X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zajączku nie żałuj mi dwóch kreseczek, w Sylwestra chcę już prowadzić wózeczek 🐰🪺🤰
Odpowiedz

Zajączku nie żałuj mi dwóch kreseczek, w Sylwestra chcę już prowadzić wózeczek 🐰🪺🤰

Oceń ten wątek:
  • askowe Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majskoko wrote:
    Brzmi to dla mnie mega skomplikowanie🤣 nie wiem co to te ratio haha! Mam bezplatna wersje tej apki- to wystarczy?
    Tak, jak dodasz tam test to Ci wyliczy procent ciemności drugiej kreski, który nazwałam ratio 😅 jak spróbujesz apki, to wszystko będzie jasne ;)

Bezpłatna wersja wystarczy ;)

Jak ktoś ma premium premom i czuję, że warto to chętnie dowiem się, co to daje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:40

KamilaAnt2026, majskoko lubią tę wiadomość

👩 93' 🧑 93'
    Starania od 02.2025 z przerwami
    07.2025 - puste jajo płodowe 💔 7w
    9cs

Suple:
    Omega 3 - 1000mg
    Wit D - 4000j
    Folian - 800mcg
    Inozytol - 2000mg x 2
    Laktoferyna - 200mg
    Maślan sodu
    Lexidofil - probiotyk
    Magne b6 forte - 1 tab
  • KamilaAnt2026 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J adziewczyny dzis 7dpo, wczoraj id ziś zakeciło mi się w głowie i dziś lekkie plamienia- a u mnie nie świadczą nic dobrego. Czekam na poniedziałek na testowanie. a za was trzymam kciuki hihi

♀️95 ♂️97

* zmagam się z plamieniami od 7dpo do @

2/2026 (2dc)
    Ferrytyna - 17 ng/ml -> 46 ng/ml w 5 tyg
    TSH - 1,33 mIU/L
    E2 – 176 pmol/l
    FT4 - 15,50 pmol/L
    FSH – 5,1 mIU/mL
    LH – 4,67 mIU/ml
    Prolaktyna – 6,91 ng/mL

Starania od 09.25 - 8cs
  • tulips Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja tak mnie cieszą te dwie kreski u Ciebie 🥹 Zawsze jak widziałam w stopce te „2026 będzie nasz” to też mnie to motywował, patrząc na Waszą historię to ten nick Twój nick też idealnie pasuje 😁

A co do takiego rzadszego przytulania się, to już któraś historia, gdzie słyszę, że właśnie cały miesiąc prawie nic, w okresie około owulacji np. tylko jeden raz przytulasy i to był ten „złoty strzał” 😁

KamilaAnt2026, Mika1992, Kompotlinka, _Dysia_, askowe, Werox, Nadzieja 🧚🏼‍♀️ lubią tę wiadomość

AMH ⬆️
    Prolaktyna: ⬆️
    TSH 2.8 ➡️ 1.9 (Euthyrox)
    Reszta hormonów 🆗
  • Kinia197 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulips wrote:
    Nadzieja tak mnie cieszą te dwie kreski u Ciebie 🥹 Zawsze jak widziałam w stopce te „2026 będzie nasz” to też mnie to motywował, patrząc na Waszą historię to ten nick Twój nick też idealnie pasuje 😁

A co do takiego rzadszego przytulania się, to już któraś historia, gdzie słyszę, że właśnie cały miesiąc prawie nic, w okresie około owulacji np. tylko jeden raz przytulasy i to był ten „złoty strzał” 😁

Tak w mojej rodzinie tak się stało. Tylko raz i mimo że o pierwsze się trochę starali tak drugie pyknęło za pierwszym i jedynym razem

KamilaAnt2026 lubi tę wiadomość

age.png
  • Basiax Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 11 dpo ale nie z porannego moczu i biel

• Nadzieja 🧚🏼‍♀️ Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulips wrote:

No tak było u nas …co miesiąc było dużo razy serio z 7 pod rząd a zawsze lekarze mówili że to nie znaczy lepiej i teraz wypadło przez cały miesiąc 1 czy 2 tylko w czasie gdzie została potwierdzona ovu i tyle nawet potem byłam zła na siebie co ja zrobiłam ale no wyszło !

