Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zajączku nie żałuj mi dwóch kreseczek, w Sylwestra chcę już prowadzić wózeczek 🐰🪺🤰
Odpowiedz

Zajączku nie żałuj mi dwóch kreseczek, w Sylwestra chcę już prowadzić wózeczek 🐰🪺🤰

Oceń ten wątek:
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zula18 wrote:
    Hejo dziewczyny ja dzisiaj 10DPO. Możecie wpisać mnie na testowanie 24.04. Oczywiście robiłam dziś test i biel. Objawów za bardzo nie mam żadnych mimo, że jestem na progu besins. Jest szansa, że zacznie się ściemniać? Boję się, że kolejny cykl w dupe :/

10 dpo to wcześnie, jest szansa, że coś się zmieni. :)

Zula18, askowe lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 - 👶🏼

1cs o 4 bobasa.
    09.04 ⏸️ beta: 11.28
    11.04 beta: 39.47 prog: 23.9
    15.04 beta: 418,41 prog: 27,5 😍
    05.05 - ❤️ + crl: 1.05cm💗
    26.06 - wizyta
    15.06 - prenatalne I trym

preg.png
  • OwulkaNaPełnej Koleżanka

Wysłany: 19 kwietnia, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 🤍

Chciałam się przywitać i trochę u mnie zaktualizować sytuację.
    Niestety kilka dni temu przyszedł okres… więc zaczynamy kolejny cykl.

Za to przyszła do mnie solidna dostawa testów ciążowych 😅 moja szafka w łazience zaczyna wyglądać jak mini apteka. Do tego dorzuciłam suplementy (Prenacaps + kilka rzeczy na uzupełnienie), więc działam na pełnej gotowości.

Zapisałam się też na piątek na badanie drożności – trochę się stresuję, ale chcę mieć to sprawdzone i iść dalej ze spokojniejszą głową.

Owulację mam wyliczoną na majówkę, więc plan jest jasny 😄 trzeba będzie zdążyć z „tańcem płodności” przed i po owulacji ✨

Kompotlinka, Agi96, askowe, Werox, BillieJean, _Dysia_, Esbe, majskoko lubią tę wiadomość

Weteranka po invitro, aktualnie reaktywująca starania po zmianie faceta. 😅
  • Moondust Nowa

Wysłany: 19 kwietnia, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, czy można do Was dołączyć?😁 na forum jestem nowa, ale jeśli chodzi o starania to niestety jakieś tam doświadczenie mam😵‍💫

Kompotlinka, askowe, Lisia00, BillieJean, majskoko lubią tę wiadomość

• Esbe Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OwulkaNaPełnej wrote:
    Hej dziewczyny 🤍

Chciałam się przywitać i trochę u mnie zaktualizować sytuację.
    Niestety kilka dni temu przyszedł okres… więc zaczynamy kolejny cykl.

Za to przyszła do mnie solidna dostawa testów ciążowych 😅 moja szafka w łazience zaczyna wyglądać jak mini apteka. Do tego dorzuciłam suplementy (Prenacaps + kilka rzeczy na uzupełnienie), więc działam na pełnej gotowości.

Zapisałam się też na piątek na badanie drożności – trochę się stresuję, ale chcę mieć to sprawdzone i iść dalej ze spokojniejszą głową.

Owulację mam wyliczoną na majówkę, więc plan jest jasny 😄 trzeba będzie zdążyć z „tańcem płodności” przed i po owulacji ✨

Trzymam kciuki za drożność, podobno po niej szanse na zajście się zwiększają :):)
    Moondust wrote:
    Hej dziewczyny, czy można do Was dołączyć?😁 na forum jestem nowa, ale jeśli chodzi o starania to niestety jakieś tam doświadczenie mam😵‍💫

Witamy, oby nie na długo ^^ Opowiedz cos o sobie :)

Kompotlinka, Moondust lubią tę wiadomość

♀️1994
    ♂️1988

12/2025 💔 5t
    5/2026 ⏸️
    Beta 3570->10370 (przyrost 191%)
    16/5/2026 Mamy ❤️
    202701102743.png
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moondust wrote:
    Hej, witamy. 😉 Planujesz testować w najbliższym czasie?

