Zróbmy lipcowego bobasa 👶🏼żebym nie musiała już oglądać kuta*a 🥒 😂
-
WIADOMOŚĆ
-
Karczoszku tulę Cię mocno 🫂🫂
karczoch321 lubi tę wiadomość
👩🏼27 🧔🏻♂️31
Po 12 trudnych cyklach pełnych stymulacji, leków i suplementów w końcu pojawiły się te upragnione dwie kreski. I stało się to w najbardziej nieoczekiwanym momencie - w cyklu naturalnym, z luźniejszym podejściem i spokojniejszą głową 🥹
25.07 - 10 dpo ⏸️🩷
26.07 - beta 46, progesteron 18,75🩷
28.07 - beta 173 🩷 przyrost 256% 📈
31.07 - beta 882, progesteron 23,4🩷
08.08 - pierwsza wizyta USG
Kropeczku jesteś naszym największym marzeniem 🩷
-
Ja już po spuszczeniu krwi. Nie mogłam w nocy spać. Ciągle czułam kłucie. Dzisiejszy test z rana nadal pokazuje kreskę, nadal jest jaśniutka, ale pojawia się w 3 minucie. Test owulacyjny wczoraj 0,61, a dzis 0,79. Chyba się rozkręca 🥹
Marzycielka94, malrzrz, Belia, Roma95, bambusek-94, cukrzyk1991, Ounai, Świeżynka97, Dżozu, Kameleon , Mimi7, Powder, ater, krolik, Ilaria, onalola, Malineczka, Sagi, Mardotka, Claudii, Lianaa, Promyczek39, Bubu04, Takatam lubią tę wiadomość
👩🏼27 🧔🏻♂️31
Po 12 trudnych cyklach pełnych stymulacji, leków i suplementów w końcu pojawiły się te upragnione dwie kreski. I stało się to w najbardziej nieoczekiwanym momencie - w cyklu naturalnym, z luźniejszym podejściem i spokojniejszą głową 🥹
25.07 - 10 dpo ⏸️🩷
26.07 - beta 46, progesteron 18,75🩷
28.07 - beta 173 🩷 przyrost 256% 📈
31.07 - beta 882, progesteron 23,4🩷
08.08 - pierwsza wizyta USG
Kropeczku jesteś naszym największym marzeniem 🩷
-
Dailydamn mocno trzymam kciuki za betę i za ciemniejącą kreseczkę, będzie dobrze, musi być 🥹💕 ps piękne mani!
dailydamn lubi tę wiadomość
✨ Starania od 09/24 (12 cs)
#rodzęw2026 🌷
👩 31
✔ USG, cytologia, MUCHa
✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
✔ LH, FSH, PRL, progesteron, estradiol
❓ owulacja
⬆️ testosteron 0,54 ng/ml + hirsutyzm
⬆️ homocysteina 10,89 umol/L
👨 36
⬆️ TSH, PRL, progesteron, estradiol
✔ USG
✔ koncentracja 45 mln/1 ml
⬇️ A i B = 30 %, morfologia 2 %
SIERPIEŃ BĘDZIE NASZ 👶🏼🍼
🏩 2 cykl: Letrozol + Zivafert
08.25 - sono-HSG -
karczoch321 wrote:Melduję biel.
Ale dziwny i bardzo inny ten cykl.
Nie dość, że po raz pierwszy owulacja przesunęła mi się o dobry tydzień. To jeszcze był jakiś taki wyjątkowo bolesny i pełen innych niż zawsze objawów. Na każdy miałam jakieś rozsądne wytłumaczenie, no ale nie dało się nie odczuć, że one były.
Nie ukrywam, że narobiłam sobie bardzo dużo nadziei. Raczej co cykl starałam się trzymać fason i nie dać ponieść fali ekscytacji, że to to. Ale w tym miesiącu dałam sobie zgodę, bo w przyszłym prawdopodobnie mamy przerwę od starań i uznałam, że jak coś to mi się wtedy głowa zresetuje.
Tak czy siak wygląda na to, że nic z tego.
