Zróbmy lipcowego bobasa 👶🏼żebym nie musiała już oglądać kuta*a 🥒 😂
-
WIADOMOŚĆ
-
Dżozu wrote:Super gratualcje!! Na pewno czujesz dużą ulgę!!!
Monini a to jest beta po 1 dniu od poprzedniej czy po 2? Bo tam mialas 112?
Edit: aaa dobra, widzę w stopce, pomyliłam z Daisy1.
Ja idę w pn, będę miała 3 dni, ale stresuje się. Już były dziś 2 medytacje i joga zeby uspokoić myśli.
Ja w poniedziałek też idę to będziemy się wspierać 😘Dżozu lubi tę wiadomość
Starania o rodzeństwo 🤰🏻
👦🏼05.2022 1CS (cięcie cesarskie)
Ona 👩🏻 IO, PCOS (AMH 5.38),niedoczynność tarczycy, Trombofilia❌ reszta z krwi ✅ MUCH✅ wymazy z szyjki✅ HSG-drożne ✅ KIR ✅ laparohistero ✅
On 🙋🏻♂️02.2025 nasienie: morfologia,HBA, fragmentacja, posiewy ✅
——————————————————-
🩷10cs (1 cykl na CLO, zivafert, utrogestan 3x300)
🩸09.06
🥚27.06 potrójna owulacja
🤞10.07 ⏸️
I beta 187,14. II beta 400,92. III beta 812,61
16.07 usg- kropek 🥹 -
Mi lekarka mówiła, że mamy 🥒co drugi dzień a w okolicach owulacji codziennie. Ciężko nam się tego trzymać. Po owulacji to już przeważnie nic, bo ja mam dosyć a on by mógł codziennie...👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
🧔♂️✅️
01/24 rozpoczęcie starań
05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
07/25 lametta + estrofem + cyklogest -
PA wrote:Mi lekarka mówiła, że mamy 🥒co drugi dzień a w okolicach owulacji codziennie. Ciężko nam się tego trzymać. Po owulacji to już przeważnie nic, bo ja mam dosyć a on by mógł codziennie...
U nas z kolei odwrotnie 🙃 Wiadomo też często dopada mnie zmęczenie, natłok obowiązków itp. Natomiast mam zdecydowanie wyższe libido od męża. Moja ginekolog również na jednej z wizyt powiedziała, że najlepiej współżyć co drugi dzień.S_va_88 lubi tę wiadomość
👩 28 👨 30
13CS ✨👶 -
Ja dwa razy widziałam dwie kreski i w obu tych cyklach 🥒 był codziennie około owulacji, więc u nas teoria o osłabianiu plemników się nie sprawdziła
Remedios, Reja13, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
Starania 02.2024
Na poważnie od 11.2024
01.2025 beta 20 💔
03.2025 HyFoSy-prawy jajowod drożny, lewy udrozniono
04.2025 wyniki biopsji-duże przewlekle zapalenie endometrium
(Leczenie antybiotykami)
AMH 1.98
Ilość plemników 91 mln
Koncentracja 45.5 mln/ml
Ruch PR 0.2%, ruch PS 14.29% NP 20.61%
Morfologia 4%
Suplementacja TenFertil ON -
MMM123 wrote:Ja dwa razy widziałam dwie kreski i w obu tych cyklach 🥒 był codziennie około owulacji, więc u nas teoria o osłabianiu plemników się nie sprawdziła
To raczej nie jest tak, że codziennie zmniejsza szanse.
Można codziennie trochę rzadszą spermą lub co drugi trochę nazbieranym nasieniem. Podobnie wychodzi. Bardziej chodzi o to by pary, które nie dają rady codziennie nie zmuszały się, bo dostawa co 2 dni jest wystarczająca.