tulips, KamilaAnt2026, baassiia, Mika1992, Kompotlinka, _Dysia_, Werox lubią tę wiadomość

Przebadani - zdrowi :)

starania od 08.2024 :( (

W końcu się uda :)
    2026 będzie nasz...!!!
  • tulips Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj 🐒 przyszła, oby się nie rozkręciła na mocno bolesną. Chce teraz przez 3 cykle trochę odpuścić, ale szczerze mówiąc nie wiem jak to zrobić 😂 planuję nie robić testów owulacyjnych, nie mierzyć temperatury, ale i tak z tyłu głowy i po objawach będę czuła kiedy jest owulacja 😂 nie planować może w te dni przytulania, tylko kiedy będzie ochota? Albo może macie jeszcze jakieś pomysły? 😂

KamilaAnt2026 lubi tę wiadomość

AMH ⬆️
    Prolaktyna: ⬆️
    TSH 2.8 ➡️ 1.9 (Euthyrox)
    Reszta hormonów 🆗
  • Bakalia.35 Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulips wrote:

W moich 2 razach też tak stało się, gdzie cykl uznałam za straty. Tzn w pierwszej ciąży byłam pewna że jest zbyt późno. A w drugiej zbyt wcześnie, a potem nie było okazji :)

Mówi się że najlepiej stosunek co 2 dni, bo plemniki też rozwijają się. Ale ile to prawdy to nie wiem.

🩵 14.04.2019

10.04.2022 💔 zgubiłam cząstkę siebie, której nigdy nie odnajdę.

💚 05.05.2023
  • baassiia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiax wrote:
    U mnie 11 dpo ale nie z porannego moczu i biel
    Jedziemy na tym samym wózku 😅 jutro powtarzasz?

3.2016 dziewczynka
    9.2017 chlopiec
  • KamilaAnt2026 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulips wrote:
    U mnie dzisiaj 🐒 przyszła, oby się nie rozkręciła na mocno bolesną. Chce teraz przez 3 cykle trochę odpuścić, ale szczerze mówiąc nie wiem jak to zrobić 😂 planuję nie robić testów owulacyjnych, nie mierzyć temperatury, ale i tak z tyłu głowy i po objawach będę czuła kiedy jest owulacja 😂 nie planować może w te dni przytulania, tylko kiedy będzie ochota? Albo może macie jeszcze jakieś pomysły? 😂
    Ja jesczze daleko przed @ ale cuzje że to nie ten cykl i tez własnie chciałabym odpuścić w kolejnym cyklu, bo już mnie męczą przytulanki na żądanie, może sie uda, trzymam, za siebie i Ciebie kciuki haha

tulips lubi tę wiadomość

♀️95 ♂️97

* zmagam się z plamieniami od 7dpo do @

2/2026 (2dc)
    Ferrytyna - 17 ng/ml -> 46 ng/ml w 5 tyg
    TSH - 1,33 mIU/L
    E2 – 176 pmol/l
    FT4 - 15,50 pmol/L
    FSH – 5,1 mIU/mL
    LH – 4,67 mIU/ml
    Prolaktyna – 6,91 ng/mL

Starania od 09.25 - 8cs
  • baassiia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja 🧚🏼‍♀️ wrote:
    No tak było u nas …co miesiąc było dużo razy serio z 7 pod rząd a zawsze lekarze mówili że to nie znaczy lepiej i teraz wypadło przez cały miesiąc 1 czy 2 tylko w czasie gdzie została potwierdzona ovu i tyle nawet potem byłam zła na siebie co ja zrobiłam ale no wyszło !
    Wydaje mi się, że wtedy nasienie jest bardziej 'skoncentrowane'. Nigdy nie robiłam super researchu ale nasienie też potrzebuje chwili na regenerację/odtworzenie. Ważne, żeby trafić w 'ten' dzień 😊

3.2016 dziewczynka
    9.2017 chlopiec
  • Bakalia.35 Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do testów pozytywnych. Fakt - nie kupuje na allegro noname tylko popularne marki typu Pink czule. Raz miałam cień cienia po 20 minutach. Beta kolejnego dnia w wynosiła 5 coś (nie pamiętam bo to było jak miałam 22 lata). Miesiączka przyszła o czasie, ale była tak paskudna, że poszłam do ginekologa prywatnie i wtedy powiedział że wygląd w środku wyglądało jak na ciążę. Uznaliśmy oboje że być może to była cisza biochemiczna, coś miało zadziac się ale nie zadziało.

