X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zajączku nie żałuj mi dwóch kreseczek, w Sylwestra chcę już prowadzić wózeczek 🐰🪺🤰
Odpowiedz

Zajączku nie żałuj mi dwóch kreseczek, w Sylwestra chcę już prowadzić wózeczek 🐰🪺🤰

Oceń ten wątek:
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 31 marca, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozsyłam Wam już na pewno ostatnie wiruski! Kuba wciąż kitra się w brzuszku, więc chociaż mogę poczęstować ostatnią partią. :D Do maja nie ma opcji przetrzymać delikwenta.
    🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠

Kompotlinka, _Dysia_, askowe, Aga_92, OwulkaNaPełnej, Iza., Esbe, Monia•, dzydzy, Stokrotka94, BillieJean, Cerva, Karolaxoxo, Kathrine32, Vainchild, KAaareii, Allthatnats, Nadzieja 🧚🏼‍♀️, Takatam, Angel93, Reja13, Carrie12 lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
    07.24 puste jaja płodowe 💔💔
    9 x letrozol ❌

30♀️35♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾MSOME: 0% + 1%

03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
    04.25 FET beta 10dpt <0,1
    05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB

🌈naturals po scratchingu
    30.07 ⏸️
    accofil, neoparin, acard, encorton, luteina →neoparin 0,8
    Kubuś 💙 5.04.2026 🐣
    age.png
  • askowe Ekspertka

Wysłany: 31 marca, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.ss wrote:
    No i formalnie - bialo, ze az razi 🥲 Takze ja czekam na @ i nie zawracam juz sobie glowy testowaniem. W czwartek gin i wlasnie czekam w labie bo spuszczam krew na tsh
    😩🫂🫂 U mnie też biel, ale temperatura wzrosła, mam jakieś dobre przeczucie, co do tego cyklu... Co ma być to będzie

👩 93' 🧑 93'
    Starania od 02.2025 z przerwami
    07.2025 - puste jajo płodowe 💔 7w
    9cs

Suple:
    Omega 3 - 1000mg
    Wit D - 4000j
    Folian - 800mcg
    Inozytol - 2000mg x 2
    Laktoferyna - 200mg
    Maślan sodu
    Lexidofil - probiotyk
    Magne b6 forte - 1 tab
  • J.ss Autorytet

Wysłany: 31 marca, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Askowe, mocne kciuki!

askowe lubi tę wiadomość

👦🏼 2018
    32 & 35
    7cs
    🩸 28-35
    TSH ✔️
    FSH, LH, Estradiol ✔️
    Badanie nasienia ⏳
  • Agusia1110 Nowa

Wysłany: 31 marca, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem tutaj nowa, chciałabym przywitać się.🙋🏻‍♀️
    Wkleję tutaj post, który dodałam na innym wątku, dzięki temu będzie wiadomo skąd się tutaj urwałam🤭 i trochę informacji o mnie.:

"Jestem tutaj nowa, chciałbym przywitać sie. Wiem, że wątek trochę jakby nie dla mnie, bo ja dzieci mam, mój partner również, ale ten wątek wyświetlił mi się jako najbardziej aktualny, a jestem totalnie zielona jeśli chodzi o tą apke i forum. Dodatkowo z obecnym partnerem nie posiadamy wspólnych dzieci.😁
    Postanowiłam zajrzeć na forum ponieważ, z obecnym partnerem jesteśmy od 2023r. razem (od tego czasu również razem mieszkamy, wcześniej pracował w delegacji, teraz już nie), wspólnie podjęliśmy decyzję o naszym pierwszym wspólnym 👶🏻, ale bez "parcia na szkło", tylko po prostu zdać się na los "co będzie to będzie". Troszeczkę mam wątpliwości z powodu autyzmu u mojego syna i partnera syn również, dodatkowo trochę naszego wieku..😬 Ale z drugiej strony myślę, że nie jesteśmy aż tacy starzy. 🤭
    Z chęcią zasięgnę porad apropo suplementacji witamin dla nas obojga, tak na wszelki wypadek (nie mamy problemu z suplementowaniem się- braliśmy już przeróżne witaminy, lubimy też pić przeróżne ziółka).
    Więcej informacji o mnie:
    Ja z byłym mężem zaszłam w pierwszą ciążę po roku "nie uważania" 👶🏻ur. 09.05.2011r. w 35tc sn- wczesne sączenie się wód płodowych, drugi 👶🏻ur. się 09.01.2014r. w 35tc cc z powodu ułożenia pośladkowego, również wczesnego sączenia się wód płodowych. Nie wiem z jakiego powodu dochodziło do sączenia się wód.
    W tamtych latach nie prowadziłam nawet kalendarzyka miesiaczkowego, nie robiłam żadnych badań ani nic w tym stylu- młoda głupia 🙄🤦🏻‍♀️.
    Według kalendarzyka, który prowadzę od ok. 2023r. w aplikacji flo mam wahania cyklów między 26 a 31 dni, 🙈🙈 trwają średnio 4-5 dni. Nigdy nie prowadziłam żadnych monitoringów owulacji, ani nic w tym stylu, ale wyczytałam, że można mierzyć temperaturę i nad tym zastanawiam się.
    Mam nadzieję, że za bardzo nie rozpisałam się i ze mnie stąd nie pogonicie.🤭 Jestem otwarta na pytania i rady.
    Z góry dziękuję, że mogłam udzielić się tutaj."

