Zróbmy lipcowego bobasa 👶🏼żebym nie musiała już oglądać kuta*a 🥒 😂
-
WIADOMOŚĆ
-
Truskawkowykompot wrote:To u mnie z objawów ciążowych to tylko ten bocian co latał dzisiaj 😂 A tak to absolutne nic. Jestem 7/8dpo i ani cycki ani brzuch nie boli, śluzu nie ma, pustynia więc prawdopodobniej w tym cyklu też nic nie wyszło. Wydaję mi się, że owulacją była całe 2 doby po stosunku i żaden plemnik nie miał szans.
U mnie któryś musiał przetrwać mni 36h ale bliżej raczej 48, więc nigdy nic nie wiadomoŚWIEŻYNKA97, Powder lubią tę wiadomość
Starania 02.2024
Na poważnie od 11.2024
01.2025 beta 20 💔
03.2025 HyFoSy-prawy jajowod drożny, lewy udrozniono
04.2025 wyniki biopsji-duże przewlekle zapalenie endometrium
(Leczenie antybiotykami)
AMH 1.98
Ilość plemników 91 mln
Koncentracja 45.5 mln/ml
Ruch PR 0.2%, ruch PS 14.29% NP 20.61%
Morfologia 4%
Suplementacja TenFertil ON -
Gnom wrote:Hejka! Odpowiedz coś o sobie
Mi od zawsze jest niedobrze od zapachu kawy w okolicach okresu. 😜 A też uwielbiam. -
Luna11 wrote:Hej, Dziewczyny!
Jestem tu nowa, ale przyglądam się Wam i podczytuję cały lipiec i uznałam, że może w końcu pora się ujawnić. 😊
Napiszę Wam coś o sobie. Mam 27 lat, mój partner 47, więc wiem, że to z góry obniża nasze szanse. Staramy się +/- od listopada, ale na koniec grudnia niespodziewanie zmarła moja Mama i trochę to wstrząsnęło moim światem, a zapewne też organizmem. Czasem zdarzają się też jakieś wyjazdy ze strony mojego partnera, więc nie mogę powiedzieć, żeby miesiąc w miesiąc to były staranne starania, ale od kwietnia już tak.
Mam regularne, dosć krótkie cykle, 25-28 dni. Owulacja ok. 12-13 dc.
W zeszłym miesiącu badałam progesteron 20 dc i wynosił 61,600 nmol/l (wtedy owulka się przesunęła przez chorobę i była ok. 17 dc), ale dało mi to wielką nadzieję i boleśnie sprowadziło na ziemię, gdy przyszła @. 🫠
Robiłam różne badania:
Prolaktyna 19,0 ng/ml, ferrytyna 69,2 ng/ml, B12 556,00 pg/ml - listopad '24.
Glukoza 80 mg/dl, D3 39,9 ng/ml, TSH 1,6 - lipiec '25. Morfologia też ok.
Mój partner w październiku robił badanie nasienia i wszystko ok - jedynie nieco obniżona ruchliwość i morfologia 4%.
Teraz 14.07 udało mi się zdążyć z wizytą u gina przed owulacją. W lewym jajniku pęcherzyk 23 mm, endometrium 7,8 mm, było też widać śluz płodny.
Teraz jestem 9 dpo. 4dpo miałam 2 małe niteczki krwi na papierze i potem przez cały dzień widziałam mało, ale jednak jasnobrązowej wydzieliny na majtkach. Oczywiście brajan pracuje na pełnych obrotach mówiąc, że to była implantacja, ale to trochę za wcześnie. Pewnie zawirowania hormonalne. 🤡 Nigdy wcześniej nie mialam takich plamień.
Ufff, trochę się rozpisałam. Jest mi bardzo miło Was poznać i za każdą z Was mocno trzymam kciuki!
PS mierzę też tempkę, jestem w stałym kontakcie z dr gpt 🫠, biorę Prenatal Primo, a partner Fertisim dla mężczyzn.
