Zróbmy lipcowego bobasa 👶🏼żebym nie musiała już oglądać kuta*a 🥒 😂
-
WIADOMOŚĆ
-
Kiki - zaprosisz mnie do przyjaciółek ? Wyślę Ci priv tytuły 😊 i zrobisz ankietę 😊
kikix0o lubi tę wiadomość
✨️11.08.25 I wizyta in-vitro✨️
SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
1. Namówić męża na 1 procedurę ✅️
2. Zdobyć zaświadczenie od diabetologa ⬜️
3. Wyhodować jakieś pęcherzyki ⬜️
4. Mieć min. 1 dojrzałą komórkę jajową ⬜️
5. Udało się min. 1 zapłodnienie ⬜️
6. Zarodek przetrwał do 3 doby ⬜️
7. Zarodek przetrwał do 5 doby ⬜️
8. Zarodek rozmroził się - transfer ⬜️
9. Pozytywna beta HCG ⬜️
ona 🙍♀️ : ❌️ cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia, podejrzenie adenomiozy ,THFR 667tc, PAI (hetero), AMH 0,52/0,40
on 🙎♂️ : IO, obniżone parametry nasienia -
Dziewczyny odkryłam tu na forum że jest coś jak kalkulator dni płodnych. Jako że wyszłam z obiegu to już nie pamiętam wszystkich niuansów itd, więc wklepałam sobie ile trwał mój ostatni cykl i ile zwykle moja faza lutealna trwała… i wychodzi ze za nic w świecie by się mi teraz nie udało🤣
Według niego ovu może być gdzieś koło 22-24dc, a ja już wtedy oczekiwałam rychłej małpy 🙈 moje objawy się zgadzają. Zmyliło mnie.
No nic! To cenne informacje:)
Liczę w takim razie na sierpień.#2026jestmój
Starania o #2 (częste kp, czy są ovu?, co z pco?, długie cykle, co suplementować?)
#1 Wrzesień 2024 po diagnozie PCO i 2cs z inozytolem, który aktywował owulację -
A ja muszę przyznać, że starania mocno mi namieszały w cyklach. Wcześniej cykle 28 dni, zawsze @ przychodziła zgodnie z z prognozą w aplikacji. Odkąd się staramy zrobił się rozjazd. Aktualnie 32 dc, małpy brak. W ciągu dnia czuję lekkie bóle w podbrzuszu (takie chwilowe, ale dość częste). Rano dla pewności zrobię jeszcze jeden test, ale nie mam złudzeń.
Czy możliwe, że powstała torbiel i przesunęła @?
Jak radzicie, umawiać wizytę u gin?Ona 28
Kwas foliowy 400ug
Witamina b complex b-50 methyl
Witamina d3
Letrox 25
On 32
Fertistim
Starania od 4/2025 -
Sagi wrote:Jaka mocna historia. 4 godziny po cesarce gdzieś szła, ta to miala zdrowie 🤠 I całe to podejście „nie mój problem”. I widzicie, taki człowiek się niczym nie przejmuje i idzie przez życie jak walec 😎
Ogólnie to taka półpatologia. Ta sąsiadka była jedna z moich motywacji zeby szukac domu wolnostojącego
W temacie objawow, mi sie zrobily pelne piersi (a po ciazach mam dwa puste worki) i byly na nich takie grube, granatowe prawie żyły widoczne, z reszta pisalam tu o nich nawet. Do tego pryszcze choc one mogly byc po wakacjach (ale w poprzednich ciazach tez mialam). I opryszczka. I cmienie w brzuchu jak na okres tylko slabsze od polowy cyklu plus mega zatrzymanie wody ktore zwalalam na lekkie powakacyjne odwodnienie (choc przyznam ze pilnowalam akurat zeby duzo pic). I mialam mnostwo mega dziwnych snów, takich na maksa powalonych.
