Zróbmy lipcowego bobasa 👶🏼żebym nie musiała już oglądać kuta*a 🥒 😂
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie badam owulacji i tego czy ona wystąpiła, teoretycznie 8dpo, ale wiadomo, że coś się mogło poprzesuwać. Ze względu na to też wiem, że test miał prawo wyjść dzisiaj negatywny, nawet jeśli jestem w ciąży, ze względu na wypitą ilość płynów - przecież to jeszcze bardzo wcześnie i stężenie beta hcg jest naprawdę małe.
Dlatego byłam wczoraj zaskoczona pozytywnym testem, choć czytałam, że czasami faktycznie zdarza się, że wykrywa wcześniej niż w dniu spodziewanej @ (a do niej zostało mi jakieś 3-4 dni).
Zobaczymy co powie beta, może ta wczorajsza druga kreska pojawiła się dla funu -
karczoch321 wrote:Dziś zbadałam progesteron 7dpo - prawie 20 😇 jaram się!
Co prawda ze wsparciem luteiny, ale podpytałam chata ile w tym mojego proga, a ile to tabsy i dał taka odpowiedź:
Przy Luteinie podjęzykowej 2×50 mg dziennie (czyli 100 mg):
• Do krwi może wchłaniać się około 10–15% dawki, czyli ok. 10–15 mg dziennie.
• To może podnieść poziom progesteronu w surowicy o ~2–5 ng/ml, w zależności od czasu podania i metabolizmu.
⸻
🔬 W Twoim przypadku:
• Wynik: 19,6 ng/ml
• Szacunkowy wpływ luteiny: 2–5 ng/ml
• Szacowany naturalny progesteron (czyli z samego ciałka żółtego): ok. 14–17 ng/ml
⸻
📌 Co to oznacza?
Twój naturalny progesteron jest nadal bardzo dobry. Wynik w okolicach 14–17 ng/ml bezpośrednio odzwierciedla aktywność ciałka żółtego i oznacza:
• Owulacja była dobrej jakości,
• Faza lutealna jest wystarczająca dla implantacji,
• Nie ma oznak niedomogi lutealnej.
Nie znam się nie tym, ale jeśli mówi prawdę to dalej jestem zadowolona z wyniku 🙌
Idziemy łeb w łeb 😀Marzycielka94, karczoch321, Powder lubią tę wiadomość
14 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
4cs: 08.24 cb 4tc💔
6cs: 10.24 cb 6tc💔
Ona 👩🏼 (31lat):
cykle regularne: 30-34dni 🗓️
2023 2x histeroskopia- wycięcie polipa
HSG (czerwiec) dwa jajowody drożne ✅
Hormony, biochemia (lipiec) ✅
🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
On 👨🏽(31lat):
badanie nasienia 🪱(czerwiec): Ilość: 60,6 mln ✅ żywe: 69% ✅ koncentracja: 10,1 mln/ml🔻A+B: 43,5% ✅; morfo 1,8%🔻pH: 8,3🔻
🔜 1.08 urolog/androlog -
Ssilvia wrote:Mi można zapisać @
-
Bajka92 wrote:Co do progesteronu powyżej 20- u mnie w poprzednim cyklu również ponad 20 i bardzo mnie ten wynik pozytywnie nakręcił. Dlatego jak przyszła @ rozczarowanie było gigantyczne…
Bajka, u mnie cykl temu wynosił 31 i dalej nic z tego nie wyszło 🫣😛
Dlatego w tym po prostu cieszę się, że jest na dobrym poziomie - bez nakręcania się, że to znaczy cokolwiek 😉 w cyklach bez luteiny, przez kilka miesięcy miałam tendencję spadkową jego wartości, fajnie, że chyba coś ruszyło jednak i trzyma się na dobrym poziomie.
