Zajączku nie żałuj mi dwóch kreseczek, w Sylwestra chcę już prowadzić wózeczek 🐰🪺🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Właśnie ja miałam tak w obrazie policystyczne, w obie donoszone ciążę zaszłam w 1 cyklu, okres regularny. Przed ciążami miałam bardzo bolesne miesiączki i raczej obfite, więc może to jedyny obiaw. Po ciążach się to uregulowało. Pomógł też jod akurat u mnieCerva wrote:Ja jeszcze dodam, że w obrazie USG mogą być policystyczne jajniki a PCOS nie mieć. Kluczem będą badania krwi. Inozytol u mnie się też super sprawdził do regulacji miesiączek. 🙂 no i po ciąży owulacje są zdecydowanie szybciej, raczej 14-15dc, kiedyś było 21-22dc
BillieJean lubi tę wiadomość
3.2016 dziewczynka
9.2017 chlopiec -
Hej, czy mogę dołączyć jako wolny strzelec?
Mam już synka, obecnie karmię piersią, miesiączka jeszcze nie wróciła. Powoli zbliżamy się do roczku i zaczynam marzyć o kolejnym dziecku
czasem nieśmiało zrobię test, szanse niewielkie przy KP, ale nadzieja się tli
askowe, BillieJean, Lisia00 lubią tę wiadomość
-
Cerva wrote:Ja jeszcze dodam, że w obrazie USG mogą być policystyczne jajniki a PCOS nie mieć. Kluczem będą badania krwi. Inozytol u mnie się też super sprawdził do regulacji miesiączek. 🙂 no i po ciąży owulacje są zdecydowanie szybciej, raczej 14-15dc, kiedyś było 21-22dc
Coś podobnego powiedziała mi ostatnio ginekolog w klinice: ja mam sporo pęcherzyków co pasuje do mojego AMH. Ale wyniki hormonów czy dodatkowe objawy nie wskazują na to. Dodatkowo powiedziała że po jednym USG też nie można od razu dać diagnozy bo obraz może w każdym momencie cyklu wyglądać inaczej i dlatego warto to obserwować.
Werox, Cerva lubią tę wiadomość
👩🏻 33 👦🏻 32
Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami
Jestem wege od ponad 10 lat
28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna
Nie poddajemy się!
Update 28.01💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Wit. E, C, Cynk, Melatonina, Tyrozyna, Selen, Jod
IO -> Siofor 500 -
Cerva ja mam podejrzenie PCOS, na usg pełno pęcherzyków, które właśnie to sugerują, ale nikt oficjalnie żadnej diagnozy mi nie postawił. Jakie konkretnie badania warto zrobić żeby stwierdziły czy PCOS jest czy nie?
Werox brak słów do tej Twojej koleżanki. Nie potrafię zrozumieć z jakiego powodu ludzie mówią takie rzeczy, żeby wbić szpilkę czy się pochwalić, że im się udało? My mieliśmy kolegę, który często do męża mówił „pokazać Ci jak się robi dzieci?” 🙄
baassiia powodzenia w testowaniu ✊🍀
Werox lubi tę wiadomość
👩🏻35; AMH 9,41 (’24) kariotyp ✅
🧔🏻38; Teratozoospermia, CFTR - prawidłowy;kariotyp✅
starania od 2015, w klinice od 2022
08/22 punkcja 6 🥚, 2❄️ 5AA
11/22 FET 💔
05/23 FET ❌
02/24
SONO HSG - jajowody obustronnie drożne ✅; histeroskopia - polip na ścianie tylnej
03/24 punkcja: 12 🥚, zapłodniono 6, mamy 5❄️: 3x5AA, 2x5AB
04/24=5dpt 16,5|7dpt 50,60|9dpt 202,2|13dpt 787,20♥️
wracamy po rodzeństwo
01/26=beta 0❌
03/26=beta 0❌
04/26=beta 0❌
To tylko kolejny krok, nie koniec drogi…
Został ❄️ -
😡😡😡 ale wredna.. ehhhWerox wrote:Wiecie co, powiem Wam że ludzie są okropni. Pracuję w szkole i mam taką koleżankę którą często prosiłam o zastępstwo, jak np musiałam urwać się do lekarza albo coś innego w związku z leczeniem, w związku z tym była gdzieś tam w miarę na bieżąco z tym że w niedługim czasie planujemy rozpocząć starania. Ja też ja często zastępuje bo akurat pracujemy na tych samych stanowiskach.
