Zróbmy lipcowego bobasa 👶🏼żebym nie musiała już oglądać kuta*a 🥒 😂
-
WIADOMOŚĆ
-
Claudii wrote:Pytanie za 100 punktów do osób, które stymulowały cykl lametta (Cukrzykkkk jesteś tuuu?). Miałam zażywać 2x dziennie i dziś kończyć. Niestety dziś mam rewolucje żołądkową po wczorajszym grillu i wymiotowałam od rana, dopiero teraz czuję się lepiej. Poranna dawkę ominelam bo i tak bym zwróciła. Teraz zażyje normalnie i co mam zrobić z tą jedną tabletka? Odpuścić czy dołożyć sobie jutro rano?
Claudii lubi tę wiadomość
👧25.5 🧑26.5 🐈🐈 ⏳️05.24 💉01.25
👧 PCOS | AMH 6.16 | IO | hiperandrogenizm
MUCHa ✅️ drożność ✅️ USG tarczycy ✅️
🧑 HBA 78% | MAR 1% | DFI 19% | nasienie ✅️
❌️01.25-06.25 6 cykli Lametta + Zivafert
Gdzie jesteś małpo?
🔜 7 cykl stymulowany? -
Claudii wrote:Pytanie za 100 punktów do osób, które stymulowały cykl lametta (Cukrzykkkk jesteś tuuu?). Miałam zażywać 2x dziennie i dziś kończyć. Niestety dziś mam rewolucje żołądkową po wczorajszym grillu i wymiotowałam od rana, dopiero teraz czuję się lepiej. Poranna dawkę ominelam bo i tak bym zwróciła. Teraz zażyje normalnie i co mam zrobić z tą jedną tabletka? Odpuścić czy dołożyć sobie jutro rano?
raz tak miałam, że jedną dawkę ominęłam bo ...albo pokłóciłam się z mężem i stwierdziłam, że koniec starań albo zaczynała się jakaś choroba i stwierdziłam, że bez sensu stymulować ? Kurczę nie pamiętam teraz.
Ale dołożyłam tą jedną tabletkę "dalej" po prostu. Nie pominęłam jej całkowicie. Po prostu zamiast brać 5 dni to brałam 5,5 dniaClaudii lubi tę wiadomość
✨️11.08.25 I wizyta in-vitro✨️
SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
1. Namówić męża na 1 procedurę ✅️
2. Zdobyć zaświadczenie od diabetologa ⬜️
3. Wyhodować jakieś pęcherzyki ⬜️
4. Mieć min. 1 dojrzałą komórkę jajową ⬜️
5. Udało się min. 1 zapłodnienie ⬜️
6. Zarodek przetrwał do 3 doby ⬜️
7. Zarodek przetrwał do 5 doby ⬜️
8. Zarodek rozmroził się - transfer ⬜️
9. Pozytywna beta HCG ⬜️
ona 🙍♀️ : ❌️ cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia, podejrzenie adenomiozy ,THFR 667tc, PAI (hetero), AMH 0,52/0,40
on 🙎♂️ : IO, obniżone parametry nasienia -
aszin wrote:Jeśli doszło do wydzielenia beta hcg, to doszło przynajmniej do częściowego zagnieżdżenia. A ciąże biochemiczne najczęściej są spowodowane wadą genetyczną, czynniki środowiskowe są ich powodem baaardzo rzadko.
