X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zróbmy lipcowego bobasa 👶🏼żebym nie musiała już oglądać kuta*a 🥒 😂
Odpowiedz

Zróbmy lipcowego bobasa 👶🏼żebym nie musiała już oglądać kuta*a 🥒 😂

Oceń ten wątek:
  • Monini15 Ekspertka

Wysłany: 12 lipca, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżozu wrote:
    Super gratualcje!! Na pewno czujesz dużą ulgę!!!

Monini a to jest beta po 1 dniu od poprzedniej czy po 2? Bo tam mialas 112?
    Edit: aaa dobra, widzę w stopce, pomyliłam z Daisy1.

Ja idę w pn, będę miała 3 dni, ale stresuje się. Już były dziś 2 medytacje i joga zeby uspokoić myśli.

Ja w poniedziałek też idę to będziemy się wspierać 😘

Dżozu lubi tę wiadomość

Starania o rodzeństwo 🤰🏻
    👦🏼05.2022 1CS (cięcie cesarskie)
    Ona 👩🏻 IO, PCOS (AMH 5.38),niedoczynność tarczycy, Trombofilia❌ reszta z krwi ✅ MUCH✅ wymazy z szyjki✅ HSG-drożne ✅ KIR ✅ laparohistero ✅
    On 🙋🏻‍♂️02.2025 nasienie: morfologia,HBA, fragmentacja, posiewy ✅
    ——————————————————-
    🩷10cs (1 cykl na CLO, zivafert, utrogestan 3x300)
    🩸09.06
    🥚27.06 potrójna owulacja
    🤞10.07 ⏸️
    I beta 187,14. II beta 400,92. III beta 812,61
    16.07 usg- kropek 🥹
  • PA Ekspertka

Wysłany: 12 lipca, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarka mówiła, że mamy 🥒co drugi dzień a w okolicach owulacji codziennie. Ciężko nam się tego trzymać. Po owulacji to już przeważnie nic, bo ja mam dosyć a on by mógł codziennie...

👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
    🧔‍♂️✅️

01/24 rozpoczęcie starań
    05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
    06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
    07/25 lametta + estrofem + cyklogest
  • ferrytynka25 Przyjaciółka

Wysłany: 12 lipca, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PA wrote:
    Mi lekarka mówiła, że mamy 🥒co drugi dzień a w okolicach owulacji codziennie. Ciężko nam się tego trzymać. Po owulacji to już przeważnie nic, bo ja mam dosyć a on by mógł codziennie...

U nas z kolei odwrotnie 🙃 Wiadomo też często dopada mnie zmęczenie, natłok obowiązków itp. Natomiast mam zdecydowanie wyższe libido od męża. Moja ginekolog również na jednej z wizyt powiedziała, że najlepiej współżyć co drugi dzień.

S_va_88 lubi tę wiadomość

👩 28 👨 30
    13CS ✨👶
  • MMM123 Ekspertka

Wysłany: 12 lipca, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dwa razy widziałam dwie kreski i w obu tych cyklach 🥒 był codziennie około owulacji, więc u nas teoria o osłabianiu plemników się nie sprawdziła

Remedios, Reja13, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

Starania 02.2024
    Na poważnie od 11.2024
    01.2025 beta 20 💔
    03.2025 HyFoSy-prawy jajowod drożny, lewy udrozniono
    04.2025 wyniki biopsji-duże przewlekle zapalenie endometrium
    (Leczenie antybiotykami)
    AMH 1.98

Ilość plemników 91 mln
    Koncentracja 45.5 mln/ml
    Ruch PR 0.2%, ruch PS 14.29% NP 20.61%
    Morfologia 4%
    Suplementacja TenFertil ON
  • MoniaB Ekspertka

Wysłany: 12 lipca, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM123 wrote:
    Ja dwa razy widziałam dwie kreski i w obu tych cyklach 🥒 był codziennie około owulacji, więc u nas teoria o osłabianiu plemników się nie sprawdziła

To raczej nie jest tak, że codziennie zmniejsza szanse.

Można codziennie trochę rzadszą spermą lub co drugi trochę nazbieranym nasieniem. Podobnie wychodzi. Bardziej chodzi o to by pary, które nie dają rady codziennie nie zmuszały się, bo dostawa co 2 dni jest wystarczająca.

