X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zróbmy lipcowego bobasa 👶🏼żebym nie musiała już oglądać kuta*a 🥒 😂
Odpowiedz

Zróbmy lipcowego bobasa 👶🏼żebym nie musiała już oglądać kuta*a 🥒 😂

Oceń ten wątek:
  • Locus Przyjaciółka

Wysłany: 22 lipca, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idawoll wrote:
    Potwierdzam. Jestem już po badaniach. Dodałam jeszcze odpłatnie pakiet na anemię. I dobrze, bo z tych podstawowych nic by nie wynikało, a jak zbadałam żelazo, ferrytynę, B12 i kwas foliowy, to się złapałam za głowę 🙆🏼‍♀️
    Przy okazji mam właśnie pytanie do dziewczyn z anemia i niska ferrytyna - co było powodem? Badałyście? Jak podniosłyście jej poziom?

Ja mam wybiórczość pokarmową i niestety nie lubię czerwonego mięsa, jem bardzo sporadycznie. Jak byłam na redukcji to już w ogóle mi spadło o połowę w 3 miesiące. Biorę teraz żelazo, b12, kwas foliowy i b6. Po 5 miesiącach poprawiły się wyniki :)

👫🏻 93&94 👩‍❤️‍💋‍👨 2013
    🐈‍⬛🐈‍⬛🐈‍⬛🦮

🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰niepowściągliwe wymioty ciężarnych (hyperemesis gravidarum) 🤢🤮
    💔01.2025 biochem
    💔02.2025 biochem
    03-06.2015 przerwa na uzupełnienie niedoborów i odstawienie encortonu
    😞 07.2025

Reumatyzm, PCOS, POTS, niedobór kwasu foliowego, B6, B12, żelaza, cynku, miedzi, selenu
  • ater Autorytet

Wysłany: 22 lipca, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Luna11 Świeżynka97 Monia cześć dziewczyny ♥️

_Hope trzymam kciuki za testowanie! Czasami zatestowanie pozwala zejść temu całemu napięciu ☺️

Kaludia K rozumiem totalnie Twój wkurw. Mam nadzieje, że mąż teraz weźmie to wszystko na poważnie sobie i zacznie działać w tym kierunku. Dieta i suple dużo mogą zdziałać.

Idawoll u mnie przyczyną były pasożyty.

Luna11, Monia•, _Hope, kleopatr4 lubią tę wiadomość

32🧝‍♀️33🧔🏻‍♂️
    starania od II.24
    pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!✨
    •nac, inozytol, magnez,D3, omega3, bcomplex, ubiquinol,olej z wiesiołka, vitex, pluskwica groniasta, cynk

•aktualnie wakacyjna przerwa🍆•
    ale i tak team #rodzew2026✨🍓🍓
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 22 lipca, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny próbowałam was podczytywać w biegu ale jednak przygotowania przed urlopem mnie pokonały 🙈 i miałam w ostatnich dniach straszliwe FOMO i wręcz jakby wyrzuty sumienia(?!) że się nie udzielam więc stwierdziłam że to doskonałe sygnały że pora na wakacyjną przerwę od forum ;)

Możliwe że jeszcze dziś/jutro zerknę bo jestem bardzo ciekawa Marzycielko sytuacji u ciebie 🤭

Ale generalnie spadam grzać tyłek w słońcu i korzystać z latka, wpadnę kiedy uznam że to dobry moment 😁 miłego tygodnia i wysypu piorunków! ⚡

Kitkat, Belia, Powder, Marzycielka94, Claudii, White1, MMM123, kleopatr4, cukrzyk1991 lubią tę wiadomość

👫 30 & 30
    starania naturalne od 01.2024
    z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność (ogarnięta)
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta low carb + suple
    ▪️naturalne cykle b. długie - 60-70 dni, częsty brak owulacji
    ▪️prawy jajowód niedrożny
    🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero; zespół antyfosfolipidowy - Acard

🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
    ▪️Żylaki powrózka III st.
    📆 koniec kwietnia operacja - regeneracja w toku; seminogram kontrolny - koniec lipca

