Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zajączku nie żałuj mi dwóch kreseczek, w Sylwestra chcę już prowadzić wózeczek 🐰🪺🤰
Odpowiedz

Zajączku nie żałuj mi dwóch kreseczek, w Sylwestra chcę już prowadzić wózeczek 🐰🪺🤰

Oceń ten wątek:
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 31 marca, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozsyłam Wam już na pewno ostatnie wiruski! Kuba wciąż kitra się w brzuszku, więc chociaż mogę poczęstować ostatnią partią. :D Do maja nie ma opcji przetrzymać delikwenta.
    🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠

Kompotlinka, _Dysia_, askowe, Aga_92, OwulkaNaPełnej, Iza., Esbe, Monia•, dzydzy, Stokrotka94, BillieJean, Cerva, Karolaxoxo, Kathrine32, Vainchild, KAaareii, Allthatnats, Nadzieja 🧚🏼‍♀️, Takatam, Angel93, Reja13, Carrie12 lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
    07.24 puste jaja płodowe 💔💔
    9 x letrozol ❌

30♀️35♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾MSOME: 0% + 1%

03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
    04.25 FET beta 10dpt <0,1
    05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB

🌈naturals po scratchingu
    30.07 ⏸️
    accofil, neoparin, acard, encorton, luteina →neoparin 0,8
    Kubuś 💙 5.04.2026 🐣
    age.png
  • askowe Autorytet

Wysłany: 31 marca, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.ss wrote:
    No i formalnie - bialo, ze az razi 🥲 Takze ja czekam na @ i nie zawracam juz sobie glowy testowaniem. W czwartek gin i wlasnie czekam w labie bo spuszczam krew na tsh
    😩🫂🫂 U mnie też biel, ale temperatura wzrosła, mam jakieś dobre przeczucie, co do tego cyklu... Co ma być to będzie

👩 93' 🧑 93'
    Starania od 02.2025 z przerwami
    07.2025 - puste jajo płodowe 💔 7w
    10cs
  • J.ss Autorytet

Wysłany: 31 marca, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Askowe, mocne kciuki!

askowe lubi tę wiadomość

09/25 -początek starań
    🩸 28-35
    TSH ✔️
    FSH, LH, Estradiol ✔️
    Badanie nasienia ⏳
  • Agusia1110 Nowa

Wysłany: 31 marca, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem tutaj nowa, chciałabym przywitać się.🙋🏻‍♀️
    Wkleję tutaj post, który dodałam na innym wątku, dzięki temu będzie wiadomo skąd się tutaj urwałam🤭 i trochę informacji o mnie.:

"Jestem tutaj nowa, chciałbym przywitać sie. Wiem, że wątek trochę jakby nie dla mnie, bo ja dzieci mam, mój partner również, ale ten wątek wyświetlił mi się jako najbardziej aktualny, a jestem totalnie zielona jeśli chodzi o tą apke i forum. Dodatkowo z obecnym partnerem nie posiadamy wspólnych dzieci.😁
    Postanowiłam zajrzeć na forum ponieważ, z obecnym partnerem jesteśmy od 2023r. razem (od tego czasu również razem mieszkamy, wcześniej pracował w delegacji, teraz już nie), wspólnie podjęliśmy decyzję o naszym pierwszym wspólnym 👶🏻, ale bez "parcia na szkło", tylko po prostu zdać się na los "co będzie to będzie". Troszeczkę mam wątpliwości z powodu autyzmu u mojego syna i partnera syn również, dodatkowo trochę naszego wieku..😬 Ale z drugiej strony myślę, że nie jesteśmy aż tacy starzy. 🤭
    Z chęcią zasięgnę porad apropo suplementacji witamin dla nas obojga, tak na wszelki wypadek (nie mamy problemu z suplementowaniem się- braliśmy już przeróżne witaminy, lubimy też pić przeróżne ziółka).
    Więcej informacji o mnie:
    Ja z byłym mężem zaszłam w pierwszą ciążę po roku "nie uważania" 👶🏻ur. 09.05.2011r. w 35tc sn- wczesne sączenie się wód płodowych, drugi 👶🏻ur. się 09.01.2014r. w 35tc cc z powodu ułożenia pośladkowego, również wczesnego sączenia się wód płodowych. Nie wiem z jakiego powodu dochodziło do sączenia się wód.
    W tamtych latach nie prowadziłam nawet kalendarzyka miesiaczkowego, nie robiłam żadnych badań ani nic w tym stylu- młoda głupia 🙄🤦🏻‍♀️.
    Według kalendarzyka, który prowadzę od ok. 2023r. w aplikacji flo mam wahania cyklów między 26 a 31 dni, 🙈🙈 trwają średnio 4-5 dni. Nigdy nie prowadziłam żadnych monitoringów owulacji, ani nic w tym stylu, ale wyczytałam, że można mierzyć temperaturę i nad tym zastanawiam się.
    Mam nadzieję, że za bardzo nie rozpisałam się i ze mnie stąd nie pogonicie.🤭 Jestem otwarta na pytania i rady.
    Z góry dziękuję, że mogłam udzielić się tutaj."

