X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zróbmy lipcowego bobasa 👶🏼żebym nie musiała już oglądać kuta*a 🥒 😂
Odpowiedz

Zróbmy lipcowego bobasa 👶🏼żebym nie musiała już oglądać kuta*a 🥒 😂

Oceń ten wątek:
  • emilgiana Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM123 wrote:
    Dziewczyny kochane! wcześniej byłam "troszke" roztrzęsiona i umknęła mi ważna sprawa. Chcę wam bardzo podziękować za każde mile słowo, serio to bardzo dużo dla mnie znaczy . Dzięki wam ta sytuacja jest o połowę mniej okropna :D to jest niesamowite że niby jesteśmy sobie obce a jednak tak bliskie, bo tak dobrze się rozumiemy. O tej sytuacji wiecie wy mąż i dowiedzie się lekarz, a wiem że nikt z mojego otoczenia nie zrozumie że można płakać za ciaza o której się wiedziało dwa dni. Bardzo się cieszę że trafiłam na to forum, może ten na górze maczał w tym palce, żeby mi trochę ulżyć no i udało mu się :)

PS. Czy siknęłam na test jak tylko wróciłam z pracy? No oczywiście że tak!
    PS2 czy narobiło mi to nowej niepotrzebnej nadziei? Być może 🤡
    Czy odradzałabym takie nakręcanie się innym? Jasne że tak, ale wiecie jak jest.

20250714-164546.jpg
    20250716-155605.jpg

Kreska jak ta lala, widać, (chociaż wiem, że nie należy porównywać testów, bo pokazują ciążę a nie jak bardzo w niej jesteś) że beta urosła! Trzymam kciuki 🤞🏻🍀 za szczęśliwe zakończenie
    Co to jest za laboratorium, w którym robisz betę? Bo aż przeklikałam do Twoich wcześniejszych postów i to faktycznie wygląda tak jak by przecinek był postawiony nie tam gdzie trzeba. A przyrost o 320% jest jak najbardziej możliwy, szczególnie przy jeszcze niskich wartościach bety. Na dodatek pinki słyną z tego, że się wybarwiają słabo, na innym teście miałabyś pewnie bordową kreskę testową.

Starania na luzie od 01.2022r.
    Starania mega na poważnie od 01.2024r.
    🙋🏻‍♀️ 27 lat
    PCOS, IO 😬
    Stymulacja w różnych kombinacjach Lametta, Aromek, Clostilbegyt, Ovitrelle ❌
    TSH: 4,57 ulU/ml 😬 06.2025
    TSH: 2 ulU/ml ✅ 09.2025
    Jajowody drożne ✅
    Metformax 3000 🙃
    10.2025r. Włączony euthyrox 25
    Brak naturalnych owulacji ❌
    🙋🏼 30 lat
    Budowa, ilość, ruchliwość ✅
    Morfologia: 6% 💪🏻✅
  • Belia Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co MMM123 strasznie mnie zastanawia ta beta wyjebana w kosmos w 12dpo. Wtedy już to było dla mnie dziwne ale sobie pomyślałam może jakieś bliźniaki 😀 być może tam nie miało być 590 a 59,0. Z resztą patrząc na te testy to aż niemożliwe, żeby ta jasna była ta wysoka beta. A ten test z dziś już bardziej pasuje. I tak wiem, że testy nie służą do tego żeby sprawdzać jak bardzo jest się w ciąży ale jednak te odcienie kresek jakieś tam znaczenie mają.
    Tego już nie dojdziesz czy to był błąd labu czy błąd ludzki ale możesz powtórzyć betę jeszcze w piątek.
    Czekam na dzisiejszy wynik progesteronu 🤞🏼🤞🏼

Marzycielka94 lubi tę wiadomość

17cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
    4cs: 08.24 cb 4tc💔
    6cs: 10.24 cb 6tc💔

Ona 👩🏼 (31lat) - obstawa drugiej fazy (progesteron besins, estrofem)
    cykle regularne: 30-32dni 🗓️
    2023 2x histeroskopia- wycięcie polipa
    AMH 3,55 ✅
    HSG dwa jajowody drożne ✅
    Hormony, biochemia, homocysteina ✅
    MUCH, biocenoza, cytologia ✅
    🧬mutacja MTHFR a1298c hetero

