X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zróbmy lipcowego bobasa 👶🏼żebym nie musiała już oglądać kuta*a 🥒 😂
Odpowiedz

Zróbmy lipcowego bobasa 👶🏼żebym nie musiała już oglądać kuta*a 🥒 😂

Oceń ten wątek:
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle dziewczyny, nie wiem czy tak ma być? Wczoraj jeszcze lekkie plamienie i bóle podbrzusza, a jednocześnie śluz płodny i taaaaaaka ochota na sex że nie wytrzymałam i bzyknęliśmy się. Dziś najchętniej dorwałabym męża od rana ale młode pokolenie nie pozwala :P Trochę się martwię, że nie byłam u gin jeszcze od tej cb, wizytę mam dopiero we wtorek. Co myślicie?

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • krolik Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kikix0o wrote:
    Coś mnie ruszyło w nocy żeby zrobić owulaka, bo niby apki mówiły, że owu była 23 lipca ale w ogóle tego wtedy nie czułam i testy też nie wychodziły

No i taki wyszedł test w 18 dc 😅

IMG-5893.jpg

Mam nadzieję, że podziałane było i czekamy teraz na piękne dwie krechy 💪

kikix0o lubi tę wiadomość

• kikix0o Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolik wrote:
    Mam nadzieję, że podziałane było i czekamy teraz na piękne dwie krechy 💪

Właśnie ostatnio tak co 2 dzień działaliśmy, więc czy by ta owulka była rzeczywiście w okolicach 23 czy teraz, to jestem że tak powiem „obstawiona” 😂 Zrobiłam go tak z ciekawości w nocy, sama nie wiem co mnie natchnęło, ale przynajmniej wyłapałam taką ładną krechę 😀 Sama się sobie dziwię, ale mam kompletny luz w tym cyklu i podejście, że co ma być to będzie ❤️

krolik, kleopatr4 lubią tę wiadomość

K. 28 👩🏼‍❤️‍👨🏼 A. 29 + 🐶

🍼 starania od 01.2025

• 06.25 - cb 💔

• 05.25 - 6+4 tc – 💔🪽

· · · · · · · ·

ZDROWIE 🏩

▫️hashimoto & niedoczynność
    ▫️POTS, hipotonia & ortostatyczna ❤️‍🩹
    ▫️zaburzenie lękowe
    ▫️migreny
    ▫️niedobory (ferrytyna, B12, D3, kwas foliowy) – w trakcie suplementacji
    _____

Tiny miracle in progress… 🍼⏳🤍
  • krolik Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    W ogóle dziewczyny, nie wiem czy tak ma być? Wczoraj jeszcze lekkie plamienie i bóle podbrzusza, a jednocześnie śluz płodny i taaaaaaka ochota na sex że nie wytrzymałam i bzyknęliśmy się. Dziś najchętniej dorwałabym męża od rana ale młode pokolenie nie pozwala :P Trochę się martwię, że nie byłam u gin jeszcze od tej cb, wizytę mam dopiero we wtorek. Co myślicie?

Miałam to samo 🙈 miałam jeszcze śluz z krwią pod koniec krwawienia jakby płodny i straszny wzrost libido. Potem spokój i dziś zauważyłam, że śluz już też idzie w płodny i znowu wzrost libido 😅 zaczęłam testy owu robić, ale druga kreseczka jeszcze blada, nie wiem czy lh rośnie czy ona zawsze taka blada wychodzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca, 14:40

• Remedios Przyjaciółka

Wysłany: 27 lipca, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi libido wraca już od pierwszego dnia okresu 🙃 i poziom jest podobny aż do paru dni po owu. Tylko korzystać, ogórek nie zaszkodzi hehe

krolik, Luna11 lubią tę wiadomość

29 lat
    Hashimoto(Euthyrox 112), dłuższe cykle
    4 cs o pierwszą 🤰

Inozytol, Omegamed Optima Start, olej z wiesiołka, selen, magnez

30.07 progesteron 7dpo 15,23 ng/ml
  • krolik Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kikix0o wrote:
    Właśnie ostatnio tak co 2 dzień działaliśmy, więc czy by ta owulka była rzeczywiście w okolicach 23 czy teraz, to jestem że tak powiem „obstawiona” 😂 Zrobiłam go tak z ciekawości w nocy, sama nie wiem co mnie natchnęło, ale przynajmniej wyłapałam taką ładną krechę 😀 Sama się sobie dziwię, ale mam kompletny luz w tym cyklu i podejście, że co ma być to będzie ❤️