Aszin - bo się zastanawiam, a może wiesz - kiedy właśnie beta hcg jest wytwarzana ? Dopiero typowo po przejściu przez jajowód i chociaż minimalnej implantacji czy np. jakieś mikro ilości bety są wytwarzane w momencie, gdy zarodek wędruje jajowodem ? Pytam z ciekawości.✨️11.08.25 I wizyta in-vitro✨️
SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
9. Pozytywna beta HCG ⬜️
ona 🙍♀️ : ❌️ cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia, podejrzenie adenomiozy ,THFR 667tc, PAI (hetero), AMH 0,52/0,40
cukrzyk1991 wrote:Aszin - bo się zastanawiam, a może wiesz - kiedy właśnie beta hcg jest wytwarzana ? Dopiero typowo po przejściu przez jajowód i chociaż minimalnej implantacji czy np. jakieś mikro ilości bety są wytwarzane w momencie, gdy zarodek wędruje jajowodem ? Pytam z ciekawości.
cukrzyk1991, Ounai, kleopatr4 lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
03.2024 💔💔 8tc
3 stymulacje Clostilbegyt ✖️
👩
✖️Hashimoto, trombofilia wrodzona - V(Leiden) hetero, PAI hetero
✔️HSG, AMH, hormony i witaminy, progesteron, ferrytyna, homocysteina, potwierdzone owulacje, wymazy, glukoza i insulina, cytologia, kariotyp
🧑🏻
✖️Ciężka oligoteratozoospermia(morfologia 0%, koncentracja 3,5mln)
✔️Hormony, posiewy, podstawowe badania krwi, kariotyp
🔜 Konsultacja andrologiczna
IVF? -
Dzięki 💗 Też tak właśnie myślałam, żeby jutro dołożyć tą jedną więc tak zrobię 🤪
cukrzyk1991 lubi tę wiadomość
K 🩷 30l.
AMH 0.71
21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
lekka adenomioza ❌ MUCHa ✅ Sono-HSG ✅
M 🩵 31l.
Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS ✅ ┃SCD ✅ ┃MAR ✅
1-6 cykl bez pomocy medycznej
7 cykl: monitoring + encorton + luteina + duphaston ❌
8 cykl: lametta ⌛
08.08 - wstępna kwalifikacja do IVF -
Kiki - wysłałam tytuły
POWODZENIA w sierpniu !
Aszin - dzięki
kikix0o lubi tę wiadomość
✨️11.08.25 I wizyta in-vitro✨️
SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
9. Pozytywna beta HCG ⬜️
Ounai wrote:Ja to wiem i staram się o tym nie myśleć, ale mam.2 dzieci i nigdy nie poroniłam i jakby to głupio nie brzmiało byłam święcie przekonana, że mnie to nigdy nie spotka. Ja naprawdę w to wierzyłam i nagle bang. Więc mózg swoje a serce swoje. Natomiast już odgoniłam te myśli od siebie.
Moja ostatnia ciąża biochemiczna wyglądała tak, że gdyby nie test 12 dni po owulacji to nawet bym o niej nie wiedziała (11 dni po owulacji była biel a 13 dni po owulacji cień cienia więc też bym go nie wzięła pod uwagę) okres spóźnił się tylko jeden dzień i był trochę nocniejszy ale nie jakoś bardzo, więc wydaje mi się że raczej bym to olała. Dlatego wydaje mi się że ciąża biochemiczna zdarza się dużo częściej niż nam się wydaje. Poprostu my tu na forum zaczynamy testować dużo wcześniej i wylapujemy że coś się zadziało. Lekarka mi mówiła że to nie jest traktowane jako poronienie z medycznego punktu widzenia.aszin lubi tę wiadomość
Starania 02.2024
Na poważnie od 11.2024
01.2025 beta 20 💔
03.2025 HyFoSy-prawy jajowod drożny, lewy udrozniono
04.2025 wyniki biopsji-duże przewlekle zapalenie endometrium
(Leczenie antybiotykami)
AMH 1.98
Ilość plemników 91 mln
Koncentracja 45.5 mln/ml
Ruch PR 0.2%, ruch PS 14.29% NP 20.61%
Morfologia 4%
Suplementacja TenFertil ON -
aszin wrote:Jeśli doszło do wydzielenia beta hcg, to doszło przynajmniej do częściowego zagnieżdżenia. A ciąże biochemiczne najczęściej są spowodowane wadą genetyczną, czynniki środowiskowe są ich powodem baaardzo rzadko.
