Zajączku nie żałuj mi dwóch kreseczek, w Sylwestra chcę już prowadzić wózeczek 🐰🪺🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak, jak dodasz tam test to Ci wyliczy procent ciemności drugiej kreski, który nazwałam ratio 😅 jak spróbujesz apki, to wszystko będzie jasnemajskoko wrote:Brzmi to dla mnie mega skomplikowanie🤣 nie wiem co to te ratio haha! Mam bezplatna wersje tej apki- to wystarczy?

Bezpłatna wersja wystarczy
Jak ktoś ma premium premom i czuję, że warto to chętnie dowiem się, co to daje
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:40
KamilaAnt2026, majskoko lubią tę wiadomość
👩 93' 🧑 93'
Starania od 02.2025 z przerwami
07.2025 - puste jajo płodowe 💔 7w
9cs
Suple:
Omega 3 - 1000mg
Wit D - 4000j
Folian - 800mcg
Inozytol - 2000mg x 2
Laktoferyna - 200mg
Maślan sodu
Lexidofil - probiotyk
Magne b6 forte - 1 tab -
J adziewczyny dzis 7dpo, wczoraj id ziś zakeciło mi się w głowie i dziś lekkie plamienia- a u mnie nie świadczą nic dobrego. Czekam na poniedziałek na testowanie. a za was trzymam kciuki hihi♀️95 ♂️97
* zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
2/2026 (2dc)
Ferrytyna - 17 ng/ml -> 46 ng/ml w 5 tyg
TSH - 1,33 mIU/L
E2 – 176 pmol/l
FT4 - 15,50 pmol/L
FSH – 5,1 mIU/mL
LH – 4,67 mIU/ml
Prolaktyna – 6,91 ng/mL
Starania od 09.25 - 8cs -
Nadzieja tak mnie cieszą te dwie kreski u Ciebie 🥹 Zawsze jak widziałam w stopce te „2026 będzie nasz” to też mnie to motywował, patrząc na Waszą historię to ten nick Twój nick też idealnie pasuje 😁
A co do takiego rzadszego przytulania się, to już któraś historia, gdzie słyszę, że właśnie cały miesiąc prawie nic, w okresie około owulacji np. tylko jeden raz przytulasy i to był ten „złoty strzał” 😁
KamilaAnt2026, Mika1992, Kompotlinka, _Dysia_, askowe, Werox, Nadzieja 🧚🏼♀️ lubią tę wiadomość
AMH ⬆️
Prolaktyna: ⬆️
TSH 2.8 ➡️ 1.9 (Euthyrox)
Reszta hormonów 🆗 -
tulips wrote:Nadzieja tak mnie cieszą te dwie kreski u Ciebie 🥹 Zawsze jak widziałam w stopce te „2026 będzie nasz” to też mnie to motywował, patrząc na Waszą historię to ten nick Twój nick też idealnie pasuje 😁
A co do takiego rzadszego przytulania się, to już któraś historia, gdzie słyszę, że właśnie cały miesiąc prawie nic, w okresie około owulacji np. tylko jeden raz przytulasy i to był ten „złoty strzał” 😁
Tak w mojej rodzinie tak się stało. Tylko raz i mimo że o pierwsze się trochę starali tak drugie pyknęło za pierwszym i jedynym razem
KamilaAnt2026 lubi tę wiadomość
-
No tak było u nas …co miesiąc było dużo razy serio z 7 pod rząd a zawsze lekarze mówili że to nie znaczy lepiej i teraz wypadło przez cały miesiąc 1 czy 2 tylko w czasie gdzie została potwierdzona ovu i tyle nawet potem byłam zła na siebie co ja zrobiłam ale no wyszło !tulips wrote:Nadzieja tak mnie cieszą te dwie kreski u Ciebie 🥹 Zawsze jak widziałam w stopce te „2026 będzie nasz” to też mnie to motywował, patrząc na Waszą historię to ten nick Twój nick też idealnie pasuje 😁
tulips, KamilaAnt2026, baassiia, Mika1992, Kompotlinka, _Dysia_, Werox lubią tę wiadomość
Przebadani - zdrowi
