X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zając kica🐇, bocian leci🪺, w grudniu będą z tego dzieci🫄
Odpowiedz

Zając kica🐇, bocian leci🪺, w grudniu będą z tego dzieci🫄

Oceń ten wątek:
  • S_va_88 Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilgiana wrote:
    Jak miło widzieć, że ledwo miesiąc się zaczął a już niektórym przyniósł dwie kreseczki ☺️

@MimiM29 @Cebulka35 @PaulinaNnn gratulacje! 🩷🤞🏻🍀

Za nami ciężki dzień, byliśmy na pogrzebie brata mojego męża, popełnił samobójstwo 😥 myślałam, że te emocje zdążyły trochę nam opaść przez te 12 dni czekania na pogrzeb, jednak uderzyły z podwójną mocą. Coś okropnego 😥 Przepraszam dziewczyny, musiałam się wygadać..

Trzymam kciuki za testujące w przyszłych dniach, oczywiście za wszystkie testujące w kwietniu też 🤞🏻🍀
    Dobrze, że się wygadałaś. Tu nie tylko o testach i owulkach. Oprócz marzeń o dziecku, życie jest życiem i jak widać przechodzi się też inne nieszczęścia. Strasznie współczuję przeżyć. A Twojemu mężowi straty brata......niestety znam ten ból, okoliczności śmierci inne, ale też nagle i nie do przewidzenia 🖤🫂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia, 13:38

20.08.2024 OM
    21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 🖤👼
  • White1 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula08 wrote:
    Kurczę, dziewczyny zaintrygowałyście mnie tym kubeczkiem, nigdy nie testowałam, ale może to nie być taki głupi pomysł, ale mam pytanie… np 1 czy 2 dzień okresu jak jest najwięcej krwi, nie boicie się, że zacznie przeciekać ? 🫣 co ile go musicie „opróżniać” ?
    W przeciwieństwie do tamponów jak się zapełni to nadmiar zatrzymuje, a nie przecieka, bo działa trochę jak korek, nie ma gdzie uciekać. Przy mocniejszym krwawieniu wymieniam go z samego rana, raz w ciągu dnia i przed spaniem. Przy mniejszym krwawieniu wymieniam rano i przed spaniem 😊 zdarzało mi się go wymieniać w pracy w toaletach i nie miałam z tym problemu

Paula08 lubi tę wiadomość

👧25 🧑26 🐈🐈
    ⏳️05.24 💉01.25

👧 PCOS | AMH 6.16 | brak owulacji
    🧑 Morfo 3% -> 4%
    Ruch A+B 26% -> 61% 🤯
    Ilość 77mln/ml (300mln łącznie)
    HBA 78% | MAR 1% | DFI 19%

❌️01 Lametta + Zivafert
    ❌️02 Lametta + Zivafert
    ❌️03 Lametta + Zivafert
    ⏳️04 Lametta
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilgiana, kochana bardzo bardzo mi przykro 🫂🫂 Tule i trzymajcie się z mężem :( 🫂

S_va_88 lubi tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024
    13 cs
    9 cykli naturalnych ❌
    2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
    1 cykl stymulowany Aromkiem ❌

👩25 lat
    👨26 lat
    🐶4 lata

✨Euthyrox 25 + Glucophage
    PCOS, długie cykle (ok.30-33 dni)

04.03 - 🩸 Stymulacja Aromkiem i Clo🍀
    21.03 - 🥚
    5.04 - testowanie

🔜
    13.03 - monitoring - pęcherzyk 13x14mm
    17.03 - monitoring - pęcherzyk 15x16mm
    20.03 - monitoring - pęcherzyk 20x20mm + Ovitrelle

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Piret Koleżanka

Wysłany: 2 kwietnia, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    Lekarz wspominał cos aby zakręcić się wokół tematu niedomogi lutealnej 🤷‍♀️ to było jeszcze zanim zaszłam w ciążę. Powiedział ze może warto byłoby przejmować progesteron od 15 do 25 dnia cyklu . I zamierzam o to właśnie zapytać lekarki . A z drugiej strony zastanawiam się czy jeśli coś ma się skończyć tak a nie inaczej to czy warto w to ingerować? 🥺

Też mi przeszło to przez myśl … bo czy ratować jeśli na późniejszym etapie i tak zakończy się tak jak zakończyłoby się wcześniej bez wspomagaczy … ale też nie chcę być całkiem bierna :/ u mnie powtórzenia pokazują że niepowodzenie nie może być tylko losową naturalną selekcją, natomiast jestem w trakcie diagnostyki czekam na wyniki badań i będę więcej wiedziała co się na to składa…
    Dzięki za odp ☺️

assialbnn lubi tę wiadomość

👩🏼 34 🧔🏻‍♂️ 37

Cp, cb x 2 💔

💊 wit. B12, D, kwas foliowy, magnez, pregnafolin,

W trakcie diagnostyki
    MUCHa ✅
    Zespół antyfosfolipidowy ➡️
    Nadkrzepliwość ➡️
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:
    Też tak miałam. Po dwóch kreskach zbadałam betę i proga i wynosił on całe 2.
    Aktualnie lekarz powiedział, że jak teraz wyłapie dwie kreski to mam się zgłosić po wspomaganie. Ale też zastanawiałam się nad tym czy nie lepiej byłoby brać go od owulacji czy coś. Nie wiem, nie wiem.