OwulkaNaPełnej, Esbe, Remedios, askowe, BillieJean, Angel93 lubią tę wiadomość

👩🏻‍❤️‍👨🏻 01.08.2023r.
    się dobrali...🤭😉:

Agnieszka 35l🙋🏻‍♀️91r.
    hipoglikemia reaktywna

👶🏻💙2011r. sn 35tc
    wrodzone zapalenie płuc, złożona wada serca, autyzm dziecięcy
    👶🏻💙2014r. cc 35tc
    wrodzone zapalenie płuc, złożona wada serca

M❤️ 44l🙋🏻82r.
    nadciśnienie tętnicze

👶🏻🩷2009r.
    👶🏻💙2012r. autyzm atypowy

Wysłany: 31 marca, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jestem i melduję obecność oraz chęć zatestowania jednak jeszcze nie wiem kiedy bo nadal czekam na owulację 😁 oprócz tego jutro pobranie wymazu na panel MUCHa, oraz badanie progesteronu i estradiolu w 7 dpo. Życzę wszystkim powodzenia. ❤️

Esbe, Kompotlinka, Remedios, BillieJean, Karolaxoxo lubią tę wiadomość

Weteranka po invitro, aktualnie reaktywująca starania po zmianie faceta. 😅
  • Esbe Ekspertka

Wysłany: 31 marca, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 7 dpo, niby szczyt progesteronu, ale nie mam zadnych objawów. Piersi ani trochę nie sa drażliwe.. 😒😒😒

♀️1994
    ♂️1988

12/2025 💔 5t
  • J.ss Autorytet

Wysłany: 31 marca, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Agusia :)
    Ja ze swoim dawnym partnerem 8 lat temu zaszlam w 1cs, teraz jestesmy razem z narzeczonym 4 lata i niestety nie udalo sie w 1cs, nasza walka o wymarzone wspolne bobo nadal trwa :)

Powodzenia dla ciebie, rozgosc sie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca, 10:41

Agusia1110 lubi tę wiadomość

👦🏼 2018
    32 & 35
    7cs
    🩸 28-35
    TSH ✔️
    FSH, LH, Estradiol ✔️
    Badanie nasienia ⏳
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 31 marca, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.ss wrote:
    Ja ze swoim dawnym partnerem 8 lat temu zaszlam w 1cs, teraz jestesmy razem z narzeczonym 4 lata i niestety nie udalo sie w 1cs, nasza walka o wymarzone wspolne bobo nadal trwa :)

O cześć J.S. powodzenia. Ja idę po czwarte i ostatnie. I witam się w wątku :)

J.ss lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 - 👶🏼

1cs o 4 bobasa.
    09.04 ⏸️ beta: 11.28
    11.04 beta: 39.47 prog: 23.9
    15.04 beta: 418,41 prog: 27,5 😍
  • Agusia1110 Nowa

Wysłany: 31 marca, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.ss wrote:

Dziękuję bardzo.☺️
    My z obecnym partnerem od 2023r. nie zabezpieczamy się, ale też nie było żadnych "starań" dodatkowo pracował w delegacji. Teraz jest na miejscu, więc zwiększyło się "ryzyko", dlatego też chciałabym wprowadzić nam suplementację tak bardziej jakby w kierunku starań. Ja mam dziś drugi dzień cyklu. Co możecie polecić dla mnie i partnera do suplementacji? ☺️

👩🏻‍❤️‍👨🏻 01.08.2023r.
    się dobrali...🤭😉:

Agnieszka 35l🙋🏻‍♀️91r.
    hipoglikemia reaktywna

👶🏻💙2011r. sn 35tc
    wrodzone zapalenie płuc, złożona wada serca, autyzm dziecięcy
    👶🏻💙2014r. cc 35tc
    wrodzone zapalenie płuc, złożona wada serca

