X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zróbmy lipcowego bobasa 👶🏼żebym nie musiała już oglądać kuta*a 🥒 😂
Odpowiedz

Zróbmy lipcowego bobasa 👶🏼żebym nie musiała już oglądać kuta*a 🥒 😂

Oceń ten wątek:
  • Truskawkowykompot Ekspertka

Wysłany: 22 lipca, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NOWA KOLEŻANKA wrote:
    Mam wyniki bety. Dzidziusia nie ma :( wczorajszy test mnie okłamał :/
    Bardzo mi przykro.

Ja chyba nie będę testować tylko poczekam na termin miesiączki albo kilka dni po jeśli nie przyjdzie. Ta biel na teście bardziej rozczarowuje niż 🐒

NOWA KOLEŻANKA lubi tę wiadomość

• Claudii Autorytet

Wysłany: 22 lipca, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White1 wrote:
    Chyba wychodzi na to, że trzeba zwracać uwagę na ilość. Inne parametry wychodzą raz lepiej, raz gorzej, ale często przy dużej ilości nawet gorsze parametry po przeliczeniu dają większe liczby. Często widuję, że po suplementacji albo ilość bez zmian i poprawa parametrów albo ilość w górę i parametry w dół 🤔

Ilość też u nas duża różnica, ale przy 1 badaniu była dłuższa abstynencja bo to już było mocno po owulce, za to 2 badanie było zaraz po owulce i mieliśmy chyba 2 dni abstynencji a wcześniej dużo 🥒 i mam wrażenie, że ilość dlatego spadła. Także nie jestem lekarzem, ale trochę te badanie to taka loteria. Wiadomo, jeśli wychodzą za każdym razem źle to zapewne coś tam jest nie tak i wtedy wchodzi czynnik męski, ale jeśli jedne wychodzą ok a inne gorsze to już bym się tak nie przejmowała. A o morfologii to już w ogóle ginekolog nawet sam nas uspokaja, że to nie jest parametr, którym trzeba się przejmować skoro stres jest ok i fragmentacja też super (i to przy tych gorszych wynikach było sprawdzane). Ciekawa jestem jak to bedzie wychodziło, jak dobrniemy do IUI za 2 cykle (ale mam nadzieję, że do tego nie dotrwamy jednak🤣).

Jeszcze dodam, że ostatnio rozmawiałam z przyjaciółką i jej przyjaciółka też długo się starała i nie szło. W końcu facet poszedł na badania nasienia i wyszło chyba coś z ruchem, gin powiedział, że nie ma szans z takimi parametrami. Przeżywała żałobę, bo ivf nie wchodziło w grę i nich i za 2 miechy była w ciąży 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca, 17:16

MMM123, Powder, Marzycielka94, AnMiPe lubią tę wiadomość

K 🩷 30l.
    AMH 0.71
    21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
    lekka adenomioza ❌ MUCHa ✅ Sono-HSG ✅

M 🩵 31l.
    Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
    Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
    Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
    Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS ✅ ┃SCD ✅ ┃MAR ✅

1-6 cykl bez pomocy medycznej
    7 cykl: monitoring + encorton + luteina + duphaston ❌
    8 cykl: lametta ⌛

08.08 - wstępna kwalifikacja do IVF
  • Claudii Autorytet

Wysłany: 22 lipca, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna11 wrote:
    Dziewczyny,

pozwolę sobie wyrzucić z głowy moje przemyślenia z ostatnich miesięcy. Może niektóre przewrócą na to oczami, ale trudno.

Wiem o tym, że mówi się, że przy średnio zdrowej parze liczy się 12 miesięcy za normalny czas starań, ale jak mija kolejny miesiąc, to trudno mieć psychę ze stali. Fakt, że tyle miesięcy sie staramy (z mojej perspektywy), to dla mnie największe zaskoczenie dorosłego życia. Mam dużą rodzinę, sama mam 3 siostry i każda z nich bardzo szybko zachodziła w ciążę (1-3 cykle) i kiedy mija kolejny miesiąc, a ja odpisuję, że nie, nadal nie, to jest mi taaak przykro.

Miałam kilka razy w życiu sytuacje z ex, że bałam się, że wpadliśmy, ale zawsze była 1 kreska. Potem zaczęłam analizować, że może ja po prostu nie zajdę w ciążę. Odkąd pamiętam, zajmowałam się dziećmi sióstr i marzyłam o tym, że sama kiedyś będę mamą. Ciągle jestem pełna nadziei.