Dzisiaj przyszłam do pracy i zapytałam czy nie stanęłaby za mnie na dyżurze jutro bo lekarz przesunął mi wizytę, a ona do mnie z tekstem „ A Ty nadal nie w ciąży? Mi się udało za pierwszym razem” i tak poinformowała mnie o swojej ciąży 🙃
Myślałam że wyjdę z siebie.
Werox lubi tę wiadomość
♀️95 ♂️97
2/2026 (2dc)
Ferrytyna - 17 ng/ml -> 46 ng/ml w 5 tyg
TSH - 1,33 mIU/L
E2 – 176 pmol/l
FT4 - 15,50 pmol/L
FSH – 5,1 mIU/mL
LH – 4,67 mIU/ml
Prolaktyna – 6,91 ng/mL
Starania od 09.25 - 8cs -
Bambik wrote:Cerva ja mam podejrzenie PCOS, na usg pełno pęcherzyków, które właśnie to sugerują, ale nikt oficjalnie żadnej diagnozy mi nie postawił. Jakie konkretnie badania warto zrobić żeby stwierdziły czy PCOS jest czy nie?
Werox brak słów do tej Twojej koleżanki. Nie potrafię zrozumieć z jakiego powodu ludzie mówią takie rzeczy, żeby wbić szpilkę czy się pochwalić, że im się udało? My mieliśmy kolegę, który często do męża mówił „pokazać Ci jak się robi dzieci?” 🙄
baassiia powodzenia w testowaniu ✊🍀
Mi wczoraj przy podejrzeniu PCOS Pani wypisała takie badania: glukoza, i insulina, FSH, LH, Estradiol, Testosteron, DHEA-S, Androstendion, Prolaktyna, witamina D3(25(OH)D), AMH
I to wszystko mam zrobić 3-4 dc
Na początku jeszcze chciala TSH, FT3, FT4, atpo i atg ale dałam jej te co robiłam kilka dni temu to wykreśliła z listy
No ale jakby nie patrzeć, 5 stówek już nie moje👩24 🧔♂️26
6 lat antykoncepcji, odstawiona 10.2025
starania od 01.2026
💊euthyrox n75, concor cor 1,25
suple: folian, omega3, wit D, floradix (żelazo), witC, lakoferyna
ferrytyna 8 -> 53 ✅
TSH 0,2 -> 0,4 -> 0,7
podwyższone ATG -> 270 (norma do 115) -
Bambik, u mnie pierwszym sygnałem były nieregularne miesiączki i długie cykle. I przez około 2 lata to był jedyny objaw, dopiero po 2 latach pokazał się obraz pcos na usg. Gin mi mówił że aktualnie to już wystarczy do postawienia diagnozy ale i tak skierował mnie na badania z krwi: dheas, amh, androstendnion, testosteron, shgb, fsh LH i prolaktyna no i u mnie wyszły androgeny podwyższone i amh około 5, a to juz definitywnie określiło pcos.🙎♀️25
Endometrioza, adenomioza, pcos, anemia, hashimoto
👨💼27 -
Witamy! 🤞Kciuki za testowanie.🤞Czy wpisać Cię na konkretny dzień do naszego kalendarza? 😏baassiia wrote:Dołączam do testerek. Dziś 9 dzień od owulacji, jeszcze nie robiłam testu, ale jakieś objawy są.
Cierpliwosc nie jest moją najlepszą strona 😅
baassiia lubi tę wiadomość
👩34 👦35 & 🐕 🐕
starania od 10.25 -
Werox ja mam nieregularne miesiączki od lat, do tego zdarzają się cykle po 35 dni. AMH w 2023 roku miałam 5,74, rok później AMH wynosiło już 9,41 więc to chyba też nie powinno iść w tą stronę…
Lisia00 kurczę, ja te wszystkie badania robiłam dwa lata temu i wtedy też nie padła konkretna diagnoza, tylko dalej podejrzenie. Chyba czas zmienić endokrynologa…
Co bierzecie przy PCOS?👩🏻35; AMH 9,41 (’24) kariotyp ✅
11/22 FET 💔
05/23 FET ❌
02/24
SONO HSG - jajowody obustronnie drożne ✅; histeroskopia - polip na ścianie tylnej
wracamy po rodzeństwo
01/26=beta 0❌
03/26=beta 0❌
04/26=beta 0❌
Został ❄️ -
wietrzyk wrote:Zanim zaszłam w ciążę miałam stwierdzoną adenomiozę, endometriozę, PCOS i podwyższone androgeny. Dziś mamy wspaniałego synka. Wierzę w kolejne cuda - u Was i u mnie

Dziękuję, bardzo potrzebne mi słowa. Zanim trafiłam do mojego lekarza to pierwsze co usłyszałam od lekarza, to żebym nawet nie liczyła na to że uda mi się zajść i donosić ciążę, więc dziękuję za nadzieję❤️
baassiia, wietrzyk lubią tę wiadomość
🙎♀️25
👨💼27 -
Bambik wrote:Werox ja mam nieregularne miesiączki od lat, do tego zdarzają się cykle po 35 dni. AMH w 2023 roku miałam 5,74, rok później AMH wynosiło już 9,41 więc to chyba też nie powinno iść w tą stronę…
Lisia00 kurczę, ja te wszystkie badania robiłam dwa lata temu i wtedy też nie padła konkretna diagnoza, tylko dalej podejrzenie. Chyba czas zmienić endokrynologa…
Co bierzecie przy PCOS?
