X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zróbmy lipcowego bobasa 👶🏼żebym nie musiała już oglądać kuta*a 🥒 😂
Odpowiedz

Zróbmy lipcowego bobasa 👶🏼żebym nie musiała już oglądać kuta*a 🥒 😂

Oceń ten wątek:
  • ater Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gnom wrote:
    Mi przy oleju z wiesiołka śluz jakoś tak szaleje, że mam płodny przez tydzień, więc może jeszcze zdążysz z globulkami. ;P

U mnie też jest wcześniej, mokro jest już około tydzień przed owulką i z 5 dni wcześniej taki ciągnący śluz. Także wiesiołek daje radę 💪🏻

____

Mówiłam Wam wczoraj, że przerwę od starań robimy i żeby nie biło zbyt nudno to przyplątała się jakaś infekcja😤 Posiewy zrobię i sprawdzę, powtórzę też tę ureaplasme czy nie wróciła czasem. Ale było wszystko idealnie, pojechaliśmy do teściów i dziś mąż ma krostki a mnie swędzi…. Zamiast słoików to przywieźliśmy jakąś bakterię czy innego dziada🤡Ph wyszło w seminogramie też 8, więc coś jest na rzeczy.

32🧝‍♀️33🧔🏻‍♂️
    starania od II.24
    pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!✨
    •nac, inozytol, magnez,D3, omega3, bcomplex, ubiquinol,olej z wiesiołka, zioła ojca Sroki

team #rodzew2026✨🍓🍓
  • Imazolka Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malrzrz wrote:
    Jak to ZABRUDZONY? Przecież to są sterylne narzędzia 🫣
    Miałam na myśli, że z moich plamień :( taka kawa z mlekiem coś takiego. Ale nie wstawię zdjęcia 🤣🤣🤣

Locus, malrzrz, Marzycielka94, S_va_88 lubią tę wiadomość

Starania od 09/23
    Główny problem po odstawieniu antykoncepcji: długie plamienia przed i po miesiączce
    Diagnoza: brak

06/24 histeroskopia, brak stanu zapalnego, 400 komórek NK
    3 stymulację nieudane ❌
    06/25 diagnostyka endometriozy, ognisko endometriozy na więzadle macicznym - wdrożenie: NAC, resweratrol, melatonina, kurkumina z piperyną
    07/25 ovaleap, ovitrelle, encorton

💊 Siofor, omega 3, magnez, olej z wiesiołka, inozytol
    Mąż ✅

Badania:
    Prolaktyna, testosteron, ferrytyna✅
    AMH: 5,5 - Podejrzenie na PCOS
  • Powder Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imazolka wrote:
    Miałam na myśli, że z moich plamień :( taka kawa z mlekiem coś takiego. Ale nie wstawię zdjęcia 🤣🤣🤣
    Jezu, ja też sobie wyobraziłam jakieś narzędzie z piekła rodem z rdzą, czy nie wiadomo czym 😂😂😂 nie strasz tak!

Marzycielka94, malrzrz, Imazolka, Kitkat, S_va_88, Dżozu lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 34 🐶 🐶

🍼staranie na luzie od 03.2024
    ⏳monitorowane: 6cs

👩🏻‍🦱 ona
    🕰️ cykle 29-31 dni, faza lutealna 17 dni
    ✅ jajowody drożne ✅ MUCHa czysto ✅ hormony w normie ✅ krzepliwość ok ✅ AMH 2,04 ✅ niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
    💊 pueria uno, witamina D3, magne b6 forte, kolagen, koenzym q10, euthyrox

🧔🏻‍♂️ on
    61,1mln → 84,7mln, koncentracja 25,5mln → 42,4mln✅ ruchliwość A 12,4% → 1,58%‼️ B 12,8% → 14,93% C 12% → 11,76% D 62,8% → 71,72%
    aglutynacje i leukocyty (1,1)❗️
    morfologia 2% → 0%❗️
    HBA 80%
    HOMA-IR 3,14
    💊 pregna start on, androvit plus, witamina D3, magne b6 forte, kolagen

🔜 29.07 wizyta w klinice
  • Locus Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imazolka wrote:
    Też myślałam że chodzi o narzędzia i już miałam się odpalić'!