starania od 08.2024
(
W końcu się uda
2026 będzie nasz...!!! -
U mnie dzisiaj 🐒 przyszła, oby się nie rozkręciła na mocno bolesną. Chce teraz przez 3 cykle trochę odpuścić, ale szczerze mówiąc nie wiem jak to zrobić 😂 planuję nie robić testów owulacyjnych, nie mierzyć temperatury, ale i tak z tyłu głowy i po objawach będę czuła kiedy jest owulacja 😂 nie planować może w te dni przytulania, tylko kiedy będzie ochota? Albo może macie jeszcze jakieś pomysły? 😂
KamilaAnt2026 lubi tę wiadomość
AMH ⬆️
Prolaktyna: ⬆️
TSH 2.8 ➡️ 1.9 (Euthyrox)
Reszta hormonów 🆗 -
tulips wrote:Nadzieja tak mnie cieszą te dwie kreski u Ciebie 🥹 Zawsze jak widziałam w stopce te „2026 będzie nasz” to też mnie to motywował, patrząc na Waszą historię to ten nick Twój nick też idealnie pasuje 😁
W moich 2 razach też tak stało się, gdzie cykl uznałam za straty. Tzn w pierwszej ciąży byłam pewna że jest zbyt późno. A w drugiej zbyt wcześnie, a potem nie było okazji
Mówi się że najlepiej stosunek co 2 dni, bo plemniki też rozwijają się. Ale ile to prawdy to nie wiem.🩵 14.04.2019
10.04.2022 💔 zgubiłam cząstkę siebie, której nigdy nie odnajdę.
💚 05.05.2023 -
Ja jesczze daleko przed @ ale cuzje że to nie ten cykl i tez własnie chciałabym odpuścić w kolejnym cyklu, bo już mnie męczą przytulanki na żądanie, może sie uda, trzymam, za siebie i Ciebie kciuki hahatulips wrote:U mnie dzisiaj 🐒 przyszła, oby się nie rozkręciła na mocno bolesną. Chce teraz przez 3 cykle trochę odpuścić, ale szczerze mówiąc nie wiem jak to zrobić 😂 planuję nie robić testów owulacyjnych, nie mierzyć temperatury, ale i tak z tyłu głowy i po objawach będę czuła kiedy jest owulacja 😂 nie planować może w te dni przytulania, tylko kiedy będzie ochota? Albo może macie jeszcze jakieś pomysły? 😂
tulips lubi tę wiadomość
♀️95 ♂️97
* zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
2/2026 (2dc)
Ferrytyna - 17 ng/ml -> 46 ng/ml w 5 tyg
TSH - 1,33 mIU/L
E2 – 176 pmol/l
FT4 - 15,50 pmol/L
FSH – 5,1 mIU/mL
LH – 4,67 mIU/ml
Prolaktyna – 6,91 ng/mL
Starania od 09.25 - 8cs -
Wydaje mi się, że wtedy nasienie jest bardziej 'skoncentrowane'. Nigdy nie robiłam super researchu ale nasienie też potrzebuje chwili na regenerację/odtworzenie. Ważne, żeby trafić w 'ten' dzień 😊Nadzieja 🧚🏼♀️ wrote:No tak było u nas …co miesiąc było dużo razy serio z 7 pod rząd a zawsze lekarze mówili że to nie znaczy lepiej i teraz wypadło przez cały miesiąc 1 czy 2 tylko w czasie gdzie została potwierdzona ovu i tyle nawet potem byłam zła na siebie co ja zrobiłam ale no wyszło !3.2016 dziewczynka
9.2017 chlopiec -
A co do testów pozytywnych. Fakt - nie kupuje na allegro noname tylko popularne marki typu Pink czule. Raz miałam cień cienia po 20 minutach. Beta kolejnego dnia w wynosiła 5 coś (nie pamiętam bo to było jak miałam 22 lata). Miesiączka przyszła o czasie, ale była tak paskudna, że poszłam do ginekologa prywatnie i wtedy powiedział że wygląd w środku wyglądało jak na ciążę. Uznaliśmy oboje że być może to była cisza biochemiczna, coś miało zadziac się ale nie zadziało.
