Zróbmy lipcowego bobasa 👶🏼żebym nie musiała już oglądać kuta*a 🥒 😂
-
WIADOMOŚĆ
-
MMM123 wrote:
A pamiętam jak miesiąc czy dwa temu mówiłaś że nie jest ci dane mieć dziecko? Jak to się wszystko może zmienić i to na dobre 🙂 nie warto się zniechęcać ani załamywać 🥰
Ciekawe leczenie stanu zapalnego endomendrium myślisz że mogło być kluczowe ?S_va_88, Monnie, Dżozu lubią tę wiadomość
✨ 32 lat 🎀 | On 34 i wyniki nasienia super 🦸♂️ ✨
🌿 Hashimoto & niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!
💛 10 miesięcy starań – misja: 🍼👶
💊:
• 🦋 T4 – 50 mcg.
• 📉 Dostinex – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
• ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
• Acard 100 mg profilaktycznie w II fazie
🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖
✅ Co już mam sprawdzone?
🔄 Owulacja potwierdzona:
– Endometrium 9–10 mm w czasie owulacji , śluz płodny 🧻
– Pęcherzyki dojrzewają i pękają 🥚💥
🌬️ Jajowody drożne – przepływ potwierdzony! ✅
🔬 MUCHA i cytologia – w normie 🧫💖
🟡 Faza lutealna: 12 dni
– Progesteron: 9 ng/ml w II fazie cyklu 💊🌕
📅 3. dzień cyklu (badania hormonalne):
– Estradiol: 40 pg/ml 💧
– FSH: 6 mIU/ml 🌱
– LH: 6 mIU/ml 🔁 -
Lianaa wrote:Kitkat - bardzo przykro coś takiego słyszeć 😞 u mnie to od rodziny męża najwięcej takich podtekstów pada, jakby dzieci się brało na zamówienie…
Claudii - masz takie samo endometrium praktycznie jak ja - tylko ja mam 16mm i się zaczęłam trochę schizować, że może za duże 🫠 choć podobno w normie w tej fazie cyklu.
Ja jestem dzis w w 25 dc i 10dpo i nie czuje…. Nic. Tak jak zawsze przed okresem rozdrażnienie, ból piersi, zatrzymanie wody, tak teraz nie czuję od tej strony w ogóle jakby cos miało nadejść 🤣 mam nadzieję, że ten cykl będzie łaskawszy po moich ostatnich przejściach.
A ja czuję się właśnie rozdrażniono i płaczliwa. Jestem 7dpo ale myślę że to jeszcze nie wyklucza ciąży? Może właśnie progesteron.. a piersi w ogóle nie bolą, tylko swędzą sutki.
W tamtym cyklu ból piersi był duży. Ciekawe te nasze cykle.
Dzisiaj przy śniadaniu tak mnie zakuł jajnik jakby mi ktoś szpilkę włożył - kilka sekund. Mam nadzieję że nie torbielWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca, 18:48
Lianaa, Dżozu lubią tę wiadomość
✨ 32 lat 🎀 | On 34 i wyniki nasienia super 🦸♂️ ✨
💊:
• 🦋 T4 – 50 mcg.
• ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
✅ Co już mam sprawdzone?
🔄 Owulacja potwierdzona:
MoniaB wrote:A jak czujesz to pieczenie pulsowanie jajnika? Bo jak teraz okazało się, że moje czucie jajnika to była nerka to już zgłupiałam. Mnie całe życie nigdy nie bolały jajniki podczas owulacji itp. Przy stymulacjach czasem chyba bolały, ale bardziej na plecach. A czat gpt mi mówi teraz, że jak boli od strony brzucha to raczej jajnik, a jak od strony pleców to nerki.
Was jajniki bolą od przodu czy od tyłu?
