X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zajączku nie żałuj mi dwóch kreseczek, w Sylwestra chcę już prowadzić wózeczek 🐰🪺🤰
Odpowiedz

Zajączku nie żałuj mi dwóch kreseczek, w Sylwestra chcę już prowadzić wózeczek 🐰🪺🤰

Oceń ten wątek:
  • Nadzieja 🧚🏼‍♀️ Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wgl jestem w takim szoku prawie 2 lata starań tyle leków i nagle udało się .. no nie dochodzi to do mnie 🫢

Bakalia.35, tulips, Basiax, Lisia00, KamilaAnt2026, Werox, Kompotlinka, baassiia, Monia•, Cerva, BillieJean, _Dysia_, Luna11, Mika1992, Rosalinda lubią tę wiadomość

Przebadani - zdrowi :)

starania od 08.2024 :( (

W końcu się uda :)
    2026 będzie nasz...!!!
  • Basiax Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny myślicie że można na początku ciąży nie czuć tego? Ja przy 2 biochemach wiedziałam, że ciąża bo czułam te "hormony". I sie zastanawiam czy można przegapić i się nie spodziewać.

• Basiax Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja 🧚🏼‍♀️ wrote:
    Wgl jestem w takim szoku prawie 2 lata starań tyle leków i nagle udało się .. no nie dochodzi to do mnie 🫢
    Super Kochana! A były jakieś biochemy? Jak Morgologia meza ?

• baassiia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiax wrote:
    Dziewczyny myślicie że można na początku ciąży nie czuć tego? Ja przy 2 biochemach wiedziałam, że ciąża bo czułam te "hormony". I sie zastanawiam czy można przegapić i się nie spodziewać.
    Ja przy pierwszej ciąży nie miałam żadnych objawów, tzn czułam się jak w zwykłym cyklu. W drugiej nie pamiętam, ale raczej nic konkretnego.

3.2016 dziewczynka
    9.2017 chlopiec
  • baassiia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam dziś test ale póki co nic. Szacowany okres koło poniedziałku, więc jeszcze jest kilka dni.
    Czuję się 'za to' do kitu... Mam problemy ze snem, standardowy mój obiaw przed okresem, mam jakieś tabsy na bezsenność ale w obecnej sytuacji nie biorę ich i jest dramat 😵‍💫 poza tym zimno mi cały czas, brzuch pobolewa i nerwy jakies. Zaniosłam siki na badanie, miałam jakieś problemy z tydz temu, niby przeszło, ale nie wiem, już zrobiłam dla pewności.

3.2016 dziewczynka
    9.2017 chlopiec
  • dzydzy Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja gratuluję ⏸️ i trzyma kucyki by dalej już było szybko o nudno ;)

Ja 15 dc i nie wiem który dpo o czy wogole to juz. Bbt mi zwariowało. Ginekolog przewidywał owulację na poprzednia niedzielę ale ani tego nie czułam ani nie widzę na wykresie. Tylko śluz się zgadzał. Długa podróż samolotem, zmiana strefy czasowej i generalnie wysoka aktywność na pewno nie pomaga.

Czy to możliwe że 9.04 miałam pęcherzyk 12 mm, a owulacji dalej nie było?

No i nie wiem kiedy zacząć brać progesteron w takim wypadku.

Nadzieja 🧚🏼‍♀️ lubi tę wiadomość

👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
    starania od 02.2026
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja 🧚🏼‍♀️ wrote:
    Nadzieja, dajesz nam tu baaardzo dużo nadziei 😉 Twoją historią. Kciuki zaciśnięte za piekne przyrosty🤞🤞 Życzę Ci spokojnej, książkowej ciąży. 🤗
    Czy coś w tym cyklu zmienialiście, czy po prostu to Wasz cud? 😊

Basiax lubi tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 baassiia z wpisywaniem ew.bieli wstrzymuję się do jutrzejszego oficjalnego testowania 😉🤞

baassiia lubi tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Mika1992 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, podzielisz się czy w tym cyklu zrobiliście coś inaczej? Albo w poprzednich miesiącach? Twoja historia daje nadzieję dłużej starającym się ❤️

Basiax, askowe lubią tę wiadomość

👩🏻 33 👦🏻 32
    Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami

Jestem wege od ponad 10 lat :)

28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna :(
    Nie poddajemy się!

