Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne ZAMIAST BLOKADY PSYCHICZNEJ
Odpowiedz

ZAMIAST BLOKADY PSYCHICZNEJ

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2013, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam kiedyś na kursie, gdzie uczyli nas jak przywołać rzecz której pragniemy. Trzeba myśleć o tym, że jest nam to pisane, nie mieć wątpliwości, zaczarować rzeczywistość i wyobrażać sobie białe światło i rzecz której pragniemy. Nie myśleć o tym ciągle i obsesyjnie, ale uznawać to za rzecz naturalną że na pewno zaraz się spełni

Bergo, Guniaczek, zielarka, Sylvka, Bluraja lubią tę wiadomość

• Martii Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak staram się robić, ale wychodzi tylko wtedy, gdy akurat mam ogólnie dobry dzień i pozytywne nastawienie...
    Też słyszałam o tej metodzie, ciekawe, czy komuś sie sprawdzila, jeśli chodzi o ciążę :)
    Moj ojciec jest fanatykiem takiego podejścia do wszystkiego, że wiara w coś, pozytywne myślenie i traktowanie tej rzeczy, czy sytuacji jako pewnik, umożliwia osiągnięcie celu. Może i rzeczywiście troche mu to wychodzi...trzeba nad tym popracować :D

Miśkaa, małaMyszka lubią tę wiadomość

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2013, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 17:31

weronika86, Maracuja, Sylvka, Waniulka, ulek, małaMyszka lubią tę wiadomość

• zielarka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to niech ten temat będzie spisem pomysłów na odblokowanie kobiecości :D
    Moje patenty to:
    -zadbanie o ciało(masaże, kąpiele, olejowanie)
    -kołysanie biodrami(nie tylko w tańcu ale i chodząc na co dzień)
    -słuchanie hinduskiej lub afrykańskiej muzyki (nie wiem na jakiej zasadzie ale gdy zadbam o solidną porcję odpowiedniej muzyki+kołysanie biodrami, owulkę mam z przytupem :))

weronika86, Eweloka84, Miśkaa, rastafanka, Sylvka, magdzia26 lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • Martii Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    No to niech ten temat będzie spisem pomysłów na odblokowanie kobiecości :D
    Moje patenty to:
    -zadbanie o ciało(masaże, kąpiele, olejowanie)
    -kołysanie biodrami(nie tylko w tańcu ale i chodząc na co dzień)
    -słuchanie hinduskiej lub afrykańskiej muzyki (nie wiem na jakiej zasadzie ale gdy zadbam o solidną porcję odpowiedniej muzyki+kołysanie biodrami, owulkę mam z przytupem :))
    Genialny pomysł! :D
    Jak tylko coś wpadnie mi do głowy zaraz napisze

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśkaa wrote:
    byłam kiedyś na kursie, gdzie uczyli nas jak przywołać rzecz której pragniemy. Trzeba myśleć o tym, że jest nam to pisane, nie mieć wątpliwości, zaczarować rzeczywistość i wyobrażać sobie białe światło i rzecz której pragniemy. Nie myśleć o tym ciągle i obsesyjnie, ale uznawać to za rzecz naturalną że na pewno zaraz się spełni

Powiem ci, ze moj m zawsze sobie tak wyobraza i ma wszystko czego chce...dlatego zastanawiam sie ze moze on nie chce ze sie nie udaje...no skurczybyk czego by nie chcial to CYK i jest! Moj tesc cierpial na luszczyce od dziecka...skora schodzila paskudnie z lokcia, przy nadgarstku...znalazl ksiazke o wprowadzanie se przed snem w stan alfa czy cos takiego..uwazalam to za bzdury, ale po miesiacu wyleczyl sobie reke!!! i juz 2 lata nie wraca choroba! sama tego probuje ale niestety zasypiam szybciej niz sie wprowadze w stan alfa :)

zAgatka, zielarka, Martii, iwcia77 lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2013, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja niestety mam męża pesymiste ;p on mówi, że podchodzi racjonalnie, ale też zawsze ma to, czego pragnie i tłumaczy że "głupi ma zawsze szczęśćie" ;p także on podświadomie myśli, że mu się to należy, że będzie to miał i ma

ja stosując się do powyższych rad zadbania o swoją kobiecość zakupiłam sobie komplet kosmetyków do domowego spa ;p bo jak tylko zaczęliśmy myśleć o dzidiusiu to cały mój cykl padł na łeb, na szyje... zawsze regularnie a tu 50 dni ostatnio!

oczywiście wszystkie badania które zalecił lekarz (bardzo wyczulony na wszystko!) zrobię, żeby wiedzieć na czym stoje

• Maracuja Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zAgatka wrote:
    Ciężko myśleć o tym pozytywnie. Na początku jest łatwo tłumaczyć sobie, że niebawem się uda, że za jakiś czas mnie to spotka bo to jest naturalne... ale z upływem czasu traci się tą nadzieję. Jeżeli kolejny i następny cykl kończy się niepowodzeniem, mijają miesiące a nawet i lata to jak znaleźć w sobie tą siłę...a jeszcze jak wszystkich na około spotyka to o czym my marzymy...

