Zróbmy lipcowego bobasa 👶🏼żebym nie musiała już oglądać kuta*a 🥒 😂
-
WIADOMOŚĆ
-
Wooow dailydamn bosko 😍😍😍 trzymam kciuki i nieśmiało gratuluję 😍
dailydamn lubi tę wiadomość
✨ Starania od 09/24 (12 cs)
#rodzęw2026 🌷
👩 31
✔ USG, cytologia, MUCHa
✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
✔ LH, FSH, PRL, progesteron, estradiol
❓ owulacja
⬆️ testosteron 0,54 ng/ml + hirsutyzm
⬆️ homocysteina 10,89 umol/L
👨 36
⬆️ TSH, PRL, progesteron, estradiol
✔ USG
✔ koncentracja 45 mln/1 ml
⬇️ A i B = 30 %, morfologia 2 %
SIERPIEŃ BĘDZIE NASZ 👶🏼🍼
🏩 2 cykl: Letrozol + Zivafert
08.25 - sono-HSG -
Dailydamn a przeszło mi przez myśl, ze Cię nie ma, bo ogarniasz pierwszy etap ciąży. Jednak mam coś z wiedźmy! 🧙♀️
Cudowne wieści!🩷karczoch321, Marzycielka94, dailydamn, kleopatr4, assialbnn, Dżozu lubią tę wiadomość
🤶 29l.
Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
🩷IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, Euthyrox 50, suple
🎅34 l.
💙54,85 mln/ml, A+B 33,52%, morfo 0% ⬇️
💊Co-Prestarium Initio, Fertisim, suple
▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️ -
Dziewczyny takie dość głupie pytanie,.... myślicie ze krwawienie implantacyjne mogłoby wystąpić jeszcze po 13-14 dniach od owulacji?
Po 13.00 wydawało mi się, ze dostałam jutrzejszą @, ale jestem w pracy i każde wyjscie do toalety to tylko lekko różowy kolor na papierze, a u mnie zawsze @ to raczej z przytupem 🫣
Chyba niepotrzebnie świruje, zamiast pogodzić sie, ze zawitała niechciana 🐒🫣👱♀️28 ♥️ 32👦
starania od 07.25 -
Wow, ale kreska!! I to 10dpo 🙈 gratulacje!!dailydamn lubi tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34 / 35
🍀 13 cs
💔 02.25 - 6tc / CP
💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna, kurkumina+piperyna, resweratrol + zioła Ojca Sroki
🦠05.25 ureaplasma - out 🤟
🔥06.25 - drożność - ok 👌
🍀26.08 - pierwsza wizyta w klinice -
Dailydamn, wpadam na wątek tylko z doskoku zobaczyć, gdzie pojawiły się piorunki i tu taka wiadomość ❤️ zapadłaś mi w pamięć (pozytywnie oczywiście 😁) z czasów, gdy się tu udzielałam aktywnie i mega się cieszę, że się udało 🤗 nieśmiało gratuluję u trzymam kciuki 😊
dailydamn, assialbnn, Mardotka, Dżozu lubią tę wiadomość
👩🏼🦱 28 🧔🏻♂️ 30 🐈
4 cs -> ⏸️ 24.02.2025 ♥️
Beta 4.38 〰️ 39.95 〰️ 135.38 🥰
✨Kto martwi się na zapas, martwi się podwójnie ✨
📆 6.03 - mamy pęcherzyk 🫧
📆 19.03 - jest serduszko ♥️
📆 29.04 - I prenatalne, ryzyka niskie 👩🏼⚕️
📆 20.05 - wszystko okej, raczej chłopczyk 🩵
📆 17.06 - 380g ruchliwego kawalera 🫶🏻
📆23.06 - II prenatalne ✅
📆 16.07 - 787g dzidziulka🦊
📆 12.08 - kolejna wizyta 🍀
-
AnMiPe wrote:Dailydamn a przeszło mi przez myśl, ze Cię nie ma, bo ogarniasz pierwszy etap ciąży. Jednak mam coś z wiedźmy! 🧙♀️
Cudowne wieści!🩷AnMiPe lubi tę wiadomość
✨ Starania od 09/24 (12 cs)
#rodzęw2026 🌷
👩 31
✔ USG, cytologia, MUCHa
✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
✔ LH, FSH, PRL, progesteron, estradiol
❓ owulacja
⬆️ testosteron 0,54 ng/ml + hirsutyzm
⬆️ homocysteina 10,89 umol/L
👨 36
⬆️ TSH, PRL, progesteron, estradiol
✔ USG
✔ koncentracja 45 mln/1 ml
⬇️ A i B = 30 %, morfologia 2 %
SIERPIEŃ BĘDZIE NASZ 👶🏼🍼
🏩 2 cykl: Letrozol + Zivafert
08.25 - sono-HSG -
Krecha jak byk 😀 gratulacje!! 🎉🎉🎉
-
dailydamn wrote:Narazie kreseczka jest delikatna, więc na chłodno do tego podchodzę. Zrobiłam test, bo czuję się inaczej niż w każdym cyklu. Chyba te zluzowanie głowy, akurat w naszym przypadku coś zmieniło 🥹
Zdradzisz jakie inne odczucia miałaś w tym cyklu? 😅🙈ŚWIEŻYNKA97, Promyczek39, dailydamn lubią tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34 / 35
🍀 13 cs
💔 02.25 - 6tc / CP
💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna, kurkumina+piperyna, resweratrol + zioła Ojca Sroki
🦠05.25 ureaplasma - out 🤟
🔥06.25 - drożność - ok 👌
🍀26.08 - pierwsza wizyta w klinice -
S_va jesteś tu???? Widzę, że polajkowalas mój post ☺️ Czekamy na update jak się czujesz 🩷
Belia, Gnom, MoniaB, Sagi, Marzycielka94, Takatam lubią tę wiadomość
K 🩷 30l.
