X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zróbmy lipcowego bobasa 👶🏼żebym nie musiała już oglądać kuta*a 🥒 😂
Odpowiedz

Zróbmy lipcowego bobasa 👶🏼żebym nie musiała już oglądać kuta*a 🥒 😂

Oceń ten wątek:
  • Dorkaa87 Nowa

Wysłany: 14 lipca, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam od 22 miesięcy bezskutecznie staram się z mężem o 🌈 cud…w każdym cyklu przeżywam rozczarowanie ale wciąż liczę że w końcu się uda. Jestem mama 7 letniego synka oraz córeczki która urodziłam martwa w 40tc
    Wcześniej nie miałam problemu z zajściem w ciaze. Natomiast w 3 nie mogę zajść …. Tym bardziej ze czas nagli bovlata lecą … 38 na karku
    Podstawowe gadania są Ok wg GINA (byłam u 2 różnych) problem leży w psychice

Trzymam za nas wszystkie ✊🏻

MoniaB, S_va_88, Mimi7 lubią tę wiadomość

• Lianaa Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssilvia wrote:
    Zamierzasz testować? Jak długie masz cykle ?

Moje cykle trwają średnio 29 dni, trochę się waham, czy testować czy nie czekać na dzień okresu 🫠

lilka2025 lubi tę wiadomość

📝Agata
    👩🏼‍💼31 🤵🏽 28
    🗓️Luźne starania od: Czerwiec 2025
    •Wstępna cytologia oraz USG ✅
    •USG i 💉Tarczycy: niewielkie zmiany zapalne - do obserwacji
    •Depresja reaktywna+ADHD
    •Refluks,Nadciśnienie,Glukoza skok.
    💊Asertin💊Pueria Uno
    💊Inozytol💊Omega3+ADEK

11.07.25 -Gin:✅ Potwierdzone Owu
    12.07.25: •TSH 1,83 •PROG 11,36
    •GLUK. 93 •FERR 23

•20.06.25 - 🩸
    •15.07.25 11dpo - ◻️…🔜🩸

🔜21.07.25: 🌡️🩹💉 ESTRAD,PROG,AMH,LH,FSH,SHBG

🙏
  • Lianaa Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudii wrote:
    Prawda jest taka, że to co czujemy stricte po owulacji to progesteron, który sobie działa. A to, że właśnie się staramy skutkuje tym, że mamy milion innych objaw, bo pracuje nam dodatkowo głowa. Możemy coś tam czuć przy zagnieżdżeniu, ale nie musimy. Potem dopiero beta jak rośnie daje jakiekolwiek objawy więc szczerze to wydaje mi się, że nie ma reguły czy jakiś objaw zwiastuje ciążę czy ją wyklucza ☺️

Dokładnie tak 🥹 ale wsłuchujemy się w swój organizm i myślę, że część z potencjalnych objawów tak naprawdę byśmy np. pominęły lub ich nie zauważyły, gdybyśmy się nie starały. To normalne, a też obserwacja cyklu wymaga od nas pewnego zaangażowania, sprawdzania temp i śluzu 🥹

Na chwilę obecną nie jestem w stanie nic u siebie wyczuć, mogę jutro wstać z 🧟‍♂️ a może być inaczej…

S_va_88 lubi tę wiadomość

📝Agata
    👩🏼‍💼31 🤵🏽 28
    •Depresja reaktywna+ADHD
    💊Asertin💊Pueria Uno
    💊Inozytol💊Omega3+ADEK

•GLUK. 93 •FERR 23

•20.06.25 - 🩸
    •15.07.25 11dpo - ◻️…🔜🩸

🙏
  • Lianaa Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorkaa87 wrote:
    Witam od 22 miesięcy bezskutecznie staram się z mężem o 🌈 cud…w każdym cyklu przeżywam rozczarowanie ale wciąż liczę że w końcu się uda. Jestem mama 7 letniego synka oraz córeczki która urodziłam martwa w 40tc
    Wcześniej nie miałam problemu z zajściem w ciaze. Natomiast w 3 nie mogę zajść …. Tym bardziej ze czas nagli bovlata lecą … 38 na karku

Cześć ❤️
    Na wstępie bardzo mi przykro, z powodu twojej straty i nie umiem sobie wyobrazić jaki ból musiałaś przeżyć i jak ciężko było ci wrócić do rzeczywistości 😞 los bywa paskudny…
    Jaki masz plan na dalsze miesiące? Masz w planach poszerzać diagnostykę?