On 👨🏽(31lat) - w trakcie leczenia
    hormony (listopad) ✅
    badanie nasienia 🪱(czerwiec): Ilość: 60,6 mln ✅ żywe: 69% ✅ koncentracja: 10,1 mln/ml🔻A+B: 43,5% ✅; morfo 1,8%🔻pH: 8,3🔻

🔜 kariotypy, rozszerzone badanie nasienia
  • Pacynka Ekspertka

Wysłany: 16 lipca, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam po przerwie!
    Widzę, że trafiłam do nadrabiania idealnie w momencie, gdy mój mózg czuje, że jestem w zawieszeniu, tej szarej strefie pomiędzy, tak jak tutaj wspomniałyście na forum. Z jednej strony chciałam śledzić co u Was, z drugiej czułam, że mam dość tematu starań. Widziałam też, że kilka z Was wskoczyło na drugi wątek staraniowy. A ja sama nie wiem, co ze sobą zrobić.

Na jutro mamy umówioną konsultację niepłodnościową w klinice - pod wpływem chwili na początku cyklu umówiłam tę wizytę, podobnie jak konsultacje w sierpniu u immunologa. A potem poczułam, że totalnie nie mam ochoty nigdzie iść - czuję, że nie dowiem się znowu niczego, wydam kasę i zostanę z tym, co do tej pory "proszę się starać 3 miesiące, a potem będziemy myśleć". Czuję się rozczarowana, zrezygnowana, wku*wiona i do tego nie mogę sobie znaleźć miejsca, żeby to z siebie wyrzucić 🤷🏻‍♀️

Belia, Gnom, Magdalenkaa, Dżozu, cysterka95, emilgiana, Marzycielka94, ferrytynka25 lubią tę wiadomość

👩🏻'92 🧑🏻‍🦱'93
    17 cs starań o pierwsze 👶🏻

3 cykle stymulacji za nami
    histeroskopia (polip?)⏳
    cd138, cd56, cd16⏳

AMH - 2,65 ng/ml (04.2025) ✅
    Ana1, ASA, APS, celiakia - wykluczone ✅
    Subkliniczna niedoczynność tarczycy - pod kontrolą
    KIR Bx (brak 3 z 4 KIRów implantacyjnych) ❌
    Allo MLR 0% (brak kiedykolwiek ciąży)
    Insulina po obciążeniu ❌
    Lewy jajowód niedrożny ❌

Badanie nasienia, posiew, USG, hormony ✅
  • Famme Debiutantka

Wysłany: 16 lipca, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny, jestem nowa na wątku, dołączam w połowie lipca już, dziś 1 DC, więc odliczam do owulacji. Dopiero rozpoczynamy starania i powoli podchodzimy do tematu, choć nie ukrywam że nie jestem najmłodsza i trochę mnie stresuje to, czy się uda. Dajemy sobie kilka miesięcy prób. Trzymam kciuki za Was wszystkie:)

Mam już jedno dziecko, dwulatek, nieżłobkowy, typ High Need Baby , więc są obawy jak sobie poradzę z kolejnym dzidziusiem. Ale czuję, że czegoś mi brak w kwestii rodzinnej i mam niedosyt mimo wszystko ;)

bambusek-94, Kitkat, Locus, cukrzyk1991, Sagi, Dżozu, Promyczek39, Jedno_zyczenie, Gnom, cysterka95, Bubu04, Pacynka, emilgiana, Marzycielka94, MoniaB lubią tę wiadomość

21.07.2023 Chłopczyk <3

Starania od 07.2025 👀🤰
  • Powder Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pacynka wrote:
    Hej Wam po przerwie!
    Widzę, że trafiłam do nadrabiania idealnie w momencie, gdy mój mózg czuje, że jestem w zawieszeniu, tej szarej strefie pomiędzy, tak jak tutaj wspomniałyście na forum. Z jednej strony chciałam śledzić co u Was, z drugiej czułam, że mam dość tematu starań. Widziałam też, że kilka z Was wskoczyło na drugi wątek staraniowy. A ja sama nie wiem, co ze sobą zrobić.