Gin powiedział, że jak nie zajdę w ciążę w ciagu pół roku, to mam się znowu zgłosić.Luna11 lubi tę wiadomość
-
Nie wiem czy wiecie, może wiecie, ale na internetowym koncie pacjenta jak zrobi sie ankietę to dostajecie po kilku dniach ze swojej przychodni pakiet badań profilaktycznych, m.in. TSH, cholesterol, glukozę itp. Mi tych badań w sumie wyszło z 15
Luna11, Marzycielka94, Sagi, Idawoll, Gnom, Dżozu, Powder, bambusek-94, krolik, Sylwia_G-K lubią tę wiadomość
👩 33 l.
🧔🏻 36 l.
👱♀️ 6 l.
/ 5 cykl starań o drugiego małego człowieka
/ wczesne owulacje
09.07.2025 - początek cyklu
30.07.2025 - cień cienia dalekiej ciotki cienia ⏸️
1.08.2025 - beta 15,5 -
Kitkat wrote:Nie wiem czy wiecie, może wiecie, ale na internetowym koncie pacjenta jak zrobi sie ankietę to dostajecie po kilku dniach ze swojej przychodni pakiet badań profilaktycznych, m.in. TSH, cholesterol, glukozę itp. Mi tych badań w sumie wyszło z 15
Tak, to prawda. Ja też robiłam. Zaznaczyłam, że chcę w Luxmedzie, w którym i tak jestem, więc bardzo wygodnie. I do tego rozszerzone badanie moczu. Również polecam!Kitkat, Sylwia_G-K lubią tę wiadomość
👧 27
TSH, glukoza, ferrytyna, B12, D3, prolaktyna, progesteron (20 dc), morfologia, usg piersi, cytologia ✅️
Ostatnie badanie 12 dc (14.07.)
Pęcherzyk w LJ 23 mm
Endometrium 7,8 mm
🧑 47
Ruch A+B 26,53% ↘️
Morfologia 4%
Reszta ✅️
7cs -
Kitkat wrote:Nie wiem czy wiecie, może wiecie, ale na internetowym koncie pacjenta jak zrobi sie ankietę to dostajecie po kilku dniach ze swojej przychodni pakiet badań profilaktycznych, m.in. TSH, cholesterol, glukozę itp. Mi tych badań w sumie wyszło z 15
Przy okazji mam właśnie pytanie do dziewczyn z anemia i niska ferrytyna - co było powodem? Badałyście? Jak podniosłyście jej poziom?Kitkat, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
-
assialbnn wrote:U mnie plamienie implantacyjne zaczęło się 5dpo. Było widoczne tylko na palcu gdy sprawdzałam szyjke.
Dziękuję za tą wiadomość. Może jest szansa.Wg gpt to się zdarza, a u mnie ta owulacja była dość szybko. W dodatku współżyłam dwa dni, dzień przed owulką i w ten sam dzień, więc całą armia tam czekała. 😜
👧 27
TSH, glukoza, ferrytyna, B12, D3, prolaktyna, progesteron (20 dc), morfologia, usg piersi, cytologia ✅️
Pęcherzyk w LJ 23 mm
Endometrium 7,8 mm
🧑 47
Ruch A+B 26,53% ↘️
Morfologia 4%
Reszta ✅️
7cs -
Idawoll wrote:Potwierdzam. Jestem już po badaniach. Dodałam jeszcze odpłatnie pakiet na anemię. I dobrze, bo z tych podstawowych nic by nie wynikało, a jak zbadałam żelazo, ferrytynę, B12 i kwas foliowy, to się złapałam za głowę 🙆🏼♀️
Przy okazji mam właśnie pytanie do dziewczyn z anemia i niska ferrytyna - co było powodem? Badałyście? Jak podniosłyście jej poziom?
Ja mam anemię od zawsze, mój organizm nie przyswaja żelaza, biorę od lat tabletkiTylko w czasie ciąży nie miałam anemii 🫣
Idawoll lubi tę wiadomość
👩 33 l.
