X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zajączku nie żałuj mi dwóch kreseczek, w Sylwestra chcę już prowadzić wózeczek 🐰🪺🤰
Odpowiedz

Zajączku nie żałuj mi dwóch kreseczek, w Sylwestra chcę już prowadzić wózeczek 🐰🪺🤰

Oceń ten wątek:
  • Rosalinda Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Odebrałam badania moczu, wszystko ok, idealne wrecz hmm. Nie wiem jakoś tak dziwne ostatnio przy tym sikaniu, może to bardziej podrażnione z zewnątrz cewka. No nic.
    Udało mi się złapać 20min drzemki i trochę lepszy nastrój no i kontynuacja czekanie na dzień okresu... Każdemu się tak ciągnie? 🤣
    Tak, mi też czas się ciągnie 🫣

baassiia lubi tę wiadomość

Mama dwóch chłopców 🥰
    🩵 2019 (3cs)
    🩵 2024 (9cs)

Staramy się o trzecie dziecko od stycznia 2026 🥰

Nasz mały Aniołek 👼
    💔 05.2023 (ciąża biochemiczna)
  • Zula18 Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva wrote:
    Hej. Ja nigdy nie brałam, ale pojedynczy wynik o niczym nie świadczy. 7 dpo to też bardzo wcześnie (miałaś od kogoś takie zalecenie żeby zbadać?) więc raczej są to resztki zastrzyku. Życzę Ci żeby zaczęła rosnąć i wtedy wszystko będzie jasne. ☺️

Dziękuję 🙏🏽 też mam taka nadzieję!❤️ mam wyniki proga 33,4 7dpo, kazała go zrobić ginekolog, ale nie wiem jak to interpretować skoro jestem na besins progesteronie

baassiia lubi tę wiadomość

• 24 lata| PCOS| wysokie androgeny| wysokie antyTPO antyTG| AMH 5,81
    • starania od stycznia 2025
    • diagnoza PCOS czerwiec 2025
    • próby naturalne
    • DIANE 35 od stycznia 2026 (obniżenie testosteronu)
    • stymulacja letrozol + ovi od kwietnia 2026

• opanowane hormony, tarczyca, żelazo itp
  • Cerva Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zula18 wrote:
    Dziękuję 🙏🏽 też mam taka nadzieję!❤️ mam wyniki proga 33,4 7dpo, kazała go zrobić ginekolog, ale nie wiem jak to interpretować skoro jestem na besins progesteronie

Pewnie chciała sprawdzić czy dawka jest odpowiednia i czy się ładnie wchłania. To piekny wynik. ☺️

Kompotlinka, Zula18 lubią tę wiadomość

33 🙋🏼‍♀️

👶🏼 08.2024

01.2026 💔 poronienie zatrzymane

03.2026 wznowienie starań 🌈
    08.04 ⏸️ Fasolko zostań. 🙏
  • Werox Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Jakie miałyście objawy przy niedrożnym jajowodzie?

🙎‍♀️25
    Endometrioza, adenomioza, pcos, anemia, hashimoto
    👨‍💼27
  • Murena96 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werox wrote:
    Hej dziewczyny,
    Jakie miałyście objawy przy niedrożnym jajowodzie?
    Brak jakichkolwiek objawów. Dzisiaj miałam HSG z RTG i się okazało że oba były niedrożne. Prawy udało się udrożnić.
    Także dobrze że się zdecydowałam na badanie bo byśmy starali się w nieskończoność .

BillieJean, askowe lubią tę wiadomość

• Cerva Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Murena96 wrote:
    Brak jakichkolwiek objawów. Dzisiaj miałam HSG z RTG i się okazało że oba były niedrożne. Prawy udało się udrożnić.
    Także dobrze że się zdecydowałam na badanie bo byśmy starali się w nieskończoność .

Oby teraz pięknie zaskoczyło. Od kiedy możecie się starać? ✊

33 🙋🏼‍♀️

👶🏼 08.2024

01.2026 💔 poronienie zatrzymane

03.2026 wznowienie starań 🌈
    08.04 ⏸️ Fasolko zostań. 🙏
  • Murena96 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva wrote:
    Oby teraz pięknie zaskoczyło. Od kiedy możecie się starać? ✊
    Możemy już w tym cyklu. Mam tylko delikatne planie idę teraz ale mam nadzieję że już jutro przejdzie.
    Na USG pęcherzyk 16 mm więc w poniedziałek najprawdopodobniej owulacja a w niedzielę mąż wyjeżdża więc będzie pracowity weekend .