Na jutro mamy umówioną konsultację niepłodnościową w klinice - pod wpływem chwili na początku cyklu umówiłam tę wizytę, podobnie jak konsultacje w sierpniu u immunologa. A potem poczułam, że totalnie nie mam ochoty nigdzie iść - czuję, że nie dowiem się znowu niczego, wydam kasę i zostanę z tym, co do tej pory "proszę się starać 3 miesiące, a potem będziemy myśleć". Czuję się rozczarowana, zrezygnowana, wku*wiona i do tego nie mogę sobie znaleźć miejsca, żeby to z siebie wyrzucić 🤷🏻‍♀️
    🫂🫂🫂 każda z nas była w miejscu, w którym aktualnie jesteś, w dodatku nie jeden raz. Tulę i wysyłam ciepełko prosto z serca 🩷

A na wizytę polecam przychodzić z badaniami z 1 strony, to znacząco przesuwa działania do przodu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca, 18:29

Pacynka, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 34 🐶 🐶

🍼staranie na luzie od 03.2024
    🔍monitorowane: 10cs

🍀 drugi cykl stymulowany (lametta 1x1)
  • Pacynka Ekspertka

Wysłany: 16 lipca, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder wrote:
    🫂🫂🫂 każda z nas była w miejscu, w którym aktualnie jesteś, w dodatku nie jeden raz. Tulę i wysyłam ciepełko prosto z serca 🩷

A na wizytę polecam przychodzić z badaniami z 1 strony, to znacząco przesuwa działania do przodu.

Przykre jest to, że tak wiele dziewczyn musi to przechodzić. Dobrze mieć Was tutaj, chociaż wiadomo - życzę każdej szybkiego transferu na fioletową stronę 💜

To już w sumie czwarty ginekolog, do którego będę szła z tematem starań, tym razem to już typowa wizyta dla par w klinice. Do tej pory zawsze szłam z plikiem badań, co wizytę dochodziły nowe i w sumie na tym się kończyło - wszystko ładnie, owulacje są, pęcherzyki pękają, z jednym drożnym jajowodem też będzie ciąża, proszę się starać i przyjść za 3 miesiące. Jak jutro znowu usłyszę to samo to wyjdę z siebie 😑

👩🏻'92 🧑🏻‍🦱'93
    17 cs starań o pierwsze 👶🏻

3 cykle stymulacji za nami
    histeroskopia (polip?)⏳
    cd138, cd56, cd16⏳

AMH - 2,65 ng/ml (04.2025) ✅
    Ana1, ASA, APS, celiakia - wykluczone ✅
    Subkliniczna niedoczynność tarczycy - pod kontrolą
    KIR Bx (brak 3 z 4 KIRów implantacyjnych) ❌
    Allo MLR 0% (brak kiedykolwiek ciąży)
    Insulina po obciążeniu ❌
    Lewy jajowód niedrożny ❌

Badanie nasienia, posiew, USG, hormony ✅
  • Ssilvia Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Szyjka juz nisko i miekka tak, ze nic z tego, brzuch boli, rano pewnie okres przyjdzie zgodnie z rozkladem.

Wiesz teoretycznie twoja szyjka nie wie czy doszło do implantacji. Ona się przygotowuje normalnie na okres jak co miesiąc a jak nagle pojawia się implantacja i powolutku dźwiga inne hormony to szyjka dopiero po dłuższym czasie idzie do góry i się zamyka, więc to nie wydaje mi się wiarygodny sygnał.

Tak naprawdę nasze ciała same nie wiedzą czy są w ciąży póki HCG się wzrośnie dlatego nie mogą nam wysyłać żadnych sygnałów . Zazwyczaj to po prostu progesteron.

