Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zajączku nie żałuj mi dwóch kreseczek, w Sylwestra chcę już prowadzić wózeczek 🐰🪺🤰
Odpowiedz

Zajączku nie żałuj mi dwóch kreseczek, w Sylwestra chcę już prowadzić wózeczek 🐰🪺🤰

Oceń ten wątek:
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zula18 wrote:
    Hejo dziewczyny ja dzisiaj 10DPO. Możecie wpisać mnie na testowanie 24.04. Oczywiście robiłam dziś test i biel. Objawów za bardzo nie mam żadnych mimo, że jestem na progu besins. Jest szansa, że zacznie się ściemniać? Boję się, że kolejny cykl w dupe :/

10 dpo to wcześnie, jest szansa, że coś się zmieni. :)

Zula18, askowe lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 - 👶🏼

1cs o 4 bobasa.
    09.04 ⏸️ beta: 11.28
    11.04 beta: 39.47 prog: 23.9
    15.04 beta: 418,41 prog: 27,5 😍
    05.05 - ❤️ + crl: 1.05cm💗
    26.06 - wizyta
    15.06 - prenatalne I trym

preg.png
  • OwulkaNaPełnej Znajoma

Wysłany: 19 kwietnia, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 🤍

Chciałam się przywitać i trochę u mnie zaktualizować sytuację.
    Niestety kilka dni temu przyszedł okres… więc zaczynamy kolejny cykl.

Za to przyszła do mnie solidna dostawa testów ciążowych 😅 moja szafka w łazience zaczyna wyglądać jak mini apteka. Do tego dorzuciłam suplementy (Prenacaps + kilka rzeczy na uzupełnienie), więc działam na pełnej gotowości.

Zapisałam się też na piątek na badanie drożności – trochę się stresuję, ale chcę mieć to sprawdzone i iść dalej ze spokojniejszą głową.

Owulację mam wyliczoną na majówkę, więc plan jest jasny 😄 trzeba będzie zdążyć z „tańcem płodności” przed i po owulacji ✨

Kompotlinka, Agi96, askowe, Werox, BillieJean, _Dysia_, Esbe, majskoko lubią tę wiadomość

Weteranka po invitro, aktualnie reaktywująca starania po zmianie faceta. 😅
  • Moondust Nowa

Wysłany: 19 kwietnia, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, czy można do Was dołączyć?😁 na forum jestem nowa, ale jeśli chodzi o starania to niestety jakieś tam doświadczenie mam😵‍💫

Kompotlinka, askowe, Lisia00, BillieJean, majskoko lubią tę wiadomość

• Esbe Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OwulkaNaPełnej wrote:
    Hej dziewczyny 🤍

Chciałam się przywitać i trochę u mnie zaktualizować sytuację.
    Niestety kilka dni temu przyszedł okres… więc zaczynamy kolejny cykl.

Za to przyszła do mnie solidna dostawa testów ciążowych 😅 moja szafka w łazience zaczyna wyglądać jak mini apteka. Do tego dorzuciłam suplementy (Prenacaps + kilka rzeczy na uzupełnienie), więc działam na pełnej gotowości.

Zapisałam się też na piątek na badanie drożności – trochę się stresuję, ale chcę mieć to sprawdzone i iść dalej ze spokojniejszą głową.

Owulację mam wyliczoną na majówkę, więc plan jest jasny 😄 trzeba będzie zdążyć z „tańcem płodności” przed i po owulacji ✨

Trzymam kciuki za drożność, podobno po niej szanse na zajście się zwiększają :):)
    Moondust wrote:
    Hej dziewczyny, czy można do Was dołączyć?😁 na forum jestem nowa, ale jeśli chodzi o starania to niestety jakieś tam doświadczenie mam😵‍💫

Witamy, oby nie na długo ^^ Opowiedz cos o sobie :)

Kompotlinka, Moondust lubią tę wiadomość

♀️1994
    ♂️1988

12/2025 💔 5t
    5/2026 ⏸️
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moondust wrote:
    Hej, witamy. 😉 Planujesz testować w najbliższym czasie?

