X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zajączku nie żałuj mi dwóch kreseczek, w Sylwestra chcę już prowadzić wózeczek 🐰🪺🤰
Odpowiedz

Zajączku nie żałuj mi dwóch kreseczek, w Sylwestra chcę już prowadzić wózeczek 🐰🪺🤰

Oceń ten wątek:
  • Malinka18 Przyjaciółka

Wysłany: 5 kwietnia, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mózg za to wymyśla objawy przed nadejściem @ zawroty głowy, może jakieś mdłości, co chwilę coś mi śmierdzi + cały czas mi zimno, zwariować można 😵‍💫 a jutro pewnie i tak przywita mnie biel na teście

Remedios lubi tę wiadomość

👩 28 👦 29 🐶 7
    Starania od października 2024r.
    07.11.2024 - Ciąża biochemiczna 👼
    07.02.2025 - Poronienie chybione
    7 tydzień 👼

06.04.2026 - ⏸️ 7cs
    Proszę zostań z nami 🙏
    (Accofil, neoparin, besins, duphaston, propranolol)

❌ wrzesień 2025 -tachykardia po accofilu, która trwa do nadal.. włączony beta-bloker

❗️mutacja PAI-1 homo
    ❗️KIR BX 1/5
  • askowe Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia, 01:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej, najlepsze życzenia i ode mnie, mam nadzieję, że na słoneczku pokorzystacie z pogody w świąteczny poniedziałek 🌷🌷🌷

Pisałam, że przyszła 🐒 dzisiaj mam 4dc, ale jakoś dziwnie wygląda ten okres. Zazwyczaj mam taki krwisty, kiedyś bardziej brunatny, ostatnio bardziej czerwony. A w tym cyklu mam coś jakby krew z wodą. Jest dużo jak na mnie tej wydzieliny, cała podpaska zalana, ale nie krwią, a takim rozwodnionym czymś. Macie pomysł co się dzieje? Nie wiem, czy się przejmować, czy olać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia, 00:59

KamilaAnt2026, BillieJean lubią tę wiadomość

👩 93' 🧑 93'
    Starania od 02.2025 z przerwami
    07.2025 - puste jajo płodowe 💔 7w
    9cs

Suple:
    Omega 3 - 1000mg
    Wit D - 4000j
    Folian - 800mcg
    Inozytol - 2000mg x 2
    Laktoferyna - 200mg
    Maślan sodu
    Lexidofil - probiotyk
    Magne b6 forte - 1 tab
  • Esbe Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo, na mnie się nie doczekacie dzisiaj, bo wczoraj wieczorem dostałam okres. Tak więc cykl 26 dni, jak zawsze. I niestety dosyć krótka faza lutealna, tylko 11 dni. W tygodniu zadzwonię do lekarki o te leki na tarczyce

♀️1994
    ♂️1988

12/2025 💔 5t
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esbe wrote:
    Hejo, na mnie się nie doczekacie dzisiaj, bo wczoraj wieczorem dostałam okres. Tak więc cykl 26 dni, jak zawsze. I niestety dosyć krótka faza lutealna, tylko 11 dni. W tygodniu zadzwonię do lekarki o te leki na tarczyce

Przykro mi. 😥

🌿Askowe hm, ciężko powiedzieć, nigdy tak nie miałam. A testowałaś po tym jak dostałaś tego krwawienia? Bo coś wspominałaś, że temperatura Ci się utrzymuje

33 🙋🏼‍♀️

👶🏼 08.2024

01.2026 💔 poronienie zatrzymane

03.2026 wznowienie starań 🌈
    08.04 ⏸️ Fasolko zostań. 🙏
  • askowe Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva wrote:
    Przykro mi. 😥

🌿Askowe hm, ciężko powiedzieć, nigdy tak nie miałam. A testowałaś po tym jak dostałaś tego krwawienia? Bo coś wspominałaś, że temperatura Ci się utrzymuje
    Temperatura już spadła, nie robiłam testu, ale też poza tym rozwodnieniem wszystko wygląda jak zawsze.