I może to podejście pomoże :) ja po tym cyklu też zluzowałam trochę i przestaje wszystko pod ciążę planować 😅 myślę, że start starań jest taki emocjonujacy, a potem pojawia się rzeczywistość. Także co będzie to będzie 😁

Remedios, kikix0o lubią tę wiadomość

• Ounai Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kikix0o wrote:
    Oooo to wtoze tu rozowego bobasa ;)

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolik wrote:
    Miałam to samo 🙈 miałam jeszcze śluz z krwią pod koniec krwawienia jakby płodny i straszny wzrost libido. Potem spokój i dziś zauważyłam, że śluz już też idzie w płodny i znowu wzrost libido 😅 zaczęłam testy owu robić, ale druga kreseczka jeszcze blada, nie wiem czy lh rośnie czy ona zawsze taka blada wychodzi.
    Ja to chyba jednak dorwę męża wieczorem, bo mi jutro ucieka w delegację. A przy wysokim libido ten sex jest taki fajny... Chociaż chętnie dorwałabym go już, ale ta "młodzież".....

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • aszin Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Tzn jak ma być? O co dokładnie pytasz? 🙂 Po cb nie ma konieczności wizyty u lekarza, nic tam się nie dzieje, nie ma konieczności przerwy od seksu ani od starań. Ciążę biochemiczną traktujemy po prostu jak miesięczke i nowy cykl.

ater, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

03.2024 💔💔 8tc

3 stymulacje Clostilbegyt ✖️

👩
    ✖️Hashimoto, trombofilia wrodzona - V(Leiden) hetero, PAI hetero
    ✔️HSG, AMH, hormony i witaminy, progesteron, ferrytyna, homocysteina, potwierdzone owulacje, wymazy, glukoza i insulina, cytologia, kariotyp
    🧑🏻
    ✖️Ciężka oligoteratozoospermia(morfologia 0%, koncentracja 3,5mln)
    ✔️Hormony, posiewy, podstawowe badania krwi, kariotyp

🔜 Konsultacja andrologiczna
    IVF?
  • Kitkat Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie, być może głupie. Jak podchodzicie do kwestii starań a np. jedzenia sushi/wypicia alkoholu na weselu/palenia (ja sama nie palę, ale byl tu temat poruszany, więc dodałam). Czy w ogóle odstawiłyście, czy od owu, czy od pozytywnego testu a moze jeszcze inaczej do tego podchodzicie?

👩 33 l.
    🧔🏻 36 l.
    👱‍♀️ 6 l.

/ 5 cykl starań o drugiego małego człowieka
    / wczesne owulacje

09.07.2025 - początek cyklu
    30.07.2025 - cień cienia dalekiej ciotki cienia ⏸️
    1.08.2025 - beta 15,5
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitkat wrote:
    Mam pytanie, być może głupie. Jak podchodzicie do kwestii starań a np. jedzenia sushi/wypicia alkoholu na weselu/palenia (ja sama nie palę, ale byl tu temat poruszany, więc dodałam). Czy w ogóle odstawiłyście, czy od owu, czy od pozytywnego testu a moze jeszcze inaczej do tego podchodzicie?
    Palić nie palę. Żyć żyję normalnie. Póki nie ma dwóch kresek, nie jestem w ciąży. Powtarzam to wielokrotnie. Nakładając sobie ograniczenia szybciej człowiek zbzikuje i będzie miał dość starań.
    Wyjątkiem jest przygotowanie do procedury które planuję: wtedy będzie 0 alko poza paroma drinkami na wakacjach, dieta przeciwzapalna.

