Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zajączku nie żałuj mi dwóch kreseczek, w Sylwestra chcę już prowadzić wózeczek 🐰🪺🤰
Odpowiedz

Zajączku nie żałuj mi dwóch kreseczek, w Sylwestra chcę już prowadzić wózeczek 🐰🪺🤰

Oceń ten wątek:
  • Bakalia.35 Znajoma

Wysłany: 17 kwietnia, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem 3/4 dpo :D i oczywiście mam OBJAWY CIAZOWE. zwykle miałam jakieś lekkie proste bóle piersi, głównie po bokach. Teraz w tym cyklu mam dziwne uczucie w obu sutkach xD ni to mrowienie, ni to swędzenie. 3DPO :D

Też tak macie?? 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia, 23:03

🩵 14.04.2019

10.04.2022 💔 zgubiłam cząstkę siebie, której nigdy nie odnajdę.

💚 05.05.2023
  • Basiax Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bakalia.35 wrote:
    Ja jestem 3/4 dpo :D i oczywiście mam OBJAWY CIAZOWE. zwykle miałam jakieś lekkie proste bóle piersi, głównie po bokach. Teraz w tym cyklu mam dziwne uczucie w obu sutkach xD ni to mrowienie, ni to swędzenie. 3DPO :D

Też tak macie?? 🫣
    Ja też mam objawy ciążowe po owulacji, kilka dni mocno odczuwalne, ale jest to po prostu kwestia podwyższonego progesteronu po owulacji. ;) potem przychodzi mi okres. Nie ma szans żeby to było to w tak krótkim czasie, ale można czuć się w ten sposób ze wzgledu na ten skok progesteronu właśnie.. tyle, że to o niczym nie świadczy bo jest za wcześnie. Też miałam w tym cyklu tak samo, a już czekam na @ :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia, 23:36

• Nadzieja 🧚🏼‍♀️ Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiax wrote:
    A miałaś wiecej śluzu??? Ja teraz zupełnie brak wiec pewnie @ sie zbliża
    Ciężko stwierdzić bo biorę „ do środka „ progesteron .. Ale śluz jest dodatkowo i takie jak na owulację :) Ale to teraz co widzę wcześniej się nie zagłębiałam przez proga

Basiax lubi tę wiadomość

Przebadani - zdrowi :)
    starania od 08.2024 .

15.04- rośnie nowe życie !
  • Rosalinda Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zrobiłam test - jest delikatna druga kreseczka 🥹 W poniedziałek zrobię betę 🥹

Co do objawów to nie czuję absolutnie nic 😄 Z chłopcami było dokładnie tak samo - jak czułam się ciążowo to okazywało się, że nie jestem w ciąży, a jak nie czułam żadnych dolegliwości i myślałam, że nic z tego to test pozytywny 😄 Tak się śmiałam, że teraz chyba jestem w ciąży, bo nic nie czuję - no i wychodzi na to, że znowu wczesnym objawem ciaży jest brak objawów 😂

KAaareii, _Dysia_, Stokrotka94, Kinia197, Basiax, Nadzieja 🧚🏼‍♀️, majskoko, Cerva, Lady A., Kompotlinka, Malinka18, KamilaAnt2026, Dzydzy, Iza., Werox, BillieJean, Agi96, Sliva, askowe, Mika1992, Livos, Karolaxoxo, Esbe, Mona_Mona, Lisia00, Takatam lubią tę wiadomość

🩵 10.2019
    🩵 02.2024
    🤰 12.2026

👼 05.2023 (5tc)
  • Stokrotka94 Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bakalia.35 wrote:

Też tak macie?? 🫣
    Mnie około tydzień po owulacji bolą piersi i to by się zgadzało bo w tym czasie powinien być szczyt progesteronu. 3dpo nie ma szansy żeby organizm dawał objawy ciąży bo zapłodniona komórka w tym czasie sobie lata luzem i organizm nie ma o niczym pojęcia 😃 U mnie jedynym innym objawem, który mogę powiedzieć że był stricte ciążowy na tak wczesnym etapie, przed terminem miesiączki to było kłucie w macicy, bardzo mocne.