Wczoraj wzięłam ostatnią dawkę luteiny i wieczorem wyłapałam lekkie, wodniste o różowe plamienie. Nie rozkręciło się przez noc, szyjka dalej wysoko, ale pewnie jeszcze luteina działa i w miarę wszystko kontroluje. Wiem, że jeszcze przez kilka godzin będę żyła myślą, że to późne plamienie implantacyjne, ale w umówmy się - w głębi duszy wiem, ze po prostu dziś w ciągu dnia zacznie się okres. Chociaż w tym miesiącu nawet te bóle przed okresowe są inne i dziwne 🤡
Błagam nie piszcie tylko, że póki 🩸to piłka w grze 🤣
Jest mi w opór przykro, ale to chyba dobrze. Przez ostatnie miesiące nawet przed sobą udawałam albo chociaż się starałam udawać, że wcale mi nie jest źle jak kolejny raz testy wychodzą białe i nawet podwójna tęcza nie pomogła ;P Więc w tym cyklu oficjalnie pozwalam sobie na poprzezywanie tego.
Liczyłam że ujrzysz dwie kreski 🥺
-
Dzięki dziewczyny 😭 też wyjątkowo liczyłam na te kreski, ale najwidoczniej znowu nie tym razem ❤️🩹
Jeszcze mam taki cień szansy w głowie, że może może… Plamienie jeszcze się nie rozkręciło, jest głównie jak sobie sprawdzę palcem w środku 🙈 już nie czuję dziś typowego brzucha na okres, tylko takie pieczenie w środku podbrzusza. No i jak w styczniu miałam dwie kreski to cień mialam prawilnie dopiero w dniu spodziewanej miesiączki, a na drugi nadzień beta raptem 8, wiec późno u mnie wszystko wystartowało.
Myśle, ze najlepsza metoda na wywołanie okresu jest bieganie, które mam dziś w planachBelia, Dżozu, assialbnn lubią tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34 / 35
🍀 13 cs
💔 02.25 - 6tc / CP
💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna, kurkumina+piperyna, resweratrol + zioła Ojca Sroki
🦠05.25 ureaplasma - out 🤟
🔥06.25 - drożność - ok 👌
🍀26.08 - pierwsza wizyta w klinice -
cukrzyk1991 wrote:Gdy byłam w ciąży z Antkiem to co miesiac, profilaktycznie leżałam na tzw. oddziale patologii ciąży (przez cukrzyce) i leżała kiedyś ze mną taka kobieta, z którą widać było na pierwszy rzut oka że jest coś nie tak (np. na tygodniowy pobyt miała jedną parę majtek i prała je w zlewie codziennie). I opowiadała nam - babkom na pokoju że jest w ciazy z drugim, ale pierwsze ma FAS i jej odebrali dziecko (nic sobie z tego nie robiła, oczywiscie nie jej wina). Była w dość zaawansowanej ciąży i chowała się po szpitalnych klatkach schodowych czy łazienkach i paliła. I cieszyła sie ze "ograniczyła". Chwaliła się też że trafiła kiedyś do szpitala psychiatrycznego ...
Długo się potem z laskami z pokoju zastanawiałyśmy (bo zostalysmy w kontakcie na mess) jak potoczyly sie losy jej drugiego dziecka ...🥺BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Z tym paleniem to myślę, że zawsze coś wyjdzie, ciotka mojego męża paliła w każdej ciąży, teraz 4 już dorosłe córki co prawda każda zdrowa, ale każda pali...
Pisałyście ostatnio o dziwnych snach, ja raczej snów nie miewam, jak już to raz na kilka miesięcy, a dzisiaj to aż obudziłam się w nocy zlana potem. Śnił mi się pogrzeb kolegi, który zginął w wypadku samochodowym 1.5 roku temu i bardzo to przeżyłam.Jednak ten pogrzeb w śnie, był zupełnie inny niż ten prawdziwy. Już chyba wolę jednak jak nic mi się nie śni👩1997
➡️Pcos + IO
➡️hipoglikemia reaktywna
👉Starania naturalne od 05.2023
👉W klinice od 05.2025
✅05. 2025 CB 💔
✅06.2025 ✖️
✅07.2025 CLO+menopur⏸
➡️31.07.2025 Beta 25 mlU/ml
➡️02.08.2025 Beta 83 mlU/ml, Progesteron 42,70 ng/ml -
Wiecie co. Z tym paleniem to mnie śmieszy a mówię to jako mega nałogowiec. W zeszłym roku paliłam sobie normalnie a jak poszłam 7dpo do toalety i zobaczyłam coś co wydało mi się plamieniem implantacyjnym (faktycznie nim było) to już nie zapaliłam ani jednego papierosa. Wydaje mi się to logiczne i na prawdę nie rozumiem jak można inaczej. Jak widzisz te dwie kreski albo czujesz, że jesteś w ciąży to to jest takie szczęście, że zapominasz o tych szlugach. Po prostu.
