Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zajączku nie żałuj mi dwóch kreseczek, w Sylwestra chcę już prowadzić wózeczek 🐰🪺🤰
Odpowiedz

Zajączku nie żałuj mi dwóch kreseczek, w Sylwestra chcę już prowadzić wózeczek 🐰🪺🤰

Oceń ten wątek:
  • Rosalinda Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Odebrałam badania moczu, wszystko ok, idealne wrecz hmm. Nie wiem jakoś tak dziwne ostatnio przy tym sikaniu, może to bardziej podrażnione z zewnątrz cewka. No nic.
    Udało mi się złapać 20min drzemki i trochę lepszy nastrój no i kontynuacja czekanie na dzień okresu... Każdemu się tak ciągnie? 🤣
    Tak, mi też czas się ciągnie 🫣

baassiia lubi tę wiadomość

🩵 10.2019
    🩵 02.2024
    🤰 12.2026

👼 05.2023 (5tc)
  • Zula18 Przyjaciółka

Wysłany: 16 kwietnia, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva wrote:
    Hej. Ja nigdy nie brałam, ale pojedynczy wynik o niczym nie świadczy. 7 dpo to też bardzo wcześnie (miałaś od kogoś takie zalecenie żeby zbadać?) więc raczej są to resztki zastrzyku. Życzę Ci żeby zaczęła rosnąć i wtedy wszystko będzie jasne. ☺️

Dziękuję 🙏🏽 też mam taka nadzieję!❤️ mam wyniki proga 33,4 7dpo, kazała go zrobić ginekolog, ale nie wiem jak to interpretować skoro jestem na besins progesteronie

baassiia lubi tę wiadomość

• 25 lata| PCOS| wysokie androgeny| wysokie antyTPO antyTG| AMH 5,81
    • starania od stycznia 2025
    • diagnoza PCOS czerwiec 2025
    • próby naturalne
    • DIANE 35 od stycznia 2026 (obniżenie testosteronu)
    • stymulacja letrozol + ovi od kwietnia 2026

• opanowane hormony, tarczyca, żelazo itp

• mąż - 29 lat, Koncentracja 167mln/ml,
    objętość 0.2
    Ruch postępowy 1,35
    Żywe plemniki 20%
    Morfologia budowa - 3%
    Podwyższona lepkość
    Agregacja
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zula18 wrote:
    Dziękuję 🙏🏽 też mam taka nadzieję!❤️ mam wyniki proga 33,4 7dpo, kazała go zrobić ginekolog, ale nie wiem jak to interpretować skoro jestem na besins progesteronie

Pewnie chciała sprawdzić czy dawka jest odpowiednia i czy się ładnie wchłania. To piekny wynik. ☺️

Kompotlinka, Zula18 lubią tę wiadomość

33 🙋🏼‍♀️

👶🏼 08.2024

01.2026 💔 poronienie zatrzymane

03.2026 wznowienie starań 🌈
    08.04 ⏸️ Fasolko zostań. 🙏
    13.04 14 dpo - 263,11
    15.04 16 dpo - 830,05
    21.04 22 dpo - 8865,74 🍀
    27.04 jest Maluszek z ❤️
  • Werox Przyjaciółka

Wysłany: 16 kwietnia, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Jakie miałyście objawy przy niedrożnym jajowodzie?

🙎‍♀️25
    Endometrioza, adenomioza, pcos, anemia, hashimoto
    👨‍💼27
  • Murena96 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werox wrote:
    Hej dziewczyny,
    Jakie miałyście objawy przy niedrożnym jajowodzie?
    Brak jakichkolwiek objawów. Dzisiaj miałam HSG z RTG i się okazało że oba były niedrożne. Prawy udało się udrożnić.
    Także dobrze że się zdecydowałam na badanie bo byśmy starali się w nieskończoność .