Racja z tym amh, mam nadzieję że trafisz na odpowiedniego lekarza!
Ja inozytol- prenacaps ovi i NAC tak typowo na pcos. Reszta to głównie zmiana stylu życia.🙎♀️25
👨💼27 -
Werox wrote:Dziękuję, bardzo potrzebne mi słowa. Zanim trafiłam do mojego lekarza to pierwsze co usłyszałam od lekarza, to żebym nawet nie liczyła na to że uda mi się zajść i donosić ciążę, więc dziękuję za nadzieję❤️
Ale Ty masz dziewczyno pecha do ludzi! Jak widzisz ja też mam podobną sytuację do Ciebie i raz się udało. Teraz walczę o drugie bobo i wierzę, że się uda. Ty też uwierz! Ten lekarz na którego wcześniej trafiłaś, to pewnie z tych, którzy na wszystko najchętniej zapisaliby tabletki antykoncepcyjne, bo po co dalsza diagnostyka? Przyjść, odbębnić wizytę- następna.
Werox lubi tę wiadomość
👩🏻35; AMH 9,41 (’24) kariotyp ✅
11/22 FET 💔
05/23 FET ❌
02/24
wracamy po rodzeństwo
01/26=beta 0❌
03/26=beta 0❌
04/26=beta 0❌
Został ❄️ -
Bambik wrote:Ale Ty masz dziewczyno pecha do ludzi! Jak widzisz ja też mam podobną sytuację do Ciebie i raz się udało. Teraz walczę o drugie bobo i wierzę, że się uda. Ty też uwierz! Ten lekarz na którego wcześniej trafiłaś, to pewnie z tych, którzy na wszystko najchętniej zapisaliby tabletki antykoncepcyjne, bo po co dalsza diagnostyka? Przyjść, odbębnić wizytę- następna.
a z tymi tabletkami antykoncepcyjnymi to prawda, byłam prywatne przez swoje plamienia przed @, to mówi no wynik ima Pani ok, najchętniej to bym przepisal tabletki antykoncepcyjne ale skoro sie staracie to nie bardzo 🤡♀️95 ♂️97
2/2026 (2dc)
Ferrytyna - 17 ng/ml -> 46 ng/ml w 5 tyg
TSH - 1,33 mIU/L
E2 – 176 pmol/l
FT4 - 15,50 pmol/L
FSH – 5,1 mIU/mL
LH – 4,67 mIU/ml
Prolaktyna – 6,91 ng/mL
Starania od 09.25 - 8cs -
Jasne dziękuję 💐 testowanie może być na piątek 17 kwietnie. Przewidywany okres 19/20kwietniaKompotlinka wrote:Witamy! 🤞Kciuki za testowanie.🤞Czy wpisać Cię na konkretny dzień do naszego kalendarza? 😏
Kompotlinka lubi tę wiadomość
3.2016 dziewczynka
9.2017 chlopiec -
wietrzyk wrote:Hej, czy mogę dołączyć jako wolny strzelec?
Mam już synka, obecnie karmię piersią, miesiączka jeszcze nie wróciła. Powoli zbliżamy się do roczku i zaczynam marzyć o kolejnym dziecku
czasem nieśmiało zrobię test, szanse niewielkie przy KP, ale nadzieja się tli 
Hej! Witamy Cię serdecznie. 🤗
wietrzyk lubi tę wiadomość
👩34 👦35 & 🐕 🐕
starania od 10.25