Remedios, Kitkat, Marzycielka94, kleopatr4 lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    07.24 puste jaja płodowe 💔💔
    9 stymulacji letrozolem ❌

29♀️34♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾MSOME: 0% + 1%
    ✔ hormony i witaminy, antyTPO i antyTG, wymazy i biocenoza, MUCHa, cytologia, białko s i c, v-leiden, homocysteina, ferrytyna, ANA1, krzywe, gastroskopia(helico + celiakia), kariotypy, cd138, USG jąder, nasienie: koncentracja 22mln/ml, RP 60%, morfologia 7%, DFI 11%, HBA 70,5%, MAR

03.25 IMSI 💉13MII -> 1❄️ 5BB 7d
    04.25 FET beta 10dpt <0,1

05.25 IMSI + FertileChip💉14MII -> 1❄️ 3AB 5d
    🌈naturals 🙈
    30.07 ⏸️ - 12dpo - beta 45,9

~Będziesz w pocie czoła walczyć o swój świat
  • Ssilvia Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitkat wrote:

Ja w pierwszych trzech cyklach gdzieś tak odstawiłam wszystko bo myślałam że pójdzie szybko. A teraz już po 10 miesiącach na to nie patrzę. Palić nigdy nie paliłam, ale sushi i winko kiedy mam ochotę to się decyduję - nie ograniczam się.

W dodatku pierwsze dni po implantacji zarodek jest chroniony i nie przenikają do niego substancje takie jak alkohol.

Remedios, Kitkat lubią tę wiadomość

✨ 32 lat 🎀 | On 34 i wyniki nasienia super 🦸‍♂️ ✨

🌿 Hashimoto & niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!

💛 10 miesięcy starań – misja: 🍼👶

💊:
    • 🦋 T4 – 50 mcg.
    • 📉 Dostinex – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
    • ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
    • Acard 100 mg profilaktycznie w II fazie

🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖

✅ Co już mam sprawdzone?

🔄 Owulacja potwierdzona:
    – Endometrium 9–10 mm w czasie owulacji , śluz płodny 🧻
    – Pęcherzyki dojrzewają i pękają 🥚💥

🌬️ Jajowody drożne – przepływ potwierdzony! ✅

🔬 MUCHA i cytologia – w normie 🧫💖

🟡 Faza lutealna: 12 dni
    – Progesteron: 9 ng/ml w II fazie cyklu 💊🌕

📅 3. dzień cyklu (badania hormonalne):
    – Estradiol: 40 pg/ml 💧
    – FSH: 6 mIU/ml 🌱
    – LH: 6 mIU/ml 🔁
  • Ssilvia Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz mam gorszy problem bo chcemy gdzieś za 6-7 miesięcy lecieć do Polski - lot trwa 12 h. I zastanawiam się kupować taryfę Flex czy nie 🤣 ale nie chce znowu planować pod ciążę, która i tak może nigdy nie przyjdzie

Remedios lubi tę wiadomość

✨ 32 lat 🎀 | On 34 i wyniki nasienia super 🦸‍♂️ ✨

🌿 Hashimoto & niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!

💛 10 miesięcy starań – misja: 🍼👶

💊:
    • 🦋 T4 – 50 mcg.
    • 📉 Dostinex – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
    • ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
    • Acard 100 mg profilaktycznie w II fazie

🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖

✅ Co już mam sprawdzone?

🔄 Owulacja potwierdzona:
    – Endometrium 9–10 mm w czasie owulacji , śluz płodny 🧻
    – Pęcherzyki dojrzewają i pękają 🥚💥

🌬️ Jajowody drożne – przepływ potwierdzony! ✅

🔬 MUCHA i cytologia – w normie 🧫💖

🟡 Faza lutealna: 12 dni
    – Progesteron: 9 ng/ml w II fazie cyklu 💊🌕

📅 3. dzień cyklu (badania hormonalne):
    – Estradiol: 40 pg/ml 💧
    – FSH: 6 mIU/ml 🌱
    – LH: 6 mIU/ml 🔁
  • Truskawkowykompot Ekspertka

