X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zajączku nie żałuj mi dwóch kreseczek, w Sylwestra chcę już prowadzić wózeczek 🐰🪺🤰
Odpowiedz

Zajączku nie żałuj mi dwóch kreseczek, w Sylwestra chcę już prowadzić wózeczek 🐰🪺🤰

Oceń ten wątek:
  • majskoko Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    askowe wrote:
    Tak, jak dodasz tam test to Ci wyliczy procent ciemności drugiej kreski, który nazwałam ratio 😅 jak spróbujesz apki, to wszystko będzie jasne ;)

Bezpłatna wersja wystarczy ;)

Jak ktoś ma premium premom i czuję, że warto to chętnie dowiem się, co to daje ;)

Pokazuje mi jakies 0,61 to jest to ratio? Jest napisane 0,61 Niski

💁🏼‍♀️35💁🏼36
    Po operacji bariatrycznej SLEEVE
    ⬇️-30kilo
    ANA2 1:1000
    ANA3 - ok 🤷🏼‍♀️
    06.2025 biochem 👼
    08.2025 IUI
    2.2026 lipiodol
    TSH po lipiodolu 3,57
    Euthyrox 25 1x1
    💁🏼- wszystkie badania ok
  • majskoko Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi96 wrote:
    Też co miesiąc mam tą zagwozdkę kiedy najlepiej i ile i jak jest korzystniej 🤣🤣

Nadzieja a te objawy kiedy Ci się pojawiły?

Zawsze czytam tu o bólu piersi w szczęśliwych cyklach a mnie nigdy piersi nie bolą, nawet przed okresem, więc jak jestem już parę dni po owulacji i nic się nie dzieje to zawsze tracę nadzieję że nici z cyklu przez te wszystkie historie o bólu piersi 😂

Na jak mialam biochem to nie bolaly mnie piersi, ogolnie czulam sie jak na progu czyli lekkie bole podbrzusza ale byl pewien dziwny objaw- wszystko bylo dla mnje turbo słone! 🙈 I to tak słone ze nie moglam zjesc. Jakies 2 dni po negatywnej becie objaw ustąpil. Wiec chyba kazdy inaczej i indywidualnie

💁🏼‍♀️35💁🏼36
    ⬇️-30kilo
    ANA3 - ok 🤷🏼‍♀️
    06.2025 biochem 👼
    08.2025 IUI
    2.2026 lipiodol
    TSH po lipiodolu 3,57
    Euthyrox 25 1x1
    💁🏼- wszystkie badania ok
  • Basiax Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kupiłam ten acard75 i stwierdziłam, że kilka dni nie zaszkodzi brać jakby CZASEM.. mimo, że mam dopiero od 2 kresek zażywać.

Bożeee tak mnie bolą cycki i sutki, ale u mnie to norma

• Monia• Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika1992 wrote:
    No ja też czytałam, że najlepiej co 2 dni i tak się do tego stosuje. Ale chętnie posłucham też opinii dziewczyn, które w czasie dni płodnych codziennie lub 2 razy. Sama się teraz zastanawiam nad codziennym przytulaniem w okresie dni płodnych.

@majskoko ta apka naprawdę jest fajna, mi pomogła jak stosowałam testy owulacyjne. raz na pewno dobrze mi wskazała pik, ale miałam dwa miesiące gdzie w ogóle go nie wykryła. więc na pewno trzeba też na inne objawy patrzeć :)

U mnie w obu ciążach było codziennie przez tydzień w okolicach dni płodnych, a nawet 2 razy dziennie i się udało. W cyklach gdzie nie było zbliżenia codziennie jeszcze mi się nie udało więc nie wiem jak to jest…

👩 29 👨28

🔹2 cs ❤️
    ⏸️ 23.12.2023
    27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
    30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
    19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
    26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
    27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
    29.08.2024 - poród SN🥰

🔹3 cs starań o drugie dziecko
    ⏸️16.10.2025
    1.11.2025 - poronienie 💔 6+5tc