Dzięki za wszystkie wspierające słowa!! 💛💛💛
Miło tu dziś, że tyle bet wysokich! 😍 Fantastico!MoniaB, S_va_88, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
K 👩&L👨
32 &37
——————————————————
3 cykl starań - cykl z monitoringiem
Bez wiedzy 👨
——————————————————
👨 brak libido❌ ❌ ❌
——————————————————
Ja:
B12: maj: 413 | czerwiec: 523 |
D3: maj: 37,6 | czerwiec: 42,9 |
Ferrytyna: maj:16,9 | czerwiec: 44,2 |
Kwas foliowy: maj: 6,53 | czerwiec: 12,2 |
2dc
FSH: czerwiec: 5,55 |
LH: czerwiec: 5,3 |
TSH: maj: 1,96 | czerwiec: 2,3 |
FT4: czerwiec: 1,29 (0,92-1,68)
FT3: czerwiec: 3,28 (2-4,4)
A-tpo:10 (0-34)
A-tg: 19,2 (0-115)
Homocysteina: czerwiec: 8,4|
Estradiol: czerwiec: 20,7 (30,9-90,4)
Prolaktyna: czerwiec: 36,1 (4,79-23,3)
DHEA: czerwiec: 297 (98,8-340)
Testosteron: czerwiec : 43 (8,4-48,1)
SHBG: czerwiec: 55,7 (32,4-128)
Insulina: czerwiec: 9,8 (2,6-24,9)
Glukoza: czerwiec: 88 (70-99)
AMH: 46,9[6,56]( brak objawów PCOS, podobno obraz lekko policystycznych jajników) -
Dżozu wrote:nie badałam estradiolu..czy mam to nadrobić?
Ssilvia, Dżozu lubią tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN
-
Ssilvia wrote:A ja czuję się właśnie rozdrażniono i płaczliwa. Jestem 7dpo ale myślę że to jeszcze nie wyklucza ciąży? Może właśnie progesteron.. a piersi w ogóle nie bolą, tylko swędzą sutki.
W tamtym cyklu ból piersi był duży. Ciekawe te nasze cykle.
Dzisiaj przy śniadaniu tak mnie zakuł jajnik jakby mi ktoś szpilkę włożył - kilka sekund. Mam nadzieję że nie torbiel
Myślę, że nasze samopoczucie w ogóle nie potwierdza ani nie wyklucza ciąży. Szczerze? Zaczynam myśleć, że często nasze odczucia nie mają nawet nic do rzeczy na tak wczesnym etapie.
Pamiętajmy, że jesteśmy staraczkami, więc podświadomie będziemy doszukiwać się objawów ze strony ciała, ale mogą one być zupełnie sprzeczne z tym, co zakładamy a umysł potrafi podpowiadać różne scenariusze 🫠 oczywiscie, są przeróżne przypadki… jak widać, potwierdzone owu, prawidłowy wskaźnik proga i tak nie gwarantuje, że coś będzie.
Jesteś 7 dpo, prawie łeb w łeb idziemy, mam nadzieję, że tym razem mimo wszystko będzie owocnie 🥹
Ssilvia, S_va_88, Gnom lubią tę wiadomość
📝Agata
👩🏼💼31 🤵🏽 28
🗓️Luźne starania od: Czerwiec 2025
•Wstępna cytologia oraz USG ✅
•USG i 💉Tarczycy: niewielkie zmiany zapalne - do obserwacji
•Depresja reaktywna+ADHD
•Refluks,Nadciśnienie,Glukoza skok.
💊Asertin💊Pueria Uno
💊Inozytol💊Omega3+ADEK
11.07.25 -Gin:✅ Potwierdzone Owu
12.07.25: •TSH 1,83 •PROG 11,36
•GLUK. 93 •FERR 23
•20.06.25 - 🩸
•15.07.25 11dpo - ◻️…🔜🩸
🔜21.07.25: 🌡️🩹💉 ESTRAD,PROG,AMH,LH,FSH,SHBG
🙏 -
Lianaa wrote:Myślę, że nasze samopoczucie w ogóle nie potwierdza ani nie wyklucza ciąży. Szczerze? Zaczynam myśleć, że często nasze odczucia nie mają nawet nic do rzeczy na tak wczesnym etapie.
Pamiętajmy, że jesteśmy staraczkami, więc podświadomie będziemy doszukiwać się objawów ze strony ciała, ale mogą one być zupełnie sprzeczne z tym, co zakładamy a umysł potrafi podpowiadać różne scenariusze 🫠 oczywiscie, są przeróżne przypadki… jak widać, potwierdzone owu, prawidłowy wskaźnik proga i tak nie gwarantuje, że coś będzie.