Ater - też sprawdzałam w okolicy szyjki swego czasu namiętnie, ale naczytałam sie o infekcjach i mocno to ograniczyłam, bo ciąży i tak z niej raczej nie wyczytam 🤣
    Kurcze kiedyś było jakoś łatwiej 😂 w pierwszej ciąży ani razu nie badałam proga, nawet chyba nie wiedziałam że można to zbadać 😂 ciąża zdrowa wszystko jak trzeba . A teraz ? Chyba wpływ ma to że mój organizm jest o 10 lat starszy 🙄🙄🙄

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
  • Piret Koleżanka

Wysłany: 2 kwietnia, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    U mnie było 7.5 także tez bez szaleństw. Później przyjmowałam luteine i niby progesteron urósł to ciąża wiadomo jak się skończyła. Myślę że jeśli faktycznie problem tkwi w tym progesteronie to chyba lepiej przyjmować go od 15 do 25 dc.

A w którym dniu zaczęłaś wtedy przyjmować ? Po dniu spodziewanej miesiączki?

👩🏼 34 🧔🏻‍♂️ 37

Cp, cb x 2 💔

W trakcie diagnostyki
    MUCHa ✅
    Nadkrzepliwość ➡️
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piret wrote:
    Też mi przeszło to przez myśl … bo czy ratować jeśli na późniejszym etapie i tak zakończy się tak jak zakończyłoby się wcześniej bez wspomagaczy … ale też nie chcę być całkiem bierna :/ u mnie powtórzenia pokazują że niepowodzenie nie może być tylko losową naturalną selekcją, natomiast jestem w trakcie diagnostyki czekam na wyniki badań i będę więcej wiedziała co się na to składa…
    Dzięki za odp ☺️
    Ja juz mam córkę i w pierwszej ciąży wszystko było jak trzeba 😊 nie badałam żadnego progesteronu itd . Więc jestem w stanie donosić zdrowa ciążę ale teraz jestem 10 lat starsza więc to też już może mieć wpływ na to niepowodzenie .... trzymam za Was kciuki najmocniej jak umiem ❤️❤️❤️

Piret, S_va_88 lubią tę wiadomość

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piret wrote:
    A w którym dniu zaczęłaś wtedy przyjmować ? Po dniu spodziewanej miesiączki?
    Luteine zaczęłam przyjmować jak już byłam w ciąży. Po otrzymaniu wyniku progesteronu 7.5.

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
  • Piret Koleżanka

Wysłany: 2 kwietnia, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    Kurcze kiedyś było jakoś łatwiej 😂 w pierwszej ciąży ani razu nie badałam proga, nawet chyba nie wiedziałam że można to zbadać 😂 ciąża zdrowa wszystko jak trzeba . A teraz ? Chyba wpływ ma to że mój organizm jest o 10 lat starszy 🙄🙄🙄

Ehh moja siostra tak samo przy dwóch ciążach nie wiedziała że takie badania istnieją, że samemu można zrobić i po co. Żadnej bety żadnego proga poszła na usg i tyle. Ja się momentami czuję przy innych dziewczynach z otoczenia jak chodząca encyklopedia 🤦🏼‍♀️ a przecież dla nas tutaj to takie normalne i na porządku dziennym …

Powder, S_va_88, Olisska lubią tę wiadomość

👩🏼 34 🧔🏻‍♂️ 37

Cp, cb x 2 💔

W trakcie diagnostyki
    MUCHa ✅
    Nadkrzepliwość ➡️
  • S_va_88 Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsi wrote:
    Cześć kobietki,
    Jestem tu nowa. Staramy się z partnerem od 2 lat, pierwsza ciąża poroniona (konflikt). Chciałam się wpisać na testowanie na dzień dzisiejszy bo już dwa dni nie wytrzymam.
    Zrobiłam więc test, wklejam poniżej ( widzę cień cienia)
    Proszę o zdanie, co myślicie ?

https://zapodaj.net/plik-xQKd9sOvgA
    Hej. Witamy.
    Zdecydowanie coś widać🥰🥳