Reja13, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

38💃💛🏃40

16 cs

🍒 od 11.2022 - bez żadnej antykoncepcji
    🍒 od 04.2024 - starania staranne
    🍒 od 07.2024 - pod opieką gin od płodności
    🍒 9 x cykle stymulowane + monitoring
    🍒 2 x IUI
    🍒PLANY: w sierpniu 3cia IUI i wizyta IVF

AMH dobre 🥚 Ładne owulacje 🍳 Celiaklia 🌾 Drożność super 🎢 Wymazy czyste 💯 TSH dobre - 1,8 🔅 Nasienie lekko obniżone 💦 Inne wyniki moje i męża ok 😇
  • MoniaB Ekspertka

Wysłany: 12 lipca, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś mam trochę gorszy dzień. Siódmy dzień brania progesteronu. Nie wiem czy też tak macie, ale ja czuję jak podczas jego brania objawy się nasilają. Czat gpt mówi, że od 5 do 10 dnia brania progesteronu objawy są najmocniejsze, a potem jak spadają to często biało, a jak rosną to może ciąża.

Mam kryzys jakoś. Czuję mdłości, zawroty, ból piersi, jajników, senność. Męczę się trochę, a to jak zawsze zapewne progesteron. Ja jakoś mocno reaguję na hormony. Dopiero 22 dc. Staram się zapomnieć, że czekam na testowanie, ale łatwej byłoby zapomnieć nie łykając proga i czując się normalnie 😁

S_va_88 lubi tę wiadomość

38💃💛🏃40

16 cs

🍒 od 11.2022 - bez żadnej antykoncepcji
    🍒 od 04.2024 - starania staranne
    🍒 od 07.2024 - pod opieką gin od płodności
    🍒 9 x cykle stymulowane + monitoring
    🍒 2 x IUI
    🍒PLANY: w sierpniu 3cia IUI i wizyta IVF

AMH dobre 🥚 Ładne owulacje 🍳 Celiaklia 🌾 Drożność super 🎢 Wymazy czyste 💯 TSH dobre - 1,8 🔅 Nasienie lekko obniżone 💦 Inne wyniki moje i męża ok 😇
  • PA Ekspertka

Wysłany: 12 lipca, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaB wrote:
    Ja dziś mam trochę gorszy dzień. Siódmy dzień brania progesteronu. Nie wiem czy też tak macie, ale ja czuję jak podczas jego brania objawy się nasilają. Czat gpt mówi, że od 5 do 10 dnia brania progesteronu objawy są najmocniejsze, a potem jak spadają to często biało, a jak rosną to może ciąża.

Mam kryzys jakoś. Czuję mdłości, zawroty, ból piersi, jajników, senność. Męczę się trochę, a to jak zawsze zapewne progesteron. Ja jakoś mocno reaguję na hormony. Dopiero 22 dc. Staram się zapomnieć, że czekam na testowanie, ale łatwej byłoby zapomnieć nie łykając proga i czując się normalnie 😁
    Ja po progu to ledwo wstałam i już mi było niedobrze i utrzymywało się nawet do południa, ciągle czułam podbrzusze , głowę i byłam byłam senna.
    Nawet mówiłam, żeby to się skończyło albo żebym była w ciąży bo wtedy przynajmniej bym wiedziała skąd te objawy i bym to lepiej znosiła.

MoniaB, S_va_88, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

🧔‍♂️✅️

01/24 rozpoczęcie starań
  • Mardotka Ekspertka

Wysłany: 12 lipca, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaB wrote:

Można codziennie trochę rzadszą spermą lub co drugi trochę nazbieranym nasieniem. Podobnie wychodzi. Bardziej chodzi o to by pary, które nie dają rady codziennie nie zmuszały się, bo dostawa co 2 dni jest wystarczająca.
    Mnie się wydaje że to wszystko zależy od parametrów nasienia , jeśli jest duża koncentracja to można codziennie ale jeśli jest na styk powiedzmy 16 mln/ml to lepiej żeby było więcej objętości więc wtedy co 2 dni :) ale wiadomo że czasem my swoje a ciało swoje 😁

MoniaB lubi tę wiadomość

👩34 👨39
    12 cs o pierwszego maluszka
    Niedoczynność tarczycy ➡️ letrox 50

USG ✅ Cytologia ✅ Morfologia ✅
    TSH 1,2
    AMH 1.3
    Żelazo - 150
    Ferrytyna - 36
    D3 - 72
    MTHFR C677T homo
    Badanie nasienia ✅
    Drożność - wrzesień
    Suple 💊
    D3 4000 , jod , omega3 , B complex, koenzym Q10, probiotyki
  • MMM123 Ekspertka