BillieJean, askowe lubią tę wiadomość

• Cerva Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Murena96 wrote:
    Brak jakichkolwiek objawów. Dzisiaj miałam HSG z RTG i się okazało że oba były niedrożne. Prawy udało się udrożnić.
    Także dobrze że się zdecydowałam na badanie bo byśmy starali się w nieskończoność .

Oby teraz pięknie zaskoczyło. Od kiedy możecie się starać? ✊

33 🙋🏼‍♀️

👶🏼 08.2024

01.2026 💔 poronienie zatrzymane

03.2026 wznowienie starań 🌈
    08.04 ⏸️ Fasolko zostań. 🙏
    13.04 14 dpo - 263,11
    15.04 16 dpo - 830,05
    21.04 22 dpo - 8865,74 🍀
    27.04 jest Maluszek z ❤️
  • Murena96 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva wrote:
    Oby teraz pięknie zaskoczyło. Od kiedy możecie się starać? ✊
    Możemy już w tym cyklu. Mam tylko delikatne planie idę teraz ale mam nadzieję że już jutro przejdzie.
    Na USG pęcherzyk 16 mm więc w poniedziałek najprawdopodobniej owulacja a w niedzielę mąż wyjeżdża więc będzie pracowity weekend .

Cerva, baassiia, Werox, Kompotlinka lubią tę wiadomość

• Werox Przyjaciółka

Wysłany: 16 kwietnia, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Murena96 wrote:

Dzieki, a powiesz mi po ilu próbach zdecydowałaś się na drożność? Jak ogólnie zabieg?

🙎‍♀️25
    👨‍💼27
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Murena96 wrote:
    Możemy już w tym cyklu. Mam tylko delikatne planie idę teraz ale mam nadzieję że już jutro przejdzie.
    Na USG pęcherzyk 16 mm więc w poniedziałek najprawdopodobniej owulacja a w niedzielę mąż wyjeżdża więc będzie pracowity weekend .
    Super, trzymam kciuki 👌

3.2016 dziewczynka
    9.2017 chlopiec
  • Murena96 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werox wrote:
    Dzieki, a powiesz mi po ilu próbach zdecydowałaś się na drożność? Jak ogólnie zabieg?

My już staramy się ponad rok, także niby krótko a jednak długo.
    Jeżeli chodzi o zabieg to do momentu podania kontrastu było ok a jak wleciał kontrast to zemdlałam z bolu.
    Ale nie sugeruje się tym bo każda przechodzi to inaczej.

Werox lubi tę wiadomość

• Werox Przyjaciółka

Wysłany: 16 kwietnia, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Murena96 wrote:
    My już staramy się ponad rok, także niby krótko a jednak długo.
    Jeżeli chodzi o zabieg to do momentu podania kontrastu było ok a jak wleciał kontrast to zemdlałam z bolu.
    Ale nie sugeruje się tym bo każda przechodzi to inaczej.

Dziękuję, trzymam kciuki za Ciebie, oby to był ten przełomowy element! <3

🙎‍♀️25
    👨‍💼27
  • Basiax Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w sumie odciągam test bo 9dpo biel ale ból jajnika... dzisiaj chyba 11dpo ale nie czuje tej ciąży wiec przypuszczam, że jej brak🥲 wiem, że nie ma zasady ale skoro przez 2x czułam że to ciąża, a teraz nie to jakoś demotywuje. Co wiecej chyba poczekam do @ i przyjdzie albo nie 😅

KamilaAnt2026, KAaareii lubią tę wiadomość

• Miśka9025 Nowa

Wysłany: 16 kwietnia, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, zrobiłam dzisiaj test i wyszedł bladzioch, odłożyłam go, teraz patrzę po 2 h pojawiła się druga kreska, delikatna, ale jednak jest, czy jest jakaś szansa, że mogę być w ciąży? Miałyście kiedyś tak, że test był biały, a później wyszła kreska i przy kolejnym teście były już dwie kreseczki? 🤞