🧔🏻 36 l.
👱♀️ 6 l.
/ wczesne owulacje
1.08.2025 - beta 15,5 -
Wpadam tylko przywitać nowe dziewczyny, życzę, żebyście zbyt długo tu nie zagościły 🤞
Luna11, ŚWIEŻYNKA97, Marzycielka94, kleopatr4 lubią tę wiadomość
K 🩷 30l.
AMH 0.71
21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
lekka adenomioza ❌ MUCHa ✅ Sono-HSG ✅
M 🩵 31l.
Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS ✅ ┃SCD ✅ ┃MAR ✅
1-6 cykl bez pomocy medycznej
7 cykl: monitoring + encorton + luteina + duphaston ❌
8 cykl: lametta ⌛
08.08 - wstępna kwalifikacja do IVF -
Claudii wrote:Wpadam tylko przywitać nowe dziewczyny, życzę, żebyście zbyt długo tu nie zagościły 🤞
To bardzo miłe, dzięki! Jestem pod wrażeniem jaka tu jest atmosfera i ile wsparcia można uzyskać od kobiet, których się nie zna, ale wszystkie łączy wspólny cel. 🥹Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca, 12:24
ŚWIEŻYNKA97, Marzycielka94, Powder, assialbnn, cukrzyk1991, ferrytynka25 lubią tę wiadomość
👧 27
Pęcherzyk w LJ 23 mm
Endometrium 7,8 mm
🧑 47
Ruch A+B 26,53% ↘️
Morfologia 4%
Reszta ✅️
7cs -
Monia• wrote:Hej dziewczyny, chciałbym dołączyć do Was ale nie wiem czy będę w stanie otwierać forum częściej niż 2 razy dziennie bo mam mega wymagające dziecko, które nie schodzi mi z rąk 😩 zaczynam starania o 2 dziecko. Pierwszą córeczkę urodziłam 10 miesięcy temu i czas postarać się o rodzeństwo😁 mój ostatni cykl trwał 44 dni, co nigdy mi się tak długo nie zdarzyło. Dzisiaj pierwszy dzień @ . Akurat wczoraj zapisałam się do gina na piątek -,- no ale przynajmniej mnie zbada i może dowiem się jaka była przyczyna takiego opóźnienia 😀 wiec będę testować z Wami w tym cyklu
Ja podobnie ledwo nadązam czytać forum, chciałabym być bardziej aktywna ale trudno o to przy szalejącym dwulatku, jak idzie spać to ogarniam gotowanie i sprzątanie dopiero 😃
10 miesięcy córeczka to widzę celujesz w różnice w lataja się nie odważyłam wcześniej bo trochę synuś daje nam popalić. Wczoraj skończył 2 lata, na horyzoncie przedszkole za rok więc jakoś to będzie:D
ŚWIEŻYNKA97, Monia• lubią tę wiadomość
21.07.2023 Chłopczyk
Starania od 07.2025 👀🤰 -
Dokładnie, fajnie ze trafia ta informacja do coraz większej ilości
Ja dziś kupuje pojemnik na mocz i lecę na te badania jutro lub w czwartek 🙂Kitkat lubi tę wiadomość
👱♀️28 ♥️ 32👦
starania od 07.25 -
Kitkat wrote:Ja mam anemię od zawsze, mój organizm nie przyswaja żelaza, biorę od lat tabletki
Tylko w czasie ciąży nie miałam anemii 🫣
Natomiast jak zaczęłam konsultację z chatem, to omatkobosko, trochę się przeraziłam, zaczął mi pisać o pasożytach, chorobach układu pokarmowego itp.
-
Idawoll wrote:Potwierdzam. Jestem już po badaniach. Dodałam jeszcze odpłatnie pakiet na anemię. I dobrze, bo z tych podstawowych nic by nie wynikało, a jak zbadałam żelazo, ferrytynę, B12 i kwas foliowy, to się złapałam za głowę 🙆🏼♀️
Przy okazji mam właśnie pytanie do dziewczyn z anemia i niska ferrytyna - co było powodem? Badałyście? Jak podniosłyście jej poziom?