Moondust lubi tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Moondust Nowa

Wysłany: 19 kwietnia, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esbe wrote:
    Witamy, oby nie na długo ^^ Opowiedz cos o sobie :)
    Znając życie pewnie rozsiądę się tutaj na najbliższe kilka lat🫣 mam już trójkę dzieci, z żadnym nie było łatwo, ale o trzecią ciążę staraliśmy się z mężem 6,5 roku🥴 czwarte dziecko to szaleństwo, ale… kompletnie nie czuję tego, że „warsztat już zamknięty”, tym bardziej, że pomiędzy starszą dwójką, a najmłodszym jest duża różnica wieku. No a że zapowiada się jakieś 1628 lat starań, to już ostatni moment (zaraz będę mieć 35 lat)🤪 na tę chwilę nie zabezpieczamy się już jakieś półtora roku🤷‍♀️
    Kompotlinka wrote:
    Hej, witamy. 😉 Planujesz testować w najbliższym czasie?
    Myślę, że 24.04 będzie już takie wiarygodne testowanie (co nie znaczy, że wcześniej już mi się nie zdarzy😛)

Kompotlinka, Rosalinda, BillieJean, Esbe lubią tę wiadomość

• Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, to wpisuję Cię w nasz kalendarz. 😉 Trzymam kciuki, żeby jednak udało się Wam tym razem zaskakująco szybko ujrzeć ⏸️.

Moondust, Sliva lubią tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, no to piękna ekipa zebrała się na 24.04. 😎
    🤞🤞🤞🤞🤞

Sliva, KamilaAnt2026, Esbe lubią tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Zula18 Przyjaciółka

Wysłany: 19 kwietnia, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taak! Mam nadzieję, że szczęśliwy dzień! Nade mną od kilku dnia latają dwa bociany, biorę to jako znak, bo w tym miesięcy pękły dwa pęcherzyki 😅😍

BillieJean, KamilaAnt2026, Esbe, Kompotlinka lubią tę wiadomość

• 25 lata| PCOS| wysokie androgeny| wysokie antyTPO antyTG| AMH 5,81
    • starania od stycznia 2025
    • diagnoza PCOS czerwiec 2025
    • próby naturalne
    • DIANE 35 od stycznia 2026 (obniżenie testosteronu)
    • stymulacja letrozol + ovi od kwietnia 2026

• opanowane hormony, tarczyca, żelazo itp

• mąż - 29 lat, Koncentracja 167mln/ml,
    objętość 0.2
    Ruch postępowy 1,35
    Żywe plemniki 20%
    Morfologia budowa - 3%
    Podwyższona lepkość
    Agregacja
  • BillieJean Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zula18 wrote:
    Taak! Mam nadzieję, że szczęśliwy dzień! Nade mną od kilku dnia latają dwa bociany, biorę to jako znak, bo w tym miesięcy pękły dwa pęcherzyki 😅😍

O to jest szansa na bliźniaki 🤞🤞 powodzenia ! 😉

Rocznik 92

🩷Córka 08.2022 (1cs)
    🩵Syn 03.2025 (12cs)

🧑‍🧑‍🧒‍🧒 Marzec 2026 - Starania o 3 dziecko wciąż karmiąc piersią 🤱🏻
  • Sliva Znajoma

Wysłany: 19 kwietnia, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    24 będzie Nasz! Może to ze zrobimy to wspólnie zmotywuje mnie by nie testować wcześniej!
    Czy progesteron też Wam powoduje, że ogólnie Wam zimno a piersi macie jak dwa wielkie, bolesne i gorące kamienie? Pierwszy raz tak mam… wróciłam z kościoła zmarznięta i cała zimna a te piersi parzyły

♀️29 ♂️31
    starania nad pierwszym Bobosiem, póki co na pokładzie dwa kotki 🐈‍⬛🐈
    5cs
    2cs po histeroskopii

25/02/2026 histeroskopia
    04/03/2026 włączony DOSTINEX na obniżenie prolaktyny
    03/2026 biochem

♀️
    Cytologa ✔️
    USG piersi, trans ✔️
    ▫️tsh:1,9
    ▫️ferrytyna: 48,8
    ▫️B12: 685
    ▫️kwas foliowy: 40
    ▫️D3: 55,5
    ▫️Prolaktyna 9
  • BillieJean Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moondust wrote:
    Znając życie pewnie rozsiądę się tutaj na najbliższe kilka lat🫣 mam już trójkę dzieci, z żadnym nie było łatwo, ale o trzecią ciążę staraliśmy się z mężem 6,5 roku🥴 czwarte dziecko to szaleństwo, ale… kompletnie nie czuję tego, że „warsztat już zamknięty”, tym bardziej, że pomiędzy starszą dwójką, a najmłodszym jest duża różnica wieku. No a że zapowiada się jakieś 1628 lat starań, to już ostatni moment (zaraz będę mieć 35 lat)🤪 na tę chwilę nie zabezpieczamy się już jakieś półtora roku🤷‍♀️