Esbe 🫂🫂

👩 93' 🧑 93'
    Starania od 02.2025 z przerwami
    07.2025 - puste jajo płodowe 💔 7w
    9cs

Suple:
    Omega 3 - 1000mg
    Wit D - 4000j
    Folian - 800mcg
    Inozytol - 2000mg x 2
    Laktoferyna - 200mg
    Maślan sodu
    Lexidofil - probiotyk
    Magne b6 forte - 1 tab
  • biondam Debiutantka

Wysłany: 6 kwietnia, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane! Esbe, przykro mi, ale jak już okres jest to chociaż chwilowo kończą się męki psychiczne, czy to aby nie udało się...

u mnie dziś 12 dpo, powtórka testu i znowu biel vizira! niestety, trudno. odstawiam dziś duphaston i czekam kilka dni na @. 12 dpo powinno być cokolwiek widać, wiadomo że czasami u kobiet widać później, no ale musze tego dupka odstawić wg lekarki :/.

temperatura dziś wysoka, no ale jesli będzie szło w stronę @ to za 1-2 dni zacznie spadać... nie wiem sama, co myśleć. z jednej strony chciałoby się jeszcze za kilka dni powtórzyć, ale pewnie już małpa przyjdzie:D

ciekawe, czy jakbym była w ciąży, a duphaston odstawiony, to ciąża dałaby radę... możeby tak jutro betę zrobic? ale może szkoda hajsu.

Czuję się jakoś... dziwnie, ale same wiecie, że mamy tak co miesiąc ^^

Ona: 31 l. ('95)
    On: 29 l. ('97)

Starania o 1 dziecko od maja 2023 (najpierw ok 1,5-2 lata po prostu bez zabezpieczania się, ostatni rok mocniej).

Ostatnie 3 miesiące szansy naturalnej przed pójściem do kliniki (w maju 26), wspomaganie Duphastonem

Ona: Niski progesteron po naturalnej owulacji, IO, niska ferrytyna... W leczeniu

W normie: Piątka Tarczycowa, FSH, LH, Estradiol, Prolaktyna, Androstendion, Testosteron, Kortyzol, Kwas Foliowy, D3

Suple:

Pregna Start (mąż PregnaStart ON)
    D3+K2
    Omega3
    Probiotyk SanProbi

Duphaston 2*10mg przez 10 dni po owu
  • Remedios Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Askowe, a jesteś pewna że to już okres a nie jakieś plamienie? Bo ja kiedyś tak miałam, parę dni takiego dziwnego, skąpego, różowego „okresu”, nawet zrobiłam badania hormonalne i wyszły słabo, a tu 4 czy 5 dnia nagle skurcze i zaczęłam krwawić normalnie…

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia, 08:50

askowe lubi tę wiadomość

🤷🏽‍♀️30 lat
    Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
    plamienia przed miesiączką
    Adenomioza?
    Progesteron 11-15 ng/ml
    Inne hormony - ok
    Wymazy MUCHa - czysto
    AMH 2,03 ng/ml
    Utrogestan
    Prenacare start, inozytol, magnez, ubichinon, DHA, NAC, witamina E, cholina, probiotyki

🤷🏻‍♂️35 lat
    OAT
    SCD 26%
    Prenacare start ON, l-karnityna, witamina D, ubichinol, NAC, DHA, olej z czarnuszki, probiotyki

Kariotypy ok 👌

13 cs o pierwszą 🤰
  • Remedios Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka18 wrote:
    Mój mózg za to wymyśla objawy przed nadejściem @ zawroty głowy, może jakieś mdłości, co chwilę coś mi śmierdzi + cały czas mi zimno, zwariować można 😵‍💫 a jutro pewnie i tak przywita mnie biel na teście

Mam to samo ☺️ na szczęście dzień przed okresem spada mi temperatura i mam już plamienia więc sprowadza mnie to na ziemię 😆 w tym cyklu nie zmarnowałam testu.
    Niestety progesteron może powodować takie objawy nawet kiedy nie jest się w ciąży.

🤷🏽‍♀️30 lat
    Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
    plamienia przed miesiączką
    Adenomioza?
    Progesteron 11-15 ng/ml
    Inne hormony - ok
    Wymazy MUCHa - czysto
    AMH 2,03 ng/ml
    Utrogestan
    Prenacare start, inozytol, magnez, ubichinon, DHA, NAC, witamina E, cholina, probiotyki

🤷🏻‍♂️35 lat
    OAT
    SCD 26%
    Prenacare start ON, l-karnityna, witamina D, ubichinol, NAC, DHA, olej z czarnuszki, probiotyki

Kariotypy ok 👌

13 cs o pierwszą 🤰
  • Bambik Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak odkładałam zrobienie testu, że w końcu myślałam, że się posikam.
    Biel vizira 😞

biondam lubi tę wiadomość

👩🏻35; AMH 9,41 (’24) kariotyp ✅

🧔🏻38; Teratozoospermia, CFTR - prawidłowy;kariotyp✅

starania od 2015, w klinice od 2022
    08/22 punkcja 6 🥚, 2❄️ 5AA
    11/22 FET 💔
    05/23 FET ❌

