X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zróbmy lipcowego bobasa 👶🏼żebym nie musiała już oglądać kuta*a 🥒 😂
Odpowiedz

Zróbmy lipcowego bobasa 👶🏼żebym nie musiała już oglądać kuta*a 🥒 😂

Oceń ten wątek:
  • Truskawkowykompot Ekspertka

Wysłany: 26 lipca, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna11 wrote:
    Dailydamn, gratulacje! ❤️ wykres wyglądał, jakby coś się tam mogło dziać. 🥳

Karczochu, przykro mi i trzymam kciuki za kolejny cykl. 🫂

Mnie też można wpisać biel. Testowałam dzień wcześniej niż planowałam. Okres powinnam dostać 29 lub 30 lipca, więc jeszcze tli się nadzieja. 😶
    Może po prostu za wcześnie. Też powinnam w tych dniach dostać 🐒 o ile była owulacja. Ja czekam do końca miesiąca, a nawet może jeszcze kilka dni dłużej. Przy moich dlugasnych cyklach większa szansa jest że pęcherzyk nie pękł i będzie tasiemiec dwumiesięczny 🙄

• krolik Autorytet

Wysłany: 26 lipca, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:
    Też tak czasem miałam i mam taką teorię, że możliwe, że np. dochodzi do "czegos" - do zapłodnienia, ale w tym ostatnim etapie np. na poziomie implantacji lub jeszcze przed coś się knoci. I nagle objawy ustają. No ok - można też to zwalić na rosnący progesteron i potem zaczyna spadac w sumie te 10/11dpo ... Ale w tym moim "majowym" cyklu miałam identycznie tak że bardzo mocno czułam objawy właśnie 7-10dpo i nagle ręką odjął :( W sumie na dwoje babka wróżyła (przynajmniej u mnie).

Tulę Karczoszku <3

Moim zdaniem coś w tym może być, miałam objawów dużo w tym cyklu z cb podobnych do poprzedniego cyklu, aczkolwiek tym razem poczułam dwukrotnie takie uczucie ciężkości jakby kamień spadł do macicy, duże ciągnięcia w macicy i taki dziwny spokój. Miałam przeczucie, że coś się dzieje na przemian z tym że coś jest nie tak 🙈 Gdybym nie testowała i nie robiła bety to bym nawet nie wiedzila o cb. Fakt, że starając się dużo więcej odczuwamy, bo zwracamy uwage na wszyskto. W sumie zdałam sobie sprawę ile podczas starania przeróżnych emocji i myśli tli się w głowie. Mój mąż totalnie na luzie do tego podchodzi, będzie co na być, a u mnie w głowie "a co jeśli mam endometrioze" "a może coś z nerkami" "a może wyjdzie coś z jajnikami" 🙃 od 2 dni boli mnie głowa i stawy(w sumie tak głównie stopy) także tez już doszukuje się u siebie jakiejś nowej jednostki chorobowej. Czy tylko ja tak mam? 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca, 12:26

cukrzyk1991 lubi tę wiadomość

Wysłany: 26 lipca, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolik wrote:
    Moim zdaniem coś w tym może być, miałam objawów dużo w tym cyklu z cb podobnych do poprzedniego cyklu, aczkolwiek tym razem poczułam dwukrotnie takie uczucie ciężkości jakby kamień spadł do macicy, duże ciągnięcia w macicy i taki dziwny spokój. Miałam przeczucie, że coś się dzieje na przemian z tym że coś jest nie tak 🙈 Gdybym nie testowała i nie robiła bety to bym nawet nie wiedzila o cb. Fakt, że starając się dużo więcej odczuwamy, bo zwracamy uwage na wszyskto. W sumie zdałam sobie sprawę ile podczas starania przeróżnych emocji i myśli tli się w głowie. Mój mąż totalnie na luzie do tego podchodzi, będzie co na być, a u mnie w głowie "a co jeśli mam endometrioze" "a może coś z nerkami" "a może wyjdzie coś z jajnikami" 🙃 od 2 dni boli mnie głowa i stawy(w sumie tak głównie stopy) także tez już doszukuje się u siebie jakiejś nowej jednostki chorobowej. Czy tylko ja tak mam? 😅
    Nie nie tylko Ty... Ja też się doszukuję objawia tylko w tym cyklu jak na złość nie mam nic totalnie nic...