Reja13, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
38💃💛🏃40
16 cs
🍒 od 11.2022 - bez żadnej antykoncepcji
🍒 od 04.2024 - starania staranne
🍒 od 07.2024 - pod opieką gin od płodności
🍒 9 x cykle stymulowane + monitoring
🍒 2 x IUI
🍒PLANY: w sierpniu 3cia IUI i wizyta IVF
AMH dobre 🥚 Ładne owulacje 🍳 Celiaklia 🌾 Drożność super 🎢 Wymazy czyste 💯 TSH dobre - 1,8 🔅 Nasienie lekko obniżone 💦 Inne wyniki moje i męża ok 😇 -
Ja dziś mam trochę gorszy dzień. Siódmy dzień brania progesteronu. Nie wiem czy też tak macie, ale ja czuję jak podczas jego brania objawy się nasilają. Czat gpt mówi, że od 5 do 10 dnia brania progesteronu objawy są najmocniejsze, a potem jak spadają to często biało, a jak rosną to może ciąża.
Mam kryzys jakoś. Czuję mdłości, zawroty, ból piersi, jajników, senność. Męczę się trochę, a to jak zawsze zapewne progesteron. Ja jakoś mocno reaguję na hormony. Dopiero 22 dc. Staram się zapomnieć, że czekam na testowanie, ale łatwej byłoby zapomnieć nie łykając proga i czując się normalnie 😁S_va_88 lubi tę wiadomość
38💃💛🏃40
16 cs
🍒 od 11.2022 - bez żadnej antykoncepcji
🍒 od 04.2024 - starania staranne
🍒 od 07.2024 - pod opieką gin od płodności
🍒 9 x cykle stymulowane + monitoring
🍒 2 x IUI
🍒PLANY: w sierpniu 3cia IUI i wizyta IVF
AMH dobre 🥚 Ładne owulacje 🍳 Celiaklia 🌾 Drożność super 🎢 Wymazy czyste 💯 TSH dobre - 1,8 🔅 Nasienie lekko obniżone 💦 Inne wyniki moje i męża ok 😇 -
MoniaB wrote:Ja dziś mam trochę gorszy dzień. Siódmy dzień brania progesteronu. Nie wiem czy też tak macie, ale ja czuję jak podczas jego brania objawy się nasilają. Czat gpt mówi, że od 5 do 10 dnia brania progesteronu objawy są najmocniejsze, a potem jak spadają to często biało, a jak rosną to może ciąża.
Mam kryzys jakoś. Czuję mdłości, zawroty, ból piersi, jajników, senność. Męczę się trochę, a to jak zawsze zapewne progesteron. Ja jakoś mocno reaguję na hormony. Dopiero 22 dc. Staram się zapomnieć, że czekam na testowanie, ale łatwej byłoby zapomnieć nie łykając proga i czując się normalnie 😁
Nawet mówiłam, żeby to się skończyło albo żebym była w ciąży bo wtedy przynajmniej bym wiedziała skąd te objawy i bym to lepiej znosiła.MoniaB, S_va_88, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
🧔♂️✅️
01/24 rozpoczęcie starań
05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
07/25 lametta + estrofem + cyklogest -
MoniaB wrote:To raczej nie jest tak, że codziennie zmniejsza szanse.
Można codziennie trochę rzadszą spermą lub co drugi trochę nazbieranym nasieniem. Podobnie wychodzi. Bardziej chodzi o to by pary, które nie dają rady codziennie nie zmuszały się, bo dostawa co 2 dni jest wystarczająca.ale wiadomo że czasem my swoje a ciało swoje 😁
MoniaB lubi tę wiadomość
👩34 👨39
12 cs o pierwszego maluszka
Niedoczynność tarczycy ➡️ letrox 50
USG ✅ Cytologia ✅ Morfologia ✅
TSH 1,2
AMH 1.3
Żelazo - 150
Ferrytyna - 36
D3 - 72
MTHFR C677T homo
Badanie nasienia ✅
Drożność - wrzesień
Suple 💊
D3 4000 , jod , omega3 , B complex, koenzym Q10, probiotyki -
MoniaB wrote:To raczej nie jest tak, że codziennie zmniejsza szanse.