🔹wznawiamy starania🌈

event.png
  • majskoko Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny musze sie pochwalic!!! Moze i cykl poprzedni sie nie udal- ale tez rozmawialysmy o tym, ze mąż nie mogl doleczyc ciaglych bakterii w posiewie (minimalne ale jednak) lub badanie wychodzilo niejednoznacznie ze probka byla zanieczyszczona niby. I co sie okazuje- zmienilismy laboratorium i… posiew czysty!!!
    Dopytalam męża i mowi mi ze w diagnostyce przynosil pojemnik i babeczka kladla go na parapet i tyle. Niewiadomo ile tam lezal i w jakich warunkach. A poszedl teraz do slaskich laboratoriow analitycznych (zmienili nazwe na badajto) i tam elegancko- wzieli probke, naniesli na jakis patyczek, zrobili wymaz, zabezpieczyli, odlozylo do jakiegos specjalnego pojemnika. Wiec moglo byc tak, ze w tej diagnostyce totalnie zle przechowywali material lub go przy badaniu jeszcze zanieczyscili czyms. Takze zwracajcie na to tez uwage!
    Ale tak sie ciesze ze nie macie pojecia bo tyle miesiecy to trwalo…

KamilaAnt2026, Kinia197, Mika1992, Agi96, Werox, askowe lubią tę wiadomość

💁🏼‍♀️35💁🏼36
    ⬇️-30kilo
    ANA3 - ok 🤷🏼‍♀️
    06.2025 biochem 👼
    08.2025 IUI
    2.2026 lipiodol
    TSH po lipiodolu 3,57
    Euthyrox 25 1x1
    💁🏼- wszystkie badania ok
  • askowe Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majskoko wrote:
    Pokazuje mi jakies 0,61 to jest to ratio? Jest napisane 0,61 Niski
    Tak ;) no to już blisko pik może być. U mnie 0.61 znaczyłoby, że będzie dzisiaj lub jutro

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:52

👩 93' 🧑 93'
    Starania od 02.2025 z przerwami
    07.2025 - puste jajo płodowe 💔 7w
    9cs

Suple:
    Omega 3 - 1000mg
    Wit D - 4000j
    Folian - 800mcg
    Inozytol - 2000mg x 2
    Laktoferyna - 200mg
    Maślan sodu
    Lexidofil - probiotyk
    Magne b6 forte - 1 tab
  • Mika1992 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majskoko wrote:
    Dziewczyny musze sie pochwalic!!! Moze i cykl poprzedni sie nie udal- ale tez rozmawialysmy o tym, ze mąż nie mogl doleczyc ciaglych bakterii w posiewie (minimalne ale jednak) lub badanie wychodzilo niejednoznacznie ze probka byla zanieczyszczona niby. I co sie okazuje- zmienilismy laboratorium i… posiew czysty!!!
    Dopytalam męża i mowi mi ze w diagnostyce przynosil pojemnik i babeczka kladla go na parapet i tyle. Niewiadomo ile tam lezal i w jakich warunkach. A poszedl teraz do slaskich laboratoriow analitycznych (zmienili nazwe na badajto) i tam elegancko- wzieli probke, naniesli na jakis patyczek, zrobili wymaz, zabezpieczyli, odlozylo do jakiegos specjalnego pojemnika. Wiec moglo byc tak, ze w tej diagnostyce totalnie zle przechowywali material lub go przy badaniu jeszcze zanieczyscili czyms. Takze zwracajcie na to tez uwage!
    Ale tak sie ciesze ze nie macie pojecia bo tyle miesiecy to trwalo…

Pamiętam :) dobrze że zmieniliscie laboratorium.

a czy przez ten cały czas twój mąż musiał brać antybiotyki? Jak tak to ok 3 ms na ich regenerację. Niech teraz bierze różne suple, dba o siebie, żeby się wzmocniły :)

majskoko lubi tę wiadomość

👩🏻 33 👦🏻 32
    Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami

Jestem wege od ponad 10 lat :)

28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna :(
    Nie poddajemy się!