karczoch321, Marzycielka94, AnMiPe lubią tę wiadomość
14 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
4cs: 08.24 cb 4tc💔
6cs: 10.24 cb 6tc💔
Ona 👩🏼 (31lat):
cykle regularne: 30-34dni 🗓️
2023 2x histeroskopia- wycięcie polipa
HSG (czerwiec) dwa jajowody drożne ✅
Hormony, biochemia (lipiec) ✅
🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
On 👨🏽(31lat):
badanie nasienia 🪱(czerwiec): Ilość: 60,6 mln ✅ żywe: 69% ✅ koncentracja: 10,1 mln/ml🔻A+B: 43,5% ✅; morfo 1,8%🔻pH: 8,3🔻
🔜 1.08 urolog/androlog -
Ounai wrote:Ja mam sasiadke, ktora mi w trakcie pierwszego spotkania opowiadała, że poszła na papierosa 4h po cesarce trzeciej i nie rozumie o co chodzilo poloznym. Twierdziła, że piła też 1 kieliszek wina dziennie w ciąży bo wino jest zdrowe. Wszystkie 3 córki mają otyłość olbrzymią, ona im jeszcze piecze ciasta i mówi, że mają już 15 lat to chyba są na tyle dorosłe żebyvwoedzieć że nie mogą jeść. Mają też astmę ale ona twierdzi ze palenie w ciąży nie wpływa na to i jakby jie paliła to też by miały.
To mnie najbardziej smuci, jak czytam takie posty, że osoby które mają na wszystko wywalone: piją, palą, źle się odżywiają, nie dbają o siebie, zachodzą w ciążę ot tak. A my tu robimy co możemy, badamy, suplementujemy, zdrowo żyjemy i nic. Ja nigdy nie paliłam, nie brałam AH, od początku roku nie piję wogole (chociaż nigdy nie piłam jakoś dużo bo nie jestem fanem alko) i nic.
Ostatnio mojemu zaproponowałam że kupię mu taką gruszkę do boksowania, bo takie boksowanie podobno podnosi testosteron. Na to on wysunął ciekawą teorię że już wie czemu w patologiach jest zawsze dużo dzieci- ci faceci leją kobiety, to napędza testosteron i polepsza nasienie i więcej się chce im tego tego, dzięki czemu kobiety łatwiej zachodzą w ciążę.Remedios lubi tę wiadomość
K 👩&L👨
32 &37
——————————————————
3 cykl starań - cykl z monitoringiem
Bez wiedzy 👨
——————————————————
👨 brak libido❌ ❌ ❌
——————————————————
Ja:
B12: maj: 413 | czerwiec: 523 |
D3: maj: 37,6 | czerwiec: 42,9 |
Ferrytyna: maj:16,9 | czerwiec: 44,2 |
Kwas foliowy: maj: 6,53 | czerwiec: 12,2 |
2dc
FSH: czerwiec: 5,55 |
LH: czerwiec: 5,3 |
TSH: maj: 1,96 | czerwiec: 2,3 |
FT4: czerwiec: 1,29 (0,92-1,68)
FT3: czerwiec: 3,28 (2-4,4)
A-tpo:10 (0-34)
A-tg: 19,2 (0-115)
Homocysteina: czerwiec: 8,4|
Estradiol: czerwiec: 20,7 (30,9-90,4)
Prolaktyna: czerwiec: 36,1 (4,79-23,3)
DHEA: czerwiec: 297 (98,8-340)
Testosteron: czerwiec : 43 (8,4-48,1)
SHBG: czerwiec: 55,7 (32,4-128)
Insulina: czerwiec: 9,8 (2,6-24,9)
Glukoza: czerwiec: 88 (70-99)
AMH: 46,9[6,56]( brak objawów PCOS, podobno obraz lekko policystycznych jajników) -
ater wrote:dailydamnn powrót z przytupem! Gratuluję!! 💛✨
Karczoch 🫂🫂🫂 a Ty brałaś teraz te globulki, nie? Ja po nich miałam takie obawy jakbym faktycznie była w ciąży, takie mega intensywne. Jakieś kłucia, prądy w macicy itd. Coś jakby się tam miało zadziać. Może brakuje tylko ciut ciut? 👏
Tak, brałam. Już zapomniałam o tym 🙈 ale nie do końca prawidłowo, bo zaczęłam mniej więcej w 11dc i potem kolejna w 13dc - tak żeby wstrzelić się przed planowaną owulacją. No, ale opóźniła się tydzień. Więc jak już przyszła to została mi jedna globulka i użyłam w dniu piku.