MoniaB, S_va_88 lubią tę wiadomość

📝Agata
    👩🏼‍💼31 🤵🏽 28
    •Depresja reaktywna+ADHD
    💊Asertin💊Pueria Uno
    💊Inozytol💊Omega3+ADEK

•GLUK. 93 •FERR 23

•20.06.25 - 🩸
    •15.07.25 11dpo - ◻️…🔜🩸

🙏
  • Monini15 Ekspertka

Wysłany: 14 lipca, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssilvia wrote:
    Suplementowac estradiol o progesteron?

Biorę od owulacji utrogestan 3x300

Starania o rodzeństwo 🤰🏻
    👦🏼05.2022 1CS (cięcie cesarskie)
    Ona 👩🏻 IO, PCOS (AMH 5.38),niedoczynność tarczycy, Trombofilia❌ reszta z krwi ✅ MUCH✅ wymazy z szyjki✅ HSG-drożne ✅ KIR ✅ laparohistero ✅
    On 🙋🏻‍♂️02.2025 nasienie: morfologia,HBA, fragmentacja, posiewy ✅
    ——————————————————-
    🩷10cs (1 cykl na CLO, zivafert, utrogestan 3x300)
    🩸09.06
    🥚27.06 potrójna owulacja
    🤞10.07 ⏸️
    I beta 187,14. II beta 400,92. III beta 812,61
    ————————————————-
    💊4 cykle stymulowane (3x owulacja 1x brak)
    👩‍⚕️od 03.25 Angelius Katowice dr GM
    🔬06.25 Wpisani do kolejki in vitro
    ———————————————————
    💊Avamina 1000SR, Acard 75, Euthyrox 50 i worek supli
  • Ssilvia Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lianaa wrote:
    Moje cykle trwają średnio 29 dni, trochę się waham, czy testować czy nie czekać na dzień okresu 🫠

Ja sobie postanowiłam że czekam ☺️

Lianaa lubi tę wiadomość

✨ 32 lat 🎀 | On 34 i wyniki nasienia super 🦸‍♂️ ✨

🌿 Hashimoto & niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!

💛 10 miesięcy starań – misja: 🍼👶

💊:
    • 🦋 T4 – 50 mcg.
    • 📉 Dostinex – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
    • ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
    • Acard 100 mg profilaktycznie w II fazie

🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖

✅ Co już mam sprawdzone?

🔄 Owulacja potwierdzona:
    – Endometrium 9–10 mm w czasie owulacji , śluz płodny 🧻
    – Pęcherzyki dojrzewają i pękają 🥚💥

🌬️ Jajowody drożne – przepływ potwierdzony! ✅

🔬 MUCHA i cytologia – w normie 🧫💖

🟡 Faza lutealna: 12 dni
    – Progesteron: 9 ng/ml w II fazie cyklu 💊🌕

📅 3. dzień cyklu (badania hormonalne):
    – Estradiol: 40 pg/ml 💧
    – FSH: 6 mIU/ml 🌱
    – LH: 6 mIU/ml 🔁
  • bambusek-94 Znajoma

Wysłany: 14 lipca, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sagi - dzięki za wiadomość 🙂 300zł to faktycznie dobra cena, z tego co na szybko sprawdzałam we Wrocławiu to wychodziło od 350zł w górę ale chyba poszerzę research 🙂

Starania od 06/2025
    Aktualnie 2cs
    Długie cykle
    IO i hiperandrogenizm
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorkaa87 wrote:

Czas nie działa na Twoją korzyść, czy w ogóle zaczęliście jakąkolwiek diagnostykę? Jakie badania macie porobione? Po 35 roku życia należy szukać przyczyn tego, czemu się nie udaje, już po pół roku, a co dopiero po 22 cyklach. Ginekolog jest od macicy, waginy, a nie od psychiki.