Moondust lubi tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Moondust Nowa

Wysłany: 19 kwietnia, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esbe wrote:
    Witamy, oby nie na długo ^^ Opowiedz cos o sobie :)
    Znając życie pewnie rozsiądę się tutaj na najbliższe kilka lat🫣 mam już trójkę dzieci, z żadnym nie było łatwo, ale o trzecią ciążę staraliśmy się z mężem 6,5 roku🥴 czwarte dziecko to szaleństwo, ale… kompletnie nie czuję tego, że „warsztat już zamknięty”, tym bardziej, że pomiędzy starszą dwójką, a najmłodszym jest duża różnica wieku. No a że zapowiada się jakieś 1628 lat starań, to już ostatni moment (zaraz będę mieć 35 lat)🤪 na tę chwilę nie zabezpieczamy się już jakieś półtora roku🤷‍♀️
    Kompotlinka wrote:
    Hej, witamy. 😉 Planujesz testować w najbliższym czasie?
    Myślę, że 24.04 będzie już takie wiarygodne testowanie (co nie znaczy, że wcześniej już mi się nie zdarzy😛)

Kompotlinka, Rosalinda, BillieJean, Esbe lubią tę wiadomość

• Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, to wpisuję Cię w nasz kalendarz. 😉 Trzymam kciuki, żeby jednak udało się Wam tym razem zaskakująco szybko ujrzeć ⏸️.

Moondust, Sliva lubią tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, no to piękna ekipa zebrała się na 24.04. 😎
    🤞🤞🤞🤞🤞

Sliva, KamilaAnt2026, Esbe lubią tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Zula18 Przyjaciółka

Wysłany: 19 kwietnia, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taak! Mam nadzieję, że szczęśliwy dzień! Nade mną od kilku dnia latają dwa bociany, biorę to jako znak, bo w tym miesięcy pękły dwa pęcherzyki 😅😍

BillieJean, KamilaAnt2026, Esbe, Kompotlinka lubią tę wiadomość

• 25 lata| PCOS| brak owulacji bez stymulacji| Hashimoto |AMH 5,81|

• starania od stycznia 2025
    • dobra odpowiedź na letrozol+ovi

• mąż - 29 lat | astenospermia| morfo 2%| HBA 87%| DFI 3%| HDS 10%

• kariotypy ✔️| wymazy ✔️| krew✔️

• czerwiec stymulacja do In Vitro (Invimed Kato)

• lipiec punkcja
  • BillieJean Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zula18 wrote:
    Taak! Mam nadzieję, że szczęśliwy dzień! Nade mną od kilku dnia latają dwa bociany, biorę to jako znak, bo w tym miesięcy pękły dwa pęcherzyki 😅😍

O to jest szansa na bliźniaki 🤞🤞 powodzenia ! 😉

Rocznik 92

🩷Córka 08.2022 (1cs)
    🩵Syn 03.2025 (12cs)

🧑‍🧑‍🧒‍🧒 Marzec 2026 - Starania o 3 dziecko wciąż karmiąc piersią 🤱🏻

Maj 2026 ⏸️ 🙏

preg.png
  • Sliva Znajoma

Wysłany: 19 kwietnia, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    24 będzie Nasz! Może to ze zrobimy to wspólnie zmotywuje mnie by nie testować wcześniej!
    Czy progesteron też Wam powoduje, że ogólnie Wam zimno a piersi macie jak dwa wielkie, bolesne i gorące kamienie? Pierwszy raz tak mam… wróciłam z kościoła zmarznięta i cała zimna a te piersi parzyły

♀️29 ♂️31
    starania nad pierwszym Bobosiem, póki co na pokładzie dwa kotki 🐈‍⬛🐈
    7cs
    4cs po histeroskopii

25/02/2026 histeroskopia
    04/03/2026 włączony DOSTINEX na obniżenie prolaktyny
    03/2026 biochem

♀️
    Cytologa ✔️
    USG piersi, trans ✔️
    ▫️tsh:1,51
    ▫️ferrytyna: 48,8
    ▫️B12: 685
    ▫️kwas foliowy: 40
    ▫️D3: 55,5
    ▫️Prolaktyna 9
    ▫️LH 5,01 (5dc)
    ▫️FSH 5,04 (5dc)
    ▫️Estradiol 110 (5dc)
    ▫️Progesteron 28,3 (7-8dpo)
    ♂️
    Morfologia 0% , obniżona ruchliwość
    hormony ✔️
    USG ✔️
  • BillieJean Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moondust wrote:
    Znając życie pewnie rozsiądę się tutaj na najbliższe kilka lat🫣 mam już trójkę dzieci, z żadnym nie było łatwo, ale o trzecią ciążę staraliśmy się z mężem 6,5 roku🥴 czwarte dziecko to szaleństwo, ale… kompletnie nie czuję tego, że „warsztat już zamknięty”, tym bardziej, że pomiędzy starszą dwójką, a najmłodszym jest duża różnica wieku. No a że zapowiada się jakieś 1628 lat starań, to już ostatni moment (zaraz będę mieć 35 lat)🤪 na tę chwilę nie zabezpieczamy się już jakieś półtora roku🤷‍♀️