Powder, Imazolka lubią tę wiadomość

👫🏻 93&94 👩‍❤️‍💋‍👨 2013
    🐈‍⬛🐈‍⬛🐈‍⬛🦮

🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰niepowściągliwe wymioty ciężarnych (hyperemesis gravidarum) 🤢🤮
    💔01.2025 biochem
    💔02.2025 biochem
    03-06.2015 przerwa na uzupełnienie niedoborów i odstawienie encortonu

Reumatyzm, PCOS, POTS, niedobór kwasu foliowego, B6, B12, żelaza, cynku, miedzi, selenu
  • beautifullady Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White1 wrote:
    Klinikę wybierz pod względem lekarza, a nie całego ośrodka. Sprawdź do jakiej bedziesz miała w miarę blisko i poszukaj opini o konkretnych lekarzach pracujących tam. Wiadomo nie każdy ma takie same wymagania, więc przekonać się można tylko idąc na wizytę i określając jak się czujesz po niej. Z mojego doświadczenia ginekolodzy często rozkładają ręce i nie mają jakiegoś planu, a w klinice to zupełnie inna historia. Jestem pewna, że będą mieli plan, a jak powiesz, że nie chcesz ivf, to dostosują do tego plan działania.
    Jeśli chodzi o ivf to nie wiem czy czytałaś historię na forum, ale mnóstwo jest przypadków gdzie nasienie było świetne, starania bezskuteczne i przy ivf się udało. Na pewno w twoim przypadku ivf jest rozwiązaniem pod kątem endometriozy, która może utrudniać drogę zarówno plemnikom jak i zapłodnionej komórce do macicy. Przy ivf oba te problemy są wyeliminowane. Dodatkowo często stosuje się wyciszenie endometriozy przed transferem, aby jeszcze bardziej zwiększyć szansę na powodzenie
    Jestem z małego miasta, więc do każdej kliniki mam daleko 😂
    Aktualnie jestem pod opieką naprotechnologa, który zdiagnozował u mnie endometriozę, a następnie ciężkie przewlekłe zapalenie endometrium. U niego czuję się bardzo dobrze zaopiekowana.

I właśnie przez te zapalenie endometrium trochę nie wierzę w powodzenie in vitro. Przecież nikt mi tego zarodka do ściany macicy nie przyklei tak, żeby już tam został. A wiem, że w ciążę mogę zajść, bo za mną już 2 biochemy.

👱‍♀️ 28 👨‍💼29 🐰🐰
    12.2022 - rozpoczęcie starań
    02.2024 - niepłodność, pierwsza wizyta u naprotechnologa
    02.2024 - 08.2024 - szukanie przyczyn niepłodności, dieta, HSG - jajowody drożne
    09.2024 - laparoskopia - wycięcie ognisk endometriozy głęboko naciekającej
    02.01.2025 - lipiodol
    18.01.2025 - ⏸️ 30cs
    19.01.2025 - 💔😥
    14.04.2025 - histeroskopia zabiegowa - wycięcie mikro polipów
    5.05.2025 - wynik biopsji - przewlekłe zapalenie endometrium

Aktualnie 37cs

Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, przewlekłe zapalenie endometrium
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beautifullady wrote:
    Aktualnie jestem pod opieką naprotechnologa, który zdiagnozował u mnie endometriozę, a następnie ciężkie przewlekłe zapalenie endometrium. U niego czuję się bardzo dobrze zaopiekowana.

I właśnie przez te zapalenie endometrium trochę nie wierzę w powodzenie in vitro. Przecież nikt mi tego zarodka do ściany macicy nie przyklei tak, żeby już tam został. A wiem, że w ciążę mogę zajść, bo za mną już 2 biochemy.
    Hej! Bardzo mi przykro, widzę, że się staramy już od 2022 roku, więc rozumiem ból. Jak wyglądają w ogóle wizyty u naprotechnologa? Kieruje Cię na badania i na podstawie czego Cię dalej kieruje?