Belia, też chciałam zbadać estradiol, ale kupowałam badanie na szybko i z rozpędu zapomniałam 🙃Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca, 07:36
🙎♀️🧔♂️ 34 / 35
🍀 13 cs
💔 02.25 - 6tc / CP
💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna, kurkumina+piperyna, resweratrol + zioła Ojca Sroki
🦠05.25 ureaplasma - out 🤟
🔥06.25 - drożność - ok 👌
🍀26.08 - pierwsza wizyta w klinice -
Ja dziś jestem rozpalona okropnie, nie wiem czy mnie coś nie bierze, bo w sumie człowiek siedzi cały dzień w przeciągu... dziś pierwszy dzień po owu, zapowiada się najdłuższe 10 dni w miesiącu 😅
Belia, kleopatr4, Claudii, Marzycielka94, Powder, Bubu04 lubią tę wiadomość
👩 33 l.
🧔🏻 36 l.
👱♀️ 6 l.
/ 5 cykl starań o drugiego małego człowieka
/ wczesne owulacje
09.07.2025 - początek cyklu
30.07.2025 - cień cienia dalekiej ciotki cienia ⏸️
1.08.2025 - beta 15,5 -
Kitkat wrote:Ja dziś jestem rozpalona okropnie, nie wiem czy mnie coś nie bierze, bo w sumie człowiek siedzi cały dzień w przeciągu... dziś pierwszy dzień po owu, zapowiada się najdłuższe 10 dni w miesiącu 😅
Wczoraj mogłam przesadzić z klima…#2026jestmój
Starania o #2 (częste kp, czy są ovu?, co z pco?, długie cykle, co suplementować?)
#1 Wrzesień 2024 po diagnozie PCO i 2cs z inozytolem, który aktywował owulację -
Marzycielka94 wrote:Dziewczyny, nie chce się nakręcać, ale po wczorajszym spadku temperatury poniżej 37 stopni, dziś odbiła i mam 37,23 (11 dpo) 🥹 progesteron daje mi w kość, wybudzam się w nocy, śnią mi się największe głupoty świata, pocę się mocno, ale mam nadzieję, że to TO 🥹❤️
Zaciskam kciuki ✊Marzycielka94 lubi tę wiadomość
-
kleopatr4 wrote:O matko, ja tak samo. Katar, chrypa, kości sztywne jak nie wiem i spuchłam😮💨
Wczoraj mogłam przesadzić z klima…
Mówią, że lekkie przeziębienie może odwrócić uwagę organizmu od ewentualnego zarodka i może spokojnie się zaszyć w endometrium, więc... oby to nasze smarkanie miało sens 😅Marzycielka94 lubi tę wiadomość
👩 33 l.
🧔🏻 36 l.
👱♀️ 6 l.
/ wczesne owulacje
1.08.2025 - beta 15,5 -
Takatam wrote:Niestety 13dpo dalej negatywny
Mój cykl ma juz 35 dni a nie miewam takich długich
Może torbiel ? Ja tak miałam kiedyś✨️11.08.25 I wizyta in-vitro✨️Przed nami 14cs
SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
1. Namówić męża na 1 procedurę ✅️
2. Zdobyć zaświadczenie od diabetologa ⬜️
3. Wyhodować jakieś pęcherzyki ⬜️
4. Mieć min. 2 dojrzałe komórki jajowe ⬜️
5. Udało się min. 1 zapłodnienie ⬜️
6. Zarodek przetrwał do 3 doby ⬜️
7. Zarodek przetrwał do 5 doby ⬜️
8. Zarodek rozmroził się - transfer ⬜️
9. Pozytywna beta HCG ⬜️
ona 🙍♀️ : ❌️ cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia, podejrzenie adenomiozy ,THFR 667tc, PAI (hetero), AMH 0,52/0,40
on 🙎♂️ : IO, obniżone parametry nasienia -
Marzycielko, z temepratury to tak na prawdę można przypuszczać o ciąży jeżeli po 14dpo nie spada ale! I ja cię nie chcę nakręcać ale już niejednokrotnie tu pisałam, że intensywne sny i problemy ze snem to objawy, które miałam w obydwu cb i na które zawsze czekam po owulce. Nigdy, w żadnym okresie życia nie miałam tak intensywnych vivid dreams jak wtedy więc trzymam kciuki, żeby u ciebie to było to 🍀🍀🍀
Marty.Na, Marzycielka94, Dżozu lubią tę wiadomość
14 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
4cs: 08.24 cb 4tc💔
6cs: 10.24 cb 6tc💔
Ona 👩🏼 (31lat):
cykle regularne: 30-34dni 🗓️
2023 2x histeroskopia- wycięcie polipa
HSG (czerwiec) dwa jajowody drożne ✅
Hormony, biochemia (lipiec) ✅
🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
On 👨🏽(31lat):
badanie nasienia 🪱(czerwiec): Ilość: 60,6 mln ✅ żywe: 69% ✅ koncentracja: 10,1 mln/ml🔻A+B: 43,5% ✅; morfo 1,8%🔻pH: 8,3🔻
🔜 1.08 urolog/androlog -
Marzycielka trzymam kciuki, widzę, że masz dobre przeczucia co do tego cyklu, oby się sprawdziły 🤞
Karczoch super wynik, to takie małe kroczki, które przybliżają do celu ☺️
Dziewczyny chorujcie dłużej, może akurat to pomoże 🤭
Ja dziś wykupuje lamette i lecę od jutra ze stymulacją 😎Kitkat, karczoch321, Marzycielka94, kleopatr4 lubią tę wiadomość
K 🩷 30l.
