Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zajączku nie żałuj mi dwóch kreseczek, w Sylwestra chcę już prowadzić wózeczek 🐰🪺🤰
Odpowiedz

Zajączku nie żałuj mi dwóch kreseczek, w Sylwestra chcę już prowadzić wózeczek 🐰🪺🤰

Oceń ten wątek:
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa to bladzioszek. 😉 Ja używam właśnie tych testów, ale bez aplikacji. W moim przypadku pik jest krótki - około doby- ale na oko mogę bez problemu ocenić kiedy był. Ja robię 1x dz. jak jest taki blady, a jak zaczyna lekko ciemnieć to 2xdz.

majskoko, askowe, Rosalinda, Agi96 lubią tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • majskoko Przyjaciółka

Wysłany: 17 kwietnia, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompotlinka wrote:
    Aaa to bladzioszek. 😉 Ja używam właśnie tych testów, ale bez aplikacji. W moim przypadku pik jest krótki - około doby- ale na oko mogę bez problemu ocenić kiedy był. Ja robię 1x dz. jak jest taki blady, a jak zaczyna lekko ciemnieć to 2xdz.

Super, dzieki!🥰😍

💁🏼‍♀️35💁🏼36
    Po operacji bariatrycznej SLEEVE
    ⬇️-30kilo
    ANA2 1:1000
    ANA3 - ok 🤷🏼‍♀️
    06.2025 biochem 👼
    08.2025 IUI
    2.2026 lipiodol
    TSH po lipiodolu 3,57
    Euthyrox 25 1x1
    💁🏼- wszystkie badania ok
  • askowe Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majskoko wrote:
    Kurcze a to dopiero 6 dzien cyklu i nie ma jeszcze sluzu. Moze zle to odczytalo? Bo te testy sa troche inne niz te z aplikacji i ciezko ustawic te kreski. Ta kreska jest mega blada ..
    Edit:
    Dodalam jeszcze raz lepsze zdjecie i wyczytalo 0.1🙈
    Haha, po tym jak dodasz zdjęcie to pokazuje Ci gdzie odczytało kreskę testową T a gdzie kontrolną C, jak coś jest nie tak jak widzisz, to możesz przesunąć je.

majskoko, Rosalinda lubią tę wiadomość

👩 93' 🧑 93'
    Starania od 02.2025 z przerwami
    07.2025 - puste jajo płodowe 💔 7w
    10cs
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majskoko wrote:
    Super, dzieki!🥰😍
    Swoją drogą chyba będziemy razem polować na owulkę. 🤭 Tylko ja zacznę testować w środę, spodziewana owulka czw-ndz.

majskoko, KamilaAnt2026 lubią tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Malinka18 Przyjaciółka

Wysłany: 17 kwietnia, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny co tam słychać? Testuję ktoś jeszcze w tym miesiącu? Bardzo trzymam za Was kciuki, a dziewczynom które dosłały miesiaczkę, życzę by był to Wasz pierwszy dzień ciąży 🤞❤️

Podczytywałam, że pisałyście o stosunkach w okresie owulacji i powiem Wam, że ja to od początku roku nastawiłam się na maratony i nie wychodziło, a w tym szczęśliwym cyklu kochaliśmy się tylko dwa razy, 4 dni przed owu i dzień przed, spisałam ten cykl na straty nawet byłam zła na męża, że po sprzeczce nie chciał się kochać, a dla mnie nic się nie liczyło, to jest ten czas i nie można go zmarnować 🙈😂

Kompotlinka, Stokrotka94, Agi96 lubią tę wiadomość

👩 28 👦 29 🐶 7
    Starania od października 2024r.
    07.11.2024 - Ciąża biochemiczna 👼
    07.02.2025 - Poronienie chybione
    7 tydzień 👼

06.04.2026 - ⏸️ 7cs
    Proszę zostań z nami 🙏
    (Accofil, neoparin, besins, duphaston, propranolol)

❌ wrzesień 2025 -tachykardia po accofilu, która trwa do nadal.. włączony beta-bloker