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    07.24 puste jaja płodowe 💔💔
    9 stymulacji letrozolem ❌

29♀️34♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾MSOME: 0% + 1%
    ✔ hormony i witaminy, antyTPO i antyTG, wymazy i biocenoza, MUCHa, cytologia, białko s i c, v-leiden, homocysteina, ferrytyna, ANA1, krzywe, gastroskopia(helico + celiakia), kariotypy, USG jąder, nasienie: koncentracja 22mln/ml, RP 60%, morfologia 7%, DFI 11%, HBA 70,5%, MAR

03.25 IMSI 💉13MII -> 1❄️ 5BB 7d
    04.25 FET beta 10dpt <0,1

05.25 IMSI + FertileChip💉14MII -> 1❄️ 3AB 5d
  • Locus Koleżanka

Wysłany: 14 lipca, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bambusek-94 wrote:
    Hej dziewczyny, proszę o poradę i podzielenie się swoim doświadczeniem i opiniami w trochę innym temacie staraczkowania. A mianowicie chodzi mi o kwestie prowadzenia ciąży - wiem że część z Was stara się o pierwsze dziecko ale mamy tu też staraczki o kolejnego bobasa plus myślę że każda gdzieś tam analizuje jak by to miało wyglądać gdy się już zobaczy te dwie kreski :)
    Chodzi mi o to że przez ostatni rok korzystałam z enel-medu, ale od przyszłego miesiąca mocno podnoszą nam stawki. Zastanawiam się czy zrezygnować czy kontynuować pakiet (przez 12 miesięcy nie będzie można zrezygnować ani dołączyć jeżeli teraz nie zgodzę się na nowe warunki) bo w przypadku zajścia w ciążę myślałam żeby skorzystać z prowadzenia ciąży w pakiecie. Prowadzenie ciąży prywatnie wydaje mi się na ten moment bardzo drogie, patrząc na ceny, ilość wizyt i USG plus dodatkowych badań. Pakiet z enel-medu na pewno wyjdzie taniej, ale obawiam się o jakość usług. Szukałam info na wątkach ciążowych i jeżeli chodzi o pakiety takie jak enel-med czy luxmed to nie ma wiele informacji. Dziewczyny skarżą się głównie na małą dostępność wizyt i to że na USG trzeba iść na osobną wizytę ale moje osobiste doświadczenia są w tym zakresie raczej pozytywne. A co do NFZ to przez kilka dobrych lat chodziłam do różnych lekarzy we Wrocławiu i wspomnienia mam bardzo słabe, więc raczej NFZ odpada... Tym bardziej że nie mam tam sprawdzonego lekarza. Więc aktualnie mam spory dylemat czy zaryzykować z tym pakietem czy w razie czego chodzić na własną rękę prywatnie.
    Czy macie jakieś doświadczenie (własne lub "zasłyszane") lub dobre rady żeby coś podpowiedzieć? 🙂A może któraś z Was orientuje się w kosztach prowadzenia ciąży prywatnie?
    Wiem że jeszcze nawet nie jestem w ciąży, ale afirmując dobre scenariusze przyjmuję że wydarzy się to w najbliższych miesiącach 😁 i nie chcę podjąć złej decyzji, która jest wiążąca na dłuższy okres czasu.
    Jeżeli któraś z Was uważa że nie tu powinnam pytać to przepraszam i proszę o zignorowanie wiadomości 🙂
    Pierwszą ciążę prowadziłam w medicover bo mój mąż miał pakiet z pracy. Wybrałam losowego lekarza, do którego akurat był termin i trafiłam cudownie. Miałam wizytę co 4 tyg a od połowy ciąży co 2, badania krwi i moczu na każdą wizytę. Wtedy jeszcze nie były refundowane prenatalne i to też było w ramach pakietu. Wydaje mi się że same te badania krwi to ogromna kwota.
    Teraz mój mąż nie pracuje w tamtym miejscu, ja mam pakiet luxmed z mojej pracy. Testowałam już wszystkich ginekologów i żaden mi nie poszedł. Jeden był ok ale powiedział w prost że nie prowadzi ciąż mimo że nie ma tego zablokowanego na portalu pacjenta.
    Mam zamiar odbywać prywatne wizyty u mojego gina z medicover (już tam nie pracuje), jak mi się uda to postaram się o zwrot kosztów, a jak nie to trudno. W luxmedzie będę robić badania krwi i szczepienia. Myślę że nadal wyjdę mega na plus za same wizyty w labie.