Wysłany: 12 lipca, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaB wrote:

Mi się wydaje na podstawie obserwacji, że akurat u nas jednak co dwa dni nie zdało egzaminu. Znaczy byłoby ok gdyby ustrzelić dzień przed owulacja, a właśnie co dwa dni przeważnie ten dzień był pominięty. Plemnik ma największą zdolność zapłodnienia 12-24 godziny po ejakulacji potem ta zdolność spada. Po 48 godzinach już bradzo mocno. Wydaje mi się że o ile dysponujemy nie najmnjejsza liczba plemnikow to nie są one specjalnie szybkie i żywotne :) dodatkowo dzień przed owulacja mam bardzo dobry śluz, ale w dzień owulacji już znacznie gorszy i mniej więc on już nie sprzyja transportowi plemników. Tak że myślę że to nie przypadek że akurat w takich cyklach się nam udało :) ale co para to inne warunki. W idealnych co dwa dni w zupełności wystarczy, ale przy jakichś odchyleniach warto pokombinować

MoniaB, Remedios lubią tę wiadomość

Starania 02.2024
    Na poważnie od 11.2024
    01.2025 beta 20 💔
    (Leczenie antybiotykami)
    AMH 1.98

Ilość plemników 91 mln
    Koncentracja 45.5 mln/ml
    Morfologia 4%
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 12 lipca, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaB wrote:

6-7 dzień proga to też zawsze dla mnie kryzys. Dojeżdżają mnie fizyczne objawy i psychiczne tak samo. Dochodzi frustracja bo trzeba jeszcze czekać kilka dni na testowanie a zjazd nastroju sprawia że jakoś nadzieja słabnie. No niefajny to jest czas, także trzymaj się mocno 🫶🏻

MoniaB, S_va_88, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

👫 30 & 30
    starania naturalne od 01.2024
    z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność (ogarnięta)
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta low carb + suple
    ▪️naturalne cykle b. długie - 60-70 dni, częsty brak owulacji
    ▪️prawy jajowód niedrożny
    🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero; zespół antyfosfolipidowy - Acard

🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
    ▪️Żylaki powrózka III st.
    📆 koniec kwietnia operacja - regeneracja w toku; seminogram kontrolny - koniec lipca

🔹sierpień - luty - 4 stymulacje Lametta, w tym 3 Ovitrelle 💉
    🔹kwiecień - lipiec - cykle naturalne bez stymulacji, regeneracja po operacji żpn ⏳

don't ask me where i'm going (i'm going insane) 🙃
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 12 lipca, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra u mnie jasna sprawa:
    Progesteron 0.34 ng/ml
    Estradiol 42.5

Czyli definitywnie bezowulacyjny, magia się tu nie zadzieje ;) temperatura nie kłamała. Mehh nie jestem zaskoczona ale wiadomo że bym wolała inny wynik.

Reszta:
    TSH 1.9
    Żelazo 26.9
    Ferrytyna 24.5 😬
    Wit D 36.6
    Kwas foliowy 11
    B12 366

Ostatnimi czasy jakoś trochę odpuściłam suplementację no i niestety to widać. Muszę się zabrać z powrotem zwłaszcza za tą ferrytynę i wit D. Przynajmniej jest jakiś plan ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca, 15:52

👫 30 & 30
    starania naturalne od 01.2024
    z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność (ogarnięta)
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta low carb + suple
    ▪️naturalne cykle b. długie - 60-70 dni, częsty brak owulacji
    ▪️prawy jajowód niedrożny
    🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero; zespół antyfosfolipidowy - Acard

🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
    ▪️Żylaki powrózka III st.
    📆 koniec kwietnia operacja - regeneracja w toku; seminogram kontrolny - koniec lipca

🔹sierpień - luty - 4 stymulacje Lametta, w tym 3 Ovitrelle 💉
    🔹kwiecień - lipiec - cykle naturalne bez stymulacji, regeneracja po operacji żpn ⏳

don't ask me where i'm going (i'm going insane) 🙃
  • Claudii Autorytet

Wysłany: 12 lipca, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaB wrote:

Ja biorę dziś 5 dzień i w sumie dopiero dziś coś tam mnie ćmią 🍒. Tak to cały czas mnie ciągnie jajnik i mam takie napięcie, że szok. Plus czuję się jakby zbierało mnie jakieś przeziębienie, trzeci dzień była masakra a teraz wczoraj i przedwczoraj w sumie chwilami się gorzej czuję. Ale do tego biorę encorton. Ale czuję, że jak się pojawia ból piersi to już nic z tego tak czy siak xD

MoniaB lubi tę wiadomość

K 🩷 30l.
    AMH 0.71
    21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
    lekka adenomioza ❌

M 🩵 31l.
    Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
    Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
    Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
    Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS ✅ ┃SCD ✅ ┃MAR ✅

1-6 cykl bez pomocy medycznej
    7 cykl: monitoring + encorton + luteina + duphaston ❌
    8 cykl ⌛ plan: stymulacja lamettą + drożność jajowodów

08.08 - wstępna kwalifikacja do IVF
  • Lianaa Autorytet

Wysłany: 12 lipca, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, zdziwiłam się ale mam już wyniki 🧐

Progesteron: 11,36
    TSH: 1,83
    Glukoza: 93
    Ferrytyna: 23,13

Wydaje mi się, że trochę niski ten prog😒 i ferrytyna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca, 16:06

📝Agata
    👩🏼‍💼31 🤵🏽 28
    🗓️Luźne starania od: Czerwiec 2025
    •Wstępna cytologia oraz USG ✅
    •USG i 💉Tarczycy: niewielkie zmiany zapalne - do obserwacji
    •Depresja reaktywna+ADHD
    •Refluks,Nadciśnienie,Glukoza skok.
    💊Asertin💊Pueria Uno
    💊Inozytol💊Omega3+ADEK

11.07.25 -Gin:✅ Potwierdzone Owu
    12.07.25: •TSH 1,83 •PROG 11,36
    •GLUK. 93 •FERR 23

•20.06.25 - 🩸
    •15.07.25 11dpo - ◻️…🔜🩸

🔜21.07.25: 🌡️🩹💉 ESTRAD,PROG,AMH,LH,FSH,SHBG

🙏
  • Kirby Ekspertka

Wysłany: 12 lipca, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaB wrote:

Ja też dziś 7 dzień z progiem i o dziwo nie mam takich objawów jak miałam bez proga, prawie nie czuję pms, zero bólu piersi i mdłości więc szok. Jedyne co to zmęczenie i czuje jajniki. Testujesz w środę?

MoniaB lubi tę wiadomość

Starania od 07.2024

👨‍⚕️Hashimoto
    👉 wspomaganie progesteronem od 07.2025
    🗓️ badanie drożności -> sierpień/wrzesień

💊 PregnaStart, Wit D, Witamina C, Witamina D, Pregna DHA, Endoover, Resveratrol, aspirin cardio
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 12 lipca, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaB wrote:

Calliem mozliwe no to wlasnie progesteron w glownej mierze odpowiada za objawy ciazowe

MoniaB lubi tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • PA Ekspertka

Wysłany: 12 lipca, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam wyniki. Niestety prolaktyna 630

🧔‍♂️✅️

01/24 rozpoczęcie starań
  • Lianaa Autorytet

Wysłany: 12 lipca, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PA wrote:
    Też mam wyniki. Niestety prolaktyna 630

630?? Kurczę 😔 nie wiem co napisać, przykro mi bardzo, ehh... Co planujesz zrobić w następnym etapie?

📝Agata
    👩🏼‍💼31 🤵🏽 28
    •Depresja reaktywna+ADHD
    💊Asertin💊Pueria Uno
    💊Inozytol💊Omega3+ADEK

•GLUK. 93 •FERR 23

•20.06.25 - 🩸
    •15.07.25 11dpo - ◻️…🔜🩸

🙏
  • MMM123 Ekspertka

Wysłany: 12 lipca, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Calliem mozliwe no to wlasnie progesteron w glownej mierze odpowiada za objawy ciazowe

Właśnie ten temat też mnie ciekawił, bo nigdy w fazie lutealnej nie miałam specjalnie objawów. Zarówno w cyklach naturalnych jak i z dodatkowym progesteronem. Żadnych bólów piersi dosłownie nic. A w dwóch ciazach biochemicznych od 10 dnia po owulacji czułam że coś jest na rzeczy (chociaż w pierwszej bardziej niż w drugiej).