Jeżeli masz nisko witaminy z grupy B to sobie kup po prostu porządny kompleks tych witamin.Idawoll, Powder lubią tę wiadomość
14 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
4cs: 08.24 cb 4tc💔
6cs: 10.24 cb 6tc💔
Ona 👩🏼 (31lat):
cykle regularne: 30-34dni 🗓️
2023 2x histeroskopia- wycięcie polipa
HSG (czerwiec) dwa jajowody drożne ✅
Hormony, biochemia (lipiec) ✅
🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
On 👨🏽(31lat):
badanie nasienia 🪱(czerwiec): Ilość: 60,6 mln ✅ żywe: 69% ✅ koncentracja: 10,1 mln/ml🔻A+B: 43,5% ✅; morfo 1,8%🔻pH: 8,3🔻
🔜 1.08 urolog/androlog -
Ja tez mam problem z ferrytyna, w sumie nie wiem jaka jest przyczyna u mnie. Ogólnie jak się nie pilnuję, to nie mam super dużo źródeł żelaza w diecie, także teraz się pilnuje + suplementuje 20 mg co drugi dzień z laktoferyna, Wit c i probiotykiem. Piję też zakwas, koktajl żelazowy z natka pietruszki, za miesiąc będę robić powtórkę badania.
A przyczyn może być masa - zła dieta, problemy z wchłanianiem, celiakia, obfite miesiączki, picie kawy/ herbaty/ jedzenie nabiału w bliskim odstępie od spożycia źródła żelaza, suplementacja żelaza bez laktoferyny i źródła witaminy C, słabo zakwaszony żołądek … można wymieniaćWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca, 12:37
Idawoll, MoniaB, kleopatr4 lubią tę wiadomość
1993 👱🏻♀️🧔🏻🐶
Starania od 04.2024
💊euthyrox 25, b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod
USG piersi ✅
Cytologia ✅
USG tarczycy ✅
prolaktyna 19
TSH 1,65✅
ferrytyna - 38 (maj) - 25(lipiec)‼️
Witamina b12- 502 pg/ml✅
Kwas foliowy - 14,50 ng/ml✅
Witamina D -26 ng/ml (luty) -> 43 ng/ml (maj) -> 47 ng/ml (lipiec)
Glukoza 79✅
7dpo (grudzień):
Estradiol 285 pg/ml❌
Progesteron 16,50 ng/ml
4 dc (styczeń)
LH:FSH 0,91
Estradiol 55
USG dopochwowe ✅
AMH 3,080 ng/ml
Drożność ✅
01.2025 1cs Ovitrelle 💉
Badanie nasienia ✅ morfologia 4%
Cykle regularne 27-29 dni -
Kitkat wrote:Nie wiem czy wiecie, może wiecie, ale na internetowym koncie pacjenta jak zrobi sie ankietę to dostajecie po kilku dniach ze swojej przychodni pakiet badań profilaktycznych, m.in. TSH, cholesterol, glukozę itp. Mi tych badań w sumie wyszło z 15K 👩&L👨
32 &37
——————————————————
4.08.25 - sądny dzień, badamy hormony 👨
——————————————————
👨 brak libido❌ ❌ ❌
——————————————————
Ja:
B12: maj: 413 | czerwiec: 523 |
D3: maj: 37,6 | czerwiec: 42,9 |
Ferrytyna: maj:16,9 | czerwiec: 44,2 |
Kwas foliowy: maj: 6,53 | czerwiec: 12,2 |
2dc
FSH: czerwiec: 5,55 |
LH: czerwiec: 5,3 |
TSH: maj: 1,96 | czerwiec: 2,3 |
FT4: czerwiec: 1,29 (0,92-1,68)
FT3: czerwiec: 3,28 (2-4,4)
A-tpo:10 (0-34)
A-tg: 19,2 (0-115)
Homocysteina: czerwiec: 8,4|
Estradiol: czerwiec: 20,7 (30,9-90,4)
Prolaktyna: czerwiec: 36,1 (4,79-23,3)
DHEA: czerwiec: 297 (98,8-340)
Testosteron: czerwiec : 43 (8,4-48,1)
SHBG: czerwiec: 55,7 (32,4-128)
Insulina: czerwiec: 9,8 (2,6-24,9)
Glukoza: czerwiec: 88 (70-99)
AMH: 46,9[6,56]( brak objawów PCOS, podobno obraz lekko policystycznych jajników) -
Kitkat wrote:Ja mam anemię od zawsze, mój organizm nie przyswaja żelaza, biorę od lat tabletki
Tylko w czasie ciąży nie miałam anemii 🫣
A z ciekawości pamiętasz z jakim poziomem ferrytyny zaszłaś w ciążę?