❗️mutacja PAI-1 homo
    ❗️KIR BX 1/5
  • Mika1992 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majskoko wrote:
    Tak, bral 4 razy i to po duzo dni bo nawet 12-15 dni… biseptol tez bral. Ale zawsze bardzo dobre probiotyki. Zreszta codziennie bierze suple i probiotyki- omega vit D (lek) magnez kwas foliowy (aliness) i probiotyki te z aliness na razie bo nie zdazylam dokupic jeszcze reszty. Robie mu do pracy koktajle z jogurtow naturalnych, lubi pic kefir, pije tez sok z pomidorow. Wiec mam nadzieje ze sie wszystko unormuje!
    No i tez wzial pod uwage wskazowki co do tego zeby nie robic siku przed oddaniem próbki

Trzymam za was ogromnie kciuki! Niech jeszcze pomyśli np o L Karnitynie, cynku, selenie, witaminie E - też są polecane w poprawie nasienia itp. I w ogóle super, że dbasz o niego w tym temacie i wspierasz. Przez nieostrożność laboratorium po prostu sam się męczył i szacun dla niego, że nie zwątpił. :)

majskoko, Agi96 lubią tę wiadomość

👩🏻 33 👦🏻 32
    Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami

Jestem wege od ponad 10 lat :)

28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna :(
    Nie poddajemy się!

Update 28.01💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Wit. E, C, Cynk, Melatonina, Tyrozyna, Selen, Jod

IO -> Siofor 500
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O! To bardzo pocieszające, bo u nas z tym ❤️ to nie za często się udaje. Dość mnie to martwiło, ale skoro już kilka dziewczyn pisało coś podobnego do Ciebie Malinko to wrzucam bardziej na luz. 😁
    Jak u Ciebie sytuacja? Mam nadzieję, że kropek dobrze się rozgościł i ładnie rośnie. 🤗

Malinka18, Agi96 lubią tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Mika1992 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompotlinka wrote:
    Swoją drogą chyba będziemy razem polować na owulkę. 🤭 Tylko ja zacznę testować w środę, spodziewana owulka czw-ndz.

Ej to ja chyba jak Wy - w poniedziałek mam 11 DC i idę na monitoring. Planowo ma być owulacja czw./pt, ale to zobaczymy :)

Kompotlinka lubi tę wiadomość

👩🏻 33 👦🏻 32
    Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami

Jestem wege od ponad 10 lat :)

28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna :(
    Nie poddajemy się!

Update 28.01💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Wit. E, C, Cynk, Melatonina, Tyrozyna, Selen, Jod

IO -> Siofor 500
  • majskoko Przyjaciółka

Wysłany: 17 kwietnia, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika1992 wrote:
    Trzymam za was ogromnie kciuki! Niech jeszcze pomyśli np o L Karnitynie, cynku, selenie, witaminie E - też są polecane w poprawie nasienia itp. I w ogóle super, że dbasz o niego w tym temacie i wspierasz. Przez nieostrożność laboratorium po prostu sam się męczył i szacun dla niego, że nie zwątpił. :)

Dziekuje za wsparcie! Sprobuje przemycic jeszvze te suple, chociaz juz cos przebąkiwal ze duzo tego (ma problem by tyle tego zjesc 😆), a co do antybiotykoterapii itp juz traciliśmy oboje cierpliwosc ale jestem z niego dumna ze to znosi- w koncu nie tylko mi zalezy na dzieciątku, jemu tez bardzo :)

Agi96 lubi tę wiadomość

💁🏼‍♀️35💁🏼36
    Po operacji bariatrycznej SLEEVE
    ⬇️-30kilo
    ANA2 1:1000
    ANA3 - ok 🤷🏼‍♀️
    06.2025 biochem 👼
    08.2025 IUI
    2.2026 lipiodol
    TSH po lipiodolu 3,57
    Euthyrox 25 1x1
    💁🏼- wszystkie badania ok
  • Malinka18 Przyjaciółka

Wysłany: 17 kwietnia, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompotlinka wrote:
    O! To bardzo pocieszające, bo u nas z tym ❤️ to nie za często się udaje. Dość mnie to martwiło, ale skoro już kilka dziewczyn pisało coś podobnego do Ciebie Malinko to wrzucam bardziej na luz. 😁
    Jak u Ciebie sytuacja? Mam nadzieję, że kropek dobrze się rozgościł i ładnie rośnie. 🤗