• baassiia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka9025 wrote:
    Hej dziewczyny, zrobiłam dzisiaj test i wyszedł bladzioch, odłożyłam go, teraz patrzę po 2 h pojawiła się druga kreska, delikatna, ale jednak jest, czy jest jakaś szansa, że mogę być w ciąży? Miałyście kiedyś tak, że test był biały, a później wyszła kreska i przy kolejnym teście były już dwie kreseczki? 🤞
    Według mnie jest szansa, jutro powtórz rano ;)

3.2016 dziewczynka
    9.2017 chlopiec
  • KamilaAnt2026 Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiax wrote:
    A ja w sumie odciągam test bo 9dpo biel ale ból jajnika... dzisiaj chyba 11dpo ale nie czuje tej ciąży wiec przypuszczam, że jej brak🥲 wiem, że nie ma zasady ale skoro przez 2x czułam że to ciąża, a teraz nie to jakoś demotywuje. Co wiecej chyba poczekam do @ i przyjdzie albo nie 😅
    A kiedy powinna być @?:)

♀️95 ♂️97

♀️
    * zmagam się z plamieniami od 7dpo do @

2/2026 (2dc)
    Ferrytyna - 17 ng/ml -> 46 ng/ml w 5 tyg
    TSH - 1,33 mIU/L
    E2 – 176 pmol/l
    FT4 - 15,50 pmol/L
    FSH – 5,1 mIU/mL
    LH – 4,67 mIU/ml
    Prolaktyna – 6,91 ng/mL

♂️
    Morfologia pl. 1%

Starania od 09.25 - 9cs
  • Basiax Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamilaAnt2026 wrote:
    A kiedy powinna być @?:)
    Kochana, 20 kwietnia. :)

• Bakalia.35 Znajoma

Wysłany: 16 kwietnia, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka9025 wrote:

Coś ten test musiał wykryć skoro wybarwił się. Ja bym rano powtórzyła z pierwszego siku :)

🩵 14.04.2019

10.04.2022 💔 zgubiłam cząstkę siebie, której nigdy nie odnajdę.

💚 05.05.2023
  • Mika1992 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka9025 wrote:

Nie patrzymy na testy po czasie. I radzę zrobić jutro test nowy lub betę, a nie pytać tutaj na forum.

Werox, Kompotlinka, Remedios lubią tę wiadomość

👩🏻 33 👦🏻 32
    Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami

Jestem wege od ponad 10 lat :)

28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna :(
    Nie poddajemy się!

Update 28.01💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Wit. E, C, Cynk, Melatonina, Tyrozyna, Selen, Jod

IO -> Siofor 500
  • Esbe Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam tylko zameldować, ze u mnie 12dc, owulacji jeszcze nie było. Testy blade. Temperatura nie wiem, bo zmierzyłam tylko raz w 8 dniu. Jakos nie chce mi sie w tym miesiacu nic. Biorę tylko folian, czasami zapomnę. I jakos leci to żyćko. 22 kwietnia mam rozmowę z lekarzem rodzinnym o moim TSH, W Polsce zrobię rozszerzone badanie.

Werox, Kompotlinka lubią tę wiadomość

♀️1994
    ♂️1988

12/2025 💔 5t
    5/2026 ⏸️
  • Monia• Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam te testy Pink digital trio i nie zauważyłam że mają tak krótką date ważności 🤦‍♀️ nie doczytałam, przyszły mi dzisiaj. Nie zdążę ich użyć wszystkich. Już wiem dlaczego były takie tanie🤣 ale i tak je wykorzystam, może nie zafałszują wyniku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia, 21:36

👩 29 👨28

🔹2 cs ❤️
    ⏸️ 23.12.2023
    27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
    30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
    19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
    26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
    27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
    29.08.2024 - poród SN🥰

🔹3 cs starań o drugie dziecko
    ⏸️16.10.2025
    1.11.2025 - poronienie 💔 6+5tc

🔹wznawiamy starania🌈

event.png
‹‹ 39 40 41 42 43 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