Dobra dosyć tego pesymizmu :)

jest dokładnie tak jak napisałaś.

Maracuja
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie kupiłam wcierki, szampon i odżywkę na łysienie. Dość już tracenia kłaków jak pies na wiosnę.

I zaraz poszukam muzyki afrykańskiej, żeby wrócić do prakobiety :D

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj rozbawiła jedna z porad Ojca Sroki:

"Raz na tydzień zjeść zapłodnione przez koguta jajo z jedną łyżeczką miodu"

Wszystko przez tego koguta...

natasza82, Sylvka, Fipsik, Waniulka, ChciałabymJuż, Optymistka lubią tę wiadomość

Maracuja
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja proponuje przeczytać ksiażkę pt Secret Rhonda Byrne, przedstawia mega fajne podejście do życia :)

Miśkaa lubi tę wiadomość

iv09hdgenu0skffm.png
  • Martii Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natasza82 wrote:
    To ja proponuje przeczytać ksiażkę pt Secret Rhonda Byrne, przedstawia mega fajne podejście do życia :)
    O i to jest jedna z tych książek, które ubostwia mój ojciec ;)

natasza82 lubi tę wiadomość

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2013, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 17:31

• zielarka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamiast blokady psychicznej zafundowałam sobie dziś 30 min na stepperze, wieczorem jeszcze dodam 30 min ćwiczeń.
    Wszelaka aktywność fizyczna jest dla mnie panaceum na wszelkie smutki :D

FITop1.png
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też z Nowym Rokiem ruszam w stronę sportu

Maracuja
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maracuja wrote:
    Mnie dzisiaj rozbawiła jedna z porad Ojca Sroki:

"Raz na tydzień zjeść zapłodnione przez koguta jajo z jedną łyżeczką miodu"

Wszystko przez tego koguta...
    hahaha tak dokładnie to wszystko wina koguta@:) na rosół z nim:):):)

• ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo kurcze jakież tu postanowienia.. A ja się rozleniwiłam i nic mi się nie chce :-/ mam dużo zapałuy ale przez bardzo krótki czas :D Za to.. jak już w którymś poście pisałam.. idę w sobotę na muzykoterapię kamertonami. To pomaga w dostrojeniu organizmu, we wprowadzeniu znów harmonii do ciała i ducha, leczy różne problemy, odblokowuje blokady itd. Liczę, że i mi pomoże. Ja raczej jestem dość podatna na tego typu rzeczy, więc jestem dobrej myśli. A propos wchodzenia w stan alfa.. to nie takie proste. Trzeba dłuuugo ćwiczyć i jeśli ktoś jest wrażliwy to szybciej mu sie udaje. Kiedyś byłam wprowadzana w taki stan, to taki rodzaj hipnozy. Niesamowite uczucie. Później przez jakiś czas miałam to stosować jako wstęp do relaksu, bo miałam z tym problem. Pomagało, ale trzeba było codziennie to cwiczyć, żeby organizm się przyzwyczaił do wchodzenia w taki stan.. inaczej może trwać nawet pół godziny zanim się w to wejdzie. W sumie już dłuuugo nie robiłam tego, a może warto się trochę zrelaksować :)

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcę spróbować jogi. Jestem typem totalnego nerwusa i muszę coś z tym zrobić, bo inaczej chyba zwariuję. Swoją drogą to mój organizm chyba nie zna takiego pojęcia i uczucia jak relaks;/

ja nawet jak nie ma czym to denerwuję się niczym ...tak na zapas

małaMyszka lubi tę wiadomość

Maracuja
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hoho to podobnie jak ja.. właśnie dlatego idę w sobotę na tą terapię.. zobaczymy.. A jogę, albo pilates sobie już dawno obiecywałam, ale jakoś cieżko mi dojść :D

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja właśnie poczyniłam kroki. Też zawsze sobie obiecywałam i nic nie robiłam. Teraz się zmobilizowałam, zapisałam i będę chodziła;D

ChciałabymJuż lubi tę wiadomość

Maracuja
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