Zajączku nie żałuj mi dwóch kreseczek, w Sylwestra chcę już prowadzić wózeczek 🐰🪺🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Malinka18 wrote:https://ibb.co/wNB2gTSq
Tutaj fotka mam nadzieję że dobrze to wgrałam 😅
Jestem 14dpo dziś był dzień miesiączki
Miałam robić ciasto do teściowej na obiad a od dwóch godzin siedzę jak wryta 🙈
Piękna, wyraźna kreska! ❤
Malinka18 lubi tę wiadomość
2018 - 👱🏻♂️
2019 - 👱🏻♀️
2025 - 👶🏼
1cs o 4 bobasa.
09.04 ⏸️ beta: 11.28
11.04 beta: 39.47 prog: 23.9
15.04 beta: 418,41 prog: 27,5 😍 -
Malinka, super, gratulacje, spokojnej ciąży 💗
U mnie dziś 16 dc a owulacji na horyzoncie brak, testy białe… co gorsze poza jutrem mąż nie będzie miał czasu żeby podziałać. O świcie wychodzi do pracy a po pracy na budowę żeby dokończyć malowanie ścian bo za tydzień będziemy mieli kładzione panele i montowane drzwi i trzeba dokończyć robotę. Ciągle coś. Więc cykl idzie na zmarnowanie. Dziękuję, do widzenia 🙃 Poza tym jest taki zmarnowany, praca jedna, druga i budowa…
Od dawna chcieliśmy mieć dzieci ale ciągle jakieś przeszkody, najpierw trzeba uzbierać z 2 lata na ślub, potem około 2 na własny kąt, jak już byliśmy gotowi to ja byłam na zleceniu i specjalnie przeszłam na b2b żeby mieć macierzyński, czekałam 2 miesiące na umowę potem 3 miesiące na b2b żeby być bezpieczna z macierzyńskim, zaszłam w ciążę po 2 miesiącach ale poroniłam, potem trzeba czekać 3 miesiące z staraniami ale dodatkowo mnie zwolnili i byłam bez pracy pół roku, teraz już jest robota, znowu okres próbny 3 miesiące trzeba było odczekać, odczekałam i się już staramy około 3 miesiące ale zastanawiam się co znowu będzie nie tak… jak wcześniej były przeszkody życiowe to teraz może już biologiczne, bo ciągle coś musi być źle 😞 Jeden problem się rozwiąże to zaraz kolejny na horyzoncie. Sorki za moje narzekanie ale taka narzekaczka jestem… demotywuje mnie to strasznie
31&36
💔 05.25
🧬 Mutacja PAI-1 w układzie homozygotycznym -
Właśnie objawy jak na okres, ilość jak na okres + drugie tyle rozwodnienia. Dzisiaj już przestało tak ze mnie płynąć na szczęście. Czat twierdzi, że jakaś sporą produkcja śluzuRemedios wrote:Askowe, a jesteś pewna że to już okres a nie jakieś plamienie? Bo ja kiedyś tak miałam, parę dni takiego dziwnego, skąpego, różowego „okresu”, nawet zrobiłam badania hormonalne i wyszły słabo, a tu 4 czy 5 dnia nagle skurcze i zaczęłam krwawić normalnie…👩 93' 🧑 93'
Starania od 02.2025 z przerwami
07.2025 - puste jajo płodowe 💔 7w
9cs
Suple:
Omega 3 - 1000mg
Wit D - 4000j
Folian - 800mcg
Inozytol - 2000mg x 2
Laktoferyna - 200mg
Maślan sodu
Lexidofil - probiotyk
Magne b6 forte - 1 tab -
Malinka18 gratulacje i trzymam kciuki za super wyniki bety 🤞🤞🤞
👩 93' 🧑 93'
Starania od 02.2025 z przerwami
07.2025 - puste jajo płodowe 💔 7w
9cs
Suple:
Omega 3 - 1000mg
Wit D - 4000j
Folian - 800mcg
Inozytol - 2000mg x 2
Laktoferyna - 200mg
Maślan sodu
Lexidofil - probiotyk
Magne b6 forte - 1 tab -
Hej dziewczyny mam pytanie odnosnie męskich spraw.
Moj maz od dobrego pol roku nie moze wyleczyc bakterii, jak nie jedne to drugie. Non stop cos, glownie enterococus.
Probki oddaje w domu i zawozi do laboratorium, doslownie 10min drogi). Dwa razy probka „zanieczyszczona” (takie info z laboratorium, ze flora bakteryjna mieszana i musial powtarzac posiew). Jestesmy tym juz bardzo zmeczeni. Antybiotykow bierze tak duzo i tak dlugo ze juz jest to przesada, zaraz rozwali sobie zoladek… macie jakies pomysly co do probiotykow?