🔹sierpień - luty - 4 stymulacje Lametta, w tym 3 Ovitrelle 💉
    🔹kwiecień - lipiec - cykle naturalne bez stymulacji, regeneracja po operacji żpn ⏳

don't ask me where i'm going (i'm going insane) 🙃
  • Barborka28 Przyjaciółka

Wysłany: 22 lipca, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitkat wrote:
    Nie zgodzę się, monitorowanie przyrostu beta-hCG co 48 godzin jest ważne, aby potwierdzić prawidłowy rozwój ciąży, w tym jej wewnątrzmaciczne zagnieżdżenie. Niski przyrost lub spadek poziomu beta-hCG może wskazywać na problemy takie jak ciąża pozamaciczna, a to warto wyłapać.
    Dokładnie, zaleca się sprawdzić min 2 przyrosty w celu wykluczenia ciąży ektopowej. Życzę żeby każda z Was ujrzała piekne 2 kreski, z pięknymi betami i CUDnymi bejbikami :)

Kitkat lubi tę wiadomość

31lat
    Iprocedura✖️
    II procedura
    ❄️4.1.1 8tydzien💔 c.s.
    ❄️ 4.2.2. 5tydzień💔c.s.
    Kir AA✖️ MTHFR✖️ Pai✖️ Ferrytyna✔️
    NK✔️ CD138✔️ witD,B12 i inne✔️Homocysteina✔️Przeciwciała p.plemnikowe✔️h.pyroli✔️allo mlr✔️ cross match✔️ ana✔️
    34lat
    Słabe parametry nasienia✖️
    13.05 4bb❄️ c.s.(accofil, encorton, estrofem, prolutex, ultrogestan, besins, acard75)
    5dpt⏸️
    6dpt 34,2 8dpt 62 10dpt 144 12dpt 413 14dpt 866 20dpt ❤️
    10+5 4,59cm crl 164❤️
  • Luna11 Koleżanka

Wysłany: 22 lipca, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia k wrote:
    Mój mąż był u dermatologa i zdiagnozowała u niego bielactwo. W wakacje wyszły mu białe plamy na twarzy. Wysłała go też do endokrynologa, bo podobno bielactwo jako choroba autoimmunologiczna lubi chodzić w parze z innymi autoimmunologicznymi a w szczególności z Hashimoto. No i jestem teraz na niego wkurzona bo jak ja mówiłam mu żeby szedł do endykronoologa bo ma pewnie niedoczynność (ciągłe zmęczenie, brak chęci do życia, senność) to oczywiście miał na to wywalone. Ale jak teraz dermatolog o tym powiedziała to uwierzył. Bielactwo teraz mu wyszło więc pewnie hashimoto ma już od dawna i nic dziwnego że ma problemy z libido, z erekcja, z niskim ciśnieniem, a dr gpt jeszcze podpowiada że to prowadzi do pogorszonej spermatogenezy i aglutynacji plemnikow. Czyli nie dość że ledwo co z siebie wydusi to jeszcze jest to g***o warte. Tak się musiałam wyżalic. Mam nadzieję że wasi partnerzy mają lepsze podejście i są bardziej skorzy do współpracy .

Hej! Miło mi Cię poznać. 😊 Twój post zachęcił mnie, żeby się temu przyjrzeć. Mój partner też ma bielactwo, od ok. 5 lat. Zaczęłam się zastanawiać nad hashi u niego. Co prawda tsh i ft4 wyszły w normie, ale jest senny, ma zimne stopy i dłonie, łysienie androgenowe i niskie ciśnienie. Nie ma problemu z libido i erekcją, ale może jednak warto to dodatkowo zbadać. Z tego co czytałam, to tsh i ft4 mogą być w normie, a hashimoto i tak się rozwija. Chyba wyślę go na badania krwi, choć nie przepada za tym.