AMH 0.71
21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
lekka adenomioza ❌ MUCHa ✅ Sono-HSG ✅
M 🩵 31l.
Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS ✅ ┃SCD ✅ ┃MAR ✅
1-6 cykl bez pomocy medycznej
7 cykl: monitoring + encorton + luteina + duphaston ❌
8 cykl: lametta ⌛
08.08 - wstępna kwalifikacja do IVF -
Locus wrote:Jak byłam kilka tygodni na patologii ciąży w związku z wymiotami to tam babki co dwie godziny miały zebranie na fajkę przed drzwiami. Masakra. Wielokrotnie słyszałam jak się panie pocieszają że to tak nie można z dnia na dzień odstawić bo zaszkodzi, albo lampka wina dla zdrowia… Delulu większe niż mój Brajanusz. Wszystko żeby sobie karmić nałóg.
Współczuję ich dzieciom 😢
dailydamn 🥳dailydamn lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, moja beta 46,9 🥰 według daty owulacji wiek ciąży to 3+5 więc wszystko w normie
oby w poniedziałek urosłaaaaaa wysoko 🤩
Sagi, Promyczek39, Daisy1, Imazolka, karczoch321, Locus, Idawoll, Remedios, assialbnn, MoniaB, Lianaa, Dżozu, Pacynka, PA, Marzycielka94, Ounai, krolik, Luna11, Sylwia_G-K, cukrzyk1991, _Hope, ater, malrzrz, Bubu04, Ilaria, Takatam, kikix0o, Meggi_** lubią tę wiadomość
-
karczoch321 wrote:Zdradzisz jakie inne odczucia miałaś w tym cyklu? 😅🙈
Ogólnie ten cykl zaczął się tak, że do teraz nie miałam ani jedno pryszcza - co u mnie w odstatnim czasie się nie zdarzało. Buzia mega gładka. Miałam dużo śluzu płodnego. W dniu serduszkowania 13.07 mocno bolał mnie lewy jajnik. Zrobiłam następnego dnia test owulacyjny i wyszło jakoś 1,36 w aplikacji premom. Następnego dnia bol był jeszcze silniejszy. Zrobiła rano test owulacyjny i wyszło już 2,56 🤯 Nigdy nie miałam tak wysokiego piku, nawet przy ovitrelle było to max 1,3. Tego dnia czyli 15.07 od 8 do 10 czułam mocny ból owulacyjny. Potem o 10:00 od razu ustał i od 15:00 śluz był już kremowy. Drugie serduszkowanie było 15.07 wieczorem. Od 3 dnia po owulacji cały czas bolą mnie piersi. W zeszła niedzielę i poniedziałek ból był tak silny, że mnie bolała koszulka na sobie. To było pieczenie, szczypanie, pulsowanie i ból w jednym. Piersi mam większe i mam wrażenie, że cięższe. Od 5 dni ciągle mnie boli podbrzusze jak na okres, temp w okolicach 37. Zazwyczaj oscylowała w okolicach 36,7-36,8. Czuję takie prądy w macicy i w lewej piersi. Takie dziwne ukłucia od wczoraj. Dziś mi dziwnie smakowały kiełki z jarmużu, które uwielbiam. Ogolenie zero pryszczy, zero zmęczenia, ból podbrzusza okresowy ale taki ciągły, bez przerwy i ciągły ból piersi. Aaaa i w dniu kiedy miałam najwyższą temperaturę czyli 7dpo - temperatura wystrzeliła do 37,1. Wtedy w nocy miałam ogromne kłucie w macicy - może wtedy była implantacja? 🤔
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca, 20:13
bambusek-94, Promyczek39, karczoch321, Idawoll, MoniaB, Dżozu, Marzycielka94, ater, Takatam lubią tę wiadomość
👩🏼27 🧔🏻♂️31
Po 12 trudnych cyklach pełnych stymulacji, leków i suplementów w końcu pojawiły się te upragnione dwie kreski. I stało się to w najbardziej nieoczekiwanym momencie - w cyklu naturalnym, z luźniejszym podejściem i spokojniejszą głową 🥹
25.07 - 10 dpo ⏸️🩷
26.07 - beta 46, progesteron 18,75🩷
28.07 - beta 173 🩷 przyrost 256% 📈
31.07 - beta 882, progesteron 23,4🩷
08.08 - pierwsza wizyta USG
Kropeczku jesteś naszym największym marzeniem 🩷
-
dailydamn - Widzę że terminy u nas mega zbliżone 😀 u mnie owulacja 13.07 a implantacja wydaje mi się że też 7dpo, bo miałam wtedy uczucie "rewolucji" w macicy i dziwnych skurczów.