31&36
    💔 05.25
    🧬 Mutacja PAI-1 w układzie homozygotycznym
  • Kinia197 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalinda wrote:
    Dziewczyny, zrobiłam test - jest delikatna druga kreseczka 🥹 W poniedziałek zrobię betę 🥹

Co do objawów to nie czuję absolutnie nic 😄 Z chłopcami było dokładnie tak samo - jak czułam się ciążowo to okazywało się, że nie jestem w ciąży, a jak nie czułam żadnych dolegliwości i myślałam, że nic z tego to test pozytywny 😄 Tak się śmiałam, że teraz chyba jestem w ciąży, bo nic nie czuję - no i wychodzi na to, że znowu wczesnym objawem ciaży jest brak objawów 😂

Gratulacje!!! Kolejna kropka rośnie 🥰

Basiax, Rosalinda lubią tę wiadomość

👩🏼29&30👨🏻
    🐈‍⬛🐈
    🩷 - 08.2024

preg.png
  • Basiax Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalinda wrote:

O Wow super!!!! Który dpo? U mnie 12 i biało.. albo się owulacja przesunęła aczkolwiek nie łudzę się

Rosalinda lubi tę wiadomość

• Rosalinda Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiax wrote:
    O Wow super!!!! Który dpo? U mnie 12 i biało.. albo się owulacja przesunęła aczkolwiek nie łudzę się
    10 dpo 🙂 A robiłaś testy owulacyjne?

BillieJean lubi tę wiadomość

🩵 10.2019
    🩵 02.2024
    🤰 12.2026

👼 05.2023 (5tc)
  • Basiax Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalinda wrote:
    10 dpo 🙂 A robiłaś testy owulacyjne?
    Nie robiłam ale ja czuję kiedy mam owulację bo to niesamowity ból u mnie 🥲 i potem dla potwierdzenia czuje się "ciążowo" przez progesteron.

• Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 Rosalinda gratulacje! Kolejny kropuś kwietniowy. 🥹 Kciuki za betę! 🤞🤞

🌸 Basiax Tulę za biel. 🫂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia, 09:34

KamilaAnt2026, Rosalinda, Basiax lubią tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Dzydzy Znajoma

Wysłany: 18 kwietnia, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalinda wrote:

Cudowna wiadomość! Gratulacje

• Werox Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalinda wrote:

Gratulacje!
    Niech się dzidzia rozgości! ❤️

🙎‍♀️25
    Endometrioza, adenomioza, pcos, anemia, hashimoto
    👨‍💼27

05.05 ⏸️
    02.06 1,62 cm z ❤️

preg.png
  • BillieJean Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalinda ❤️🤞Ale pięknie !

Rocznik 92

🩷Córka 08.2022 (1cs)
    🩵Syn 03.2025 (12cs)

🧑‍🧑‍🧒‍🧒 Marzec 2026 - Starania o 3 dziecko wciąż karmiąc piersią 🤱🏻

Maj 2026 ⏸️ 🙏

preg.png
  • Agi96 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalinda gratulacje! 🤩

30 🙋🏽‍♀️ 33 🙋🏽
    Starania od 09/25 o pierwsze 👶🏽

Tarczyca ✅
    Progesteron 12/25 8 dpo 19,17ng/ml, 02/26 9 dpo 16,2 ng/ml✅
    Łagodna IO
    Homocysteina 5,97 umol/l✅
    SHBG 43.4 nmol/L 32.4-128.0⬇️
    Testosteron 1,66 nmol/l 0,29 - 1,67⬆️
    Prolaktyna⬆️❗️35.4 mg/mL 4,79-23,30 ➡️dostinex
    AMH 6,58 ❔

On:
    Badanie nasienia ✅ morfologia 5% 🆗
  • Sliva Znajoma

Wysłany: 18 kwietnia, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka18 wrote:
    Hej dziewczyny co tam słychać? Testuję ktoś jeszcze w tym miesiącu? Bardzo trzymam za Was kciuki, a dziewczynom które dosłały miesiaczkę, życzę by był to Wasz pierwszy dzień ciąży 🤞❤️

Podczytywałam, że pisałyście o stosunkach w okresie owulacji i powiem Wam, że ja to od początku roku nastawiłam się na maratony i nie wychodziło, a w tym szczęśliwym cyklu kochaliśmy się tylko dwa razy, 4 dni przed owu i dzień przed, spisałam ten cykl na straty nawet byłam zła na męża, że po sprzeczce nie chciał się kochać, a dla mnie nic się nie liczyło, to jest ten czas i nie można go zmarnować 🙈😂

aleś mnie pocieszyła, bo dotychczas tez mieliśmy maratony a w tym cyklu podobnie do wasze=go udanego, my testujemy 23/24 kwietnia, w zaleznosci jak wytrzymam

Malinka18 lubi tę wiadomość

♀️29 ♂️31
    starania nad pierwszym Bobosiem, póki co na pokładzie dwa kotki 🐈‍⬛🐈
    7cs
    4cs po histeroskopii