Też miałam dużo podobnych odczuć. Zegarek też mi na wykresie pokazał że codziennie wykres tętna spoczynkowego idzie mi do góry. Miałam jakoś w 8dpo plamienie. No i w sumie od tego czasu wszystkie objawy były mniej intensywne, a część ustała.
Może coś próbowało się zadziać i coś znowu poszło nie tak. Nie wiem 🥲
Skończył mi się przepisany zapas luteiny na 3 cykle. W sierpniu przejdę się jeszcze raz do tej ginekolog, zobaczymy co powie.
No, a tak poza tym to mój plan na najbliższe dni to poczytać na forum o polecanych klinikach i lekarzach, bo już chyba czas i pora zaczac kolejny level starań.Marzycielka94 lubi tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34 / 35
🍀 13 cs
💔 02.25 - 6tc / CP
💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna, kurkumina+piperyna, resweratrol + zioła Ojca Sroki
🔥06.25 - drożność - ok 👌
kleopatr4 wrote:Marzycielko, jak się czujesz dzisiaj?
✨ Starania od 09/24 (12 cs)
#rodzęw2026 🌷
👩 31
✔ USG, cytologia, MUCHa
✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
✔ LH, FSH, PRL, progesteron, estradiol
❓ owulacja
⬆️ testosteron 0,54 ng/ml + hirsutyzm
⬆️ homocysteina 10,89 umol/L
👨 36
⬆️ TSH, PRL, progesteron, estradiol
✔ USG
✔ koncentracja 45 mln/1 ml
⬇️ A i B = 30 %, morfologia 2 %
SIERPIEŃ BĘDZIE NASZ 👶🏼🍼
🏩 2 cykl: Letrozol + Zivafert
08.25 - sono-HSG -
Marzycielka94 wrote:Czuję się bardzo okresowo, chociaż okresu nie widać. Teoretycznie @ powinnam dostać w czwartek, ale jestem obstawiona lekami, więc pewnie to ich zasługa. Czekam na poniedziałek, żeby się wszystko wyjaśniło, ale bliżej mi do planu B (drożność), niż do dwóch kresek 🤷🏻♀️
Obyś nie musiała przechodzić drożności ❤️🔥Marzycielka94 lubi tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34 / 35
🍀 13 cs
💔 02.25 - 6tc / CP
🔥06.25 - drożność - ok 👌
Ja jestem mega cięta na papierosy, mój tata palił całe życie, często w domu (nie docierało do niego, że to śmierdzi i szkodzi). I ja i moje rodzeństwo mamy astmę. Od kiedy przestałam z nim mieszkać poprawiło mi się zdrowie. Jakiś czas temu zdiagnozowano u niego nowotwór płuc z przerzutami i zmarł. Gdyby nie 50 lat papierochow mysle, ze byłby z nami jeszcze sporo lat bo to był bardzo silny fizycznie mężczyzna i inne nawyki miał zdrowe. Tytoń to jest dla mnie coś strasznego i nie rozumiem jak można truć siebie i innych ludzi (przez palenie bierne). A tym bardziej swoje dzieci.29 lat
Hashimoto(Euthyrox 112), dłuższe cykle
4 cs o pierwszą 🤰
Inozytol, Omegamed Optima Start, olej z wiesiołka, selen, magnez
30.07 progesteron 7dpo 15,23 ng/ml -
Wpadam przedstawić Wam mojego Ktosia po usg prenatalnymi 🙂 Wszystko jest dobrze, wszystko na swoim miejscu ❤️ Ktoś póki co pozostaje Ktosiem 😁🩷🩵 CRL 6cm.
Luna11, bambusek-94, Idawoll, cukrzyk1991, onalola, Marzycielka94, karczoch321, Kitkat, Świeżynka97, krolik, Remedios, Gnom, Dżozu, Malineczka, Locus, Daisy1, ater, Mardotka, Sagi, PA, PA, PA, Lianaa, dailydamn, Promyczek39, Promyczek39, malrzrz, Bubu04, AnMiPe, emciak, Default.owa, kleopatr4, Takatam, Sylwia_G-K lubią tę wiadomość
-
Dailydamn, gratulacje! ❤️ wykres wyglądał, jakby coś się tam mogło dziać. 🥳
Karczochu, przykro mi i trzymam kciuki za kolejny cykl. 🫂
Mnie też można wpisać biel. Testowałam dzień wcześniej niż planowałam. Okres powinnam dostać 29 lub 30 lipca, więc jeszcze tli się nadzieja. 😶👧 27
TSH, glukoza, ferrytyna, B12, D3, prolaktyna, progesteron (20 dc), morfologia, usg piersi, cytologia ✅️
Ostatnie badanie 12 dc (14.07.)