W innych przypadkach biel biel biel. Raz nawet świeca ta biel 😂 tzn w miejscu drugiej kreski świeciło się na biało 😂 test ewidentnie podkreślił że tu nic nie ma 😂

Dlatego uważam, że coś musiał test wykryć skoro nawet po czasie zabarwił się choć ciut na różowo.

🩵 14.04.2019

10.04.2022 💔 zgubiłam cząstkę siebie, której nigdy nie odnajdę.

💚 05.05.2023
  • Mika1992 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też czytałam, że najlepiej co 2 dni i tak się do tego stosuje. Ale chętnie posłucham też opinii dziewczyn, które w czasie dni płodnych codziennie lub 2 razy. Sama się teraz zastanawiam nad codziennym przytulaniem w okresie dni płodnych.

@majskoko ta apka naprawdę jest fajna, mi pomogła jak stosowałam testy owulacyjne. raz na pewno dobrze mi wskazała pik, ale miałam dwa miesiące gdzie w ogóle go nie wykryła. więc na pewno trzeba też na inne objawy patrzeć :)

majskoko lubi tę wiadomość

👩🏻 33 👦🏻 32
    Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami

Jestem wege od ponad 10 lat :)

28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna :(
    Nie poddajemy się!

Update 28.01💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Wit. E, C, Cynk, Melatonina, Tyrozyna, Selen, Jod

IO -> Siofor 500
  • Basiax Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Jedziemy na tym samym wózku 😅 jutro powtarzasz?
    Chyba dopiero pojutrze. A Ty? :) jak zobaczę 2 kreski to mam brać acard75. Tak myślę, że może już kupię i bede brać ale pewnie to zły pomysł🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:44

• baassiia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bakalia.35 wrote:
    A co do testów pozytywnych. Fakt - nie kupuje na allegro noname tylko popularne marki typu Pink czule. Raz miałam cień cienia po 20 minutach. Beta kolejnego dnia w wynosiła 5 coś (nie pamiętam bo to było jak miałam 22 lata). Miesiączka przyszła o czasie, ale była tak paskudna, że poszłam do ginekologa prywatnie i wtedy powiedział że wygląd w środku wyglądało jak na ciążę. Uznaliśmy oboje że być może to była cisza biochemiczna, coś miało zadziac się ale nie zadziało.

W innych przypadkach biel biel biel. Raz nawet świeca ta biel 😂 tzn w miejscu drugiej kreski świeciło się na biało 😂 test ewidentnie podkreślił że tu nic nie ma 😂

Dlatego uważam, że coś musiał test wykryć skoro nawet po czasie zabarwił się choć ciut na różowo.
    Mi przy którejś ciąży blady kolor zaczął być widoczny właśnie tak po dłuższym już czasie, na następny dzień już wyszedł mocniejszy itd ciąża donoszona.
    Także taki wynik może być oczywiście fałszywy, ale tez i może świadczyć o mikro stężeniu. Po prostu trzeba powtarzac

3.2016 dziewczynka
    9.2017 chlopiec
  • _Dysia_ Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika1992 wrote:
    No ja też czytałam, że najlepiej co 2 dni i tak się do tego stosuje. Ale chętnie posłucham też opinii dziewczyn, które w czasie dni płodnych codziennie lub 2 razy. Sama się teraz zastanawiam nad codziennym przytulaniem w okresie dni płodnych.