OwulkaNaPełnej, Esbe, Remedios, askowe, BillieJean, Angel93 lubią tę wiadomość

👩🏻‍❤️‍👨🏻 01.08.2023r.
    się dobrali...🤭😉:

Agnieszka 35l🙋🏻‍♀️91r.
    hipoglikemia reaktywna

👶🏻💙2011r. sn 35tc
    wrodzone zapalenie płuc, złożona wada serca, autyzm dziecięcy
    👶🏻💙2014r. cc 35tc
    wrodzone zapalenie płuc, złożona wada serca

M❤️ 44l🙋🏻82r.
    nadciśnienie tętnicze

👶🏻🩷2009r.
    👶🏻💙2012r. autyzm atypowy

Wysłany: 31 marca, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jestem i melduję obecność oraz chęć zatestowania jednak jeszcze nie wiem kiedy bo nadal czekam na owulację 😁 oprócz tego jutro pobranie wymazu na panel MUCHa, oraz badanie progesteronu i estradiolu w 7 dpo. Życzę wszystkim powodzenia. ❤️

Esbe, Kompotlinka, Remedios, BillieJean, Karolaxoxo lubią tę wiadomość

Weteranka po invitro, aktualnie reaktywująca starania po zmianie faceta. 😅
  • Esbe Ekspertka

Wysłany: 31 marca, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 7 dpo, niby szczyt progesteronu, ale nie mam zadnych objawów. Piersi ani trochę nie sa drażliwe.. 😒😒😒

♀️1994
    ♂️1988

12/2025 💔 5t
    5/2026 ⏸️
  • J.ss Autorytet

Wysłany: 31 marca, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Agusia :)
    Ja ze swoim dawnym partnerem 8 lat temu zaszlam w 1cs, teraz jestesmy razem z narzeczonym 4 lata i niestety nie udalo sie w 1cs, nasza walka o wymarzone wspolne bobo nadal trwa :)

Powodzenia dla ciebie, rozgosc sie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca, 10:41

Agusia1110 lubi tę wiadomość

09/25 -początek starań
    🩸 28-35
    TSH ✔️
    FSH, LH, Estradiol ✔️
    Badanie nasienia ⏳
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 31 marca, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.ss wrote:
    Ja ze swoim dawnym partnerem 8 lat temu zaszlam w 1cs, teraz jestesmy razem z narzeczonym 4 lata i niestety nie udalo sie w 1cs, nasza walka o wymarzone wspolne bobo nadal trwa :)

O cześć J.S. powodzenia. Ja idę po czwarte i ostatnie. I witam się w wątku :)

J.ss lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 - 👶🏼

1cs o 4 bobasa.
    09.04 ⏸️ beta: 11.28
    11.04 beta: 39.47 prog: 23.9
    15.04 beta: 418,41 prog: 27,5 😍
    05.05 - ❤️ + crl: 1.05cm💗
    26.06 - wizyta
    15.06 - prenatalne I trym

preg.png
  • Agusia1110 Nowa

Wysłany: 31 marca, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.ss wrote:

Dziękuję bardzo.☺️
    My z obecnym partnerem od 2023r. nie zabezpieczamy się, ale też nie było żadnych "starań" dodatkowo pracował w delegacji. Teraz jest na miejscu, więc zwiększyło się "ryzyko", dlatego też chciałabym wprowadzić nam suplementację tak bardziej jakby w kierunku starań. Ja mam dziś drugi dzień cyklu. Co możecie polecić dla mnie i partnera do suplementacji? ☺️

👩🏻‍❤️‍👨🏻 01.08.2023r.
    się dobrali...🤭😉:

Agnieszka 35l🙋🏻‍♀️91r.
    hipoglikemia reaktywna

👶🏻💙2011r. sn 35tc
    wrodzone zapalenie płuc, złożona wada serca, autyzm dziecięcy
    👶🏻💙2014r. cc 35tc
    wrodzone zapalenie płuc, złożona wada serca

