Zróbmy lipcowego bobasa 👶🏼żebym nie musiała już oglądać kuta*a 🥒 😂
-
WIADOMOŚĆ
-
Przyszła @Powodzenia wszystkim ❤️
Trzymam za was kciuki !
Akcja: Bobas 🍼👶
Nigdy nie zobaczyliśmy, ale walczymy o pierwsze ⏸️
Starania od: 12.2024r. bez wspomagania
3.06 Nowy cykl 🥒
28.06 Wyczekane owu 🦠
9.07 Pierwsze testowanie 10 dpo 🍀
💊 Suplementy:
Kwas foliowy (800 μg) + kompleks wit. B, Żelazo, Cynk + Selen, A + E, D3 (2000 UI), Mio-inozytol (2000 μg), Niepokalanek Mnisi -
cysterka95 wrote:Dobra u mnie jasna sprawa:
Progesteron 0.34 ng/ml
Estradiol 42.5
Czyli definitywnie bezowulacyjny, magia się tu nie zadziejetemperatura nie kłamała. Mehh nie jestem zaskoczona ale wiadomo że bym wolała inny wynik.
Reszta:
TSH 1.9
Żelazo 26.9
Ferrytyna 24.5 😬
Wit D 36.6
Kwas foliowy 11
B12 366
Ostatnimi czasy jakoś trochę odpuściłam suplementację no i niestety to widać. Muszę się zabrać z powrotem zwłaszcza za tą ferrytynę i wit D. Przynajmniej jest jakiś planstarania na luza od 2/24; 📣 1szy cykl Clostilbegyt i monitoring cyklu
⏸️ 10.07.2025 🤩
beta hcg: 60,60 (11.07.2025) ---> 258 (14.07)
tsh: 3,08 ---> 1,8
prog: 13,06 ---> 13,9 (wjeżdża Cyclogest)
👩34 / ; nieregularne cykle, bezowulacyjne; hipoglikemia reaktywna; łagodne objawy pcos?; migreny, trądzik, refluks? / sanprobi barrier, pueria uno, inozytol, selen, tran, potas, magnez, wątroba wołowa sproszkowana, pyłek pszczeli, chlorofil, laktoferyna, acerola /
żelazo 94,4 (50 - 170 ug/dL) ✔️
ferrytyna 18,8 (4,6 - 204) ng/mL 🔻🔻
HOMA-IR 1,03 ✔️ tarczyca ✔️ cynk🔺selen 🔻homocysteina ✔️ D3 🔻B 12 ✔️ kwas foliowy✔️
🥸 41 / seminogram ✔️ ten fertil on, wit D, probiotyki
🐕4 / niedobór masła -
flotek wrote:Przyszła @
flotek lubi tę wiadomość
starania na luza od 2/24; 📣 1szy cykl Clostilbegyt i monitoring cyklu
⏸️ 10.07.2025 🤩
beta hcg: 60,60 (11.07.2025) ---> 258 (14.07)
tsh: 3,08 ---> 1,8
prog: 13,06 ---> 13,9 (wjeżdża Cyclogest)
👩34 / ; nieregularne cykle, bezowulacyjne; hipoglikemia reaktywna; łagodne objawy pcos?; migreny, trądzik, refluks? / sanprobi barrier, pueria uno, inozytol, selen, tran, potas, magnez, wątroba wołowa sproszkowana, pyłek pszczeli, chlorofil, laktoferyna, acerola /
żelazo 94,4 (50 - 170 ug/dL) ✔️
ferrytyna 18,8 (4,6 - 204) ng/mL 🔻🔻
HOMA-IR 1,03 ✔️ tarczyca ✔️ cynk🔺selen 🔻homocysteina ✔️ D3 🔻B 12 ✔️ kwas foliowy✔️
🥸 41 / seminogram ✔️ ten fertil on, wit D, probiotyki
🐕4 / niedobór masła -
Progesteron 0.34 ng/ml
Estradiol 42.5
Czyli definitywnie bezowulacyjny, magia się tu nie zadziejetemperatura nie kłamała. Mehh nie jestem zaskoczona ale wiadomo że bym wolała inny wynik.