I czy tez mial ktorys z Waszych partnerow taki problem odnosnie mieszanej flory w wynikach i musial je powtarzac?💁🏼♀️35💁🏼36
Po operacji bariatrycznej SLEEVE
⬇️-30kilo
ANA2 1:1000
ANA3 - ok 🤷🏼♀️
06.2025 biochem 👼
08.2025 IUI
2.2026 lipiodol
TSH po lipiodolu 3,57
Euthyrox 25 1x1
💁🏼- wszystkie badania ok -
majskoko wrote:Hej dziewczyny mam pytanie odnosnie męskich spraw.
Moj maz od dobrego pol roku nie moze wyleczyc bakterii, jak nie jedne to drugie. Non stop cos, glownie enterococus.
Probki oddaje w domu i zawozi do laboratorium, doslownie 10min drogi). Dwa razy probka „zanieczyszczona” (takie info z laboratorium, ze flora bakteryjna mieszana i musial powtarzac posiew). Jestesmy tym juz bardzo zmeczeni. Antybiotykow bierze tak duzo i tak dlugo ze juz jest to przesada, zaraz rozwali sobie zoladek… macie jakies pomysly co do probiotykow?
I czy tez mial ktorys z Waszych partnerow taki problem odnosnie mieszanej flory w wynikach i musial je powtarzac?
Czy Twój mąż przed oddaniem nasienie: oddaje wcześniej mocz, myje ręce oraz swój narząd? To jest ważne żeby zachować tu higienę nad wyraz dokładną.
Spróbowałabym oddać nasienie na miejscu, w sensie nie przewozić. Macie coś takiego w okolicy?
Mój mąż miał w styczniu z tym problem ale no pokonał go jednym antybiotykiem w 10 dni plus miał różne probiotyki oraz tabletki. Na pewno pił Urolact. Jak wróci z pracy to go spytam o nazwy tego co przepisał lekarz bo nie pamiętam.
Z tego forum też wiem że bardzo ważne jest w trakcie kuracji antybiotykowej oddawanie nasienia. Możecie się serduszkować albo w prezerwatywie, albo powinna to być masturbacja.
majskoko lubi tę wiadomość
👩🏻 33 👦🏻 32
Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami
Jestem wege od ponad 10 lat
28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna
Nie poddajemy się!
Update 28.01💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Wit. E, C, Cynk, Melatonina, Tyrozyna, Selen, Jod
IO -> Siofor 500 -
Mika1992 wrote:Czy Twój mąż przed oddaniem nasienie: oddaje wcześniej mocz, myje ręce oraz swój narząd? To jest ważne żeby zachować tu higienę nad wyraz dokładną.
Spróbowałabym oddać nasienie na miejscu, w sensie nie przewozić. Macie coś takiego w okolicy?
Mój mąż miał w styczniu z tym problem ale no pokonał go jednym antybiotykiem w 10 dni plus miał różne probiotyki oraz tabletki. Na pewno pił Urolact. Jak wróci z pracy to go spytam o nazwy tego co przepisał lekarz bo nie pamiętam.
Z tego forum też wiem że bardzo ważne jest w trakcie kuracji antybiotykowej oddawanie nasienia. Możecie się serduszkować albo w prezerwatywie, albo powinna to być masturbacja.
O bardzo dziekuje!
Wlasnie tez dostalam maila od lekarza, ze ma najgorsze doswiadczenia z laboratorium „diagnostyka „ a tam wlasnie wykonuje te posiewy, ale nie znam innego labo ktore to wykonuje… bede musiala sie poorientowac w okolicy.
Bede bardzo wdzieczna za te nazwy! Zakupilam mu teraz z aliness probio balance MAN , bo nic madrzejszego nie znalazlam- ale ten Urolact to tego nie znalam! Musze zerknac😍
Dziekuje za wszystkie rady i odnosnie higieny przy oddaniu dopytam go o to.💁🏼♀️35💁🏼36
⬇️-30kilo
ANA3 - ok 🤷🏼♀️
06.2025 biochem 👼
08.2025 IUI
2.2026 lipiodol
TSH po lipiodolu 3,57
Euthyrox 25 1x1
💁🏼- wszystkie badania ok -
🫂Przytulam🫂Murena96 wrote:Wczoraj nie myślałam że dostałam okres. A dzisiaj wstałam i od rana głupie myśli że już w tym roku rodzic nie będę, mój plan się nie spełnił. I jest mi turbo przykro. Do tego brzuch mnie boli jak cholera.