M❤️ 44l🙋🏻82r.
    nadciśnienie tętnicze

👶🏻🩷2009r.
    👶🏻💙2012r. autyzm atypowy

Wysłany: 31 marca, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Poproszę testowanie 20 kwietnia 🥰

Remedios, BillieJean, Kompotlinka lubią tę wiadomość

🩵 10.2019
    🩵 02.2024
    🤰 12.2026

👼 05.2023 (5tc)
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 31 marca, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poproszę o wpisanie testu na 9.04. Mam już trójkę dzieci, chcę dopełnić rodzinkę jeszcze jednym. :)

Remedios, BillieJean, Kompotlinka lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 - 👶🏼

1cs o 4 bobasa.
    26.06 - wizyta

preg.png
  • J.ss Autorytet

Wysłany: 31 marca, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, o kochana, witaj, jestem w szoku ze po 8 latach sie spotykamy i to w tym watku, az wzrusz mnie zlapal bo przeciez 8 lat temu pisalysmy na fioletowej stronie 😭

Powodzenia!

Fermina lubi tę wiadomość

09/25 -początek starań
    🩸 28-35
    TSH ✔️
    FSH, LH, Estradiol ✔️
    Badanie nasienia ⏳
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 31 marca, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.ss wrote:
    Fermina, o kochana, witaj, jestem w szoku ze po 8 latach sie spotykamy i to w tym watku, az wzrusz mnie zlapal bo przeciez 8 lat temu pisalysmy na fioletowej stronie 😭

Powodzenia!

Hej! Też się bardzo ucieszyłam i liczę na to, że szybko pójdzie nam obu spełnić marzenia! :D

J.ss lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 - 👶🏼

1cs o 4 bobasa.
    26.06 - wizyta

preg.png
  • Remedios Autorytet

Wysłany: 31 marca, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia1110 wrote:
    Dziękuję bardzo.☺️
    My z obecnym partnerem od 2023r. nie zabezpieczamy się, ale też nie było żadnych "starań" dodatkowo pracował w delegacji. Teraz jest na miejscu, więc zwiększyło się "ryzyko", dlatego też chciałabym wprowadzić nam suplementację tak bardziej jakby w kierunku starań. Ja mam dziś drugi dzień cyklu. Co możecie polecić dla mnie i partnera do suplementacji? ☺️

Na pewno podstawa dla Ciebie to kwas foliowy (foliany) i witamina D, dla partnera witamina D. Najlepiej sprawdzić poziom Wit D i na tej podstawie manipulować dawką. W pierwszym poście są wypisane różne inne suplementy, dużo zależy od waszego stanu zdrowia i nad czym chcecie pracować. Możecie też pójść w jakiś suplement pod starania typu mieszanka (chociaż tam będą częściej mniejsze dawki). Jest na przykład Pregna Start dla mężczyzn i kobiet, Prenacare Start, z droższych Ten Fertil ☺️

Agusia1110 lubi tę wiadomość

🤷🏽‍♀️30 lat
    Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
    plamienia przed miesiączką
    Adenomioza?
    Progesteron 11-15 ng/ml
    Inne hormony - ok
    Wymazy MUCHa - czysto
    AMH 2,03 ng/ml
    Prenacare start, inozytol, magnez, ubichinon, DHA, NAC, witamina E, cholina, probiotyki

🤷🏻‍♂️35 lat
    OAT
    SCD 26%
    Prenacare start ON, l-karnityna, witamina D, ubichinol, NAC, DHA, olej z czarnuszki, probiotyki (nic nie pomaga i nic nie polecam 😆)

Kariotypy ok 👌

13 cs o pierwszą 🤰
  • dzydzy Ekspertka

Wysłany: 31 marca, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    askowe wrote:
    😩🫂🫂 U mnie też biel, ale temperatura wzrosła, mam jakieś dobre przeczucie, co do tego cyklu... Co ma być to będzie

🤞🤞🤞
    Jak rośnie to jest szansa! Trzymam kciuki! Który to dpo u ciebie? Chyba jeszcze jest tam przestrzeń na zmianę wyniku ;)

U mnie dalej spadek temperatury.

askowe lubi tę wiadomość

👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
    starania od 02.2026
  • BillieJean Autorytet

Wysłany: 31 marca, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Rozsyłam Wam już na pewno ostatnie wiruski! Kuba wciąż kitra się w brzuszku, więc chociaż mogę poczęstować ostatnią partią. :D Do maja nie ma opcji przetrzymać delikwenta.
    🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠

Siesiepy jak cudownie widzieć, że u Ciebie już ostatnia prosta do spotkania z synkiem ❤️ życzę Ci dobrego porodu !