Hej, powodzenia 🤞 jak rozejrzysz się po forum to znajdziesz wątek, w którym znajdziesz dziewczyny, dla których również jak dla Ciebie, warsztat nie zamknął się po 3 dziecku :)

Moondust lubi tę wiadomość

Rocznik 92

🩷Córka 08.2022 (1cs)
    🩵Syn 03.2025 (12cs)

🧑‍🧑‍🧒‍🧒 Marzec 2026 - Starania o 3 dziecko wciąż karmiąc piersią 🤱🏻

Maj 2026 ⏸️ 🙏

preg.png
  • Esbe Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedwczoraj pik, dzisiaj temperatura juz poszybowala w gore. Książkowo ☺️

Ostatnie kilka cykli rosła powoli i dopiero kilka dni po piku.. Więc mam duże naszieje. Maz stanął na wysokości zadania w dniu piku 2 razy, ale w dniu owulacji juz sie źle czuł, przeziębienie go rozkłada. Musi wystarczyć dzien piku.. po 4 dniach abstynencji. Oby wystarczyło materiału 🤭🤭

Kompotlinka, Agi96, askowe, _Dysia_, KAaareii lubią tę wiadomość

♀️1994
    ♂️1988

12/2025 💔 5t
    5/2026 ⏸️
    16/5/2026 Mamy ❤️
    202701102743.png
  • Remedios Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sliva wrote:
    24 będzie Nasz! Może to ze zrobimy to wspólnie zmotywuje mnie by nie testować wcześniej!
    Czy progesteron też Wam powoduje, że ogólnie Wam zimno a piersi macie jak dwa wielkie, bolesne i gorące kamienie? Pierwszy raz tak mam… wróciłam z kościoła zmarznięta i cała zimna a te piersi parzyły

Mi koszmarnie marzną stopy 🫣 no i piersi też czuję.

Kompotlinka lubi tę wiadomość

Starania od 04.2025

🤷🏽‍♀️30 lat
    Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
    plamienia przed miesiączką
    Adenomioza?
    Progesteron 11-15 ng/ml
    Inne hormony - ok
    Wymazy MUCHa - czysto
    AMH 2,03 ng/ml
    Prenacare start, inozytol, magnez, ubichinon, DHA, NAC, witamina E, cholina, probiotyki

🤷🏻‍♂️35 lat
    OAT
    SCD 26%
    Prenacare start ON, l-karnityna, witamina D, ubichinol, NAC, DHA, olej z czarnuszki, probiotyki (nic nie pomaga i nic nie polecam 😆)

Kariotypy i testy genetyczne męża ok 👌

IVF soon 🤞
  • Lady A. Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Remedios wrote:
    Mi koszmarnie marzną stopy 🫣 no i piersi też czuję.
    Ja mam podobnie, policzki mnie wręcz parzą a stopy i dłonie zimne 😅

🧑 33 l. 🧒 36 l.
    ♥️🍀
  • Werox Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej, u mnie 18 dc, biorę duphaston i mam nadzieję że @ się pospieszy w tym cyklu.
    Byliśmy wczoraj na chrzcinach z bliską rodziną i oczywiście milion aluzji w naszą stronę, wróciliśmy tak zmęczeni że dziś z trudem wracam do pracy.

Miłego dnia Wam życzę❤️

🙎‍♀️25
    Endometrioza, adenomioza, pcos, anemia, hashimoto
    👨‍💼27

05.05 ⏸️
    02.06 1,62 cm z ❤️

preg.png
  • majskoko Przyjaciółka

Wysłany: 20 kwietnia, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej po weekendzie! Gratuluje wszystkim kreseczek!
    A za reszte trzymam kciuki 😍

Ja dalej cisne z owulaczkami, dzis 9dc. Zazwyczaj mam szybko owulke, zdarzało sie nawet pik w 7-8dc a max do 12-13 dc. Dzis wychodzi bladzioch, ale sluz mam od 3 dni- to mozliwe?🫣 fakt nie jakos duzo, ale bezbarwny.