Jesteś 7 dpo, prawie łeb w łeb idziemy, mam nadzieję, że tym razem mimo wszystko będzie owocnie 🥹
Zamierzasz testować? Jak długie masz cykle ?✨ 32 lat 🎀 | On 34 i wyniki nasienia super 🦸♂️ ✨
💊:
• 🦋 T4 – 50 mcg.
✅ Co już mam sprawdzone?
🔄 Owulacja potwierdzona:
Pamiętacie może jak mówiłam wam o tej bliskiej mi dziewczynie z mojej rodziny, to niestety poroniła
Widziałam się z nią i bardzo płakała i to przeżywała, Boże to jest okropne że tyle kobiet musi przez to przechodzić i że to jest tak częste…Monnie lubi tę wiadomość
K. 28 👩🏼❤️👨🏼 A. 29 + 🐶
🍼 starania od 01.2025
• 06.25 - cb 💔
• 05.25 - 6+4 tc – 💔🪽
· · · · · · · ·
ZDROWIE 🏩
▫️hashimoto & niedoczynność
▫️POTS, hipotonia & ortostatyczna ❤️🩹
▫️zaburzenie lękowe
▫️migreny
▫️niedobory (ferrytyna, B12, D3, kwas foliowy) – w trakcie suplementacji
_____
Tiny miracle in progress… 🍼⏳🤍 -
BuBu90 wrote:Nie, nie wiem po co badać estradiol w ciąży ale jak się nic nie dzieje złego to znaczy że wszystko jest ok
U mnie był problem z drugą fazą cyklu zawsze ciałko żółte niedomagało dlatego lekarz kontroluje i kazał suplementowac dodatkowoStarania o rodzeństwo 🤰🏻
👦🏼05.2022 1CS (cięcie cesarskie)
Ona 👩🏻 IO, PCOS (AMH 5.38),niedoczynność tarczycy, Trombofilia❌ reszta z krwi ✅ MUCH✅ wymazy z szyjki✅ HSG-drożne ✅ KIR ✅ laparohistero ✅
On 🙋🏻♂️02.2025 nasienie: morfologia,HBA, fragmentacja, posiewy ✅
——————————————————-
🩷10cs (1 cykl na CLO, zivafert, utrogestan 3x300)
🩸09.06
🥚27.06 potrójna owulacja
🤞10.07 ⏸️
I beta 187,14. II beta 400,92. III beta 812,61
16.07 usg- kropek 🥹 -
Monini15 wrote:U mnie był problem z drugą fazą cyklu zawsze ciałko żółte niedomagało dlatego lekarz kontroluje i kazał suplementowac dodatkowo
Suplementowac estradiol o progesteron?✨ 32 lat 🎀 | On 34 i wyniki nasienia super 🦸♂️ ✨
💊:
• 🦋 T4 – 50 mcg.
✅ Co już mam sprawdzone?
🔄 Owulacja potwierdzona:
Lianaa wrote:Myślę, że nasze samopoczucie w ogóle nie potwierdza ani nie wyklucza ciąży. Szczerze? Zaczynam myśleć, że często nasze odczucia nie mają nawet nic do rzeczy na tak wczesnym etapie.
Prawda jest taka, że to co czujemy stricte po owulacji to progesteron, który sobie działa. A to, że właśnie się staramy skutkuje tym, że mamy milion innych objaw, bo pracuje nam dodatkowo głowa. Możemy coś tam czuć przy zagnieżdżeniu, ale nie musimy. Potem dopiero beta jak rośnie daje jakiekolwiek objawy więc szczerze to wydaje mi się, że nie ma reguły czy jakiś objaw zwiastuje ciążę czy ją wyklucza ☺️Powder, MoniaB, Gnom lubią tę wiadomość
K 🩷 30l.
AMH 0.71
21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
M 🩵 31l.
Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS 0,55% ┃SCD 85% ok.
