X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zioła O. Sroki mieszanka nr 3
Odpowiedz

Zioła O. Sroki mieszanka nr 3

Oceń ten wątek:
  • KolorowaDziewczyna Nowa

Wysłany: 28 stycznia 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    od niedawna też piję te ziółka, ale teraz niestety przyplątała mi się infekcja i muszę stosować maść i globulki... czy stosując leki działające miejscowo można pić te zioła? Bo nie wiem czy kontynuować czy zacząć od nowa w kolejnym cyklu...

maajkaa lubi tę wiadomość

Kolorowa
  • karolka89 Przyjaciółka

Wysłany: 29 stycznia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chętnie bym Ci pomogła ale niestety nie znam odpowiedzi na to pytanie. Sama dopiero zacznę pić te ziółka, tylko czekam na @.

Jutro badanie progesteronu...

20140621580114.png
  • Borgnesse Znajoma

Wysłany: 29 stycznia 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oddam za darmo mieszankę ziół zapas na kilka miesięcy. Warszawa. Szczegóły na [email protected]

• livia30 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KolorowaDziewczyna wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    od niedawna też piję te ziółka, ale teraz niestety przyplątała mi się infekcja i muszę stosować maść i globulki... czy stosując leki działające miejscowo można pić te zioła? Bo nie wiem czy kontynuować czy zacząć od nowa w kolejnym cyklu...

Można pić ziółka ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • karolka89 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś nadszedł ten dzień, czyli @ i zaczynam pierwszy dzień a raczej wieczór z ziółkami :)
    Zastanawiam sie tylko, czy musze dosłownie przed snem wypic czy moge wypic bedac juz w lozku ale jeszcze nie zasypiajac?
    Bo ja generalnie o 22:00 jestem juz w lozku po kapieli ale zasypiam tak kolo 22:30.

20140621580114.png
  • zoe31 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczęłam właśnie 2 cykl z ziołami. Na pewno miałam więcej śluzu plodnego i pobolewaly mnie jajniki co wszesniej mi się nie zdarzało. Mam nadzieje ze to oznacza że " maszyneria pracuje intensywniej " ;-) .Ja zalewam 1 łyżeczkę od herbaty 200ml wrzątku ( myslalam ze tak trzeba) a wy mowicie ze łyżkę !!! W moim składzie był jeszcze niepolalanek ale nie mogłam go dostać w zielarniach wiec lykam castagnus .

Hania ♥♥♥3470g 56cm
    w5wq73sb9uer0w82.png
  • karolka89 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, pije te ziółka ale szczerze mówiąc są ohydne... No i jskoś tak rozgrzewają trochę. Czy wy też to czułyście?

20140621580114.png
  • zoe31 Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie na poczatku piekło gardło po nich ale szybko się przyzwyczailam do ich smaku.

Hania ♥♥♥3470g 56cm
    w5wq73sb9uer0w82.png
  • Ewela87 Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jest tak źle, w końcu nawet polubiłam ich smak :) Po niecałym miesiącu już parzenie i wieczorne picie stało się dla mnie normalnością.

f2w3rjjgkoi890wn.png
  • karolka89 Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest jakieś pocieszenie :) no ja nie jestem amatorką ziółek ale dam radę :)

20140621580114.png
  • zoe31 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy pijecie ziółka cały cykl czy do owulacji ? Może ktoś się spotkał z informacją jak wpływają na endometrium. Ja mam za grube i nie chce pogorszyć sprawy.

Hania ♥♥♥3470g 56cm
    w5wq73sb9uer0w82.png
  • karolka89 Przyjaciółka

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nie trzeba pić cały czas ? Kurcze ja dopiero piję 3 dni ale nie wiem kiedy mam dokładnie owulację, bo mam któtkie cykle i ciężko mi wyliczyć...