Reszta:
TSH 1.9
Żelazo 26.9
Ferrytyna 24.5 😬
Wit D 36.6
Kwas foliowy 11
B12 366
Ostatnimi czasy jakoś trochę odpuściłam suplementację no i niestety to widać. Muszę się zabrać z powrotem zwłaszcza za tą ferrytynę i wit D. Przynajmniej jest jakiś plan
I przykro mi za wyniki, jak wychodzi, że cykl bezowulacyjny. Jest tak samo rozczarowujący jak biel na teście, czy 🐵Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca, 17:12
cysterka95 lubi tę wiadomość
Cykle: 25-28 dni
1cs
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 👼🖤
Suplementacja:
🔹Pregna Start,
🔹FoliActiv 400 Metylowany Kwas Foliowy,
🔹Acard 75.
...masz moje słowo, wypełnię Twoje ramiona... -
🫂 ściskam
Oby nowy cykl był pozytywną niespodziankąflotek lubi tę wiadomość
📝Agata
👩🏼💼31 🤵🏽 28
🗓️Luźne starania od: Czerwiec 2025
•Wstępna cytologia oraz USG ✅
•USG i 💉Tarczycy: niewielkie zmiany zapalne - do obserwacji
•Depresja reaktywna+ADHD
•Refluks,Nadciśnienie,Glukoza skok.
💊Asertin💊Pueria Uno
💊Inozytol💊Omega3+ADEK
11.07.25 -Gin:✅ Potwierdzone Owu
12.07.25: •TSH 1,83 •PROG 11,36
•GLUK. 93 •FERR 23
•20.06.25 - 🩸
•15.07.25 11dpo - ◻️…🔜🩸
🔜21.07.25: 🌡️🩹💉 ESTRAD,PROG,AMH,LH,FSH,SHBG
🙏 -
MoniaB wrote:Ja dziś mam trochę gorszy dzień. Siódmy dzień brania progesteronu. Nie wiem czy też tak macie, ale ja czuję jak podczas jego brania objawy się nasilają. Czat gpt mówi, że od 5 do 10 dnia brania progesteronu objawy są najmocniejsze, a potem jak spadają to często biało, a jak rosną to może ciąża.
Mam kryzys jakoś. Czuję mdłości, zawroty, ból piersi, jajników, senność. Męczę się trochę, a to jak zawsze zapewne progesteron. Ja jakoś mocno reaguję na hormony. Dopiero 22 dc. Staram się zapomnieć, że czekam na testowanie, ale łatwej byłoby zapomnieć nie łykając proga i czując się normalnie 😁MoniaB lubi tę wiadomość
1cs
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 👼🖤
Suplementacja:
🔹Pregna Start,
🔹Acard 75.
🫂🫂 oby ostatnia przed prawie roczną przerwąater, Marzycielka94, flotek lubią tę wiadomość
👫 30 & 30
starania naturalne od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność (ogarnięta)
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta low carb + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 60-70 dni, częsty brak owulacji
▪️prawy jajowód niedrożny
🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero; zespół antyfosfolipidowy - Acard
🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
▪️Żylaki powrózka III st.
📆 koniec kwietnia operacja - regeneracja w toku; seminogram kontrolny - koniec lipca
Dzięki dziewczyny!! 💛
PA, też tak mam. Jakbym wiedziała, że to ciąża to by było inaczej z objawami. Miło nawet gdy ciężkoA jak mam 9ty raz to samo, ale bez ciąży.
Przykro mi za Twoją prolaktynę. Ale łatwo ją zbić i to może wszystko odmienić!! A zachowałaś wytyczne jak postępować przed badaniem? Może sztucznie zawyżona? Ja też ją zbadam w następnym cyklu.
Mardotka, MMM123 - macie racjęWszystko zależy. I warto dużo seksu około owulacji.. Czasem to miłe, czasem bardzo trudne.