• Klaudia k Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna11 wrote:
    Dailydamn, gratulacje! ❤️ wykres wyglądał, jakby coś się tam mogło dziać. 🥳

Karczochu, przykro mi i trzymam kciuki za kolejny cykl. 🫂

Mnie też można wpisać biel. Testowałam dzień wcześniej niż planowałam. Okres powinnam dostać 29 lub 30 lipca, więc jeszcze tli się nadzieja. 😶
    Ja niestety popełniłam ten sam grzech i też zrobiłam test przed. Niestety biały razi w oczy, jest 10dpo bo owulacja była trochę później. Okres pewnie we wtorek / może w środę.piersi już bolą mniej więc nie wiem czy warto się jeszcze łudzić ….

K 👩&L👨
    32 &37
    ——————————————————
    3 cykl starań - cykl z monitoringiem
    Bez wiedzy 👨
    ——————————————————
    👨 brak libido❌ ❌ ❌

——————————————————
    Ja:
    B12: maj: 413 | czerwiec: 523 |
    D3: maj: 37,6 | czerwiec: 42,9 |
    Ferrytyna: maj:16,9 | czerwiec: 44,2 |
    Kwas foliowy: maj: 6,53 | czerwiec: 12,2 |
    2dc
    FSH: czerwiec: 5,55 |
    LH: czerwiec: 5,3 |
    TSH: maj: 1,96 | czerwiec: 2,3 |
    FT4: czerwiec: 1,29 (0,92-1,68)
    FT3: czerwiec: 3,28 (2-4,4)
    A-tpo:10 (0-34)
    A-tg: 19,2 (0-115)
    Homocysteina: czerwiec: 8,4|
    Estradiol: czerwiec: 20,7 (30,9-90,4)
    Prolaktyna: czerwiec: 36,1 (4,79-23,3)
    DHEA: czerwiec: 297 (98,8-340)
    Testosteron: czerwiec : 43 (8,4-48,1)
    SHBG: czerwiec: 55,7 (32,4-128)
    Insulina: czerwiec: 9,8 (2,6-24,9)
    Glukoza: czerwiec: 88 (70-99)
    AMH: 46,9[6,56]( brak objawów PCOS, podobno obraz lekko policystycznych jajników)
  • Luna11 Znajoma

Wysłany: 26 lipca, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawkowykompot wrote:
    Może po prostu za wcześnie. Też powinnam w tych dniach dostać 🐒 o ile była owulacja. Ja czekam do końca miesiąca, a nawet może jeszcze kilka dni dłużej. Przy moich dlugasnych cyklach większa szansa jest że pęcherzyk nie pękł i będzie tasiemiec dwumiesięczny 🙄

Możliwe, że za wcześnie. Niby powinno się czekać do dnia planowanej miesiączki, ale to takie trudne. 😂 Można sobie obiecywać, a potem i tak idziesz z testem do łazienki do dawkę rozczarowania z rana.

Klaudia k wrote:
    Ja niestety popełniłam ten sam grzech i też zrobiłam test przed. Niestety biały razi w oczy, jest 10dpo bo owulacja była trochę później. Okres pewnie we wtorek / może w środę.piersi już bolą mniej więc nie wiem czy warto się jeszcze łudzić ….

