Zając kica🐇, bocian leci🪺, w grudniu będą z tego dzieci🫄
-
WIADOMOŚĆ
-
Lani27 wrote:Ciekawy temat z tymi kubeczkami, ja nigdy nie próbowałam, ale kurde zachęcacie.
Loraa z tym wynikiem to zadzwoń, bo może być tak, że wynik od dawna na Ciebie czeka, ale musisz go odebrać stacjonarnie. Ja tak ostatnio czekałam dwa tygodnie i na stronie nic, a później się okazało, że oni go mają do odbioru 🙈
Belia, dziękuję za przełożenie mnie na jutro z testowaniem.
Dziewczyny, a czy któraś z Was sprawdza sobie testy owulacyjne przez cały czas?
Bo u mnie po owulacji bledną aż do bieli, a dzisiaj mam taki ciemnawy, jakbym znów była przed owulacją, a w sumie to bliżej do okresu (5 dni). U Was też się tak zdarza przed okresem?
Mi tak ciemnieją przed miesiączka. Więc kiedyś się naczytałam, że może wskazywać ciążę, ale w moim wypadku chyba to nie jest wyznacznik. Przez rok robiłam i zazwyczaj były ciemne zaraz przed. 🥲Lani27, S_va_88 lubią tę wiadomość
-
Ananabanana wrote:Mi tak ciemnieją przed miesiączka. Więc kiedyś się naczytałam, że może wskazywać ciążę, ale w moim wypadku chyba to nie jest wyznacznik. Przez rok robiłam i zazwyczaj były ciemne zaraz przed. 🥲
😮 kurcze, a ja wierzyłam w ten mit, że owulacyjne potrafią wyczuć ciążę, teraz to mnie zaskoczyłyście.
U mnie tuż przed owu i mam takie pytanie co do ciążowego mózgu 😅 Ile najczęściej PO miałyście jakieś objawy, które wasz mózg przypisywał już do objawów typowo ciążowych? 😅S_va_88 lubi tę wiadomość
2 cs o drugie dziecko
👩 33 🧔♂️ 36
1 córka 11.2018 z 5 CS 🥰🥰 -
Zielistka. wrote:
U mnie tuż przed owu i mam takie pytanie co do ciążowego mózgu 😅 Ile najczęściej PO miałyście jakieś objawy, które wasz mózg przypisywał już do objawów typowo ciążowych? 😅
Ale takie prawdziwe czy takie urojone? 😂🙈Zielistka., S_va_88, Alex30 lubią tę wiadomość
32🧝♀️33🧔🏻♂️
02/25 💔
nasz 5 cs i niech będzie ostatni ✨
pamiętaj jak wiele masz w sobie siły! -
Lani27 wrote:Ciekawy temat z tymi kubeczkami, ja nigdy nie próbowałam, ale kurde zachęcacie.
Loraa z tym wynikiem to zadzwoń, bo może być tak, że wynik od dawna na Ciebie czeka, ale musisz go odebrać stacjonarnie. Ja tak ostatnio czekałam dwa tygodnie i na stronie nic, a później się okazało, że oni go mają do odbioru 🙈
Bo u mnie po owulacji bledną aż do bieli, a dzisiaj mam taki ciemnawy, jakbym znów była przed owulacją, a w sumie to bliżej do okresu (5 dni). U Was też się tak zdarza przed okresem?
Ja tak samo przed okresem kiedyś zrobiłam owulki i wyszły lepsze niż 2 dni przed owulacjąoczywiście w ciąży nie byłam ale brajan już nagle miał wszystkie objawy
👩🏻34🧔🏻♂️36🐶x2 -
No właśnie ja też o tym czytałam ale podpytuję, bo może czasem to normalne, że tak ciemnieją.
Ja aktualnie 10dpo i mam tyle objawów, że głowa mała i to bardzo wyraźnych, ale to są tak samo objawy ciąży jak i miesiączki, więc już mam bardziej takie myślenie "niech ta @ przyjdzie szybciej, bo szybciej zacznę kolejny cykl" 😅 mimo wszystko, nawet jeśli to zwiastuje małpę to chyba nigdy nie miałam aż tak silnych odczuć względem objawów typu ból w podbrzuszu itp👩🏽 29 🧔🏽♂️ 31 👧🏽2020
Starania o rodzeństwo.
🔬Świadome staranie od 04.2024
13cs 🤞🏻
💔 5tc (01.2025)
👸 cykle 27 dni
👩🏽 ona
🩺 niedokrwistość
💊 kwas foliowy, witamina D3, żelazo, prenatal duo
🧔🏽♂️ on
🩺 badanie nasienia 11.2024
💊 FertilMan Plus, Tribulus Terrestris -
@Marty.Na cieszę się że to się tak „udało”. Teraz ważne żebyś odpoczęła i fizycznie i psychicznie 🫂
@karczoch321 ja bym poszła na tą betę z progiem. Dla spokoju, dla papierka i jeżeli coś byłoby nie halo z progiem to skontaktowałabym się z lekarzem.
