plamienia przed 🐒, ale póki jest „w ryzach”, to jest okej i mam się tym nie martwić.
Sęk w tym, że ja i tak się o to trochę martwię 😂
Kurcze, nigdy nie słyszałam że to może być przyczyną, pod koniec kwietnia mam wizytę u nowej ginekolog, jeśli oczywiście nie zapomnę to na pewno się zapytam o to i może czas zrobić z tym porządek 🤷♀️11 cs 🍀
08.24💔 9tc 👼🏼
11.24 💔 cb
🙋🏽♀️
Progesteron 8,4
Testosteron 52,93
DHEA-SO4 319,5
Reszta badań 🔜04.25 🤞🏼
04.25 wizyta nowy ginekolog
05.25 ❓ Klinika niepłodności 😩 -
Dziewczyny, widziałam, że przewijał się temat stosowania wkładek. A co myślicie o stosowaniu tamponów ? Praktycznie od początku gdy tylko pojawiła się u mnie miesiączka używam tamponów. Nigdy nie miałam problemów z infekcjami, a jeśli była jakaś to kilka dobrych lat temu, dokładnie nawet nie pamiętam kiedy, wymazy robiłam wszystko okej. Kiedyś spotkałam się z jakimś artykułem, że ciągłe stosowanie tamponów może wiązać się z trudnościami z zajściem w ciążę …ale nie wiem czy w to wierzyć… 🫣
S_va_88 lubi tę wiadomość
🙋🏽♀️30🙋🏽♂️32 +🐶
Starania od 6 miesięcy.
Regularne cykle 29 dni.
👩🏽
Amh 3,84
LH 5,70
FSH 5,45
SHBG 116,6
Tsh 1,53
Ft4 1,09
Prolaktyna 24,29
Progesteron 7dpo 17,90 ( 2.04)
Estradiol 3dc 30,4
Ferrytyna 13,61🔽
Cytologia ✅
👨🏽 wyniki nasienia :
Koncentracja 42 mln
Całkowita liczba plemników 248 mln
Ruch całkowity 57
Morfologia: 3%🔽
Suple: prenacare start, omegaMeprenatal, magnez oraz żelazo (Sorbifer) 😊
Przed badaniem drożności jajowodów, pierwszy cykl stymulowany ovitrelle🤞🏽🙏🏾 -
Lulu14 wrote:Kurcze, nigdy nie słyszałam że to może być przyczyną, pod koniec kwietnia mam wizytę u nowej ginekolog, jeśli oczywiście nie zapomnę to na pewno się zapytam o to i może czas zrobić z tym porządek 🤷♀️
Lulu14 lubi tę wiadomość
✨ Starania od 09/24 (8 cs)
👩 31
✔ USG, cytologia, potwierdzona owulacja
✔ TSH 1,42 (Euthyrox 25 mcg + jod)
✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48)
👨 36
⬇️ A i B = 30 %
⬇️ Morfologia 2 % -
Paula08 wrote:Dziewczyny, widziałam, że przewijał się temat stosowania wkładek. A co myślicie o stosowaniu tamponów ? Praktycznie od początku gdy tylko pojawiła się u mnie miesiączka używam tamponów. Nigdy nie miałam problemów z infekcjami, a jeśli była jakaś to kilka dobrych lat temu, dokładnie nawet nie pamiętam kiedy, wymazy robiłam wszystko okej. Kiedyś spotkałam się z jakimś artykułem, że ciągłe stosowanie tamponów może wiązać się z trudnościami z zajściem w ciążę …ale nie wiem czy w to wierzyć… 🫣
Paula08, S_va_88 lubią tę wiadomość
✨ Starania od 09/24 (8 cs)
👩 31
✔ USG, cytologia, potwierdzona owulacja
✔ TSH 1,42 (Euthyrox 25 mcg + jod)
✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48)
👨 36
⬇️ A i B = 30 %
⬇️ Morfologia 2 % -
Paula08 wrote:Dziewczyny, widziałam, że przewijał się temat stosowania wkładek. A co myślicie o stosowaniu tamponów ? Praktycznie od początku gdy tylko pojawiła się u mnie miesiączka używam tamponów. Nigdy nie miałam problemów z infekcjami, a jeśli była jakaś to kilka dobrych lat temu, dokładnie nawet nie pamiętam kiedy, wymazy robiłam wszystko okej. Kiedyś spotkałam się z jakimś artykułem, że ciągłe stosowanie tamponów może wiązać się z trudnościami z zajściem w ciążę …ale nie wiem czy w to wierzyć… 🫣
Ja używam tamponów odkąd pamiętam, nie potrafię inaczej, czuje się bardziej komfortowo, ale jeśli faktycznie to ma jakiś wpływ, chyba trzeba będzie się przeprosić z podpaskami i jakoś się przełamać 🤷♀️Paula08, Marzycielka94, S_va_88 lubią tę wiadomość
11 cs 🍀
08.24💔 9tc 👼🏼
11.24 💔 cb
🙋🏽♀️
Progesteron 8,4
Testosteron 52,93
DHEA-SO4 319,5
Reszta badań 🔜04.25 🤞🏼
04.25 wizyta nowy ginekolog
05.25 ❓ Klinika niepłodności 😩 -
karczoch321 wrote:Mam po pracy 3 godziny wolnego przed spotkaniem wieczornym, więc już rozmyślałam nad opcją z beta. Tylko już trochę szkoda mi kasy, bo test za te kilka dni prawdę mi powie.