Byłam na usg w środe, ale zobaczyła jedynie pęcherzyk 4,9mm beta była gdzieś na poziomie 1500, cieszę się bo strasznie bałam się pozamacicznej, kolejne USG we wtorek, teraz mam obawy o puste jajo 🙈 zwariuję przy tej ciąży

Kompotlinka, majskoko, Werox, _Dysia_, Kinia197 lubią tę wiadomość

👩 28 👦 29 🐶 7
    Starania od października 2024r.
    07.11.2024 - Ciąża biochemiczna 👼
    07.02.2025 - Poronienie chybione
    7 tydzień 👼

06.04.2026 - ⏸️ 7cs
    Proszę zostań z nami 🙏
    (Accofil, neoparin, besins, duphaston, propranolol)

❌ wrzesień 2025 -tachykardia po accofilu, która trwa do nadal.. włączony beta-bloker

❗️mutacja PAI-1 homo
    ❗️KIR BX 1/5
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka18 wrote:
    Byłam na usg w środe, ale zobaczyła jedynie pęcherzyk 4,9mm beta była gdzieś na poziomie 1500, cieszę się bo strasznie bałam się pozamacicznej, kolejne USG we wtorek, teraz mam obawy o puste jajo 🙈 zwariuję przy tej ciąży
    Będzie dobrze! 🤞🤞 W pełni rozumiem Twoje emocje, ale nie ma co się zamartwiać na zapas. 😉

Malinka18 lubi tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika1992 wrote:
    Ej to ja chyba jak Wy - w poniedziałek mam 11 DC i idę na monitoring. Planowo ma być owulacja czw./pt, ale to zobaczymy :)
    No ja w pon 12dc, więc idziemy łeb w łeb. 🤗

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Esbe Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompotlinka wrote:
    No ja w pon 12dc, więc idziemy łeb w łeb. 🤗
    U mnie 13 dzien cyklu, kolejny cykl z późną owulacja jak na mnie. O ile sie pojawi, teraz owulak 0.24.. zrobię jeszcze przed pójściem spać.. meh.

♀️1994
    ♂️1988

12/2025 💔 5t
    5/2026 ⏸️
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika1992 wrote:
    No ja też czytałam, że najlepiej co 2 dni i tak się do tego stosuje. Ale chętnie posłucham też opinii dziewczyn, które w czasie dni płodnych codziennie lub 2 razy. Sama się teraz zastanawiam nad codziennym przytulaniem w okresie dni płodnych.

@majskoko ta apka naprawdę jest fajna, mi pomogła jak stosowałam testy owulacyjne. raz na pewno dobrze mi wskazała pik, ale miałam dwa miesiące gdzie w ogóle go nie wykryła. więc na pewno trzeba też na inne objawy patrzeć :)
    No to ja Ci powiem z mojej perspektywy, w ciągu trzech lat zastosowałam chyba wszystkie możliwe opcje czyli co dwa dni, co trzy dni, codziennie, dwa razy dziennie, z żelem, bez żelu, z kubeczkiem, bez kubeczka, z orgazmem, bez orgazmu, z nogami w górze itp, itd. Prawda jest taka, że jak ma się udać to się uda. My zaszliśmy w ciążę z jednego seksu pomiędzy powrotem z pracy a wyjazdem do sklepu, szybko, spontanicznie, z prysznicem i siku od razu po. I cyk tu się udało. Nie ma jednej recepty. Jedne zajdą z jednego seksu , inne z seksu codziennie, inne z seksu co dwa dni. Wszystko zależy od parametrów nasienia, jakości komórek jajowych i po prostu szczęścia.

