X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zróbmy lipcowego bobasa 👶🏼żebym nie musiała już oglądać kuta*a 🥒 😂
Odpowiedz

Zróbmy lipcowego bobasa 👶🏼żebym nie musiała już oglądać kuta*a 🥒 😂

Oceń ten wątek:
  • cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: 26 lipca, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki - zaprosisz mnie do przyjaciółek ? Wyślę Ci priv tytuły 😊 i zrobisz ankietę 😊

kikix0o lubi tę wiadomość

✨️11.08.25 I wizyta in-vitro✨️

SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
    1. Namówić męża na 1 procedurę ✅️
    2. Zdobyć zaświadczenie od diabetologa ⬜️
    3. Wyhodować jakieś pęcherzyki ⬜️
    4. Mieć min. 1 dojrzałą komórkę jajową ⬜️
    5. Udało się min. 1 zapłodnienie ⬜️
    6. Zarodek przetrwał do 3 doby ⬜️
    7. Zarodek przetrwał do 5 doby ⬜️
    8. Zarodek rozmroził się - transfer ⬜️
    9. Pozytywna beta HCG ⬜️

ona 🙍‍♀️ : ❌️ cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia, podejrzenie adenomiozy ,THFR 667tc, PAI (hetero), AMH 0,52/0,40
    on 🙎‍♂️ : IO, obniżone parametry nasienia
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 26 lipca, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odkryłam tu na forum że jest coś jak kalkulator dni płodnych. Jako że wyszłam z obiegu to już nie pamiętam wszystkich niuansów itd, więc wklepałam sobie ile trwał mój ostatni cykl i ile zwykle moja faza lutealna trwała… i wychodzi ze za nic w świecie by się mi teraz nie udało🤣
    Według niego ovu może być gdzieś koło 22-24dc, a ja już wtedy oczekiwałam rychłej małpy 🙈 moje objawy się zgadzają. Zmyliło mnie.
    No nic! To cenne informacje:)
    Liczę w takim razie na sierpień.

#2026jestmój

Starania o #2 (częste kp, czy są ovu?, co z pco?, długie cykle, co suplementować?)

#1 Wrzesień 2024 po diagnozie PCO i 2cs z inozytolem, który aktywował owulację
  • Bubu04 Znajoma

Wysłany: 26 lipca, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja muszę przyznać, że starania mocno mi namieszały w cyklach. Wcześniej cykle 28 dni, zawsze @ przychodziła zgodnie z z prognozą w aplikacji. Odkąd się staramy zrobił się rozjazd. Aktualnie 32 dc, małpy brak. W ciągu dnia czuję lekkie bóle w podbrzuszu (takie chwilowe, ale dość częste). Rano dla pewności zrobię jeszcze jeden test, ale nie mam złudzeń.
    Czy możliwe, że powstała torbiel i przesunęła @?
    Jak radzicie, umawiać wizytę u gin?

Ona 28
    Kwas foliowy 400ug
    Witamina b complex b-50 methyl
    Witamina d3
    Letrox 25

On 32
    Fertistim

Starania od 4/2025
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 26 lipca, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sagi wrote:
    Jaka mocna historia. 4 godziny po cesarce gdzieś szła, ta to miala zdrowie 🤠 I całe to podejście „nie mój problem”. I widzicie, taki człowiek się niczym nie przejmuje i idzie przez życie jak walec 😎
    Widzisz? A mowia ze papierosy są niezdrowe a tu dziewuchę moment z łóżka poderwały :P

Ogólnie to taka półpatologia. Ta sąsiadka była jedna z moich motywacji zeby szukac domu wolnostojącego

W temacie objawow, mi sie zrobily pelne piersi (a po ciazach mam dwa puste worki) i byly na nich takie grube, granatowe prawie żyły widoczne, z reszta pisalam tu o nich nawet. Do tego pryszcze choc one mogly byc po wakacjach (ale w poprzednich ciazach tez mialam). I opryszczka. I cmienie w brzuchu jak na okres tylko slabsze od polowy cyklu plus mega zatrzymanie wody ktore zwalalam na lekkie powakacyjne odwodnienie (choc przyznam ze pilnowalam akurat zeby duzo pic). I mialam mnostwo mega dziwnych snów, takich na maksa powalonych.

I jednego dnia na wakacjach bylam hiper zmeczona. Az sie smialam do meza ze implantacja moze, w co noe wierzyl. Bylam wyspana tego dnia a padlam bardzo wczesnie ze zmeczenia.