@Marsi bardzo ładna kreska. Nie żaden cień. Jeżeli masz jakieś ochotę tu z nami zostać mogę wpisać cię do wolnych strzelców z tulipankiem. Daj znać!
Dziewczyny, chyba znowu nie zdążę zatestować. Test leży w szufladzie od 3 miesięcy a mi się właśnie zaczęło plamienie w pracy… czuje, że do rana przyjdzie @. 😞S_va_88 lubi tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
11cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
2025 jest nasz ✨
🔜 maj HSG
🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
💊 acard75, cynk, prenacaps multiplan, DHA, witC, D3+K2, Mg+B6, inozotol z NAC, olej z wiesiołka -
Zielistka. wrote:😮 kurcze, a ja wierzyłam w ten mit, że owulacyjne potrafią wyczuć ciążę, teraz to mnie zaskoczyłyście.
U mnie tuż przed owu i mam takie pytanie co do ciążowego mózgu 😅 Ile najczęściej PO miałyście jakieś objawy, które wasz mózg przypisywał już do objawów typowo ciążowych? 😅
Ja dwa razy chyba „wmówiłam sobie” , że jestem w ciąży 🫣 wydawało mi się, ze mam nudności, że piersi jakoś inaczej bolą, niż na okres i i boli podbrzusze , więc to na pewno ciąża 🫣🙋🏽♀️30🙋🏽♂️32 +🐶
Starania od 6 miesięcy.
Regularne cykle 29 dni.
👩🏽
Amh 3,84
LH 5,70
FSH 5,45
SHBG 116,6
Tsh 1,53
Ft4 1,09
Prolaktyna 24,29
Progesteron 7dpo 17,90 ( 2.04)
Estradiol 3dc 30,4
Ferrytyna 13,61🔽
Cytologia ✅
👨🏽 wyniki nasienia :
Koncentracja 42 mln
Całkowita liczba plemników 248 mln
Ruch całkowity 57
Morfologia: 3%🔽
Suple: prenacare start, omegaMeprenatal, magnez oraz żelazo (Sorbifer) 😊
Przed badaniem drożności jajowodów, pierwszy cykl stymulowany ovitrelle🤞🏽🙏🏾 -
Też czytałam gdzieś, że testy owulacyjne mogą wykryć ciążę.
Dla mnie to bez sensu, wolę użyć zwykłego ciążowego 😅 żeby potem nie świrować
@lani27 mam to samo ale już raz mnie tak strolował organizm z bardzo silnymi objawami i jak dostałam @ byłam w szoku dlatego zachowuję jeszcze zimną krew
Ale myślę, że jutro rano nie wytrzymam i zatestuję 🤦🏼♀️31 👩🦳 34 🧔♂️
05.2024 rozpoczęcie starań
11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔
01.2025 walczymy od nowa 🍀
☀️ Jeszcze zaświeci słoneczko ☀️ -
AnMiPe wrote:Na pierwszej stronie cała rozpiska
A faktycznie, zapomniałam 🤦♀️ mój mózg po pracy nie współpracuje ze mną, dzięki za odpowiedź już sobie tam zerkam! 🫶🏻S_va_88 lubi tę wiadomość
28 👩 & 38 🧑 & 🐕 x2
7 cs 🤞
👩 po chemioterapii & naświetlaniach (zabieg chirurgiczny?? - dla sprawdzenia 3x inna metoda zabiegu start w maju)
🧑 badania płodności 11.04 🤞
💊 witamina d3, witamina b12, omega-3, kwas foliowy, inozytol NAC -
Zielistka. wrote:😮 kurcze, a ja wierzyłam w ten mit, że owulacyjne potrafią wyczuć ciążę, teraz to mnie zaskoczyłyście.
Może tylko w moim przypadku tak jest 😅 jestem jakiś specjalny egzemplarz 🤣 -
Przed chwilą odczytałam wynik dzisiejszego progesteronu 7 dpo. Wynik to 17,90, więc nadzieja jeszcze nie umarła, bo owulacja była… 🙏🏾🤞🏽czy to dobry wynik ?
Belia, karczoch321, White1, Loraa, Powder, ater, PaulinaNnn, Wianek, Kroliczek2411, Siasi, Piret, Justa28, Zosia667, Marzycielka94, S_va_88 lubią tę wiadomość
🙋🏽♀️30🙋🏽♂️32 +🐶
Starania od 6 miesięcy.