Ounai, Belia, Gnom, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸‍♂️✨

🌿 Hashimoto
    💛 czas starań - 12 miesiecy

💊 Leczenie & suplementy
    • 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
    • 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
    • ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
    • 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
    • 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg

✅ Badania & wyniki
    Profil antyfosfolipidowy – OK
    Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
    AMH – 2.9 🌟
    Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
    MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
    Ferrytyna - 90 ng/mL
    CA 125 - negatywny
    🔄
    Jajowody – drożne ✅

29.09.2025 - pierwsze USG 6 mm + ❤️
    15.10 - drugie USG 2.23 ❤️
    Czekamy na dziewczynkę 🥹
    preg.png
  • cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MroziaMM wrote:
    Miałam też wysoka prolaktynę 32 ng/ml w 3 dniu cyklu i moja ginekolog kazała mi powtórzyć po owulacji, to zrobiłam ja jakos 7 dni po owulacji zeby przy okazji złapać progesteron to spadła do jakos do 24 ng/ml. Za szczególnie moja ginekolog nie planowała tez nic z tym robic raczej. I akuart w tym cyklu pierwszy raz sprawdzałam i właśnie w tym cyklu zaszłam w ciążę . Pozniej juz nie sprawdzałam.

Wydaje mi się, że prolaktyna w ciąży też już z góry jest podniesiona. Też tak kiedyś miałam, że badałam ją 21dc, gdy juz byłam w ciąży (a nie wiedziałam) i akurat wtedy było 30 (a zazwyczaj nie miałam podniesionej prl w innych cyklach)

✨️8 - 18.09.25 stymulacja ivf ✨️14cs ❌️
    ✨️19.09.25 punkcja🤞

SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
    1. Namówić męża na 1 procedurę ✅️
    2. Zdobyć zaświadczenie od diabetologa ✅️
    3. Wyhodować jakieś pęcherzyki ✅️
    4. Mieć min. 2 dojrzałe komórki jajowe ✅️ (6 🥚)
    5. Udało się min. 1 zapłodnienie ✅️
    6. Zarodek przetrwał do 3 doby ✅️
    7. Zarodek przetrwał do 5 doby ✅️ (3❄️ - 4AB, 4BA, 4BB)
    8. Zarodek rozmroził się - transfer ⬜️
    9. Pozytywna beta HCG ⬜️

ona 🙍‍♀️ : ❌️ cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia, podejrzenie adenomiozy ,THFR 667tc, PAI (hetero), AMH 0,52/0,40, nk 1% cd56
    on 🙎‍♂️ : IO, obniżone parametry nasienia
  • Kitkat Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Famme wrote:
    Witam dziewczyny, jestem nowa na wątku, dołączam w połowie lipca już, dziś 1 DC, więc odliczam do owulacji. Dopiero rozpoczynamy starania i powoli podchodzimy do tematu, choć nie ukrywam że nie jestem najmłodsza i trochę mnie stresuje to, czy się uda. Dajemy sobie kilka miesięcy prób. Trzymam kciuki za Was wszystkie:)

Mam już jedno dziecko, dwulatek, nieżłobkowy, typ High Need Baby , więc są obawy jak sobie poradzę z kolejnym dzidziusiem. Ale czuję, że czegoś mi brak w kwestii rodzinnej i mam niedosyt mimo wszystko ;)

Cześć! Życzę Ci, żebyś musiała tu byc króciutko i szybko przeszła na fioletową stronę!

I to chyba jedyne forum, gdzie sie życzy szybkiego odejścia z niego 😅

Ounai, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

👩 33 l.
    🧔🏻 36 l.
    👱‍♀️ 7 l.

23.09.2025 - 9 dpo ⏸️
    10 dpo - 121,9 mIU/mL
    12 dpo - 278,5 mIU/mL / przyrost 128% 🥰
    15 dpo - 1005,9 mIU/mL / przyrost 136% 🥰
    7.10.2025 - jest pęcherzyk 🌼
    10.10. 2025 - mamy serduszko 🥰
    15.10.2025 - 7 mm maleństwa 🥰
    6.11.2025 - 2.86 cm tańczącej malinki 🥰
    27.11.2025 - prenatalne, niskie ryzyka. 6,7 cm gagatka 🥰

07/25 ktoś chciał być 💔

TSH 1.048 ✅️
    owulacje potwierdzone ✅️
    cytologia ✅️
    morfologia ✅️

💛 marzenia są początkiem wszystkiego...

preg.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssilvia wrote:
    Wiesz teoretycznie twoja szyjka nie wie czy doszło do implantacji. Ona się przygotowuje normalnie na okres jak co miesiąc a jak nagle pojawia się implantacja i powolutku dźwiga inne hormony to szyjka dopiero po dłuższym czasie idzie do góry i się zamyka, więc to nie wydaje mi się wiarygodny sygnał.