-
Dziewczyny dziękuję bardzo za miłe słowa i gratulacje 🩷🩷 Sama w to nie wierzę 🥹
Jutro rano skoczę na betę i zrobię jeszcze jeden test - mam nadzieje, że to nie żaden oszukaniec 😅 Jeszcze jutro idziemy na wesele 😅
karczoch321, Dżozu, Sagi, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
👩🏼27 🧔🏻♂️31
Po 12 trudnych cyklach pełnych stymulacji, leków i suplementów w końcu pojawiły się te upragnione dwie kreski. I stało się to w najbardziej nieoczekiwanym momencie - w cyklu naturalnym, z luźniejszym podejściem i spokojniejszą głową 🥹
25.07 - 10 dpo ⏸️🩷
26.07 - beta 46, progesteron 18,75🩷
28.07 - beta 173 🩷 przyrost 256% 📈
31.07 - beta 882, progesteron 23,4🩷
08.08 - pierwsza wizyta USG
Kropeczku jesteś naszym największym marzeniem 🩷
-
Wiedziałam, już rano po wykresie! 💕Widze, kurde dailydamn dała posta, pewnie sikła na test. Czyli przewietrzenie głowy poskutkowało. Gratulacje! I niech kreska ciemnieje.
Dżozu, dailydamn lubią tę wiadomość
14 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
4cs: 08.24 cb 4tc💔
6cs: 10.24 cb 6tc💔
Ona 👩🏼 (31lat):
cykle regularne: 30-34dni 🗓️
2023 2x histeroskopia- wycięcie polipa
HSG (czerwiec) dwa jajowody drożne ✅
Hormony, biochemia (lipiec) ✅
🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
On 👨🏽(31lat):
badanie nasienia 🪱(czerwiec): Ilość: 60,6 mln ✅ żywe: 69% ✅ koncentracja: 10,1 mln/ml🔻A+B: 43,5% ✅; morfo 1,8%🔻pH: 8,3🔻
🔜 1.08 urolog/androlog -
Wróciła Pani z przytupem 😎🫶
Powolutku gratuluję ❤️❤️🤞 i trzymam kciuki za piękna betę ❤️❤️❤️🤞🤞🤞🤞dailydamn, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
-
dailydamn wrote:Dziewczyny dziękuję bardzo za miłe słowa i gratulacje 🩷🩷 Sama w to nie wierzę 🥹
Jutro rano skoczę na betę i zrobię jeszcze jeden test - mam nadzieje, że to nie żaden oszukaniec 😅 Jeszcze jutro idziemy na wesele 😅dailydamn lubi tę wiadomość
👫🏻 93&94 👩❤️💋👨 2013
🐈⬛🐈⬛🐈⬛🦮
🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰niepowściągliwe wymioty ciężarnych (hyperemesis gravidarum) 🤢🤮
💔01.2025 biochem
💔02.2025 biochem
03-06.2015 przerwa na uzupełnienie niedoborów i odstawienie encortonu
😞 07.2025
Reumatyzm, PCOS, POTS, niedobór kwasu foliowego, B6, B12, żelaza, cynku, miedzi, selenu -
bambusek-94 wrote:Dziewczyny, moja beta 46,9 🥰 według daty owulacji wiek ciąży to 3+5 więc wszystko w normie
oby w poniedziałek urosłaaaaaa wysoko 🤩
bambusek-94, dailydamn lubią tę wiadomość