bambusek-94, Lianaa, S_va_88 lubią tę wiadomość

👫🏻 93&94 👩‍❤️‍💋‍👨 2013
    🐈‍⬛🐈‍⬛🐈‍⬛🦮

🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰niepowściągliwe wymioty ciężarnych (hyperemesis gravidarum) 🤢🤮
    💔01.2025 biochem
    💔02.2025 biochem
    03-06.2015 przerwa na uzupełnienie niedoborów i odstawienie encortonu

Reumatyzm, PCOS, POTS, niedobór kwasu foliowego, B6, B12, żelaza, cynku, miedzi, selenu
  • MMM123 Ekspertka

Wysłany: 14 lipca, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssilvia wrote:
    A pamiętam jak miesiąc czy dwa temu mówiłaś że nie jest ci dane mieć dziecko? Jak to się wszystko może zmienić i to na dobre 🙂 nie warto się zniechęcać ani załamywać 🥰

Ciekawe leczenie stanu zapalnego endomendrium myślisz że mogło być kluczowe ?

Myślę że tylko starający się o ciążę zrozumieją jaka to jest hustawka nastroju. Jednego dnia przekonanie, ze wszystko będzie super, na pewno się uda i ulozy. Nastepnego pewnosc, ze nie ma żadnych szans.

Co do zapalenia nie wiem czy to był jedyny powód, ale na pewno skutecznie wszystko utrudniało. Wątpie, że to przypadek, że po leczeniu dwa cykle I oba zakończone pozytywnym testem.
    Jakość nasienia też nie ułatwiała sprawy, ale póki co nie wiem czy w tej kwestii się coś poprawiło (dowiem się bo mąż ma zaplanowane badanie nasienia na piątek)

Kirby, Lianaa, S_va_88, Mimi7 lubią tę wiadomość

Starania 02.2024
    Na poważnie od 11.2024
    01.2025 beta 20 💔
    03.2025 HyFoSy-prawy jajowod drożny, lewy udrozniono
    04.2025 wyniki biopsji-duże przewlekle zapalenie endometrium
    (Leczenie antybiotykami)
    AMH 1.98

Ilość plemników 91 mln
    Koncentracja 45.5 mln/ml
    Ruch PR 0.2%, ruch PS 14.29% NP 20.61%
    Morfologia 4%
    Suplementacja TenFertil ON
  • kikix0o Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bambusek-94 wrote:
    Bardzo smutna wiadomość, tym bardziej że z tego co pamiętam to pisałaś że też długo sie starali... :(

Tak, ponad rok :( Nawet bliżej 2 lat

K. 28 👩🏼‍❤️‍👨🏼 A. 29 + 🐶

🍼 starania od 01.2025

• 06.25 - cb 💔

• 05.25 - 6+4 tc – 💔🪽

· · · · · · · ·

ZDROWIE 🏩

▫️hashimoto & niedoczynność
    ▫️POTS, hipotonia & ortostatyczna ❤️‍🩹
    ▫️zaburzenie lękowe
    ▫️migreny
    ▫️niedobory (ferrytyna, B12, D3, kwas foliowy) – w trakcie suplementacji
    _____

Tiny miracle in progress… 🍼⏳🤍
  • kikix0o Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S_va_88 wrote:
    O kurde.......😥🥺
    Strasznie mi przykro,..........że kolejna Mama przez to przechodzi.
    Jak u niej to wyglądało, musiała mieć zabieg w szpitalu czy oczyściła się sama?
    🫂

Jeszcze nie wiadomo, ma iść na usg :( W toalecie zobaczyła bardzo duży dziwny skrzep, a beta z kilku tysięcy spadła do 100 :(

K. 28 👩🏼‍❤️‍👨🏼 A. 29 + 🐶

🍼 starania od 01.2025

• 06.25 - cb 💔

• 05.25 - 6+4 tc – 💔🪽

· · · · · · · ·

ZDROWIE 🏩

▫️hashimoto & niedoczynność
    ▫️POTS, hipotonia & ortostatyczna ❤️‍🩹
    ▫️zaburzenie lękowe
    ▫️migreny
    ▫️niedobory (ferrytyna, B12, D3, kwas foliowy) – w trakcie suplementacji
    _____