Chociaż jak zewsząd słyszę, że powinnam wyluzować, skupić się na czymś innym i inne pary jak odpuszczały, to zachodziły. Ale JAK nie myśleć o swoim wielkim pragnieniu? Pracuję z dziećmi z autyzmem i uwielbiam swoją pracę, chociaż jest stresująca i obciążająca psychicznie. Nie chciałabym z niej zrezygnować, ale boję się, że sama sabotuję moją ciążę.

Dziękuję, że mogłam to z siebie wyrzucić. :((

Ja myślę, że to takie pierdu pierdu i nie da się całkiem nie myśleć. Wiadomo, nie można mieć spięcia i myśleć tylko o tym, ale nie da się do końca wyluzować zwłaszcza jak się ma ciągle wizyty u gina, tabsy itp. A najbardziej to mnie wkurza jak np moja koleżanka długo się starała i rzeczywiście jej mówiłyśmy, żeby wyluzowała tylko ona bardziej była cały czas zestresowana pracą i wkurzona życiem więc bardziej o to chodziło i pojechała na wakacje i zaskoczyło. I teraz się mądrzy, że muszę wyluzowac. Tylko ja nie jestem już na etapie, że jestem nakręcona jak katarynka tylko bardziej nakierunkowana na cel więc odpuszczanie nic mi nie da xd

Marzycielka94, karczoch321, Powder, Takatam, kleopatr4 lubią tę wiadomość

K 🩷 30l.
    AMH 0.71

M 🩵 31l.

• Kirby Ekspertka

Wysłany: 22 lipca, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna11 wrote:
    Dziewczyny,

pozwolę sobie wyrzucić z głowy moje przemyślenia z ostatnich miesięcy. Może niektóre przewrócą na to oczami, ale trudno.

Wiem o tym, że mówi się, że przy średnio zdrowej parze liczy się 12 miesięcy za normalny czas starań, ale jak mija kolejny miesiąc, to trudno mieć psychę ze stali. Fakt, że tyle miesięcy sie staramy (z mojej perspektywy), to dla mnie największe zaskoczenie dorosłego życia. Mam dużą rodzinę, sama mam 3 siostry i każda z nich bardzo szybko zachodziła w ciążę (1-3 cykle) i kiedy mija kolejny miesiąc, a ja odpisuję, że nie, nadal nie, to jest mi taaak przykro.

Miałam kilka razy w życiu sytuacje z ex, że bałam się, że wpadliśmy, ale zawsze była 1 kreska. Potem zaczęłam analizować, że może ja po prostu nie zajdę w ciążę. Odkąd pamiętam, zajmowałam się dziećmi sióstr i marzyłam o tym, że sama kiedyś będę mamą. Ciągle jestem pełna nadziei.

Chociaż jak zewsząd słyszę, że powinnam wyluzować, skupić się na czymś innym i inne pary jak odpuszczały, to zachodziły. Ale JAK nie myśleć o swoim wielkim pragnieniu? Pracuję z dziećmi z autyzmem i uwielbiam swoją pracę, chociaż jest stresująca i obciążająca psychicznie. Nie chciałabym z niej zrezygnować, ale boję się, że sama sabotuję moją ciążę.

Dziękuję, że mogłam to z siebie wyrzucić. :((

Ja z kolei kiedyś miałam długi okres czasu ze mówiłam, że nie będę mieć dzieci i że nie chce. Teraz zastanawiam się czy wtedy nie wjechało mi to tak głęboko na psyche, że teraz kiedy chce to nie będę mieć 😣
    A z odpuszczeniem myślę, że chodzi o to, że po pewnym czasie ludzie już są tak zmęczeni, że odpuszczają temat i wyluzowuja i może wtedy wychodzi?
    Ale tego nie da się samemu zrobić, nie da się odpuścić kiedy codziennie bierzesz garść supli, pierwszą rzeczą którą robisz po przebudzeniu jest mierzenie temperatury i w ciągu dnia zastanawiasz się co jeszcze możesz zbadać, potem w okolicach owulacji myślisz czy wystarczająco razy było 🥒 a potem liczysz dni do zrobienia testu. To wszystko zajmuje tyle czasu i staje się częścią życia, że nie da się od tak przestać o tym myśleć i analizować.

Takatam, kleopatr4 lubią tę wiadomość

Starania od 07.2024

👨‍⚕️Hashimoto
    👉 wspomaganie progesteronem od 07.2025
    🗓️ badanie drożności -> sierpień

💊 PregnaStart, Wit D, Witamina C, Witamina D, Pregna DHA, Endoover, Resveratrol, aspirin cardio
  • PA Ekspertka

Wysłany: 22 lipca, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gnom wrote:
    Ja też mam identyczne od czasu odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Przed tabletkami miałam 4 dni z czego 2 takie porządne + jeden dzień plamienia.