Mnie też bolą piersi i podbrzusze, a jednak dziewczyna ostatnio miala tutaj takie objawy przed pozytywnym testem, więc brajan nakarmiony. 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca, 13:38

👧 27
    TSH, glukoza, ferrytyna, B12, D3, prolaktyna, progesteron (20 dc), morfologia, usg piersi, cytologia ✅️

Ostatnie badanie 12 dc (14.07.)
    Pęcherzyk w LJ 23 mm
    Endometrium 7,8 mm

🧑 47
    Ruch A+B 26,53% ↘️
    Morfologia 4%
    Reszta ✅️

7cs
  • Sagi Autorytet

Wysłany: 26 lipca, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Ja mam sasiadke, ktora mi w trakcie pierwszego spotkania opowiadała, że poszła na papierosa 4h po cesarce trzeciej i nie rozumie o co chodzilo poloznym. Twierdziła, że piła też 1 kieliszek wina dziennie w ciąży bo wino jest zdrowe. Wszystkie 3 córki mają otyłość olbrzymią, ona im jeszcze piecze ciasta i mówi, że mają już 15 lat to chyba są na tyle dorosłe żebyvwoedzieć że nie mogą jeść. Mają też astmę ale ona twierdzi ze palenie w ciąży nie wpływa na to i jakby jie paliła to też by miały.

Jaka mocna historia. 4 godziny po cesarce gdzieś szła, ta to miala zdrowie 🤠 I całe to podejście „nie mój problem”. I widzicie, taki człowiek się niczym nie przejmuje i idzie przez życie jak walec 😎

Remedios lubi tę wiadomość

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️
    07.07.2025 - beta 24,8
    30.07.2025 - 6+3, crl 6,9mm, fhr 121 ❤️

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png
  • Lianaa Autorytet

Wysłany: 26 lipca, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:
    Melduję biel.

Ale dziwny i bardzo inny ten cykl.
    Nie dość, że po raz pierwszy owulacja przesunęła mi się o dobry tydzień. To jeszcze był jakiś taki wyjątkowo bolesny i pełen innych niż zawsze objawów. Na każdy miałam jakieś rozsądne wytłumaczenie, no ale nie dało się nie odczuć, że one były.
    Nie ukrywam, że narobiłam sobie bardzo dużo nadziei. Raczej co cykl starałam się trzymać fason i nie dać ponieść fali ekscytacji, że to to. Ale w tym miesiącu dałam sobie zgodę, bo w przyszłym prawdopodobnie mamy przerwę od starań i uznałam, że jak coś to mi się wtedy głowa zresetuje.

Tak czy siak wygląda na to, że nic z tego.
    Wczoraj wzięłam ostatnią dawkę luteiny i wieczorem wyłapałam lekkie, wodniste o różowe plamienie. Nie rozkręciło się przez noc, szyjka dalej wysoko, ale pewnie jeszcze luteina działa i w miarę wszystko kontroluje. Wiem, że jeszcze przez kilka godzin będę żyła myślą, że to późne plamienie implantacyjne, ale w umówmy się - w głębi duszy wiem, ze po prostu dziś w ciągu dnia zacznie się okres. Chociaż w tym miesiącu nawet te bóle przed okresowe są inne i dziwne 🤡
    Błagam nie piszcie tylko, że póki 🩸to piłka w grze 🤣

Jest mi w opór przykro, ale to chyba dobrze. Przez ostatnie miesiące nawet przed sobą udawałam albo chociaż się starałam udawać, że wcale mi nie jest źle jak kolejny raz testy wychodzą białe i nawet podwójna tęcza nie pomogła ;P Więc w tym cyklu oficjalnie pozwalam sobie na poprzezywanie tego.

Kurcze, przykro mi 😔 wiem, jak ciężko pogodzić się z witającym nas okresem. Wstyd się przyznać, ale ja zrobiłam kilka testów przed okresem, mimo iż wiedziałam, że nie ma opcji, bo np. W 14dpo już cokolwiek by wyszło. Po prostu liczysz, że może coś się przesunęło, może coś… niestety, prawda jest brutalna. Ściskam 🫂 nie jesteś sama, cokolwiek się zadzieje

Mam w głębi duszy również jakieś przeczucie, że w tym cyklu też mi się nie uda, nie wiem, ciężko to wytłumaczyć. Po prostu to czuję 😶 mam jakieś przeczucia, że mój mąż może być też powoderem, więc czekam aż przebada armię.

