Zajączku nie żałuj mi dwóch kreseczek, w Sylwestra chcę już prowadzić wózeczek 🐰🪺🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolaxoxo wrote:Mój mąż był u Androloga albo był to urolog ze specjalizacją adrologiczną (jakoś tak) i nie dość że popatrzył na wyniki to jeszcze jak to mąż mówił "posmyrał po jajcach" 😂 żeby zobaczyć czy wszystko w porządku
oooo dziękuję
umówie męża hihi
chociaż będę testowała 20.04 więc łudze się że może nie będzie musiał się umawiać 😅
Karolaxoxo lubi tę wiadomość
♀️95 ♂️97
2/2026 (2dc)
Ferrytyna - 17 ng/ml -> 46 ng/ml w 5 tyg
TSH - 1,33 mIU/L
E2 – 176 pmol/l
FT4 - 15,50 pmol/L
FSH – 5,1 mIU/mL
LH – 4,67 mIU/ml
Prolaktyna – 6,91 ng/mL
Starania od 09.25 - 8cs -
Ja po wizycie u lekarza, niestety bez dobrych wieści
brak pęcherzyka wzrastającego w tym cyklu, owulacja z lewego jajnika, a akurat ten jajnik jest anatomicznie źle ułożony, gin podejrzewa że jest niedrożny. Progesteron pomimo supelemntowania za niski 
Do włączenia mam metforminę, któraś z Was może stosowała?
I mąż został skierowany od razu na seminogram, gin mówił że w przypadku mojej endometriozy nie ma co czekać do 6 cyklu, a jak przez 6 cykli sie nie uda to inseminacja.
Muszę wylać trochę żali, ale bardzo mi przykro, całe życie marzyłam o byciu mamą i był to dla mnie tak naturalny i oczywisty element. Nie spodziewałam się że wyląduje w takim miejscu w którym będę musiała już tak mocno walczyć o dzidzię
Przepraszam Was dziewczyny, ale potrzebowałam wyrzucić to z siebie🙎♀️25
Endometrioza, adenomioza, pcos, anemia, hashimoto
👨💼27 -
A proponowali Ci drożność z lipiodolem? To zgodnie z badaniami przynosi dużą korzyść przy endometriozieWerox wrote:Ja po wizycie u lekarza, niestety bez dobrych wieści
brak pęcherzyka wzrastającego w tym cyklu, owulacja z lewego jajnika, a akurat ten jajnik jest anatomicznie źle ułożony, gin podejrzewa że jest niedrożny. Progesteron pomimo supelemntowania za niski 
I mąż został skierowany od razu na seminogram, gin mówił że w przypadku mojej endometriozy nie ma co czekać do 6 cyklu, a jak przez 6 cykli sie nie uda to inseminacja.
Muszę wylać trochę żali, ale bardzo mi przykro, całe życie marzyłam o byciu mamą i był to dla mnie tak naturalny i oczywisty element. Nie spodziewałam się że wyląduje w takim miejscu w którym będę musiała już tak mocno walczyć o dzidzię
Przepraszam Was dziewczyny, ale potrzebowałam wyrzucić to z siebie
Werox lubi tę wiadomość
👩 93' 🧑 93'
Starania od 02.2025 z przerwami
07.2025 - puste jajo płodowe 💔 7w
9cs
Suple:
Omega 3 - 1000mg
Wit D - 4000j
Folian - 800mcg
Inozytol - 2000mg x 2
Laktoferyna - 200mg
Maślan sodu
Lexidofil - probiotyk
Magne b6 forte - 1 tab -
Werox wrote:Ja po wizycie u lekarza, niestety bez dobrych wieści
Przepraszam Was dziewczyny, ale potrzebowałam wyrzucić to z siebie
Przykro mi, ale ważne że macie jakiś plan, kolejne kroki. W staraniach to pomaga niż wyszukiwanie samemu albo czekanie na niewiadomo co
Ja biorę metforminę od końca stycznia. Mam niska dawkę, bo 500 raz dziennie podczas kolacji. Dobrze się po tym czuję. Waga spada, owulacja wróciła.
Werox, Kompotlinka lubią tę wiadomość
👩🏻 33 👦🏻 32
Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami
Jestem wege od ponad 10 lat
28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna
Nie poddajemy się!
Update 28.01💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Wit. E, C, Cynk, Melatonina, Tyrozyna, Selen, Jod
IO -> Siofor 500 -
askowe wrote:A proponowali Ci drożność z lipiodolem? To zgodnie z badaniami przynosi dużą korzyść przy endometriozie
Mam w zaleceniach, ale dopiero jezeli przez 2 kolejne cykle się nie uda, bo potem musimy przerwać na lipiec i sierpień, ze względu na brak stałej umowy u mnie.
askowe lubi tę wiadomość
🙎♀️25
👨💼27 -
Mika1992 wrote:Przykro mi, ale ważne że macie jakiś plan, kolejne kroki. W staraniach to pomaga niż wyszukiwanie samemu albo czekanie na niewiadomo co

Ja biorę metforminę od końca stycznia. Mam niska dawkę, bo 500 raz dziennie podczas kolacji. Dobrze się po tym czuję. Waga spada, owulacja wróciła.