AMH 0.71
21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
lekka adenomioza ❌ MUCHa ✅ Sono-HSG ✅
M 🩵 31l.
Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS ✅ ┃SCD ✅ ┃MAR ✅
1-6 cykl bez pomocy medycznej
7 cykl: monitoring + encorton + luteina + duphaston ❌
8 cykl: lametta ⌛
08.08 - wstępna kwalifikacja do IVF -
NOWA KOLEŻANKA wrote:Beta zrobiona czekam na wyniki ❤️ niestety dalej nie mogę dodać linków ze zdjęciami, ciekawe czy któraś z Was też miałaby z tym problem…
Wstawiałam zdjęcia wg instrukcji z pierwszej strony, nie było nigdy problemuMarzycielka94 lubi tę wiadomość
👩 33 l.
🧔🏻 36 l.
👱♀️ 6 l.
/ wczesne owulacje
1.08.2025 - beta 15,5 -
Belia wrote:Marzycielko, z temepratury to tak na prawdę można przypuszczać o ciąży jeżeli po 14dpo nie spada ale! I ja cię nie chcę nakręcać ale już niejednokrotnie tu pisałam, że intensywne sny i problemy ze snem to objawy, które miałam w obydwu cb i na które zawsze czekam po owulce. Nigdy, w żadnym okresie życia nie miałam tak intensywnych vivid dreams jak wtedy więc trzymam kciuki, żeby u ciebie to było to 🍀🍀🍀
The same! Teraz też mam żywe sny, ale tych które miałam przed zobaczeniem dwóch kresek to nic nie przebije 🙈Marzycielka94, Kitkat, Belia lubią tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34 / 35
🍀 13 cs
💔 02.25 - 6tc / CP
💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna, kurkumina+piperyna, resweratrol + zioła Ojca Sroki
🦠05.25 ureaplasma - out 🤟
🔥06.25 - drożność - ok 👌
🍀26.08 - pierwsza wizyta w klinice -
Jejku dziewczyny, staram się być spokojna i nie nakręcać, ale tej karuzeli już nikt nie zatrzyma 😂 oby te sny przyniosły nam upragnionego bobasa !! 🤞🏻👶🏼🥹❤️
Kitkat, Belia, krolik, karczoch321, Dżozu, kleopatr4 lubią tę wiadomość
✨ Starania od 09/24 (12 cs)
#rodzęw2026 🌷
👩 31
✔ USG, cytologia, MUCHa
✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
✔ LH, FSH, PRL, progesteron, estradiol
❓ owulacja
⬆️ testosteron 0,54 ng/ml + hirsutyzm
⬆️ homocysteina 10,89 umol/L
👨 36
⬆️ TSH, PRL, progesteron, estradiol
✔ USG
✔ koncentracja 45 mln/1 ml
⬇️ A i B = 30 %, morfologia 2 %
SIERPIEŃ BĘDZIE NASZ 👶🏼🍼
🏩 2 cykl: Letrozol + Zivafert
08.25 - sono-HSG -
Jeżeli o sny chodzi, to mi się dziś śniło, że moja mama urodziła dziecko 😅 Ale ja od zawsze mam dziwne i wyraziste sny, więc u mnie to raczej żaden objaw.