Update 28.01💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Wit. E, C, Cynk, Melatonina, Tyrozyna, Selen, Jod

IO -> Siofor 500
  • wietrzyk Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, Cerva, gratuluję Wam! Spokojnych ciąż :)

Cerva lubi tę wiadomość

• Cerva Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiax wrote:

Oczywiście. W pierwszej ciąży z dwa razy zaswędział mnie sutek i tyle. 😅 zrobiłam test dla zasady, bo po kontroli u ginekologa uznałam cykl za stracony ze względu na beznadziejnie cienkie endometrium. Były dwie krechy, beta dzień później prawie 288.
    Teraz też średnio wierzyłam, bo śluzu jak na lekarstwo, a w poprzednich ciążach było go sporo. Jedynce co odbiegało od poprzedniego cyklu to to, że szyjka jest była ciągle wysoko.
    Ale to jest totalna loteria. Mózg też nas bardzo często oszukuje.

BillieJean, Basiax lubią tę wiadomość

33 🙋🏼‍♀️

👶🏼 08.2024

01.2026 💔 poronienie zatrzymane

03.2026 wznowienie starań 🌈
    08.04 ⏸️ Fasolko zostań. 🙏
  • Werox Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzydzy wrote:
    Nadzieja gratuluję ⏸️ i trzyma kucyki by dalej już było szybko o nudno ;)

Ja 15 dc i nie wiem który dpo o czy wogole to juz. Bbt mi zwariowało. Ginekolog przewidywał owulację na poprzednia niedzielę ale ani tego nie czułam ani nie widzę na wykresie. Tylko śluz się zgadzał. Długa podróż samolotem, zmiana strefy czasowej i generalnie wysoka aktywność na pewno nie pomaga.

Czy to możliwe że 9.04 miałam pęcherzyk 12 mm, a owulacji dalej nie było?

No i nie wiem kiedy zacząć brać progesteron w takim wypadku.

Możliwe, też tak miałam 9 dc pęcherzyk miał 10, reszta mniej niż 8, 13 dc kolejna kontrola i pęcherzyk miał tylko 11. Albo masz owulację przesunięta.

Z zaleceń dostałam 16-25 dc brać progesteron.

Myślę że zmiany mogły mieć wpływ.

dzydzy lubi tę wiadomość

🙎‍♀️25
    Endometrioza, adenomioza, pcos, anemia, hashimoto
    👨‍💼27
  • Agi96 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja ogromne gratulacje! 🥳 życzę zdrowej i spokojnej ciąży 🐣

29 🙋🏽‍♀️ 33 🙋🏽
    Starania od 09/25 o pierwsze 👶🏽

Tarczyca ✅
    Progesteron 12/25 8 dpo 19,17ng/ml, 02/26 9 dpo 16,2 ng/ml✅
    Wskaźnik HOMA 2,89 (IO) <2.5⬆️
    Homocysteina 5,97 umol/l✅
    SHBG 45,6 nmol/L 32.4-128.0⬇️
    Testosteron 1,60 nmol/l 0,29 - 1,67⬆️
    Prolaktyna⬆️❗️
    AMH 6,58 ⬆️⁉️

On:
    Badanie nasienia ✅ morfologia 5% 🆗
  • Zula18 Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo, proszę o radę 🙏🏽. Czy któraś badała bete po zastrzyku ovitrelle? Dziś 7dpo robiłam proga i odrazu bete żeby mieć punkt odniesienia. Wynosi 4,3. Czy któraś korzystała z zastrzyku i pamięta swoją betę?

• 24 lata| PCOS| wysokie androgeny| wysokie antyTPO antyTG| AMH 5,81
    • starania od stycznia 2025
    • diagnoza PCOS czerwiec 2025
    • próby naturalne
    • DIANE 35 od stycznia 2026 (obniżenie testosteronu)
    • stymulacja letrozol + ovi od kwietnia 2026

• opanowane hormony, tarczyca, żelazo itp
  • Rosalinda Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiax wrote:
    Można, ja zawsze zachodziłam w ciążę nic nie czując, a jak czułam to okazywało się, że nie jestem w ciąży 😅
    Teraz znowu nic nie czuję, więc może może 😅

KamilaAnt2026, askowe lubią tę wiadomość

Mama dwóch chłopców 🥰
    🩵 2019 (3cs)
    🩵 2024 (9cs)