Cześć Dziewczyny, staramy się o 3 dziecko, ale w tym miesiącu poproszę o wolnego strzelca, bo cykle mam w dalszym ciągu mocno nieregularne i nie mam pojęcia kiedy wypadnie najlepszy dzień na testowanie i czy w ogóle jest szansa na szczęśliwy traf. Nie nastawiam się, bo o drugie dziecko staraliśmy się rok.

Życzę każdej z Was powodzenia w tym miesiącu 👌 niech kwiecień będzie owocny !

Kompotlinka, askowe, Agusia1110, siesiepy lubią tę wiadomość

Rocznik 92

🩷Córka 08.2022 (1cs)
    🩵Syn 03.2025 (12cs)

🧑‍🧑‍🧒‍🧒 Marzec 2026 - Starania o 3 dziecko wciąż karmiąc piersią 🤱🏻
  • Remedios Autorytet

Wysłany: 31 marca, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    askowe wrote:

Askowe a który dpo ? Trzymam kciuki, że przeczucia się spełnią. To że temperatura nie spada to dobry znak!

U mnie w 8 dpo jest spory spadek, ale wcześnie się dzisiaj obudziłam plus ta zmiana czasu… no nic, czekam co dalej. W ogóle w tym cyklu nie dobiłam jeszcze do 37 stopni jak zazwyczaj i pojawiają się myśli że progesteron jest słaby i to dlatego…

🤷🏽‍♀️30 lat
    Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
    plamienia przed miesiączką
    Adenomioza?
    Progesteron 11-15 ng/ml
    Inne hormony - ok
    Wymazy MUCHa - czysto
    AMH 2,03 ng/ml
    Prenacare start, inozytol, magnez, ubichinon, DHA, NAC, witamina E, cholina, probiotyki

🤷🏻‍♂️35 lat
    OAT
    SCD 26%
    Prenacare start ON, l-karnityna, witamina D, ubichinol, NAC, DHA, olej z czarnuszki, probiotyki (nic nie pomaga i nic nie polecam 😆)

Kariotypy ok 👌

13 cs o pierwszą 🤰
  • Iza. Autorytet

Wysłany: 31 marca, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    O cześć J.S. powodzenia. Ja idę po czwarte i ostatnie. I witam się w wątku :)
    Hej !miło cię widzieć pamiętam cię z kwietnia 2024 🥹

Fermina lubi tę wiadomość

Starania od stycznia 2023
    22.04 .2024⏸️
    23.04 beta 204.55
    25.04 beta 522.39 prg 19.1
    29.04 beta 3430.91
    2.05 pęcherzyk w macicy
    6.05 beta 27601.65 prg 31.2
    20.05 ❤️
    30.12.2024 Witaj synku 🩵
  • askowe Autorytet

Wysłany: 31 marca, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzydzy wrote:
    🤞🤞🤞
    Jak rośnie to jest szansa! Trzymam kciuki! Który to dpo u ciebie? Chyba jeszcze jest tam przestrzeń na zmianę wyniku ;)

U mnie dalej spadek temperatury.
    10dpo być może 11; trochę jest, aż sama nie wiem, co we mnie wstąpiło, przy dalszej bieli chyba będzie załamka 😮‍💨 jakoś czasem nie umiem zapanować nad tą nadzieją, są cykle spokojniejsze i takie huśtawkowe...

👩 93' 🧑 93'
    10cs
  • askowe Autorytet

Wysłany: 31 marca, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Remedios wrote:
    Askowe a który dpo ? Trzymam kciuki, że przeczucia się spełnią. To że temperatura nie spada to dobry znak!

U mnie w 8 dpo jest spory spadek, ale wcześnie się dzisiaj obudziłam plus ta zmiana czasu… no nic, czekam co dalej. W ogóle w tym cyklu nie dobiłam jeszcze do 37 stopni jak zazwyczaj i pojawiają się myśli że progesteron jest słaby i to dlatego…
    Właśnie spadła w 7 i 9 dpo a dzisiaj wróciła, może u Ciebie też jednodniowy spadek? 🤞🤞

👩 93' 🧑 93'
    10cs
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