Regularne cykle 29 dni.
👩🏽
Amh 3,84
LH 5,70
FSH 5,45
SHBG 116,6
Tsh 1,53
Ft4 1,09
Prolaktyna 24,29
Progesteron 7dpo 17,90 ( 2.04)
Estradiol 3dc 30,4
Ferrytyna 13,61🔽
Cytologia ✅
👨🏽 wyniki nasienia :
Koncentracja 42 mln
Całkowita liczba plemników 248 mln
Ruch całkowity 57
Morfologia: 3%🔽
Suple: prenacare start, omegaMeprenatal, magnez oraz żelazo (Sorbifer) 😊
Przed badaniem drożności jajowodów, pierwszy cykl stymulowany ovitrelle🤞🏽🙏🏾 -
Ja owulakiem wykryłam ciąże .. później jak poroniłam to właśnie owulakami sprawdzałam betę czy spada bo miałam duży zapas. I bardzo szybko u mnie pokazywały drugą mocną kreskę taka jak kontrolna i wyskakiwała po kilku sekundach. i jak szłam na betę to faktycznie cały czas była pozytywna.
Także u mnie to się potwierdziło.
Co do objawów ja w nocy nie mogłam spać bo miałam takie ciągnięcie w pachwinach i tak jakby rozchodziło się to do jajników , że zaczynam się niepokoić czy wszytsko ze mną w porządku… bardzo wątpię że to na ciążę bo w poprzednich cycki bolały też a tu nic albo mam jakieś mega urojone te objawy albo to pms …🙄👩🏼30l 🧔🏻♂️41l
Ona :
TSH: 1,85 mlU/l
FT4 : 15,75 pmol/l
FT3 : 4,28 pmol/l
Glukoza na czczo 102
( 🥗dieta z niskim IG )
🔹 badanie nasienia :
-Morfologia 4%
-ruchliwość - (typ a 34,62%), (typ b 10,58%), (typ c 11,54), ( typ d 43,27) ,
(A+B ) - 45,19% (A+B+C) - 56,73%
❌ obniżona Liczba Plemników 10,14 mln
Starania o rodzeństwo od 01/2023
10/24 cb❤️🩹
12/24 8tc 💔 (poronienie zatrzymane - zabieg) .
03/2025 starania wznowione 🤞🏻 -
Czesc dziewczyny w nowym wątku dopiero dzisiaj 2 a tu juz tyle stron 😊 nie nadrobię niestety . Trzymam za was wszystkie kciuki w kwietniu za siebie z reszta tez. Dzisiaj 7 dc a ja juz powoli czuje jajniki ( chyba zaczynaja dzialac po poronieniu ) znalazlam dzisiaj dokumenty z kliniki i pisze starania naturalne 3 do 6 msc potem proponowane zaplodnienie in vitro . W sumie teraz w marcu mialam się juz umawiac do kliniki na ivf ale udalo sie w grudniu zajsc naturalnie sama juz nie wiem boje sie ivf 🙁 ...
S_va_88 lubi tę wiadomość
-
Kokosik to jutro testujemy razem i albo biel będzie razić po oczach, albo się zaskoczymy.
Kroliczek2411 sama jestem ciekawa jak to u mnie będzie z tymi owulakami, czy faktycznie w tym cyklu coś mnie zaskoczy czy tak przed małpą ciemnieją. Ja też nie mogę spać po nocach, ale cały czas zachowuję zimną okrew. Trzymam kciuki za Twoje 2 kreski 😊Kroliczek2411, Kokosik, S_va_88 lubią tę wiadomość
👩🏽 29 🧔🏽♂️ 31 👧🏽2020
Starania o rodzeństwo.
🔬Świadome staranie od 04.2024
13cs 🤞🏻
💔 5tc (01.2025)
👸 cykle 27 dni
👩🏽 ona
🩺 niedokrwistość
💊 kwas foliowy, witamina D3, żelazo, prenatal duo
🧔🏽♂️ on
🩺 badanie nasienia 11.2024
💊 FertilMan Plus, Tribulus Terrestris -
Kroliczek2411 wrote:Nie wiedziałam , że owulaki ciemnieją przed miesiączka 🤔
Ja owulakiem wykryłam ciąże .. później jak poroniłam to właśnie owulakami sprawdzałam betę czy spada bo miałam duży zapas. I bardzo szybko u mnie pokazywały drugą mocną kreskę taka jak kontrolna i wyskakiwała po kilku sekundach. i jak szłam na betę to faktycznie cały czas była pozytywna.
Także u mnie to się potwierdziło.