Czyli intuicja Cię nie zawiodła. Szkoda, że tak późno, ale chociaż pójdzie na badania i nie neguje opinii dermatologa. 🙃

👧 27
    TSH, glukoza, ferrytyna, B12, D3, prolaktyna, progesteron (20 dc), morfologia, usg piersi, cytologia ✅️

Ostatnie badanie 12 dc (14.07.)
    Pęcherzyk w LJ 23 mm
    Endometrium 7,8 mm

🧑 47
    Ruch A+B 26,53% ↘️
    Morfologia 4%
    Reszta ✅️

7cs
  • Powder Autorytet

Wysłany: 22 lipca, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cysterka95 wrote:
    Hej dziewczyny próbowałam was podczytywać w biegu ale jednak przygotowania przed urlopem mnie pokonały 🙈 i miałam w ostatnich dniach straszliwe FOMO i wręcz jakby wyrzuty sumienia(?!) że się nie udzielam więc stwierdziłam że to doskonałe sygnały że pora na wakacyjną przerwę od forum ;)

Możliwe że jeszcze dziś/jutro zerknę bo jestem bardzo ciekawa Marzycielko sytuacji u ciebie 🤭

Ale generalnie spadam grzać tyłek w słońcu i korzystać z latka, wpadnę kiedy uznam że to dobry moment 😁 miłego tygodnia i wysypu piorunków! ⚡
    Udanego wyjazdu! Naładuj baterie słoneczkiem i czilerką 🩷🩷🩷

Marzycielka94, Belia, cysterka95 lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 34 🐶 🐶

🍼staranie na luzie od 03.2024
    ⏳monitorowane: 7cs

👩🏻‍🦱 ona
    ✅ jajowody drożne ✅ MUCHa czysto ✅ hormony w normie ✅ krzepliwość ok ✅ AMH 2,04 ✅ niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
    💊 pueria uno, witamina D3, magnez, kolagen, koenzym q10, d-inozytol, euthyrox

🧔🏻‍♂️ on
    61,1mln → 84,7mln, koncentracja 25,5mln → 42,4mln✅ ruchliwość A 12,4% → 1,58%‼️ B 12,8% → 14,93% C 12% → 11,76% D 62,8% → 71,72%
    aglutynacje i leukocyty (1,1)❗️
    morfologia 2% → 0%❗️
    HBA 80%
    💊 pregna start on, androvit plus, witamina D3, magnez, d-inozytol, kolagen

🔜 29.07 wizyta w klinice
  • Anulinka123 Przyjaciółka

Wysłany: 22 lipca, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder a jak u Ciebie? jak nastroje przed kliniką?

Starania o drugie 👶 od: 04.2024

Ona mi pierwsza pokazała księżyc
    i pierwszy śnieg na świerkach,
    i pierwszy deszcz.
  • Marzycielka94 Autorytet

Wysłany: 22 lipca, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cysterka95 wrote:

Dziękuję cysterko, będę testowała dopiero w poniedziałek 28.07 (o ile małpa szybciej nie zawita), więc na spokojnie sie relaskuj, odpoczywaj i nie miej absolutnie żadnych wyrzutów sumienia! 🫶🏻🌞🌺 dbaj o siebie, odpoczywaj i ciesz się latkiem!❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca, 13:51

karczoch321, cysterka95 lubią tę wiadomość

✨ Starania od 09/24 (12 cs)
    #rodzęw2026 🌷

👩 31
    ✔ USG, cytologia, MUCHa
    ✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
    ✔ LH, FSH, PRL, progesteron, estradiol
    ❓ owulacja
    ⬆️ testosteron 0,54 ng/ml + hirsutyzm
    ⬆️ homocysteina 10,89 umol/L

👨 36
    ⬆️ TSH, PRL, progesteron, estradiol
    ✔ USG
    ✔ koncentracja 45 mln/1 ml
    ⬇️ A i B = 30 %, morfologia 2 %

SIERPIEŃ BĘDZIE NASZ 👶🏼🍼
    🏩 2 cykl: Letrozol + Zivafert
    08.25 - sono-HSG
  • Idawoll Autorytet

Wysłany: 22 lipca, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ater wrote:

Idawoll u mnie przyczyną były pasożyty.
    Powiesz coś więcej? Jak wyglądała diagnostyka? Kto Cię nakierował na ten trop? Długo trwało leczenie?
    Oczywiście, jeśli chcesz się tym podzielić ❤️

1.08. bHcg 194,30 (⬆️ 101%)
    30.07. bHcg 98,21 (⬆️ 600%)!
    28.07.2025 bHcg 14,24
    prog 32,7 ng/ml

age.png
  • krolik Autorytet

Wysłany: 22 lipca, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mocno ferrytyna spadła z pięknego niegdyś wyniku ok. 60 (waga wtedy 53) teraz mam 22, a ważę 57 🙄 ale no na własne życzenie, gorsza dieta,pije kawę na czczo (kiedyś nie piłam ), próbuje się odzwyczaić. Wzięłam się teraz w końcu za siebie, wracam do jedzenia większej ilości mięsa i warzyw. Podejrzewam u siebie, że mam problem z endometrium, keidys miałam dłuższe i bardziej obfite miesiączki, a teraz pierwszy dzień lało się ze mnie sporo, wczoraj już mniej i dziś tak troszkę tylko krwi. Zdecydowanie muszę nad dietą popracować, ale coraz bardziej dociera, że tym razem starania potrafią długo i cieszę się, że namówiłam męża teraz, bo mieliśmy zacząć za rok 🙈

• ater Autorytet

Wysłany: 22 lipca, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy może Wasi partnerzy robili wymazy uro z cewki moczowej? Jeśli tak to gdzie?

Rozważam jeszcze zamówić zestaw do samodzielnego pobrania. Widziałam na zdrowe geny. Ale martwię się czy chłop ogarnie 🤪

32🧝‍♀️33🧔🏻‍♂️
    starania od II.24
    •nac, inozytol, magnez,D3, omega3, bcomplex, ubiquinol,olej z wiesiołka, vitex, pluskwica groniasta, cynk

• krolik Autorytet

Wysłany: 22 lipca, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitkat wrote:
    Nie wiem czy wiecie, może wiecie, ale na internetowym koncie pacjenta jak zrobi sie ankietę to dostajecie po kilku dniach ze swojej przychodni pakiet badań profilaktycznych, m.in. TSH, cholesterol, glukozę itp. Mi tych badań w sumie wyszło z 15 :)

O super 😁😁 spróbuję za jakiś czas,skontroluje czy coś się poprawiło 😁 w tamtym roku jak byłam bardzo osłabiona to dostałam od rodzinnej całkiem sporo badań m.in ferrytyne, to wyszedł mi niski kwas foliowy, kwas sobie ładnie podbilam, a teraz mam nadzieję, że uda się też resztę poprawić 💪

• Powder Autorytet

Wysłany: 22 lipca, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulinka123 wrote:
    Powder a jak u Ciebie? jak nastroje przed kliniką?
    A u nas to na luziku, dziękuję, że pytasz. 🩷 Czekam na okres, powinien być za 2-3 dni. Szkoda, że wizyta na początku mojego cyklu wypadnie, ale tym razem idziemy bardziej analizować wyniki starego tak naprawdę. Chociaż w 5dc chyba mógłby zerknąć na pęcherzyki antralne w sumie? 🤔
    Już byłam na łączach z lekarzem co mamy dorobić do badań nasienia, żeby miał pełniejszy obraz. I zobaczymy co nam powie.

karczoch321, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 34 🐶 🐶

👩🏻‍🦱 ona
    ✅ jajowody drożne ✅ MUCHa czysto ✅ hormony w normie ✅ krzepliwość ok ✅ AMH 2,04 ✅ niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)

🧔🏻‍♂️ on
    61,1mln → 84,7mln, koncentracja 25,5mln → 42,4mln✅ ruchliwość A 12,4% → 1,58%‼️ B 12,8% → 14,93% C 12% → 11,76% D 62,8% → 71,72%
    morfologia 2% → 0%❗️
    HBA 80%