Tiny miracle in progress… 🍼⏳🤍
  • Klaudia k Koleżanka

Wysłany: 14 lipca, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bambusek-94 wrote:
    Hej dziewczyny, proszę o poradę i podzielenie się swoim doświadczeniem i opiniami w trochę innym temacie staraczkowania. A mianowicie chodzi mi o kwestie prowadzenia ciąży - wiem że część z Was stara się o pierwsze dziecko ale mamy tu też staraczki o kolejnego bobasa plus myślę że każda gdzieś tam analizuje jak by to miało wyglądać gdy się już zobaczy te dwie kreski :)
    Chodzi mi o to że przez ostatni rok korzystałam z enel-medu, ale od przyszłego miesiąca mocno podnoszą nam stawki. Zastanawiam się czy zrezygnować czy kontynuować pakiet (przez 12 miesięcy nie będzie można zrezygnować ani dołączyć jeżeli teraz nie zgodzę się na nowe warunki) bo w przypadku zajścia w ciążę myślałam żeby skorzystać z prowadzenia ciąży w pakiecie. Prowadzenie ciąży prywatnie wydaje mi się na ten moment bardzo drogie, patrząc na ceny, ilość wizyt i USG plus dodatkowych badań. Pakiet z enel-medu na pewno wyjdzie taniej, ale obawiam się o jakość usług. Szukałam info na wątkach ciążowych i jeżeli chodzi o pakiety takie jak enel-med czy luxmed to nie ma wiele informacji. Dziewczyny skarżą się głównie na małą dostępność wizyt i to że na USG trzeba iść na osobną wizytę ale moje osobiste doświadczenia są w tym zakresie raczej pozytywne. A co do NFZ to przez kilka dobrych lat chodziłam do różnych lekarzy we Wrocławiu i wspomnienia mam bardzo słabe, więc raczej NFZ odpada... Tym bardziej że nie mam tam sprawdzonego lekarza. Więc aktualnie mam spory dylemat czy zaryzykować z tym pakietem czy w razie czego chodzić na własną rękę prywatnie.
    Czy macie jakieś doświadczenie (własne lub "zasłyszane") lub dobre rady żeby coś podpowiedzieć? 🙂A może któraś z Was orientuje się w kosztach prowadzenia ciąży prywatnie?
    Wiem że jeszcze nawet nie jestem w ciąży, ale afirmując dobre scenariusze przyjmuję że wydarzy się to w najbliższych miesiącach 😁 i nie chcę podjąć złej decyzji, która jest wiążąca na dłuższy okres czasu.
    Jeżeli któraś z Was uważa że nie tu powinnam pytać to przepraszam i proszę o zignorowanie wiadomości 🙂
    Nie wiem jak w Enel-med ale gdzieś na grupie luxmedowej na Facebooku czytałam że kobiety chwaliły prowadzenie ciąży. Że jak umówisz sobie wizytę pierwsząu tego lekarza co chcesz i mamci prowadzić ciążę to potem kolejne wizyty muszą ci znaleźć na czas. Podobno że nawet jak nie ma wizyt w aplikacji to w recepcji mają jakieś dodatkowe wizyty zarezerwowane na takie przypadki. Jedynie co to nie można wybrzydzać w godzinach ale z tego co wiem jak jesteś w ciąży i pracujesz to normalnie na badania w czasie pracy możesz sobie chyba chodzić i nie trzeba tego odrabiać, ale w ciąży nie byłam to nie wiem na pewno. No i wszystkie badania masz w pakiecie więc to duży plus. Jedyny problem jest przynajmniej jak ja widzę że ci najlepsi lekarze to na aplikacji są niedostępni albo tylko jakieś pojedyncze wizyty. Za to jakbyś chciała zapłacić to oczywiście full wizyt kiedy chcesz do tych lepszych lekarzy którzy mają dobre opinie w necie. Trzeba by sobie zarezerwować wizytę wcześniej.
    No i w luxmed są tak obliczeni z czasem, że tam dłużej na wizycie nie posiedzisz (no chyba że jakiś poważny problem). Z jednej strony to dobrze bo jest punktualnie ale z drugiej…. Teraz chodzę na monitoring do jednej kliniki i tam co prawda za każdym razem jest opóźnienie z 40 minut, ale pewnie dlatego że jak jest potrzeba więcej badań czy rozmowy to cię nie zbywają. Na pewno prywatnie ciąży w luxmed bym nie prowadziła, bo to taka masówa jak dla mnie. W mniejszej klinice jednak wydaje mi się że ta opieka jest taka bardziej sfokusowana na pacjencie. Do luxmedu jedynie przekonuje mnie to że po prostu mam pakiet.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca, 22:21