Pęcherzyk w LJ 23 mm
Endometrium 7,8 mm
🧑 47
Ruch A+B 26,53% ↘️
Morfologia 4%
Reszta ✅️
7cs -
karczoch321 wrote:Też miałam dużo podobnych odczuć. Zegarek też mi na wykresie pokazał że codziennie wykres tętna spoczynkowego idzie mi do góry. Miałam jakoś w 8dpo plamienie. No i w sumie od tego czasu wszystkie objawy były mniej intensywne, a część ustała.
Może coś próbowało się zadziać i coś znowu poszło nie tak. Nie wiem 🥲
.
Też tak czasem miałam i mam taką teorię, że możliwe, że np. dochodzi do "czegos" - do zapłodnienia, ale w tym ostatnim etapie np. na poziomie implantacji lub jeszcze przed coś się knoci. I nagle objawy ustają. No ok - można też to zwalić na rosnący progesteron i potem zaczyna spadac w sumie te 10/11dpo ... Ale w tym moim "majowym" cyklu miałam identycznie tak że bardzo mocno czułam objawy właśnie 7-10dpo i nagle ręką odjąłW sumie na dwoje babka wróżyła (przynajmniej u mnie).
Tulę Karczoszku✨️11.08.25 I wizyta in-vitro✨️
SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
1. Namówić męża na 1 procedurę ✅️
2. Zdobyć zaświadczenie od diabetologa ⬜️
3. Wyhodować jakieś pęcherzyki ⬜️
4. Mieć min. 1 dojrzałą komórkę jajową ⬜️
5. Udało się min. 1 zapłodnienie ⬜️
6. Zarodek przetrwał do 3 doby ⬜️
7. Zarodek przetrwał do 5 doby ⬜️
8. Zarodek rozmroził się - transfer ⬜️
9. Pozytywna beta HCG ⬜️
ona 🙍♀️ : ❌️ cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia, podejrzenie adenomiozy ,THFR 667tc, PAI (hetero), AMH 0,52/0,40
on 🙎♂️ : IO, obniżone parametry nasienia -
Truskawkowykompot wrote:Kiedy będzie ankieta z tytułami na sierpniowy?
W ogóle dziewczyny jak się dzisiaj czujecie?
Ja czekam na jakiś pms bo już powinno coś być ale totalnie wciąż u mnie 0 jakichkolwiek objawów...
Kiki - zaprosisz mnie do przyjaciółek ?Bo ja nie mogę kurde - coś mi nie działa
✨️11.08.25 I wizyta in-vitro✨️
SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
1. Namówić męża na 1 procedurę ✅️
2. Zdobyć zaświadczenie od diabetologa ⬜️
3. Wyhodować jakieś pęcherzyki ⬜️
4. Mieć min. 1 dojrzałą komórkę jajową ⬜️
5. Udało się min. 1 zapłodnienie ⬜️
6. Zarodek przetrwał do 3 doby ⬜️
7. Zarodek przetrwał do 5 doby ⬜️
8. Zarodek rozmroził się - transfer ⬜️
9. Pozytywna beta HCG ⬜️
ona 🙍♀️ : ❌️ cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia, podejrzenie adenomiozy ,THFR 667tc, PAI (hetero), AMH 0,52/0,40
on 🙎♂️ : IO, obniżone parametry nasienia -
W piątek umówiłam się na ten pakiet badań z ankiety na Internetowym Koncie Pacjanta, mój brajan cichutko podpowiada mi, że może będzie i potrzeba przy okazji zbadać betę 🤭
Dziś 5dpo, spadek temperatury i ból podbrzusza, ale wiadomo że teraz to człowiek doszukuje sie wszystkiego 😅👩 33 l.
🧔🏻 36 l.
👱♀️ 6 l.
/ 5 cykl starań o drugiego małego człowieka
/ wczesne owulacje
09.07.2025 - początek cyklu
30.07.2025 - cień cienia dalekiej ciotki cienia ⏸️
1.08.2025 - beta 15,5