Starania 02.2024
    Na poważnie od 11.2024
    01.2025 beta 20 💔
    (Leczenie antybiotykami)
    AMH 1.98

Ilość plemników 91 mln
    Koncentracja 45.5 mln/ml
    Morfologia 4%
  • Lianaa Autorytet

Wysłany: 12 lipca, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cysterka95 wrote:
    Dobra u mnie jasna sprawa:
    Progesteron 0.34 ng/ml
    Estradiol 42.5

Czyli definitywnie bezowulacyjny, magia się tu nie zadzieje ;) temperatura nie kłamała. Mehh nie jestem zaskoczona ale wiadomo że bym wolała inny wynik.

Reszta:
    TSH 1.9
    Żelazo 26.9
    Ferrytyna 24.5 😬
    Wit D 36.6
    Kwas foliowy 11
    B12 366

Ostatnimi czasy jakoś trochę odpuściłam suplementację no i niestety to widać. Muszę się zabrać z powrotem zwłaszcza za tą ferrytynę i wit D. Przynajmniej jest jakiś plan ;)

😞 ściskam! Widzę w stopce, ile już ogarniasz rzeczy i mam nadzieję, że los będzie dla ciebie łaskawszy w następnym cyklu. Trzymam kciuki ❤️

Ja dopiero rozkręcam się z suplementacją, to nie wiem jakie wyniki miałabym bez niej 🫠

cysterka95, S_va_88 lubią tę wiadomość

📝Agata
    👩🏼‍💼31 🤵🏽 28
    •Depresja reaktywna+ADHD
    💊Asertin💊Pueria Uno
    💊Inozytol💊Omega3+ADEK

•GLUK. 93 •FERR 23

•20.06.25 - 🩸
    •15.07.25 11dpo - ◻️…🔜🩸

🙏
  • Ssilvia Autorytet

Wysłany: 12 lipca, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM123 wrote:
    Mi się wydaje na podstawie obserwacji, że akurat u nas jednak co dwa dni nie zdało egzaminu. Znaczy byłoby ok gdyby ustrzelić dzień przed owulacja, a właśnie co dwa dni przeważnie ten dzień był pominięty. Plemnik ma największą zdolność zapłodnienia 12-24 godziny po ejakulacji potem ta zdolność spada. Po 48 godzinach już bradzo mocno. Wydaje mi się że o ile dysponujemy nie najmnjejsza liczba plemnikow to nie są one specjalnie szybkie i żywotne :) dodatkowo dzień przed owulacja mam bardzo dobry śluz, ale w dzień owulacji już znacznie gorszy i mniej więc on już nie sprzyja transportowi plemników. Tak że myślę że to nie przypadek że akurat w takich cyklach się nam udało :) ale co para to inne warunki. W idealnych co dwa dni w zupełności wystarczy, ale przy jakichś odchyleniach warto pokombinować

Bardzo podoba mi się twój komentarz , myślę że to prawda.

Ja też mam śluz płodny przed owulacją a potem jest gorszy w owulację i też myślę że plemniki najlepiej zapładniają przez jeden dzień, a nie trzy jak to wszystko mówią - to chyba z warunki są doskonale

✨ 32 lat 🎀 | On 34 i wyniki nasienia super 🦸‍♂️ ✨

🌿 Hashimoto & niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!

💛 10 miesięcy starań – misja: 🍼👶

💊:
    • 🦋 T4 – 50 mcg.
    • 📉 Dostinex – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
    • ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
    • Acard 100 mg profilaktycznie w II fazie

🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖

✅ Co już mam sprawdzone?

🔄 Owulacja potwierdzona:
    – Endometrium 9–10 mm w czasie owulacji , śluz płodny 🧻
    – Pęcherzyki dojrzewają i pękają 🥚💥

🌬️ Jajowody drożne – przepływ potwierdzony! ✅

🔬 MUCHA i cytologia – w normie 🧫💖

🟡 Faza lutealna: 12 dni
    – Progesteron: 9 ng/ml w II fazie cyklu 💊🌕

📅 3. dzień cyklu (badania hormonalne):
    – Estradiol: 40 pg/ml 💧
    – FSH: 6 mIU/ml 🌱
    – LH: 6 mIU/ml 🔁
‹‹ 120 121 122 123 124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