Można codziennie trochę rzadszą spermą lub co drugi trochę nazbieranym nasieniem. Podobnie wychodzi. Bardziej chodzi o to by pary, które nie dają rady codziennie nie zmuszały się, bo dostawa co 2 dni jest wystarczająca.
Mi się wydaje na podstawie obserwacji, że akurat u nas jednak co dwa dni nie zdało egzaminu. Znaczy byłoby ok gdyby ustrzelić dzień przed owulacja, a właśnie co dwa dni przeważnie ten dzień był pominięty. Plemnik ma największą zdolność zapłodnienia 12-24 godziny po ejakulacji potem ta zdolność spada. Po 48 godzinach już bradzo mocno. Wydaje mi się że o ile dysponujemy nie najmnjejsza liczba plemnikow to nie są one specjalnie szybkie i żywotnedodatkowo dzień przed owulacja mam bardzo dobry śluz, ale w dzień owulacji już znacznie gorszy i mniej więc on już nie sprzyja transportowi plemników. Tak że myślę że to nie przypadek że akurat w takich cyklach się nam udało
ale co para to inne warunki. W idealnych co dwa dni w zupełności wystarczy, ale przy jakichś odchyleniach warto pokombinować
MoniaB, Remedios lubią tę wiadomość
Starania 02.2024
Na poważnie od 11.2024
01.2025 beta 20 💔
(Leczenie antybiotykami)
AMH 1.98
Ilość plemników 91 mln
Koncentracja 45.5 mln/ml
Morfologia 4%
MoniaB wrote:Ja dziś mam trochę gorszy dzień. Siódmy dzień brania progesteronu. Nie wiem czy też tak macie, ale ja czuję jak podczas jego brania objawy się nasilają. Czat gpt mówi, że od 5 do 10 dnia brania progesteronu objawy są najmocniejsze, a potem jak spadają to często biało, a jak rosną to może ciąża.
Mam kryzys jakoś. Czuję mdłości, zawroty, ból piersi, jajników, senność. Męczę się trochę, a to jak zawsze zapewne progesteron. Ja jakoś mocno reaguję na hormony. Dopiero 22 dc. Staram się zapomnieć, że czekam na testowanie, ale łatwej byłoby zapomnieć nie łykając proga i czując się normalnie 😁
6-7 dzień proga to też zawsze dla mnie kryzys. Dojeżdżają mnie fizyczne objawy i psychiczne tak samo. Dochodzi frustracja bo trzeba jeszcze czekać kilka dni na testowanie a zjazd nastroju sprawia że jakoś nadzieja słabnie. No niefajny to jest czas, także trzymaj się mocno 🫶🏻MoniaB, S_va_88, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
👫 30 & 30
starania naturalne od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność (ogarnięta)
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta low carb + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 60-70 dni, częsty brak owulacji
▪️prawy jajowód niedrożny
🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero; zespół antyfosfolipidowy - Acard
🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
▪️Żylaki powrózka III st.
📆 koniec kwietnia operacja - regeneracja w toku; seminogram kontrolny - koniec lipca
Dobra u mnie jasna sprawa:
Progesteron 0.34 ng/ml
Estradiol 42.5
Czyli definitywnie bezowulacyjny, magia się tu nie zadziejetemperatura nie kłamała. Mehh nie jestem zaskoczona ale wiadomo że bym wolała inny wynik.
Reszta:
TSH 1.9
Żelazo 26.9
Ferrytyna 24.5 😬
Wit D 36.6
Kwas foliowy 11
B12 366
Ostatnimi czasy jakoś trochę odpuściłam suplementację no i niestety to widać. Muszę się zabrać z powrotem zwłaszcza za tą ferrytynę i wit D. Przynajmniej jest jakiś plan
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca, 15:52
👫 30 & 30
starania naturalne od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność (ogarnięta)
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta low carb + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 60-70 dni, częsty brak owulacji
▪️prawy jajowód niedrożny
🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero; zespół antyfosfolipidowy - Acard
🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
▪️Żylaki powrózka III st.