25/02/2026 histeroskopia
    04/03/2026 włączony DOSTINEX na obniżenie prolaktyny
    03/2026 biochem

♀️
    Cytologa ✔️
    USG piersi, trans ✔️
    ▫️tsh:1,51
    ▫️ferrytyna: 48,8
    ▫️B12: 685
    ▫️kwas foliowy: 40
    ▫️D3: 55,5
    ▫️Prolaktyna 9
    ▫️LH 5,01 (5dc)
    ▫️FSH 5,04 (5dc)
    ▫️Estradiol 110 (5dc)
    ▫️Progesteron 28,3 (7-8dpo)
    ♂️
    Morfologia 0% , obniżona ruchliwość
    hormony ✔️
    USG ✔️
  • Sliva Znajoma

Wysłany: 18 kwietnia, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalinda gratulacje, czy teraz liczycie na dziewuszkę?

♀️29 ♂️31
    starania nad pierwszym Bobosiem, póki co na pokładzie dwa kotki 🐈‍⬛🐈
    7cs
    4cs po histeroskopii

25/02/2026 histeroskopia
    04/03/2026 włączony DOSTINEX na obniżenie prolaktyny
    03/2026 biochem

♀️
    Cytologa ✔️
    USG piersi, trans ✔️
    ▫️tsh:1,51
    ▫️ferrytyna: 48,8
    ▫️B12: 685
    ▫️kwas foliowy: 40
    ▫️D3: 55,5
    ▫️Prolaktyna 9
    ▫️LH 5,01 (5dc)
    ▫️FSH 5,04 (5dc)
    ▫️Estradiol 110 (5dc)
    ▫️Progesteron 28,3 (7-8dpo)
    ♂️
    Morfologia 0% , obniżona ruchliwość
    hormony ✔️
    USG ✔️
  • Ala09 Nowa

Wysłany: 18 kwietnia, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, owulacje miałam 29 marca, udało się w końcu w tym cyklu, praktycznie żadnych objawów nie miałam w porównaniu do poprzednich cykli gdzie miałam ich wiele i się dopytywałam każdego, niedługo czas zapisać się do lekarza, trzymam za was kciuki 🙂 i przesylam wiruski

Kompotlinka, Livos, Sliva, Basiax, KamilaAnt2026, Agi96, Werox, Lisia00, Kinia197 lubią tę wiadomość

• Karolaxoxo Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalinda wrote:

Cudownie 🥹 gratulacje 🥰

👩🏻28 👦🏻30
    2021-2023 starania o bobasa
    15.07.2023 ⏸️
    03.2024 4030g 62cm szczęścia 🩷
    05.2025 zaczynamy starania o drugiego bobasa
    11.2025 7tc💔
    05.2026 ⏸️ kropeczko zostań 🍀🤞
    Beta 19.05 --> 51
    Beta 21.05 -->170
    29.05 5+3 pierwsze USG-> pusty pęcherzyk
    08.06 wizyta 6+4🤞🍀
    Beta 75tys/Prog 44
    Jest mały 7mm wojownik z pięknym ❤️
    preg.png
  • Rosalinda Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sliva wrote:
    Rosalinda gratulacje, czy teraz liczycie na dziewuszkę?
    Dziękuję! Chciałabym mieć córeczkę, ale jeśli będzie trzeci synuś to też super 🥰 Zawsze marzyłam o trójce dzieci, więc to nie tak, że zdecydowaliśmy się na trzecie bo może tym razem będzie dziewczynka 😄

Sliva, BillieJean, askowe, Lisia00, Werox lubią tę wiadomość

🩵 10.2019
    🩵 02.2024
    🤰 12.2026

👼 05.2023 (5tc)
  • Malinka18 Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sliva wrote:
    aleś mnie pocieszyła, bo dotychczas tez mieliśmy maratony a w tym cyklu podobnie do wasze=go udanego, my testujemy 23/24 kwietnia, w zaleznosci jak wytrzymam

Trzymam mocno kciuki ❤️

👩 28 👦 29 🐶 7
    Starania od października 2024r.
    07.11.2024 - Ciąża biochemiczna 👼
    07.02.2025 - Poronienie chybione
    7 tydzień 👼

06.04.2026 - ⏸️ 7cs
    (Accofil, neoparin, besins, duphaston, propranolol)
    12.05 - 💔 ciąża obumarła 7+1

❗️mutacja PAI-1 homo
    ❗️KIR BX 1/5
    💗 tachykardia
‹‹ 44 45 46 47 48 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