M❤️ 44l🙋🏻82r.
    nadciśnienie tętnicze

👶🏻🩷2009r.
    👶🏻💙2012r. autyzm atypowy

Wysłany: 31 marca, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Poproszę testowanie 20 kwietnia 🥰

Remedios, BillieJean, Kompotlinka lubią tę wiadomość

Mama dwóch chłopców 🥰
    🩵 2019 (3cs)
    🩵 2024 (9cs)

Staramy się o trzecie dziecko od stycznia 2026 🥰

Nasz mały Aniołek 👼
    💔 05.2023 (ciąża biochemiczna)
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 31 marca, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poproszę o wpisanie testu na 9.04. Mam już trójkę dzieci, chcę dopełnić rodzinkę jeszcze jednym. :)

Remedios, BillieJean, Kompotlinka lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 - 👶🏼

1cs o 4 bobasa.
  • J.ss Autorytet

Wysłany: 31 marca, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, o kochana, witaj, jestem w szoku ze po 8 latach sie spotykamy i to w tym watku, az wzrusz mnie zlapal bo przeciez 8 lat temu pisalysmy na fioletowej stronie 😭

Powodzenia!

Fermina lubi tę wiadomość

👦🏼 2018
    32 & 35
    7cs
    🩸 28-35
    TSH ✔️
    FSH, LH, Estradiol ✔️
    Badanie nasienia ⏳
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 31 marca, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.ss wrote:
    Fermina, o kochana, witaj, jestem w szoku ze po 8 latach sie spotykamy i to w tym watku, az wzrusz mnie zlapal bo przeciez 8 lat temu pisalysmy na fioletowej stronie 😭

Powodzenia!

Hej! Też się bardzo ucieszyłam i liczę na to, że szybko pójdzie nam obu spełnić marzenia! :D

J.ss lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 - 👶🏼

1cs o 4 bobasa.
  • Remedios Autorytet

Wysłany: 31 marca, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia1110 wrote:
    Dziękuję bardzo.☺️
    My z obecnym partnerem od 2023r. nie zabezpieczamy się, ale też nie było żadnych "starań" dodatkowo pracował w delegacji. Teraz jest na miejscu, więc zwiększyło się "ryzyko", dlatego też chciałabym wprowadzić nam suplementację tak bardziej jakby w kierunku starań. Ja mam dziś drugi dzień cyklu. Co możecie polecić dla mnie i partnera do suplementacji? ☺️

Na pewno podstawa dla Ciebie to kwas foliowy (foliany) i witamina D, dla partnera witamina D. Najlepiej sprawdzić poziom Wit D i na tej podstawie manipulować dawką. W pierwszym poście są wypisane różne inne suplementy, dużo zależy od waszego stanu zdrowia i nad czym chcecie pracować. Możecie też pójść w jakiś suplement pod starania typu mieszanka (chociaż tam będą częściej mniejsze dawki). Jest na przykład Pregna Start dla mężczyzn i kobiet, Prenacare Start, z droższych Ten Fertil ☺️

Agusia1110 lubi tę wiadomość

🤷🏽‍♀️30 lat
    Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
    plamienia przed miesiączką
    Adenomioza?
    Progesteron 11-15 ng/ml
    Inne hormony - ok
    Wymazy MUCHa - czysto
    AMH 2,03 ng/ml
    Utrogestan
    Prenacare start, inozytol, magnez, ubichinon, DHA, NAC, witamina E, cholina, probiotyki

🤷🏻‍♂️35 lat
    OAT
    SCD 26%
    Prenacare start ON, l-karnityna, witamina D, ubichinol, NAC, DHA, olej z czarnuszki, probiotyki

Kariotypy ok 👌

13 cs o pierwszą 🤰
  • dzydzy Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    askowe wrote:
    😩🫂🫂 U mnie też biel, ale temperatura wzrosła, mam jakieś dobre przeczucie, co do tego cyklu... Co ma być to będzie

🤞🤞🤞
    Jak rośnie to jest szansa! Trzymam kciuki! Który to dpo u ciebie? Chyba jeszcze jest tam przestrzeń na zmianę wyniku ;)

U mnie dalej spadek temperatury.

askowe lubi tę wiadomość

👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
    starania od 02.2026
  • BillieJean Autorytet

Wysłany: 31 marca, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Rozsyłam Wam już na pewno ostatnie wiruski! Kuba wciąż kitra się w brzuszku, więc chociaż mogę poczęstować ostatnią partią. :D Do maja nie ma opcji przetrzymać delikwenta.
    🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠

Siesiepy jak cudownie widzieć, że u Ciebie już ostatnia prosta do spotkania z synkiem ❤️ życzę Ci dobrego porodu !

