Zróbmy lipcowego bobasa 👶🏼żebym nie musiała już oglądać kuta*a 🥒 😂
-
WIADOMOŚĆ
-
Dżozu wrote:Nie czekałabym 2-3 miesiące na badania proga... za ten czas mozesz mieć juz wszystkie info jak to dziala u Ciebie, a badanie nie jest super drogie.
Remedios, Marzycielka94, Dżozu lubią tę wiadomość
👧25.5 🧑26.5 🐈🐈 ⏳️05.24 💉01.25
👧 PCOS | AMH 6.16 | MUCHa ✅️ drożność ✅️
🧑 HBA 78% | MAR 1% | DFI 19% | nasienie ✅️
❌️01.25-06.25 6 cykli Lametta + Zivafert
😴07.25 brak lametty = brak owulacji
🔜08.25 7 cykl stymulowany 🤞 -
AnitaK wrote:Hej dziewczyny 🌞
Długo zastanawiałam się czy i co Wam tutaj napisać. Ale stwierdziłam, że napiszę.
Pomimo tego, że nadal bardzo chciałabym mieć 3 maleństwo, niestety z mężem ostatnio nie dogadujemy się, on sam stwierdził, że mamy dać sobie już spokój z 3 dzieckiem.
Nie wiem, czy to jakiś kryzys ponad 10-letniego stażu bycia razem czy coś innego, ale definitywnie coś nie pyka. Może za jakiś czas się polepszy, ale na razie stoję w zawieszeniu. Pierwszy raz przeszła mi myśl, że chyba też już nie chce z nim kolejnego dziecka 😓
Trzymam za Was mocno kciuki 🍀
Gratuluję już zafasolkowanym💖
Dobre nocy 🙂
Będę starała się do was zaglądać 💖
Trzymam kciuki😍Cykle: 25-28 dni
1cs
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 👼🖤
Suplementacja:
🔹Pregna Start,
🔹FoliActiv 400 Metylowany Kwas Foliowy,
🔹Acard 75.
...masz moje słowo, wypełnię Twoje ramiona... -
White1 wrote:Najlepiej wziąć z badamysie.pl albo w labie przy szpitalu, te opcje najtańsze
O wow, na tej stronie progesteron jest o połowę tańszy niż na stronie alabu…White1, S_va_88, Marzycielka94, Kirby, MoniaB lubią tę wiadomość
29 lat
Hashimoto, dłuższe cykle
4 cs o pierwszą 🤰
Inozytol, Omegamed Optima Start, olej z wiesiołka, selen, magnez -
Sandra18070! wrote:Hej dziewczyny! Zrobiłam test 10 dpo, czy ja świruje czy coś tu widac?? Bo mam mega stres, czuje się jakbym miała dostać jutro okres
https://zapodaj.net/plik-hXvr0quShG
https://zapodaj.net/plik-YRk4EyWzGrOunai lubi tę wiadomość
Cykle: 25-28 dni
1cs
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 👼🖤
Suplementacja:
🔹Pregna Start,
🔹Acard 75.
krolik wrote:Melduję 11dpo biel + cień urojony w głowie
Gdzieś w środku czułam, że się udało, ale mimo, że okres dopiero w piątek/ sobotę ma być planowo to już spisałam cykl na straty.
Lianna my chyba idziemy podobnie, będziesz jeszcze testować?
Remedios ja przed 1 ciaza tez nie czula., zaczely bolec dopiero jal mi plodnosc wrocila. Teraz owu joli bardziej niz @.