20140621580114.png
  • _sky_ Przyjaciółka

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piję prawie od 3 tygodni. Z moich obserwacji:

- pracują jajniki - bo czuję je prawie codziennie
    - co do śluzu - nie mam obserwacji bo w międzyczasie brałam Metronidazol i pewnie on się wtrącił do wydzielania śluzu
    - zioła są nawet smaczne - ja zaparzam sobie przed rozpoczęciem szykowania się spać, kładę na szafce przy łóżku i wypijam przed zgaszeniem światła :) piję małą łyżeczkę zalaną w małej filiżance - stężenie może większe, ale to raczej bez znaczenia - jakbym piła dużą szklankę to potem musiałabym wstawać 3 razy na siusiu :)

• Ewela87 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyczytałam o 2 opcjach: pijesz cały cykl (ja nie wiem czy i kiedy mam owulkę, więc tę opcję wybrałam)- po trzech cyklach przerwa na jeden cykl. A druga możliwość jest taka, że pijesz od początku cyklu do owulki- tu nie trzeba robić przerwy.
    Parzę jedną łyżkę w kubku wrzątku i piję przed zaśnięciem.

violijka lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkoi890wn.png
  • Eliz Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, pewnie zadam głupie pytanie ale chce zacząć swoją przygode z ziółkami i mam pytanie, czy w sklepie zielarskim dostane mieszanke czy powinnam sobie kupic wszystko osobno czyli ten koszyczek rumianku, lebiodke,pokrzywe itd. i samemu wymieszać i to pić ? Bo ostatnio jak poszłam do zielarskiego i poprosiłam zioła o.Sroki to Pani sprzedająca popatrzyła na mnie jak na kosmitke i powiedziała że nie ma tego w sprzedaży i że tych ziół jest sporo. Zgłupiałam totalnie bo myślałam że pójde kupie i po problemie. A tutaj niespodzianka.

Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia :) Mój mały wielki cud, moja wielka miłość <3

• karolka89 Przyjaciółka

Wysłany: 6 lutego 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piję dopiero 3 dni, dziś będzie 4 dzień i nic nie czuję... Nie bolą mnie jajniki... Czy mam się martwić ?

20140621580114.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolka89 wrote:
    Ja piję dopiero 3 dni, dziś będzie 4 dzień i nic nie czuję... Nie bolą mnie jajniki... Czy mam się martwić ?

Karolka spokojnie- każdy organizm reaguje inaczej. Nie musisz nic poczuc, może się okazać, że coś sie zmieni po miesiącu stosowania, może nic się nie zmieni. Nie każdemu pomaga to samo ;)

zoe31 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz wrote:
    Cześć dziewczyny, pewnie zadam głupie pytanie ale chce zacząć swoją przygode z ziółkami i mam pytanie, czy w sklepie zielarskim dostane mieszanke czy powinnam sobie kupic wszystko osobno czyli ten koszyczek rumianku, lebiodke,pokrzywe itd. i samemu wymieszać i to pić ? Bo ostatnio jak poszłam do zielarskiego i poprosiłam zioła o.Sroki to Pani sprzedająca popatrzyła na mnie jak na kosmitke i powiedziała że nie ma tego w sprzedaży i że tych ziół jest sporo. Zgłupiałam totalnie bo myślałam że pójde kupie i po problemie. A tutaj niespodzianka.

Można chyba gdzieś na internetach kupić gotowe mieszanki ale chyba lepiej kupić w zielarskim każde z ziół osobno i sobie zmieszać- przynajmniej wiesz co pijesz :)

• karolka89 Przyjaciółka

Wysłany: 6 lutego 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff to dobrze :) mam nadzieję że podziałają :)

20140621580114.png
  • zoe31 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam wszystkie osobno w zielarskim. Jakoś nie ufam tym sprzedawcom z internetu. Tylko nie mieli niepokalanka. Podobno w hurtowniach tego nie ma.

Hania ♥♥♥3470g 56cm
    w5wq73sb9uer0w82.png
1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