My zdecydowaliśmy na klinikę, mąż czeka na wizytę u androloga, bo czynnik u nas jest męski i słabe wyniki 🥲.

S_va_88 lubi tę wiadomość

• krolik Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai to oby lekarz miał rację ✊ a jak się teraz czujesz?

Melduje, że krew oddana :)

Kitkat, Marzycielka94, S_va_88 lubią tę wiadomość

• malrzrz Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imazolka wrote:

Słodki jeżu, zmroziło mi krew w żyłach :D
    A że z plamień, to po pierwsze: ufff, a po drugie: pewnie gdyby coś było nie tak, to od razu by Ci powiedzieli - nie ma się co martwic na zapas! :)
    PS: dziękuję za brak zdjęcia 😂❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:41

👩🏻‍🦰 + 🧑🏻‍🦱 +🐕‍🦺

👩🏻‍🦰 33
    Pregna start, wit. d3 (Juvit), mio-inozytol, magnez (MagneB6)
    🧑🏻‍🦱41
    Profertil

Starania od 12.2023, pod opieką kliniki od 01.2025
    👩🏻‍🦰🧑🏻‍🦱 - wyniki badań ok

04.2025 - pierwszy cykl z ovitrelle ⚪️
    05.2025 - lametta + ovitrelle ⚪️
    06.2025 - mamy kwalifikację do ivf, chillout 🌴
    07.2025 - start stymulacji 💉 gonal-f
    16.07 - monitoring 🔍
  • beautifullady Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna wrote:
    Hej! Bardzo mi przykro, widzę, że się staramy już od 2022 roku, więc rozumiem ból. Jak wyglądają w ogóle wizyty u naprotechnologa? Kieruje Cię na badania i na podstawie czego Cię dalej kieruje?

My zdecydowaliśmy na klinikę, mąż czeka na wizytę u androloga, bo czynnik u nas jest męski i słabe wyniki 🥲.
    Tak po krótce to na każdej wizycie omawiamy dotychczasowe leczenie i lekarz postanawia co dalej. Na początku zlecił nam badania krwi, a mężowi rozszerzone badania nasienia, bo podstawowe już miał zrobione i chciał mieć pełen obraz sytuacji. Skierował nas też na badania immunologiczne KIR i HLA-C, które wyszły ok.

Mój lekarz pracuje również w szpitalu na nfz, więc jeśli jakiś zabieg trzeba było wykonać to szłam do niego do tego szpitala. Miałam już wykonane HSG, laparoskopię, podany lipiodol, histeroskopię zabiegową i na kolejnej wizycie prawdopodobnie będziemy się umawiać na kontrolną histeroskopię po leczeniu zapalenia endometrium.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:43

Marzycielka94, S_va_88 lubią tę wiadomość

👱‍♀️ 28 👨‍💼29 🐰🐰
    12.2022 - rozpoczęcie starań
    02.2024 - niepłodność, pierwsza wizyta u naprotechnologa
    02.2024 - 08.2024 - szukanie przyczyn niepłodności, dieta, HSG - jajowody drożne
    09.2024 - laparoskopia - wycięcie ognisk endometriozy głęboko naciekającej
    02.01.2025 - lipiodol
    18.01.2025 - ⏸️ 30cs
    19.01.2025 - 💔😥
    14.04.2025 - histeroskopia zabiegowa - wycięcie mikro polipów
    5.05.2025 - wynik biopsji - przewlekłe zapalenie endometrium

Aktualnie 37cs

Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, przewlekłe zapalenie endometrium
  • Marzycielka94 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ater wrote:
    U mnie też jest wcześniej, mokro jest już około tydzień przed owulką i z 5 dni wcześniej taki ciągnący śluz. Także wiesiołek daje radę 💪🏻