📆 koniec kwietnia operacja - regeneracja w toku; seminogram kontrolny - koniec lipca
Ja biorę dziś 5 dzień i w sumie dopiero dziś coś tam mnie ćmią 🍒. Tak to cały czas mnie ciągnie jajnik i mam takie napięcie, że szok. Plus czuję się jakby zbierało mnie jakieś przeziębienie, trzeci dzień była masakra a teraz wczoraj i przedwczoraj w sumie chwilami się gorzej czuję. Ale do tego biorę encorton. Ale czuję, że jak się pojawia ból piersi to już nic z tego tak czy siak xDMoniaB lubi tę wiadomość
K 🩷 30l.
AMH 0.71
21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
lekka adenomioza ❌
M 🩵 31l.
Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS ✅ ┃SCD ✅ ┃MAR ✅
1-6 cykl bez pomocy medycznej
7 cykl: monitoring + encorton + luteina + duphaston ❌
8 cykl ⌛ plan: stymulacja lamettą + drożność jajowodów
08.08 - wstępna kwalifikacja do IVF -
Wow, zdziwiłam się ale mam już wyniki 🧐
Progesteron: 11,36
TSH: 1,83
Glukoza: 93
Ferrytyna: 23,13
Wydaje mi się, że trochę niski ten prog😒 i ferrytynaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca, 16:06
📝Agata
👩🏼💼31 🤵🏽 28
🗓️Luźne starania od: Czerwiec 2025
•Wstępna cytologia oraz USG ✅
•USG i 💉Tarczycy: niewielkie zmiany zapalne - do obserwacji
•Depresja reaktywna+ADHD
•Refluks,Nadciśnienie,Glukoza skok.
💊Asertin💊Pueria Uno
💊Inozytol💊Omega3+ADEK
11.07.25 -Gin:✅ Potwierdzone Owu
12.07.25: •TSH 1,83 •PROG 11,36
•GLUK. 93 •FERR 23
•20.06.25 - 🩸
•15.07.25 11dpo - ◻️…🔜🩸
🔜21.07.25: 🌡️🩹💉 ESTRAD,PROG,AMH,LH,FSH,SHBG
🙏 -
Ja też dziś 7 dzień z progiem i o dziwo nie mam takich objawów jak miałam bez proga, prawie nie czuję pms, zero bólu piersi i mdłości więc szok. Jedyne co to zmęczenie i czuje jajniki. Testujesz w środę?MoniaB lubi tę wiadomość
Starania od 07.2024
👨⚕️Hashimoto
👉 wspomaganie progesteronem od 07.2025
🗓️ badanie drożności -> sierpień/wrzesień
💊 PregnaStart, Wit D, Witamina C, Witamina D, Pregna DHA, Endoover, Resveratrol, aspirin cardio -
Mam kryzys jakoś. Czuję mdłości, zawroty, ból piersi, jajników, senność. Męczę się trochę, a to jak zawsze zapewne progesteron. Ja jakoś mocno reaguję na hormony. Dopiero 22 dc. Staram się zapomnieć, że czekam na testowanie, ale łatwej byłoby zapomnieć nie łykając proga i czując się normalnie 😁MoniaB lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
PA wrote:Też mam wyniki. Niestety prolaktyna 630
630?? Kurczę 😔 nie wiem co napisać, przykro mi bardzo, ehh... Co planujesz zrobić w następnym etapie?📝Agata
👩🏼💼31 🤵🏽 28
•Depresja reaktywna+ADHD
💊Asertin💊Pueria Uno
💊Inozytol💊Omega3+ADEK
•GLUK. 93 •FERR 23
•20.06.25 - 🩸
•15.07.25 11dpo - ◻️…🔜🩸
🙏 -
Ounai wrote:Calliem mozliwe no to wlasnie progesteron w glownej mierze odpowiada za objawy ciazowe
Właśnie ten temat też mnie ciekawił, bo nigdy w fazie lutealnej nie miałam specjalnie objawów. Zarówno w cyklach naturalnych jak i z dodatkowym progesteronem. Żadnych bólów piersi dosłownie nic. A w dwóch ciazach biochemicznych od 10 dnia po owulacji czułam że coś jest na rzeczy (chociaż w pierwszej bardziej niż w drugiej).Starania 02.2024
Na poważnie od 11.2024
01.2025 beta 20 💔
(Leczenie antybiotykami)
AMH 1.98
Ilość plemników 91 mln
Koncentracja 45.5 mln/ml
Morfologia 4%
cysterka95 wrote:Dobra u mnie jasna sprawa:
Progesteron 0.34 ng/ml
Estradiol 42.5
Czyli definitywnie bezowulacyjny, magia się tu nie zadziejetemperatura nie kłamała. Mehh nie jestem zaskoczona ale wiadomo że bym wolała inny wynik.