@majskoko ta apka naprawdę jest fajna, mi pomogła jak stosowałam testy owulacyjne. raz na pewno dobrze mi wskazała pik, ale miałam dwa miesiące gdzie w ogóle go nie wykryła. więc na pewno trzeba też na inne objawy patrzeć :)

Ja w sumie nie polecam. W cyklu w którym zaszłam w ciążę to kochaliśmy się kiedy nam się chciało i to było co kilka dni. W miesiącach w których seks był dosłownie codziennie przez 2 tygodnie to nic nie było z tego 😅 Teraz stwierdzam, że to było strasznie głupie, bo plemniki pewno były słabsze przez te nasze stosunki. Może ciąża wtedy byla przypadkiem, a może coś w tym jest. Ja na pewno już nie zamierzam uprawiać seksu codziennie, bo nawet już mi się nie chce, myślę że co 2-3 dni starczy 😅

🌱Starania o pierwsze dziecko od 08.2025🌱

⏸️ 11.2025
    💔12.2025 poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie

Powrót do starań od 02.2026 🍀

🌈W oczekiwaniu na tęczę po deszczu🌈
  • Agi96 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też co miesiąc mam tą zagwozdkę kiedy najlepiej i ile i jak jest korzystniej 🤣🤣

Nadzieja a te objawy kiedy Ci się pojawiły?

Zawsze czytam tu o bólu piersi w szczęśliwych cyklach a mnie nigdy piersi nie bolą, nawet przed okresem, więc jak jestem już parę dni po owulacji i nic się nie dzieje to zawsze tracę nadzieję że nici z cyklu przez te wszystkie historie o bólu piersi 😂

29 🙋🏽‍♀️ 33 🙋🏽
    Starania od 09/25 o pierwsze 👶🏽

Tarczyca ✅
    Progesteron 12/25 8 dpo 19,17ng/ml, 02/26 9 dpo 16,2 ng/ml✅
    Wskaźnik HOMA 2,89 (IO) <2.5⬆️
    Homocysteina 5,97 umol/l✅
    SHBG 45,6 nmol/L 32.4-128.0⬇️
    Testosteron 1,60 nmol/l 0,29 - 1,67⬆️
    Prolaktyna⬆️❗️
    AMH 6,58 ⬆️⁉️

On:
    Badanie nasienia ✅ morfologia 5% 🆗
  • baassiia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiax wrote:
    Chyba dopiero pojutrze. A Ty? :) jak zobaczę 2 kreski to mam brać acard75. Tak myślę, że może już kupię i bede brać ale pewnie to zły pomysł🤣
    Takkk 😅 raczej nie wytrzymam, niezbyt cierpliwa jestem.

Basiax lubi tę wiadomość

3.2016 dziewczynka
    9.2017 chlopiec
  • askowe Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja zaszłam w ciążę to był to złoty strzał, robiłam owulaki i nie wykryły piku I myślałam, że nie było owulki, nawet poszłam do gina z tym problemem. A potem nagle apka wskazała, że pewnie owulacja była dzień po stosunku i miałam dwie kreski.

Pewnie w tym cyklu będzie podobnie, bo na ten moment 15dc oboje jesteśmy lekko chorzy i nie w głowie nam przytulanki 😅 mam nadzieję, że trochę się nam poprawi, aby wstrzelić się w owulkę 🤞🤞

Werox lubi tę wiadomość

👩 93' 🧑 93'
    Starania od 02.2025 z przerwami
    07.2025 - puste jajo płodowe 💔 7w
    9cs

Suple:
    Omega 3 - 1000mg
    Wit D - 4000j
    Folian - 800mcg
    Inozytol - 2000mg x 2
    Laktoferyna - 200mg
    Maślan sodu
    Lexidofil - probiotyk
    Magne b6 forte - 1 tab
  • Basiax Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    askowe wrote:
    Jak ja zaszłam w ciążę to był to złoty strzał, robiłam owulaki i nie wykryły piku I myślałam, że nie było owulki, nawet poszłam do gina z tym problemem. A potem nagle apka wskazała, że pewnie owulacja była dzień po stosunku i miałam dwie kreski.

Pewnie w tym cyklu będzie podobnie, bo na ten moment 15dc oboje jesteśmy lekko chorzy i nie w głowie nam przytulanki 😅 mam nadzieję, że trochę się nam poprawi, aby wstrzelić się w owulkę 🤞🤞
    A 2 kreski ile dpo? :D

‹‹ 40 41 42 43 44
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