Hej, powodzenia 🤞 jak rozejrzysz się po forum to znajdziesz wątek, w którym znajdziesz dziewczyny, dla których również jak dla Ciebie, warsztat nie zamknął się po 3 dziecku :)

Moondust lubi tę wiadomość

Rocznik 92

🩷Córka 08.2022 (1cs)
    🩵Syn 03.2025 (12cs)

🧑‍🧑‍🧒‍🧒 Marzec 2026 - Starania o 3 dziecko wciąż karmiąc piersią 🤱🏻
  • Esbe Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedwczoraj pik, dzisiaj temperatura juz poszybowala w gore. Książkowo ☺️

Ostatnie kilka cykli rosła powoli i dopiero kilka dni po piku.. Więc mam duże naszieje. Maz stanął na wysokości zadania w dniu piku 2 razy, ale w dniu owulacji juz sie źle czuł, przeziębienie go rozkłada. Musi wystarczyć dzien piku.. po 4 dniach abstynencji. Oby wystarczyło materiału 🤭🤭

Kompotlinka, Agi96, askowe, _Dysia_, KAaareii lubią tę wiadomość

♀️1994
    ♂️1988

12/2025 💔 5t
    5/2026 ⏸️
  • Remedios Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sliva wrote:
    24 będzie Nasz! Może to ze zrobimy to wspólnie zmotywuje mnie by nie testować wcześniej!
    Czy progesteron też Wam powoduje, że ogólnie Wam zimno a piersi macie jak dwa wielkie, bolesne i gorące kamienie? Pierwszy raz tak mam… wróciłam z kościoła zmarznięta i cała zimna a te piersi parzyły

Mi koszmarnie marzną stopy 🫣 no i piersi też czuję.

Kompotlinka lubi tę wiadomość

🤷🏽‍♀️30 lat
    Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
    plamienia przed miesiączką
    Adenomioza?
    Progesteron 11-15 ng/ml
    Inne hormony - ok
    Wymazy MUCHa - czysto
    AMH 2,03 ng/ml
    Prenacare start, inozytol, magnez, ubichinon, DHA, NAC, witamina E, cholina, probiotyki

🤷🏻‍♂️35 lat
    OAT
    SCD 26%
    Prenacare start ON, l-karnityna, witamina D, ubichinol, NAC, DHA, olej z czarnuszki, probiotyki (nic nie pomaga i nic nie polecam 😆)

Kariotypy ok 👌

13 cs o pierwszą 🤰
  • Lady A. Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Remedios wrote:
    Mi koszmarnie marzną stopy 🫣 no i piersi też czuję.
    Ja mam podobnie, policzki mnie wręcz parzą a stopy i dłonie zimne 😅

🧑 33 l. 🧒 36 l.
    ♥️🍀
  • Werox Przyjaciółka

Wysłany: 20 kwietnia, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej, u mnie 18 dc, biorę duphaston i mam nadzieję że @ się pospieszy w tym cyklu.
    Byliśmy wczoraj na chrzcinach z bliską rodziną i oczywiście milion aluzji w naszą stronę, wróciliśmy tak zmęczeni że dziś z trudem wracam do pracy.

Miłego dnia Wam życzę❤️

🙎‍♀️25
    Endometrioza, adenomioza, pcos, anemia, hashimoto
    👨‍💼27
  • majskoko Przyjaciółka

Wysłany: 20 kwietnia, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej po weekendzie! Gratuluje wszystkim kreseczek!
    A za reszte trzymam kciuki 😍

Ja dalej cisne z owulaczkami, dzis 9dc. Zazwyczaj mam szybko owulke, zdarzało sie nawet pik w 7-8dc a max do 12-13 dc. Dzis wychodzi bladzioch, ale sluz mam od 3 dni- to mozliwe?🫣 fakt nie jakos duzo, ale bezbarwny.