W innych przypadkach biel biel biel. Raz nawet świeca ta biel 😂 tzn w miejscu drugiej kreski świeciło się na biało 😂 test ewidentnie podkreślił że tu nic nie ma 😂
Dlatego uważam, że coś musiał test wykryć skoro nawet po czasie zabarwił się choć ciut na różowo.🩵 14.04.2019
10.04.2022 💔 zgubiłam cząstkę siebie, której nigdy nie odnajdę.
💚 05.05.2023 -
No ja też czytałam, że najlepiej co 2 dni i tak się do tego stosuje. Ale chętnie posłucham też opinii dziewczyn, które w czasie dni płodnych codziennie lub 2 razy. Sama się teraz zastanawiam nad codziennym przytulaniem w okresie dni płodnych.
@majskoko ta apka naprawdę jest fajna, mi pomogła jak stosowałam testy owulacyjne. raz na pewno dobrze mi wskazała pik, ale miałam dwa miesiące gdzie w ogóle go nie wykryła. więc na pewno trzeba też na inne objawy patrzeć
majskoko lubi tę wiadomość
👩🏻 33 👦🏻 32
Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami
Jestem wege od ponad 10 lat
28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna
Nie poddajemy się!
Update 28.01💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Wit. E, C, Cynk, Melatonina, Tyrozyna, Selen, Jod
IO -> Siofor 500 -
Mi przy którejś ciąży blady kolor zaczął być widoczny właśnie tak po dłuższym już czasie, na następny dzień już wyszedł mocniejszy itd ciąża donoszona.Bakalia.35 wrote:A co do testów pozytywnych. Fakt - nie kupuje na allegro noname tylko popularne marki typu Pink czule. Raz miałam cień cienia po 20 minutach. Beta kolejnego dnia w wynosiła 5 coś (nie pamiętam bo to było jak miałam 22 lata). Miesiączka przyszła o czasie, ale była tak paskudna, że poszłam do ginekologa prywatnie i wtedy powiedział że wygląd w środku wyglądało jak na ciążę. Uznaliśmy oboje że być może to była cisza biochemiczna, coś miało zadziac się ale nie zadziało.
W innych przypadkach biel biel biel. Raz nawet świeca ta biel 😂 tzn w miejscu drugiej kreski świeciło się na biało 😂 test ewidentnie podkreślił że tu nic nie ma 😂
Dlatego uważam, że coś musiał test wykryć skoro nawet po czasie zabarwił się choć ciut na różowo.
Także taki wynik może być oczywiście fałszywy, ale tez i może świadczyć o mikro stężeniu. Po prostu trzeba powtarzac3.2016 dziewczynka
9.2017 chlopiec -
Mika1992 wrote:No ja też czytałam, że najlepiej co 2 dni i tak się do tego stosuje. Ale chętnie posłucham też opinii dziewczyn, które w czasie dni płodnych codziennie lub 2 razy. Sama się teraz zastanawiam nad codziennym przytulaniem w okresie dni płodnych.