Dziękuję za miłe słowa, chyba mnie po prostu te informacje za bardzo przytłoczyły.
Ja narazie przez tydzień dawka 750, a potem 2x 750. Mam nadzieję że będzie dobrze.🙎♀️25
👨💼27 -
Wiadomo, człowiek się mega nastawia i zawsze to złe wieści przybijają. Z opisu widzę, że jesteś bardzo młoda, takżewszystko przed Tobą!Werox wrote:Dziękuję za miłe słowa, chyba mnie po prostu te informacje za bardzo przytłoczyły.
Ja narazie przez tydzień dawka 750, a potem 2x 750. Mam nadzieję że będzie dobrze.
Jeśli możesz to próbuj też zmienić trochę tryb życia tzn dieta niaskoweglowodanowa - ograniczyc słodycze i słone przekąski. Ja też każdemu zawsze będę polecać chodzenie i sen. Nie wiem na ile jesteś obecnie aktywna, jak mało to zacząć od 7/8k dziennie. Naprawdę reguluje pracę całego organizmu.
Trzymaj się!
Werox lubi tę wiadomość
3.2016 dziewczynka
9.2017 chlopiec -
Hejo, mam pytanie, czy progesteron i beta 7dpo mają sens? Miałam stymulację letrozol + ovi, 2 pęcherzyki po 23mm i była owulacja (minimum jeden pękł).• 24 lata| PCOS| wysokie androgeny| wysokie antyTPO antyTG| AMH 5,81
• starania od stycznia 2025
• diagnoza PCOS czerwiec 2025
• próby naturalne
• DIANE 35 od stycznia 2026 (obniżenie testosteronu)
• stymulacja letrozol + ovi od kwietnia 2026
• opanowane hormony, tarczyca, żelazo itp -
Werox 🫂 przykro mi za złe wieści, ale dobrze, że macie już plan co robić dalej. Trzymam kciuki żeby się udało ✊
Werox lubi tę wiadomość
👩🏻35; AMH 9,41 (’24) kariotyp ✅
🧔🏻38; Teratozoospermia, CFTR - prawidłowy;kariotyp✅
starania od 2015, w klinice od 2022
08/22 punkcja 6 🥚, 2❄️ 5AA
11/22 FET 💔
05/23 FET ❌
02/24
SONO HSG - jajowody obustronnie drożne ✅; histeroskopia - polip na ścianie tylnej
03/24 punkcja: 12 🥚, zapłodniono 6, mamy 5❄️: 3x5AA, 2x5AB
04/24=5dpt 16,5|7dpt 50,60|9dpt 202,2|13dpt 787,20♥️
wracamy po rodzeństwo
01/26=beta 0❌
03/26=beta 0❌
04/26=beta 0❌
To tylko kolejny krok, nie koniec drogi…
Został ❄️ -
Cześć Dziewczyny gratuluje każdej, która w tym cyklu zobaczyła upragnione dwie kreseczki! Tulę za wszystkie biele! Ja w lutym miałam histeroskopię, w marcu zaliczyłam biochema i ten cykl tak bardzo niedoskonały (odpuściłam temperaturę i owulaki) i powierzam to górze, co ma być to będzie, zbliżeń też niewiele wyszło ale poproszę o wpisanie na testowanie 24/04.