⌛ 7 miesiąc LIPIEC 🙏
2 - monitoring, pęcherzyk 19mm
4/5 - owulacja
7 - monitoring, ciałko żółte, endometrium 9mm
8-18 wsparcie II fazy: encorton, duphaston i luteina
18 - BetaHCG 🤞 -
kikix0o wrote:Pamiętacie może jak mówiłam wam o tej bliskiej mi dziewczynie z mojej rodziny, to niestety poroniła
Widziałam się z nią i bardzo płakała i to przeżywała, Boże to jest okropne że tyle kobiet musi przez to przechodzić i że to jest tak częste…
☹️ -
Hej dziewczyny, proszę o poradę i podzielenie się swoim doświadczeniem i opiniami w trochę innym temacie staraczkowania. A mianowicie chodzi mi o kwestie prowadzenia ciąży - wiem że część z Was stara się o pierwsze dziecko ale mamy tu też staraczki o kolejnego bobasa plus myślę że każda gdzieś tam analizuje jak by to miało wyglądać gdy się już zobaczy te dwie kreski
Chodzi mi o to że przez ostatni rok korzystałam z enel-medu, ale od przyszłego miesiąca mocno podnoszą nam stawki. Zastanawiam się czy zrezygnować czy kontynuować pakiet (przez 12 miesięcy nie będzie można zrezygnować ani dołączyć jeżeli teraz nie zgodzę się na nowe warunki) bo w przypadku zajścia w ciążę myślałam żeby skorzystać z prowadzenia ciąży w pakiecie. Prowadzenie ciąży prywatnie wydaje mi się na ten moment bardzo drogie, patrząc na ceny, ilość wizyt i USG plus dodatkowych badań. Pakiet z enel-medu na pewno wyjdzie taniej, ale obawiam się o jakość usług. Szukałam info na wątkach ciążowych i jeżeli chodzi o pakiety takie jak enel-med czy luxmed to nie ma wiele informacji. Dziewczyny skarżą się głównie na małą dostępność wizyt i to że na USG trzeba iść na osobną wizytę ale moje osobiste doświadczenia są w tym zakresie raczej pozytywne. A co do NFZ to przez kilka dobrych lat chodziłam do różnych lekarzy we Wrocławiu i wspomnienia mam bardzo słabe, więc raczej NFZ odpada... Tym bardziej że nie mam tam sprawdzonego lekarza. Więc aktualnie mam spory dylemat czy zaryzykować z tym pakietem czy w razie czego chodzić na własną rękę prywatnie.
Czy macie jakieś doświadczenie (własne lub "zasłyszane") lub dobre rady żeby coś podpowiedzieć? 🙂A może któraś z Was orientuje się w kosztach prowadzenia ciąży prywatnie?
Wiem że jeszcze nawet nie jestem w ciąży, ale afirmując dobre scenariusze przyjmuję że wydarzy się to w najbliższych miesiącach 😁 i nie chcę podjąć złej decyzji, która jest wiążąca na dłuższy okres czasu.
Jeżeli któraś z Was uważa że nie tu powinnam pytać to przepraszam i proszę o zignorowanie wiadomości 🙂Starania od 06/2025
Aktualnie 2cs
Cykle 31-40d
IO i hiperandrogenizm
TSH 2,74 uIU/ml⬆️
DHEA-SO4 359 ug/dl⬆️
17-OH-progesteron 1,23ng/ml⬆️
Euthyrox 25 -
kikix0o wrote:Pamiętacie może jak mówiłam wam o tej bliskiej mi dziewczynie z mojej rodziny, to niestety poroniła
Widziałam się z nią i bardzo płakała i to przeżywała, Boże to jest okropne że tyle kobiet musi przez to przechodzić i że to jest tak częste…
Bardzo smutna wiadomość, tym bardziej że z tego co pamiętam to pisałaś że też długo sie starali...Starania od 06/2025
Aktualnie 2cs
Cykle 31-40d
IO i hiperandrogenizm
TSH 2,74 uIU/ml⬆️
DHEA-SO4 359 ug/dl⬆️
17-OH-progesteron 1,23ng/ml⬆️
Euthyrox 25 -
Bardzo mi przykro 🫂
To pokazuje, jak wiele kobiety muszą przejść w drodze do macierzyństwa.kikix0o lubi tę wiadomość
Ona 28
Pregna start care
Kwas foliowy 400ug
Witamina b complex b-50 methyl
Witamina d3
Letrox 25
On 32
Fertistim
Starania od 4/2025 -
Claudii wrote:Po pierwsze - MoniaB jak to czytam to moja wyobraźnia od razu układa mi ten obraz w głowie i czuję się, jakbym oglądała film i to ten najgorszy moment w którym bohaterkę spotykają najgorsze możliwe rzeczy. Ale te filmy zawsze dobrze się kończą i główna bohaterka żyje długo i szczęśliwie!