Cześć Dziewczyny, staramy się o 3 dziecko, ale w tym miesiącu poproszę o wolnego strzelca, bo cykle mam w dalszym ciągu mocno nieregularne i nie mam pojęcia kiedy wypadnie najlepszy dzień na testowanie i czy w ogóle jest szansa na szczęśliwy traf. Nie nastawiam się, bo o drugie dziecko staraliśmy się rok.

Życzę każdej z Was powodzenia w tym miesiącu 👌 niech kwiecień będzie owocny !

Kompotlinka, askowe, Agusia1110, siesiepy lubią tę wiadomość

Rocznik 92

🩷Córka 08.2022 (1cs)
    🩵Syn 03.2025 (12cs)
  • Remedios Autorytet

Wysłany: 31 marca, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    askowe wrote:

Askowe a który dpo ? Trzymam kciuki, że przeczucia się spełnią. To że temperatura nie spada to dobry znak!

U mnie w 8 dpo jest spory spadek, ale wcześnie się dzisiaj obudziłam plus ta zmiana czasu… no nic, czekam co dalej. W ogóle w tym cyklu nie dobiłam jeszcze do 37 stopni jak zazwyczaj i pojawiają się myśli że progesteron jest słaby i to dlatego…

🤷🏽‍♀️30 lat
    Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
    plamienia przed miesiączką
    Adenomioza?
    Progesteron 11-15 ng/ml
    Inne hormony - ok
    Wymazy MUCHa - czysto
    AMH 2,03 ng/ml
    Utrogestan
    Prenacare start, inozytol, magnez, ubichinon, DHA, NAC, witamina E, cholina, probiotyki

🤷🏻‍♂️35 lat
    OAT
    SCD 26%
    Prenacare start ON, l-karnityna, witamina D, ubichinol, NAC, DHA, olej z czarnuszki, probiotyki

Kariotypy ok 👌

13 cs o pierwszą 🤰
  • Iza. Autorytet

Wysłany: 31 marca, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    O cześć J.S. powodzenia. Ja idę po czwarte i ostatnie. I witam się w wątku :)
    Hej !miło cię widzieć pamiętam cię z kwietnia 2024 🥹

Fermina lubi tę wiadomość

Starania od stycznia 2023
    22.04 .2024⏸️
    23.04 beta 204.55
    25.04 beta 522.39 prg 19.1
    29.04 beta 3430.91
    2.05 pęcherzyk w macicy
    6.05 beta 27601.65 prg 31.2
    20.05 ❤️
    30.12.2024 Witaj synku 🩵
  • askowe Ekspertka

Wysłany: 31 marca, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzydzy wrote:
    🤞🤞🤞
    Jak rośnie to jest szansa! Trzymam kciuki! Który to dpo u ciebie? Chyba jeszcze jest tam przestrzeń na zmianę wyniku ;)

U mnie dalej spadek temperatury.
    10dpo być może 11; trochę jest, aż sama nie wiem, co we mnie wstąpiło, przy dalszej bieli chyba będzie załamka 😮‍💨 jakoś czasem nie umiem zapanować nad tą nadzieją, są cykle spokojniejsze i takie huśtawkowe...

👩 93' 🧑 93'
    9cs

Suple:
    Omega 3 - 1000mg
    Wit D - 4000j
    Folian - 800mcg
    Inozytol - 2000mg x 2
    Laktoferyna - 200mg
    Maślan sodu
    Lexidofil - probiotyk
    Magne b6 forte - 1 tab
  • askowe Ekspertka

Wysłany: 31 marca, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Remedios wrote:
    Askowe a który dpo ? Trzymam kciuki, że przeczucia się spełnią. To że temperatura nie spada to dobry znak!

U mnie w 8 dpo jest spory spadek, ale wcześnie się dzisiaj obudziłam plus ta zmiana czasu… no nic, czekam co dalej. W ogóle w tym cyklu nie dobiłam jeszcze do 37 stopni jak zazwyczaj i pojawiają się myśli że progesteron jest słaby i to dlatego…
    Właśnie spadła w 7 i 9 dpo a dzisiaj wróciła, może u Ciebie też jednodniowy spadek? 🤞🤞

👩 93' 🧑 93'
    9cs

Suple:
    Omega 3 - 1000mg
    Wit D - 4000j
    Folian - 800mcg
    Inozytol - 2000mg x 2
    Laktoferyna - 200mg
    Maślan sodu
    Lexidofil - probiotyk
    Magne b6 forte - 1 tab
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