Zróbmy lipcowego bobasa 👶🏼żebym nie musiała już oglądać kuta*a 🥒 😂
-
WIADOMOŚĆ
-
karczoch321 wrote:Hahaha. A wiesz, że rozważałam kupienie w Lidlu dwóch wersji ich aperolka: bez alko i z % 🤣
Dziś jestem mniej więcej 11dpo - dużo „objawów” mi się skończyło. Zostały mi tylko pryszcze, balonik w podbrzuszu i ćmienie (jak na lekki okres?) i od rana bolą (?) mnie piersi. Weszłam rano pod prysznic i miałam mocne ała 😬 szyjka wysoko, na półtwardo xD
Nie ufaj ten podstępnej ..... 🫣🤣
Trzymam mocno kciuki za II kreski ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞Jedno_zyczenie, Gnom, karczoch321, Imazolka, Marzycielka94, ater, Vergeet lubią tę wiadomość
-
beautifullady wrote:Właściwie to nawet polecam zrobić nie samą biopsję a histeroskopię, bo podczas zabiegu mi wykryto mikropolipy i od razu wycięto. Ale to już większe koszty niestety
Prawda. Mi też lekarz mówił że często w biopsji wychodzi ze zapalenia nie ma a podczas histeroskopii się okazuje że jednak jest, bo biopsje się robi "na slepo". Ale jak już wyjdzie w biopsji to na 100% jest. Ale histeroskopia (prywatnie) to już dużo większy kosztbeautifullady lubi tę wiadomość
Starania 02.2024
Na poważnie od 11.2024
01.2025 beta 20 💔
03.2025 HyFoSy-prawy jajowod drożny, lewy udrozniono
04.2025 wyniki biopsji-duże przewlekle zapalenie endometrium
(Leczenie antybiotykami)
AMH 1.98
Ilość plemników 91 mln
Koncentracja 45.5 mln/ml
Ruch PR 0.2%, ruch PS 14.29% NP 20.61%
Morfologia 4%
Suplementacja TenFertil ON -
beautifullady wrote:Właściwie to nawet polecam zrobić nie samą biopsję a histeroskopię, bo podczas zabiegu mi wykryto mikropolipy i od razu wycięto. Ale to już większe koszty niestety
Mnie to właśnie czeka w kolejnym cyklu jak nie pyknie teraz po drożności. U mojego doktorka to 2800 🥲 Ale chyba wszędzie podobnieK 🩷 30l.
AMH 0.71
21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
lekka adenomioza ❌ MUCHa ✅ Sono-HSG ✅
M 🩵 31l.
Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS ✅ ┃SCD ✅ ┃MAR ✅
1-6 cykl bez pomocy medycznej
7 cykl: monitoring + encorton + luteina + duphaston ❌
8 cykl: lametta ⌛
08.08 - wstępna kwalifikacja do IVF -
kikix0o wrote:Co do włosków, to ja np nigdy nie miałam problemu w tym temacie, na udach np. są praktycznie niewidoczne, ale za to mam jednego na sutku który zawsze odrasta jak go wyrwę i słuchajcie jak zwaliłam sprawę jako nastolatka 🤡 Ogoliłam sobie meszek na brzuchu od pępka w dół bo mi przeszkadzał xD I od tamtej pory muszę wyrywać regularnie jakieś pojedyncze czarne włoski które mi wtedy zaczęły rosnąć 🥲 Jedyna opcja już teraz to laser na to miejsce, ale szczerze nigdy nie słyszałam żeby jakaś dziewczyna miała podobny problem.
Co najlepsze, to mój mąż z którym jestem 13 lat nawet nie wie że mam taki problem, bo całe życie się ukrywam z tą pęsetą xD
Też to mam, czasem machnę pęsetką, czasem maszynkąNie słyszysz, bo owłosienie to temat tabu
Obejrzałam ostatnio znów Seksmisję, polecam, jeszcze niedawno kobiety się tak nie przejmowały włoskami.
Remedios lubi tę wiadomość
-
Skoro mamy prowadzącą, to wpisuje moje propozycje na tytuły
☀️ Sierpień, owulki, testy i sny, może tym razem będziemy w ciąży, ja i Ty ☀️
☀️ W sierpniu testuję, bo mamą się czuję!☀️
☀️ Sierpień wita sianokosem, a my idziemy po Ciebie za ciosem☀️
☀️ Sen sierpniowy i małe pragnienie – może w tym miesiącu przyjdzie spełnienie ☀️Marzycielka94, Powder, bambusek-94, ater, Luna11, Kameleon , kikix0o lubią tę wiadomość
🤶 29l.
Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
🩷IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, Euthyrox 50, suple
🎅34 l.
💙54,85 mln/ml, A+B 33,52%, morfo 0% ⬇️
💊Co-Prestarium Initio, Fertisim, suple
▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️ -
AnMiPe super tytuły, chyba będę fanką wersji z sianokosem, bo na maksa kojarzy się z sierpniem i zapachniało właśnie takim świeżo skoszonym sianem 😍
Ja Wam powiem, że mówiłam mojemu mężowi, że jest czas na nowe tytuły, ale oboje mamy taką pustkę twórczą, że tym razem obejdzie się chyba bez rubasznych kontrkandydatów w ankiecie 🤣Gnom, AnMiPe, cukrzyk1991 lubią tę wiadomość
✨ Starania od 09/24 (12 cs)
#rodzęw2026 🌷
👩 31
✔ USG, cytologia, MUCHa, sono-HSG
✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
✔ LH, FSH, PRL, progesteron, estradiol, testosteron
❓ owulacja
⬆️ hirsutyzm
⬆️ homocysteina 10,89 umol/L
👨 36
⬆️ TSH, PRL, progesteron, estradiol
✔ USG
✔ koncentracja 45 mln/1 ml
⬇️ A i B = 30 %, morfologia 2 %
SIERPIEŃ BĘDZIE NASZ 👶🏼🍼
🏩 2 cykl: Letrozol + Clostillbegyt -
Nadchodzi sierpień, w rozkwicie lato - na wiosnę nam mówią per mamo i tato!
AnMiPe, Marzycielka94, bambusek-94, Promyczek39, Kitkat, ater, ChocoMonster, White1, Luna11, Lucy321, ŚWIEŻYNKA97, dailydamn, assialbnn, Ilaria, Meggi_** lubią tę wiadomość
29 lat
Hashimoto(Euthyrox 112), dłuższe cykle
4 cs o pierwszą 🤰
Inozytol, Omegamed Optima Start, olej z wiesiołka, selen, magnez, wit. B6, melatonina
30.07 progesteron 7dpo 15,23 ng/ml -
Remedios wrote:Nadchodzi sierpień, w rozkwicie lato - na wiosnę nam mówią per mamo i tato!✨ Starania od 09/24 (12 cs)
#rodzęw2026 🌷
👩 31
✔ USG, cytologia, MUCHa, sono-HSG
✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
✔ LH, FSH, PRL, progesteron, estradiol, testosteron
❓ owulacja
⬆️ hirsutyzm
⬆️ homocysteina 10,89 umol/L
👨 36
⬆️ TSH, PRL, progesteron, estradiol
✔ USG
✔ koncentracja 45 mln/1 ml
⬇️ A i B = 30 %, morfologia 2 %
SIERPIEŃ BĘDZIE NASZ 👶🏼🍼
🏩 2 cykl: Letrozol + Clostillbegyt -
Mi wpadło do glowy takie bardziej romantyczne:
"W sierpniu przy gwiazdach wypowiem życzenie,
Na wiosnę spełni się moje marzenie" 🙂Agat99, beautifullady, AnMiPe, karczoch321, Remedios, Marzycielka94, Powder, Luna11, Jedno_zyczenie, Lucy321, ŚWIEŻYNKA97, Kirby, assialbnn, Ilaria lubią tę wiadomość
-
Albo
"Sierpniowe gwiazdy życzenia spełniają,
Wiosną maluszki nam serca rozgrzewają"Agat99, beautifullady, Marzycielka94, Powder, Ilaria lubią tę wiadomość
-
bambusek-94 wrote:Mi wpadło do glowy takie bardziej romantyczne:
"W sierpniu przy gwiazdach wypowiem życzenie,
Na wiosnę spełni się moje marzenie" 🙂
Piękny tytuł! Trzymam kciuki żeby wygrał 🤩 tym bardziej, że u mnie okres zawitał więc na pewno zagoszczę w sierpniowych wątku..