Po drugie - co do kłucia jajnika to odkąd się staramy to czuję, że coś tam mnie od czasu do czasu pobolewa. W tym cyklu miałam mocne ciągnięcie i uczucie napięcia w prawym jajniku z którego była owulka, ale jestem też pierwszy raz na progesteronie syntetycznym.
Po trzecie - update bo byłam właśnie u gina z mężem. Zalecił nam wpisanie się na listę rezerwowych do Parensa, wpadły nowe środki i mówi, że kwalifikują około 90 par, a my pewnie zostaniemy zakwalifikowani jakoś na jesień. Ale mój mąż chce jeszcze dać sobie trochę czasu na naturalne próby, co rozumiem. Jemu też zależy, idzie na kolejne badanie nasienia, bo wyszły mu aglutenacje (badanie MOS) i na USG jader. Dlatego stwierdziliśmy, że zapiszemy się na tą listę i zobaczymy kiedy nas zakwalifikują, a do tego czasu plan jest taki:
Teraz w piątek robię betę, jak się nie uda to kolejny cykl lametta + drożność jajowodów.
Kolejny jak się nie uda to znowu stymulacja i histeroskopia.
Kolejne 2 to inseminacje (mąż chce spróbować, ja jestem średnio nastawiona akurat).
I wtedy IVF.
Jedyny problem jest taki, że przy podpisywaniu umowy na IVF nie trzeba od razu go robić, ale nie można robić inseminacji więc zobaczymy jak nam się to zgra czasowo.
Ogólnie zapytalam doktora czy to nie jest dziwne, że mam AMH 0.71 a tyle pęcherzyków antralnych. Powiedział, że dziwne xD ale że nie może bagatelizować faktow. Co ciekawe powiedział, że niektórzy nie robią AMH tylko oceniaja płodność na podstawie samego AMF wlasnie 🤷 Macica i jajniki są piękne xD Endometrium dziś 15 mm.
Oczywiście nie byłabym sobą, 😅że Ci życzę jednak powodzenia i pozytywnej bety w piątek, i żebyście nie musieli tego wszystkiego przechodzić.
PowodzeniaCykle: 25-28 dni
1cs
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 👼🖤
Suplementacja:
🔹Pregna Start,
🔹FoliActiv 400 Metylowany Kwas Foliowy,
🔹Acard 75.
...masz moje słowo, wypełnię Twoje ramiona... -
Kitkat wrote:Gratuluję dziewczyny! Ile pięknych bet tutaj 🥰
U mnie w bliskiej rodzinie są dwie dziewczyny w ciąży, mają termin zaraz po sobie i nie powiem, czasami słyszę od nich takie: szkoda, że nie próbowałaś, przeżywałybyśmy wszystko razem, byłoby super, dzieci razem by się bawiły.
Smutno takie coś słyszeć 🫣
Kolejne teksty, kuźwa kobiety są beznadziejne. A tylko Ty wiesz ile wypłakałaś łez.
Zobaczysz, jeszcze będzie pięknie. I Twoje dziecko będzie się wirtualnie bawiło z kolegami i koleżankami Mam z forum🤩🥰😍Promyczek39, Sagi, Monnie, Kitkat, ferrytynka25 lubią tę wiadomość
Cykle: 25-28 dni
1cs
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 👼🖤
Suplementacja:
🔹Pregna Start,
🔹Acard 75.
Strasznie mi przykro,..........że kolejna Mama przez to przechodzi.
Jak u niej to wyglądało, musiała mieć zabieg w szpitalu czy oczyściła się sama?
🫂Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca, 20:46
1cs
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 👼🖤
Suplementacja:
🔹Pregna Start,
🔹Acard 75.