Z tym mniejszym śluzem tuż przed owu to czytałam, że to takie modelowe i naturalne. By stosunki były przed i już plemniki czekały. Niby mówi się, że owulacja trwa 12-24 godz., ale komórka najbardziej żywotna i zdolna do zapłodnienia jest przez 6h, max 12h. Tak ostatnio czytałam.
Cysterka95, dokładnie! Dla mnie też to najgorszy czas w miesiącu. Objawy dokuczają, brajan się zaczyna, trzeba czekać, nastrój siada. Dziękuję za wsparcie! 💛 To bardzo wspierające co piszesz. Szkoda, że u Ciebie bezowulacyjny.. Ja też jak tylko mniej supli to wyniki siadają.
Claudii, mamy podobnie! Zostaje nam czekanie
Oo, i Kirby z nami! A ile proga bierzesz? Ja mam teraz 100 x 2. Mój lekarz dziwnie co miesiąc przypisuje mi inną firmę i dawkę.. Zauważyłam też że natężenie objawów po owulacji zależy od tego czy i czym cykl stymulowany przed owulacją. Jak mam stymulowany Aromkiem to mam silniejsze objawy. I silniejsze przy dawce powyżej 200 progesteronu na dobę. Przy 400/dobę dopochwowo miałam mega duże objawy.
Nie wiem kiedy testować. Owulację miałam jakoś 3-4.07 to mogłabym już w poniedziałek cieni może szukać, ale nie wiem czy jestem na to gotowa 🫣
Ounai, tak! I to właśnie ciężkie. Co miesiąc duży progesteron i objawy ciążowe, ale ciąży brak.
Flotek, ściskam! 💛
S_va_88, dziękuję!! 🥰
Myślałam dziś o tym, że aż abstrakcyjne mi się wydaje, że dzieci są od seksu 😆 Że ktoś może go raz uprawiać i mieć ciążę. Ja już prawie 3 lata bez jakichkolwiek zabezpieczeń.. to lekko licząc kilkaset stosunków. I zawsze totalnie biało. W moim mózgu powoli się buduje przekonanie, że seks nie ma wpływu na wynik testu ciążowego. Nie do wiary, że normalnie to całkiem inaczej wygląda.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca, 17:18
cysterka95, Lianaa, S_va_88, Remedios lubią tę wiadomość
38💃💛🏃40
16 cs
🍒 od 11.2022 - bez żadnej antykoncepcji
🍒 od 04.2024 - starania staranne
🍒 od 07.2024 - pod opieką gin od płodności
🍒 9 x cykle stymulowane + monitoring
🍒 2 x IUI
🍒PLANY: w sierpniu 3cia IUI i wizyta IVF
AMH dobre 🥚 Ładne owulacje 🍳 Celiaklia 🌾 Drożność super 🎢 Wymazy czyste 💯 TSH dobre - 1,8 🔅 Nasienie lekko obniżone 💦 Inne wyniki moje i męża ok 😇 -
Dżozu wrote:A żelazo chyba też niezbyt szałowe? Chyba że to inne jednostki
umol/l, norma niby do 30.4 więc wychodzi że w górnych widełkach 🤔 ale poziom wolnego żelaza chyba może się dość dynamicznie zmieniać👫 30 & 30
starania naturalne od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność (ogarnięta)
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta low carb + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 60-70 dni, częsty brak owulacji
▪️prawy jajowód niedrożny
🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero; zespół antyfosfolipidowy - Acard
🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
▪️Żylaki powrózka III st.