Belia lubi tę wiadomość
👩 33 l.
🧔🏻 36 l.
👱♀️ 6 l.
/ wczesne owulacje
1.08.2025 - beta 15,5 -
cukrzyk1991 wrote:Dziewczyny - jakieś update'y ?
Ktoś robił testy ? Lub małpa zawitała
?
35 😍 38 😎
Starania o pierwsze dziecko - luty 2025 🍓
💊 Suplementy:
witamina D3, Omega-3, kelp, olej z wiesiołka, Prenatal Uno
🕐 Długość cyklu - 28 - 30 dni
Progesteron 8dpo - 12,79
Estradiol 8dpo - 128
TSH - 2,72 🆘
Ferrytyna - 58
Żelazo - 118
D3 - 28,3 🆘 zwiększona dawka supli włączona 🤠
AMH - 0,65
FSH - 5,86 -
Kitkat wrote:Jeżeli o sny chodzi, to mi się dziś śniło, że moja mama urodziła dziecko 😅 Ale ja od zawsze mam dziwne i wyraziste sny, więc u mnie to raczej żaden objaw.
ater, Dżozu, malrzrz, kleopatr4 lubią tę wiadomość
✨ Starania od 09/24 (12 cs)
#rodzęw2026 🌷
👩 31
✔ USG, cytologia, MUCHa
✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
✔ LH, FSH, PRL, progesteron, estradiol
❓ owulacja
⬆️ testosteron 0,54 ng/ml + hirsutyzm
⬆️ homocysteina 10,89 umol/L
👨 36
⬆️ TSH, PRL, progesteron, estradiol
✔ USG
✔ koncentracja 45 mln/1 ml
⬇️ A i B = 30 %, morfologia 2 %
SIERPIEŃ BĘDZIE NASZ 👶🏼🍼
🏩 2 cykl: Letrozol + Zivafert
08.25 - sono-HSG -
A ja jestem po teleporadzie u hematologa w celu omówienia wyników. Mam niby te dwie mutacje w heterozygocie, ale pod kątem hematologicznym nie wymagam żadnego leczenia na stałe. Chociaż tyle dobrego.
Himocysteina według Oani doktor w normie - 13 - ale jak to powiedziała, wiadomo klinika i ginekolodzy chcieliby żeby była około 8 i pewnie już dostałam zalecenie jakie kwasy foliowe mogę brać. I potwierdziła, że zalecenia z kliniki - acard i później heparyna, są okay i tak się w podobnych przypadkach postępuje.
Dziś jeszcze wizyta u mojej ginekolog, bo też chciała zerknąć na wyniki z kliniki. Będę chciała z nią omówić kwestię Progesteronu, bo w klinice nic o tym nie mówili i uświadomiłam to sobie dopiero na drugi dzień.
Oczywiście mój brajan już zaczyna działać i od jakichś 2-3 dni mi niedobrze, temperatura skacze, sutki wrażliwe, no i oczywiście nie wytrzymałam i zrobiłam test.🙈 Na moje oko coś tam się majaczy, według męża nic tam nie ma, więc staram się nie nakręcać. Ale pewnie do 28.07 pewnie jeszcze z 2 razy potestuje.🤣 Nawet jak nic tam nie widać, albo mi coś majaczy, to czuje się trochę lepiej niż z taką niewiedzą.🙈
Marzycielka94 wrote:U mnie najgorsze są te ze zdradą męża, bo biedaczek niczemu winny, a jestem dla niego od rana nie do zniesienia 😂
U mnie jest na odwrót. To mężowi się takie rzeczy śnią. A potem pretensje do mnie.🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca, 08:30
Marzycielka94, Dżozu lubią tę wiadomość
🧑🏻🦲 34 👩🏽 30 🐶 4
Starania od VII 2024
4 cs
⏸️ 10.24
💔 11.24
2 cs
⏸️ 14.03
💔 02.05 Florian 🩵
2 cs - wracamy do starań
Manifestuje najpiękniejsze prezent urodzinowy 🤞🏻
👩🏻🦲 Morfologia 0% -> 2%