Ja od wczorajszego wieczora mam taki zjazd emocjonalny...czuję okres wielkimi krokami i nie wiem jak sobie poradzę z kolejną porażką. Wiem, że 6cs to niedługo, ale mamy z mężem wiele problemów na innych płaszczyznach. Los nas nie oszczędza i jesteśmy coraz bardziej przytłoczeni. 😔👩34 👦35 & 🐕 🐕
starania od 10.25 -
Ale nie testowałaś jeszcze? Trzymam kciuki, żeby pojawiły się dwie kreseczki ❤️Kompotlinka wrote:🫂Przytulam🫂
Ja od wczorajszego wieczora mam taki zjazd emocjonalny...czuję okres wielkimi krokami i nie wiem jak sobie poradzę z kolejną porażką. Wiem, że 6cs to niedługo, ale mamy z mężem wiele problemów na innych płaszczyznach. Los nas nie oszczędza i jesteśmy coraz bardziej przytłoczeni. 😔
Ja dziś 8 dpo i tak jak mówiłam praktycznie nic się nie dzieje więc jakoś entuzjazm mi opadł. W ostatnie ciąże zachodziłam praktycznie od razu więc tu głowa mi nie pomaga, bo też bym chciała szybko być znowu w ciąży po ostatniej stracie. 😢
Kompotlinka lubi tę wiadomość
33 🙋🏼♀️
👶🏼 08.2024
01.2026 💔 poronienie zatrzymane
03.2026 wznowienie starań 🌈
08.04 ⏸️ Fasolko zostań. 🙏 -
Dziewczyny, na ile niższa ferrytyna może być problemem z zajściem/utrzymaniem ciąży? Pamiętam, że ponad rok temu miałam niby w normie ale endokrynolog powiedziała, że przepisze Żelazo bo jest zbyt nisko jednak i brałam chwilę. A potem przestałam przed staraniami i nie kontrolowałam od tamtej pory..
-
Mnie dziś wysypało i zaczyna brzuch boleć także na pewno nic z tego.
Kompotlinka mam to samo, mnie też ostatnio los nie oszczędza i z psychą coraz gorzej przez to 😓🌱Starania o pierwsze dziecko od 08.2025🌱
⏸️ 11.2025
💔12.2025 poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie
Powrót do starań od 02.2026 🍀
🌈W oczekiwaniu na tęczę po deszczu🌈 -
Basiax wrote:Dziewczyny, na ile niższa ferrytyna może być problemem z zajściem/utrzymaniem ciąży? Pamiętam, że ponad rok temu miałam niby w normie ale endokrynolog powiedziała, że przepisze Żelazo bo jest zbyt nisko jednak i brałam chwilę. A potem przestałam przed staraniami i nie kontrolowałam od tamtej pory..
Ważne jest żeby był dobry wynik ale szczerze? Moja siostra zaszła w ciążę mając niecałe 30, tutaj dziewczyny na forum mają nawet i 10 czy 18 i zachodzą w ciążę.
Ferrytyna jest ważna w ciąży, bo jest magazynem żelaza, wpływa na rozwój zarodka itp ale moim zdaniem i śledząc to forum - nie jest powodem nie zachodzenia w ciążę
Esbe, Basiax lubią tę wiadomość
👩🏻 33 👦🏻 32
Nie poddajemy się!
Update 28.01💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Wit. E, C, Cynk, Melatonina, Tyrozyna, Selen, Jod
IO -> Siofor 500 -
majskoko wrote:O bardzo dziekuje!
Wlasnie tez dostalam maila od lekarza, ze ma najgorsze doswiadczenia z laboratorium „diagnostyka „ a tam wlasnie wykonuje te posiewy, ale nie znam innego labo ktore to wykonuje… bede musiala sie poorientowac w okolicy.
Bede bardzo wdzieczna za te nazwy! Zakupilam mu teraz z aliness probio balance MAN , bo nic madrzejszego nie znalazlam- ale ten Urolact to tego nie znalam! Musze zerknac😍
Dziekuje za wszystkie rady i odnosnie higieny przy oddaniu dopytam go o to.
Rozumiem cię, bo ja sama przeszukałam chyba każde możliwe forum w tym temacie, każdy wątek i udało się znaleźć dobre wskazówki. Aaa oprócz probiotyków brał też witaminę C 1000mg dziennie, tu chodziło o to że jest dobrym antyoksydantem. Pił też sok z żurawiny.
majskoko lubi tę wiadomość
👩🏻 33 👦🏻 32
Nie poddajemy się!