🔜 29.07 wizyta w klinice
  • ater Autorytet

Wysłany: 22 lipca, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idawoll wrote:
    Powiesz coś więcej? Jak wyglądała diagnostyka? Kto Cię nakierował na ten trop? Długo trwało leczenie?
    Oczywiście, jeśli chcesz się tym podzielić ❤️

U mnie wskazaniem nie tylko była niska ferrytyna tylko miałam też różne inne objawy. Ale skierowała mnie dietetyczka. Badania robiłam w OlimpiaMed i faktycznie się potwierdziło. Mialam cały protokół leczenia od lekarki (namiar podała mi dietetyczka, ale mogę też podrzucić w razie co, bo miałam konsultację online). W przypadku pasożytów nie wystarczy tylko podać antybiotyki tylko trzeba odpowiednio się przygotować i potem po lekach też jeszcze działać ziołami. Przed leczeniem miałam feryryne jakoś kilkanaście. Potem jak sprawdziłam czy na pewno przeleczone to brałam przez jakiś czas żelazo, betaine hcl, laktoferynę, zakwas z buraka i wątróbkę (oczywiście zakwas i wątróbkę to jak mi się przypomniało). Od roku mam poziom mniej więcej 60, a nie suplementuje w ogóle żelaza. Także u mnie wyeliminowanie pasażerów na gapę zadziałało☺️

Marzycielka94, Idawoll, Dżozu lubią tę wiadomość

32🧝‍♀️33🧔🏻‍♂️
    starania od II.24

• Powder Autorytet

Wysłany: 22 lipca, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolik wrote:
    Mi mocno ferrytyna spadła z pięknego niegdyś wyniku ok. 60 (waga wtedy 53) teraz mam 22, a ważę 57 🙄 ale no na własne życzenie, gorsza dieta,pije kawę na czczo (kiedyś nie piłam ), próbuje się odzwyczaić. Wzięłam się teraz w końcu za siebie, wracam do jedzenia większej ilości mięsa i warzyw. Podejrzewam u siebie, że mam problem z endometrium, keidys miałam dłuższe i bardziej obfite miesiączki, a teraz pierwszy dzień lało się ze mnie sporo, wczoraj już mniej i dziś tak troszkę tylko krwi. Zdecydowanie muszę nad dietą popracować, ale coraz bardziej dociera, że tym razem starania potrafią długo i cieszę się, że namówiłam męża teraz, bo mieliśmy zacząć za rok 🙈
    Też ostatnio moje oko Saurona zwróciło się w stronę endometrium, bo mam raczej krótkie i skąpe okresy. 2 dni żywej krwi i dwa brązowej w formie plamienia. Te pierwsze dni też bez szału w obfitość. Dopiero po badaniu drożności w zeszłym miesiącu poszła konkret pompa 🙈🙈 ciekawe jak w tym będzie.

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 34 🐶 🐶

👩🏻‍🦱 ona

🧔🏻‍♂️ on
    morfologia 2% → 0%❗️
    HBA 80%

🔜 29.07 wizyta w klinice
  • ater Autorytet

Wysłany: 22 lipca, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder wrote:
    A u nas to na luziku, dziękuję, że pytasz. 🩷 Czekam na okres, powinien być za 2-3 dni. Szkoda, że wizyta na początku mojego cyklu wypadnie, ale tym razem idziemy bardziej analizować wyniki starego tak naprawdę. Chociaż w 5dc chyba mógłby zerknąć na pęcherzyki antralne w sumie? 🤔
    Już byłam na łączach z lekarzem co mamy dorobić do badań nasienia, żeby miał pełniejszy obraz. I zobaczymy co nam powie.

Właśnie zerknęłam w stopkę i faktycznie wyniki w dół poleciały. Jakiś pomysł masz co może być przyczyną?