____

Mówiłam Wam wczoraj, że przerwę od starań robimy i żeby nie biło zbyt nudno to przyplątała się jakaś infekcja😤 Posiewy zrobię i sprawdzę, powtórzę też tę ureaplasme czy nie wróciła czasem. Ale było wszystko idealnie, pojechaliśmy do teściów i dziś mąż ma krostki a mnie swędzi…. Zamiast słoików to przywieźliśmy jakąś bakterię czy innego dziada🤡Ph wyszło w seminogramie też 8, więc coś jest na rzeczy.
    Aterku, na spokojnie, skoro robicie przerwę to dobrze, że teraz wyszła ta bakteria, a nie we wrześniu jak odpalacie wrotki 🍆🍆🍆
    Zrób sobie jeszcze może biocenozę pochwy, bo u mnie MUCHa był czysty, a wyszły kwiatki przy biocenozie. Jak już masz brać czopki czy inne cuda to już żeby wybić wszystko, czego nie powinno tam być 🤞🏻

ater lubi tę wiadomość

✨ Starania od 09/24 (11 cs)
    #rodzęw2026 🌷

👩 31
    ✔ USG, cytologia, MUCHa
    ✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
    ✔ LH, FSH, PRL, progesteron, estradiol
    ❓ owulacja
    ⬆️ testosteron 0,54 ng/ml + hirsutyzm
    ⬆️ homocysteina 10,89 umol/L

👨 36
    ⬆️ TSH, PRL, progesteron, estradiol
    ✔ USG
    ✔ koncentracja 45 mln/1 ml
    ⬇️ A i B = 30 %, morfologia 2 %

LIPIEC BĘDZIE NASZ 👶🏼🍼
    🏩 1 cykl stymulowany: Letrozol + Zivafer
    28.07 - 💉 beta HCG
    08.25 - sono-HSG

Wysłany: Dzisiaj, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze odnośnie infekcji to Wsm powiem, że nabawiłam się kiedyś uwaga w renomowanym spa w moim mieście! Najpierw miałam peeling, potem prysznic i masaż czekoladą, a na koniec znów prysznic. Były tam „jednorazowe” ręczniki i szlafroki do chodzenia, ale musiało nie być tak jednorazowo jak zachwalali, bo na drugi dzień był serio dramat. Omijam to miejsce szerokim łukiem i już nie chodzę na zabiegi z kąpielą na miejscu w trakcie, tylko kąpię sie u siebie po wszystkim..

S_va_88 lubi tę wiadomość

#rodzęw2026 🌷

👩 31
    ✔ USG, cytologia, MUCHa
    ✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
    ❓ owulacja

👨 36
    ✔ USG

LIPIEC BĘDZIE NASZ 👶🏼🍼
    28.07 - 💉 beta HCG
    08.25 - sono-HSG
  • krolik Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A znacie probiotyki healtlabs IntiMe?

Kiedy przytrafiła mi się infekcja i nie była jakaś straszna aczkolwiek ginekolog uznała, że potrzebuję globulek dopochwowych. O matko co mi się po tym porobiło. Upławy, świąd, pieczenie, masakra, chodzić nie mogłam płakałam z bólu. Mądra po fakcie przeczytałam ulotkę i się przeraziłam jak zobaczyłam skutki uboczne. Uratowały mnie wlasnie te probiotyki z healtlabs

• White1 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beautifullady wrote:
    Tak po krótce to na każdej wizycie omawiamy dotychczasowe leczenie i lekarz postanawia co dalej. Na początku zlecił nam badania krwi, a mężowi rozszerzone badania nasienia, bo podstawowe już miał zrobione i chciał mieć pełen obraz sytuacji. Skierował nas też na badania immunologiczne KIR i HLA-C, które wyszły ok.

Mój lekarz pracuje również w szpitalu na nfz, więc jeśli jakiś zabieg trzeba było wykonać to szłam do niego do tego szpitala. Miałam już wykonane HSG, laparoskopię, podany lipiodol, histeroskopię zabiegową i na kolejnej wizycie prawdopodobnie będziemy się umawiać na kontrolną histeroskopię po leczeniu zapalenia endometrium.
    Na głównym wątku miesięcznym ciężko szukać ekspertek, które bardziej wyjaśnią temat. Napisz proszę gdzieś w sekcji starając się z pomocą medyczną, tam powinnaś znaleźć więcej informacji

beautifullady, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

👧25.5 🧑26.5 🐈🐈 ⏳️05.24 💉01.25

👧 PCOS | AMH 6.16 | MUCHa ✅️ drożność ✅️
    🧑 HBA 78% | MAR 1% | DFI 19% | nasienie ✅️