Dlatego też ten cykl traktuje z ogromnym dystansem, ładuję sobie na głowę różne pomysły. Np stwierdziłam, że po latach może poprawię maturę i pójdę na wymarzone studia, uwolnię się z frustrującej pracy i jeszcze będę miała satysfakcję z życia zawodowego. Jednocześnie bardzo cisnę z treningami i staram się wykorzystać max czas.

kleopatr4 lubi tę wiadomość

📝Agata
    👩🏼‍💼31 🤵🏽 28
    🗓️3 CS

𝗢𝗡𝗔:
    •Cyto oraz USG ✅
    •USG i 💉Tarczycy: niewielkie zmiany zapalne 🤷‍♀️
    •Depresja reaktywna+ADHD
    •Refluks,Nadciśnienie,Glukoza skok.
    💊Asertin💊Pueria Uno
    💊Wiesiołek💊Żelazo+C
    💊Inozytol💊Omega3+ADEK

11.07.25 -Gin:✅ Potwierdzone Owu
    •TSH 1,83 •PROG 11,36
    •GLUK. 93 •FERR 23

🔜24.07.25: 🌡️🩹💉 ESTRAD,PROG,AMH,LH,FSH,SHBG
    𝗢𝗡: Fertilman Plus, Omega
  • dailydamn Autorytet

Wysłany: 26 lipca, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki:

Progesteon 18,75 ng/mL
    Beta HCG 46 mlU/ml

Jestem w ciąży 😭🩷🩷

Truskawkowykompot, Belia, PA, Gnom, karczoch321, Promyczek39, Luna11, krolik, malrzrz, Kitkat, Kociara20996, ater, MMM123, sandrac_94, Lianaa, Locus, Sagi, izzou97, Kiki93, Mardotka, Ann35, Mimi7, AnMiPe, Remedios, emciak, cukrzyk1991, bambusek-94, Idawoll, Dżozu, Deyansu, onalola, Lisik, Lisik, DreamBee, Marzycielka94, assialbnn, Świeżynka97, kleopatr4, MoniaB, Powder, Imazolka, Bubu04, Takatam, Daisy1, kikix0o, Kirby, CrazyDaisy, MaryLu, Sylwia_G-K, Ilaria, White1, Pacynka, lilka2025 lubią tę wiadomość

👩🏼27 🧔🏻‍♂️31

Po 12 trudnych cyklach pełnych stymulacji, leków i suplementów w końcu pojawiły się te upragnione dwie kreski. I stało się to w najbardziej nieoczekiwanym momencie - w cyklu naturalnym, z luźniejszym podejściem i spokojniejszą głową 🥹

25.07 - 10 dpo ⏸️🩷
    26.07 - beta 46, progesteron 18,75🩷
    28.07 - beta 173 🩷 przyrost 256% 📈
    31.07 - beta 882, progesteron 23,4🩷
    08.08 - pierwsza wizyta USG

Kropeczku jesteś naszym największym marzeniem 🩷

5137daf2a8775f5df9b76f26958321df.png

Wysłany: 26 lipca, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dailydamn wrote:
    Mam wyniki:

Progesteon 18,75 ng/mL
    Beta HCG 46 mlU/ml

Jestem w ciąży 😭🩷🩷
    Gratuluję!!!🥰🥰🥰

dailydamn lubi tę wiadomość

Wysłany: 26 lipca, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daily, czy masz jakieś objawy?😄

• Klaudia k Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dailydamn wrote:
    Mam wyniki:

Progesteon 18,75 ng/mL
    Beta HCG 46 mlU/ml

Jestem w ciąży 😭🩷🩷
    Gratuluję, czy Ty korzystasz z monitora owulacji, bo masz tak zaznaczone na wykresie

K 👩&L👨
    32 &37
    ——————————————————
    3 cykl starań - cykl z monitoringiem
    Bez wiedzy 👨
    ——————————————————
    👨 brak libido❌ ❌ ❌