A co do zajecia glowy- mam mega duzo pracy, problem w tym ze pracuje z kobietami i jakis czas temu mialam boom na klientki ciezarne i co chwile ktoras przychodzi i mowi ze jest w ciazy (pod koniec zeszlego roku bylo to 11 klientek!) wiec trudno o tym nie myslec🙈🙈 jest tez killa ktore walcza tak jak my.
    Ale na szczescie mamy tez budowe domu i za miesiac przeprowadzka i ciagle cos do roboty to sie wtedy tak nie mysli. W sobote pol dnia kosilam trawe wiec sie totalnie wyluzowalam🤣🤣

Mysle ze testowanie bedzie cos w okolocy 2 tygodnia maja, zobaczymy kiedy bedzie pik.

💁🏼‍♀️35💁🏼36
    Po operacji bariatrycznej SLEEVE
    ⬇️-30kilo
    ANA2 1:1000
    ANA3 - ok 🤷🏼‍♀️
    06.2025 biochem 👼
    08.2025 IUI
    2.2026 lipiodol
    TSH po lipiodolu 3,57
    Euthyrox 25 1x1
    💁🏼- wszystkie badania ok
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 majskoko ja zazwyczaj zaczynam mieć śluz już ok.5 dni przed owulką, ale glównie wodnisty. W samym dniu piku dopiero płodny i rozciągliwy.

majskoko, OwulkaNaPełnej lubią tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Bakalia.35 Znajoma

Wysłany: 20 kwietnia, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, o ile szyjkę nie ma co badać w tym miesiącu (przez infekcje) to przy aplikowaniu leku choć jestem po owulacji szyjka była miękka jak gąbka. A dodatkowo 3 dzień mam dziwne uczucie w piersiach tzn zwykle piersi są obolałe po bokach czy ogólnie bolą. A teraz mam bardzo wrażliwe sutki tzn w staniku, złe uczucie ni to swędzenie ni to pieczenie nie boli ale daje bardzo dziwne uczucie i to same sutki, w samej koszulce jest ok ale za chwilę znowu czuje podrażnienie jak tylko ta koszulka ruszy się. Piersi nie bolą 😅 nakręcam się że to dzidzia choć w 6/7 dpo to bez sensu 😅 chyba że nie trafiłam z owulacja. Wg mnie była w poniedziałek/wtorek na podstawie obserwacji.

majskoko lubi tę wiadomość

🩵 14.04.2019

10.04.2022 💔 zgubiłam cząstkę siebie, której nigdy nie odnajdę.

💚 05.05.2023
  • Esbe Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majskoko wrote:
    Hej hej po weekendzie! Gratuluje wszystkim kreseczek!
    A za reszte trzymam kciuki 😍

Ja dalej cisne z owulaczkami, dzis 9dc. Zazwyczaj mam szybko owulke, zdarzało sie nawet pik w 7-8dc a max do 12-13 dc. Dzis wychodzi bladzioch, ale sluz mam od 3 dni- to mozliwe?🫣 fakt nie jakos duzo, ale bezbarwny.

A co do zajecia glowy- mam mega duzo pracy, problem w tym ze pracuje z kobietami i jakis czas temu mialam boom na klientki ciezarne i co chwile ktoras przychodzi i mowi ze jest w ciazy (pod koniec zeszlego roku bylo to 11 klientek!) wiec trudno o tym nie myslec🙈🙈 jest tez killa ktore walcza tak jak my.
    Ale na szczescie mamy tez budowe domu i za miesiac przeprowadzka i ciagle cos do roboty to sie wtedy tak nie mysli. W sobote pol dnia kosilam trawe wiec sie totalnie wyluzowalam🤣🤣

Mysle ze testowanie bedzie cos w okolocy 2 tygodnia maja, zobaczymy kiedy bedzie pik.
    Ja tez miam szybkie piki, a ostatnie 3 miesiące dopiero w 14 dniu cyklu, wiec mozliwe, ze sluz masz, ale owulki jeszcze nie ☺️☺️

Trzymam kciuki!

Tez mam duzo pracy, ale u tak mysle duzo

majskoko lubi tę wiadomość

♀️1994
    ♂️1988

12/2025 💔 5t
    5/2026 ⏸️
‹‹ 46 47 48 49 50 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