📆 koniec kwietnia operacja - regeneracja w toku; seminogram kontrolny - koniec lipca
U mnie dzisiaj dopiero 9dc. Zaczęłam robić testy owu i premom pokazało 0,37🤔 w poprzednim cyklu było tak:
9dc 0,14
10dc 0,14
11dc 0,38 i 0,39
12dc był pik 1,94
Czyli teoretycznie wartości blisko 0,4 miałam dzień przed pikiem. Wydaje mi się to szybko bo owulacja wypadałaby w 11dc🤷🏼♀️
Będę kontynuować testy LH bo może po prostu zaczyna się zbierać i finalnie owulacja będzie w granicach 13/14dc ale no ciekawe to😅
Po tym teście wydaje mi się, że jajnik mnie kłuje🙈 dopadł mnie chyba przedowulacyjny Brajan🤣MoniaB, S_va_88 lubią tę wiadomość
👩26l 🧑29l 🐈🐈
Starania od 05.2025
3,5 roku na AH -
Lucy321 wrote:U mnie dzisiaj dopiero 9dc. Zaczęłam robić testy owu i premom pokazało 0,37🤔 w poprzednim cyklu było tak:
9dc 0,14
10dc 0,14
11dc 0,38 i 0,39
12dc był pik 1,94
Czyli teoretycznie wartości blisko 0,4 miałam dzień przed pikiem. Wydaje mi się to szybko bo owulacja wypadałaby w 11dc🤷🏼♀️
Będę kontynuować testy LH bo może po prostu zaczyna się zbierać i finalnie owulacja będzie w granicach 13/14dc ale no ciekawe to😅
Po tym teście wydaje mi się, że jajnik mnie kłuje🙈 dopadł mnie chyba przedowulacyjny Brajan🤣
Ja miałam niedawno taki cykl, gdzie owulacja była tak szybko. I cały cykl przez to krótszy.Lucy321 lubi tę wiadomość
38💃💛🏃40
16 cs
🍒 2 x IUI
AMH dobre 🥚 Ładne owulacje 🍳 Celiaklia 🌾 Drożność super 🎢 Wymazy czyste 💯 TSH dobre - 1,8 🔅 Nasienie lekko obniżone 💦 Inne wyniki moje i męża ok 😇 -
Lianaa, MoniaB
Mam zdiagnozowana hiperprolaktynemie odmianę makro, której się nie leczy. Od jakiegoś czasu nie mam objawów, więc myślałam, że spadła.
W środę mam endo, a w piątek monitoring to zapytam czy coś z tym robimy.MoniaB lubi tę wiadomość
👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
🧔♂️✅️
01/24 rozpoczęcie starań
05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
07/25 lametta + estrofem + cyklogest -
MoniaB wrote:Myślałam dziś o tym, że aż abstrakcyjne mi się wydaje, że dzieci są od seksu 😆 Że ktoś może go raz uprawiać i mieć ciążę. Ja już prawie 3 lata bez jakichkolwiek zabezpieczeń.. to lekko licząc kilkaset stosunków. I zawsze totalnie biało. W moim mózgu powoli się buduje przekonanie, że seks nie ma wpływu na wynik testu ciążowego. Nie do wiary, że normalnie to całkiem inaczej wygląda.
Jakie to prawdziwe.
Ja też mam dziś rozkminy na temat przypadkowych ciąż. Kuźwa to jakiś stwór, i skąd się ich tyle bierze....hahahMoniaB, Agat99, cysterka95, Gnom lubią tę wiadomość
1cs
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 👼🖤
Suplementacja:
🔹Pregna Start,
🔹Acard 75.
Lucy321 wrote:U mnie dzisiaj dopiero 9dc. Zaczęłam robić testy owu i premom pokazało 0,37🤔 w poprzednim cyklu było tak:
9dc 0,14
10dc 0,14
11dc 0,38 i 0,39
12dc był pik 1,94
Po tym teście wydaje mi się, że jajnik mnie kłuje🙈 dopadł mnie chyba przedowulacyjny Brajan🤣
Nowy odłam, tego ciążowego Brayanka.😂MoniaB, Lucy321 lubią tę wiadomość
1cs
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 👼🖤
Suplementacja:
🔹Pregna Start,
🔹Acard 75.
S_va_88 wrote:Jakie to prawdziwe.
Ja też mam dziś rozkminy na temat przypadkowych ciąż. Kuźwa to jakiś stwór, i skąd się ich tyle bierze....hahah
Moja siostra, od swojego ślubu przestała się zabezpieczać. W ciążę zaszła w podróży poślubnej w następnym tygodniu. I to od razu bliźniaki!