——————————————————
    Ja:
    B12: maj: 413 | czerwiec: 523 |
    D3: maj: 37,6 | czerwiec: 42,9 |
    Ferrytyna: maj:16,9 | czerwiec: 44,2 |
    Kwas foliowy: maj: 6,53 | czerwiec: 12,2 |
    2dc
    FSH: czerwiec: 5,55 |
    LH: czerwiec: 5,3 |
    TSH: maj: 1,96 | czerwiec: 2,3 |
    FT4: czerwiec: 1,29 (0,92-1,68)
    FT3: czerwiec: 3,28 (2-4,4)
    A-tpo:10 (0-34)
    A-tg: 19,2 (0-115)
    Homocysteina: czerwiec: 8,4|
    Estradiol: czerwiec: 20,7 (30,9-90,4)
    Prolaktyna: czerwiec: 36,1 (4,79-23,3)
    DHEA: czerwiec: 297 (98,8-340)
    Testosteron: czerwiec : 43 (8,4-48,1)
    SHBG: czerwiec: 55,7 (32,4-128)
    Insulina: czerwiec: 9,8 (2,6-24,9)
    Glukoza: czerwiec: 88 (70-99)
    AMH: 46,9[6,56]( brak objawów PCOS, podobno obraz lekko policystycznych jajników)
  • Kitkat Autorytet

Wysłany: 26 lipca, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym dziś powiedzieć o moim brajanuszu, można się śmiać 🤣
    Jechaliśmy autem, od kiedy wsiadłam cos mnie okropnie kuło po prawej stronie (od strony owu właśnie!) i z każdym kilometrem bardziej mi to dokuczało. I sobie myślę, że kurde, pewnie cos sie tam dzieje! Cóż... okazało się, że pas się zawinął i mnie uwierał po prostu 🤣

Luna11, Lianaa, Kiki93, cukrzyk1991, kleopatr4, Imazolka, Bubu04, kikix0o, malrzrz lubią tę wiadomość

👩 33 l.
    🧔🏻 36 l.
    👱‍♀️ 6 l.

/ 5 cykl starań o drugiego małego człowieka
    / wczesne owulacje

09.07.2025 - początek cyklu
    30.07.2025 - cień cienia dalekiej ciotki cienia ⏸️
    1.08.2025 - beta 15,5
  • dailydamn Autorytet

Wysłany: 26 lipca, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawkowykompot wrote:
    Daily, czy masz jakieś objawy?😄

Ogólnie ten cykl zaczął się tak, że do teraz nie miałam ani jedno pryszcza - co u mnie w odstatnim czasie się nie zdarzało. Buzia mega gładka. Miałam dużo śluzu płodnego. W dniu serduszkowania 13.07 mocno bolał mnie lewy jajnik. Zrobiłam następnego dnia test owulacyjny i wyszło jakoś 1,36 w aplikacji premom. Następnego dnia bol był jeszcze silniejszy. Zrobiła rano test owulacyjny i wyszło już 2,56 🤯 Nigdy nie miałam tak wysokiego piku, nawet przy ovitrelle było to max 1,3. Tego dnia czyli 15.07 od 8 do 10 czułam mocny ból owulacyjny. Potem o 10:00 od razu ustał i od 15:00 śluz był już kremowy. Drugie serduszkowanie było 15.07 wieczorem. Od 3 dnia po owulacji cały czas bolą mnie piersi. W zeszła niedzielę i poniedziałek ból był tak silny, że mnie bolała koszulka na sobie. To było pieczenie, szczypanie, pulsowanie i ból w jednym. Piersi mam większe i mam wrażenie, że cięższe. Od 5 dni ciągle mnie boli podbrzusze jak na okres, temp w okolicach 37. Zazwyczaj oscylowała w okolicach 36,7-36,8. Czuję takie prądy w macicy i w lewej piersi. Takie dziwne ukłucia od wczoraj. Dziś mi dziwnie smakowały kiełki z jarmużu, które uwielbiam. Ogolenie zero pryszczy, zero zmęczenia, ból podbrzusza okresowy ale taki ciągły, bez przerwy i ciągły ból piersi. Aaaa i w dniu kiedy miałam najwyższą temperaturę czyli 7dpo - temperatura wystrzeliła do 37,1.