Ale w sumie nie rozważałam tego w kontekście „papierka” dla lekarza.
Może to nie jest zły pomysł, ale z drugiej strony moje aktualne doświadczenie z nimi mówi mi, że to i tak by było potraktowane jako „za często się pani bada”, a jak się nie uda to „tak się zdarza, to normalne, proszę próbować dalej” szczególnie przy ogólnie bardzo dobrych wynikach 🤷♀️Marzycielka94, S_va_88 lubią tę wiadomość
Starania od 04/24, od 11/24 z pomocą medyczną 💉
03/25 cb? (13 cs)
14 cs ✨
❌ niedrożny kanał szyjki macicy
03/25 kariotypy ⏳
04/04/25 badanie drożności jajowodów z poszerzeniem kanału szyjki macicy, histeroskopia -
Dziewczyny, a jak już jesteśmy w temacie okołookresowym, to miewa któraś cykle, w których krew pojawia się częściej tylko w toalecie a na podpasce jest czysto? Tak jakby potrzebowała dodatkowego rozluźnienia, żeby wyjść na zewnątrz 🫣 sorki za bycie obrzydliwcem, ale jakoś mnie to zaczęło nurtować 😂
Marzycielka94, S_va_88, Zosia667 lubią tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 33 🐶 2 🐶 4
🔮Staranie na luzie od 02.2024
🔬Świadome staranie od 02.2025
⏳3 cs in progress
🏁 12.2026
👩🏻🦱ona
🩺 niedoczynność tarczycy
💊 kwas foliowy, witamina D3, euthyrox, brintellix
🔬AMH 2,04 ng/ml
🧔🏻♂️on
🔬 morfologia 2%
🔬 ruch A + B 25% -
Podziwiam Was tamponowe laski. Mnie trzeci tampon pod rząd już po prostu boli. Używam, jak chcę np. podwójną ochronę, czyli tampon + podpaska, ale jak go wyjmę, to już kolejnego staram się nie aplikować, bo czuję duży dyskomfort. Podpasek też nie lubię, bo wiadomo, są mało higieniczne, podrażniają itd. Kubeczek odpada - nie miałabym jaj go opłukiwać we wspólnej łazience w pracy. W ogóle to nie lubię okresu (piszę to, będąc w trakcie, o ironio), mogłabym przez co najmniej 9 miesięcy go nie mieć.
Lulu14, Powder, Loraa, Paula08, S_va_88 lubią tę wiadomość
🤶 29l. 🎅34 l.
Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
💠IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, suple
▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️ -
Powder wrote:Dziewczyny, a jak już jesteśmy w temacie okołookresowym, to miewa któraś cykle, w których krew pojawia się częściej tylko w toalecie a na podpasce jest czysto? Tak jakby potrzebowała dodatkowego rozluźnienia, żeby wyjść na zewnątrz 🫣 sorki za bycie obrzydliwcem, ale jakoś mnie to zaczęło nurtować 😂
Dlatego używam głównie tamponów
Podpasek nigdy, wkładki pod koniec 🐒
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia, 11:37
31 👩🦳 34 🧔♂️
05.2024 rozpoczęcie starań
11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔
01.2025 walczymy od nowa 🍀
☀️ Jeszcze zaświeci słoneczko ☀️ -
@karczoch ja też mam w szafce utrogesan i luteinę doustną z poprzedniej ciąży i tak samo zgodnie z zaleceniem lekarza mam to brać jak tylko zobaczę 2 kreski. Nie wiem też jakiego proga mam po owulce, bo nigdy nie badałam. Jak straciłam ciążę miałam 11
Jeśli masz niskiego proga po uwalcji to myślę, że warto skonsultować to z lekarzem i brać właśnie wcześniej - dla wspomagania31 👩🦳 34 🧔♂️
05.2024 rozpoczęcie starań
11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔
01.2025 walczymy od nowa 🍀
☀️ Jeszcze zaświeci słoneczko ☀️ -
brilka wrote:Rozumiem z ta kasa, ja też tak myślałam że po co się nakręcać i wydawać kasę na testy i betę ale ostatecznie nie żałuję, bo razem z tymi testami, objawami i wynikiem który odbiegał od pozostałych miesięcy mam przynajmniej dowód, że nie zwariowałam. Choc lekarz w klinice powiedział, że to żadna ciąża bo beta poniżej 5. Diagnostycznie wolę to mieć w dokumentach, bo może kiedyś jakiś lekarz się tym zainteresuje 🙈
Ja to usłyszałam przy becie 8 i krwawieniu. Że taka ciąża to jeszcze nie ciąża i to równie dobrze może być okreswięcej nie poszłam do tej kobiety
„bądź dobrej myśli, bo po co być złej?” 🤞
🙎♀️🧔♂️ 34
🍀 8 cs
💔 02.25 - 6tc
💊 Pueria Uno, inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵 -
Ja noszę tylko podpaski, zawsze. Ale chyba moje okresy nie są takie straszne, bo mi nigdy nic nie przecieka ani nic..
S_va_88 lubi tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
13 cs
9 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
1 cykl stymulowany Aromkiem ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
PCOS, długie cykle (ok.30-33 dni)
04.03 - 🩸 Stymulacja Aromkiem i Clo🍀
21.03 - 🥚
5.04 - testowanie
🔜
13.03 - monitoring - pęcherzyk 13x14mm
17.03 - monitoring - pęcherzyk 15x16mm
20.03 - monitoring - pęcherzyk 20x20mm + Ovitrelle
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
A jak dla mnie to kubeczek jest najwygodniejszy, bo:
1. Nie wysusza tak jak tampony
2. Nie trzeba go tak często wymieniać
3. Łatwo kontrolować intensywność krwawienia przez miarkę na kubeczku
4. Nic nie uciska bokiem
5. Na basenie czy w innym takim miejscu też mi się lepiej sprawdza niż tampony, bo nie stresuję się wystającym sznureczkiem, nie martwię się tym, że nasiąknie wodą
Finansowo też wychodzi lepiej, ja kupuję te z Facelle w Rossmannie. Raz kupiłam do przetestowania i nie wróciłam do podpasek czy tamponówPaula08, Wianek, Nana11, S_va_88 lubią tę wiadomość
👧25 🧑26 🐈🐈
⏳️05.24 💉01.25
👧 PCOS | AMH 6.16 | brak owulacji
🧑 Morfo 3% -> 4%
Ruch A+B 26% -> 61% 🤯
Ilość 77mln/ml (300mln łącznie)
HBA 78% | MAR 1% | DFI 19%
❌️01 Lametta + Zivafert
❌️02 Lametta + Zivafert
❌️03 Lametta + Zivafert
⏳️04 Lametta -
Kokosik wrote:Tak, ja tak mam. Mam wrażenie, że to kwestia „pozycji”
Dlatego używam głównie tamponów
Podpasek nigdy, wkładki pod koniec 🐒Kokosik, Marzycielka94, Paula08, S_va_88, Zosia667 lubią tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 33 🐶 2 🐶 4
⏳3 cs in progress
🏁 12.2026
👩🏻🦱ona
🩺 niedoczynność tarczycy
🔬AMH 2,04 ng/ml
🧔🏻♂️on
🔬 morfologia 2%
🔬 ruch A + B 25% -
Kokosik wrote:@karczoch ja też mam w szafce utrogesan i luteinę doustną z poprzedniej ciąży i tak samo zgodnie z zaleceniem lekarza mam to brać jak tylko zobaczę 2 kreski. Nie wiem też jakiego proga mam po owulce, bo nigdy nie badałam. Jak straciłam ciążę miałam 11
Jeśli masz niskiego proga po uwalcji to myślę, że warto skonsultować to z lekarzem i brać właśnie wcześniej - dla wspomagania
W tym cyklu mam 13, więc taki se. W większości zawsze między 18, a 22.