MMM, ja powiedzialam szefowi ok 8tc. Ale powiedzialam, ze to ma zostac miedzy nami a dzialem HR a jak bede gotowa to sama powiem kolegom. Warto powiedziec ze wzgledu na ochrone i na to ze musza Ci dostosowac stanowisko. Z tym, ze ja glupia bylam. Zle sie czulam a chodzilam dalej do pracy, a trzeba bylo olac. Moj szef byl troche mlodszy ode mnie, kawaler wiec mu powiedzialam ze jeszcze wszyatko moze sie wydarzyc. Moze sie ciaza nie utrzymac wiec nie chce swirowac. Zrozumial i jednoczesnie od razu woedzial ze w razie czego musi kogos szukac na moje miejsce. A w ciazy chyba zawsze jeat straxh bo tu Cie zaboli, tu zakluje, tam cos ciagnie. Potem czujesz ruchy, nie czujesz, nie wiesz czzy tak ma byc czy nie. A potem jak sie uda to juz masz tak do konca zyciaTak, ze pamietaj, masz prawo sie stresowac i uwazam ze mozna sie jednoczesnie cieszyc i stresowac
S_va_88, Dżozu, MoniaB lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020 -
Treaclynat wrote:Daje znać po wizycie - badanie na reakcję śluzu vs plemniki, nie zostało wykonane, bo uwaga - klinika zrezygnowała z tego badania. Ginekolog była równie zażenowana sytuacją co ja. Fajnie było wstać o 5 na przytulanki 🤡
W kazdym razie endometrium 11mm, pęcherzyk 20mm, za tydzień mam przyjść, żeby zobaczyć czy pękł i zasugerowała, że sprawdzimy wycinek endometrium pod kątem ewentualnego zapalenia.
Myślę, czy wykonać to badanie z kanału szyjki po współżyciu w innej klinice, bo kurczę to mi się wydaje dość istotne, nie mieści mi się w głowie, że wycofali je w klinice leczenia niepłodności
Tyle chociaż przyjemności z tego, że rano było serduszkowanie ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca, 10:38
1cs
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 👼🖤
Suplementacja:
🔹Pregna Start,
🔹Acard 75.
Kirby wrote:Dzisiaj 12dpo, biel aż razi w oczy. Miałam testować jutro ale nie będę miała za bardzo jak więc dziś. Z tego wszystkiego śniło mi się dziś 2 razy, że robiłam test i wyszedł pozytywny. Dwa razy ten sam sen, a jak się obudziłam i zrobiłam to biało jak zawsze.
Na pocieszenie zapisałam się na botox, chciałam już od jakiegoś czasu zrobić bo mam coraz większa zmarszczkę między oczami ale ciągle się cykałam i czekałam na ciążę.
I bardzo dobrze, że się wkoncu zapisałaś na botoks. Że zamierzasz zrobić coś dla siebie. 💚Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca, 10:38
Kirby lubi tę wiadomość
1cs
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 👼🖤
Suplementacja:
🔹Pregna Start,
🔹Acard 75.
MMM123 wrote:Gdyby nie byly opacone to bym sie na pewno wahala, ale jednak szkoda tak 1.5 tysiąca a ocji zwrotu nie maCykle: 25-28 dni
1cs
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 👼🖤
Suplementacja:
🔹Pregna Start,
🔹Acard 75.
Dorkaa87 wrote:Witam od 22 miesięcy bezskutecznie staram się z mężem o 🌈 cud…w każdym cyklu przeżywam rozczarowanie ale wciąż liczę że w końcu się uda. Jestem mama 7 letniego synka oraz córeczki która urodziłam martwa w 40tc
Wcześniej nie miałam problemu z zajściem w ciaze. Natomiast w 3 nie mogę zajść …. Tym bardziej ze czas nagli bovlata lecą … 38 na karku
Podstawowe gadania są Ok wg GINA (byłam u 2 różnych) problem leży w psychice
Trzymam za nas wszystkie ✊🏻
To straszne! Nie wyobrażam sobie przejść porodu i nie dostać na koniec dziecka na wynagrodzenie trudu. Moja koleżanka ze studiów urodziła martwe dziecko w 38 hbd, poszła na terapię z mężem i teraz mają tęczowego synka. Oby u Ciebie było podobnie 🤞
S_va_88, Sagi lubią tę wiadomość
👫🏻 93&94 👩❤️💋👨 2013
🐈⬛🐈⬛🐈⬛🦮
🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰niepowściągliwe wymioty ciężarnych (hyperemesis gravidarum) 🤢🤮
💔01.2025 biochem
💔02.2025 biochem
03-06.2015 przerwa na uzupełnienie niedoborów i odstawienie encortonu
Reumatyzm, PCOS, POTS, niedobór kwasu foliowego, B6, B12, żelaza, cynku, miedzi, selenu -
Treaclynat wrote:Daje znać po wizycie - badanie na reakcję śluzu vs plemniki, nie zostało wykonane, bo uwaga - klinika zrezygnowała z tego badania. Ginekolog była równie zażenowana sytuacją co ja. Fajnie było wstać o 5 na przytulanki 🤡
W kazdym razie endometrium 11mm, pęcherzyk 20mm, za tydzień mam przyjść, żeby zobaczyć czy pękł i zasugerowała, że sprawdzimy wycinek endometrium pod kątem ewentualnego zapalenia.