1993 👱🏻♀️🧔🏻🐶
Starania od 04.2024
💊euthyrox 25, b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod
USG piersi ✅
Cytologia ✅
USG tarczycy ✅
prolaktyna 19
TSH 1,65✅
ferrytyna - 38 (maj) - 25(lipiec)‼️
Witamina b12- 502 pg/ml✅
Kwas foliowy - 14,50 ng/ml✅
Witamina D -26 ng/ml (luty) -> 43 ng/ml (maj) -> 47 ng/ml (lipiec)
Glukoza 79✅
7dpo (grudzień):
Estradiol 285 pg/ml❌
Progesteron 16,50 ng/ml
4 dc (styczeń)
LH:FSH 0,91
Estradiol 55
USG dopochwowe ✅
AMH 3,080 ng/ml
Drożność ✅
01.2025 1cs Ovitrelle 💉
Badanie nasienia ✅ morfologia 4%
Cykle regularne 27-29 dni -
Klaudia k wrote:Zrobiłam tą ankietę a ma status w trakcie realizacji i proponowanych badań w sumie 7 i tylko tyle, nie ma żadnego skierowania czy coś ? Mogę jedynie pobrać swoją ankietę. Mam czekać dalej czy mam się zgłosić do przychodni ??
Przychodnia sama zadzwoniła do mnie i do koleżanek też, a one mają innąwięc ja bym cierpliwie poczekała.
Marzycielka94, ŚWIEŻYNKA97 lubią tę wiadomość
👩 33 l.
🧔🏻 36 l.
👱♀️ 6 l.
/ wczesne owulacje
1.08.2025 - beta 15,5 -
Treaclynat wrote:A z ciekawości pamiętasz z jakim poziomem ferrytyny zaszłaś w ciążę?
Nie pamiętam, to było w marcu 2018👩 33 l.
🧔🏻 36 l.
👱♀️ 6 l.
/ wczesne owulacje
1.08.2025 - beta 15,5 -
Kurczę tak apropos snów, to ja mam mega durne sny od kilku dni, jeden był tak okropny że jak zasypiam mam schizę żeby się nie powtórzył... ale nie upatruję w tym szansy, mam jakieś wyjątkowe pesymistyczne podejście, jeśli coś by się miało zadziać, to nie mógłby być wojownik tylko jakis mcgyver...
Kiki cudownie, że się podejmujesz, afirmuję żebyś mi wstawiła piorunka, pszeniczkę (bo żniwa?) czy co tam ustalimy:D tzn Cukrzyku jeśli byś Ty miała mi wpisać to chyba jeszcze lepiej, ale niestety marne na to szanse. I oczywiście dla obu Was- niech Was dosięgnie klątwa prowadzącej!
Co dziwnego w tym cyklu, teraz już faza po owu, a moje libido większe niż przed :pcukrzyk1991 lubi tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od: 04.2024
Ona mi pierwsza pokazała księżyc
i pierwszy śnieg na świerkach,
i pierwszy deszcz.