Marsi lubi tę wiadomość

20.08.2024 OM
    21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 🖤👼
  • PaulinaNnn Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ale dużo nowych osób 😀 aby na krótko ;)
    U mnie tak, wczoraj próbowałam się dodzwonić do okolicznych ginekologów zapytać o ten progesteron. 🤨 oczywiście do nich się dodzwonić to graniczy z cudem nawet nikt nie oddzwonił.
    Wieczorem wczoraj znowu zobaczyłam troche krwi na papierze ale dosyć mało (przez cały dzień spokój)
    Postanowiłam zadzwonić na teleporade z jakimś gin. przepisał mi duphaston 2 x1 w razie W jak się martwię.
    Powiedział że nie jest zły ten progesteron że to w normie i że to plamienie to jeszcze się gdzieś zagnieżdża i żebym się cieszyła xd
    Dziś jak narazie czysto. Beta i progesteron zrobiony.
    Jakoś się boje, dziwne mam uczucia…

Darrika, Paula08, S_va_88, Zosia667 lubią tę wiadomość

💃🏻31
    🤵‍♂️33

4cs - na luzie, spontanicznie
    3cs - testy owulacyjne, suplementy
    31.03 🥰 II 🥰 12/13 dpo
    Beta- 33.60 mlU/ml -> 111.00 mlU/ml-> 326.00 mlU/ml
    Progesteron- 11.90 ng/ml -> 10.80 ng/ml

„Moje nadzieje nie zawsze się spełniają, ale zawsze mam nadzieję" 🤍
  • Meggi_** Przyjaciółka

Wysłany: 2 kwietnia, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak zaszłam w pierwsza ciaze to ani razu nie zrobilam bety 😆 czasem pukam się w głowę, że poszlam na usg chyba w 5tygodniu, a lekarz w sumie nic nie widząc wypisał mi kartę ciąży i tyle bylo 🙈 chyba następne usg mialam po 4 tygodniach i nawet mi do głowy nie przyszło, żeby robić betę 😅

Moze i tak jest, że im czlowiek starszy i więcej wie to jakos bardziej to przeżywa i tym bardziej jak się nie udaje 🙃

assialbnn, S_va_88, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

32 👩 37 🧑

07.2021 Księżniczka 👸 3cs

06.2024 Start starań o rodzeństwo🤞

01.2025 Clo + Ovitrelle ❌️

27.03.2025 HSG - oba jajowody drożne 🍀
  • S_va_88 Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beautifullady wrote:
    Dziewczyny jak ja Was doskonale rozumiem. Co prawda nigdy nie kupiłam żadnych ubranek itp ale za każdym razem jak widzę słodkie bodziaki to przystaję przy nich i marzę, żeby je kiedyś kupić...

Ja wczoraj byłam u ginekologa i w tym cyklu niestety małe szanse, że się udało. Pomimo kilkumiesięcznej suplementacji endometrium się nie pogrubiło, a nawet jest jeszcze cieńsze. Bardzo mnie to podłamało. Lekarz podejrzewa zapalenie endometrium. Jeśli nic się nie zmieni to za 2 tygodnie będę mieć histeroskopię.

Powiem Wam, że mam wrażenie, że mój lekarz jest o wiele bardziej pozytywnie nastawiony na to, że w końcu zajdę w ciążę niż ja. Czuję się kompletnie przetyrana.
    I to jest połowa sukcesu, jak lekarz patrzy na Twój przypadek pozytywnie. A Twoje odczucia, 🫂przytulasek i dla Ciebie zaświeci kiedyś słoneczko

20.08.2024 OM
    21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 🖤👼
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piret wrote:
    Ehh moja siostra tak samo przy dwóch ciążach nie wiedziała że takie badania istnieją, że samemu można zrobić i po co. Żadnej bety żadnego proga poszła na usg i tyle. Ja się momentami czuję przy innych dziewczynach z otoczenia jak chodząca encyklopedia 🤦🏼‍♀️ a przecież dla nas tutaj to takie normalne i na porządku dziennym …
    Ja chyba powierzę to w ręce boskie 🙄 nie chce się tak stresować i ciągle o tym myśleć bo to mnie wykańcza. Pójdę do lekarza po miesiączce obgadam temat plamien przed miesiączką i progesteronu, tego jak wyglądał na początku ciąży i zaufam jej opinii i radom .
    Obiecałam sobie że jeśli uda mi się znów zajść w ciążę to test zrobię dopiero jak miesiączka będzie się spóźniła 3 dni, na wizytę zapisze się aby już było słychać serduszko a betę zrobię dopiero przed wizytą. Oto właśnie moj plan 🙂