Myślę, czy wykonać to badanie z kanału szyjki po współżyciu w innej klinice, bo kurczę to mi się wydaje dość istotne, nie mieści mi się w głowie, że wycofali je w klinice leczenia niepłodności
❗ Uwaga:
• Test jest rzadziej stosowany w dzisiejszych czasach, ponieważ jego wartość diagnostyczna bywa ograniczona i może dawać niejednoznaczne wyniki.
• Obecnie częściej wykonuje się badanie nasienia (spermiogram), monitoring cyklu, badania hormonalne i testy owulacyjne, które są bardziej wiarygodne.
K 👩&L👨
32 &37
——————————————————
3 cykl starań - cykl z monitoringiem
Bez wiedzy 👨
——————————————————
👨 brak libido❌ ❌ ❌
——————————————————
Ja:
B12: maj: 413 | czerwiec: 523 |
D3: maj: 37,6 | czerwiec: 42,9 |
Ferrytyna: maj:16,9 | czerwiec: 44,2 |
Kwas foliowy: maj: 6,53 | czerwiec: 12,2 |
2dc
FSH: czerwiec: 5,55 |
LH: czerwiec: 5,3 |
TSH: maj: 1,96 | czerwiec: 2,3 |
FT4: czerwiec: 1,29 (0,92-1,68)
FT3: czerwiec: 3,28 (2-4,4)
A-tpo:10 (0-34)
A-tg: 19,2 (0-115)
Homocysteina: czerwiec: 8,4|
Estradiol: czerwiec: 20,7 (30,9-90,4)
Prolaktyna: czerwiec: 36,1 (4,79-23,3)
DHEA: czerwiec: 297 (98,8-340)
Testosteron: czerwiec : 43 (8,4-48,1)
SHBG: czerwiec: 55,7 (32,4-128)
Insulina: czerwiec: 9,8 (2,6-24,9)
Glukoza: czerwiec: 88 (70-99)
AMH: 46,9[6,56]( brak objawów PCOS, podobno obraz lekko policystycznych jajników) -
MMM123 wrote:Gdyby nie byly opacone to bym sie na pewno wahala, ale jednak szkoda tak 1.5 tysiąca a ocji zwrotu nie ma
A ja właśnie uważam, że super, że robicie badanie. To, że jest ciąża to nie znaczy, że problem nasienia magicznie znika. Jeśli jest taka możliwość i już i tak macie to opłacone to głupio byłoby nie skorzystać i sprawdzić jak plemniki się bawią 😝MMM123 lubi tę wiadomość
K 🩷 30l.
AMH 0.71
21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
M 🩵 31l.
Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS 0,55% ┃SCD 85% ok.
⌛ 7 miesiąc LIPIEC 🙏
2 - monitoring, pęcherzyk 19mm
4/5 - owulacja
7 - monitoring, ciałko żółte, endometrium 9mm
8-18 wsparcie II fazy: encorton, duphaston i luteina
18 - BetaHCG 🤞 -
Klaudia k wrote:Dr gpt powiedział;
❗ Uwaga:
• Test jest rzadziej stosowany w dzisiejszych czasach, ponieważ jego wartość diagnostyczna bywa ograniczona i może dawać niejednoznaczne wyniki.