Wysłany: 27 lipca, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitkat wrote:
    Ogólnie płód odżywia się ciałkiem żółtym aż do momentu mniej więcej pojawienia się serduszka i wtedy tworzy się łożysko. Czy jakoś tak,mam nadzieję że nie pomieszałam. Więc gdy jest łożysko to już wszystko z organizmu matki z automatu przenika do dziecka. Ja rozumiem sytuacje, gdy matka sobie wypije piwo lub pali gdy jeszcze nie wie o ciąży, ale wypadałoby odżywiać się i zrezygnować z używek przy świadomych staraniach, to też wpływa na płodność, stan zdrowia przyszłej matki. Ale pić, ćpać i palić świadomie w ciąży to dla mnie niepojęte.

Sagi lubi tę wiadomość

• ater Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitkat wrote:

Tak jak dziewczyny wyżej pisały, żyję normalnie i nie patrzę na to. Chociaż ja alko w ogóle nie piję ani nie palę. Nie odmawiam sobie sushi ani jakiejś mocnej aktywności w drugiej fazie cyklu. Chyba, że się źle czuję to słucham swojego ciała.

Marzycielka94 lubi tę wiadomość

32🧝‍♀️33🧔🏻‍♂️
    starania od II.24
    pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!✨
    •nac, inozytol, magnez,D3, omega3, bcomplex, ubiquinol,olej z wiesiołka, vitex, pluskwica groniasta, cynk

•aktualnie wakacyjna przerwa🍆•
    ale i tak team #rodzew2026✨🍓🍓

Wysłany: 27 lipca, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam taką sytuację gdy leżałam na ginekologii w ciąży, to obok w sali ciężarne Ukrainki normalnie wychodziły sobie na elektryka na zewnątrz. Brak mi słów...

Wysłany: 27 lipca, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i pobolewał mnie ten brzuch i jajniki też i co i nic, czekam dalej na rozwój sytuacji. Nie testuję bo nie mam testów w domu 🫣

• krolik Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitkat wrote:

Alkohol u mnie sporadycznie więc nie mam z tym problemu żeby nie pić po owulacji, palić też nie palę, ale poza tym żyje normalnie. Jak zaszłam w pierwszą ciąże to przed testem piłam alko raz i nawet fajkę zapaliłam, ale nie spodziewałam się wtedy ciąży choć odstawiliśmy gumki więc może to głupie, że nie brałam pod uwagę ewentualnej ciąży, ale czekałam na okres nie na testowanie. Nie było to duże spozywanie alko czy palenie, ale jednka tak mi to siadło, że to moja wina, że ta wada wystąpiła i straciliśmy dziecko, że od tamtego czasu nie wzięłam już nigdy fajki do ust. Lekarze oczywiście mówili, że na taką wadę alkohol czy fajki nie mają wpływu, bo to błąd podczas połączenia komórki z pleminikiem, ale moja głowa swoje sobie dorobiła :) tak samo teraz obwiniałam się, że byłam na saunie i przez to nie udało się, tylko skończyło się biochemiczną. Ogólnie uważam, że należy żyć normalnie, ale nie przeginać w żadną stronę, odżywiać się zdrowo i dbać o siebie dla siebie nie tylko pod kątem starań.

Luna11 lubi tę wiadomość

• krolik Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawkowykompot wrote:
    No i pobolewał mnie ten brzuch i jajniki też i co i nic, czekam dalej na rozwój sytuacji. Nie testuję bo nie mam testów w domu 🫣

Kiedy masz okres dostać?

• Sagi Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kikix0o wrote:
    Coś mnie ruszyło w nocy żeby zrobić owulaka, bo niby apki mówiły, że owu była 23 lipca ale w ogóle tego wtedy nie czułam i testy też nie wychodziły

No i taki wyszedł test w 18 dc 😅

IMG-5893.jpg

Kiki, aż mi serce podskoczyło…
    Teraz poproszę o taki sam ciążowy 🥴🤞

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️
    07.07.2025 - beta 24,8
    30.07.2025 - 6+3, crl 6,9mm, fhr 121 ❤️

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png
‹‹ 221 222 223 224 225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