kleopatr4 lubi tę wiadomość

👩🏼27 🧔🏻‍♂️31

Po 12 trudnych cyklach pełnych stymulacji, leków i suplementów w końcu pojawiły się te upragnione dwie kreski. I stało się to w najbardziej nieoczekiwanym momencie - w cyklu naturalnym, z luźniejszym podejściem i spokojniejszą głową 🥹

25.07 - 10 dpo ⏸️🩷

• dailydamn Autorytet

Wysłany: 26 lipca, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia k wrote:
    Gratuluję, czy Ty korzystasz z monitora owulacji, bo masz tak zaznaczone na wykresie

Zrobiłam tylko 3 testy owulacyjne. Od listopada zeszłego roku do kwietnia ciągle monitoringi i stymulacja. Maj, czerwiec przerwa i teraz na luzie w sumie zrobiłam test już po serduszkowaniu i zaskoczyło 🤯

👩🏼27 🧔🏻‍♂️31

25.07 - 10 dpo ⏸️🩷

• Kociara20996 Autorytet

Wysłany: 26 lipca, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dailydamn wrote:
    Mam wyniki:

Progesteon 18,75 ng/mL
    Beta HCG 46 mlU/ml

Jestem w ciąży 😭🩷🩷

Gratulacje ❤️ Mam nadzieję że i ja wkrótce zobaczę upragnione ⏸️ bo zaczynaliśmy mniej więcej w tym samym czasie 😅

👩🏻96 🧔🏽‍♂️92
    F 2014👦🏼
    J 2016 👦🏽

Lipiec24 odstawienie krążka 👶🏼

👩🏻•PCOS•Niedoczynność tarczycy
    AMH 16,90❌
    Tsh 3,94 ❌➡️ Tsh 1,240 ✅ Tsh 1,6 ft3 2,98 ft4 1,56 ✅
    Brak owulacji od 08.24❌

02.2025 pod opieka kliniki leczenie niepłodności
    03.25-06.25 Lametta+Ovitrelle 3 owulację 🥚ciąża biochemiczna 💔
    07.25 ⏯️ 4 ósemki 🦷 do wyrwania i wywoływanie 🐒

31.07 🩸🐒 🔜 02.08 Lametta
    11.08 monitoring 🤞🍀

•Hipoglikemia reaktywna•Dieta 🥗 niski IG

💊Letrox 50 suplementy

🧔🏽‍♂️ morfologia 1% zbyt duża lepkość ❌➡️morfologia 4% lepkość prawidłowa ✅ Posiew z cewki ✅
    Posiew z nasienia ✅
    💊suplementy
  • dailydamn Autorytet

Wysłany: 26 lipca, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kociara20996 wrote:
    Gratulacje ❤️ Mam nadzieję że i ja wkrótce zobaczę upragnione ⏸️ bo zaczynaliśmy mniej więcej w tym samym czasie 😅

Oczywiście, że zobaczysz w najmniej oczekiwanym momencie 🩷🩷

Kociara20996 lubi tę wiadomość

👩🏼27 🧔🏻‍♂️31

25.07 - 10 dpo ⏸️🩷

• Suzie Autorytet

Wysłany: 26 lipca, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dailydamn wrote:
    Mam wyniki:

Progesteon 18,75 ng/mL
    Beta HCG 46 mlU/ml

Jestem w ciąży 😭🩷🩷

Pamiętam jak byłyśmy razem na wątkach i również ci kibicowałam. Bardzo ci gratuluję i się cieszę, że zaskoczyło ❤️🥹

👩29👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ brak cukrzycy ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
    07/04 17+4, 223g 🐻
    28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
    05/05 21+4, 493g 😱
    26/05 24+4, 791g gościa 🤗
    23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
    07/07 30+4, 1924g 🫣
    28/07 33+4, 2505g małego mężczyzny 👶🏻