Staramy się o trzecie dziecko od stycznia 2026 🥰

Nasz mały Aniołek 👼
    💔 05.2023 (ciąża biochemiczna)
  • Rosalinda Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja 🧚🏼‍♀️ wrote:
    Gratulacje 😊

Mama dwóch chłopców 🥰
    🩵 2019 (3cs)
    🩵 2024 (9cs)

Staramy się o trzecie dziecko od stycznia 2026 🥰

Nasz mały Aniołek 👼
    💔 05.2023 (ciąża biochemiczna)
  • KamilaAnt2026 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas to 'już" 8 cykl starań, A ja mam dziś jakiś spadek wiary w ten cykl, jestem 6dpo i staram się afirmować, że to ten udany cykl, ale w głowie mam wątpliwości, że bycie rodzicami nie jest nam przeznaczone ehhh.
    No nic mąż w poniedziałek idzie na badanie nasienia i zobaczymy czy tam będzie wszystko ok .😑

♀️95 ♂️97

2/2026 (2dc)
    Ferrytyna - 17 ng/ml -> 46 ng/ml w 5 tyg
    TSH - 1,33 mIU/L
    E2 – 176 pmol/l
    FT4 - 15,50 pmol/L
    FSH – 5,1 mIU/mL
    LH – 4,67 mIU/ml
    Prolaktyna – 6,91 ng/mL

Starania od 09.25 - 8cs
  • baassiia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam badania moczu, wszystko ok, idealne wrecz hmm. Nie wiem jakoś tak dziwne ostatnio przy tym sikaniu, może to bardziej podrażnione z zewnątrz cewka. No nic.
    Udało mi się złapać 20min drzemki i trochę lepszy nastrój no i kontynuacja czekanie na dzień okresu... Każdemu się tak ciągnie? 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:12

KamilaAnt2026, Werox lubią tę wiadomość

3.2016 dziewczynka
    9.2017 chlopiec
  • Cerva Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zula18 wrote:
    Hejo, proszę o radę 🙏🏽. Czy któraś badała bete po zastrzyku ovitrelle? Dziś 7dpo robiłam proga i odrazu bete żeby mieć punkt odniesienia. Wynosi 4,3. Czy któraś korzystała z zastrzyku i pamięta swoją betę?

Hej. Ja nigdy nie brałam, ale pojedynczy wynik o niczym nie świadczy. 7 dpo to też bardzo wcześnie (miałaś od kogoś takie zalecenie żeby zbadać?) więc raczej są to resztki zastrzyku. Życzę Ci żeby zaczęła rosnąć i wtedy wszystko będzie jasne. ☺️

33 🙋🏼‍♀️

👶🏼 08.2024

01.2026 💔 poronienie zatrzymane

03.2026 wznowienie starań 🌈
    08.04 ⏸️ Fasolko zostań. 🙏
  • KamilaAnt2026 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Odebrałam badania moczu, wszystko ok, idealne wrecz hmm. Nie wiem jakoś tak dziwne ostatnio przy tym sikaniu, może to bardziej podrażnione z zewnątrz cewka. No nic.
    Udało mi się złapać 20min drzemki i trochę lepszy nastrój no i kontynuacja czekanie na dzień okresu... Każdemu się tak ciągnie? 🤣
    Mi się najbardziej ciągnie od owulacji do 10dpo, a potem jak biel na teście to juz jakoś leci ;)

baassiia lubi tę wiadomość

♀️95 ♂️97

2/2026 (2dc)
    Ferrytyna - 17 ng/ml -> 46 ng/ml w 5 tyg
    TSH - 1,33 mIU/L
    E2 – 176 pmol/l
    FT4 - 15,50 pmol/L
    FSH – 5,1 mIU/mL
    LH – 4,67 mIU/ml
    Prolaktyna – 6,91 ng/mL

Starania od 09.25 - 8cs
‹‹ 37 38 39 40 41
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna to poważny stan, w którym zarodek zagnieżdża się poza macicą, najczęściej w jajowodzie. Chociaż początkowo może przypominać prawidłową ciążę, kluczowymi sygnałami ostrzegawczymi są ból podbrzusza, krwawienie oraz nieprawidłowy przyrost hormonu HCG. Poznaj przyczyny tego zjawiska oraz metody diagnostyki i leczenia, które pozwalają chronić zdrowie i przyszłą płodność kobiety.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