majskoko, Remedios, Kompotlinka, askowe, siesiepy lubią tę wiadomość

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 35l. 👩‍🦰
    On 35l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
    🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
    🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
    🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
    Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN
    age.png
  • Nadzieja 🧚🏼‍♀️ Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejoo ja dziś otrzymałam betę wzrosła 3 krotnie , wizyta u lekarza za tydzień 🤞🏻 nadal nie wierzę. A z drugiej strony już planuję w głowie wszystko i myślę różne rzeczy 🫣😅
    Będę tutaj z wami oczywiście podglądać co u was 🩷

majskoko, Basiax, Rosalinda, KamilaAnt2026, Karolaxoxo, Lisia00, Agi96, Dzydzy, Stokrotka94, _Dysia_, Kinia197, Bakalia.35, Takatam, KAaareii, Kompotlinka, askowe, Cerva, Mona_Mona, Vainchild lubią tę wiadomość

Przebadani - zdrowi :)
    starania od 08.2024 .

15.04- rośnie nowe życie !
  • Basiax Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja 🧚🏼‍♀️ wrote:
    Hejoo ja dziś otrzymałam betę wzrosła 3 krotnie , wizyta u lekarza za tydzień 🤞🏻 nadal nie wierzę. A z drugiej strony już planuję w głowie wszystko i myślę różne rzeczy 🫣😅
    A miałaś wiecej śluzu??? Ja teraz zupełnie brak wiec pewnie @ sie zbliża

• Rosalinda Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka18 wrote:
    Hej dziewczyny co tam słychać? Testuję ktoś jeszcze w tym miesiącu? Bardzo trzymam za Was kciuki, a dziewczynom które dosłały miesiaczkę, życzę by był to Wasz pierwszy dzień ciąży 🤞❤️

Podczytywałam, że pisałyście o stosunkach w okresie owulacji i powiem Wam, że ja to od początku roku nastawiłam się na maratony i nie wychodziło, a w tym szczęśliwym cyklu kochaliśmy się tylko dwa razy, 4 dni przed owu i dzień przed, spisałam ten cykl na straty nawet byłam zła na męża, że po sprzeczce nie chciał się kochać, a dla mnie nic się nie liczyło, to jest ten czas i nie można go zmarnować 🙈😂
    Ja jestem zapisana na testowanie na wtorek, ale baardzo mnie korci, żeby siknąć jutro - znając moją "silną wolę" to się skuszę 😂 10 dpo będzie 😉

KamilaAnt2026, Malinka18 lubią tę wiadomość

🩵 10.2019
    🩵 02.2024
    🤰 12.2026

👼 05.2023 (5tc)
  • Rosalinda Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja 🧚🏼‍♀️ wrote:
    Cudownie! 🥰

🩵 10.2019
    🩵 02.2024
    🤰 12.2026

👼 05.2023 (5tc)
  • Karolaxoxo Przyjaciółka

Wysłany: 17 kwietnia, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja 🧚🏼‍♀️ wrote:

Pięknie 😍 pozarażaj nas tu 🦠

Nadzieja 🧚🏼‍♀️ lubi tę wiadomość

👩🏻28 👦🏻30
    2021-2023 starania o bobasa
    15.07.2023 ⏸️
    03.2024 4030g 62cm szczęścia 🩷
    05.2025 zaczynamy starania o drugiego bobasa
    10.2025 ⏸️
    11.2025 7tc💔
    03.2026 AMH -> 1.9
    Nie poddajemy się i walczymy dalej 🍀
  • Stokrotka94 Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalinda wrote:
    Ja jestem zapisana na testowanie na wtorek, ale baardzo mnie korci, żeby siknąć jutro - znając moją "silną wolę" to się skuszę 😂 10 dpo będzie 😉
    To i tak sporo wytrzymujesz, ja też jestem zapisana na wtorek i wtedy będzie około 10 dpo. Ale znając siebie to zatestuję wcześniej, w niedzielę albo poniedziałek zrobię pewnie pierwszy test. Chociaż trochę się boję że będzie negatywny… Spodziewam się gorszego ale mam nadzieję na lepsze. Nie lubię tego okresu na kilka dni przed testowaniem i ciągłego zastanawiania się, chciałabym mieć bardziej wywalone 🥲

31&36
    💔 05.25
    🧬 Mutacja PAI-1 w układzie homozygotycznym
‹‹ 43 44 45 46 47 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