Tak naprawdę nasze ciała same nie wiedzą czy są w ciąży póki HCG się wzrośnie dlatego nie mogą nam wysyłać żadnych sygnałów . Zazwyczaj to po prostu progesteron.
    No to poki nie ma @ jeat nadzieja :p

Ssilvia, assialbnn lubią tę wiadomość

SYN 2015
    CÓRKA 2020

Starania od czerwca 2025
    CP 2025 💔 7tc
    Usunięcie lewego jajowodu
  • Ssilvia Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulinka123 wrote:
    Kurde Powder zakładaj, bieglabym na ten wątek jak dzik w pomidory :D

Też popieram 😆 nie lubię testować. Przez 8 miesiescy starań chyba z 2 razy tylko testowałam. Czekam aż mi się spóźni okres żeby zareagować i jeszcze praktycznie nigdy się nie spoznil 🤣

Na forum najbardziej cenię wiedzę która jest nie oceniona. Nawet nie potrafię opisać tego jak dużo się dowiedziałam. Może nie wszystko z forum ale gdzieś słyszę że ktoś zrobił jakiś test, czy czytam stopkę i już do chata chtp co to znaczy.

Dżozu, Jedno_zyczenie lubią tę wiadomość

🌿 Hashimoto

💊 Leczenie & suplementy
    • 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg

✅ Badania & wyniki
    AMH – 2.9 🌟
    Ferrytyna - 90 ng/mL
    CA 125 - negatywny
    🔄
    Jajowody – drożne ✅

Czekamy na dziewczynkę 🥹
    preg.png
  • Ssilvia Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    No to poki nie ma @ jeat nadzieja :p

Ja dzisiaj jestem 9dpo i mówię do męża że nic nie czuje. Normalnie jak zawsze, miesiąc co miesiąc więc pewnie nic z tego a on mnie pocieszył i mówi że nawet jak coś tam się dzieje to organizm jeszcze nie wie. I to normalne że nic nie czuję, bo organizm się przygotowuje do okresu a jak go coś zaskoczy i da sygnał że okresu nie będzie to dopiero się zaczynają objawy

Ounai, Marzycielka94, MoniaB lubią tę wiadomość

🌿 Hashimoto

💊 Leczenie & suplementy
    • 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg

✅ Badania & wyniki
    AMH – 2.9 🌟
    Ferrytyna - 90 ng/mL
    CA 125 - negatywny
    🔄
    Jajowody – drożne ✅

Czekamy na dziewczynkę 🥹
    preg.png
  • cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM123 - ja też uważam, że ta beta jak na 12dpo i widok kreski nie wyglądała na wynik 600 ileś.... już nic nie chciałam pisać xD Tylko jak na 60 kilka czyli normalną wartość jak na tyle dni po owulacji ;) No i faktycznie - ona w życiu by nie spadła z 600 do prawie 200 w 48 h ? To chyba niemożliwe ? I przyrost 320% na samym początku jest jak najbardziej możliwy i prawidłowy. Też miałam podobnie na etapie 10-13dpo.

Trzymam kciuki :D <3

Belia, Dżozu, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

✨️19.09.25 punkcja🤞

SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
    9. Pozytywna beta HCG ⬜️

ona 🙍‍♀️ : ❌️ cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia, podejrzenie adenomiozy ,THFR 667tc, PAI (hetero), AMH 0,52/0,40, nk 1% cd56
  • cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai i Królik - a dajcie testy :D Dajcie nacieszyć oczy fotkami :D

Belia, Dżozu, Jedno_zyczenie, cysterka95, emilgiana lubią tę wiadomość

✨️19.09.25 punkcja🤞

SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
    9. Pozytywna beta HCG ⬜️