Cerva, baassiia, Werox lubią tę wiadomość

• Werox Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Murena96 wrote:

Dzieki, a powiesz mi po ilu próbach zdecydowałaś się na drożność? Jak ogólnie zabieg?

🙎‍♀️25
    👨‍💼27
  • baassiia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Murena96 wrote:
    Możemy już w tym cyklu. Mam tylko delikatne planie idę teraz ale mam nadzieję że już jutro przejdzie.
    Na USG pęcherzyk 16 mm więc w poniedziałek najprawdopodobniej owulacja a w niedzielę mąż wyjeżdża więc będzie pracowity weekend .
    Super, trzymam kciuki 👌

3.2016 dziewczynka
    9.2017 chlopiec
  • Murena96 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werox wrote:
    Dzieki, a powiesz mi po ilu próbach zdecydowałaś się na drożność? Jak ogólnie zabieg?

My już staramy się ponad rok, także niby krótko a jednak długo.
    Jeżeli chodzi o zabieg to do momentu podania kontrastu było ok a jak wleciał kontrast to zemdlałam z bolu.
    Ale nie sugeruje się tym bo każda przechodzi to inaczej.

Werox lubi tę wiadomość

• Werox Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Murena96 wrote:
    My już staramy się ponad rok, także niby krótko a jednak długo.
    Jeżeli chodzi o zabieg to do momentu podania kontrastu było ok a jak wleciał kontrast to zemdlałam z bolu.
    Ale nie sugeruje się tym bo każda przechodzi to inaczej.

Dziękuję, trzymam kciuki za Ciebie, oby to był ten przełomowy element! <3

🙎‍♀️25
    👨‍💼27
  • Basiax Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w sumie odciągam test bo 9dpo biel ale ból jajnika... dzisiaj chyba 11dpo ale nie czuje tej ciąży wiec przypuszczam, że jej brak🥲 wiem, że nie ma zasady ale skoro przez 2x czułam że to ciąża, a teraz nie to jakoś demotywuje. Co wiecej chyba poczekam do @ i przyjdzie albo nie 😅

KamilaAnt2026 lubi tę wiadomość

• Miśka9025 Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, zrobiłam dzisiaj test i wyszedł bladzioch, odłożyłam go, teraz patrzę po 2 h pojawiła się druga kreska, delikatna, ale jednak jest, czy jest jakaś szansa, że mogę być w ciąży? Miałyście kiedyś tak, że test był biały, a później wyszła kreska i przy kolejnym teście były już dwie kreseczki? 🤞

• baassiia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka9025 wrote:
    Hej dziewczyny, zrobiłam dzisiaj test i wyszedł bladzioch, odłożyłam go, teraz patrzę po 2 h pojawiła się druga kreska, delikatna, ale jednak jest, czy jest jakaś szansa, że mogę być w ciąży? Miałyście kiedyś tak, że test był biały, a później wyszła kreska i przy kolejnym teście były już dwie kreseczki? 🤞
    Według mnie jest szansa, jutro powtórz rano ;)

3.2016 dziewczynka
    9.2017 chlopiec
  • KamilaAnt2026 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiax wrote:
    A ja w sumie odciągam test bo 9dpo biel ale ból jajnika... dzisiaj chyba 11dpo ale nie czuje tej ciąży wiec przypuszczam, że jej brak🥲 wiem, że nie ma zasady ale skoro przez 2x czułam że to ciąża, a teraz nie to jakoś demotywuje. Co wiecej chyba poczekam do @ i przyjdzie albo nie 😅
    A kiedy powinna być @?:)

♀️95 ♂️97

2/2026 (2dc)
    Ferrytyna - 17 ng/ml -> 46 ng/ml w 5 tyg
    TSH - 1,33 mIU/L
    E2 – 176 pmol/l
    FT4 - 15,50 pmol/L
    FSH – 5,1 mIU/mL
    LH – 4,67 mIU/ml
    Prolaktyna – 6,91 ng/mL

Starania od 09.25 - 8cs
‹‹ 37 38 39 40 41
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna to poważny stan, w którym zarodek zagnieżdża się poza macicą, najczęściej w jajowodzie. Chociaż początkowo może przypominać prawidłową ciążę, kluczowymi sygnałami ostrzegawczymi są ból podbrzusza, krwawienie oraz nieprawidłowy przyrost hormonu HCG. Poznaj przyczyny tego zjawiska oraz metody diagnostyki i leczenia, które pozwalają chronić zdrowie i przyszłą płodność kobiety.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