A znajoma na co dzień stosuje antykoncepcję hormonalną. Odstawiała i w pierwszym cyklu zaszła w ciążę i ma syna. Po dwóch latach znowu odstawiła i znowu ma syna z pierwszego cyklu. Mówi, że 2 cykle w życiu się nie zabezpieczała i ma 2 dzieci z tego.
Inna znajoma to aż w żartach zła na swojego męża była i żartowała, że co jej wsadzi to ona w ciąży. Ona była bardzo ambitna i miała plany na karierę, a trójkę dzieci w 6 lat urodziła. A teraz już ma trochę odchowane i super się rozwija zawodowo też.
Fajne są takie historieInne niż nasze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca, 17:43
Dżozu, Lianaa, bambusek-94, Remedios, Marzycielka94, S_va_88 lubią tę wiadomość
38💃💛🏃40
16 cs
🍒 2 x IUI
Progesteron 0.34 ng/ml
Estradiol 42.5
Reszta:
TSH 1.9
Żelazo 26.9
Ferrytyna 24.5 😬
Wit D 36.6
Kwas foliowy 11
B12 366
Ostatnimi czasy jakoś trochę odpuściłam suplementację no i niestety to widać. Muszę się zabrać z powrotem zwłaszcza za tą ferrytynę i wit D. Przynajmniej jest jakiś plan
Chociaż powiem ci, że moja witamina D jest teraz na poziomie 40 a startowałam z poziomu 12 😂 i udało mi się to osiągnąć dopiero po roku.S_va_88 lubi tę wiadomość
14 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
08.24 cb 💔
10.24 cb 💔
Ona 👩🏼 (31lat):
cykle regularne: 30-34dni 🗓️
2023 2x histeroskopia- wycięcie polipa
HSG (czerwiec) dwa jajowody drożne ✅
Hormony, biochemia (lipiec) ✅
🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
On 👨🏽(31lat):
badanie nasienia 🪱(czerwiec): Ilość: 60,6 mln ✅ żywe: 69% ✅ koncentracja: 10,1 mln/ml🔻A+B: 43,5% ✅; morfo 1,8%🔻pH: 8,3🔻
🔜 1.08 urolog/androlog -
cysterka95 wrote:umol/l, norma niby do 30.4 więc wychodzi że w górnych widełkach 🤔 ale poziom wolnego żelaza chyba może się dość dynamicznie zmieniać
cysterka95 lubi tę wiadomość
14 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
08.24 cb 💔
10.24 cb 💔
Ona 👩🏼 (31lat):
cykle regularne: 30-34dni 🗓️
2023 2x histeroskopia- wycięcie polipa
HSG (czerwiec) dwa jajowody drożne ✅
Hormony, biochemia (lipiec) ✅
🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
On 👨🏽(31lat):
badanie nasienia 🪱(czerwiec): Ilość: 60,6 mln ✅ żywe: 69% ✅ koncentracja: 10,1 mln/ml🔻A+B: 43,5% ✅; morfo 1,8%🔻pH: 8,3🔻
🔜 1.08 urolog/androlog -
Dżozu wrote:Dziewczyny, zdobyłam recepte na Cyclogest, mogę liczyc na jakieś Wasze rady co do stosowania? Czy jak zaczne dziś to wyjdzie to w wyniku poniedziałkowym? Czy się wstrzymac do poniedzialku, kiedy będę robić drugą betę?
Czy to są pytania które powinnam już zadać na fioletowej stronie? Z góry przepraszam, ale nie czuję, zeby to był jeszcze ten moment 😅🙄
Niestety nie znam odpowiedzi na Twoje pytanie. Ale też czuję się jak w szarej strefieTutaj człowiek nie chce kłuć w oczy, tam nie chce narażać się na śmieszność. Jeszcze w 18tc mówiłam lekarzowi że czuje się psychicznie jak we wczesnej ciąży. A on do mnie - no bo to jest wczesna ciąża. A potem nagle bach trzeci trymestr i koniec. A człowiek się wstydził lub obawiał cieszyć większość czasu
Dżozu, Marzycielka94, S_va_88 lubią tę wiadomość