Update 28.01💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Wit. E, C, Cynk, Melatonina, Tyrozyna, Selen, Jod

IO -> Siofor 500
  • Remedios Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam gdzieś badania, że codzienne stosunki podwyższają prawdopodobieństwo ciąży (25% vs 22% oczywiście przy braku innych problemów), ale nie jest to jakiś wielki uzysk w porównaniu do co drugi dzien. Są takie teorie, że przy problemach z nasieniem lepiej co drugi, żeby ilości się zregenerowały, z drugiej strony przy problemach z fragmentacją im częściej tym lepiej więc to się trochę wyklucza. Ja myślę, że co 2 dzień to dobra baza i na pewno trafi się w kluczowe dni, ale jeśli ma się ochotę codziennie to czemu nie (my często mamy 😊 ). Staram się już nie stresować i nie nakładać presji, bo my trafiamy w „okienko” w każdym cyklu i to wielokrotnie, a ciąży z tego nie ma więc u nas to nie od tego zależy 😊

Agi96, Monia• lubią tę wiadomość

🤷🏽‍♀️30 lat
    Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
    plamienia przed miesiączką
    Adenomioza?
    Progesteron 11-15 ng/ml
    Inne hormony - ok
    Wymazy MUCHa - czysto
    AMH 2,03 ng/ml
    Utrogestan
    Prenacare start, inozytol, magnez, ubichinon, DHA, NAC, witamina E, cholina, probiotyki

🤷🏻‍♂️35 lat
    OAT
    SCD 26%
    Prenacare start ON, l-karnityna, witamina D, ubichinol, NAC, DHA, olej z czarnuszki, probiotyki

Kariotypy ok 👌

13 cs o pierwszą 🤰
  • Nadzieja 🧚🏼‍♀️ Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do objawów kiedy się zaczęły to w weekend to był jakiś 10 dpo już w weekend byłam mega głodna i bolały mnie mega piersi ale tak jak bym miała kamienie ,,, nigdy tak nie bolały wcześniej

Agi96 lubi tę wiadomość

Przebadani - zdrowi :)

starania od 08.2024 :( (

W końcu się uda :)
    2026 będzie nasz...!!!
  • Rosalinda Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka9025 wrote:
    Hej dziewczyny, zrobiłam dzisiaj test i wyszedł bladzioch, odłożyłam go, teraz patrzę po 2 h pojawiła się druga kreska, delikatna, ale jednak jest, czy jest jakaś szansa, że mogę być w ciąży? Miałyście kiedyś tak, że test był biały, a później wyszła kreska i przy kolejnym teście były już dwie kreseczki? 🤞
    Dwa razy tak miałam i za żadnym razem nie byłam w ciąży. Teraz po zrobieniu testu od razu wyrzucam, żeby nie zaglądać po czasie.

Mama dwóch chłopców 🥰
    🩵 2019 (3cs)
    🩵 2024 (9cs)

Staramy się o trzecie dziecko od stycznia 2026 🥰

Nasz mały Aniołek 👼
    💔 05.2023 (ciąża biochemiczna)
  • Basiax Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja głupia wyciągnęłam test z kosza i znów ten prześladujący mnie cień🤣🤣 ale w tamtym cyklu było to samo. Już wiem że to kreska fabryczna i reakcja chemiczna i po czasie się nie patrzy na testy ale nudzi mi sie chyba w życiu..🤣🤣🤣🤣 ja po prostu wiem gdzie tej kreski fabrycznej szukać i ją widzę jak na złość. Dramat :D

• baassiia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziewczyny okres niespodziewanie wcześniej, przynajmniej na testach oszczedze 🤣🤣 wygląda że ten cykl miałam krótszy i starania były raczej po owulacji. Ogólnie to 1 cykl starań i 'pomysł' pojawił się dość nieplanowanie w połowie mniej więcej cyklu.

Także przestawiam się na tryb oczekiwania na nast owulację. Powodzenia dla wszystkich ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 16:13

Basiax lubi tę wiadomość

3.2016 dziewczynka
    9.2017 chlopiec
  • Kinia197 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    U mnie dziewczyny okres niespodziewanie wcześniej, przynajmniej na testach oszczedze 🤣🤣 wygląda że ten cykl miałam krótszy i starania były raczej po owulacji. Ogólnie to 1 cykl starań i 'pomysł' pojawił się dość nieplanowanie w połowie mniej więcej cyklu.