IO -> Siofor 500 -
Mika1992 wrote:Ważne jest żeby był dobry wynik ale szczerze? Moja siostra zaszła w ciążę mając niecałe 30, tutaj dziewczyny na forum mają nawet i 10 czy 18 i zachodzą w ciążę.
Ferrytyna jest ważna w ciąży, bo jest magazynem żelaza, wpływa na rozwój zarodka itp ale moim zdaniem i śledząc to forum - nie jest powodem nie zachodzenia w ciążę
To prawda, ja we wrześniu miałam ferytyne 44 i pomimi usilnych starań zbadałam w marcu i jeszcze spadła na 35 i co najśmieszniejsze tydzien później pozytywny test.25.03 ⏸️ 66.9 B-hcg, prog. 44.5
27.03 - 212 B-hcg
03.04 B-hcg 3727
Starania od 06.25
28🤵♀️
29🤵♂️
HBA 47 % ❗️
Fragmentacja DNA 15%
Liczba plemników 27,26 ➡️ 6.3 🔻
Morfologia 0% ➡️1%
Ruch postępowy szybki (typ a) 2.43% ➡️ 29% ✅️
Ruch postępowy (a+b) 22.22% ➡️ 45% ✅️
Ruch całkowity 37.85 ➡️ 64% ✅️ -
Mika1992 wrote:Ważne jest żeby był dobry wynik ale szczerze? Moja siostra zaszła w ciążę mając niecałe 30, tutaj dziewczyny na forum mają nawet i 10 czy 18 i zachodzą w ciążę.
Też tak mi się wydaje. W pierwszej ciąży zbadałam na początku, bo mi ginekolog zlecił. Była niecałe 19, powiedział, że jest ok. Cała ciąża wyniki super, hemoglobina pięknie się trzymała. Dopiero po porodzie trochę spadła i dostałam żelazo no ale to przez utratę krwi.33 🙋🏼♀️
👶🏼 08.2024
01.2026 💔 poronienie zatrzymane
03.2026 wznowienie starań 🌈
08.04 ⏸️ Fasolko zostań. 🙏 -
Ja walczę z anemią od paru lat i raz mam dobre wyniki a raz bardzo złe, u mnie nie ma to wpływu na zachodzenie w ciążę ale nie znam się. Może u kogoś to ma.
Dzisiaj 8dpo i też zero objawów i mnie wysypało😫 wybrałam się znowu do lekarza i mam worek leków.👩 29 👨28
🔹2 cs ❤️
⏸️ 23.12.2023
27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
29.08.2024 - poród SN🥰
🔹3 cs starań o drugie dziecko
⏸️16.10.2025
1.11.2025 - poronienie 💔 6+5tc
🔹wznawiamy starania🌈

-
🫂Trzymaj się.🫂 Ja zawsze po kilku dniach smutku jakoś staję na nogi. Próbuję sobie wyznaczyć jakieś cele, żeby się zmotywować. Mam nadzieję, że tym razem będzie tak samo. Jedyne na co nie mam wpływu, to ciosy ze strony "najbliższych". Takie sytuacje wytrącają mnie totalnie z równowagi i stąd też teraz taki dołek i lęk przed kolejnymi konfliktami..._Dysia_ wrote:Mnie dziś wysypało i zaczyna brzuch boleć także na pewno nic z tego.
Kompotlinka mam to samo, mnie też ostatnio los nie oszczędza i z psychą coraz gorzej przez to 😓👩34 👦35 & 🐕 🐕
starania od 10.25 -
Mika1992 wrote:Rozumiem cię, bo ja sama przeszukałam chyba każde możliwe forum w tym temacie, każdy wątek i udało się znaleźć dobre wskazówki. Aaa oprócz probiotyków brał też witaminę C 1000mg dziennie, tu chodziło o to że jest dobrym antyoksydantem. Pił też sok z żurawiny.
Ten sok z zurawiny dobra mysl! Moj pije sok z pomidorow- ponoc dobre na nasienie, tak zalecila dietetyk od plodnosci🙈
A byl u urologa z tym problemem? U nas to moj ginekolog wypisuje mu antybiotyki ale nie skierowal go nigdzie dalej.💁🏼♀️35💁🏼36
⬇️-30kilo
ANA3 - ok 🤷🏼♀️
06.2025 biochem 👼
08.2025 IUI
2.2026 lipiodol
TSH po lipiodolu 3,57
Euthyrox 25 1x1
💁🏼- wszystkie badania ok