@majskoko ta apka naprawdę jest fajna, mi pomogła jak stosowałam testy owulacyjne. raz na pewno dobrze mi wskazała pik, ale miałam dwa miesiące gdzie w ogóle go nie wykryła. więc na pewno trzeba też na inne objawy patrzeć
Ja w sumie nie polecam. W cyklu w którym zaszłam w ciążę to kochaliśmy się kiedy nam się chciało i to było co kilka dni. W miesiącach w których seks był dosłownie codziennie przez 2 tygodnie to nic nie było z tego 😅 Teraz stwierdzam, że to było strasznie głupie, bo plemniki pewno były słabsze przez te nasze stosunki. Może ciąża wtedy byla przypadkiem, a może coś w tym jest. Ja na pewno już nie zamierzam uprawiać seksu codziennie, bo nawet już mi się nie chce, myślę że co 2-3 dni starczy 😅🌱Starania o pierwsze dziecko od 08.2025🌱
⏸️ 11.2025
💔12.2025 poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie
Powrót do starań od 02.2026 🍀
🌈W oczekiwaniu na tęczę po deszczu🌈 -
Też co miesiąc mam tą zagwozdkę kiedy najlepiej i ile i jak jest korzystniej 🤣🤣
Nadzieja a te objawy kiedy Ci się pojawiły?
Zawsze czytam tu o bólu piersi w szczęśliwych cyklach a mnie nigdy piersi nie bolą, nawet przed okresem, więc jak jestem już parę dni po owulacji i nic się nie dzieje to zawsze tracę nadzieję że nici z cyklu przez te wszystkie historie o bólu piersi 😂29 🙋🏽♀️ 33 🙋🏽
Starania od 09/25 o pierwsze 👶🏽
Tarczyca ✅
Progesteron 12/25 8 dpo 19,17ng/ml, 02/26 9 dpo 16,2 ng/ml✅
Wskaźnik HOMA 2,89 (IO) <2.5⬆️
Homocysteina 5,97 umol/l✅
SHBG 45,6 nmol/L 32.4-128.0⬇️
Testosteron 1,60 nmol/l 0,29 - 1,67⬆️
Prolaktyna⬆️❗️
AMH 6,58 ⬆️⁉️
On:
Badanie nasienia ✅ morfologia 5% 🆗 -
Takkk 😅 raczej nie wytrzymam, niezbyt cierpliwa jestem.Basiax wrote:Chyba dopiero pojutrze. A Ty?
jak zobaczę 2 kreski to mam brać acard75. Tak myślę, że może już kupię i bede brać ale pewnie to zły pomysł🤣
Basiax lubi tę wiadomość
3.2016 dziewczynka
9.2017 chlopiec -
Jak ja zaszłam w ciążę to był to złoty strzał, robiłam owulaki i nie wykryły piku I myślałam, że nie było owulki, nawet poszłam do gina z tym problemem. A potem nagle apka wskazała, że pewnie owulacja była dzień po stosunku i miałam dwie kreski.
Pewnie w tym cyklu będzie podobnie, bo na ten moment 15dc oboje jesteśmy lekko chorzy i nie w głowie nam przytulanki 😅 mam nadzieję, że trochę się nam poprawi, aby wstrzelić się w owulkę 🤞🤞
Werox lubi tę wiadomość
👩 93' 🧑 93'
Starania od 02.2025 z przerwami
07.2025 - puste jajo płodowe 💔 7w
9cs
Suple:
Omega 3 - 1000mg
Wit D - 4000j
Folian - 800mcg
Inozytol - 2000mg x 2
Laktoferyna - 200mg
Maślan sodu
Lexidofil - probiotyk
Magne b6 forte - 1 tab -
A 2 kreski ile dpo?askowe wrote:Jak ja zaszłam w ciążę to był to złoty strzał, robiłam owulaki i nie wykryły piku I myślałam, że nie było owulki, nawet poszłam do gina z tym problemem. A potem nagle apka wskazała, że pewnie owulacja była dzień po stosunku i miałam dwie kreski.
Pewnie w tym cyklu będzie podobnie, bo na ten moment 15dc oboje jesteśmy lekko chorzy i nie w głowie nam przytulanki 😅 mam nadzieję, że trochę się nam poprawi, aby wstrzelić się w owulkę 🤞🤞