Kompotlinka, Werox, KamilaAnt2026, Basiax lubią tę wiadomość
♀️29 ♂️31
starania nad pierwszym Bobosiem, póki co na pokładzie dwa kotki 🐈⬛🐈
25/02/2025 histeroskopia
04/03/2025 włączony DOSTINEX na obniżenie prolaktyny
♀️
Cytologa ✔️
USG piersi, trans ✔️
▫️tsh:1,9
▫️ferrytyna: 48,8
▫️B12: 685
▫️kwas foliowy: 40
▫️D3: 55,5
▫️Prolaktyna 9 -
Kochane! Było mnie w tym miesiącu mało ale gratuluję każdych 2 kreseczek i pięknych bet! Rośnijcie zdrowo💗💗💗 tym którym się nie udało życzę jak najlepiej w kolejnym cyklu 🌸
My w tym miesiacu odpuściliśmy starania, tzn się przytulaliśmy ale bez monitoringu, bez proga itd.. Nawet witaminy biorę jak sobie przypomnę
nie wiem dokładnie kiedy owulacja ale przypuszczam, bo ja chwilę po mam ciążowe objawy z 2 dni - wyrzut progesteronu odczuwam i tak też było w tym cyku..nie byłabym sobą jakbym przedwcześnie nie zrobiła testu... 9dpo biel jak sie patrzy 😅😅 no ale mam takie boleści jajnika, jak nigdy przed @. Podbrzusze zawsze na @ mnie boli charakterystycznie, ale jajnika w ten sposób sobie nie przypominam. Trochę jak na owulacje ale czuję jakby dziwne ciepło. No już sobie wkręciłam że albo torbiel (chociaż miesiąc temu czysto na usg
i nigdy nie mialam z tym problemów...) albo ciąża pozamaciczna ale bardziej sobie wkręciłam jakies torbiele. No jaja xd bardzo dziwne uczucie. W 2 biochemach czułam sie zupełnie inaczej . Nie wiem na ile sie nakręcać na torbiel i lecieć do lekarza.. ogólnie ten jajnik mam bolesny nawet po owulacji ale nigdy tak długo 😳
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia, 21:51
-
Hej… dziś 14 dpo.. dwie kreski są .. beta właśnie przyszła 140.. zastanawiam się czy śnię , czy jutro się obudzę🫢😭😭😭😭😭😭
Basiax, Werox, Stokrotka94, Livos, _Dysia_, Kompotlinka, BillieJean, Bambik, askowe, Kociara_96, Bakalia.35, KAaareii, Cerva, J.ss, Esbe, KamilaAnt2026, Karolaxoxo, Akacjowa_, tulips, Lisia00, dzydzy, Zula18, Reja13, Sliva, Mamacita, majskoko lubią tę wiadomość
Przebadani - zdrowi
starania od 08.2024
(
W końcu się uda
2026 będzie nasz...!!! -
Nadzieja 🧚🏼♀️ wrote:Hej… dziś 14 dpo.. dwie kreski są .. beta właśnie przyszła 140.. zastanawiam się czy śnię , czy jutro się obudzę🫢😭😭😭😭😭😭
Nadzieja, gratulacje❤️❤️❤️
Nadzieja 🧚🏼♀️ lubi tę wiadomość
🙎♀️25
👨💼27 -
Gratulacje!!! Jak przed chwilą wchodziłam do wątek i zobaczyłam że ostatnią wiadomość Ty napisałaś, to coś poczułam że będą dobre wieści. I są! Nie wiem czy dobrze kojarzę ale chyba pisałaś że miałaś dobrze obstawioną owulację albo dobry timing?Nadzieja 🧚🏼♀️ wrote:Hej… dziś 14 dpo.. dwie kreski są .. beta właśnie przyszła 140.. zastanawiam się czy śnię , czy jutro się obudzę🫢😭😭😭😭😭😭
Super, trzymam mocno kciukasy za kropusia 💗
31&36
💔 05.25
🧬 Mutacja PAI-1 w układzie homozygotycznym -
Testowałam dziś 1 raz , mąż poszedł po testy z rossmana wszystkie wyszły pozytywne w 1 minutę .. betę zrobiłam dopiero późno po południu i nie dawno otrzymałam betę 😭😭😭😭Basiax wrote:Gratulacje 🌸🌸🌸💗testowałaś 1 raz dzisiaj?
Basiax, Kompotlinka, KAaareii, Cerva, KamilaAnt2026 lubią tę wiadomość
Przebadani - zdrowi
starania od 08.2024
(
W końcu się uda
2026 będzie nasz...!!! -
Ja monitoruję owu u lekarza co miesiąc .. co miesiąc leki i zastrzyki na pęknięcie … i tak w koło a tu nagle jest .. nie wierzę miałam trochę inne objawy faktycznie ale już olałam to bo Chat mówił że to na pewno leki prog itdStokrotka94 wrote:Gratulacje!!! Jak przed chwilą wchodziłam do wątek i zobaczyłam że ostatnią wiadomość Ty napisałaś, to coś poczułam że będą dobre wieści. I są! Nie wiem czy dobrze kojarzę ale chyba pisałaś że miałaś dobrze obstawioną owulację albo dobry timing?
Super, trzymam mocno kciukasy za kropusia 💗Przebadani - zdrowi
starania od 08.2024
(
W końcu się uda
2026 będzie nasz...!!! -
Czy dobrze liczę, że mamy aktualnie 4 ciąże na wątku? W koszyczku u króliczka jest 7 pozytywnych testów - to fajnie jakby jeszcze te 3 pozytywne testy były 🥰 może grafika okaże się prorocza. Trzymam kciuki!
Kompotlinka, Bambik, Nadzieja 🧚🏼♀️, Cerva, KamilaAnt2026 lubią tę wiadomość
31&36
💔 05.25
🧬 Mutacja PAI-1 w układzie homozygotycznym -
Nadzieja gratulacje, tyle czekałaś i w końcu jest 🥰
Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze i nudnej ciąży ci życzę 💜
🌱Starania o pierwsze dziecko od 08.2025🌱
⏸️ 11.2025
💔12.2025 poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie
Powrót do starań od 02.2026 🍀
🌈W oczekiwaniu na tęczę po deszczu🌈