Powder, Meggi_**, Piret, karczoch321, Darrika, S_va_88, Zosia667, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
  • S_va_88 Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    Dziewczyny ile z Was plami przed miesiączką i konsultowało to lekarzem ? Ja zapomniałam o to zapytać swojej lekarki jak byłam na kontroli po poronieniu bo miałam tyle pytań że o tym zapomniałam 😒 Dwa miesiące przed ciąża przed miesiączkami plamiłam 2-3 dni i teraz znów historia się powtarza 🙄 Poniedziałek rano różowy sluz później cisza, wczoraj z rana znów różowo, wieczorem brązowe plamienie które jest do dziś. Raczej napewno będzie z tego miesiączka ale zastanawia się jakie teorie na ten temat maja lekarze 🙂 chyba zapisze się po miesiączce na wizytę by to obgadać 🤷‍♀️
    Mi lekarz powiedział że to normalne, haha. Znowu stwierdzenie że tak się zdarza. Nigdy nie miałam żadnych plamień przed poronieniem. A teraz mam piąty okres po poronieniu, i albo plamie przed okresem albo np dzień po okresie przerwy i znowu plamienie.

20.08.2024 OM
    21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 🖤👼
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    Ja chyba powierzę to w ręce boskie 🙄 nie chce się tak stresować i ciągle o tym myśleć bo to mnie wykańcza. Pójdę do lekarza po miesiączce obgadam temat plamien przed miesiączką i progesteronu, tego jak wyglądał na początku ciąży i zaufam jej opinii i radom .
    Obiecałam sobie że jeśli uda mi się znów zajść w ciążę to test zrobię dopiero jak miesiączka będzie się spóźniła 3 dni, na wizytę zapisze się aby już było słychać serduszko a betę zrobię dopiero przed wizytą. Oto właśnie moj plan 🙂

Też miałam taki plan - jak widać w ogóle się go nie trzymam.
    Mam nadzieję, że Tobie się uda, bo to na pewno pozwoli oszczędzić dużo niepotrzebnych nerwów i rozkmin 💜

„bądź dobrej myśli, bo po co być złej?” 🤞

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34
    🍀 8 cs
    💔 02.25 - 6tc
    💊 Pueria Uno, inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵
  • Meggi_** Przyjaciółka

Wysłany: 2 kwietnia, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @assialbnn trzymam kciuki za Twój plan, oby jak najszybciej udalo Ci sie go zrealizować 💜

assialbnn, S_va_88 lubią tę wiadomość

32 👩 37 🧑

07.2021 Księżniczka 👸 3cs

06.2024 Start starań o rodzeństwo🤞

01.2025 Clo + Ovitrelle ❌️

27.03.2025 HSG - oba jajowody drożne 🍀
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za Wasze odpowiedzi na moje pytanie 🙂 plan jest taki że jest plan 😂😂 najgorzej będzie trzymać się tej części o testowaniu 😆🙄 ale mam nadzieję że jak przyjdzie co do czego będę umiała być zdyscyplinowana 🙃

S_va_88, Meggi_** lubią tę wiadomość

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
  • S_va_88 Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder wrote:
    Dziewczyny, a jak już jesteśmy w temacie okołookresowym, to miewa któraś cykle, w których krew pojawia się częściej tylko w toalecie a na podpasce jest czysto? Tak jakby potrzebowała dodatkowego rozluźnienia, żeby wyjść na zewnątrz 🫣 sorki za bycie obrzydliwcem, ale jakoś mnie to zaczęło nurtować 😂
    A tam obrzydliwcem. Jak inaczej zobrazować o co chodzi 🤨😱inaczej się nie da .
    Tak ja mam często krew jak się podcieram a wkładka czysta. I zawsze takie zdziwko ile jej jest

Powder lubi tę wiadomość

20.08.2024 OM
    21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 🖤👼
  • MimiM29 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsi wrote:
    Cześć kobietki,
    Jestem tu nowa. Staramy się z partnerem od 2 lat, pierwsza ciąża poroniona (konflikt). Chciałam się wpisać na testowanie na dzień dzisiejszy bo już dwa dni nie wytrzymam.
    Zrobiłam więc test, wklejam poniżej ( widzę cień cienia)
    Proszę o zdanie, co myślicie ?

https://zapodaj.net/plik-xQKd9sOvgA
    Podobna kreseczkę miałam przy becie 6.53 🥳🥳

S_va_88, Marsi lubią tę wiadomość

Starania od : 10.2021
    41 cykli starań 😫
    💃🏻32🕺🏻34

HyCoSy ✅
    AMH 5.24 ng/ml

31.03 ⏸️ beta 6.53 🥳
    03.04 ⏸️ beta 57 🥳
‹‹ 39 40 41 42 43 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