A co do zajecia glowy- mam mega duzo pracy, problem w tym ze pracuje z kobietami i jakis czas temu mialam boom na klientki ciezarne i co chwile ktoras przychodzi i mowi ze jest w ciazy (pod koniec zeszlego roku bylo to 11 klientek!) wiec trudno o tym nie myslec🙈🙈 jest tez killa ktore walcza tak jak my.
    Ale na szczescie mamy tez budowe domu i za miesiac przeprowadzka i ciagle cos do roboty to sie wtedy tak nie mysli. W sobote pol dnia kosilam trawe wiec sie totalnie wyluzowalam🤣🤣

Mysle ze testowanie bedzie cos w okolocy 2 tygodnia maja, zobaczymy kiedy bedzie pik.

💁🏼‍♀️35💁🏼36
    Po operacji bariatrycznej SLEEVE
    ⬇️-30kilo
    ANA2 1:1000
    ANA3 - ok 🤷🏼‍♀️
    06.2025 biochem 👼
    08.2025 IUI
    2.2026 lipiodol
    TSH po lipiodolu 3,57
    Euthyrox 25 1x1
    💁🏼- wszystkie badania ok
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 majskoko ja zazwyczaj zaczynam mieć śluz już ok.5 dni przed owulką, ale glównie wodnisty. W samym dniu piku dopiero płodny i rozciągliwy.

majskoko, OwulkaNaPełnej lubią tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Bakalia.35 Znajoma

Wysłany: 20 kwietnia, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, o ile szyjkę nie ma co badać w tym miesiącu (przez infekcje) to przy aplikowaniu leku choć jestem po owulacji szyjka była miękka jak gąbka. A dodatkowo 3 dzień mam dziwne uczucie w piersiach tzn zwykle piersi są obolałe po bokach czy ogólnie bolą. A teraz mam bardzo wrażliwe sutki tzn w staniku, złe uczucie ni to swędzenie ni to pieczenie nie boli ale daje bardzo dziwne uczucie i to same sutki, w samej koszulce jest ok ale za chwilę znowu czuje podrażnienie jak tylko ta koszulka ruszy się. Piersi nie bolą 😅 nakręcam się że to dzidzia choć w 6/7 dpo to bez sensu 😅 chyba że nie trafiłam z owulacja. Wg mnie była w poniedziałek/wtorek na podstawie obserwacji.

majskoko lubi tę wiadomość

🩵 14.04.2019

10.04.2022 💔 zgubiłam cząstkę siebie, której nigdy nie odnajdę.

💚 05.05.2023
  • Esbe Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majskoko wrote:
    Hej hej po weekendzie! Gratuluje wszystkim kreseczek!
    A za reszte trzymam kciuki 😍

Ja dalej cisne z owulaczkami, dzis 9dc. Zazwyczaj mam szybko owulke, zdarzało sie nawet pik w 7-8dc a max do 12-13 dc. Dzis wychodzi bladzioch, ale sluz mam od 3 dni- to mozliwe?🫣 fakt nie jakos duzo, ale bezbarwny.

A co do zajecia glowy- mam mega duzo pracy, problem w tym ze pracuje z kobietami i jakis czas temu mialam boom na klientki ciezarne i co chwile ktoras przychodzi i mowi ze jest w ciazy (pod koniec zeszlego roku bylo to 11 klientek!) wiec trudno o tym nie myslec🙈🙈 jest tez killa ktore walcza tak jak my.
    Ale na szczescie mamy tez budowe domu i za miesiac przeprowadzka i ciagle cos do roboty to sie wtedy tak nie mysli. W sobote pol dnia kosilam trawe wiec sie totalnie wyluzowalam🤣🤣

Mysle ze testowanie bedzie cos w okolocy 2 tygodnia maja, zobaczymy kiedy bedzie pik.
    Ja tez miam szybkie piki, a ostatnie 3 miesiące dopiero w 14 dniu cyklu, wiec mozliwe, ze sluz masz, ale owulki jeszcze nie ☺️☺️

Trzymam kciuki!

Tez mam duzo pracy, ale u tak mysle duzo

majskoko lubi tę wiadomość

♀️1994
    ♂️1988

12/2025 💔 5t
    5/2026 ⏸️
    16/5/2026 Mamy ❤️
    202701102743.png
‹‹ 46 47 48 49 50 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