• Obecnie częściej wykonuje się badanie nasienia (spermiogram), monitoring cyklu, badania hormonalne i testy owulacyjne, które są bardziej wiarygodne.
Hmmm tylko z tego co moja ginekolog mówiła, to to badanie jest spoko, bo pokazuje czy śluz nie zabija plemników na samym starcie. Więc te wymienione badania tutaj nie powiedzą tego samego. Ta ginekolog sama była zażenowana, że tego badania juz nie ma, skwitowała, że bardzo negatywne rewolucje się wydarzyły w ostatnich miesiącach.
Z tego co wiem, jeśli ktoś ma problem z tym śluzem, to wtedy jest zalecana inseminacja, żeby plemniki trafiły prosto do macicy. Wiem że znajomej faktycznie wyszło kiedyś „wrogie” środowisko.
Być może faktycznie jest jakieś inne zastępcze badanie, ja miałam robione jeszcze na czystość pochwy przed drożnością, ale to też nie jest to samo.
No nic, w sumie chyba narazie odpuszczę i zobaczę jak wyjdzie to badanie na ewentualne zapalenie endometrium, bo to chyba dość częsta przypadłość
1993 👱🏻♀️🧔🏻🐶
Starania od 04.2024
💊euthyrox 25, b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod
USG piersi ✅
Cytologia ✅
USG tarczycy ✅
prolaktyna 19
TSH 1,65✅
ferrytyna - 38 (maj) - 25(lipiec)‼️
Witamina b12- 502 pg/ml✅
Kwas foliowy - 14,50 ng/ml✅
Witamina D -26 ng/ml (luty) -> 43 ng/ml (maj) -> 47 ng/ml (lipiec)
Glukoza 79✅
7dpo (grudzień):
Estradiol 285 pg/ml❌
Progesteron 16,50 ng/ml
4 dc (styczeń)
LH:FSH 0,91
Estradiol 55
USG dopochwowe ✅
AMH 3,080 ng/ml
Drożność ✅
01.2025 1cs Ovitrelle 💉
Badanie nasienia ✅ morfologia 4%
Cykle regularne 27-29 dni -
Mój mąż już po operacji. Zadzwonił że nic nie czuje i kazali mu coś zjeść. Wróciłam do szpitala z jedzeniem, właśnie mu podałam i czekamy aż zejdzie znieczulenie. Zabiorę go do domu teściowej, przepakujemy się i wracam 3h samochodem do naszego domu.
Ounai, Claudii, Lianaa lubią tę wiadomość
👫🏻 93&94 👩❤️💋👨 2013
🐈⬛🐈⬛🐈⬛🦮
🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰niepowściągliwe wymioty ciężarnych (hyperemesis gravidarum) 🤢🤮
💔01.2025 biochem
💔02.2025 biochem
03-06.2015 przerwa na uzupełnienie niedoborów i odstawienie encortonu
Reumatyzm, PCOS, POTS, niedobór kwasu foliowego, B6, B12, żelaza, cynku, miedzi, selenu -
Ale się pięknie błyska ⚡na pierwszej stronie 😍😍
@cukrzyk1991 możesz mi śmiało już wpisać 🩸
Nie będę nawet testować bo i tak ten cykl spisany jest na stratyWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca, 12:20
cukrzyk1991 lubi tę wiadomość
MUCHA nie siada 🪰✅
6cs -
U mnie dziś 9dpo, test na mnie spoglądał w szufladzie w łazience i się skusiłam😅, ta baba taka szczęśliwa na opakowaniu 😅 biel razi w oczy i mocna 1 krecha, pocieszam się, że jeszcze jest wcześnie.