Także przestawiam się na tryb oczekiwania na nast owulację. Powodzenia dla wszystkich ;)

Oby następny już był szczęśliwy 🥰

baassiia, Basiax lubią tę wiadomość

age.png
  • Mardotka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja 🧚🏼‍♀️ wrote:
    Co do objawów kiedy się zaczęły to w weekend to był jakiś 10 dpo już w weekend byłam mega głodna i bolały mnie mega piersi ale tak jak bym miała kamienie ,,, nigdy tak nie bolały wcześniej
    Ogromne gratulacje Nadzieja 😊

Basiax lubi tę wiadomość

👩35 👨40
    21cs o pierwszego maluszka
    Subkliniczna niedoczynność tarczycy ➡️ letrox 50

USG ✅ Cytologia ✅ MUCHa ✅
    TSH 1,69
    AMH 1.3 (01.25) 1.7(09.25)
    Żelazo - 107
    Ferrytyna - 50
    D3 - 55
    B12 - 734
    Glukoza - 80
    Insulina - 5
    Kwas foliowy - 17
    Homocysteina - 11,2❗️
    MTHFR C677T homo
    Badanie nasienia ✅
    Sono-HSG -prawy jajowód niedrożny
    Suple 💊
    D3 4000 , jod , omega3 , B complex, koenzym Q10, probiotyki
  • KamilaAnt2026 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z was zmaga się z plamieniami w fazie lutealnej :)?
    Już mnie dobijają, bo od razu skreślam cykl jak się pojawią :/

♀️95 ♂️97

* zmagam się z plamieniami od 7dpo do @

2/2026 (2dc)
    Ferrytyna - 17 ng/ml -> 46 ng/ml w 5 tyg
    TSH - 1,33 mIU/L
    E2 – 176 pmol/l
    FT4 - 15,50 pmol/L
    FSH – 5,1 mIU/mL
    LH – 4,67 mIU/ml
    Prolaktyna – 6,91 ng/mL

Starania od 09.25 - 8cs
  • majskoko Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika1992 wrote:
    Pamiętam :) dobrze że zmieniliscie laboratorium.

a czy przez ten cały czas twój mąż musiał brać antybiotyki? Jak tak to ok 3 ms na ich regenerację. Niech teraz bierze różne suple, dba o siebie, żeby się wzmocniły :)

Tak, bral 4 razy i to po duzo dni bo nawet 12-15 dni… biseptol tez bral. Ale zawsze bardzo dobre probiotyki. Zreszta codziennie bierze suple i probiotyki- omega vit D (lek) magnez kwas foliowy (aliness) i probiotyki te z aliness na razie bo nie zdazylam dokupic jeszcze reszty. Robie mu do pracy koktajle z jogurtow naturalnych, lubi pic kefir, pije tez sok z pomidorow. Wiec mam nadzieje ze sie wszystko unormuje!
    No i tez wzial pod uwage wskazowki co do tego zeby nie robic siku przed oddaniem próbki

💁🏼‍♀️35💁🏼36
    ⬇️-30kilo
    ANA3 - ok 🤷🏼‍♀️
    06.2025 biochem 👼
    08.2025 IUI
    2.2026 lipiodol
    TSH po lipiodolu 3,57
    Euthyrox 25 1x1
    💁🏼- wszystkie badania ok
  • majskoko Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    askowe wrote:
    Tak ;) no to już blisko pik może być. U mnie 0.61 znaczyłoby, że będzie dzisiaj lub jutro

Kurcze a to dopiero 6 dzien cyklu i nie ma jeszcze sluzu. Moze zle to odczytalo? Bo te testy sa troche inne niz te z aplikacji i ciezko ustawic te kreski. Ta kreska jest mega blada ..
    Edit:
    Dodalam jeszcze raz lepsze zdjecie i wyczytalo 0.1🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:14

💁🏼‍♀️35💁🏼36
    ⬇️-30kilo
    ANA3 - ok 🤷🏼‍♀️
    06.2025 biochem 👼
    08.2025 IUI
    2.2026 lipiodol
    TSH po lipiodolu 3,57
    Euthyrox 25 1x1
    💁🏼- wszystkie badania ok
‹‹ 40 41 42 43 44
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