bambusek-94, Lianaa lubią tę wiadomość

K 👩&L👨
    32 &37
    ——————————————————
    3 cykl starań - cykl z monitoringiem
    Bez wiedzy 👨
    ——————————————————
    👨 brak libido❌ ❌ ❌

——————————————————
    Ja:
    B12: maj: 413 | czerwiec: 523 |
    D3: maj: 37,6 | czerwiec: 42,9 |
    Ferrytyna: maj:16,9 | czerwiec: 44,2 |
    Kwas foliowy: maj: 6,53 | czerwiec: 12,2 |
    2dc
    FSH: czerwiec: 5,55 |
    LH: czerwiec: 5,3 |
    TSH: maj: 1,96 | czerwiec: 2,3 |
    FT4: czerwiec: 1,29 (0,92-1,68)
    FT3: czerwiec: 3,28 (2-4,4)
    A-tpo:10 (0-34)
    A-tg: 19,2 (0-115)
    Homocysteina: czerwiec: 8,4|
    Estradiol: czerwiec: 20,7 (30,9-90,4)
    Prolaktyna: czerwiec: 36,1 (4,79-23,3)
    DHEA: czerwiec: 297 (98,8-340)
    Testosteron: czerwiec : 43 (8,4-48,1)
    SHBG: czerwiec: 55,7 (32,4-128)
    Insulina: czerwiec: 9,8 (2,6-24,9)
    Glukoza: czerwiec: 88 (70-99)
    AMH: 46,9[6,56]( brak objawów PCOS, podobno obraz lekko policystycznych jajników)
  • bambusek-94 Znajoma

Wysłany: 14 lipca, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Locus, Klaudia K - dzięki za inny punkt widzenia 🙂 będę w czwartek w enelmedzie to podpytam na recepcji jak to wygląda z tymi terminami "spod lady" 😁

Starania od 06/2025
    Aktualnie 2cs
    Długie cykle
    IO i hiperandrogenizm
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monini15 wrote:
    U mnie był problem z drugą fazą cyklu zawsze ciałko żółte niedomagało dlatego lekarz kontroluje i kazał suplementowac dodatkowo
    Ale ciałko żółte to głównie progesteron, który jak rozumiem "suplementujesz". Owszem też produkuje estrogeny ale jednak największą rolę na w produkcji progesteronu. Rozumiem, jeśli lekarz to zlecił to tak, jeśli masz jakieś wskazania to oczywiście. Ale tu było pytanie od dziewczyny, która nie wie o takich problemach więc bez sensu jej to badać i się stresować 😉 też miałam niedomogę ciałka żółtego ale ani razu nie zbadałam w ciąży estradiolu 🤪

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 34l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
    🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
    🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
    🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
    Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN
    age.png
  • Dorkaa87 Nowa

Wysłany: 14 lipca, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lianaa wrote:
    Cześć ❤️
    Na wstępie bardzo mi przykro, z powodu twojej straty i nie umiem sobie wyobrazić jaki ból musiałaś przeżyć i jak ciężko było ci wrócić do rzeczywistości 😞 los bywa paskudny…
    Jaki masz plan na dalsze miesiące? Masz w planach poszerzać diagnostykę?