I jednego dnia na wakacjach bylam hiper zmeczona. Az sie smialam do meza ze implantacja moze, w co noe wierzyl. Bylam wyspana tego dnia a padlam bardzo wczesnie ze zmeczenia.BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
cukrzyk1991 wrote:Kiki - zaprosisz mnie do przyjaciółek ? Wyślę Ci priv tytuły 😊 i zrobisz ankietę 😊K. 28 👩🏼❤️👨🏼 A. 29 + 🐶
🍼 starania od 01.2025
• 06.25 - cb 💔
• 05.25 - 6+4 tc – 💔🪽
· · · · · · · ·
ZDROWIE 🏩
▫️hashimoto & niedoczynność
▫️POTS, hipotonia & ortostatyczna ❤️🩹
▫️zaburzenie lękowe
▫️migreny
▫️niedobory (ferrytyna, B12, D3, kwas foliowy) – w trakcie suplementacji
_____
Tiny miracle in progress… 🍼⏳🤍 -
dailydamn gratulacje! 😍❤️
Jak dostanę od cukrzyczka tytuły bo chyba wszystkich nie zapisałam, to zrobię jutro (w sumie już dzisiaj bo już niedziela 😀) ankietę na sierpień i wam podeślę ❤️
Chyba, że macie jeszcze jakieś pomysły 🥳Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca, 01:57
dailydamn, Sylwia_G-K lubią tę wiadomość
K. 28 👩🏼❤️👨🏼 A. 29 + 🐶
🍼 starania od 01.2025
• 06.25 - cb 💔
• 05.25 - 6+4 tc – 💔🪽
· · · · · · · ·
ZDROWIE 🏩
▫️zaburzenie lękowe
▫️migreny
_____
Tiny miracle in progress… 🍼⏳🤍 -
Mi na wczorajszym spacerku przyszło takie coś do głowy:
W sierpniu na dożynkach zaszaleje 🥒, w maju na porodówce oszaleje 👶
Muszę częściej znaleźć czas na takie spacery, dobrze robią na głowę
image sharing sitesater, kikix0o, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
🧔♂️✅️
01/24 rozpoczęcie starań
05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
07/25 lametta + estrofem +ovitrelle +cyklogest
08/25 biopsja aspiracyjna z cd138 -
Truskawkowykompot wrote:Mnie boli okresowo brzuch, więc pewnie 🐒 się zaczyna 😭
Ja melduję się z plamieniem🥲#2026jestmój
Starania o #2 (częste kp, czy są ovu?, co z pco?, długie cykle, co suplementować?)
#1 Wrzesień 2024 po diagnozie PCO i 2cs z inozytolem, który aktywował owulację -
Luna11 wrote:Mnie też bolą piersi i podbrzusze, a jednak dziewczyna ostatnio miala tutaj takie objawy przed pozytywnym testem, więc brajan nakarmiony. 😂
Ja Ci jeszcze powiem, że nie kupuję testów do domu wcześniej niż planuję testować, bo tak to już wszystkie bym obsikała 😄
Tak samo ze słodyczami,jak nie ma to nie jem ale tylko jest coś w domu to zeżrę wszystko.
Ale u mnie chyba małpa, chociaż dopóki jej nie ma to piłka w grze 🫣 Jednak ten brzuch tak boli... Raczej 13 dpo to za późno na bolesną implantację?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca, 09:03
kleopatr4, Takatam, kikix0o lubią tę wiadomość
-
dailydamn wrote:Mam wyniki:
Progesteon 18,75 ng/mL
Beta HCG 46 mlU/ml
Jestem w ciąży 😭🩷🩷dailydamn lubi tę wiadomość
👧25.5 🧑26.5 🐈🐈 ⏳️05.24 💉01.25
👧 PCOS | AMH 6.16 | IO | hiperandrogenizm
MUCHa ✅️ drożność ✅️ USG tarczycy ✅️
🧑 HBA 78% | MAR 1% | DFI 19% | nasienie ✅️
❌️01.25-06.25 6 cykli Lametta + Zivafert
Gdzie jesteś małpo?
🔜 7 cykl stymulowany? -
Truskawkowykompot wrote:Ja Ci jeszcze powiem, że nie kupuję testów do domu wcześniej niż planuję testować, bo tak to już wszystkie bym obsikała 😄
Tak samo ze słodyczami,jak nie ma to nie jem ale tylko jest coś w domu to zeżrę wszystko.