❌️01.25-06.25 6 cykli Lametta + Zivafert
    😴07.25 brak lametty = brak owulacji
    🔜08.25 7 cykl stymulowany 🤞
  • Pacynka Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam z updatem po wczorajszej wizycie w klinice - finalnie cieszę się, że poszłam, bo mam wrażenie, że w końcu trafiłam na realny plan działania. Przede mną stymulacje, biopsja endometrium, konsultacja z immunologiem, badanie kariotypów - przy okazji zostaliśmy wpisani na listę ivf na zaś. Wczoraj dostałam również ovitrelle i życzenia owocnego weekendu 🤪 Jakoś tak lżej mi się zrobiło, że pojawił się plan na dalsze działania.

ater, Powder, beautifullady, White1, Marzycielka94, MoniaB, bambusek-94, Imazolka, malrzrz, Locus, Promyczek39, Dżozu lubią tę wiadomość

👩🏻'92 🧑🏻‍🦱'93
    13 cs starań o pierwsze 👶🏻

AMH - 2,65 ng/ml (04.2025)
    Wit. D, Wit. B12, Kwas foliowy, Ferrytyna ✅
    MUCHa czysto ✅ (wyleczona ureaplasma)
    Skaczące TSH ❌ (Letrox 25)
    Lewy jajowód niedrożny ❌
    2017 - wycięcie guzów na obu jajnikach

Badanie nasienia, posiew, USG ✅
  • ater Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka94 wrote:
    Jeszcze odnośnie infekcji to Wsm powiem, że nabawiłam się kiedyś uwaga w renomowanym spa w moim mieście! Najpierw miałam peeling, potem prysznic i masaż czekoladą, a na koniec znów prysznic. Były tam „jednorazowe” ręczniki i szlafroki do chodzenia, ale musiało nie być tak jednorazowo jak zachwalali, bo na drugi dzień był serio dramat. Omijam to miejsce szerokim łukiem i już nie chodzę na zabiegi z kąpielą na miejscu w trakcie, tylko kąpię sie u siebie po wszystkim..

Ja przestałam lubić baseny i inne spa, bo często coś po nich było…

AnMiPe, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

32🧝‍♀️33🧔🏻‍♂️
    starania od II.24
    •nac, inozytol, magnez,D3, omega3, bcomplex, ubiquinol,olej z wiesiołka, zioła ojca Sroki

team #rodzew2026✨🍓🍓
  • ater Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolik wrote:
    A znacie probiotyki healtlabs IntiMe?

Kiedy przytrafiła mi się infekcja i nie była jakaś straszna aczkolwiek ginekolog uznała, że potrzebuję globulek dopochwowych. O matko co mi się po tym porobiło. Upławy, świąd, pieczenie, masakra, chodzić nie mogłam płakałam z bólu. Mądra po fakcie przeczytałam ulotkę i się przeraziłam jak zobaczyłam skutki uboczne. Uratowały mnie wlasnie te probiotyki z healtlabs

Ja brałam i byłam zadowolona też. Fajny jest też z omnibiotic. Dzięki za przypominajkę!

Marzycielka94 lubi tę wiadomość

32🧝‍♀️33🧔🏻‍♂️
    starania od II.24

team #rodzew2026✨🍓🍓

Wysłany: Dzisiaj, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ater wrote:
    Ja przestałam lubić baseny i inne spa, bo często coś po nich było…
    Nooo niestety, przykre ale prawdziwe 🥲

#rodzęw2026 🌷

👩 31
    ✔ USG, cytologia, MUCHa
    ✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
    ❓ owulacja

👨 36
    ✔ USG

LIPIEC BĘDZIE NASZ 👶🏼🍼
    28.07 - 💉 beta HCG
    08.25 - sono-HSG
  • S_va_88 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaB wrote:
    A odnośnie invitro to ja zmieniłam zdanie, które rano Wam tu pisałam i które dodałam w stopkę. Napisałam, że teraz trzecia inseminacja i wtedy do kliniki na invitro.