02/24
    SONO HSG - jajowody obustronnie drożne ✅; histeroskopia - polip na ścianie tylnej

03/24 punkcja: 12 🥚, zapłodniono 6, mamy 5❄️: 3x5AA, 2x5AB

04/24=5dpt 16,5|7dpt 50,60|9dpt 202,2|13dpt 787,20♥️

wracamy po rodzeństwo
    01/26=beta 0❌
    03/26=beta 0❌
    04/26=beta 0❌

To tylko kolejny krok, nie koniec drogi…

Został ❄️
  • biondam Debiutantka

Wysłany: 6 kwietnia, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambik, doskonale Cię rozumiem bo wyszłam teraz z psem na spacer i jakoś te emocje wyszły 😭. To bardzo trudny moment w każdym cyklu jak po raz nty biel...

Starania o 1 dziecko od maja 2023 (najpierw ok 1,5-2 lata po prostu bez zabezpieczania się, ostatni rok mocniej).

Ostatnie 3 miesiące szansy naturalnej przed pójściem do kliniki (w maju 26), wspomaganie Duphastonem

Ona: Niski progesteron po naturalnej owulacji, IO, niska ferrytyna... W leczeniu

W normie: Piątka Tarczycowa, FSH, LH, Estradiol, Prolaktyna, Androstendion, Testosteron, Kortyzol, Kwas Foliowy, D3

Suple:

D3+K2
    Omega3
    Probiotyk SanProbi

• J.ss Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moje kochane, co tu takie smutne wiesci z rana… Bardzo mocno przytulam 😒🫂

U mnie @ rozkrecona, boli okrutnie, zaszywam sie dzis w domu i leze pod koldra, nie mam sily na nic wiecej. Jeszcze do tego ostro sie poklocilismy i od wczoraj nie rozmawiamy, krol ciszy u nas zagoscil na dobre, ehh chyba wszystkim sie juz „ulalo”

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia, 09:23

👦🏼 2018
    32 & 35
    7cs
    🩸 28-35
    TSH ✔️
    FSH, LH, Estradiol ✔️
    Badanie nasienia ⏳
  • Bambik Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biondam dokładnie, jakby z miesiąca na miesiąc umierała jakaś cząsteczka we mnie💔

👩🏻35; AMH 9,41 (’24) kariotyp ✅

🧔🏻38; Teratozoospermia, CFTR - prawidłowy;kariotyp✅

starania od 2015, w klinice od 2022
    08/22 punkcja 6 🥚, 2❄️ 5AA
    11/22 FET 💔
    05/23 FET ❌

02/24
    SONO HSG - jajowody obustronnie drożne ✅; histeroskopia - polip na ścianie tylnej

03/24 punkcja: 12 🥚, zapłodniono 6, mamy 5❄️: 3x5AA, 2x5AB

04/24=5dpt 16,5|7dpt 50,60|9dpt 202,2|13dpt 787,20♥️

wracamy po rodzeństwo
    01/26=beta 0❌
    03/26=beta 0❌
    04/26=beta 0❌

To tylko kolejny krok, nie koniec drogi…

Został ❄️
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mi przykro Dziewczyny. Przytulam. Jak ma przyjść @ to niech jak najszybciej żebyście mogły zacząć nowy cykl. 😟

🌿J.ss o nie, mnie taka cisza dobija. Nie jestem w stanie funkcjonować.

Ja dziś 7 dpo i raczej nic nie czuje. Nie miałam żadnego kłucia ok 4 dpo jak prze ostatnie dwa cykle, piersi czasem zaswędzą ale myślę, że sobie to wkręcam raczej albo mam przesuszoną skórę. 😅

33 🙋🏼‍♀️

👶🏼 08.2024

• Kathrine32 Przyjaciółka

Wysłany: 6 kwietnia, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambik, biondam przytulam 🫂🫂 Doskonale Was rozumiem, trzymajcie się 🫂❤️

U mnie dziś 8dpo i coś czuje, że raczej nici z tego cyklu 🫣 Od owu nic mnie nie boli, jedynie piersi wrażliwe a tak to cisza. Czekam do czwartku żeby zatestowac, ale moja cierpliwość już się powoli kończy 😂