Póki co to suplementy i twarz zamierzam wypróbować feminum Pregna
    Co do diagnostyki to po wakacjach powtórzę badania

• Dorkaa87 Nowa

Wysłany: 14 lipca, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Czas nie działa na Twoją korzyść, czy w ogóle zaczęliście jakąkolwiek diagnostykę? Jakie badania macie porobione? Po 35 roku życia należy szukać przyczyn tego, czemu się nie udaje, już po pół roku, a co dopiero po 22 cyklach. Ginekolog jest od macicy, waginy, a nie od psychiki.

Lekarz mówił ze wyniki są Ok
    Mieliśmy badanie podstawowe nasienia
    A U mnie Progesteron, Prolaktyna, Testosteron, Estradiol, Folikulotropina, Luteotropina, SHBG, AMH

• BuBu90 Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM123 wrote:
    Myślę że tylko starający się o ciążę zrozumieją jaka to jest hustawka nastroju. Jednego dnia przekonanie, ze wszystko będzie super, na pewno się uda i ulozy. Nastepnego pewnosc, ze nie ma żadnych szans.

Co do zapalenia nie wiem czy to był jedyny powód, ale na pewno skutecznie wszystko utrudniało. Wątpie, że to przypadek, że po leczeniu dwa cykle I oba zakończone pozytywnym testem.
    Jakość nasienia też nie ułatwiała sprawy, ale póki co nie wiem czy w tej kwestii się coś poprawiło (dowiem się bo mąż ma zaplanowane badanie nasienia na piątek)
    Nie róbcie sobie tego, po pierwsze te wyniki oprócz ruchu były piękne a mógł być tylko jakiś jeden czynnik który akurat w danym pobraniu spowodował brak ruchu plemników, po drugie zaszłaś w ciążę po co dalej katować się tematami staraniowymi, odpuśćcie sobie to badanie będzie lepiej dla Was i waszych głów i cieszcie się ciążą, co zmienią teraz wyniki badań nasienia ?

Deyansu, Marzycielka94, Remedios, izzou97, Świeżynka97, S_va_88 lubią tę wiadomość

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 34l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
    🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
    🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
    🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
    Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN
    age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM123 wrote:
    Chyba bardzo mocno trzymałyście kciuki 🫣 dzięki za wszystkie mile słowa
    I proszę o radę, bo o ile wiem co znaczy za niska beta, to chyba na 12 dni po owulacji ta jest za duża (jestem raczej pewna, że dobrze liczę dni)

Screenshot-20250714-133106-Chrome.jpg
    Ja mialam w 14dpo ok 2500 i mam duzego zdrowego syna z tego :) przy blizniaczkach kolezanka miala o 6000 w terminie miesiaczki

MMM123 lubi tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
  • MMM123 Ekspertka

Wysłany: 14 lipca, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BuBu90 wrote:
    Nie róbcie sobie tego, po pierwsze te wyniki oprócz ruchu były piękne a mógł być tylko jakiś jeden czynnik który akurat w danym pobraniu spowodował brak ruchu plemników, po drugie zaszłaś w ciążę po co dalej katować się tematami staraniowymi, odpuśćcie sobie to badanie będzie lepiej dla Was i waszych głów i cieszcie się ciążą, co zmienią teraz wyniki badań nasienia ?

Badania które mam w stopce są po roku od pierwszych, które były baaaardzo złe, więc to raczej niestety nie był pojedynczy czynnik. Uwierzę w ciążę, jak zobaczę na USG. Już dwa razy się za wcześnie ucieszyłam, nie chce tego powtarzać. Przyczyną ciąż biochemicznych mogą myć również nieprawidłowości w nasieniu. A poza tym badania są już opłacone :) po prostu na poprzednim umówionym terminie nie poszło, więc tak czy siak szkoda byłoby zmarnować pieniądze

Starania 02.2024
    Na poważnie od 11.2024
    01.2025 beta 20 💔
    03.2025 HyFoSy-prawy jajowod drożny, lewy udrozniono
    04.2025 wyniki biopsji-duże przewlekle zapalenie endometrium
    (Leczenie antybiotykami)
    AMH 1.98

Ilość plemników 91 mln
    Koncentracja 45.5 mln/ml
    Ruch PR 0.2%, ruch PS 14.29% NP 20.61%
    Morfologia 4%
    Suplementacja TenFertil ON
‹‹ 133 134 135 136 137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