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Takatam Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dailydamn wrote:
    Mam wyniki:

Progesteon 18,75 ng/mL
    Beta HCG 46 mlU/ml

Jestem w ciąży 😭🩷🩷

Gratulacje 🥰🥰🥰🥰🥰

Kiki93, dailydamn lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️31
    👨32

➡️starania od 05.2024
  • kikix0o Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 01:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:
    Kiki - zaprosisz mnie do przyjaciółek ? Wyślę Ci priv tytuły 😊 i zrobisz ankietę 😊
    Zaprosiłam ❤️

K. 28 👩🏼‍❤️‍👨🏼 A. 29 + 🐶

🍼 starania od 01.2025

• 06.25 - cb 💔

• 05.25 - 6+4 tc – 💔🪽

· · · · · · · ·

ZDROWIE 🏩

▫️hashimoto & niedoczynność
    ▫️POTS, hipotonia & ortostatyczna ❤️‍🩹
    ▫️zaburzenie lękowe
    ▫️migreny
    ▫️niedobory (ferrytyna, B12, D3, kwas foliowy) – w trakcie suplementacji
    _____

Tiny miracle in progress… 🍼⏳🤍
  • kikix0o Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 01:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dailydamn gratulacje! 😍❤️

Jak dostanę od cukrzyczka tytuły bo chyba wszystkich nie zapisałam, to zrobię jutro (w sumie już dzisiaj bo już niedziela 😀) ankietę na sierpień i wam podeślę ❤️

Chyba, że macie jeszcze jakieś pomysły 🥳

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca, 01:57

dailydamn, Sylwia_G-K lubią tę wiadomość

K. 28 👩🏼‍❤️‍👨🏼 A. 29 + 🐶

🍼 starania od 01.2025

• 06.25 - cb 💔

• 05.25 - 6+4 tc – 💔🪽

· · · · · · · ·

ZDROWIE 🏩

▫️zaburzenie lękowe
    ▫️migreny
    _____

• Truskawkowykompot Ekspertka

Wysłany: 27 lipca, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie boli okresowo brzuch, więc pewnie 🐒 się zaczyna 😭

• PA Ekspertka

Wysłany: 27 lipca, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na wczorajszym spacerku przyszło takie coś do głowy:
    W sierpniu na dożynkach zaszaleje 🥒, w maju na porodówce oszaleje 👶

Muszę częściej znaleźć czas na takie spacery, dobrze robią na głowę
    20250726-175920.jpg
    image sharing sites

ater, kikix0o, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
    🧔‍♂️✅️

01/24 rozpoczęcie starań
    05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
    06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
    07/25 lametta + estrofem +ovitrelle +cyklogest
    08/25 biopsja aspiracyjna z cd138
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawkowykompot wrote:
    Mnie boli okresowo brzuch, więc pewnie 🐒 się zaczyna 😭

Ja melduję się z plamieniem🥲

#2026jestmój

Starania o #2 (częste kp, czy są ovu?, co z pco?, długie cykle, co suplementować?)

#1 Wrzesień 2024 po diagnozie PCO i 2cs z inozytolem, który aktywował owulację

Wysłany: 27 lipca, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleopatr4 wrote:
    Ja melduję się z plamieniem🥲
    🫂

Wysłany: 27 lipca, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna11 wrote:
    Mnie też bolą piersi i podbrzusze, a jednak dziewczyna ostatnio miala tutaj takie objawy przed pozytywnym testem, więc brajan nakarmiony. 😂

Ja Ci jeszcze powiem, że nie kupuję testów do domu wcześniej niż planuję testować, bo tak to już wszystkie bym obsikała 😄
    Tak samo ze słodyczami,jak nie ma to nie jem ale tylko jest coś w domu to zeżrę wszystko.

Ale u mnie chyba małpa, chociaż dopóki jej nie ma to piłka w grze 🫣 Jednak ten brzuch tak boli... Raczej 13 dpo to za późno na bolesną implantację?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca, 09:03

kleopatr4, Takatam, kikix0o lubią tę wiadomość

• White1 Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dailydamn wrote:
    Mam wyniki:

Progesteon 18,75 ng/mL
    Beta HCG 46 mlU/ml

Jestem w ciąży 😭🩷🩷
    Dopiero nadrabiam, wielkie gratulacje 🩷😭😭

dailydamn lubi tę wiadomość

👧25.5 🧑26.5 🐈🐈 ⏳️05.24 💉01.25

👧 PCOS | AMH 6.16 | IO | hiperandrogenizm
    MUCHa ✅️ drożność ✅️ USG tarczycy ✅️
    🧑 HBA 78% | MAR 1% | DFI 19% | nasienie ✅️

❌️01.25-06.25 6 cykli Lametta + Zivafert
    Gdzie jesteś małpo?
    🔜 7 cykl stymulowany?
  • Luna11 Znajoma

Wysłany: 27 lipca, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawkowykompot wrote:
    Ja Ci jeszcze powiem, że nie kupuję testów do domu wcześniej niż planuję testować, bo tak to już wszystkie bym obsikała 😄
    Tak samo ze słodyczami,jak nie ma to nie jem ale tylko jest coś w domu to zeżrę wszystko.

Ale u mnie chyba małpa, chociaż dopóki jej nie ma to piłka w grze 🫣 Jednak ten brzuch tak boli... Raczej 13 dpo to za późno na bolesną implantację?