• krolik Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzucam porannego sikańca

https://zapodaj.net/plik-L1Yp3z3ZSd na żywo ona była bardziej widoczna 🙈

A później po nałożeniu filtrów
    https://zapodaj.net/plik-gcREQQYnqj

Nie mam pojęcia czy to 10, 11 czy 12dp. Teoretycznie okres powinnam dostać w sobotę? Tak mi z cyklu wychodzi, a mam regularne. Natomiast już się serio pogubiłam jak to z tą owulacją i nie jestem w stanie co do dnia wyliczyć sobie mimo objawów wskazujących na zaraz poowulacyjne. Myślę, że bez mierzenia, sprawdzania to takie +/- 3 dni zawsze 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca, 19:42

Ounai, Ssilvia, Belia, Sagi, assialbnn, cysterka95, Dżozu, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

03.2018 14tc 👼
    05.2019 🩷
    01.2022 🩷
    04.2026 🩷

28.08.2025 jest ❤️ i 0,19 cm ludzika 😍
    20.09.2025 2,46 cm ludzika 😍
    13.10.2025 6,5 cm 😍

9.08 9dp pierwszy pozytyw
    11.08 36,90 bhgc
    18.08 1100 bhcg
    preg.png
  • cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolik wrote:
    Wrzucam porannego sikańca

https://zapodaj.net/plik-L1Yp3z3ZSd na żywo ona była bardziej widoczna 🙈

A później po nałożeniu filtrów
    https://zapodaj.net/plik-gcREQQYnqj

Widać ! :D Trzymam kciuki <3 uwielbiam wpisywać piorunki :D :)

✨️19.09.25 punkcja🤞

SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
    9. Pozytywna beta HCG ⬜️

• Ounai Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssilvia wrote:
    Ja dzisiaj jestem 9dpo i mówię do męża że nic nie czuje. Normalnie jak zawsze, miesiąc co miesiąc więc pewnie nic z tego a on mnie pocieszył i mówi że nawet jak coś tam się dzieje to organizm jeszcze nie wie. I to normalne że nic nie czuję, bo organizm się przygotowuje do okresu a jak go coś zaskoczy i da sygnał że okresu nie będzie to dopiero się zaczynają objawy
    No wlasnie, czlowiek niby to woe, a jednak....

Cukrzyk, na tym moim popoludniowym nic nie widac, serio. Rano zrobie. Co prawda mam 20mlU/ml ale jesli cos tam jeat to powinno juz wyjsc

cukrzyk1991 lubi tę wiadomość

SYN 2015
    CÓRKA 2020

Starania od czerwca 2025
    CP 2025 💔 7tc
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:
    Wydaje mi się, że prolaktyna w ciąży też już z góry jest podniesiona. Też tak kiedyś miałam, że badałam ją 21dc, gdy juz byłam w ciąży (a nie wiedziałam) i akurat wtedy było 30 (a zazwyczaj nie miałam podniesionej prl w innych cyklach)
    Prolaktyna jest bardzo zmienna. Wystarczy gorszy sen, lekki stres, dłuższe bycie na czczo itd. itp. By sobie skakała w górę i spadła ;).

👩 31 l.
    AMH 2,72
    MTHFR, PAI: hetero
    Hashimoto

🧔🏻‍♂️ 36 l.
    Obniżone wyniki nasienia.

02.03.2023 - 💔 5+6

👶 - 89 gramów, ryzyka niskie 🫶🏻

preg.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krolil, widze!

SYN 2015
    CÓRKA 2020

Starania od czerwca 2025
    CP 2025 💔 7tc
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popoludniowy pink

20250716-195339.jpg

Faltycznie jaknsie przerysuje kolory na nim to cos tam majaczy ale chyba przy krotkich cyklach dzien przed @ juz cos wiecej powinno byc. Co prawda rzeczywoscie mocz hyl.rpzwodniony, ale brzuch mnie juz boli jakbym zaraz @ miala dostac wiec trudno mi uwierzyc

20250716-195339-1.jpg

Sagi lubi tę wiadomość

SYN 2015
    CÓRKA 2020

Starania od czerwca 2025
    CP 2025 💔 7tc
‹‹ 149 150 151 152 153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