https://ibb.co/chS12WrM
A na testowanie wpisana jestem na 19.07, okres niby w niedzielę, ale nie wpisuję jeszcze tego cyklu na straty 💪Lianaa, S_va_88 lubią tę wiadomość
35 😍 38 😎
Starania o pierwsze dziecko - luty 2025 🍓
💊 Suplementy:
witamina D3, Omega-3, kelp, olej z wiesiołka, Prenatal Uno
🕐 Długość cyklu - 28 - 30 dni
Progesteron 8dpo - 12,79
Estradiol 8dpo - 128
TSH - 2,72 🆘
Ferrytyna - 58
Żelazo - 118
D3 - 28,3 🆘 zwiększona dawka supli włączona 🤠
AMH - 0,65
FSH - 5,86 -
Reja13 wrote:U mnie dziś 9dpo, test na mnie spoglądał w szufladzie w łazience i się skusiłam😅, ta baba taka szczęśliwa na opakowaniu 😅 biel razi w oczy i mocna 1 krecha, pocieszam się, że jeszcze jest wcześnie.
A na testowanie wpisana jestem na 19.07, okres niby w niedzielę, ale nie wpisuję jeszcze tego cyklu na straty 💪
A co ta pani taka szczęśliwa jak tam nawet jednej kreski nie ma ma tym teście na zdjęciu? 😝
9 dpo to zdecydowanie za wcześnie 💗Lianaa, Reja13, Jedno_zyczenie lubią tę wiadomość
K 🩷 30l.
AMH 0.71
21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
M 🩵 31l.
Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS 0,55% ┃SCD 85% ok.
⌛ 7 miesiąc LIPIEC 🙏
2 - monitoring, pęcherzyk 19mm
4/5 - owulacja
7 - monitoring, ciałko żółte, endometrium 9mm
8-18 wsparcie II fazy: encorton, duphaston i luteina
18 - BetaHCG 🤞 -
Claudii wrote:A co ta pani taka szczęśliwa jak tam nawet jednej kreski nie ma ma tym teście na zdjęciu? 😝
9 dpo to zdecydowanie za wcześnie 💗
Dobre 🤣🤣 ehh te reklamy.
Mi się wydawało, że na swoim widziałam cień cienia ale stwierdziłam, że głowa mi wariuje i wywaliłam go w śmieci.
Biel to biel, nie będę sobie wkręcać 😵💫 czekam sumiennie na @ za kilka dni.📝Agata
👩🏼💼31 🤵🏽 28
🗓️Luźne starania od: Czerwiec 2025
•Wstępna cytologia oraz USG ✅
•USG i 💉Tarczycy: niewielkie zmiany zapalne - do obserwacji
•Depresja reaktywna+ADHD
•Refluks,Nadciśnienie,Glukoza skok.
💊Asertin💊Pueria Uno
💊Inozytol💊Omega3+ADEK
11.07.25 -Gin:✅ Potwierdzone Owu
12.07.25: •TSH 1,83 •PROG 11,36
•GLUK. 93 •FERR 23
•20.06.25 - 🩸
•15.07.25 11dpo - ◻️…🔜🩸
🔜21.07.25: 🌡️🩹💉 ESTRAD,PROG,AMH,LH,FSH,SHBG
🙏 -
Reja13 wrote:U mnie dziś 9dpo, test na mnie spoglądał w szufladzie w łazience i się skusiłam😅, ta baba taka szczęśliwa na opakowaniu 😅 biel razi w oczy i mocna 1 krecha, pocieszam się, że jeszcze jest wcześnie.
A na testowanie wpisana jestem na 19.07, okres niby w niedzielę, ale nie wpisuję jeszcze tego cyklu na straty 💪
Idziemy łeb w łeb 🥹 mam nadzieję, że tobie się jeszcze los odmieni i się zaskoczysz 😁Reja13 lubi tę wiadomość
📝Agata
👩🏼💼31 🤵🏽 28
🗓️Luźne starania od: Czerwiec 2025
•Wstępna cytologia oraz USG ✅
•USG i 💉Tarczycy: niewielkie zmiany zapalne - do obserwacji
•Depresja reaktywna+ADHD
•Refluks,Nadciśnienie,Glukoza skok.
💊Asertin💊Pueria Uno
💊Inozytol💊Omega3+ADEK
11.07.25 -Gin:✅ Potwierdzone Owu
12.07.25: •TSH 1,83 •PROG 11,36
•GLUK. 93 •FERR 23