Ale jak miałam USG w 12dc przy owulce w 15-16dc to endometrium było 8mm, czyli niby git. Jestem ciekawa czy ono po prostu później mniej rośnie, czy jest ok, tylko po prostu okres mi się zmienił.
    Mo też niby mówiła, że endometrium ok a w piątek(9dc) 5mm a pęcherzyk 18mm. W niedziele miałam zastrzyk i wczoraj owulka.
    Tylko nie mogę sobie przypomnieć kiedy dokładnie mi się te miesiączki zmieniły. Ogólnie nie miałam jakiś super mocnych, ale teraz to już w ogóle słabe.
    Podejrzewam, że jak w zeszłym roku miałam infekcje intymne średnio co 2miesiace to mogło coś pójść wyżej i stąd te problemy.

👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
    🧔‍♂️✅️

01/24 rozpoczęcie starań
    05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
    06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
    07/25 lametta + estrofem +ovitrelle +cyklogest
    08/25 biopsja aspiracyjna z cd138
  • Marzycielka94 Autorytet

Wysłany: 22 lipca, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o suplementy to rozmawiałyśmy tutaj ostatnio, że po owulce odstawiamy też ubichinol, bo on ma pomóc dojrzeć naszej komórce jajowej no i skoro ona już dojrzała (owulacja) to warto odstawić i wrócić do brania od nowa dopiero od 1 dc, żeby ładnie sobie dojrzewała.
    Nie wiem, czy takie zalecenia nie dotyczą też inozytolu, NAC i ew selenu, ale to może ktoś mnie poprawi?

✨ Starania od 09/24 (12 cs)
    #rodzęw2026 🌷

👩 31
    ✔ USG, cytologia, MUCHa
    ✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
    ✔ LH, FSH, PRL, progesteron, estradiol
    ❓ owulacja
    ⬆️ testosteron 0,54 ng/ml + hirsutyzm
    ⬆️ homocysteina 10,89 umol/L

👨 36
    ⬆️ TSH, PRL, progesteron, estradiol
    ✔ USG
    ✔ koncentracja 45 mln/1 ml
    ⬇️ A i B = 30 %, morfologia 2 %

SIERPIEŃ BĘDZIE NASZ 👶🏼🍼
    🏩 2 cykl: Letrozol + Zivafert
    08.25 - sono-HSG
  • MMM123 Ekspertka

Wysłany: 22 lipca, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jest dobrze 🥳
    Beta z dzisiaj 2558, wysłałalm lekarzowi zaprasza na wizytę.

Powder, Claudii, Daisy1, Luna11, Marzycielka94, ŚWIEŻYNKA97, PA, krolik, ater, Locus, White1, Kitkat, Kirby, Remedios, Malineczka, Default.owa, Treaclynat, onalola, Chałwa, Dżozu, bambusek-94, Sylwia_G-K, Agat99, Świeżynka97, Imazolka, _Hope, Takatam, karczoch321, Belia, Lucy321, kleopatr4, cysterka95, Ounai, Sagi, Hania2010, Gnom, Mimi7, assialbnn, MoniaB, Promyczek39, cukrzyk1991, AnMiPe, beautifullady, Milunia, Bubu04, Meggi_** lubią tę wiadomość

Starania 02.2024
    Na poważnie od 11.2024
    01.2025 beta 20 💔
    03.2025 HyFoSy-prawy jajowod drożny, lewy udrozniono
    04.2025 wyniki biopsji-duże przewlekle zapalenie endometrium
    (Leczenie antybiotykami)
    AMH 1.98

Ilość plemników 91 mln
    Koncentracja 45.5 mln/ml
    Ruch PR 0.2%, ruch PS 14.29% NP 20.61%
    Morfologia 4%
    Suplementacja TenFertil ON
  • Powder Autorytet

Wysłany: 22 lipca, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM123 wrote:
    Dziewczyny jest dobrze 🥳
    Cudownie! Ogromne gratulacje 🙌🏻 🩷

MMM123 lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 34 🐶 🐶

🍼staranie na luzie od 03.2024
    ⏳monitorowane: 7cs

👩🏻‍🦱 ona
    ✅ jajowody drożne ✅ MUCHa czysto ✅ hormony w normie ✅ krzepliwość ok ✅ AMH 2,04 ✅ niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
    💊 pueria uno, witamina D3, magnez, kolagen, koenzym q10, d-inozytol, euthyrox