Ale u mnie chyba małpa, chociaż dopóki jej nie ma to piłka w grze 🫣 Jednak ten brzuch tak boli... Raczej 13 dpo to za późno na bolesną implantację?
Mam tak samo ze słodyczami. U mnie w pracy ludzie często przynoszą i wtedy już trudno się powstrzymać. Gdyby nie to, to jadłabym dużo mniej. 🫠
Najlepiej zapytać dr gpt. Ale pewnie wszystko jest możliwe. Trzymam kciuki, żeby to nie była @. U mnie od dwóch dni miminalne spadki temperatury, ale nie jak typowo przed okresem. Zobaczymy. 🫣👧 27
TSH, glukoza, ferrytyna, B12, D3, prolaktyna, progesteron (20 dc), morfologia, usg piersi, cytologia ✅️
Ostatnie badanie 12 dc (14.07.)
Pęcherzyk w LJ 23 mm
Endometrium 7,8 mm
🧑 47
Ruch A+B 26,53% ↘️
Morfologia 4%
Reszta ✅️
7cs -
Luna11 wrote:Mam tak samo ze słodyczami. U mnie w pracy ludzie często przynoszą i wtedy już trudno się powstrzymać. Gdyby nie to, to jadłabym dużo mniej. 🫠
Najlepiej zapytać dr gpt. Ale pewnie wszystko jest możliwe. Trzymam kciuki, żeby to nie była @. U mnie od dwóch dni miminalne spadki temperatury, ale nie jak typowo przed okresem. Zobaczymy. 🫣 -
Truskawkowykompot wrote:Ja Ci jeszcze powiem, że nie kupuję testów do domu wcześniej niż planuję testować, bo tak to już wszystkie bym obsikała 😄
Ale u mnie chyba małpa, chociaż dopóki jej nie ma to piłka w grze 🫣 Jednak ten brzuch tak boli... Raczej 13 dpo to za późno na bolesną implantację?
Mam to samo że słodkim, dlatego póki nie wróciłam do pracy po macierzyńskim było mi łatwiej trzymać wagę, praca co chwilę jakieś urodzinki, okazję i bum nie wiem skąd +6kg i rozmiar większy 😅 już z tym walczę, sami nie kupujemy słodyczy do domu, ale też człowiek trocheę ulega w gościach, a jak dostanę od kogoś to też nie umiem dawkować tylko zjem wszyskto na raz 🤪 ale od dziś (nie wiem który to już raz) robię sobie stopkę od cukru do połowy września, bo wtedy mamy rocznicę ślubu. Trzymajcie kciuki za moją silną wolę, która mam zamiar w sobie odkryć 😅Truskawkowykompot, Luna11 lubią tę wiadomość
-
krolik wrote:Mam to samo że słodkim, dlatego póki nie wróciłam do pracy po macierzyńskim było mi łatwiej trzymać wagę, praca co chwilę jakieś urodzinki, okazję i bum nie wiem skąd +6kg i rozmiar większy 😅 już z tym walczę, sami nie kupujemy słodyczy do domu, ale też człowiek trocheę ulega w gościach, a jak dostanę od kogoś to też nie umiem dawkować tylko zjem wszyskto na raz 🤪 ale od dziś (nie wiem który to już raz) robię sobie stopkę od cukru do połowy września, bo wtedy mamy rocznicę ślubu. Trzymajcie kciuki za moją silną wolę, która mam zamiar w sobie odkryć 😅
-
Coś mnie ruszyło w nocy żeby zrobić owulaka, bo niby apki mówiły, że owu była 23 lipca ale w ogóle tego wtedy nie czułam i testy też nie wychodziły
No i taki wyszedł test w 18 dc 😅
krolik, Promyczek39, Ounai, Remedios, Gnom, Luna11, Kitkat, dailydamn, bambusek-94, Sagi, assialbnn, Marzycielka94, cukrzyk1991, Sylwia_G-K, kleopatr4 lubią tę wiadomość
K. 28 👩🏼❤️👨🏼 A. 29 + 🐶
🍼 starania od 01.2025
• 06.25 - cb 💔
• 05.25 - 6+4 tc – 💔🪽
· · · · · · · ·
ZDROWIE 🏩
▫️zaburzenie lękowe
▫️migreny
_____