Mam tak samo ze słodyczami. U mnie w pracy ludzie często przynoszą i wtedy już trudno się powstrzymać. Gdyby nie to, to jadłabym dużo mniej. 🫠

Najlepiej zapytać dr gpt. Ale pewnie wszystko jest możliwe. Trzymam kciuki, żeby to nie była @. U mnie od dwóch dni miminalne spadki temperatury, ale nie jak typowo przed okresem. Zobaczymy. 🫣

👧 27
    TSH, glukoza, ferrytyna, B12, D3, prolaktyna, progesteron (20 dc), morfologia, usg piersi, cytologia ✅️

Ostatnie badanie 12 dc (14.07.)
    Pęcherzyk w LJ 23 mm
    Endometrium 7,8 mm

🧑 47
    Ruch A+B 26,53% ↘️
    Morfologia 4%
    Reszta ✅️

7cs

Wysłany: 27 lipca, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna11 wrote:
    Mam tak samo ze słodyczami. U mnie w pracy ludzie często przynoszą i wtedy już trudno się powstrzymać. Gdyby nie to, to jadłabym dużo mniej. 🫠

Najlepiej zapytać dr gpt. Ale pewnie wszystko jest możliwe. Trzymam kciuki, żeby to nie była @. U mnie od dwóch dni miminalne spadki temperatury, ale nie jak typowo przed okresem. Zobaczymy. 🫣
    Nie mam czata gpt 🫣 I w tym cyklu nie mierze tempki, a to by dużo pomogło...

• krolik Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawkowykompot wrote:

Mam to samo że słodkim, dlatego póki nie wróciłam do pracy po macierzyńskim było mi łatwiej trzymać wagę, praca co chwilę jakieś urodzinki, okazję i bum nie wiem skąd +6kg i rozmiar większy 😅 już z tym walczę, sami nie kupujemy słodyczy do domu, ale też człowiek trocheę ulega w gościach, a jak dostanę od kogoś to też nie umiem dawkować tylko zjem wszyskto na raz 🤪 ale od dziś (nie wiem który to już raz) robię sobie stopkę od cukru do połowy września, bo wtedy mamy rocznicę ślubu. Trzymajcie kciuki za moją silną wolę, która mam zamiar w sobie odkryć 😅

Truskawkowykompot, Luna11 lubią tę wiadomość

Wysłany: 27 lipca, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolik wrote:
    Mam to samo że słodkim, dlatego póki nie wróciłam do pracy po macierzyńskim było mi łatwiej trzymać wagę, praca co chwilę jakieś urodzinki, okazję i bum nie wiem skąd +6kg i rozmiar większy 😅 już z tym walczę, sami nie kupujemy słodyczy do domu, ale też człowiek trocheę ulega w gościach, a jak dostanę od kogoś to też nie umiem dawkować tylko zjem wszyskto na raz 🤪 ale od dziś (nie wiem który to już raz) robię sobie stopkę od cukru do połowy września, bo wtedy mamy rocznicę ślubu. Trzymajcie kciuki za moją silną wolę, która mam zamiar w sobie odkryć 😅
    Właśnie jestem na tygodniowym już detoksie od cukru i węgle też ograniczam. U mnie to 3 kg by się przydało zrzucić żeby na jesień dopiąć się w jeansy 😄

• kikix0o Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś mnie ruszyło w nocy żeby zrobić owulaka, bo niby apki mówiły, że owu była 23 lipca ale w ogóle tego wtedy nie czułam i testy też nie wychodziły

No i taki wyszedł test w 18 dc 😅

IMG-5893.jpg

krolik, Promyczek39, Ounai, Remedios, Gnom, Luna11, Kitkat, dailydamn, bambusek-94, Sagi, assialbnn, Marzycielka94, cukrzyk1991, Sylwia_G-K, kleopatr4 lubią tę wiadomość

K. 28 👩🏼‍❤️‍👨🏼 A. 29 + 🐶

🍼 starania od 01.2025

• 06.25 - cb 💔

• 05.25 - 6+4 tc – 💔🪽

· · · · · · · ·

ZDROWIE 🏩

▫️zaburzenie lękowe
    ▫️migreny
    _____

• Ounai Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez na redukcji, mam do zrzucenia 20kg. Długa droga za mną. Od 4 lat pracuję nad emocjonalnym jedzeniem. Wierzę, że teraz wreszcie nakgorsze za mną i jakoś pójdzie w dół

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • White1 Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kikix0o wrote:
    Coś mnie ruszyło w nocy żeby zrobić owulaka, bo niby apki mówiły, że owu była 23 lipca ale w ogóle tego wtedy nie czułam i testy też nie wychodziły

No i taki wyszedł test w 18 dc 😅

IMG-5893.jpg
    Jeśli wcześniej był pik to już po owu

Marzycielka94 lubi tę wiadomość

👧25.5 🧑26.5 🐈🐈 ⏳️05.24 💉01.25

👧 PCOS | AMH 6.16 | IO | hiperandrogenizm
    MUCHa ✅️ drożność ✅️ USG tarczycy ✅️
    🧑 HBA 78% | MAR 1% | DFI 19% | nasienie ✅️

❌️01.25-06.25 6 cykli Lametta + Zivafert
    Gdzie jesteś małpo?
    🔜 7 cykl stymulowany?
‹‹ 220 221 222 223 224 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