🧔🏻‍♂️ on
    61,1mln → 84,7mln, koncentracja 25,5mln → 42,4mln✅ ruchliwość A 12,4% → 1,58%‼️ B 12,8% → 14,93% C 12% → 11,76% D 62,8% → 71,72%
    aglutynacje i leukocyty (1,1)❗️
    morfologia 2% → 0%❗️
    HBA 80%
    💊 pregna start on, androvit plus, witamina D3, magnez, d-inozytol, kolagen

🔜 29.07 wizyta w klinice
  • Claudii Autorytet

Wysłany: 22 lipca, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM123 wrote:
    Dziewczyny jest dobrze 🥳

Super! Musiało być dobrze! 💗

MMM123 lubi tę wiadomość

K 🩷 30l.
    AMH 0.71

M 🩵 31l.

• Claudii Autorytet

Wysłany: 22 lipca, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka94 wrote:
    Jeśli chodzi o suplementy to rozmawiałyśmy tutaj ostatnio, że po owulce odstawiamy też ubichinol, bo on ma pomóc dojrzeć naszej komórce jajowej no i skoro ona już dojrzała (owulacja) to warto odstawić i wrócić do brania od nowa dopiero od 1 dc, żeby ładnie sobie dojrzewała.
    Nie wiem, czy takie zalecenia nie dotyczą też inozytolu, NAC i ew selenu, ale to może ktoś mnie poprawi?

Nie wiem tamtych nie zażywam, ale właśnie pytałam o ten ubichinol ostatnio gina i teoretycznie powiedział, że powinno się odstawiac ale praktycznie jak się zażywa dawkę 100 to nie powinno też to zaszkodzić i że mogę sobie normalnie zażywać po owulce jeszcze. Większe dawki nie, ale taka jest ok

Marzycielka94, Powder lubią tę wiadomość

K 🩷 30l.
    AMH 0.71

M 🩵 31l.

• Luna11 Koleżanka

Wysłany: 22 lipca, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM123 wrote:
    Dziewczyny jest dobrze 🥳

Gratulacje! ❤️

MMM123 lubi tę wiadomość

👧 27
    TSH, glukoza, ferrytyna, B12, D3, prolaktyna, progesteron (20 dc), morfologia, usg piersi, cytologia ✅️

Ostatnie badanie 12 dc (14.07.)
    Pęcherzyk w LJ 23 mm
    Endometrium 7,8 mm

🧑 47
    Ruch A+B 26,53% ↘️
    Morfologia 4%
    Reszta ✅️

7cs
  • Marzycielka94 Autorytet

Wysłany: 22 lipca, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM123 wrote:
    Dziewczyny jest dobrze 🥳
    Moje gratulacje, cieszymy się razem z Tobą!!! 🥹👶🏼❤️⚡️⚡️⚡️⚡️

MMM123 lubi tę wiadomość

✨ Starania od 09/24 (12 cs)
    #rodzęw2026 🌷

👩 31
    ✔ USG, cytologia, MUCHa
    ✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
    ✔ LH, FSH, PRL, progesteron, estradiol
    ❓ owulacja
    ⬆️ testosteron 0,54 ng/ml + hirsutyzm
    ⬆️ homocysteina 10,89 umol/L

👨 36
    ⬆️ TSH, PRL, progesteron, estradiol
    ✔ USG
    ✔ koncentracja 45 mln/1 ml
    ⬇️ A i B = 30 %, morfologia 2 %

SIERPIEŃ BĘDZIE NASZ 👶🏼🍼
    🏩 2 cykl: Letrozol + Zivafert
    08.25 - sono-HSG
  • ŚWIEŻYNKA97 Znajoma

Wysłany: 22 lipca, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM123 wrote:
    Dziewczyny jest dobrze 🥳

Gratulacje!!! 🥰🍀

MMM123 lubi tę wiadomość

👱‍♀️28 ♥️ 32👦

starania od 07.25
  • krolik Autorytet

Wysłany: 22 lipca, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM123 wrote:
    Dziewczyny jest dobrze 🥳

Ekstra 🥰🥰 czekamy teraz na zdjęcie USG 😍

MMM123 lubi tę wiadomość

• ater Autorytet

Wysłany: 22 lipca, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka94 wrote:

NAC najlepiej większa dawka np. 380 mg 3x dziennie od 2 do 8 dnia cyklu. Później można odstawić ☺️ albo cały cykl mniejszą dawkę ewentualnie.