32🧝‍♀️33🧔🏻‍♂️
    starania od II.24

• Powder Autorytet

Wysłany: 22 lipca, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ater wrote:
    Właśnie zerknęłam w stopkę i faktycznie wyniki w dół poleciały. Jakiś pomysł masz co może być przyczyną?
    No właśnie żadnego. Poza ewentualnym stresem w robocie i w związku z remontem, ale no nie pasuje mi to, że aż tak spadło i tak nagle. Wyszła mu też lekka IO lub hiperinsulinemia, ale chcę, żeby lekarz na to spojrzał, bo sama to mogę gdybać…no i z posiewu też nic nie wyszło. Czysto w beztlenowym i tlenowym. Także tajemnicze aglutynacje i leukocyty zajechały ruchliwość, ale źródło nieznane. 😬

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 34 🐶 🐶

👩🏻‍🦱 ona

🧔🏻‍♂️ on
    morfologia 2% → 0%❗️
    HBA 80%

🔜 29.07 wizyta w klinice
  • Monia• Autorytet

Wysłany: 22 lipca, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Famme wrote:
    Ja podobnie ledwo nadązam czytać forum, chciałabym być bardziej aktywna ale trudno o to przy szalejącym dwulatku, jak idzie spać to ogarniam gotowanie i sprzątanie dopiero 😃

10 miesięcy córeczka to widzę celujesz w różnice w lata :) ja się nie odważyłam wcześniej bo trochę synuś daje nam popalić. Wczoraj skończył 2 lata, na horyzoncie przedszkole za rok więc jakoś to będzie:D
    Mała daje nam też nieźle popalić, ledwo ciągnę 🤣🤣 ale chciałbym właśnie tą różnicę do 2 lat. Może z drugim nie będzie tak źle 😅 no i mała też idzie do żłobka za miesiąc 😀

👩🏼28👨🏽27
    4x🐈🐈‍⬛🐈🐈‍⬛
    2 cs ❤️
    ⏸️ 23.12.2023
    27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
    30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
    19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
    26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
    27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
    29.08.2024 - sn na świat przyszła Sara🥰

age.png
  • krolik Autorytet

Wysłany: 22 lipca, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ater wrote:
    U mnie wskazaniem nie tylko była niska ferrytyna tylko miałam też różne inne objawy. Ale skierowała mnie dietetyczka. Badania robiłam w OlimpiaMed i faktycznie się potwierdziło. Mialam cały protokół leczenia od lekarki (namiar podała mi dietetyczka, ale mogę też podrzucić w razie co, bo miałam konsultację online). W przypadku pasożytów nie wystarczy tylko podać antybiotyki tylko trzeba odpowiednio się przygotować i potem po lekach też jeszcze działać ziołami. Przed leczeniem miałam feryryne jakoś kilkanaście. Potem jak sprawdziłam czy na pewno przeleczone to brałam przez jakiś czas żelazo, betaine hcl, laktoferynę, zakwas z buraka i wątróbkę (oczywiście zakwas i wątróbkę to jak mi się przypomniało). Od roku mam poziom mniej więcej 60, a nie suplementuje w ogóle żelaza. Także u mnie wyeliminowanie pasażerów na gapę zadziałało☺️

A kto u Ciebie zagościł? Pięknie, że ktoś Cię mądrze poprowadził. Lekarze z poz często przepisują tylko lek bez żadnej osłony, przygotowania czy późniejszego odbudowania organizmu.

• ater Autorytet

Wysłany: 22 lipca, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder wrote:
    No właśnie żadnego. Poza ewentualnym stresem w robocie i w związku z remontem, ale no nie pasuje mi to, że aż tak spadło i tak nagle. Wyszła mu też lekka IO lub hiperinsulinemia, ale chcę, żeby lekarz na to spojrzał, bo sama to mogę gdybać…no i z posiewu też nic nie wyszło. Czysto w beztlenowym i tlenowym. Także tajemnicze aglutynacje i leukocyty zajechały ruchliwość, ale źródło nieznane. 😬

No dziwne właśnie, że tak nagle. Jakby próbkę podmienili czy coś 🙄
    A jakie u niego ph? Podwyższone? Nam dietetyk mówi, że te posiewy często mają duży bufor błędu i często mało gdzie wychodzi.

32🧝‍♀️33🧔🏻‍♂️
    starania od II.24

‹‹ 189 190 191 192 193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