Reszta:
TSH 1.9
Żelazo 26.9
Ferrytyna 24.5 😬
Wit D 36.6
Kwas foliowy 11
B12 366
Ostatnimi czasy jakoś trochę odpuściłam suplementację no i niestety to widać. Muszę się zabrać z powrotem zwłaszcza za tą ferrytynę i wit D. Przynajmniej jest jakiś plan
😞 ściskam! Widzę w stopce, ile już ogarniasz rzeczy i mam nadzieję, że los będzie dla ciebie łaskawszy w następnym cyklu. Trzymam kciuki ❤️
Ja dopiero rozkręcam się z suplementacją, to nie wiem jakie wyniki miałabym bez niej 🫠
cysterka95, S_va_88 lubią tę wiadomość
📝Agata
👩🏼💼31 🤵🏽 28
•Depresja reaktywna+ADHD
💊Asertin💊Pueria Uno
💊Inozytol💊Omega3+ADEK
•GLUK. 93 •FERR 23
•20.06.25 - 🩸
•15.07.25 11dpo - ◻️…🔜🩸
🙏 -
MMM123 wrote:Mi się wydaje na podstawie obserwacji, że akurat u nas jednak co dwa dni nie zdało egzaminu. Znaczy byłoby ok gdyby ustrzelić dzień przed owulacja, a właśnie co dwa dni przeważnie ten dzień był pominięty. Plemnik ma największą zdolność zapłodnienia 12-24 godziny po ejakulacji potem ta zdolność spada. Po 48 godzinach już bradzo mocno. Wydaje mi się że o ile dysponujemy nie najmnjejsza liczba plemnikow to nie są one specjalnie szybkie i żywotne
dodatkowo dzień przed owulacja mam bardzo dobry śluz, ale w dzień owulacji już znacznie gorszy i mniej więc on już nie sprzyja transportowi plemników. Tak że myślę że to nie przypadek że akurat w takich cyklach się nam udało
ale co para to inne warunki. W idealnych co dwa dni w zupełności wystarczy, ale przy jakichś odchyleniach warto pokombinować
Bardzo podoba mi się twój komentarz , myślę że to prawda.
Ja też mam śluz płodny przed owulacją a potem jest gorszy w owulację i też myślę że plemniki najlepiej zapładniają przez jeden dzień, a nie trzy jak to wszystko mówią - to chyba z warunki są doskonale
✨ 32 lat 🎀 | On 34 i wyniki nasienia super 🦸♂️ ✨
🌿 Hashimoto & niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!
💛 10 miesięcy starań – misja: 🍼👶
💊:
• 🦋 T4 – 50 mcg.
• 📉 Dostinex – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
• ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
• Acard 100 mg profilaktycznie w II fazie
🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖
✅ Co już mam sprawdzone?
🔄 Owulacja potwierdzona:
– Endometrium 9–10 mm w czasie owulacji , śluz płodny 🧻
– Pęcherzyki dojrzewają i pękają 🥚💥
🌬️ Jajowody drożne – przepływ potwierdzony! ✅
🔬 MUCHA i cytologia – w normie 🧫💖
🟡 Faza lutealna: 12 dni
– Progesteron: 9 ng/ml w II fazie cyklu 💊🌕
📅 3. dzień cyklu (badania hormonalne):
– Estradiol: 40 pg/ml 💧