MMM123 cudownie! Odetchnij i ciesz się ciążą 💛✨

MMM123, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

32🧝‍♀️33🧔🏻‍♂️
    starania od II.24
    pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!✨
    •nac, inozytol, magnez,D3, omega3, bcomplex, ubiquinol,olej z wiesiołka, vitex, pluskwica groniasta, cynk

•aktualnie wakacyjna przerwa🍆•
    ale i tak team #rodzew2026✨🍓🍓
  • Locus Przyjaciółka

Wysłany: 22 lipca, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM123 wrote:
    Dziewczyny jest dobrze 🥳
    To na kiedy będzie termin? ♥️♥️♥️

MMM123 lubi tę wiadomość

👫🏻 93&94 👩‍❤️‍💋‍👨 2013
    🐈‍⬛🐈‍⬛🐈‍⬛🦮

🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰niepowściągliwe wymioty ciężarnych (hyperemesis gravidarum) 🤢🤮
    💔01.2025 biochem
    💔02.2025 biochem
    03-06.2015 przerwa na uzupełnienie niedoborów i odstawienie encortonu
    😞 07.2025

Reumatyzm, PCOS, POTS, niedobór kwasu foliowego, B6, B12, żelaza, cynku, miedzi, selenu
  • Sylwia_G-K Ekspertka

Wysłany: 22 lipca, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję po wizycie - pęcherzyka dominującego brak, endometrium za cienkie, bo 5 mm, więc dupa dupa ☹️

Dostałam leki na zbicie prolaktyny, Pani Doktor rozważała zbijanie też tsh, ale póki co mam brać tylko te leki na prolaktyne. 🤷🏻‍♀️

🙎‍♀️29 & 🤵🏻‍♂️34

💒 06.06.2025 r. 😱

Początki starań 03.2025 r. ❤️
    Cykle 23 dni

Biochem 05.2025 💔
  • MMM123 Ekspertka

Wysłany: 22 lipca, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję <3 dzisiaj pierwszy raz dopuściłam myśl że wszystko będzie dobrze
    Co do terminu to nie wiem 🫣 ogólnie ostatni rok posiwcilam na zgłębianie wiedzy na temat cykli, suplementacji itp. A nigdy nie drążyłam co dalej jak się już uda

Dżozu, Luna11, Imazolka, kleopatr4, MoniaB, Marzycielka94, Bubu04 lubią tę wiadomość

Starania 02.2024
    Na poważnie od 11.2024
    01.2025 beta 20 💔
    03.2025 HyFoSy-prawy jajowod drożny, lewy udrozniono
    04.2025 wyniki biopsji-duże przewlekle zapalenie endometrium
    (Leczenie antybiotykami)
    AMH 1.98

Ilość plemników 91 mln
    Koncentracja 45.5 mln/ml
    Ruch PR 0.2%, ruch PS 14.29% NP 20.61%
    Morfologia 4%
    Suplementacja TenFertil ON
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 22 lipca, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:
    Generalnie możesz oznaczyć biorąc B complex. Wtedy sobie sprawdzasz jak działają te witaminy na homocysteine ale fajnie mieć jednak ten wynik bazowy.

Ja teraz biorę dość silny B complex. Nie wiem czy nie za bardzo nawet ale chcę trochę podrasować B12 mimo, że wyszła niby w normie. Przy czym w normie a funkcjonalna to jak wiadomo dwie różne sprawy. Dociągnę do @. Potem robię przerwę i badam homocysteine. Zastanawiam się czy te B mogę sobie cały czas tak brać w ciemno żeby nie przesadzić też… mocz mam aż fluorescencyjny 😂 a nie po wszystkich complexach tak miałam.
    Podzielisz się jaki to?

#2026jestmój

Starania o #2 (częste kp, czy są ovu?, co z pco?, długie cykle, co suplementować?)

#1 Wrzesień 2024 po diagnozie PCO i 2cs z inozytolem, który aktywował owulację
  • bambusek-94 Przyjaciółka

Wysłany: 22 lipca, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim nowym staraczkom. 🙂

MMM123 - ogromne gratulacje! ☺️🥰😍 Super wieści, trzymam kciuki żeby wszystko było ok i bobas zdrowo rósł 🙂

Sylwia_G-K - przykro mi, co to się podziało w tym cyklu? Ważne że jest jakiś plan działania!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca, 19:24

Luna11, MMM123 lubią tę wiadomość

⏸️24.07.25 (11 dpo, 2cs)
    ▶️25.07 BETA 47 mIU/ml
    ▶️28.07 BETA 219 mIU/ml, prog. 34,20 ng/ml
    ▶️01.08 BETA 837 mIU/ml

IO i hiperandrogenizm
    TSH, DHEA-SO4, 17-OH-progesteron ⬆️

Euthyrox 30

preg.png
‹‹ 191 192 193 194 195 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