Claudii wrote:Prawda jest taka, że to co czujemy stricte po owulacji to progesteron, który sobie działa. A to, że właśnie się staramy skutkuje tym, że mamy milion innych objaw, bo pracuje nam dodatkowo głowa. Możemy coś tam czuć przy zagnieżdżeniu, ale nie musimy. Potem dopiero beta jak rośnie daje jakiekolwiek objawy więc szczerze to wydaje mi się, że nie ma reguły czy jakiś objaw zwiastuje ciążę czy ją wyklucza ☺️
Lianaa, Kitkat lubią tę wiadomość
1cs
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 👼🖤
Suplementacja:
🔹Pregna Start,
🔹Acard 75.
Bambusek, ja chodzę prywatnie, 300 zł za wizytę. To chyba dość uczciwa cena teraz.
Mam z lekarzem kontakt telefoniczny, jest dostępny w razie „w”.
Mam też pakiet z pracy w medicover i tam jest tak słaba dostępność lekarzy, plus te osobne usg o których piszesz… No nie. Wizyta ma być od razu z usg u tego samego lekarza.
Niektóre dziewczyny pisały, że przez te ograniczona dostępność terminów chodziły do różnych ginekologówbambusek-94, MoniaB, S_va_88 lubią tę wiadomość
-
Trzymam kciuki za jutrzejsze testujące
Dajcie czadu dziewczyny ! Teoretycznie jest tylko Luiza, ale może ktoś jeszcze się zdecyduje ?
Ja tak sobie rozmyślam o tym moim cyklu majowym. Był to 4 cykl stymulowany letrozolem. No i 10/11 dpo widziałam cień cienia - być może pamiętacie. Ale tego samego dnia beta z krwi < 0,2 . I tak myślę o tym i myślę i myślę. Cały czas mam ten test i jest na nim widoczna druga kreseczka. Wstawiam zdjęcie z kontrastem dla przypomnienia (po około 10-20 min. od zrobienia go). Na żywo było to jeszcze mocniej widoczne (wiadomo jak ciężko coś uchwycić na aparacie). W tamtym cyklu miałam typowe objawy podobne do tych w ciąży z Antkiem.
Analizowałam to z czatem GPT i twierdzi, że możliwy jest scenariusz, że przykładowo implantacja była 6-8 dpo, około 10/11 beta na poziomie 4 -5 była jeszcze w moczu, a we krwi już nie bo implantacja się nie powiodła.
Nawet porównałam jak szybko spadała beta przy mojej cb w 2019 i w 48h spadła z poziomu 13 na 3,5. Czyli 10 jednostek na 48h (z krwi).
Może to głupie, ale gdyby to była cb to daje mi to nadzieję, bo z moją endometriozą 3 stopnia cykam się czy moje jajowody dobrze działająCzy w ogóle wyłapują komórkę i przenoszą dalej. No i to byłby znak, że plemniki są bardziej ruchliwe i zdolne do zapłodnienia. Wiadomo, że z endometriozą i niskim AMH z jakością komórek może być loteria.
Chcę wierzyć, że to była cb (p.s. nie miałam w tamtym cyklu ovitrelle).
p.s. na żywo kreska jest o wiele lepiej widoczna. Najlepiej zdjęcie oglądać z oddalenia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca, 21:07
S_va_88 lubi tę wiadomość
nowy cel : schudnąć 5 kg
nie ok ❌️ cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia, podejrzenie adenomiozy ,THFR 667tc, PAI (hetero), AMH 0,52/0,40
ok ✅️ FSH/LH, jajowody drożne, potwierdzone owulacje, zespół antyfosf, regularne cykle, MUCHa, czynnik V i protrombina
Starania o pierwsze dziecko :
5cs - cb 🩸
7cs - naturals -⏸️
2.10.19 - Antoś jest z nami 👶
lipiec 2024 - laparoskopia 🩺 (usunięcie torbieli) i potwierdzenie endometriozy
🤞 13 cykl starań o drugie dziecko ! (bez lametty 💉)
👩34 lata
🧔♂️34 lata (a+b = 5/36 %, morfo 3/4%, il. 148 /55 mln/ejakulat), insulinooporność
3.10.25 I wizyta in-vitro