Nie bierzcie na siebie winy za to, co się wydarzyło. Nie miałyście na to wpływu. I trzeba o tym mówić głośno, żeby kobiety miały większą świadomość, bo później nie potrafią sobie wybaczyć przekonane, że zrobiły coś źle.
I ja to wszystko wiem, ale czasem taka myśl przejdzie przez głowę niestety. -
Zaszalałyście z tymi tytułami na sierpień, aż ciężko wybrać 😍❤️
Ankieta gotowa, głosujemy! ❤️
https://forms.gle/b3LxT83nQRSQkcay8
Dziękuję Cukrzyku za podesłanie tytułów
Idawoll, Sagi, cukrzyk1991, ŚWIEŻYNKA97, Marzycielka94, assialbnn, Deyansu, Dżozu lubią tę wiadomość
K. 28 👩🏼❤️👨🏼 A. 29 + 🐶
🍼 starania od 01.2025
• 06.25 - cb 💔
• 05.25 - 6+4 tc – 💔🪽
· · · · · · · ·
ZDROWIE 🏩
▫️hashimoto & niedoczynność
▫️POTS, hipotonia & ortostatyczna ❤️🩹
▫️zaburzenie lękowe
▫️migreny
▫️niedobory (ferrytyna, B12, D3, kwas foliowy) – w trakcie suplementacji
_____
Tiny miracle in progress… 🍼⏳🤍 -
bambusek-94, assialbnn, AnMiPe lubią tę wiadomość
K. 28 👩🏼❤️👨🏼 A. 29 + 🐶
🍼 starania od 01.2025
• 06.25 - cb 💔
• 05.25 - 6+4 tc – 💔🪽
· · · · · · · ·
ZDROWIE 🏩
▫️hashimoto & niedoczynność
▫️POTS, hipotonia & ortostatyczna ❤️🩹
▫️zaburzenie lękowe
▫️migreny
▫️niedobory (ferrytyna, B12, D3, kwas foliowy) – w trakcie suplementacji
_____
Tiny miracle in progress… 🍼⏳🤍 -
MMM123 wrote:Moja ostatnia ciąża biochemiczna wyglądała tak, że gdyby nie test 12 dni po owulacji to nawet bym o niej nie wiedziała (11 dni po owulacji była biel a 13 dni po owulacji cień cienia więc też bym go nie wzięła pod uwagę) okres spóźnił się tylko jeden dzień i był trochę nocniejszy ale nie jakoś bardzo, więc wydaje mi się że raczej bym to olała. Dlatego wydaje mi się że ciąża biochemiczna zdarza się dużo częściej niż nam się wydaje. Poprostu my tu na forum zaczynamy testować dużo wcześniej i wylapujemy że coś się zadziało. Lekarka mi mówiła że to nie jest traktowane jako poronienie z medycznego punktu widzenia.
Tak, ja też u siebie nie traktuje tego jak poronienie. Po prostu coś nie zagrało i organizm odrzucił zarodek. Okres przyszedł terminowo albo tylko 1 dzień się spóźnił także w sumie to nadal w terminie. Wydaje mi się, że takich ciąż jest mnóstwo nie tylko u osób starających się, ale i takich co się latami nie zabezpieczają, kobiety nie znają dobrze swojego cyklu miesiączkowego, albo po prostu, mało która testuje przed albo nawet w dniu spodziewanej miesiączki. Jeszcze lata przed rozpoczęciem starań ile moich koleżanek miało takie sytuacje, że się okres spóźniał i testowały dopiero po tygodniu, ale okres zaraz po tym przychodził, być może skoro wiedziały, że coś jest na rzeczy to stąd ta panika i może coś zaskoczył stąd te spóźniające się miesiączki? Sama chyba z dwa razy robiłam test przed ślubem 🫢 ale to nawet opcji nie było na to, ale jednak przestrach był jakiś 😅Jedna znajoma o ciąży dowiedziała się dopiero w 8 tygodniu ciąży, bo często jej się spóźniał, ale pierwszy raz tak długokiedyś nie było tylu informacji w sieci, nikt nawet i ciążach biochemicznych nie słyszał, ba, masa moich koleżanek nie ma o takich pojęcia do tej pory, a dzieci mają.