@hope wielkie gratulacje! Taka wyraźna kreska przy tej czułości to już zdecydowanie kolejny lipcowy piorunek! ❤️
bambusek-94, _Hope lubią tę wiadomość
04.2025 powrót do starań 🐣
💊 Hashimoto
❗wysoka prolaktyna
01.2025 13tc 💙👼 💔 -
dailydamn Dobrze Cię widzieć! 💛Chociaż wolałabym byśmy się spotkały na fioletowej stronie🙂↕️
_Hope gratulacje!! Czułyśmy, że tak będzie 💛⚡️
Marzycielka wyczuwam proroczy sen ✨ budzik to sygnał, że tak, że w tym cyklu 🤪
Milunia cześć! 😊
Sabaaka77 wszystko jest możliwe. Może być ciąża a może nie być. Ja mam takie objawy bardzo często w fazie lutealnej od kiedy się staramy.
MMM123 Spamuj nam tu, to zawsze daje takiego kopa i od razu bardziej pozytywnie się myśli 💛
beautifullady 🫂🫂beautifullady, _Hope, Marzycielka94, dailydamn lubią tę wiadomość
32🧝♀️33🧔🏻♂️
starania od II.24
pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!✨
•nac, inozytol, magnez,D3, omega3, bcomplex, ubiquinol,olej z wiesiołka, vitex, pluskwica groniasta, cynk
•aktualnie wakacyjna przerwa🍆•
ale i tak team #rodzew2026✨🍓🍓 -
Ja mam dzisiaj taką okropną @ 😭 leje mi się niesamowicie. Też macie od razu zawsze biegunkę?🙎🏼♀️ 27 🙋🏼♂️34
Starania od 09/23
Główny problem po odstawieniu AH: długie plamienia przed i po miesiączce
Z pomocą medyczną od 01/25
06/24 histeroskopia, podwyższone komórki NK
06/25 endometrioza ❌
07/25 stymulacja
💊 Siofor, omega 3, olej z wiesiołka, inozytol, NAC, resweratrol, olej z czarnuszki
Mąż ✅
Badania:
Prolaktyna, testosteron, ferrytyna✅
AMH: 5,5 - PCOS
MUCh✅
Drożność ✅
Pasożyty ❔ -
Hope - gratulacje, niech Kropeczka rośnie ładnie i zdrowo ❤️
MMM123 - piękny Kropek, oczywiście czekam na dalsze aktualizacje i trzymam mocno kciuki za zdrową ciążę!
Do dziewczyn, które miały zastrzyk Ovitrelle - czy miałyśmy jakieś skutki uboczne? Widziałam w ulotce, że mogą wystąpić, ale mnie to jednocześnie zaatakowała senność, ból piersi, ból pleców, ból miesiączkowy, mocny skok temperatury i utrzymuje się to wszystko do dziś, a jest to już 7 dzień po zastrzyku. Aż takiego combo się nie spodziewałam i zastanawiam się, czy to pierwsza reakcja organizmu na coś nowego, czy jednak co cykl będę miała powtórkę z rozrywki 😅_Hope lubi tę wiadomość
👩🏻'92 🧑🏻🦱'93
13 cs starań o pierwsze 👶🏻
07.2025 - Ovitrelle
kolejny cykl - Aromek+Ovitrelle? ⏳
08.2025 - wizyta u immunologa ⏳
AMH - 2,65 ng/ml (04.2025)
Wit. D, Wit. B12, Kwas foliowy, Ferrytyna ✅
MUCHa czysto ✅ (wyleczona ureaplasma)
Skaczące TSH ❌ (Letrox 25)
Lewy jajowód niedrożny ❌
2017 - mini laparotomia, guzy łagodne na obu jajnikach
Badanie nasienia, posiew, USG ✅ -
Imazolka wrote:Ja mam dzisiaj taką okropną @ 😭 leje mi się niesamowicie. Też macie od razu zawsze biegunkę?
Zawsze w pierwszym dniu mam lekką biegunkę, teraz miałam mocniejszą, przegoniło mnie kilka razy.
U mnie 5dc pomału kończy się @ i już jajniczki zaczynają pracować 💪 o dziwo lewy się obudził i też daje znać o swoim istnieniu. -
Pacynka wrote:Hope - gratulacje, niech Kropeczka rośnie ładnie i zdrowo ❤️
MMM123 - piękny Kropek, oczywiście czekam na dalsze aktualizacje i trzymam mocno kciuki za zdrową ciążę!