Ale pomyślałam, pogadałam z dr Gpt i zmieniłam zdanie. Nie chcę już trzeciej inseminacji. Czat pisze, że biorąc pod uwagę moją sytuację to mam max. 3-8% szans na powodzenie 3ciej IUI. Oraz że on rozważając wszystkie za i przeciw uważa, że "W Twojej sytuacji – tak, lepiej zrezygnować z trzeciej inseminacji i przejść od razu do IVF. Oto dlaczego:
    (....wymienia 10 powodów). Przy 38 latach, dobrym AMH i dwóch nieudanych próbach – trzecia IUI to raczej strata cennego czasu, który mógłbyś już inwestować w skuteczniejsze leczenie.".

Jak pomyślałam, że rezygnuję z 3ciej IUI to poczułam ulgę. Ja czuję, że ona i tak się nie uda to po co tracić siły, zdrowie, pieniądze i CZAS.

Umawiam się do kliniki!

Ja czuję trochę inaczej niż pisze beautifullady. Choć ja jestem w innej sytuacji, bo stoję przed faktem, że jeszcze rok, dwa prób i mogę wcale dzieci nie mieć, bo będę miała za wysoki wiek.

Ja myślę, że najważniejsze w powstaniu dziecka jest to unikalne połączenie genów dwóch osób. A jak jeszcze do tego dojdzie ich wielka wola, miłość i chęć rodzicielstwa to już w ogóle. Jedne dzieci są zrobione po pijaku, inne są wpadką, inne w pięknym seksie romantycznym, a inne w invitro. Ale potem w życiu to wcale nie jest najważniejsze.

Choć jak Beautifullady jesteś taka młoda jeszcze to warto się starać jeszcze w zgodzie ze sobą i swoim sercem. Zawsze można zmienić zdanie lub można nie zmienić. Każda idzie za swoim sercem i sercem swojego partnera. I oby każdej się spełniło najpiękniej ✨✨✨
    Podjęłaś bardzo dobrą decyzję, ale też zgadzam się z Baetyifullady. I tak to jest ważne robić wszystko w zgodzie ze sobą w tych staraniach.
    I tak jak piszesz Tobie czy mi to poprostu cenny czas ucieka........na spełnienie tego jedynego marzenia.
    I wiecie co jest kur....najśmieszniejsze w tej całej sytuacji. Że ja, jakbym nie zaliczyła we wrześniu wpadki, to nie obudziłby mi się instynkt macierzyński.
    Znaczy, ja zawsze marzyłam o dziecku, ale życie ku temu się nie układało. I wyszło jak wyszło. Poprostu są sprawy na które nie mamy wpływu.....niestety.
    A od roku o niczym innym nie marzę.............nawet dziś wspomniałam sobie, jak ja się niesamowicie czułam, wiedząc, że w moim brzuszku Ktoś jest💚
    😥A teraz taka potworna pustka.
    Prawdą jest, że kto nie przeżył straty, naprawdę nie będzie wiedział co to znaczy czuć pustkę w sercu, w życiu......eh. Rozpisałam się.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:22

Default.owa, MoniaB lubią tę wiadomość

Cykle: 25-28 dni
    1cs
    21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 👼🖤

Suplementacja:
    🔹Pregna Start,
    🔹FoliActiv 400 Metylowany Kwas Foliowy,
    🔹Acard 75.