Co do objawów ja w nocy nie mogłam spać bo miałam takie ciągnięcie w pachwinach i tak jakby rozchodziło się to do jajników , że zaczynam się niepokoić czy wszytsko ze mną w porządku… bardzo wątpię że to na ciążę bo w poprzednich cycki bolały też a tu nic albo mam jakieś mega urojone te objawy albo to pms …🙄Kroliczek2411, Lani27, assialbnn, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 33 🐶 2 🐶 4
🔮Staranie na luzie od 02.2024
🔬Świadome staranie od 02.2025
⏳3 cs in progress
🏁 12.2026
👩🏻🦱 ona
🩺 niedoczynność tarczycy
💊 pregna start, witamina D3, euthyrox, brintellix, sanprobi stress
🔬AMH 2,04 ng/ml
🧔🏻♂️ on
💊 pregna start on, androvit, witamina D3
🔬 morfologia 2%
🔬 ruch A + B 25% -
Lani27 wrote:Kokosik to jutro testujemy razem i albo biel będzie razić po oczach, albo się zaskoczymy.
Kroliczek2411 sama jestem ciekawa jak to u mnie będzie z tymi owulakami, czy faktycznie w tym cyklu coś mnie zaskoczy czy tak przed małpą ciemnieją. Ja też nie mogę spać po nocach, ale cały czas zachowuję zimną okrew. Trzymam kciuki za Twoje 2 kreski 😊
Dziś 9 dpo i boje się tej bieli cholernej ..
Nie wiem czy wytrzymam jeszcze 3 dni maskara .
Trzymam kciuki za Was jutro dziewczyny niech posypią się ⏸️🤞🏻S_va_88 lubi tę wiadomość
👩🏼30l 🧔🏻♂️41l
Ona :
Glukoza na czczo 102
( 🥗dieta z niskim IG )
🔹 badanie nasienia :
-Morfologia 4%
10/24 cb❤️🩹
Powder wrote:Ja kiedyś zrobiłam przed okresem to lśnił taką bielą, że Hajzer byłby zazdrosny, bo nawet wizirem się takiej nie osiąga. 😂😂 ciąży nie było. Też mi się wydawało, że one jak „zaświecą” to często przez podłapanie bety.
Myślę , że coś jest z tymi owulakami że jednak coś tam wykrywająale myślę właśnie że ta kreska musi być taka jak przy owulacji mocna 😊.
Lani27, Powder lubią tę wiadomość
👩🏼30l 🧔🏻♂️41l
Ona :
Glukoza na czczo 102
( 🥗dieta z niskim IG )
🔹 badanie nasienia :
-Morfologia 4%
10/24 cb❤️🩹
beautifullady wrote:Dziewczyny jak ja Was doskonale rozumiem. Co prawda nigdy nie kupiłam żadnych ubranek itp ale za każdym razem jak widzę słodkie bodziaki to przystaję przy nich i marzę, żeby je kiedyś kupić...
Ja wczoraj byłam u ginekologa i w tym cyklu niestety małe szanse, że się udało. Pomimo kilkumiesięcznej suplementacji endometrium się nie pogrubiło, a nawet jest jeszcze cieńsze. Bardzo mnie to podłamało. Lekarz podejrzewa zapalenie endometrium. Jeśli nic się nie zmieni to za 2 tygodnie będę mieć histeroskopię.
Powiem Wam, że mam wrażenie, że mój lekarz jest o wiele bardziej pozytywnie nastawiony na to, że w końcu zajdę w ciążę niż ja. Czuję się kompletnie przetyrana.
Tylko pozazdrościć lekarza👸33 🧔 33
👩❤️👨 Rozpoczęcie starań od 10/2024
👩❤️👨💊 Naturell Folian, B Complex, Wit.C, Wit.D+K2, Omega3, Magnez, Cynk, L-arginina
👸 Cykle 26-29 dni, ⁉️Lekkie plamienia (brązowe na kilka dni przed spodziewaną miesiączką) które wcześniej traktowałam jako początek miesiączki)
02/2025
👸 ✓USG ✓Morfologia ✓Mocz ❗?TSH-2,730
👸 ✓estradiol ✓LH ✓FSH ✓prolaktyna ✓testosteron– 3dc
👸 ✓FT3 ✓FT4 ✓antyTPO ✓antyTG
👸 ✓progesteron 20,20 ✓estradiol 192 -7dpo
👸 ✓Cytologia
04/2025
👸 💊Euthyrox 12.5mcg, Jod 200 µg, Miovelia NAC
👸🩺 AMH 1,340😭 | Prog (9dpo-8,57) | Prog (7dpo-19) | TSH 4,25(6tyg. z Euthyrox)⁉️| WitD 150⁉️ | Endo: USG Tarczca ⏳
🧔🩺