Do dziewczyn, które miały zastrzyk Ovitrelle - czy miałyśmy jakieś skutki uboczne? Widziałam w ulotce, że mogą wystąpić, ale mnie to jednocześnie zaatakowała senność, ból piersi, ból pleców, ból miesiączkowy, mocny skok temperatury i utrzymuje się to wszystko do dziś, a jest to już 7 dzień po zastrzyku. Aż takiego combo się nie spodziewałam i zastanawiam się, czy to pierwsza reakcja organizmu na coś nowego, czy jednak co cykl będę miała powtórkę z rozrywki 😅Pacynka lubi tę wiadomość
👱♀️ 28 👨💼29 🐰🐰
12.2022 - rozpoczęcie starań
02.2024 - niepłodność, pierwsza wizyta u naprotechnologa
02.2024 - 08.2024 - szukanie przyczyn niepłodności, dieta, HSG - jajowody drożne
08.2024 - immunologia ok (KIR, HLA-C)
09.2024 - laparoskopia - wycięcie ognisk endometriozy głęboko naciekającej
02.01.2025 - lipiodol
18.01.2025 - ⏸️ 30cs
19.01.2025 - 💔😥
02.2025 - 💔😥
14.04.2025 - histeroskopia zabiegowa - wycięcie mikro polipów
5.05.2025 - wynik biopsji - przewlekłe zapalenie endometrium, pierwsza seria antybiotyków: Moxifloxacin i Metronidazol
7.2025 - druga seria antybiotyków: Doxycylina i Sulfametoksazol + Trimetoprim
8-9.2025 - powtórna histeroskopia
Aktualnie 38cs
Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, przewlekłe zapalenie endometrium -
Imazolka wrote:Ja mam dzisiaj taką okropną @ 😭 leje mi się niesamowicie. Też macie od razu zawsze biegunkę?👱♀️ 28 👨💼29 🐰🐰
12.2022 - rozpoczęcie starań
02.2024 - niepłodność, pierwsza wizyta u naprotechnologa
02.2024 - 08.2024 - szukanie przyczyn niepłodności, dieta, HSG - jajowody drożne
08.2024 - immunologia ok (KIR, HLA-C)
09.2024 - laparoskopia - wycięcie ognisk endometriozy głęboko naciekającej
02.01.2025 - lipiodol
18.01.2025 - ⏸️ 30cs
19.01.2025 - 💔😥
02.2025 - 💔😥
14.04.2025 - histeroskopia zabiegowa - wycięcie mikro polipów
5.05.2025 - wynik biopsji - przewlekłe zapalenie endometrium, pierwsza seria antybiotyków: Moxifloxacin i Metronidazol
7.2025 - druga seria antybiotyków: Doxycylina i Sulfametoksazol + Trimetoprim
8-9.2025 - powtórna histeroskopia
Aktualnie 38cs
Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, przewlekłe zapalenie endometrium -
Imazolka wrote:Ja mam dzisiaj taką okropną @ 😭 leje mi się niesamowicie. Też macie od razu zawsze biegunkę?
Po porodzie mi się odmieniło i mam przodozgięcie i już takich dolegliwości nie odczuwam -
Ja zawsze miałam okropne biegunki przy @ + czasami też wymioty. No i mam diagnozę endometriozy, wiec u mnie to była przyczyna.Starania od 05/2022
Ona 29 lat👱♀️
✔️Hormony w normie
✔️Regularne owulacje
❌️MTHFR hetero
❌️PAI-homo
❌️Kir BX (brak 4/5 kirów implantacyjnych)
On 31 lat🙋
✔️Badania w normie
08.2023 r. Histeroskopia (usunięcie polipa)
09.2024 r. Laparoskopia (endometrioza, niedrożny prawy jajowód)
09.2024 r. Kwalifikacja do in vitro
11.2024 r. Punkcja
11/2024 r. Transfer 4AA❌️
01/2025 r. Transfer 4AA cb 💔❌️
02/2025 r. Transfer 3BA ❤️
(Luteina, cyclogest, clexane, acard, encorton, estrofem)
5 dpt - 28,3
7 dpt - 103
9 dpt - 340
12 dpt - 1230
23 dpt - jest ❤️
Prenatalne - ryzyka niskie, dziewczynka 💗
17+6 223g szczęścia 🥰
20+5 400g szczęścia 🥰
Czeka ❄️