2018 Córka 🩷
    2022 Syn 🩵
  • biondam Debiutantka

Wysłany: 6 kwietnia, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozumiem, Kathrine:D ja w tym cyklu zrobilam ten blad i weszlam na tiktoka, gdzie jest milion filmików pt very, very faint line 7dpo hahahah :D strasznie to ryje mózg!

jednak jeszcze nic straconego! ja bede obserwowac, co sie u mnie dzieje, ale jak @ nie bedzie to ide na bete jutro lub pojutrze. w piatek wyjezdzam i musze wiedziec co i jak:)

Kathrine32 lubi tę wiadomość

Suple:

D3+K2
    Omega3
    Probiotyk SanProbi

• _Dysia_ Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że nie tylko dla mnie ten miesiąc jest jakiś taki bezobjawowy 😆

Dziewczyny tulę za biele 🫂

🌱Starania o pierwsze dziecko od 08.2025🌱

⏸️ 11.2025
    💔12.2025 poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie

Powrót do starań od 02.2026 🍀

🌈W oczekiwaniu na tęczę po deszczu🌈
  • Malinka18 Przyjaciółka

Wysłany: 6 kwietnia, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to jednak nie moja wyobraźnia, a blada kreska na teście, radość miesza się z okropnym strachem 😣 wieczorem i rano powtórzę test, a jutro jeszcze pójdę na betę

Trzyma mocno kciuki za pozostałe pozytywne testy, a za biel przytulam, oby kolejny cykl był Wasz! ❤️

Morgo, Kathrine32, Esbe, Monia•, _Dysia_, majskoko, Kompotlinka, Livos, Iza., KAaareii, Takatam, Lisia00, Karolaxoxo, Akacjowa_, Fermina, Werox, askowe lubią tę wiadomość

👩 28 👦 29 🐶 7
    7 tydzień 👼

06.04.2026 - ⏸️ 7cs
    Proszę zostań z nami 🙏

❌ wrzesień 2025 -tachykardia po accofilu, która trwa do nadal.. włączony beta-bloker

❗️mutacja PAI-1 homo
    ❗️KIR BX 1/5
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka18 wrote:
    Dziewczyny to jednak nie moja wyobraźnia, a blada kreska na teście, radość miesza się z okropnym strachem 😣 wieczorem i rano powtórzę test, a jutro jeszcze pójdę na betę

Trzyma mocno kciuki za pozostałe pozytywne testy, a za biel przytulam, oby kolejny cykl był Wasz! ❤️

Poprosimy o foteczkę 🥰
    Ile jesteś dpo?
    Trzymamy kciuki!

Kathrine32, Malinka18 lubią tę wiadomość

33 🙋🏼‍♀️

👶🏼 08.2024

• Rosalinda Przyjaciółka

Wysłany: 6 kwietnia, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka18 wrote:

Trzymam kciuki! 😀

Dziewczyny, u których biało na teście- przytulam 🫂
    Mam wrażenie, że święta to taki szczególnie bolesny czas przy staraniach o dziecko. Rozmowy się kręcą wokół tego kto jest w ciąży, w social mediach pojawiają się posty o ciążach znajomych. Z jednej strony człowiek się cieszy, a z drugiej jest to ukłucie zazdrości 😢

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia, 11:08

Malinka18 lubi tę wiadomość

Mama dwóch chłopców 🥰
    🩵 2019 (3cs)
    🩵 2024 (9cs)

Staramy się o trzecie dziecko od stycznia 2026 🥰

Nasz mały Aniołek 👼
    💔 05.2023 (ciąża biochemiczna)
  • Malinka18 Przyjaciółka

Wysłany: 6 kwietnia, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva wrote:
    Poprosimy o foteczkę 🥰
    Ile jesteś dpo?
    Trzymamy kciuki!

https://ibb.co/wNB2gTSq
    Tutaj fotka mam nadzieję że dobrze to wgrałam 😅
    Jestem 14dpo dziś był dzień miesiączki

Miałam robić ciasto do teściowej na obiad a od dwóch godzin siedzę jak wryta 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia, 11:07

Morgo, Monia•, KamilaAnt2026, Kathrine32, Cerva, Kompotlinka, Helenka22, Livos, _Dysia_, Iza., J.ss, Takatam, askowe lubią tę wiadomość

👩 28 👦 29 🐶 7
    7 tydzień 👼

06.04.2026 - ⏸️ 7cs
    Proszę zostań z nami 🙏

❗️mutacja PAI-1 homo
    ❗️KIR BX 1/5
‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