Remedios lubi tę wiadomość
-
MMM123 wrote:Moja ostatnia ciąża biochemiczna wyglądała tak, że gdyby nie test 12 dni po owulacji to nawet bym o niej nie wiedziała (11 dni po owulacji była biel a 13 dni po owulacji cień cienia więc też bym go nie wzięła pod uwagę) okres spóźnił się tylko jeden dzień i był trochę nocniejszy ale nie jakoś bardzo, więc wydaje mi się że raczej bym to olała. Dlatego wydaje mi się że ciąża biochemiczna zdarza się dużo częściej niż nam się wydaje. Poprostu my tu na forum zaczynamy testować dużo wcześniej i wylapujemy że coś się zadziało. Lekarka mi mówiła że to nie jest traktowane jako poronienie z medycznego punktu widzenia.
Chlop jedzie jutro w delegacje na tydzien. Mowie mu ze nie chce mi sie seksu bo zmeczona jestem. A on "no dobra to szybki numerek trzeba zeby nie stracic tego cyklu. Ej serio on sie pierwszy raz w zyciu tak wkrecil. A wczoraj mi mowi "wiesz, ja myslałem, że my juz sobie ulozylismy zycie i nie bedziemy miec wiecej dzieci, ze juz sie spokojnie zrobi". Wiec mu mowie ze jak jie chce to wcale nie musimy. A on "eeee, nieeeee, jakos jeszcze damy rade" haha
Krolik, ja mam znajoma co sie dowiedziala w 10tc. No laska normalnie 1 trymestr przeskoczyla. I to wyksztalcona pani prawnik. Miala tak nieregularne cykle ze przez mysl jej nie przeszlo ze moglaby byc w ciazy.kleopatr4 lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Ja melduje 🐒, punktualnie jak w zegarku.🧑🏻🦲 34 👩🏽 30 🐶 4
Starania od VII 2024
4 cs
⏸️ 10.24
💔 11.24
2 cs
⏸️ 14.03
💔 02.05 Florian 🩵
2 cs - wracamy do starań
Manifestuje najpiękniejsze prezent urodzinowy 🤞🏻
👩🏻🦲 Morfologia 0% -> 2%
Fragmentacja DNA 8%
Kariotyp ✅️
👩🏽 Hashimoto -> Euthyrox 112
Kariotyp ✅️
Hormony wszelkiej maści ✅️
Morfologia ✅️
🟠 Mutacja c.3980A>G p.(His1327Arg) w układzie heterozygotycznym
🟠 Genotyp heterozygotyczny 4G/5G polimorfizmu w genie SERPINE1
-> Acard 75 & heparyna -
krolik wrote:Tak, ja też u siebie nie traktuje tego jak poronienie. Po prostu coś nie zagrało i organizm odrzucił zarodek. Okres przyszedł terminowo albo tylko 1 dzień się spóźnił także w sumie to nadal w terminie. Wydaje mi się, że takich ciąż jest mnóstwo nie tylko u osób starających się, ale i takich co się latami nie zabezpieczają, kobiety nie znają dobrze swojego cyklu miesiączkowego, albo po prostu, mało która testuje przed albo nawet w dniu spodziewanej miesiączki. Jeszcze lata przed rozpoczęciem starań ile moich koleżanek miało takie sytuacje, że się okres spóźniał i testowały dopiero po tygodniu, ale okres zaraz po tym przychodził, być może skoro wiedziały, że coś jest na rzeczy to stąd ta panika i może coś zaskoczył stąd te spóźniające się miesiączki? Sama chyba z dwa razy robiłam test przed ślubem 🫢 ale to nawet opcji nie było na to, ale jednak przestrach był jakiś 😅Jedna znajoma o ciąży dowiedziała się dopiero w 8 tygodniu ciąży, bo często jej się spóźniał, ale pierwszy raz tak długo
kiedyś nie było tylu informacji w sieci, nikt nawet i ciążach biochemicznych nie słyszał, ba, masa moich koleżanek nie ma o takich pojęcia do tej pory, a dzieci mają.
👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
🧔♂️✅️
01/24 rozpoczęcie starań
05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
07/25 lametta + estrofem +ovitrelle +cyklogest
08/25 biopsja aspiracyjna z cd138 -
U mnie w rodzinnej wsi, moja dalsza sąsiadka dowiedziała się o ciąży jak zaczęła rodzić. Otyłość mocna, nieregularne miesiączki i tak wyszło.🧑🏻🦲 34 👩🏽 30 🐶 4
Starania od VII 2024
4 cs
⏸️ 10.24
💔 11.24
2 cs
⏸️ 14.03
💔 02.05 Florian 🩵
2 cs - wracamy do starań
Manifestuje najpiękniejsze prezent urodzinowy 🤞🏻
👩🏻🦲 Morfologia 0% -> 2%
Fragmentacja DNA 8%
Kariotyp ✅️
👩🏽 Hashimoto -> Euthyrox 112
Kariotyp ✅️
Hormony wszelkiej maści ✅️
Morfologia ✅️
🟠 Mutacja c.3980A>G p.(His1327Arg) w układzie heterozygotycznym
🟠 Genotyp heterozygotyczny 4G/5G polimorfizmu w genie SERPINE1
-> Acard 75 & heparyna -
Default.owa - nie lubię tego 😟 afirmuję żeby w tym cyklu @ nie przyszła!
Marzycielko - powodzenia w testowaniu. Czekamy na wysoką betę 🙂
Ja zaraz jadę oddać krew na II betę i proga. Dzisiaj mam w planach zdążyć przed porannym kurierem żeby wyniki były już popołudniu.
Mam nadzieję że się uda pobrać krew w miarę bez komplikacji bo mam problemy z żyłami a po zeszłotygodniowych pobraniach zrobił mi się siniak i lekki obrzęk w łokciu 😐Marzycielka94 lubi tę wiadomość
-
Default.owa wrote:U mnie w rodzinnej wsi, moja dalsza sąsiadka dowiedziała się o ciąży jak zaczęła rodzić. Otyłość mocna, nieregularne miesiączki i tak wyszło.
Od razu przypomina mi się ten amerykański program "ciąża z zaskoczenia" 😅Truskawkowykompot, cukrzyk1991, kleopatr4 lubią tę wiadomość
-
kikix0o wrote:
kikix0o lubi tę wiadomość
-
Zrobiłam dzisiaj rano jeszcze test i biel świeci po oczach, także tak jak dziewczyny pisałyście objawy totalnie nie odpowiadały za ciąże. Jest mi mega przykro, widzę że nawet mojego męża to przybiło, to był 2 cykl po drożności i naprawdę ja osobiście czułam że teraz to będzie to, no ale cóż, jeszcze nie jest czas na Nas. Mam jakiś kryzys w tych całych staraniach, zastanawiam się ile można mieć cykli stymulowanych…
Myślę nad zmianą pracy, ale odkładam w czasie bo mam umowę na czas nieokreślony i tu mam dobre miejsce na ciążę. Dobija mnie fakt jak co chwilę się dowiaduje że kolejna dziewczyna z pracy jest w ciąży.09/2024 odstawienie AH po 4 latach
starania na poważnie od 03/2025
- stwierdzone PCOS, hiperprolaktynemia czynnościowa
- 2 x stymulacja (04,05.2025)
- badanie drożności jajowodów - oba drożne 06.2025
- 1 x stymulacja clostybegyt (07.2025)
- kolejny cykl starań?
————————————————-
💊Pueria uno, resweratrol, cynk, magnez, olej z wiesiołka, OVULOMED (wcześniej fertistim), glucophagne