📆 Kalendarz wizyt
    22/8 - gin
    preg.png
  • Lisik Autorytet

Wysłany: 26 lipca, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DailyDamn gratulacje!! Pamiętam jak mi się w styczniu przyśniło że jesteś w ciąży. No cóż o pół roku za wcześnie 😄
    I potwierdzasz moją znienawidzoną teorię "odpuścić a się uda".
    Nudnej ciąży jesteś mamą! 😍

16 cs
    👫27
    - Histeroskopia --> stan zapalny --> antybiotyk przez 3 cykle
    - Obserwacja cyklu modelem Creightona
    - Leczenie u Naprotechnologa
    - HSG ✅
    Endometrioza mała, głęboka
    ANA1 dodatnie ❌ (Sulfazalazyna)
    AMH 3,7
    TSH 0,916 --> 3,5 ❌
    Prolaktyna 23 ❌ (Dostinex)
    Żelazo 89,8 --> 68
    Ferrytyna 21,73 --> 40 (Feroplex, teraz Bioradix)

Wrzesień '25 --> Lipiodol prywatnie
    Listopad? '25--> MRI oznaczenie ognisk endometriozy
    Grudzień/Styczeń '26 --> Laparoskopia
    Styczeń - Maj '26 --> pogłębiona diagnostyka immunologiczna/ genetyczna?

On : Morfologia 10% -->6%, Prena Care dla mężczyzn, Olej z czarnuszki

kwas foliowy, Koenzym Q10(ubiqinon), Estrovita skin (omega 3,6) wit. D, NAC, L-arginina, magnez +B6,B12, Prenacaps ovi, bioradix,Dostinex, Cyklogest, Sulfazalazyna, olej z wiesiołka, Bactrim forte, enterol, cholina
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 26 lipca, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dailydamn wrote:
    Mam wyniki:

Progesteon 18,75 ng/mL
    Beta HCG 46 mlU/ml

Jestem w ciąży 😭🩷🩷
    Cudowny wynik 😍❤️
    Wielkie gratulacje dla Was ❤️❤️❤️🎉
    Dużo zdrowia i duża rosnij 🩷🩵🍀

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc

26.05- ⏸️🌷 10dpo

16.06- 0.53cm człowieka z bijącym serduszkiem ❤️🩵🩷
    6.07- 2,51 cm Ktosia z silnym serduszkiem ❤️
    15.07- 3,81cm 👶
    26.07- prenatalne 👍❤️ 6 cm Ktosia 🩵🩷

1.07- progesteron 20 ng/ml
    Besins(progesteron) 3x100mg
    Luteina 2x100mg

preg.png
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 26 lipca, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka94 wrote:
    Czuję się bardzo okresowo, chociaż okresu nie widać. Teoretycznie @ powinnam dostać w czwartek, ale jestem obstawiona lekami, więc pewnie to ich zasługa. Czekam na poniedziałek, żeby się wszystko wyjaśniło, ale bliżej mi do planu B (drożność), niż do dwóch kresek 🤷🏻‍♀️
    O to tak jak i ja czekam na @ od czwartku i ciekawe kiedy się doczekam🙃 życzę żeby drożności nie było trzeba robi🫂
    Przypomnisz mi czy występują u Ciebie owulacje i jaki masz obraz jajników z USG dotychczas?

Kitkat, wspominałaś o badaniach z ikp - możliwe że beta jest bezpłatna raz w roku, ale nie dam 100%. Ja na pewno korzystałam z tego, ale nie pamiętam czy podpięli to pod NFZ czy moje ubezpieczenie.

#2026jestmój

Starania o #2 (częste kp, czy są ovu?, co z pco?, długie cykle, co suplementować?)

#1 Wrzesień 2024 po diagnozie PCO i 2cs z inozytolem, który aktywował owulację
‹‹ 219 220 221 222 223 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