Ale w tym udanym miałam 21 i to też nie pomogło, po pozytywnym teście spadł do 2 🤷♀️
Luteinę mam w domu, więc jak coś to mogę szybko wdrożyć. Ale bez zalecenia lekarza nie wiem czy powinnam 🤷♀️Kokosik lubi tę wiadomość
„bądź dobrej myśli, bo po co być złej?” 🤞
🙎♀️🧔♂️ 34
🍀 8 cs
💔 02.25 - 6tc
💊 Pueria Uno, inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵 -
White1 wrote:A jak dla mnie to kubeczek jest najwygodniejszy, bo:
4. Nic nie uciska bokiem
5. Na basenie czy w innym takim miejscu też mi się lepiej sprawdza niż tampony, bo nie stresuję się wystającym sznureczkiem, nie martwię się tym, że nasiąknie wodą
Finansowo też wychodzi lepiej, ja kupuję te z Facelle w Rossmannie. Raz kupiłam do przetestowania i nie wróciłam do podpasek czy tamponów
Myślałam ostatnio o kubeczku ale słyszałam też opinie, że się czasem przesuwa i może przez to przeciekać. Poza tym zapytam wprost czy nie ma problemu z jego zakładaniem? 😁 i czy podczas siedzenia nic nie uwiera? Mam jakieś głupie wyobrażenie, że to się nie zmieści i jak się napełni to nie będę w stanie wyjąć🤣😱AnMiPe, Powder, S_va_88 lubią tę wiadomość
👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
starania od kwietnia 2024 r.
10.2024 biochem 💔
Badania z I etapu ✓
Drożność ✓
AMH: 3,38
FSH: 6,70
badanie nasienia ✓
Suple: jabłczan magnezu, Omega3, olej z czarnuszki, olej z wiesiołka, witamina D3, witamina C, Inofem, mleczko pszczele, zioła na torbiele jajników
❌ostatnie cykle bezowulacyjne
stymulacja Aromek+Ovitrelle+Duphaston
marzec ❌
13 cs 🤞🏼 kwiecień -> 7.04 monitoring -
White1 wrote:A jak dla mnie to kubeczek jest najwygodniejszy, bo:
4. Nic nie uciska bokiem
Finansowo też wychodzi lepiej, ja kupuję te z Facelle w Rossmannie. Raz kupiłam do przetestowania i nie wróciłam do podpasek czy tamponówS_va_88 lubi tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 33 🐶 2 🐶 4
⏳3 cs in progress
🏁 12.2026
👩🏻🦱ona
🩺 niedoczynność tarczycy
🔬AMH 2,04 ng/ml
🧔🏻♂️on
🔬 morfologia 2%
🔬 ruch A + B 25% -
Powder wrote:Dziewczyny, a jak już jesteśmy w temacie okołookresowym, to miewa któraś cykle, w których krew pojawia się częściej tylko w toalecie a na podpasce jest czysto? Tak jakby potrzebowała dodatkowego rozluźnienia, żeby wyjść na zewnątrz 🫣 sorki za bycie obrzydliwcem, ale jakoś mnie to zaczęło nurtować 😂
Ja czasem mam tak, że na podpasce ledwo co, a jak idę siku to na dnie muszli wielka plama krwi tak jakby faktycznie potrzebne było rozluźnienie i pozycja do wylotu 🤣 tutaj na forum myślę, póki fotek noe wrzucamy to nie ma tematu tabu hahagrazka0022, Marzycielka94, Powder, Meggi_**, S_va_88, Olisska, Zosia667 lubią tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
Walczymy dalej 13cs 🤞
Nasze ostatnie "do 3 razy sztuka"😁Musi się udać ☘️