...masz moje słowo, wypełnię Twoje ramiona...
  • Default.owa Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kliniki, my po dwóch poronieniach zdecydowaliśmy się wybrać do kliniki właśnie, bo już lekarze zaklasyfikowali to jako poronienia nawracające. Tak się trafiło, że dostaliśmy tu z ovufriend darmową wizytę w invicie i uznaliśmy, że co nam szkodzi. Trafiliśmy na bardzo fajną Panią doktor. Dostaliśmy listę badań do zrobienia - na szczęście mam dość wysoki pakiet medyczny z pracy, więc większość badań zrobiliśmy za darmo. I przedwczoraj właśnie poszliśmy omówić wszystkie wyniki, zrobić USG, sprawdzić kształt macicy i omówić co robić dalej. Przy okazji dowiedziałam się, że jest jeden pęcherzyk dominujący 19 mm i jest to najlepszy moment do powrotu do starań. Dostałam leki, przepisano mi zastrzyki i mamy próbować. Na razie klinika wywarła na nas dobre wrażenie.
    Mamy też ten przywilej, że ciocia mojego męża zajmuje się badaniem genów i omówiła z nami nasze wyniki, zanim mieliśmy wizytę, co nas nieco uspokoiło. Wśród znajomych lekarzy też skonsultowała nasz wybór kliniki i powiedzieli, że bardzo dobrze trafiliśmy. Więc mamy nadzieję, że teraz się uda. Wrzesień/październik przeprowadzamy się na swoje i super by było jakbyśmy przeprowadzili się tam nie tylko z psiunkiem, ale też z bobo w brzuchu.

MoniaB, karczoch321, Marzycielka94, beautifullady, ater, S_va_88 lubią tę wiadomość

🧑🏻‍🦲 34 👩🏽 30 🐶 4

4 cs
    ⏸️ 10.24
    💔 11.24

2 cs
    ⏸️ 14.03
    💔 02.05 Florian 🩵

1 cs - wracamy do starań
    16.07 - Pęcherzyk dominujący 19 mm

👩🏻‍🦲 Morfologia 0% -> 2%
    Fragmentacja DNA 8%
    Kariotyp ✅️

👩🏽 Hashimoto -> Euthyrox 112
    Kariotyp ✅️
    Hormony wszelkiej maści ✅️
    Morfologia ✅️
    🟠 Mutacja c.3980A>G p.(His1327Arg) w układzie heterozygotycznym
    🟠 Genotyp heterozygotyczny 4G/5G polimorfizmu w genie SERPINE1

-> Acard 75 & heparyna
  • MoniaB Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beautifullady wrote:

Invitro przyspiesza sukces i zwiększa szanse że się uda, bo eliminuje większość przeszkód.

Plus przy zapaleniu endometrium trudno jest zgrać etap gdzie uda się wyciszyć zapalenie i są świetne warunki na zagnieżdżenie z tym by akurat w danym cyklu się udało zapłodnić. W invitro wyciszają zapalenie tak by było optymalnie i wtedy dają gotowy już zarodek i są duże szanse, że się przyjmie.

Ja nie jestem wielką fanką i adwokatką invitro, sama mam swoje wątpliwości np. mnie stresuje brak władzy i sprawczości i że nie mam jak sprawdzić czy na pewno używają nasienia mojego męża, albo czy nie dadzą mi niechcący zarodka kogoś innego, albo czy podczas przechowywania niechcący wydadzą komuś 😆 Ale wiem, że są procedury i to głównie psychologiczny niż realny aspekt 😆 Boję się też że miałabym więcej pięknych zarodków niż bym potrzebowała, ale wiem że w moim wieku to się raczej nie zdarza.

beautifullady, S_va_88 lubią tę wiadomość

38💃💛🏃40

16 cs

🍒 od 11.2022 - bez żadnej antykoncepcji
    🍒 od 04.2024 - starania staranne
    🍒 od 07.2024 - pod opieką gin od płodności
    🍒 9 x cykle stymulowane + monitoring
    🍒 2 x IUI
    🍒PLANY: w sierpniu 3cia IUI i wizyta IVF

AMH dobre 🥚 Ładne owulacje 🍳 Celiaklia 🌾 Drożność super 🎢 Wymazy czyste 💯 TSH dobre - 1,8 🔅 Nasienie lekko obniżone 💦 Inne wyniki moje i męża ok 😇
‹‹ 164 165 166 167 168
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 porad, jak ubrać dziecko na zimowy spacer

Niekiedy zimowa aura za oknem może zniechęcać do spacerów... Tymczasem jest to świetny sposób na budowanie odporności, dotlenienie organizmu i zapewnienie aktywności fizycznej dla dziecka. Jak zatem przygotować się na zimowy spacer? Sprawdź 7 porad, jak ubrać dziecko!

CZYTAJ WIĘCEJ